Rabu, 19 Oktober 2016

Warisan Bakal Menguasai Sabah..!


Shafie dah tak menoleh kebelakang lagi..! Shafie tahu jalan yang luas terbentang di depan adalah laluan yang rakyat Sabah nantikan selama ini..!

Sabah for Sabahan..!

Parti Warisan Sabah (Warisan) yang dipimpin oleh bekas Naib Presiden Umno, Datuk Seri Shafie Apdal masih belum menetapkan sebarang kerjasama dengan pembangkang buat masa ini.

Menurut Shafie, fokus utama Warisan adalah untuk menumpukan perhatian bagi menumbangkan Umno - BN menjelang Pilihan Raya Umum 14 akan datang.

"Kita tengok macam mana (kerjasama) kerana fokus buat masa ini adalah untuk menumbangkan Umno - BN.

"Kita akan tengok macam mana berhubung kerjasama dengan Pakatan Harapan," katanya kepada pemberita di lobi Parlimen, hari ini.

Semalam, Parti Warisan Sabah telah menerima kelulusan daripada Jabatan Pendaftar Pertubuhan (ROS) dengan menggunakan nama singkatan Warisan.

Sehubungan itu, Shafie memaklumkan bahawa beliau amat berpuas hati dengan ROS yang telah memberi kelulusan kepada kepada parti baru di Sabah tersebut.

"Saya ingin jelaskan sekalai lagi yang ini bukan parti baru cuma terdapat pindaan nama dan bentuk logo," katanya.

Dalam pada itu, Shafie memaklumkan bahawa bekas Ketua PKR Sabah, Datuk Seri Panglima Lajim Ukin tidak akan menyertai Warisan memandangkan beliau bakal menubuhkan sebuah parti baru selepas ini.

Menyentuh mengenai kerjasama dengan parti lain di Sabah, Shafie berkata pihaknya belum menetapkan mengenai hal tersebut dan apa yang penting adalah bagi menundukkan Umno - BN.

"Sesiapa yang mempunyai matlamat sama dengan Warisan, why not," katanya.


Asal bukan Najib..! Asal bukan Untuk Macai Najib Only @ Barisan Najib..!

Seperkara lagi...perasan tak? mana rahman dan saleh dalam mengulas isu duit ratus ratus juta di Sabah tu???

Ada ke komen? kenapa?

Lu Fikir La Sendiri!!!


111 ulasan:

  1. Revolusi lebih baik untuk malaysia..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kamu tak bertanggung jawab cakap pasal revolusi. Itu macam kominis - menghasut/ seditious dan melanggar undang undang Akta Hasutan dan Penal Code.

      Kamu perlu di heret ke Balai Polis, di interrogate beberapa hari di simpan dalam lokap, di soal bertalu talu niat tersembunyi, rancangan, campuran sosial, rakan kerja, keluarga kau dan lain lain bagi menentukan sejauh mana kau menjadai ancaman keselamatan negara ini.

      Kalau kau Jing Jibo, cakap. akau ada syor berlain jika Jing Jibo cakap pasal revolusi.

      Pembaca yang tak tahu siapa Jing Jibo, ini CV nya -

      Anjing Jibo

      Anjing Jibo di blog ini sekor saja. Selalu masuk tak pakai nama, ada masa menyamar pakai nama yang orang lain dah pakai di sini, ada masa pakai nama seperti Keris Berayon dll. Semua Protun di sini tahu bahawa yang di hayon nya ha nya bola dia. Dan bola Jibo, bos dia.

      Bola yang kecut sebab Jing Jibo ni dah tua. Masuk sini pagi petang siang malam, walau pun pukul 2-3-4 pagi. Menipu, membohong, memfitnah. Dah tua baka tapi otak budak kecik. Itu pasal apa yg dia cakap selalu nya mcm bebudak.

      Anjing Jibo ini gunakan berbagai mode, cara, gaya bahasa, nada bercakap. Kekadang guna mode bertitik ... kekadang mode bebudak kikiki, hahaha, hehehe, puiiii, terakhir ini Warghh kaahh kaahhh kaaahhhh pulak. Terakhir lagi, banyak pantun memantun macam kartun. Di salin C&P nya pulak, selalu ulang rangkap yang sama. Lagi terakhir: dia salin komen2 Nek Tempoyak atau tulis atas nama itu.

      Tapi pada umum nya - terutama nya bila dia dah tak tahu nak response atau meradang – Jing Jibo itu mengarut, mengata Go Fly Kite, maki hamun dan mencarut. Dia di kasi makan dedak, takda melukut yang ada habuk beras sikit pun, takda zat, tak membina otak nya. Pengtahuan nya cetek, selalu nya bodoh, bangang, bongok, bingong, bingal, baghal.
      Anjing Jibo ini ia lah contoh penyokong yang Jibo kata di kempen PRU13 ada lah “bangang, hamjadah”, sebab tak membantu dia sikit pun dengan mengeluarkan fakta dan hujah yang munasabah untuk menaikkan imej dia yang merudum.
      Kita teruskan balas, bidas, sebat, belasah, hentam, tibai, kritik, kutuk, ketuk, sekel, pelangkong, kentot dan tahikan dia. Itu saja cara nak deal dengan dia.

      Pada masa masa nya, jangan pedulikan dia, pulaukan dia.

      Padam
    2. Dah keluar ketua bomoh tuhan harun dengan CV nya.

      Padam
    3. Nak kena kompang pelempang lagi ker macam pagi tadi..penangan dari Sdra RD. Nah saya copy-paste untuk makluman para pembaca2 blog sekelian.....

      RD.19 Oktober 2016 1:14 PG
      Tak payah susah-susah. Kalau betul nak bukti... keluarkan dulu Laporan forensic... kepala-bu**h apa tah... Audit 1MDB, dari OSA.
      Apa yang Kerajaan nak sorok dari Rakyat. Dulu Najib sendiri, suruh Rakyat bersabar, tunggu laporan kepala-but** tu siap.

      Janji tak ditepati langsung. Pemimpin Kepala-bu*** apa macam ni.


      ps:
      Maaf sdraku RD, guna ayat sdra tanpa izin terlebih dulu.

      Padam
    4. "Maaf sdraku RD, guna ayat sdra tanpa izin terlebih dulu."

      Takper perkara baik patut dihebahkan....

      Padam
    5. Othaman hindu biol punya cakap mana layak masuk buku
      Itu aota kucing tua yg harap misai tapi udah tumpul kuku
      Kejora dilempang?.suatu yang agak mustahil nak berlaku
      Yg biasa tu..dia, jpc, boDoe & RD le yg kerap Kejora luku

      Padam
    6. Inilah budak kejora songsang yg bersekolah sekerat jalan..tak khatam-habis, sebiji dua biji macam Najib. Dah ler bengap & bongok..pembohong, kaki temberang, biadab & kaki carut pulak tu. Punyer ler bodoh & buta huruf..mengeja nama orang pun pakai hentam kromo..contoh Othman @ Othaman Ahmad (nama saya) dan nama Tokoh Negarawan Terbilang, Tun Mahathir Mohamad. Kesian yer......!!!

      DAN......dan yg lebih menyayat hati lagi.....namanya sendiri & nama bapaknya pun dia tak tahu? Apalah punya lahabau & bongoknya makhluk ini? Jelas makhluk ini tidak ada maruah, integriti, jauh sekali dari pendidikan & asuhan baik...luahan kata2nya penuh hasad-dengki, mencarut, bahasa biadab & pembohongan.

      Padam
  2. Oleh kerana dia tidak apa2 kerjasama dg pembangkang, aku pasti parti tersebut akan bergabung DG BN pusat.

    Hidup BN
    Kita dah ada 14 buah part I bergabung!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. 14 parti yg hidup segan mati tak mahu..harapkan jawatan senator utk jd menteri.

      Padam
  3. Menteri jamban, datuk jamal dah kena tangkap..alhamdulillah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jamal Tongkeng Ayam kebangaan si budak Kejora....!!

      Padam
  4. The more the merrier, but we Stand United under One umbrella with One Ultimate Destination - Tumbangkan Najib Bullshit.

    Ingat..... ABU - Asal Bukan UMNO.

    BalasPadam
  5. Hahahahaha.... tak habis2 pwrasan si sapie apdal neh..... takat suara lantang di sem4na.... jangan mimoilah nak kuasai sabah. Nanti pecah lubang kes JBA sabah tu... menikuslah dia.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak serik...nak kena kompang pelempang lagi ker....???

      Padam
  6. BBC World News bahru sahaja hebahkan berita pasal 1MDB, tindakan di ambil dek Dept of Justice di US, gambar Leonardo DiCaprio dll.

    Di hebah ke seluruh dunia tuh. Najib punya imej masuk ke jamban, nama busuk mcm tahi.

    DeCaprio mesti menyumpah nasib dia dan ejen dia merekomen dia filem si anak tiri Najib itu. Mcm mana United Nations nak lantik dia Duta itu ini nama dah busuk itu. Duta Seleweng dan Songlap, boleh lah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. U P D A T E - K E M A S K I N I :

      TAJUK-TAJUK BERITA LUAR NEGARA YG AMAT MEMALUKAN GARA-GARA ANGKARA MURKA NAJIB, ROSMAH & 1MDB:

      Oct. 13, 2016
      Malaysian Fund 1MDB Linked to White House Visit
      Investigators look into whether money embezzled from the fund paid for lobbying seeking closer U.S.-Malaysian relations.

      Oct. 10, 2016
      Singapore Fines Three Banks in 1MDB Investigation
      Singapore’s central bank said it would withdraw the license of a Swiss private bank operating in the city-state and fine two large banks as part of an investigation into fund flows related to 1MDB.

      Oct. 11, 2016
      Criminal Charges Filed Against Two Ex-Bankers in 1MDB Case
      Prosecutors in Singapore charged two former private bankers with forgery and other charges related to the alleged misappropriation of billions of dollars from Malaysian state development fund 1MDB.

      Oct. 6, 2016
      Swiss Authorities Repeat Call for Malaysia’s Help in 1MDB Probe
      Swiss authorities said they are trying to advance a probe into the alleged misappropriation of billions of dollars from a Malaysian state investment fund but haven't yet received anticipated help from Malaysian counterparts.

      Sept. 12, 2016
      1MDB Scandal Around Malaysia Prime Minister Puts New Spotlight on Wife
      Documents show $6 million in credit-card spending drawing renewed scrutiny of Rosmah Mansor, amid allegations that her husband and people close to him siphoned more than $3 billion from a state investment fund, 1MDB.

      Sept. 6, 2016
      Behind the 1MDB Scandal: Banks That Missed Clues and Bowed to Pressure
      Suspected ringleaders of Malaysia’s 1MDB scandal allegedly cultivated bank executives, pressed compliance officers and obsessed about secrecy.

      How $1 Billion Made Its Way to PM Najib
      Investigators say at least $3.5 billion was misappropriated from 1MDB. Here’s how they believe $1 billion ended up in the bank accounts of Malaysian Prime Minister Najib Razak.

      Aug. 18, 2016
      Key Figure in 1MDB Probe Is Arrested
      Abu Dhabi authorities have arrested Khadem Al Qubaisi, who authorities say is a key figure in an alleged multibillion-dollar fraud related to a Malaysian sovereign-wealth fund, according to people familiar with the matter.

      Aug. 4, 2016
      Goldman Pressed by N.Y. Regulator for Details on 1MDB Dealings
      New York’s financial services regulator pressed Goldman Sachs Group for more information on the investigations into the firm’s dealings with a Malaysian investment fund at the center of a corruption scandal.

      Aug. 2, 2016
      1MDB Figure Bought Stake in Wall Street Firm Electrum Group
      Malaysian financier Jho Low’s Jynwel Capital made a $150 million investment in Electrum in 2012, purchasing a 7% piece of the firm.

      July 30, 2016
      Goldman Sachs Subpoenaed in U.S. for Documents Related to 1MDB
      U.S. authorities have issued subpoenas to Goldman Sachs for documents related to its dealings with 1Malaysia Development.

      July 27, 2016
      Deloitte Resigns as 1MDB Auditor
      The departure of a third auditor for the Malaysian government investment fund is putting focus on another global company that apparently failed to raise questions about what investigators are calling a large-scale fraud.

      July 21, 2016
      1MDB Case Shines Spotlight on U.S. ‘Kleptocracy’ Group
      The $1 billion in asset seizures linked to Malaysian fund 1MDB represents the biggest target to date for the Justice Department’s six-year-old ‘kleptocracy’ initiative, in which prosecutors aim to hunt down assets tied to foreign corruption.

      July 21, 2016
      Singapore Finds Lapses Related to 1MDB Funds at Banks
      Singapore said Thursday that a wide-ranging money-laundering investigation into fund flows connected with Malaysian state investment fund 1MDB found lapses at local units of DBS, Standard Chartered and UBS.

      July 21, 2016
      Malaysia Leader Under New Pressure From U.S. Lawsuit in 1MDB Case
      Prime Minister Najib Razak faced fresh calls to resign, but looked set to easily weather the latest storm after U.S. prosecutors moved to seize more than $1 billion in assets linked to the 1MDB fund..

      Padam
    2. Bagus Sdr Othaman.

      Kalau boleh, lain kali masukkan link berita itu sekali.

      Supaya senang kalau ada antara kita yang nak "elaborate" dan "exploit" berita2 itu.

      Maalom lah, berita 1MDB sentiasa panas. Walau selepas PRU14 pun. Kita mesti panaskan sentiasa, selagi Najib pegang kuasa.

      Padam
    3. Salam & terima kasih Sdraku 2:04.

      Dikhuatiri tak cukup ruang & jenuh membaca kalau disiarkan berita sepenuhnya pada setiap tajuk. Untuk makluman, sebahagiaan besar tajuk2 berita ini kena blocked oleh puak Najib & si Salleh Ketiak untuk cover line mereka.

      Padam
    4. Bagi link nya saja, Bang.

      URL atau macam yang keluar di bahagian atas screen kita, seperti di pos ini, keluar

      https://politikputramerdeka.blogspot.my/2016/10/warisan-bakal-menguasai-sabah.html?showComment=1476858594858#c285289648974805857

      di atas itu. TKasih.

      Padam
    5. Point taken & noted...Insya Allah.

      Padam
  7. Penganaiyaan najib, kak mah dan pencacai2nya terhadap rakyat malaysia, ingatlah...

    Mati itu pasti,
    Siksa kubur itu pasti,
    Padang mahsyar itu pasti,
    Neraka itu pasti.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dia orang tak kisahkan sangat pasal seksa kubur dsb nya. Kalau tidak, diorang tak menyeleweng dan menyonglap.

      Kita mesti gesakan tindakan mahkamah sekarang, tahun depan, di PRU14, selepas nya, sampai bila bla pun. Hingga depa masuk penjara.

      Gesakan tukar Peguam Negara. Laporan2 dan syor2 SPRM yang ada sejak dulu itu boleh menjustifikasi tindakan mahkamah. Ha nya Pandi amat terhutang budi dapat jadi AG "out of nowhere" selepas bersara, dia balas budi mengatakan Najib tak bersalah.

      Padam
    2. Inilah budak kejora songsang yg bersekolah sekerat jalan..tak khatam-habis, sebiji dua biji macam Najib. Dah ler bengap & bongok..pembohong, kaki temberang, biadab & kaki carut pulak tu. Punyer ler bodoh & buta huruf..mengeja nama orang pun pakai hentam kromo..contoh Othman @ Othaman Ahmad (nama saya) dan nama Tokoh Negarawan Terbilang, Tun Mahathir Mohamad. Kesian yer......!!!

      DAN......dan yg lebih menyayat hati lagi.....namanya sendiri & nama bapaknya pun dia tak tahu? Apalah punya lahabau & bongoknya makhluk ini? Jelas makhluk ini tidak ada maruah, integriti, jauh sekali dari pendidikan & asuhan baik...luahan kata2nya penuh hasad-dengki, mencarut, bahasa biadab & pembohongan.

      Padam
  8. Yang megata Parti Warisan Sabah tak ada kaitan dengan Pembangkang dan akan bergabung dengan BN itu bermimpi.

    Lebih dari bermimpi, dia hallusinasi. Makna nya, dah sewel pemikiran nya. Macam Jing Jibo, Mungkin yang mengata begitu ia lah Jing Jibo. Sebab dia orang tua pemikiran bebudak, kekadang biul.

    Shafie Afdal di hormati di Sabah. Bila di pecak kemudian dia keluar dari UMNO, ramai ahli2 lain ikut dia. Sebab di buli dek UMNO yang tak beri dia peluang mempertahankan diri bila di tuduh, dia mesti mengencingkan UMNO dalam hati dia, mungkin bergabung dengan Parti Bersatu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Orang umno kuat khayal...

      Padam
  9. Kah kah suman ari ni marah marah
    PP lebam terasa ditunggul kan medey kutty
    Antara aljuboori dan boboi memerintah
    Yg mana satu barua kesayangan yahudi..?

    pluralisma murtad agenda aljuboori
    tak ketinggalan gay komunis dan lgbt
    Sudah tiba masa disokong medey kitty
    Antara boboi dan aljuboori....mana satu pilihan yahudi..?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah diberi nasihat baik2 dlm BM & BI masih tak faham2..pantun kamu itu layaknya bagai sampah yg merusakkan seni budaya Melayu. Nampak gaya kamu nie kena ajar cakap bahasa lain tak? Baiklah.. kena cakap Jepunlah gamaknya...

      Kejora San, Bakayaro..
      Chikusho, yakamashi..li kagen ni shiro..fuzakeru na

      kejora..

      Kalau nak tahu terjemahannya, usah segan & malu bertanya. Saya sentiasa bersedia untuk memberi tahu. Sayonara....!!

      Padam
    2. tu dia Bahasa sembahyang hari Sabtu, Othaman agama Pagan..ha ha

      Padam
    3. Othaman pukiimak haram jadah kena lanyak bertubi-tubi
      Tapi jenis muka biawak ini tak tau malu, terus jer melobi
      Bagi si tua ajaran Pagan ni, Matdey tuhan Metdey le nabi
      Pernah biol ni cuba buat pantun tapi jadi serupa taik babi

      Padam
    4. Othaman Hindu tua ni, pernah gaya Kejora dicuba meniru
      Buat pantun serupa pukiimak taiik palat serabut haru biru
      Gaya bahasa serupa beruk makyeh saja terhegeh tergaru
      Sebaliknya kepala dia bersarang dek Kejora punya peluru

      Padam
    5. Inilah budak kejora songsang yg bersekolah sekerat jalan..tak khatam-habis, sebiji dua biji macam Najib. Dah ler bengap & bongok..pembohong, kaki temberang, biadab & kaki carut pulak tu. Punyer ler bodoh & buta huruf..mengeja nama orang pun pakai hentam kromo..contoh Othman @ Othaman Ahmad (nama saya) dan nama Tokoh Negarawan Terbilang, Tun Mahathir Mohamad. Kesian yer......!!!

      DAN......dan yg lebih menyayat hati lagi.....namanya sendiri & nama bapaknya pun dia tak tahu? Apalah punya lahabau & bongoknya makhluk ini? Jelas makhluk ini tidak ada maruah, integriti, jauh sekali dari pendidikan & asuhan baik...luahan kata2nya penuh hasad-dengki, mencarut, bahasa biadab & pembohongan.

      Padam
  10. Anjing Jibo ini gunakan berbagai mode, cara, gaya bahasa, nada bercakap. Kekadang guna mode bertitik ... kekadang mode bebudak kikiki, hahaha, hehehe, puiiii, terakhir ini Warghh kaahh kaahhh kaaahhhh pulak. Terakhir lagi, banyak pantun memantun macam kartun. Di salin C&P nya pulak, selalu ulang rangkap yang sama. Lagi terakhir: dia salin komen2 Nek Tempoyak atau tulis atas nama itu.

    BalasPadam
  11. Pagi tadi bila aku baca ringkasan berita Jamal kena tangkap, dengan tak memberi nama penuh, aku ingat Jamal lain.

    Rupa rupa nya si Jamal ikan bahar baju merah. Bagus -

    Red Shirts' leader Jamal Yunos arrested
    The Sun Daily - ‎4 hours ago‎

    PETALING JAYA: Red Shirts leader, Datuk Jamal Yunos (pix) was today arrested by police about 8.30am upon his arrival from Dubai at the Kuala Lumpur International Airport (KLIA) near here.

    Apasal?

    On Oct 11, a police report was lodged against Jamal over a Facebook posting which allegedly threatened a repeat of the May 13, 1969 racial riots.

    Jenis yg menghasut "revolusi" di kemn pertama pos ini, gamak nya.

    Bagus. Tahniah, PDRM. Remand dia bang seminggu dalam lokap. Tentukan dia kasi semua nama2 pengikut dia yg mungkin macam dia - threatened a repeat of the May 13, 1969 racial riots. Tangkap depa, lokapkan bang seminggu jugak. Rakyat mesti di beri assurance bahawa keamanan tak di jejas dek puak ekstremis itu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Gelaran 'Ikan Bakar' kira ada standard juga. Pada saya si Jamal nie lebih padan dgn gelaran 'Jamal Ayam Tongkeng' yg kuat menonggeng..kena tengking dgn Ali Tinju baru2 ini.

      Padam
    2. Lebih elok dari gelaran Hindu tua, pak kadok oi...

      Matdey kena tengking dgn Sultan Johor dan Nazri...kih kih kih...

      Padam
  12. Jgn X tau... parti 3.3 billion ni....

    BalasPadam
  13. Ikan bakar nak buka cawangan di Dubai ke? Hebatlah busines orang-orang kita sekarang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jual ikan bakar di penjara lagi bagus.

      Tapi dia pigi Dubai ha nya nak enjoy duit selepuk dapat dari Jibo, secubit dari songlapan 1MDB itu.

      Ada yang kata dia bukak restoran ikan bakar di Sg Besar pun lingkup, nak bangrap, tapi dapat banyak duit sogok sebab menakutkan Bersih nak sapu gomen Jibo.

      Padam
  14. Saya cabar kejora ke keris berayon ke atau mana2 pro najib dlam blog ini untuk buat rentetan secara ilmiah dan dated macam yang sdra othaman ahamad buat. Penuh dengan fakta beserta tarikh2 sekali.

    Gerenti mereka in tak boleh sebab berfantasi hanya boleh mengeluarkan auta yang penuh dengan kepalsuan. Sebab itu gaya penulisan mereka zero value, kosong kosong kata najwa latif. Yang paling teruk nen tempoyak dan loghat negori...entah apa di rapu dan racau.....

    Kejora, i challenge you. Jangan berpantun berdalih, mencaci maki, meracau rapu......hahaha

    BalasPadam
  15. Buat retetan punya la panjang
    Suma retetan dari WSJ hari hari
    Pluralisma murtad mereka berjuang
    Tonjolkan diri sbagai barua yahudi


    kikikiki...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rentetan panjang penuh fakta bukan caci maki

      Tak kisah WSJ ke ST ke Swiss paper ke asalkan fakta bukan fitnah

      Sebenarnya awak ini bodoh....fahamkah apa itu pluralisma dan murtad? Fitnah menuduh orang berjuang kearah kemunafiqan dan kemurkaan Allah

      Tahu tak siapa barua yahudi....NAJIB buktinya guna Bank Goldman Sach. Ditipu jho low dan pak arab.

      Lain kali kalau nak lawan hujah guna fakta bukan auta dan caci maki

      Padam
  16. Ini Prince Turki ada kaitan dengan the 1MDB-linked bugger?

    Saudi Arabia executes prince accused of killing man in brawl
    The Independent - ‎11 minutes ago‎

    Prince Turki bin Saud al-Kabir was sentenced to death after apparently shooting dead his fellow countryman Adel al-Mahemid during a brawl.

    Dia trakda beawl dengan Jho Taek atau Reza Aziz ke?

    BalasPadam
  17. Tun, tak payah warning lagi - dah disaster pun, Najib buat 1MDB terhutang RM53 bilion, IPIC pulak tuntut RM28 bilion, dah kena huat GST perah duit dari rakyat tak kisah kaya miskin, dia senang hati ada berbilion dalam akaun bank dia, celaka -

    Mahathir warns of disaster if govt doesn't spend wisely
    Free Malaysia Today

    Former premier says budget allocation for PM's Department has risen dramatically in 16 years ..

    BalasPadam
  18. Prince turki plakk dikait 1mdb
    apasal donal trump tak dikaitkan skali
    medey kutty aljjuboori bersatu kembali
    Barua penglhianat yg harus diperamgi

    ahaksss...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ko tau tak prince turki ini pengasas petro saudi yg najib laborkan duit 1mdb kemudian masuk dlm akaun najib..cai boddoh..

      Padam
  19. MATDEY KENA SEKOLAH KAW2 DGN NAZRI:

    The Tourism and Culture Minister was responding to the former prime minister’s allegation that the government did not have enough money for the upcoming Budget 2017.

    "If the government don't have money, how are we going to run the country next year?

    "Tell him, just to shut up. Better for him to keep quiet than people think he is stupid. He opens his mouth and we can confirm that he is really stupid," Nazri told reporters when met in Parliament today.

    The Umno Supreme Council member added the former prime minister’s attacks were driven by his anger towards Prime Minister Datuk Seri Najib Razak for removing his son, Datuk Mukhriz Mahathir from power.

    "He is going senile. I still spare him because he is going senile. He is driven by this revenge towards Najib for ousting his son.

    "He is throwing a tantrum. Whatever he has done in the past year has not affected Najib. So he is taking cheap shots," Nazri explained.

    KAH KAAHH KAAAHHH KAAAAHHHH KAAAAAHHHHHH....

    Tun pukimak apa, asyik kena sergah 'shut up' jer...sebelum ini dgn Sultan Johor...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Matdey si biol, Nazri kata nyanyuk, mulut capul mcm puki
      Belum kerajaan bentang bajet dah timbul dendam dengki
      Dituduh kerajaan tiiada duit, padahal duit banyak berbaki
      Kesudahan, apa yg si tua kutok tu dapat hanya caci maki

      Padam
    2. Memang macam itu patut diajar itu orang tua biol lahanat
      Nampak sangat dia ini hati iblis penuh dgn dengki khianat
      Bajet belum dibentang, dia dah mula resah geliisah penat
      Agaknya kulup pelir kerat tidak habis masa dulu bersunat

      Padam
    3. Inilah budak kejora songsang yg bersekolah sekerat jalan..tak khatam-habis, sebiji dua biji macam Najib. Dah ler bengap & bongok..pembohong, kaki temberang, biadab & kaki carut pulak tu. Punyer ler bodoh & buta huruf..mengeja nama orang pun pakai hentam kromo..contoh Othman @ Othaman Ahmad (nama saya) dan nama Tokoh Negarawan Terbilang, Tun Mahathir Mohamad. Kesian yer......!!!

      DAN......dan yg lebih menyayat hati lagi.....namanya sendiri & nama bapaknya pun dia tak tahu? Apalah punya lahabau & bongoknya makhluk ini? Jelas makhluk ini tidak ada maruah, integriti, jauh sekali dari pendidikan & asuhan baik...luahan kata2nya penuh hasad-dengki, mencarut, bahasa biadab & pembohongan.

      Padam
    4. Bodoh bangang punya orang beri hemah kpd apa gengster-nightclub bouncer Nazri "foot in the mouth" cakap.

      Padam
  20. "the former prime minister’s attacks were driven by his anger towards Prime Minister Datuk Seri Najib Razak for removing his son, "

    Nazri, kalau mukhriz nak jadi PM ka apa ka,pandai2 la dia bagaimana nak naik atas tuh...

    Tetapi berpijaklah dibumi nyata, perhatikan di sekeliling kamu, bertanyalah, bergaul, bercampurlah dengan rakyat bawahan....

    Bertanyalah, adakah hidup mereka hari ini selesa? Dihimpit dengan pelbagai masalah? Mempunyai perdana menteri merompak dan menyamun rakyat?

    Kenapa najib masih berada diatas singgahsana diatas? Tidak cukup lagikah penganaiyaan terhadap rakyat?

    BalasPadam
    Balasan
    1. woi cai biol 4.58, tak ada pun rakyat rasa terhimpit dgn pelbagai masalah

      ngko dgn geng matdey saja yg rasa terhimpit dan menjadi pembawa segala huru hara dan masalah

      bodoh piang punya cai anjing..

      penganiayaan kepala butoh pak hang...

      Padam
    2. "woi cai biol 4.58, tak ada pun rakyat rasa terhimpit dgn pelbagai masalah"

      Boleh huraikan rakyat tak ada rasa terhimpit?

      Padam
    3. Cai 5.08 -mana ko tahu rakyat tak terhimpit...aku dah terasa dengan kenaikan kos hidup..serba serbi mahal...adakah semua ahli umno kaye2..bangang...

      Padam
    4. woi biol pukimak 5.16, ngko ingat kalau matdey perintah, harga barang dan kos hidup akan turun harga?

      harga barangan ikut pasaran dunia le bahalol

      kecuali ngko percaya matdey tu tuhan yg boleh bawa turun rezeki dari langit kpd rakyat

      bodoh piang punya cai...

      Padam
  21. 4.34/4.55

    Apa najib dapat hasil cacian, maki hamun kata2 kesat dan lucah terhadap Tun?

    Adakah ianya memberi imej yg baik terhadap Najib?

    Rakyat membaca dan membuat kesimpulan,

    Persoalan dilontarkan oleh Tun dan sekalian rakyat tidak dijawab, sebaliknya terima kata cacian, apakah ini janji dan sumpah Najib membela nasib rakyat?

    BalasPadam
    Balasan
    1. cai anjing jubo 5.07,

      apa pula yg mamak tongkang matdey dapat hasil cacian, maki hamun kata2 kesat dan lucah terhadap Najib?

      Adakah ianya memberi imej yg baik terhadap matdey penjilat ludah?

      Rakyat membaca dan makin membenci matdey...

      Persoalan dilontarkan oleh sekalian rakyat terhadap tindakan keji matdey memecah belahkan orang melayu tidak dijawab, sebaliknya terima kata cacian, apakah ini janji dan amanat matdey Julai 2013 tak bagi melayu berpecah?

      Padam
    2. "Adakah ianya memberi imej yg baik terhadap matdey penjilat ludah?"

      Cuba fikirkan...

      Tun sudah berumur 92 tahun masih sanggup membela nasib rakyat.

      Padam
    3. kepala butoh membela rakyat, memecah belahkan rakyat ada le

      kalu membela boboi boleh percaya

      Padam
  22. Mana udah tak nampak Othaman Hindu tua pakaii subang
    Kalau dia tau Kejora tak ada, kemaiin lebat punya gebang
    Mungkin dah serik kot, kerap kalii kena terajang tumbang
    Dengar je tapak kaki Kejora, apa lagi terus le lari terbang

    BalasPadam
    Balasan
    1. There you are..he is so obsessed with me that he can't breathe and live without. Poor soul....!!!

      Padam
    2. Pak Othman..

      I take that obsession As a proof that u r a handsome man.

      Hehehe

      Padam
    3. Pak Othman..

      I take that obsession As a proof that u r a handsome man.

      Hehehe

      Padam
  23. stupid damn bloody idiot punky old lousy stubborn bastard son of bitch othaman got no ball...kih kih kih...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Inilah saja kepakaran kejora....kutuk, caci...maki

      Dikata bodoh terus melenting marah. Challenge suruh buat rentetan berfakta tak berani sebab semua katanya AUTA

      Padam
    2. Aku yakin kejora tak akan berani marah pd awak sbb awak ketua pasukan bomoh tuhan harun.

      Padam
    3. Inilah budak kejora songsang yg bersekolah sekerat jalan..tak khatam-habis, sebiji dua biji macam Najib. Dah ler bengap & bongok..pembohong, kaki temberang, biadab & kaki carut pulak tu. Punyer ler bodoh & buta huruf..mengeja nama orang pun pakai hentam kromo..contoh Othman @ Othaman Ahmad (nama saya) dan nama Tokoh Negarawan Terbilang, Tun Mahathir Mohamad. Kesian yer......!!!

      DAN......dan yg lebih menyayat hati lagi.....namanya sendiri & nama bapaknya pun dia tak tahu? Apalah punya lahabau & bongoknya makhluk ini? Jelas makhluk ini tidak ada maruah, integriti, jauh sekali dari pendidikan & asuhan baik...luahan kata2nya penuh hasad-dengki, mencarut, bahasa biadab & pembohongan.

      Padam
  24. Othaman the Hindu, is a real damn hypocrite, no wonder
    He got no bullet to fight, except carrying lies and slander
    Readers can judge that the idiot had gone lots of blunder
    I believe that this old cow got no choice but to surrender

    BalasPadam
    Balasan
    1. Your English is so damn bloody sucked, punky...!!

      Padam
    2. kih kih kih..pak man dengki sakit hati,
      kejora pandai berpantun dlm Bahasa England...ha ha

      Padam
    3. Si tua kutok Seman ni cakap besar je lebih, nak buat mcm Kejora dia tak reti...kah kah kah...

      Padam
    4. Seman pedih hatii biila Kejora berpantun bahasa Inggeris
      Begiitu cantik tersusun sama je semua rangkap dan baris
      Bengang resah riisau cemburu hatinya rasa bagai terhiris
      Betapa seronok jika kemahiran Kejora ini dapat dia waris

      Padam
  25. Cabaran retetan membuang masa
    kalau bersumber dari WSJ semata mata
    Medey kutty aljuboori sudah semuka
    Barua penjajah pasti mampos bila PRU bermula

    kikikiki...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah diberi nasihat baik2 dlm BM & BI masih tak faham2..pantun kamu itu layaknya bagai sampah yg merusakkan seni budaya Melayu. Nampak gaya kamu nie kena ajar cakap bahasa lain tak? Baiklah.. kena cakap Jepunlah gamaknya...

      Kejora San, Bakayaro..
      Chikusho, yakamashi..li kagen ni shiro..fuzakeru na

      kejora..

      Kalau nak tahu terjemahannya, usah segan & malu bertanya. Saya sentiasa bersedia untuk memberi tahu. Sayonara....!!

      Padam
  26. Othaman’s reputation and dignity day by day get cheaper
    He’s nothing except an idiot bastard boast worst a slipper
    Any argument he brings we tear up, just like tissue paper
    Tonight he’ll get into trouble again, this Hindu worshipper

    BalasPadam
    Balasan
    1. Such a low down to earth jerk with his horrible English. Go back to school, punky...!!

      Padam
    2. kih kih kih..pak man dengki sakit hati,
      kejora pandai berpantun dlm Bahasa England...ha ha

      Padam
    3. Si tua kutok Seman ni cakap besar je lebih, nak buat mcm Kejora dia tak reti...kah kah kah...

      Padam
    4. Seman pedih hatii biila Kejora berpantun bahasa Inggeris
      Begiitu cantik tersusun sama je semua rangkap dan baris
      Bengang resah riisau cemburu hatinya rasa bagai terhiris
      Betapa seronok jika kemahiran Kejora ini dapat dia waris

      Padam
  27. modai bodo piang puak cacai matdey ni ialah: 'najib aniaya rakyat'

    aniaya apa?

    GST? Negara lain pun buat GST, salah satu cara kenakan cukai ke atas peniaga2 yg berpendapatan puluhan @ ratusan ribu sebulan tapi tak bayar income tax, sebaliknya pekerja (kerajaan atau swasta) yg makan gaji dgn pendapatan 4 @ 5 ribu sebulan kena bayar income tax.

    GST ini menjadi satu bentuk pendapatan kerajaan untuk membiayai pembangunan Negara dan kebajikan rakyat

    aniaya kepala butoh pak hampa...

    BalasPadam
    Balasan
    1. What's so grand about that blood sucking GST that squizzed the livelihood of the rakyat.

      GST - Goverment So Taxing or Gomen Suruh Tax....???

      Padam
  28. "GST? Negara lain pun buat GST,"

    Beza tu, negara lain buat gst tak menyusahkan rakyat, najib dah dirompak harta rakyat dikenakan gst terhadap rakyat semata mata nak bayar hutang ciptaan beliau.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tuduhan yg tiada asas dan bukti, itulah yg dikatakan fitnah wahai cai bahalol 6.02

      Padam
    2. What's so grand about that blood sucking GST that squizzed the livelihood of the rakyat to repay government's heavy debt created by Najib & Rosmah....??

      GST - Goverment So Taxing or Gomen Suruh Tax....???

      Padam
  29. UTUSAN MALAYSIA ARI INI
    HADI KATA GST PENJANA EKONOMI
    MÈDEY KUTTY YG BODOH TULI
    162 NEGARA DAH GUNA GST

    kikikikiki.....

    BalasPadam
  30. MELAYU MUDAH LUPA

    Melayu celup dari Malabari India lupa

    1. keluarkan kenyataan yang Anwar Ibrahim dalam kes liwat pertama nya dahulu " tidak bersalah " kerana ia berlaku di zaman dia menjadi PM.

    2. menafikan yang Anwar Ibrahim dia pecat sebagai TPM dahulu kerana Anwar Ibrahim terlibat dg aktiviti aktiviti tidak bermoral.

    3. jika perlukan sokongan PKR, sudikah ia maafkan Anwar Ibrahim keatas semua yg berlaku atas Anwar Ibrahim semasa pemerintahan dia dahulu kerana PKR itu adalah Anwar Ibrahim, Anwar Ibrahim itu adalah PKR, sama saperti irama dan lagu yang tidak boleh dipisahkan.

    4. menafikan yang Lim Kit Siang sebahagian daripada punca pencetus peristiwa 13 Mei 1969.

    5. menafikan yang DAP dan Lim Kit Siang racist, anti Islam dan anti Melayu.

    6. membuat kenyataan iaitu SPR sehingga PRU 13 memang TIDAK bersih sehinggakan BN/UMNO dapat menerajui kerajaan persekutuan selama 13 penggal termasuk semasa beliau menjadi PM.

    7. menyatakankan kpd orang Melayu yang ideologi politik parti DAP tidak memberi risiko kepada orang Melayu.

    8. dahulu benci kepada pembangkang tetapi sekarang boleh pulak bersekonkol dengan mereka walaupun ideologi politik mereka masih TIDAK berubah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. HINDU JUGA MUDAH LUPA

      (PETIKAN KATA-KATA OTHAMAN HINDU DARI BLOG PARPUKARI)

      OTHMAN AHMADJUNE 29, 2013 AT 2:24 PM

      AnonymousJune 29, 2013 at 12:12 PM menyatakan:
      Sukarno udah conquer mana Negara bung? Indon udah kena kongkeq ada lah ...
      ------------------------------------------------------------------------------------------------

      Komen balas Othaman Ahmad:
      Sukarno adalah diakui Pemidato Terhebat Kelas Dunia mengalahkan Mussolini dari Italy. Pidato dan seruannya amat mengesankan hingga rakyat bangkit dgn cangkul & bambu runcing menentang Belanda dan Inggeris. Itu sejarah dan tak dapat kita nafikan. Namun.....setelah dia berkuasa menjadi Presiden, negara Indonesia hancur lebur, tersisih dari masyarakat antarabangsa, ekonomi negara lingkup hingga menjadi bankrup dan paling menyedihkan memusuhi & memerangi saudara serumpun seagama Malaysia. Itulah padahnya apabila beliau menerapkan fahaman Liberal (Kesetaraan) yakni, agama itu semua sama tarafnya, komunisme & agama disepadukan di bawah panca sila. Akibatnya, haram & halal tidak lagi jadi pedoman hidup malah kahwin campur tanpa tukar agama berleluasa di Indonesia sehingga kini.

      Inilah fahaman yg didukung oleh Ad Dajal Malaysia, si Anus Ibrahim yg mahu diterapkan di bumi Malaysia. Setelah sekian lamanya Malaysia menikmati kemakmuran & keamanan di bawah pentadbiran Tun Dr. Mahathir, Malaysia mula mengalami keadaan buruk apabila Tun Dol melepaskan Anwar Dajal dari kandang tahanan, konon mahu jadi pemimpin baik, popular, liberal tidak racist dan bukan diktator. Tahu-tahunya, Tun Dol terkena kualat/kutukan karma akibat pengkhianatan dan pendurhakaan terhadap Tun Dr. Mahathir.

      Padam
    2. Kat atas itu buktii munafiiqnya Othaman penderhaka raja
      Dulu Anwar diipanggil ‘Anus’ dan panggilan ‘dajal’ dia jaja
      Tapi dia akan angguk jika tuhannya Matdey kata apa saja
      Sekarang ni, si Anus dan dajal itu dia jilat sanjung & puja

      Padam
    3. Itu dulu...sekali air bah, pantai pun berubah. Anwar telah telah menerima hukumannya dan jika dia telah insaf & bertaubat, apa salahnya. Allah Maha Pengampun bagi mereka yg mahu bertaubat & insaf, asal jangan percaya syirik.. seperti kamu yg percaya tuhan selain Allah & menodai nama Allah dgn kata2 keji 'Sial Sial Sial Lu'.

      Padam
    4. Budak Suman meroyan lagi
      Betul ke aljuboori dah berubah
      Walau aljuboori terpenjara sudah
      Gerakan pluraalis lgbt gay smpi la ni dia tak bantah....


      Lu fikir la sendiri....

      kikikiki...

      Padam
    5. pak kadok spin lagi...

      dia tuduh Kejora:
      "kamu yg percaya tuhan selain Allah & menodai nama Allah dgn kata2 keji 'Sial Sial Sial Lu'."

      sekarang Kejora nak nafikan:
      "demi Allah, Kejora tidak menggunakan kata2 keji 'Sial Sial Sial Lu'seperti yg Othaman bapok dakwa"

      sekarang Kejora nak cabar Othaman bapok pula bersumpah dgn nama Allah (jika dia Islam) atas semua dakwaan nya itu ke atas Kejora...ada berani ke Hindu tua?

      Padam
    6. Kejora tidak ikhlas bila dia tidak mengeluarkan posting saya sepenuhnya di Blog Parpukari. Nah saya poskan semula keseluruhan isi posting itu untuk tatapan pendirian saya ketika itu.

      " OTHAMAN AHMAD JUNE 29, 2013 AT 3:02 PM
      Saya sokong & amat setuju dgn pendapat sdra Anonymous June 29 at 01:21 PM.

      Kita harus ambil iktibar terhadap keadaan yang menimpa negara jiran Indonesia dek cetusan ilham bekas Presiden Indonesia, Bung Karno, iaitu menyepadukan semua agama & kepercayaan di bawah satu pancasila. Sehingga kini negara yg dulunya masyhur & mendapat karamah berkat Wali Songo kini tak putus-putus ditimpa bencana dahsyat dan pertumpahan darah sesama bangsa.

      KIni fahaman Liberalisme/Pluralisme yg menjahanamkan itu mahu diterapkan oleh ketua pembangang, si Ad Dajal Anus Ibrahim. Fahaman Melayu Baru Liberal (Kesetaraan) yakni, agama itu semua sama tarafnya, penghapusan institusi raja-raja, hak istimewa Melayu/Bumiputera kononnya sudah kolot dan ketinggalan zaman. Akibatnya, haram & halal tidak lagi jadi pedoman hidup.... bebas untuk murtad, kahwin campur tanpa tukar agama, kahwin tanpa nikah asal suka sama suka, dan yang paling menjijikkan kahwin sesama jenis yg menjadi amalannya sejak di MCKK lagi mula berleluasa di bumi Malaysia. Adakah fahaman sedemikian menunjukkan ianya progresif dan memfaatkan?

      Inilah fahaman yg didukung oleh Ad Dajal Malaysia, si Anus Ibrahim yg mahu diterapkan di bumi Malaysia. Setelah sekian lamanya Malaysia menikmati kemakmuran & keamanan di bawah pentadbiran Tun Dr. Mahathir, Malaysia mula mengalami keadaan buruk apabila Tun Dol melepaskan Anwar Dajal dari kandang tahanan, konon mahu jadi pemimpin baik, popular, liberal tidak racist dan bukan diktator. Tahu-tahunya, Tun Dol terkena kualat/kutukan karma akibat pengkhianatan dan pendurhakaan terhadap Tun Dr. Mahathir. Akhirnya, Tun Dol dipecat dgn hormat dan digantikan oleh DS Najib Razak. Bertambah malang lagi menimpa Malaysia apabila DS Najib menerima pakai penasihat-penasihat 'Inner Circle' Tun Dol dan membela/memelihara seorang lagi Dajal, si Khitol Jahanam dalam barisan kabinet kitchennya Habis kekayaan negara dikaut rakus oleh Melayu Baru Liberal, sementara rakyat miskin hanya digula-gulakan dengan Brim RM500 saja. Sepertimana Tun Dol, DS Najib menjadi pemimpin Lembik dan berterusan mengikut telunjuk desakan puak-puak pembangkang yang mahu menumbangkan Kerajaan UMNO Melayu. Dosa terbesar Najib kini adalah pemansuhan senjata ampuh "ISA" oleh beliau sehingga Kerajaan pimpinannya tidak terdaya langsung untuk bertindak tegas terhadap kebiadapan Melayu penderhaka, cina & keling laknat yang telah menghina & menghinjak-hinjak martabat Islam, Melayu, Kesultanan dan Negara.

      Salam Hormat & Ikhlas dari
      Othaman Ahmad

      Speaking Without Prejudice, Fear or Favour, but for the sake of Islam, Melayu & the Nation.
      ------------------------------------------------------------
      Kenapa kejora tidak siarkan penuh posting saya? Apa motifnya?

      Padam
    7. Othaman Ahmad JUNE 29, 2013 AT 2:24 PM

      Sukarno adalah diakui Pemidato Terhebat Kelas Dunia mengalahkan Mussolini dari Italy. Pidato dan seruannya amat mengesankan hingga rakyat bangkit dgn cangkul & bambu runcing menentang Belanda dan Inggeris. Itu sejarah dan tak dapat kita nafikan. Namun.....setelah dia berkuasa menjadi Presiden, negara Indonesia hancur lebur, tersisih dari masyarakat antarabangsa, ekonomi negara lingkup hingga menjadi bankrup dan paling menyedihkan memusuhi & memerangi saudara serumpun seagama Malaysia. Itulah padahnya apabila beliau menerapkan fahaman Liberal (Kesetaraan) yakni, agama itu semua sama tarafnya, komunisme & agama disepadukan di bawah panca sila. Akibatnya, haram & halal tidak lagi jadi pedoman hidup malah kahwin campur tanpa tukar agama berleluasa di Indonesia sehingga kini.

      Inilah fahaman yg didukung oleh Ad Dajal Malaysia, si Anus Ibrahim yg mahu diterapkan di bumi Malaysia. Setelah sekian lamanya Malaysia menikmati kemakmuran & keamanan di bawah pentadbiran Tun Dr. Mahathir, Malaysia mula mengalami keadaan buruk apabila Tun Dol melepaskan Anwar Dajal dari kandang tahanan, konon mahu jadi pemimpin baik, popular, liberal tidak racist dan bukan diktator. Tahu-tahunya, Tun Dol terkena kualat/kutukan karma akibat pengkhianatan dan pendurhakaan terhadap Tun Dr. Mahathir. Akhirnya, Tun Dol dipecat dgn hormat dan digantikan oleh DS Najib Razak. Bertambah malang lagi menimpa Malaysia apabila DS Najib menerima pakai penasihat-penasihat 'Inner Circle' Tun Dol dan membela/memelihara seorang lagi Dajal, si Khitol Jahanam dalam barisan kabinet kitchennya Habis kekayaan negara dikaut rakus oleh Melayu Baru Liberal, sementara rakyat miskin hanya digula-gulakan dengan Brim RM500 saja. Sepertimana Tun Dol, DS Najib menjadi pemimpin Lembik dan berterusan mengikut telunjuk desakan puak-puak pembangkang yang mahu menumbangkan Kerajaan UMNO Melayu. Dosa terbesar Najib kini adalah pemansuhan senjata ampuh "ISA" oleh beliau sehingga Kerajaan pimpinannya tidak terdaya langsung untuk bertindak tegas terhadap kebiadapan Melayu penderhaka, cina & keling laknat yang telah menghina & menghinjak-hinjak martabat Islam, Melayu, Kesultanan dan Negara.

      Salam Hormat & Ikhlas dari
      Othaman Ahmad

      Padam
    8. Kejora tidak ikhlas bila dia tidak mengeluarkan posting saya sepenuhnya di Blog Parpukari. Nah saya poskan semula keseluruhan isi posting itu untuk tatapan pendirian saya ketika itu. Kenapa kejora tidak siarkan penuh posting saya? Apa motifnya? Mahu putar belit & spin lagi kah?

      Padam
    9. copy panjang2 sangat buat apa pak man, nanti orang malas baca

      tunjuk point utama je cukup le

      nak tunjuk hindu penjilat ludah ni serupa tuan/tuhan dia le jugak, dulu siap tukar nama orang tu jadi Anus Ibrahim ...

      kini, "I got my anus ready for you Anwar, as long as you are willing to be on my boss's side"

      kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaahhhh

      Padam
    10. Budak mentah jahanam kejora dah teburai saya bogelkan bila dia berniat jahat memutar belit fakta dgn hanya menyiarkan sebahagian posting saya di blog Parpukari 3 tahun dulu.

      Para pembaca saksikanlah ayat dia yg berbaur kotor lagi menjijikkan,

      kini, "I got my anus ready for you Anwar, as long as you are willing to be on my boss's side".

      Astaghfirullah...inilah jenis pejuang2 dari kem Najib...!!

      Padam
  31. Pada budak suman dan gang bodo bodoh nyr

    RETETAN ANON 6.15 TU PENUH DENGAN FAKTA
    BUKAN PULAK BERSUMBER DARI SATU BERITA
    RETETAN BUDAK SUMAN PULAK PENUH AUTA
    SBB SUMAN BERGURU DNG MAMAK MUDAH LUPA


    kikikiki......

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sebentar lagi saya akan singkap betapa Kejora ini adalah pendukung Liberal yang sesat lagi menyesatkan. Lihat saja cara luahan dia selama ini yg penuh dgn maki, caci, carut, putar belit, fitnah...dan dari dulu sampai sekarang tetap dgn sikap pengecutnya & tidak mahu bertanggung jawab & tidak berani mengenalkan diri/nama sebenar.

      Padam
    2. ANONYMOUSJUNE 30, 2013 AT 4:56 AM

      Othaman AhmadJune 29, 2013 at 5:36 PM
      Komen anda:
      Kenapakah tiada perkataan 'Al Ikhlas' di dalam surah 'Al Ikhlas itu', tidak seperti surah An Nas. Apakah hikmahnya atau yang tersirat di sebalik ketiadaan perkataan 'Al Ikhlas' di dalam surah tersebut.

      BALASAN DARI KEJORA:

      Pak Man ni ada phd al-quran kot ... dapat di Spore??? Nak ajak berdebat pasal quran pulak ...

      Al-Ikhkas itu nama surah pak man ooii... suran Al-Ikhlas itu menceritakan tentang keesaan Allah ... ianya menyiratkan ttg keikhlasan kita meyakini keEsaan Allah ...

      Bukanlah surah2 dlm alquran itu Allah turunkan dengan namanya sekali ... Nabi, para sahabat dan ulama yg beri nama surah2 itu ...

      Sama juga surah Al-Fatehah (maksudnya pembuka) ... apa Pak Man ada jumpa ayat sebut pasal fatehah ke dlm surah Al-Fatehah ... ayat nombor berapa ... perenggan mana ... perkataan apa???

      Surah ayat Alam Nasyroh diberi nama Al-Insyiroh/Al-Syahr (bermaksud lapang dada) bukan sebut pun insyiroh/syahr ...

      Surah Al-Taubah dinamakan juga surah Al-Bara’ah sbb dia mula dgn ‘Bara’atun ..’ ...
      Tetapi ianya lebih dikenali dgn nama Al-Taubah sbb banyak berkisar dengan pengampunan Allah ... tetapi tidak pula disebut tentang taubat ...

      Anjuran untuk TAUBAT NASUHA pula difirmankan Allah dalam surah Al-Tahrim (ayat 8) ...

      Banyak lagi lah kalau nak cari ...

      Eloknya Pak Man study al-Quran sendiri ... buka, baca bagi lancar ..., baca terjemahan ..., baca tafsiran ... (AT LEAST FOR NOT LESS THAN 50 TIMES...) ... barulah boleh nak berdebat pasal al-Quran ...

      Lain kali kalau dah tersepit tak boleh nak ‘counter attack’ sesuatu hujah kuat ... BE HUMBLE, JUST KEEP QUIET AND THINK ABOUT IT ...

      Kalau nak lencong tajuk pun, jgn lencong pergi dgn Quran lah ... lencong pasal Tun M ke ... pasal Spore ke ... pasal Najib ke ...

      Don't make yourself look like a narrow minded ... religion illiterate Malay Muslim ...

      --------------------------------------------------------------
      Hindu tua ni kena rapat…kih kih kih

      Padam
    3. YG ATAS TU KOBODOHAN OTHAMAN HINDU NAK PERSOALKAN AL-QURAN

      (dia nak tunjuk pandai dlm al-Quran konon, ditanya kenapa surah An-Nas ada sebut ‘Nas’, tapi surah Al-Ikhlas tiada sebut ‘ikhlas’?

      Padam
    4. Tengok apa dia jawab pula (spin):
      -----------------------------------

      OTHAMAN AHMADJUNE 30, 2013 AT 5:13 PM
      Anonymous June 30, 2013 at 4:56 AM

      Othaman AhmadJune 29, 2013 at 5:36 PM

      Komen anda:
      Pak Man ni ada phd al-quran kot ... dapat di Spore??? Nak ajak berdebat pasal quran pulak ...

      Al-Ikhkas itu nama surah pak man ooii... suran Al-Ikhlas itu menceritakan tentang keesaan Allah ... ianya menyiratkan ttg keikhlasan kita meyakini keEsaan Allah ...

      Don't make yourself look like a narrow minded ... religion illiterate Malay Muslim ...
      ------------------------------------------------
      Komen balas Othaman Ahmad:
      Tahniah..... jawapan anda hampir tepat. Surah ini adalah inti pati tauhid/keimanan kita terhadap Allah SWT. Surah ini yg saya gunakan di setiap dialog saya dgn orang2 Kristian (yg percaya tentang trinitas - 3 tuhan dalam 1).

      Keikhlasan hati kepada yg Maha Pencipta adalah amat terpenting dalam apa jua pun yg kita lakukan, baik dari ibadah (solat, puasa, sedekah dll), pekerjaan, perniagaan, pergaulan maupun berpolitik. Saya sering diingatkan Allah SWT suka orang yg ikhlas walau baktinya sebesar biji sawi. Apapun ibadah & pekerjaan kita semuanya kerana Lillahi Ta'ala, bukan kerana mengampu orang, habuan, pangkat ataupun takut kepada orang yang berkuasa. Justeru, saya tidak menggunakan Anonymous tapi nama sebenar saya kerana rezeki, ibadah, mati & hidupku ikhlas kerana Allah SWT. Hari ini penyelewengan, rasuah, penipuan dan segala kemungkaran berleluasa kerana ketidak ada keihlasan hati terhadap Allagh SWT. Mereka alpa dgn nikmat dunia dan lupa Allah sentiasa berada di sampingnya, melihat dan mendengar.

      Buat makluman, almarhum datuk saya (sebelah ayah) adalah seorang kiyai dari tanah Jawa yang telah diarahkan oleh gurunya berhijrah & berdakwah ke tanah Melayu pada penghujung abad ke 19. Selain mempelajari ilmu dari Sekolah Arab Aljunied, belajar ngaji dgn ustaz, almarhum datuk, almarhum ayah & almarhum ibu adalah guru-guru saya dalam bab ilmu agama.
      Kami adik beradik (termasuk semua sepupu saya) dianjurkan mendalami surah Al Ikhlas supaya lebih bertawaduk dan membacanya sebanyak-banyaknya selepas solat. Terima kasih kerana sudi membacanya.

      Yg Ikhlas
      Ex Son of Spura

      --------------------------------------------------------------

      Kih kih kih…alih tiang, membangga angkat diri…

      Itulah kalau korang nak kenal Hindu tua Othaman Kadok…

      Padam
    5. kah kah kah kah kah ....

      tak tidor malam ler orang tua pak kadok ini malam, selongkar blog cari bahan fitnah lagi....

      Padam
    6. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    7. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    8. Kejora..

      Dah lebih 3 tahun kamu kutuk saya mampuslah, tak tidur malamlah, semputlah, kafirlah... tapi syukur alhamdulillah, saya masih sihat dan yakin kepada ilmu tauhid iaitu mengesakan Allah.. tiada tuhan kecuali Allah.

      Masalah yg menimpa negara adalah pemimpin2 kita tidak ikhlas dalam menjalankan pentadbiran. Semua ada nawaitu utama untuk mengisi tembolok diri sendiri. Sekiranya pemimpin politik dan ulama2 ikhlas kerana Allah Ta'ala, pasti penyimpangan tidak terjadi dan rakyat hidup makmur tanpa musibah2 ngeri yang sering terjadi kebelangan ini.

      Padam
  32. Anjing Jibo ini gunakan berbagai mode, cara, gaya bahasa, nada bercakap. Kekadang guna mode bertitik ... kekadang mode bebudak kikiki, hahaha, hehehe, puiiii,

    BalasPadam
    Balasan
    1. itu jer yg si bengap dungu anak tuhan harun sekor 6.56 ni tahu...ha ha

      Padam
    2. Tepat...itulah sikap si Pengwcut Kejora yg tak berani tunjukkan identiti..takut besok2 dijejakki dan diminta pertanggung-jawapan atas segala yg dilontarkan selama ini.

      Padam
  33. Othaman keep on struggling just only for ‘dedak’ reward
    But now this Madey’s lame buffalo dare not step forward
    Readers can judge now he’s actually damn dumb coward
    I think this lousy donkey will end up at the hospital ward

    BalasPadam
  34. Idiiot Othaman tends to hate our PM for no clear reason
    He wants to create havoc here, this Singaporean ciitizen
    But, when Kejora keep on walloping he feels unpleasant
    I think he will not stay long here in this blog this season

    BalasPadam
    Balasan
    1. Try me and let's wait and see, unlike you who are coward hiding behind AnonyMOUSE, unwilling to be accountable & responsible for words spewed from your mouth. Right punk....?????

      Padam