Jumaat, 28 Oktober 2016

Tutup Ajer La Parlimen..!


Apa nak jadi dengan pentadbiran negara ni?

Isu yang menjadi sebutan satu alam..! Satu dunia mengeji kepimpinan negara kerananya..! Siasatan dan hukuman berjalan di luar negara..! 


Tapi Parlimen kita...



Bekas anggota Kabinet yang terlibat dalam perbahasan Bajet 2017 mungkin telah melanggar sumpah kerahsiaan, kata Speaker Dewan Rakyat Tan Sri Pandikar Amin Mulia.
"Pasal apa yang saya dengar kelmarin, keputusan kabinet konon tidak dilaksanakan. Itu adalah informasi dalam kabinet," kata Pandikar pada sidang akhbar di bilik resepsi parlimen hari ini.
Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas sama ada ucapan-ucapan oleh bekas timbalan perdana menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin, bekas menteri kewangan kedua Datuk Seri Husni Hanadzlah dan bekas menteri pembangunan luar bandar dan wilayah Datuk Seri Shafie Apdal telah melanggar mana-mana peraturan dewan.
Ini kerana ketiga-tiga ucapan mereka menyentuh mengenai dakwaan skandal 1MDB.
Rahsia apa lagi? dah jelas telanjang bogel dan memalukan..! Terbukti dan berdokumen..! 
Apakah membongkar jenayah dan menegakkan kebenaran telah menjadi kesalahan di dalam negara?
Apakah membela hak rakyat dan negara sudah menjadi jenayah didalam negara?
Apakah mendesak agar kemuliaan undang undang tertegak dengan mempertahankan hak rakyat dan kedaulatan negara dari dirompak sudah menjadi kesalahan dan berdosa?
Kenapa tidak bertindak atas kesalahan yang dilaporkan berbanding cara laporan itu disampaikan?
Apakah 1MDB dan sekutunya terlalu suci untuk dipertahankan sedemikian rupa? Apakah 1MDB berada diatas Perlembagaan?
Nampaknya 1MDB seakan sudah menjadi lembu suci..! sudah menjadi taruhan penting lagi utama kepimpinan untuk terus kekal berkuasa..!
Soalnya..kenapa tidak dihujah, ditentang dan dibawa ke pengadilan segala tuduhan yang diperkatakan oleh dunia?
Kenapa berlindung disebalik kuasa yang sementara?
Parlimen ialah Dewan yang mulia yang mewakili suara rakyat untuk kepentingan negara..! Itu sebab Ahli Dewan mempunyai imunitit untuk berhujah dan menyuarakannya..!

Kalau kepentingan rakyat dan negara sudah tidak boleh disuara dan menjadi kesalahan untuk membahaskannya..! Parlimen dah jadi Dewan apa?

Lu Fikir La Sendiri!!!

102 ulasan:

  1. Hahaha, Tutup Ajer La Parlimen..

    Nanti dia gunakan Akta Keselamatan Negara, istiharkan dharurat di kawasan Parlimen, amacam?

    Betul, dia nakkan The Three Monkeys. Tapi dia jadi Monkey yg paling besar sekali.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hang boleh siasat hang boleh buat apa, hang mana ada kuasa ke atas Malaysia sebuah negara berdaulat, Nanti kami buat macam Duterte baru tau, panggil armada Negara Cina datang baru tau, non Najib dah pi ke Cina buat slowtalk dg PM Cina tu
      Faham....

      Padam
    2. Hahaha hohoho hihihi

      slowtalk ke no talk macam The Three Monkeys.

      Rozy aje ikut jet executive pergi shopping di China. Birkin kulit ular, Birkin kulit monkey pun banyak di sana. Suku kaum Hakka makan apa saja binatang yg ada di dunia ini.

      Termasuk politikus yg jahat kot.

      Padam
    3. Garikan aje monyet tu ke tiang lampu, macam cerita di berita ini -

      http://www.thesundaily.my/news/2041382

      Padam
    4. Beruk jantan Najib & beruk betina Rosmah mengubah Kerajaan kita menjadi KERAjaan Beruk.

      Padam
    5. Kedua pasangan beruk yg duduk di singgahsana 'planet of the apes' mengimbas kembali kerja2 mungkar oleh pasangan laki bini kejam yg dipimpin oleh Mona Fandi. Pasangan yg taksub dgn amalan syirik & ilmu hitam...ada persamaan dgn amalan & kepercayaan Rosmah. Kebetulan...mereka adalah pasangan laki bini dari Pahang.

      Ingat itu ....!!!

      Padam
  2. Hang boleh siasat hang boleh buat apa, hang mana ada kuasa ke atas Malaysia sebuah negara berdaulat,

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hangpa pi leset tahi palat, seleweng dan songlap duit 1MDB dsb nya, pahai?

      Padam
    2. Apa maksud "daulat"?

      Dh tau malaysia berdaulat apahal pandikar pi sebut subkudis xle bahas isu siasatan doj?

      Apa yg boleh dibahas diparlimen tertakluk kpd siasatan doj?

      Mana pahlawan pejuang melayu nk menentang campurtangan mahupun subkudis terhadap siasatan doj?

      Padam
  3. cucu tok selampit28 Oktober 2016 7:18 PG

    HIDUP NAJIB! MATI UMNO!

    BalasPadam
  4. Apa nak jadi dengan pentadbiran negara ni?

    "Pentadbiran negara" tak salah, Bang. Pegawai pegawai Kerajaan boleh merintah dengan dasar dasar yang ada berterusan, tak payah politikus, contoh nya di masa kempen PRU, sebulan politikus tak buat kerja lain asyik berkempen.

    "Pemerintahan negara" (dasar dasar yg di bikin dek politikus) yang dah kucar kacir. Terutama sejak skandal 1MDB. Dah simpang siur, nak tutupkan pekong, tak mahu pekong baru pulak keluar. Tak cukup duit, rakyat dah di bebankan dengan hutang 1MDB RM53 bilion, pulak nya IPIC tuntut RM28 bilion, kenakan GST, harga barangan melambong naik, rakyat dah lama bising, politikus dah gementar, nyanyok pun ada.

    Pendek cakap, jangan undi Najib, UMNO/BN di PRU14 lah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Silap -

      "Pegawai pegawai Kerajaan boleh merintah"

      sepatut nya "boleh mentadbir"

      Padam
  5. First order of the new Government post GE14 must be an open ROYAL COMMISSION and we should see the dominoe's effect.

    There was never a case true-blood dictator sleep well long after they exile such as....

    - Pinochet, got hounded despite being in a safe haven of England
    - Suharto may look unscathed, but who knows 6 feet under eh???
    - Marcos is prime example that even in Death you could not get a 'resting place'.....
    - Bugis-Pirate?@#!??? Payback will come, and that I GUARANTEED! How? Itu janji ALLAH! Doas from the oppressed will never be overlooked upon hence, JANJI ALLAH!

    1.2 million Citizen's Declaration alone will see some cursed do land on the first couple and their bunch of hooligans!

    And....., any bugis-doggies about to bark should just chase their own filthy tail cause you should clean after your own shit and one more thing.....you will not be entertained, period!

    BalasPadam
  6. "any bugis-doggies about to bark .."

    Jing Jibo tak lama lagi keluar lah. Dia NAJIB-PAID RESIDENT BLOGGER assigned to this blog sebab blog ini di kunjungi hampir 8 juta kali, banyak pengaruh. Untuk yg tak tahu, CV Jing Jibo -

    Anjng Jibo

    Anjing Jibo di blog ini sekor saja. Tapi coba membayangkan dia ramai, konon. Selalu masuk tak pakai nama, ada masa menyamar pakai nama yang orang lain dah pakai di sini, ada masa pakai nama seperti Keris Berayon dll. Semua Protun di sini tahu bahawa yang di hayon nya ha nya bola dia. Dan bola Jibo, bos dia.

    Bola yang kecut sebab Jing Jibo ni dah tua. Masuk sini pagi petang siang malam, walau pun pukul 2-3-4 pagi. Menipu, membohong, memfitnah. Dah tua baka tapi otak budak kecik. Itu pasal apa yg dia cakap selalu nya mcm bebudak.

    Anjing Jibo ini gunakan berbagai mode, cara, gaya bahasa, nada bercakap. Kekadang guna mode bertitik ... kekadang mode bebudak kikiki, hahaha, hehehe, puiiii, terakhir ini Warghh kaahh kaahhh kaaahhhh pulak. Terakhir lagi, banyak pantun memantun macam kartun. Di salin C&P nya pulak, selalu ulang rangkap yang sama. Lagi terakhir: dia salin komen2 Nek Tempoyak atau tulis atas nama itu.

    Tapi pada umum nya - terutama nya bila dia dah tak tahu nak response atau meradang – Jing Jibo itu mengarut, mengata Go Fly Kite, maki hamun dan mencarut. Dia di kasi makan dedak, takda melukut yang ada habuk beras sikit pun, takda zat, tak membina otak nya. Pengtahuan nya cetek, selalu nya bodoh, bangang, bongok, bingong, bingal, baghal.

    Anjing Jibo ini ia lah contoh penyokong yang Jibo kata di kempen PRU13 ada lah “bangang, hamjadah”, sebab tak membantu dia sikit pun dengan mengeluarkan fakta dan hujah yang munasabah untuk menaikkan imej dia yang merudum.

    Kita teruskan balas, bidas, sebat, belasah, hentam, tibai, kritik, kutuk, ketuk, sekel, pelangkong, kentot dan tahikan dia. Itu saja cara nak deal dengan dia.

    Pada masa masa nya, jangan pedulikan dia, pulaukan dia.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Beruk tunggal Kejora adalah juga beruk ma'rip maskot KERAjaan Najib & Rosmah.

      Padam
  7. Aku fikir bila Najib telungkup di PRU14, tak payah Commission of Inquiry. Buang Peguam Negara Pandi serta merta tanpa notis tanpa sebab munasabah mcm Najib buat kpd Gani Pattail, lantik PN baru, terus dakwa Najib di mahkamah.

    Ada laporan menyebut Pegawai tinggi SPRM (yang tak mahu nama nya di sebut) mengatakan bahawa SPRM dah rekomen buat begitu di masa lalu tapi di senyapkan dek AG baru tuh. Laporan Reuters dulu pun ada kata Gani Pattail sedang menyediakan Charge Sheet ke atas you-know-who tapi di pecat serta merta.

    Tak payah buang masa berbulan, mungkin bertahun, dengan Commission of Inquiry. Kita nak lihat Najib di dakwa atas tuduhan "misappropriation of 1MDB funds and money laundering", saperti Dept of Justice kata di laporan 146 ms yang mereka kemukakan ke mahkamah US dalam kes merampas harta anak tiri Najib dll.

    Nak tengok pulak Three Monkeys menangis, keriau, melompat lompat, sekor pendek gemuk gedempul.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bang..bukan buang...dakwa terus Apandir supaya dia jadi loyar buruk sungai buluh inn...

      Padam
    2. Hahaha, keras tuh. Tapi bila tengok si Jibo buang Gani Pattail tanpa notis tanpa sebab munasabah, apa saja di buat kpd Pak Pandir memang kena tempat nya.

      Dia Pak Pandir jugak - tengok si Luncai terojun dengan labu labu nya, "biarkan, birkan" kata dia.

      Padam
    3. Pandir Ali adalah Beruk Tua yg pandai berjoget Ronggeng buat kumpulan Sarkis UMNO & KERAjaan Najib/Rosmah.

      Padam
  8. Pantun 7 kerat...
    CAWANGAN BERSATU TAK UJUD LAGI
    BAHAGIAN BERSATU APA LAH LAGII
    LAGAK NGERI BERANI MATI
    MINTAK KERUSI PADA LAIN PARTI
    PASTU DEMAN PULAK BOBOI PERDANA MENTERI
    ALJUBOORI LEBAM DI PP DISURUH KETEPI
    LU FIKIR LA SENDIRI...KIKIKIKIKIII....

    ahaksss.... bodo bodooo....FuUCcKkk

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jing Jibo dah keluar -

      "pantun memantun macam kartun. Di salin C&P nya pulak, selalu ulang rangkap yang sama."

      "bila dia dah tak tahu nak response atau meradang – Jing Jibo itu mengarut .. maki hamun dan mencarut.

      Padam
    2. Pemantun pengecut...takut kpd cina jho lo..cakap besar..

      Padam
    3. Khairuddin pun dah belah dp Ppbm, menyampah kat boss dia, kawan dah lelah kerja siang malam tau tau org lain pula dilantik jadi timbalan, tak kenang budi punya boss.

      Padam
    4. Keris berayon telanjang--fuckoff...teloq ko kat mana?cina jho lo dah pulas? Sampai ko jadi pengecut takut cina jholo..

      Padam
    5. 8.49 cai bodoo..ko kutip mana citer ni?...minggu lepas khairudin cabar jamal jamban ludah dia kalo ada berani...pandai2 plak ko menipu

      Padam
    6. Sapa cakap Khairuddin pun dah belah dp Ppbm? Coba bagi link, nak tengok kau mengarut ke, dah gila ke? Jing Jibo main cakap ikut lubang bntt kau aje.

      Padam
    7. Dah lah tak bertelloq dan boddoo jadi penipu plak..ha33

      Padam
    8. 8:59
      Hang masuk goggle taip khairuddin,tekan news
      OK?
      Lain Kali aku tak jawab dah

      Padam
    9. Bodoh sangat lah hang, 9:13 PG.

      Tak mahu bagi link, hang pemalas ke, penipu nak tipu, tak berani kasi link yang terus kpd apa yang hang tuduh tuh?

      Tak jawab makna hang ngaku kalah. tuduh aja, tak berani substantiate. Sapa mau caya apa hang cakap.

      Hang Jing Jibo, kan?

      Padam
    10. Itu citer mula2 penubuhan bersatu ngook

      Padam
    11. Parti Bersatu adalah bayangan ajal UMNO. Apeke tidaknya..? Di setiap mesyuarat & majlis rasmi UMNO, lagu BERSATU akan berkumandang & dihayati dgn nyanyian.

      Bijak sungguh Tun Mahathir & TSMY.

      Padam
    12. Saya mohon untuk komen supaya isu ini tidak dispin.

      1. Apabila PPBM mahu ditubuhkan, segala syarat2 ROS mesti diikuti. Salah satu syaratnya mestilah ada pro tem committee atau jawatankuasa penaja.

      2. Minimum untuk tubuhkan persatuan ialah 7 orang. Disebabkan itulah hanya 7 orang yang tubuhkan. Bukan tiada sokongan lebih dari 7 orang cuma tidak mahu lengahkan penubuhan.

      3. Dato Khairuddin sebagai seorang bankrap tidak diletakkan sebagai salah seorang pro-tem utk tidak lengahkan kelulusan.

      4. Di dalam masa yg sama Dato K juga tegaskan jiwanya masih UMNO dan ia tidak mahu anggotai PPBM. Ia hanya mahu jatuhkan Najib dan konco2 yg merosakkan UMNO.

      5.Hakikatnya kesemua 7 orang pro tem ini pun adalah orang-orang yang confirm berjiwa UMNO. UMNO perjuangan dan bukan UMNO dedak yg menguasai parti pada hari ini.

      6. Selepas ditubuhkan Dato K dipujuk untuk anggotai PPBM. Selepas bbrp lama dipujuk barulah ia akur dengan jiwa yang berbelah bagi.

      7. Cuma caranya sahaja berlainan dengan yang lain. Yang lain berpendapat UMNO dah tidak boleh diselamatkan dari dalam tapi kena selamatkan perjuangannya dari luar. Perjuangan UMNO telah dihijack oleh orang-orang yang jahat spt Najib, Zahid, Azalina, Nazri, Kejora dll.

      8. Selepas mendaftar ahli PPBM Dato K masih tidak sedap hati. Akhirnya dia putuskan keluar PPBM. Bukan ia tidak sokong tapi jiwanya masih mahukan dan mengharapkan perubahan dari dalam.

      9. Sama ada kebetulan atau tidak pengumuman Dato K ini (saya baca dalam FB) dibuat selepas Dato Husni Hanadzlah dan Dato Zaharin Yasin Sang Kelembai berikrar dan memulakan langkah untuk jatuhkan Najib Kelepet dari dalam untuk selamatkan UMNO.

      10. Ada yang kata dia keluar PPBM sebab tak sebulu dgn TSMY. Kalau ini faktornya masuk pun dia tak mau. Malah sekalipun ia keluar ia minta semua penyokong terus BERSATU di bawah TS Muhyiddin.

      11. Untuk rekod Dato K adalah anak saudara Sulaiman Palestin dan orang yg bertanggungjawab dalam penyebaran buku 50 Dalil Anwar Tak Boleh Jadi PM. Beliau benar2 berjiwa UMNO. Siapakah Tun M, TSMY, DSMM, Akramsyah dan Anina? Semuanya Big Guns dalam UMNO, cuma mereka melihat UMNO tidak lagi boleh diselamatkan dari dalam.

      Tindakan Dato K ini tidak menghairankan kerana ramai juga yang berjiwa UMNO rasa susah nak tinggalkannya walaupun sangat2 anti Najib Klepet. Saya sendiri kenal ramai sebegini.

      Ulasan saya ialah in shaa Allah apabila Kelepet, Zahid, Kejora dan kesemua penjahat2 yang merosakkan UMNO dinyahkan oleh orang Melayu di dalam dan di luar UMNO, maka akan berlakulah 'biduk berlalu kiambang bertaut'. Sama ada perjuangan ini dari dalam UMNO atau melalui BERSATU, matlamatnya sama iaitu jatuhkan Klepet dan konco2nya.

      UMNO bukan milik Najib, Zahid, Nazri, Azalina, Kejora dan seumpamanya. Mereka inilah yang hijack UMNO daripada perjuangan Alif Ba Ta kepada perjuangan untuk klepet dan untuk dedak.

      In shaa Allah bila biduk berlalu kiambang akan bertaut. Sementara itu perjuangan mestilah diteruskan.

      Jatuhkan Klepet dan konco-konconya in shaa Allah bangsa Melayu akan bersatu kembali, sebagaimana kita mula2 bersatu pada 1946.

      Bagaimana kita akan bersatu kembali? Bendera apa yg bakal menyatukan kita? Semuanya akan jelas selepas ia benar2 berlaku. Hakikatnya pepatah Melayu sendiri meyebut sekali air sungai melimpah, sekali itulah asirnya akan berubah.

      Wallahu a'lam.

      Padam
    13. Excellent sdra john doe.

      I salute u

      Padam
  9. Mana ada cai2 lembu umnongok yg berani..ayam jantan tak bertelor...lembu jantan umnongok pun tak berteloq...takut nak tangkap cina jho lo perompak...sembang bukan main kencang lagi...punye samseng jamal jamban dan baju merah boleh kalah tentera merah..mana ada dlm dunia ni perompak dibiarkan bebas..umnongok telah mencipta sejarah....tahniah umnongok kerana memalukan melayu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. DG yg tak bertelor pun korang lari lentang pukang , dg yg bertelor kalu , pengsan terus

      Padam
    2. Teloq ko mana?lembu jantan

      Padam
    3. Teloq ada kalo pi tangkap cina jho lo perompak dulu..baru boleh sembang kencang..bodoo pengecut

      Padam
  10. Kupra worak Pandikar - bicara "misappropriation of 1MDB funds and money laundering" di US, apa kedarah nya subjudice di Malaysia?

    Menteri in charge law matters di JPM tu memondan aje nak bergaya mcam jantan tapi tak nasihat Pandikar dengan betul ke?

    BalasPadam
  11. Mana ada kaitan mahkamah di US dengan mahkamah di Malaysia? Gua google "Links between courts in US and courts in Malaysia", dah 3 muka google headings pun tarak apa keluar.

    Undang2 di US ada kuat kuasa di Malaysia ke? US legal system boleh di pakai di Malaysia ke? Subjudice apekebende nye.

    Mengarut aku tengok keadaan di bawah Najib nih. Macam macam tak betul. Nak tutup lubang, macam macam cakap. Lubang bau busuk menaus pulak.

    BalasPadam
  12. ancaman pendikar wajib d ketawakan. saya harap semua pihak PEMBANGKANG terus membangkitakan isu 1MDB ini d parliament secara berterusan.

    kita tiada pilihan lagi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tambah pula bila 2 bekas hakim menyanggah si pandikar lapok.

      Saman DOJ & kes 1mdb tidak bersubjudis..hanya pandikar lapok ini saja yg berkudis.

      Padam
    2. Dato rahman, john doe dan othman,

      Apart from òrang melayu islam ditakutkan dan dimomokan dengan cerita2 cina dap dan anti islam mahu rampas kuasa melayu muslim, MENGAPA pendapat anda institusi mufti tak main peranan, mengapa majlis fatwa cuci tangan, menteri agama bisu, buta dan pekak? Adakah itu ajaran agama kita? Adakah itu ajaran yang diredhai Allah?

      Ada suara2 yang kecewa langsung tak menghormati institusi2 di atas kerana gagalnya mereka menjalankan tanggungjawab sebagai orang beragama.

      Wallahuaklam

      Padam
    3. anon 11:27pg,

      kita lupakan saja institusi alim ulama resmi kerajaan. pd pendapat saya mereka2 ini bertugas hanya utk mengekalkan status n bukan kerana Allah swt. hamper semua mereka mungkin tlh terkena penyakit 'cash is king'.

      ada rakan non muslim memberi pandangan bahawa mereka 'bermati matian berkerja utk hidup, walhal mengikut dia,kaum muslimim hidup bermatian matian utk mati'.

      ini bertentangan dgn agama islam yg menuntut kita memberi penekanan yg sama d alam fana n alam barzakh.

      kita lupakan lah ilmuan resmi agama ini olih kerana kita rakyat jelata wajib terus mendoakan yg terbaik bagi Malaysia tercinta ini n memohon juga pd Allah swt utk menghukum 'pengkhinat' umat n Negara semasa mereka masih berkeliaran d bumi ini.

      Allah senentiasa mendengar n insya'allah akan mengabul kan semua doa/rayuan umat nya yg tlh d anianyai. Ameen!.

      Padam
    4. Dato rahman jpc,

      Thank you your realistic comment.

      Just now, i read somewhere that 7 islamic institutions have pledged theif support for najib.

      In your view, are these muslims hypocrites?? Muftis and the likes are supposed to speak the truth in the case of 1MDB...mufti perak said to the contrary. Majlis fatwa is responsible to look after muslim faith in terms of fatwa but chose to be mute betraying the trust of muslims. Minister in charge of islam swore on the quran during his appoint with promise to uphold islamic relgion....but he reneged on hus promises....

      Now is that hypocrisy at the highest level.....munafiqs????

      Wish dato or whoever is reading this would generously comment for better understanding of our islamic institutions.

      Padam
    5. Dear Mr scholar.

      I totally agree with our learned pak Rahman and have nothing to add.

      With regard to ur second q on whether those agamawans are hypocrites i believe i have answered this q before. My answer would be they are not. They are merely cowards who dare not risk their lucrative jobs by coming out in d open and give their comments publicly agaist the de facto sultan.

      Remember the hadith 'sebesar-besar jihad ialah berkata benar tentang pemerintah yang jahat'?

      They are not munafiqs, just not brave enough.

      Pls abstain urself from publicly giving the label munafiq directly to anyone. The consequnces are inbearable.

      They are cowards? yes munafiqs? Definitely not.

      Wallahu a'lam

      Padam
    6. Have - had

      Inbearable - unbearbale.

      The first one was my mistake, posted without checking.

      The sceond typo.

      Padam
  13. Pandikar ini bukan Pendekar dan memang tak ada mulia pun kerana membela perompak..

    BalasPadam
  14. Setahu aku ape2 yg di ucap dalam parlimen tidak menjadi kesalahan dibawah undang2..tapi menjadi kesalahan bila disebut diluar parlimen...loyar boleh tolong jelaskan..ato Pendekar tua ni ada tafsiran sendiri yg mengatasi undang2 negara..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betui, betui.

      Pendekar (satu makna nya: pahlawan) dah tak boleh nak lawan lagi, kot Najib ada dlm Parlimen dengaq mcm mcmc Pembangkang hantam puak dia, Pendekar panik, keluaq dari otak dia perkataan subjudice yg dia dengaq dari mana tak tau, jadi he blurted it out.

      Jenis ikut angin tiup - Tun M kata dulu dia setuju dgn pendapat Tun berkenaan 1MDB, Cash Is King dll, tapi tak berani nak umumkan pendirian begitu, nak jaga periuk nasi dia sebagai Speaker. Maalom lah, tarak banyak kuasa, tapi besaq nama.

      Gedehap punya orang.

      Padam
    2. Umno dah kurang cash sekarang..no cash no king laa..jadi king kelawar laah plak..haaa3

      Padam
    3. Betul parlimen ada absolute immunity utk berkata apa saja. Setakat hari ni tak tau la plak kalau absolute immunity diputuskan sbg tidak lagi absolute.

      Walaubagaimanapun speaker memang ada kuasa halang YB bercakap perkara yang subjudis.

      Cuma dlm kes ni penggunaan subjudis adalah tidak kena disebabkan kes dibicarakan di US dan mhkmh Malaysia tiada bidangkuasa. Sebarang perbincangan di parlimen malaysia tidak akan mempengaruhi perbicaraan di US.

      Parlimen juga adalah tempat paling utama untuk membincangkan hal kepentingan rakyat. Menghalang perkara sebegini penting dibincangkan di Parlimen adalah satu penyalahgunaan kuasa di pihak Pendekar. Sang pendekar tidak lagi ammanah (Amin) dan tidak lagi mulia.

      Memang tepat tajuk admin dgn keputusan pendekar.

      Padam
  15. Saya anggap institusi mufti, majlis fatwa, menteri agama penyebab keberanian najib. Mereka bisukan diri, pekakkan diri dan butakan diri. Kalau rakyat biasa lakukan.....mereka2 inilah juara agama dan hebat belaka siap drngan ayat2 alquran dan hadith......

    Bagi saya speaker ke, AG ke, IGP ke langsung tak dihormati kerana gagal dalam tanggungjawab diamanahkan.

    Negara menuju kehsncursn drk kelalain bangsa melayu yang kononnya berpegang pada agama Allah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. These I concurr....thats exactly why people with skullcap, jubah, khaftan ke apekebende tuh.....dilihat nilai warak nya bergantung kepada 'nak hidup'...tuh hilang hormat terus dengan golongan nih....

      Padam
  16. Tutup ajer lah blog banggang ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Blog ini tak bangang. Cai2 najib, melayu islam dalam umno yang bangang setelah dibangsatkan. Termasuk orang yang sepatutnya menegak hukum Allah namun rela di..........

      Padam
    2. Sentap plak lembu jantan bodoo tak berteloq ni...nape ko bela perompak cina jho lo..ko sepatutnye bela melayu...blog ni bukan bapak ko punyer...ko panggil laa Salleh yg tak solleh tak berteloq mcm ko supaya tutup blog ni...negara demokrasi dah jadi hak milik bapak ko? Boodoo nak mampoos..

      28 Oktober 2016 10:08 PG

      Padam
    3. Sabaq..xlama lg lenyap la

      Padam
    4. Bila tu cai nujum tok belalang?...lepas pru14?kalo tak lama lgi lusa atao minggu depan laa...ato tunggu selasa depan...ha3 nak termuntah aku dengar teori lembu jantan pengecut..

      Padam
  17. Umnongok dah tak berguna lagi kpd majoriti bangsa melayu,agama dan negara..untuk cai2 pe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hidup umno hidup najib.pemimpin sejati kental hadapi fitnah dan istiqomah dlm perjuangan

      Padam
    2. 10:02 PG,

      Hidup umno (nyawa2 ikan)

      hidup najib (dilindungi AG, IGP dan Speaker)

      pemimpin sejati (takut dengan rakyat)

      kental hadapi fitnah (disokong agamawan dan institusi islam)

      dan istiqomah dlm perjuangan (menyamun, menzalimi, menyalahguna kuasa)

      PENGOMEN 10.02 lupa satu saja.......
      MENUNGGU PAYBACK TIME....insyaAllah.

      Padam
    3. Hidup najib...supaya ko boleh rompak harta2 keluaraga cai lembu jantan bodooh tak berteloq ni..

      Padam
  18. OI si GoBLOG/TERORIS2 GILA BABI si HOMO JIJIK PENJILAT JUBOQ BABI KURAP si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD, lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si JUBOQ2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng JUBOQ BABI/kok-chin GILA BABI BETINA SUNDAL-PELACUR/gobing-jagdippyANJING KURAP-rayerHANYIR CILAKA/TODI puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/ BABIga SUNDAL KURAP!!

    Si ANJING2 CASH-is-KING DAPJUBOQ BABI-KULI2 si rejim PENGGANAS KANIBAL ISrael/ZIONIS HARAM JADAH ni - TAK pula TERLOLONG mcm. PUAKA psl. depa beRAHSIA dpt. RASUAH HARAM JADAH yg. berBILLION selepas dok lahap TAIK rejim TERORIS KANIBAL IS-rael/ZIONIS aaahhh??!! Dan TAK juga si PENJAJAH TERORIS DAPJUBOQ BABI nak SAMAN Razali kalau berita ni TAK benaq?! Dasar si PENAKUT HARAM JADAH! Di - http://www.pisau.net/terima-dana-1-2billion-dari-israel-dap-perlu-segera-kemuka-saman/ , Terima Dana 1.2Billion Dari Israel, DAP Perlu Segera Kemuka Saman, Published on 17/08/2016 in DAP by pisau!

    Itulah, bilalah juga si SPRM tu nak MENYIASAT si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD ni yg. boleh dapat DERMA USD 300 JUTA (RM 1.2 BILLION) dari rejim TERORIS KANIBAL IS(IS)rael tu - begitu juga PDRM untuk siasat bawah AKTA TERORISMA kerana 17 pakar strategi DAPJUBOQ ANJING yg. diKETUAI si TODI-puaKA, di LATIH oleh TERORIS MOSSAD dan si KM spt. TONGGENG eng BANGKAI BABI boleh pula asyik jumpa DUTA IS(IS)rael, serta IS(IS)rael nak tubuhkan MARKAS TENTERA PENGGANAS dia di Port Dickson – utk. MENAKLUK Selat Melaka; sbg. laluan UTAMA Submarin2 NUKLEAR HARAM JADAH IS(IS)rael/NA*O (yg. berPUSAT di Diego Garcia), serta sbg. laluan UTAMA perkapalan MINYAK/GAS (“oil/gas CHOKEPOINT”) yg. MENYAMBUNGkan Lautan PASIFIK-HINDI hingga ke Laut MERAH/MEDITERRANEAN (utk. ke ISrael/Barat)!! Kami RAKYAT tengah TUNGGU ni! SPRM/PDRM bah. TERORISMA – hang buatlah KERJA betul-betul oi!

    Lihat di - http://semuthitam80.blogspot.my/2016/03/12-billion-dana-israel-masuk-akaun.html , 1.2 BILLION DANA ISRAEL MASUK AKAUN PROKSI??? , Posted by Semut Hitam ; dan di - http://wakeupmalaya.com/2016/01/dap-terima-latihan-dari-mossad/ :

    DAP Terima Latihan Dari Mossad?

    January 4, 2016 By WakeUp Malaya

    Bekas Pengarah Strategik Hal Ehwal Orang Melayu-Islam DAP, Mohamad Razali Abdul Rahman menegaskan beberapa kali bahawa DAP mempunyai hubungan istimewa dengan Israel.

    Pada 2012, Razali telah mendedahkan hubungan DAP-Israel ketika berceramah di Putrajaya:
    —–
    Tapi apakah hubungan istimewa Israel dengan DAP? Kalau tak istimewa, tidak kami dilatih hampir 3 tahun oleh Israel. Dilatih oleh pihak Mossad. Saya terima latihan daripada Mossad.

    Untuk pengetahuan Tuan-tuan dan Puan-puan, tiap bulan Lim Guan Eng akan pergi ke Singapura. Saya biasa mengikuti banyak kali rombongan beliau ke Singapura. Dia akan pergi hari Sabtu petang dan akan balik hari Ahad petang.

    Di Singapura, kita akan jumpa dua orang saja. Satu bekas pemimpin atau bekas Perdana Menteri Singapura, Lee Kuan Yew dan lagi satu wakil Duta Israel di sana. Dua ni yang akan kita jumpa.

    Sewaktu kita jumpa dengan Duta Israel atau wakil Israel, Tuan-tuan tahu tak, pihak Israel telah bersetuju memberi dana sebanyak 300 juta USD untuk PRU yang ke 13 ni. USD ya bukan RM ya. Duit tu sekarang berada di Singapura ya. ....... (teruskan membaca)


    Jadi, PI MAMPOS lu LAHAP TAIK & JILAT LENDIR HANYIR JUBOQ2 BABI KURAP si TERORIS KAFIR HARBI PENJAJAH/PARASIT ZioNAZI DAPJUBOQ BABI KURAP lu tu!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pak nan telah kembali untuk menghambat beruk pondan yang suka pukul curi dan berharap lawannya sakit tenat untuk kelihatan memang.

      Sang beruk terkedu melihat penangkap beruk telah kembali.

      Kah kah kah

      Padam
  19. PI MAMPOS lu si GoBLOG/TERORIS2 HOMO JIJIK PENYAMAQ si PENJAJAH PARASIT ZioNAZI DAPJUBOQ BABI - TAK pula lu TERLOLONG psl. puak TERORIS PENJAJAH PARASIT ZioNAZI BerSHIT DAPJUBOQ BABI/PembangKANGKANG dpt. RASUAH berBILLION dr. Soros-ISrael/MOSSAD-CIA serta mengHURU-HARAkan NEGARA ISLAM kami ni dgn. DEMO2 HARAM JADAH yg. GANAS mcm. BABI HUTAN SONDOL!

    OI si TERORIS2 HOMO si GILA BABI HOMO/RASIS DAPJUBOQ BABI , lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si JUBOQ2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng JUBOQ BABI/kok-chin GILA BABI BETINA SUNDAL-PELACUR/gobing-jagdippyANJING KURAP-rayerHANYIR CILAKA/TODI puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/ BABIga SUNDAL KURAP!!

    Siapa lu si PENJAJAH2 PARASIT ZioNAZI BerSHIT DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP nak sewenangnya GULINGKan YAB PM BUMIPUTERA Islam/Melayu TERCINTA kami dan NEGARA ISLAM TERCINTA kami ni, si SUNDAL2 BABIga-chin JUBOQ2 BABI KAFIR HARBI oi?!

    TAK ke KELAKAQnya ni - mcmlah US tu KETUA POLIS Dunia sedgkan hampir kesemua rejim2 US, yg. sudah diKUASAI ZIONIS/IS(IS)rael (lihat di - http://www.whale.to/b/bollyn.html , How Mossad Controls Our Political Parties, by Christopher Bollyn, 25 October 2008) adalah si PEMBUNUH/PEROGOL/PEROMPAK umat Islam-no 2; selepas rejim TERORIS KANIBAL IS(IS)rael! Lihat shjlah Dunia ISLAM yg. amat KAYA MINYAK-GAS yg. habis diROMPAK dlm GENOSID2 di Iraq/Syria/Libya/Afghanistan/Palestin/Mali/Somalia dsbnya, oleh si PARASIT/PENJAJAH/LANUN/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROMPAK/PEROGOL/PERASUAH US-Barat/NATO/ZIONIS-IS(IS)rael tu – di bawah UNDG2/DEMOKRASI/HAK ASASI Barat/ZIONISPENIPU HARAM JADAH!

    Lihat di -
    http://landdestroyer.blogspot.my/2015/08/us-vs-china-us-mobs-seek-to-overthrow.html:

    US vs China: US-Backed Mobs Seek to Overthrow Malaysian Government

    August 24, 2015 (Tony Cartalucci - LD) - Malaysia's "Berish" movement - an umbrella organization for various opposition groups opposed to the current government of Prime Minister Najib Razak - plans its fourth street demonstration in 8 years to unfold at the end of August.

    While Bersih's alleged goal is "clean and fair elections," it is openly led by the government's opposition headed by the now imprisoned US-proxy Anwar Ibrahim and a myriad of US-funded and directed nongovernmental organizations (NGOs). The US State Department, through its US National Endowment for Democracy (NED) and its subsidiary the National Democratic Institute (NDI), along with convicted financial criminal George Soros' Open Society Institute (OSI), have funded both Bersih directly, and many of the NGOs that constitute Bersih's core leadership.

    Several NGOs currenlty openly funded by the US NED - i.e. Islamic Renaissance Front and Lawyers for Liberty - can be found also listed on Bersih's current "endorsees" list.

    Despite years of immense US-funding, Bersih has recently pleaded for donations and now claims they've received over a half million Ringgit (over 100,000 USD). More recent reports claim the amount could be as high as 1.2 million Ringgit.

    And while they claim they seek simply to reform Malaysian politics, Bersih's new leader, Maria Chin Abdullah openly admitted their goal for "Bersih 4.0" is to call for the resignation of Malaysia's current government. In a Facebook post she claimed:

    "Reforms - we will continue to demand and this time Yes it's a tall order to ask the PM to resign but if we dont try we will never push the boundaries for clean & fair elections."

    Apparently by "clean & fair elections," Bersih's leadership means elections in which their opponents have been undermined and otherwise eliminated, and in which they can take power - or in other words, another textbook case of US-backed regime change…..

    Jadi, PI MAMPOS lu LAHAP TAIK & JILAT LENDIR HANYIR JUBOQ2 BABI KURAP si TERORIS PENJAJAH ZIONIS DAPJUBOQ BABI KURAP lu tu!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cilake betul lembu jantan tak berteloq ejen yahudi ni sekor..menyibok..

      Padam
  20. Tidak kira dari kumpulan pro mana atau anti mana blog ini adalah amat sesuai untuk orang yang berjiwa kacau dan otak tersumbat untuk melepaskan geram.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jiwa kacau mcm ko lembu jantan bodoo tak berteloq..dengan cina jholo pun takut..pengecut sembang je lebih2

      Padam
  21. Minta tuan admin memperkemaskan artikel berkenan parliment itu suara rakyat. Parliment bukan suara rakyat semata mata. Parliament ada 3 komponen:-

    Dewan rakyat :- suara warganegara Malaysia. Citizen cakap omputih.

    Dewan Negara:- suara negara negara (states) yang menjadi ahli persekutuan. Nota :Malaysia ini persekutuan negara negara yang bebas merdeka i.e Kelantan bukan wilayah Malaysia (bezakan dengan : acheh ialah wilayah Indonesia). Kelantan Perak Pahang Etc semuanya negara bebas merdeka yang menjadi ahli Persekutuan Tanah Melayu yang sekarang di kenali Malaysia. Wilayah Malaysia hanyalah kawsan wilayah persekutuan Kl labuan putrajaya. Ada negara ahli persekutuan yang ada landlord tuan tanah raja atau sultan i.e Perak. Ada negara ahli persekutuan yang di punyai warga sendiri seperti P.Pinang Sabah sarawak dan Melaka. Kesemuanya mempunyai suara di Parliment melalui Senator Dewan Negara (sebab itu dinamakan dewan Negara akan komponen ini kerana ianya untuk negara negara yang merupakan ahli persekutuan)

    YANG DIPERTUAN AGONG : komponen yang mewakli suara Persekutuan

    Maka cakap cakap admin bahawa parliamnet itu suara rakyat adalah tidak tepat. Kita ini bukan republik tunggal seperti singapore dan turki yang mana parliament mereka memang suara rakyat. Kita persekutuan negara negara yang beraja dan yang tidak beraja. Maka parliemnt itu ada suara rakyat ada suara ahli persekutuan (negara negara ynag bebas merdeka yang membentuk Malaysia) dan ada suara persekutuan sendiri (YDPA)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Blog ngong mmg takda isi kering fakta..

      Padam
    2. Blog ngong dan ngang memang sesuai untuk otak tersumbat dan yg bengong yg tak tahu beza halal dan haram...hanye tahu rompak tak salah....sampai cina jho lo dibela..memang bengong betul2 ...umnongok dipunyai orang2 bengong bin bangang bin bahlol..

      Padam
    3. Suara warga negara suara rakyat laa bro...suara wakil rakyat didewan rakyat mewakili suara rakyat..

      Padam
    4. Yg tuan admin tulis berjela siap fakta & angka setiap hati per tajuk, tuu apa..?Berbanding dgn patun sampah, cerita karut langsung tak berfaedah!

      Padam
    5. M

      MP2 di Dewan Rakyat
      BN ada 125 PAS ada 21 =146
      Mau lawan sama
      Dap 38 pkr 29 ppbm 2 = 69

      Bebudak pun tau siapa akan menang, hanya yg jahil makatab saja kata yg 69 menang

      Padam
    6. Bebudak mcm ko otak lembu memanglaah tahu..shafeei afdal ko letak mana?..bila pulak pas umum dah masuk BN?kerusi MP Pas masih dibarisan pembangkang...baru kerjasama tak rasmi ko dah ngaku Pas tu BN..hadi pun dah merajuk dengan BN...

      Padam
    7. Saudara 10:22.

      Maklumat saudara tu betul tapi saya berpendapat ia tak televan dengan isu yang cuba diketengahkan oleh admin. Admin bawa perbicangan tentang suara rakyat yang cuba ditenggelamkan oleh pendekar.

      Saudara pula cerita tentang komponen parlimen. Ia lebih bersifat akademik berbanding tajuk yang ingin dibincangkan.

      Apa pun saya ucap terima kasih di atas butiran saudara.

      Padam
    8. Itu cerita lama. Keputusan PRU 13 BN menang cukup makan tapi di segi undi popular, BN dah kalah. Menang cukup makan pun kerana sokongan & undi Melayu (termasuk Tun M, TSMY, Mukhriz, Shafie Afdal, Khairudin, Anina, Pak Rahman, John Doe, Sarawak Scholar, saya beserta keluarga/anak buah/sdra mara/tetangga dll.

      BN khususnya UMNO pasti lingkup & berkubur.

      Padam
  22. Mengarut mengatakan bahawa Parlimen itu suara rakyat tidak tepat. Mereka di Parlimen di pilih dek pengundi2 di kawasan kawasan berkenaan, maka mereka mewakili rakyat di kawasan kawasan itu, jadi, Parlimen ada lah suara rakyat. Tak lain, tak bukan.

    Mengarut juga membezakan suara rakyat dari negeri negeri berRaja, tak berRaja dan suara Persekutuan (YDPA), konon nya.

    Masa negara ini mula mula merdeka, ada gejala rakyat negeri dan ada sijil bagi nya, ada rakyat Persekutuan dengan sijil bagi nya. Pemerintah di masa itu masih belum akur dan sedar perlunya rakyat bersatu dan perlu nya timbul semangat taat setia (loyalty) dan cintakan negara (patriotism) kapada seluruh negara, bukan kapada sesuatu negeri sahaja. Sekarang sudah tak ada lagi di sebut atau di banggakan sesaorang itu rakyat mana mana negeri, takda lagi sijil kerakyatan negeri, rakyat sudah maju, pemikiran lebih luas, memikirkan negara, bukan parochialism negeri lagi.

    Masih ada lagi pemikiran kolot seperti itu di sana sini walau pun tak banyak. Sayang dan sedih bahawa pemimpin kita sendiri mengata dia Bugis, tak banggakan dia Melayu, ada pulak yang cakap pasal bangsa Johor, gamak nya ada yang banggakan dia bangsa kampung kadok dsb nya. Mengarut.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Palawan bugis pengecut...layar kapal lanun bugis dah robek..

      Padam
  23. To the Front-liners (Malaysia dan segala Pelusuk Benua) attacking the Kleptocratic Establishment......keep up with the assault, we will prevail, In Sya Allah! Cheers brothers and sisters and uncles and aunties, cousins and friends.....

    Dari benua belah sini,


    PS - meantime we're doing the historical-empirical-data-mining for use upon the all-ever important call of GE14! Only for the love of the Country, Malaysia Tanah Ayer Ku.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ayoh, brader, harap keluarlah lebih ramai warga Malaysia di pelusuk mana pun, walau di Turkmenistan atau Azerbaijan.

      Internet has no boundaries.

      Maybe di negara biras Najib, kot ada yg coba letak sempadan internet di sana.

      But maybe pemerintah di sana pun do not tolerate korapsi besar2an (misappropriation of funds and money laundering yg terbesar, kata DoJ, USA), kot depa pun walap gomen Malaysia dan siasat kalau ada money laundering di sana.

      Padam
  24. Akbar Sinar Harian semalam melaporkan KADAR MUFLIS KINI AMAT mERUNSINGKAN. Terdapat 68,299 individual berumur 45 tahun ke bawah diistiharkan muflis.
    Sumber: Utusan Malaysia 3 Mac 2014.

    Bayangkan berapalah jumlah termini..belum lagi ratusan ribu yg dibuang kerja kerana kegawatan ekonomi serta ratusan ribu belia lepasan sekolah & universiti.

    Memang amat menggerunkan, NAjib & Rosmah wajib dinyahkan segera & dihukum atas dosa menganiaya rakyat & memalukan negara.

    Salam perjuangan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sedara mara sepupu sepapat ko ada kena buang keje ke

      Padam
    2. Ko Jing Jibo tak cari fakta2 dan hujah2 yang munasabah bagi menaikkan imej dia yang bergelumang tahi sekarang, nanti di buang dek Jibo, tak dapat dedak, tak makan ko.

      Padam
    3. Kawan baik tuhan harun lembu jantan pengecut dah berbunyi..kalo muflis bukan melayu sape kisah..ngok...patutnye ko yg muflis..

      Padam
    4. Kawan baik tuhan harun redho dan bela cina kapir jho lo merompak...melayu muflis dia tak kisah...

      Padam
    5. Makhlok perosak melayu

      Padam
    6. Betul, Jibo Makhlok perosak melayu.

      Najib Pengkhianat, Pendengki Bangsa Melayu, Buang ISA, Buat Keputusan Buang Akta Hasutan dll.

      Yang khianat dan dengki kpd kaum Melayu ia lah Najib. Negara ini negara Melayu, beribu tahun di kenali sebagai Tanah Melayu, bapak dia Melayu, tapi dia kata dia Bugis, "jugak pendatang". Dia lanyakkan maruah Melayu, dengkikan, khianati kaum Melayu.

      Najib buang ISA yang membendung kegiatan subversif DAP yang anti-Melayu, anti-Islam dan cetuskan pergaduhan kaum 13 Mei 1969. Najib buat keputusan buang Akta Hasutan yang melindungi Perkara Perkara sensitif dalam Perlembagaan berkenaan hak dan kepentingan Melayu, termasuk Kedudukan Istimewa Melayu di Perkara 153.

      DAP tak suka Perlembagaan, tak hormatkan Bahasa Kebangsaan, tak suka sejarah negara ini, sepatut nya Najib cari jalan atasi masalah susah nak bina rakyat Malaysia, tapi, dahlah Muhyiddin mestikan Sejarah di sekolah sekolah, dia buang Mahyuddin pulak.

      Betapa pengkhianat nya Najib kpd kaum Melayu, dia jugak senyapkan DEB, buang Kementerian Pembangunan Usahawan yang membimbing peniaga2 Bumiputera. Biasiswa yang di maksudkan untuk anak kaum yang mundur ekonomi dan pelajaran saperti kaum Melayu pun di kasi nya kpd kaum Cina yang terkaya di negara ini sejak berpuluh tahun, dengan itu mengkhianat kaum Melayu lagi. Najib mesti di nyahkan, pronto.

      Padam
    7. Dude 11:33

      We're in it on our own free will, not paid, not given, no award, not after glory....only here and everywhere to help joining the frays.....

      Salam to you Bro. and the rest.

      Padam
  25. MP2 umnongok kena bawak usul pindaan undang2 jenayah untuk kelulusan parlimen...Merompak,mencuri,melanun menyonglap dan pecah amanah bukan lagi kesalahan dibawah undang2 jenayah Malaysia...

    BalasPadam
  26. Malaysia mungkin boleh diselamatkan seawal mungkin, andai kata himpuan Bersih 5 yang bakal diadakan digerakkan ke seluruh negara dan melibatkan seluruh lapisan masyarakat yang sudah semakian sedar diatas penganiayaan dan kezaliman yang berlaku kepada sekalian rakyat Malaysia akibat kerakusan PM yang ada hari ini.

    Himpuan seramai mungkin rakyat akan menunjukkan satu gelombanga kekuatan rakyat yang tidak terbendung lagi. Kita juga boleh usulkan cara protes mudah iaitu sekalian rakyat berhimpun di kawasan masing2 sambil memprotes layanan kerajaan yang zalim dan menindas rakyat dengan tekanan kos sara hidup yang amat tinggi yang mana lansung tidak sejajar dengan pembangunan ekonomi negara.

    Kemudiannya protes aman dari seluruh pelusuk negara ini wajib dirakam lalu disebarkan ke alam maya supaya kerajaan hari ini sedar rakyat bersatu hati tanpa mengira parti politik, agama juga bangsa demi kelangsungan hidup di bumi bertuah ini.

    Masalah negara hari ini bukanlah mengenai perbezaan pendapat dalam politik tetapi jauh merosakkan akar bumi bangsa negara akibat kejahatan seorang Perdana Menteri yang patuh Bini mengatasi segala yang lain termasuklah Allah yang Maha Esa.

    BalasPadam
  27. SOKONG 11.57!!! AYUH TURUN RAMAI2 SUARAKAN BANTAHAN!! TANGKAP PENYAMUN NO 1 NEGARA!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. 11.57 unsur hasutan..menghasut rakyat tumbangkan kerajaan yg sah

      Padam
    2. Merompak tu sah?

      Padam
    3. 1234 gigil lutut ke? Orang cakap keluar membantah Najib buat tak betul, menunjukkan perasaan, ku dah gobar ingat orang nak gulingkan gomen ke?

      Kau sekolah mana dulu?

      Kau ingat rakyat takda hak bersuara ke?

      Padam
  28. Jangan khuatir mengkeritik penjawat awam, walau pun yg tak pakai cawat -

    Appeals court: No one should be afraid of criticising govt / public officers conduct

    Federal Constitution allows people to exercise freedom of speech, court says in written judgment when setting aside defamation suit by Pahang MB against newspaper.

    PETALING JAYA: The public should not be afraid to talk about government and public officers’ conduct, says the Court of Appeal.

    In a 31-page written judgment by Court of Appeal Judge Justice Idrus Harun, in the case of Pahang Menteri Besar Adnan Yaacob suing Utusan Melayu for defamation, he noted the people should discuss their government and public officials’ conduct without being subjected to civil actions for their opinion

    http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2016/06/08/appeals-court-no-one-should-be-afraid-of-criticising-govt/

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ooo denan pak kob ada teloq...najib? Cai?

      Padam
  29. Kami perlu air
    Cakap pong pang pong pang tak guna
    MB bodoh kasi isap dia punya kote
    Kerajaan beruk ungka monyet kera
    Kami nak basuh kencing berak pun susah

    Kerajaan gila babi
    Tutup saja DUN Selangor
    Tukar jadi kandang monyet atau babi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sape suruh ko luluskan kilang dekat sungai?ko gi komplen kat jabatan alam sekitar..BN punyer..

      Padam
  30. Dah hampir 100 komen sekarang. Belum pukul 1 pun.

    Very lively discussion. Ramai puak Bersatu dan Pembangkang dok hentam Najib dan gomen nya. Padan lah popular blog Putra Merdeka ini.

    Puak Najib sekor saja - Anjing dia yang biasa tuh. Kena kerumun.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Paling kelakar sebelum ni dia dok buat pantun semak konon pak Othman sudah kronik masuk wad sbb tu tak muncul lagi.

      Sekali pak Othman masuk balik dia sengap terkedu cuma mampu kopipes ja. Sedangkan pak Othman muncul dengan fresh comments.



      Padam