Sabtu, 29 Oktober 2016

VIDEO Malam Minggu ~ Pengampu Jangan Tengok..!


Layan...



Tekanan terus memuncak..!

Transparency International (TI) sedang melobi bintang filem Hollywood Leonardo DiCaprio untuk menggunakan kuasanya untuk memberi tekanan ke atas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak berhubung skandal 1MDB.
Penyelaras serantau TI bagi Asia Pasifik, Samantha Grant berkata DiCaprio boleh melakukan ini dengan menandatangani deklarasi menentang rasuah.
Ini, katanya, akan memasksa bintang itu membuat pengakuan bahawa dirinya tidak menerima sogokan dan berkempen menentang rasuah serta melaporan sebarang salah-laku rasuah.
"Kita hidup dalam dunia yang sangat menarik, jadi dengan Leonardo DiCaprio berkata secara terbuka bahawa ini tidak okay, beliau sebenarnya meletakkan tekanan ke atas Perdana Menteri Najib.
“Rakyat Malaysia akan mendengar jauh lebih kuat," katanya yang dipetik oleh Hollywood Reporter yang berpangkalan di Amerika Syarikat.
Grant berkata, langkah ini juga akan membantu melindung imej DiCaprio sebagai seorang aktivis alam sekitar.
NGO Bruno Manser Fund (BMF) yang berpangkalan di Switzerland pada 14 Oktober lalu, menggesa DiCaprio untuk meletakkan jawatan sebagai utusan pendamai Bangsa-bangsa Bersatu mengenai perubahan iklim jika beliau gagal menjauhkan diri daripada skandal 1MDB.
Ia juga menggesa DiCaprio untuk kembali apa-apa wang yang dikaitkan dengan 1MDB.
DiCaprio terjebak dengan skandal 1MDB melalui kerjasamanya dengan Red Granite, yang ditubuhkan bersama dengan anak tiri Najib, Riza Shahriz Abdul Aziz.
Syarikat itu dituduh dibiayai oleh dana yang diselewengkan dari 1MDB, termasuk untuk penerbitan filem The Wolf of Wall Street yang dibintangi oleh DiCaprio.
Benda salah..! dimana pun tetap salah..!
Lu Fikir La Sendiri!!!

76 ulasan:

  1. Ha3..najib muka selamba...tak ada ape tekanan bagi dia..dia mana ada kemaluan...

    BalasPadam
  2. Xboleh jdk ni.

    Kejora harus ke kota london dgn segera.
    Keluarkan senjata ampuhnya berupa pantun bodoh.

    Go fly kite juga harus segera ke london.
    Keluarkn juga perumpamaan bdk sekolah rendah dan prinsip yg xboleh nk diterangkan.

    Hashim hasan juga harus kesana dgn kadat segera.
    Sebarkan ultra melayu anda disana dlm memperthnkan bapa tiri riza aziz.

    Dina, ted manoff dan mangkok berayon tlg stay kt msia.
    Utk mempertahankan kubu MO1 ditanah air.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bro, saya rasa ada dua ted manoff. Yg selalu muncul dalam ni adalah anti jibo. Yg muncul di KD adalah pendedak jibo

      Padam
    2. ted huruf kecik anti jibo..Ted huruf besar pro jubo..

      Padam
    3. Nah nak sangat


      Berpikirlah secara sehàt
      Berucap tentang taubat dan solawàt
      Berkarya dalam hidup dan manfaàt
      Berprasangkà yang baik dan tepàt

      Rajin-rajinlah beribadàt
      Janganlah lupa mengerjakan solàt
      Dan perbanyaklah engkau berzakàt
      Untuk bekal nanti di akhiràt

      Ingatlah selalu kepada tuhàn
      Jernihkanlah hati dan kuatkanlah imàn
      Supayà hidup menjadi tentràm
      Dan dapat menjadi pedomàn

      Cobalah tuk berseràh diri
      Berdoa di hadapan ilàhi
      Ya allah ya tuhan kàmi
      Semoga manfaàt hidup ini

      Sering-seringlah kau mengucàp takbir
      Serta berdoa dalàm berzikir
      Beramalah kepada orang fàkir
      Ingatlah selalu akan hari àkhir.

      Carilah ilmu yang bermanfaàt
      Janganlah menyerah sampai kàu dapat
      Gunakanlah ilmu secara tepàt
      Agar berguna bagi masyarakàt

      Bila berkawan janganlah bergàduh,
      Tiada gunà bermusuh-musuh,
      Jauhilah sesekali sikap àngkuh,
      Tersisih hidup semàkin keruh.

      Selama hidup hendaklah setià,
      Supaya orang akan sentiasa percayà,
      Buat baik sesama manusià,

      Jahat durhaka jauhkan diri.
      Harap semua dapat memahàmi ,
      Nasihat baik tulus dàn suci,
      Ingat selalu jangàn dipinggiri.

      Walaupun kaya jangan menghinà,
      Kaya dan miskin sama sahajà,
      Yang hina jangan ditambah hinà ,
      Kerana hidup seperti rodà.

      Padam
    4. Tambah 1 lagi bro.

      Mr Unknown pula diminta untuk tidak berbuat apa2 sebab nampaknya dia ni orang yang sentiasa tak tahu apa yang dikomennya.

      Hehe (trademark Mr Unknown)

      Padam
  3. Ha3..najib muka selamba...dia tak kisah ape2 tekanan pun...dia mana ada kemaluan...

    BalasPadam
  4. DOJ DAN FBI KE HOLLYWOOD PULAK DAHH
    BILA WSJ DAN SPORK DAH TAK JALAN
    DOJ DAH SAMAN TETIBA TARIK PULAK DAHH
    BILA LA NAK SAMAN NI ..?BILA NAK SAMANNN


    kikikikikiki....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hei kawan tuhan harun...ko tanyalah RPK kawan ko tu..rPK tau..ha3

      Padam
    2. Apa kaitan ko dengan perompak2 1mdb?..ko pun kena saman jugak?2hari ni ko sibok betul tanya pasal saman DOJ..ato ko wakil jho lo?..

      Padam
    3. Kalo doj dah tarik balik saman,najib boleh samanlah Doj..peluang besar menang ni..doj dah memalukan PM,rakyat dan negara mesia dimata dunia...ko. kena bagi tau apandir dan najib segera....lantik prominent loyar shafeei untukcari peguam di newyork...riza anak semah boleh balik semula US dudukrumah dia..akaun bank dia dah ok laa..hasil filem dalam red granite dia boleh dapat semula laa...laporan red granite rayu doj asingkan hasil filem riza hanya fitnahlah..reuters yg Laporkan berita ni pun buat fitnah jugaklah..riza boleh saman juta2 reuters jugak..apemacam bro..bila nak saman...selasa depan?

      Padam
    4. Ok bro bila nak saman?

      Padam
    5. Kami yg di pilih rakya utk memerintah Malaysia
      Ko tu di tolak rakyat
      Kami perintah ikut cara kami

      Padam
  5. Kami taulah macam mana nak adjust dg bintang filem nih...dg Obama pun kami boleh adjust. INI kecil punya hal...bisa diatur pak.

    BalasPadam
  6. SUMA MODAL DAH HANGUS SEMUA
    FITNAH ADU DOMBA TAK JALAN JUGA
    GUNA HOLLYWOOD DIAKHIR USAHA
    KITA TENGOK AJE LA KESUDAHANYA

    FITNAH DITERUSKAN PRLBAGAI CARA
    AGAR IA TAK MATI TENGAH JALAN SIA SIA
    MAKA DICUBA LAH JUGA FITNAH YANG ADA
    TAK JADI SAMAN BUAT GEMPAK SINI SANA


    kikikikikiki... saja nok tarik perhatian sekali buat FITNAH krna la teruskan juga klu setengah jslan nnpk pulak bohongnya nnti.... bawak tobat la... cukup cukup.la buat doso koghing...

    kikikikikiki

    BalasPadam
  7. Lagi sekolah terbakar di SARAWAK..

    Puaka di zaman Najib

    BalasPadam
    Balasan
    1. Puaka yang berlaku hanya di zaman najibs..

      1. Penasihat/setiuasaha/orang2 kanan Najibs dicabut nyawa dgn mengejut.PA J.jarjis dsb.
      2. Pengerusi bank, kastam dibunuh, pembunuh dtangkap tanpa didedahkan siapa dan bila nak bicara..
      3. Pegawai menyimpan cash berjuta2..
      Adakah duit itu dipulangkan?
      4. Hospital, sekolah terbakar..
      5. Hishamudin nyaris maut helikopter terbalik, MP maut 2 orang ketika nerkempen.., helikopter jatoh sekolah.
      6. Serangan sulu

      (Karpal singh maut, tak masuk kategori ni..)

      Telor Goyang Berayun

      Padam
    2. Zaman Tun kilang mercun meletup..... Zaman Tun Loji paka meketup.... satu malaysia tak ada letrik..... takkan nak kata ada puaka jugak kut..... nama pun api... kerjanya membakar.... tak kira benda baru stau lsm lah puaka.... cakap jgn sedap mulut.... mcm dah tak percsya qada dan qadar dah ni... apahal.... puiiii.....

      Padam
    3. Keimanan rakyat malaysia sebahagiannya semakin menipis akibat melayan fitnah keterlaluan..... udah2 ler.

      Padam
    4. Lagi PP banjir, Selangor nak break kena pergi ke tol.
      Satu bala tu , jangan main2

      Padam
    5. Keimanan tipis kerana yg merompak dibela..ooo kes rompakan 1mdb ni fitnahlah..tak berlaku rompakan..duit 1mdb hilang kata Pac sebanyak 28 billion tu kerugiaan perniagaan...najib tak osakan laporan odit 1mdb..ada orang. Saje2 buat fitnah tuduh najib osakan..IPIC saman 1mdb 26 billion pun fitnah jugak..tak ada saman lah...ato IPIc ni dah gila gaknye..ini gaknye dikatakan fitnah melampau batas?

      Padam
    6. Cik suharli boleh response?betol ke tidak ape yg aku cakap?

      Padam
    7. Ini pun jenis pong pang juagak

      Padam
    8. Puak sakit mental biar saja dia meroyan sorang2. Ko cakap apa pun bukan dia faham. lebih baik cakap dg kucing ko.
      Org dah cakap PAC kata tiada berlaku salah jenayah dlm 1MDB pun bukan diaorang faham (PAC pun dia tak tau apadia, dia ingat kucing kut)

      Padam
    9. PaC kata 28 billion wang 1mdb tak dapat dikesan.aka hilang..

      Padam
    10. Zaman tun beratus billion rugi dan tak dapat di kesan pun, Petronas pun tak pernah di audit.

      Padam
  8. SSEBENARNYA PENFITNAH TATAU NAK BUAT APA
    KAUT... SAUK ..REMBAT AJE APA YH BOLEH FITNAH
    ASAL DPT UPAH DAN JADI HAMBANYA PENJAJAH
    MAKA SEDAR LA & BAWAK BAWAK TAUBAT LAH


    kikikiki... bawak2 la taubat.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ooo duit 2.6 billion dalam akaun najib fitnahlah..sebenarnye tak wujud akaun tu kan..tu pasal apandir kata najib tak salah...kena ambik tindakan segera kpd pemfitnah...najib kena. segera saman WSJ dan sR..jangan tunggu selasa depan

      Padam
    2. Najib ada peluang besar menang besar..lantik loyar dilondon dan new york..aku pun boleh bagi derma...lepas menang dengan sr dan wsj saman plak DOJ YG telah memalukan pm dan rakyat mesia...bila boleh saman?

      Padam
    3. Selasa depan

      Padam
    4. Waah ini baru anak jantan..tak cakap kosong..itu fitnah ini fitnah..semua fitnah...baru melayu tak rasa malu difitnah..

      Padam
    5. Kita orang tunggu selasa depan awal november..goodluck semoga berjaya..ini anak jantan melayu tak cakap kosong...berani cakap berani tanggong..

      Padam
    6. Tak kata pun kisah 2.6 billion tu fitnah..... Tp yg aku pelik bila dah jelaskan sumber duit tu tak nak plak percaya.... bukak cerita lain plak.... minta bukti... mulalah mengarut bukti melambak.... melambak kejadah kalau Tun sendiri kata.... saya tak dapst serah bukti..... siasatan semua atas dasar cakap2.... letih nak ulas.... ping pang ping pong.... ulang balik kisah derma 2.8....yg terbaru nak heret plak kata bandar malaysia china punya..... puiiiii.... sembang takder telur bolehlah dlm blog ni.....

      Padam
    7. Tak kata pun kisah 2.6 billion tu fitnah..... Tp yg aku pelik bila dah jelaskan sumber duit tu tak nak plak percaya.... bukak cerita lain plak.... minta bukti... mulalah mengarut bukti melambak.... melambak kejadah kalau Tun sendiri kata.... saya tak dapst serah bukti..... siasatan semua atas dasar cakap2.... letih nak ulas.... ping pang ping pong.... ulang balik kisah derma 2.8....yg terbaru nak heret plak kata bandar malaysia china punya..... puiiiii.... sembang takder telur bolehlah dlm blog ni.....

      Padam
    8. Jelaskan apa?
      Cerita berbelit2, siapa nk percaya.
      Meh rewind kembali.

      1. najib kate derma putera arab utk ahli sunnah, menentang isis bla bla bla.
      Terkantoi la plk masa 2.6B masuk nama isis pun xdgr lg. Najib juga diminta menunjukkn bukti transaksi kemana duit itu berakhir.

      2. Zahid hamidi sebelum PAU menukar jln cerita dgn mngatakan beliau telah ke arab saudi dan bertemu dgn penderma. sebenarnya bukan penderma tp penderma penderma dan duit dh abes belanja.

      3. Afandi pula keluarkan versinya sendiri iaitu bkn penderma penderma tp hanya penderma dan sudah pun mati. Duit blanja sedikit shj yg lain dh pulangkan kembali.
      Zahid ke arab saudi bertemu siapa?

      So suharli bila nk menggunakan akal?
      Maruah dan jatidiri masih ada baki?
      Ni masuk under annuar musa ke?
      Berapa gaji sebulan?

      Padam
  9. Makin najib buat muka selamba
    Makin penganut ajaran tuhan harun gila

    BalasPadam
    Balasan
    1. Makin tuhan najis tabor dedak.
      Makin penganut ajaran tuhan najis gila

      Padam
    2. Kawan baik tuhanharun jadi tak keruan..sakit mental..

      Padam
    3. Tuhan najis makin dimalukan.
      Penganutnya jadi tak keruan...sakit mental...

      Padam
  10. Najib kata selasa depan...
    Tak kiralah selasa minggu depan...
    Selasa bulan depan...
    Selasa tahun depan...

    Hahaha... Meroyan dan sakit mental keluarga tuhan harun.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tuhan najis pembelit

      Padam
  11. Ooo ini keling kawan tuhan harun..nak belit plak...rasa gentar dah mai tau cakap tipulaa?..pong pang..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ooo memang sahlah kawan tuhan harun jantan tak berteloq..pong pang kosong..ini. perangai cai melayu umnongok?

      Padam
    2. Ato ko ni sah sakit mental sakit mental ubat sakit mental ada di tg rambutan..

      Padam
  12. Selasa depan... Muahaha... Muahaha dan juga

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kawan baik tuhan harun pesakit mental rupanye..patut ler merapu pong pang..dulu reformasi tahik anjing..bila gila babi datang tukar nama kawanbaik tuhan harun plak..tengahhari tadi pegi ambik obat di tg rambutan laa..sorang lagi pesakit mental tegar Nek temporoyok..ha33x

      Padam
  13. KIKIKI TERPEKIK TELOLONG MACAI SUMAN
    MINTAK YG KENA TUDUH MENYAMAN PULAKK
    APA KEJADAH DOJ FBI DAH MEMUKAKAN SAMAN
    BILA DAH BAYAR PULUH JUTA SAMAN DITARIK PULAK...


    kikikikiki... bodoooo ... bodooo... dah kantoi malu besooo dahhh... taubat la...

    BalasPadam
  14. Pesakit mental..gi makan obat dulu..

    BalasPadam
  15. DOJ FBI DAH KEMUKA SAMAN DI TARIK KEMBALI
    SKG MINTAK DITUDUH SAMAN SANA DAN SINI
    BILA DAH KANTOI MACAM MACAM ALASAN DIBERI
    DAH LA BODOH SOMBONG NK MAMPOS MCM BABI


    kikikikikiki.... prooottt aarghh legaa... orang sombong bodoh tak bole diajar... klu kantoi fitnah... bawak2 la taubat... ni takk trus bodoh sombong tak bertempat...

    kikikikikiki.... bodooo bangang punya olang...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Obat gila dah kehabisan stok gaknye.

      Padam
    2. Ini blog org meroyam.
      Meroyan kerana belum pernah menang sekali pun dlm PRU.

      Padam
  16. Dalam umno ada jugak orang gila rupanye...patut ler daftar sampai 3 juta..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mat maslan 3.75 tiga suku...nek tempoyak dan kawan tuhan harun sakit mental kronik @ gila babi...puteri gelek arabista....macam2 ada dlm umnongok...

      Padam
    2. Dlm ppbm org yg dah mampus ada 900000 org

      Padam
    3. Tambah sekor lagi, dah 2, macam mamcing pula

      Padam
    4. Berapa banyak ahli tak penting
      Yang penting menang pru. dah 13 kali menang
      kamu 00

      Padam
  17. si bodoh pon berkata "saman lah DOJ, WSJ, FBI" .. yg tidak diketahui oleh sekalian si bebal tu - DOJ,WSJ,FBI dilindungi undang-undang US dari disaman oleh mana-mana individu,kumpulan atau negara asing.

    Sebab tu lepas kau nak buat fitnah, kena cepat-cepat lari ke negara-negara barat yg ada undang-undang macam kat US mungkin di bawah akta kebebasan bersuara (feedom of speech).. atau memohon suaka politik.

    Ingatlah tak si bodoh yg bernama Ali Abdul Jalil - klon si pondan tua Hishammuddin Rais - baik punya maki, fitnah, adu domba kerajaan dan salasilah raja Johor - lepas tu dengan ajaibnya sibodoh ni dipos ke sweden..

    Alvin Tan - maki hamun kerajaan dan umat Islam -lari ke US.

    Hishammuddin Rais aka si pondan tua - juga melarikan diri ke luar negara akibat takut ditangkap di era tahun 80an.

    RPK baik punya karang cerita kisah Altantuya dikait Najib plus Kapal selam Scorpene plus komisen 500j plus sepina dari Perancis (masa ni si bodoh dari kem pembangkang bukan main lagi sayang kat RPK hatta sekali dia batuk pon sekalian si bodoh anggap ia adalah benar) lari ke London sampai la ni.







    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada sekorlagi pesakit mental merapu tak tahu undang2

      Padam
    2. Yang jadi istimewa bila tak lut dengan undang-undang.

      Padam
    3. Mr Unknown sekali lagi membuat komen ke atas subjek yang unknown to him dan memanggil orang lain sbg bodoh.

      Sebenarnya tidak ada sebarang undang2 di Amerika yang melindungi SR, WSJ dan apa2 juga penerbitan yang berunsunr fitnah daripada saman sivil pihak yang 'mendakwa' difitnah.

      Ali Abdul Jalil, Alvin Tan, Hishamuddin Rais dan RPK kesemuanya tidak relevan dengan subjek ini. Mereka lari dari penguatkuasaan Malaysia dan bukan dilindungi undang-undang di sana. Kes mereka sama saja dengan kes Sirrul Azhar yang lari ke Australia untuk mengelakkan pelaksanaan selepas diadili oleh undang-undang Malaysia (hairan ya kenapa sampai hari ini tiada permohonan ekstradisi dibuat, takut lubang lagi pecah ka?).

      Tidak seperti tindakan jenayah yang memerlukan 'local jurisdiction' negara di mana jenayah berlaku, tindakan sivil hanya memerlukan berlakunya penerbitan kepada walau di mana sekalipun untuk membolehkan penerbitnya disaman.

      WSJ dan SR telah melakukan penerbitan yang terang dan jelas seantero dunia termasuk di Malaysia menuduh bahawa Kelepet telah mencuri wang. Mereka tidak dilindungi oleh apa2 undang2 yg memberikan imuniti. Malah mereka telah mencabar Klepet untuk saman sekiranya penerbitan mereka itu tidak benar.

      Mngikut undang2 fitnah Klepet boleh saja memfailkan saman di mahkamah Malaysia. Apa yang kelepet takut?

      Di dalam pembelaan tindakan saman fitnah salah satu pembelaannya ialah 'justifikasi' iaitu bahawa segala tuduhan di dalam penerbitan itu adalah benar.

      Apabila kes dibawa ke mahkamah maka kedua-dua pihak akan membentangkan bukti masing-masing. WSJ dsn SR mempunyai banyak bukti menunjukkan Kelepet memang telah kelepet.

      Menyorokkan bukti juga bukan pilihan bagi Kelepet di atas kewujudan prinsip 'adverse inference'.

      Yang lebih dtakutkan ialah apabila dokumen2 ini didedahkan, maka seantero dunia dapat menilai sendiri sama ada dakwaan WSJ dan SR ini adalah fitnah atau tidak.

      Selepas berdegar-degar mengatakan akan memfailkan samannya pada hari Selasa, Klepet tetiba sengap.

      Pihak ketiga pula membuat kenyataan bahawa Kelepet tidak failkan saman kerana kalau memang pun, Kelepet sukar mendapatkan gantirugi sebab defendan berada di Amerika.

      Ini jawabnya:-

      1. Defendan berada di Amerika maka boleh saja failkan pelaksanaan di Amerika. Kalau Kelepet saman di Malaysia dan kemudian memang kes, Kelepet boleh saja buat tindakan pelaksanaan di Amerika.

      2. Defendan (atau bakal sebab Kelepet belum fail saman selepas bbrp kali Selasa berlalu) mempunyai begitu banyak aset baik di Amerika mahupun di negara-negara lain. Tidak ada isu pelaksanaan sebenarnya.

      3. Tujuan sebenar saman fitnah difailkan bukan untuk 'membuat duit' tapi utk bersihkan nama dari tuduhan yang dibuat. Kekadang saja ia menjadi durian runtuh kepada yang menyaman. Apa pun matlamatnya ialah maruah dan bukan duit.

      4. Misalnya WSJ dan SR telah mendakwa di dalam penerbitan mereka bahawa Klepet telah melakukan klepet. Maka saman fitnah perlu difailkan oleh Klepet utk buktikan tuduhan kelepet itu tidak benar. Apatah lagi selepas satu negara menyaksikannya berdegar2 mengatakan itu fitnah dan saman akan difailkan pada hari selasa.

      5. Masih ingat (barangkali Mr Unknown pun tak tahu kes ini) kes TS Vincent Tan saman MGG Pillai dll. TSVT menang 10juta tapi sepuluh sen pun dia tak tuntut sebab dia hanya nak bersihkan nama dan bukan nak duit.

      6. Berbanding TS Vincent, Klepet lebih dikenali ramai, dan ketua Kerajaan. Maka Kelepet lebih perlu bersihkan nama yang telah dikotorkan oleh penerbitan WSJ, SR dll (kecualilah ia memang sekotor dakwaan mereka itu).

      7. Kos peguam juga bukan masalah sebab Kelepet ada wang sesat SRC 42m dalam akaunnya. Dia juga boleh gunakan wang JPM yang saban tahun peruntikan kewangan meningkat berbanding yang lain, di atas alasan ia adalah PM dan perlu bersihkan nama PM dan JPM (salah atau betul tindakan ini bukan isu lagi di zaman Kelepet).

      Nah, siapakah sebenarnya yang bodoh dan memanggil orang lain pula sebagai bodoh?

      Padam
    4. Saya nak jawab ni.

      Jawapnnya Mr Unknown itulah yang bodoh.

      Padam
    5. hehe, kelakar la awak John Deo - pi baca undang-undang US tu dulu boleh ke tak boleh disaman WSJ,FBI,DOJ,SR (semuanya berpangkalan di US) - soal nya bukan saman dari Najib yg menjadi pokok benar atau salah.

      Tunjangnya adalah dengan segala "bukti" yg dikhabar oleh WSJ, tiada masalah untuk kamu memohon kepada WSJ untuk dipinjamkan "bukti" yg khabarnya telah didokumenkan.

      Untuk dimulakan prosiding jenayah kolar putih terhadap Najib di makamah luar negara - tak mungkin satu dunia ni sudah diberi "Dedak" seperti Peguam Negara Malaysia.

      Paling kelakar bila dua ekor mangkuk ayun (Husam Musa dan pasangannya Matthias Chang) gi US failkan saman sivil buat apa ??

      Sepatutnya failkan prosiding jenayah kolar putih terhadap Najib, bukti dah berlambak kan, boleh mohon kepada WSJ.

      bila ditanya pada dua ekor mangkuk ayun tu kenapa failkan saman sivil, bukankah ia telah dimulakan oleh DOJ, bukankah lebih baik jika difailkan prosiding jenayah terhadap Najib -

      maka jawap si mangkuk berayun itu di dalam sidang media - kami hanya mahu segala aset dan duit yg diselewengkan Najib dikembalikan kepada rakyat Malaysia - part paling best bila si mangkuk ayun ni sempat "berlawak" usaha mereka ibarat dalam salah satu filem P.Ramlee (lupa tajuknya).

      Aku pon pening gak ni siapa yg bodoh sebenarnya - satu pihak ada "bukti" mengatakan Najib merompak berbillion ringgit melalui 1MDB - tapi tak berani nak mengheret Najib ke muka pengadilan.

      Sebaliknya "meminta" Najib yg menyaman kembali untuk membuktikan segala yg ditomah itu tidak benar ??

      kalau dah ada bukti wajiblah diheret secara rela atau paksa. tak pon susah sangat awak sendiri la John doe gi US mulakan prosiding jenayah kolar putih terhadap Najib - secara ex parte (sebelah pihak) nanti makamah akan mengeluarkan Sepina yg akan memaksa Najib ke makamah untuk membela diri, kalau tak hadir waran tangkap akan dikeluarkan (ni FBI boleh tolong).. kalau tak dapat jugak prosiding tetap berjalan.

      Dah gi bersiap - usulkan proposal dan minta dana dari Tun M 😇😘

      Tapi ingat jangan ikut stail mangkuk ayun dua ekor tu ... org n.sembilan kata - Ngabih kan Boreh yoo... hehe

      Selamat berjuang - John Doe goes to US. .😘😘🙊😇

      Padam
  18. Bertempik anak-anak tuhan harun serta sekalian anjing pemburu mereka suruh najib saman Doj & Fbi.

    Najib dah cakap selasa depan
    Tak kiralah selasa minggu depan ke
    Selasa bulan depan ke
    Selasa tahun depan ke...

    Ingatkan cerdik sangat... Bodoooo.. Bodooo

    BalasPadam
  19. Punca Cai2 umnongok ni jadi sakit mental @gila babi disebabkan asakan dan tekanan hujjah yg hebat...cai2 tak mampu nak balas secara lojik asakan dan tekanan hujjah bertubi2 kerana tak cukup pengetahuan@ bodoo..jadi jiwa yg lemah tertekan..akibatnye merapu dan meroyan seterusnye jadi sakit mental dan gila babi..kesian cai2...umnongok kena hantar cai2 yg cedik sikit untuk berhujjAh mengenai isu dan juga undang2 termasuk peraturan dan sistem...tak pasti plak tahap pendidikan cai2 yg sakit mental ni...satu lagi punca kerana sifat ego takut kalah dan tak mahu akui kelemahan diri..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selasa depan aku jawab laa..

      Bodoooo... Bodooo...

      Padam
    2. Jiwa tertekan...ciannye..tak waras lagi..

      Padam
  20. Admin..delete komen2 pesakit mental..tak ada faedah ape pun..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Admin pun 2X5 sakit juga

      Padam
  21. Burit Nika Gee berbau semerbak haruum...hii hii Muhyiddin tersengih sengih mengingatkan detik detik menghisap kelentit Nika Gee

    BalasPadam
  22. Khairuddin dah kehabisan stok Ayq Mani Lendir Mahathir Mamakkutty...dia mintak lagi..Mahathir kata aku dah bagi banyak kat Hang...aku dah habis..dah tyak da ayaq lendir lagi dah////kih kih kih

    BalasPadam
  23. Kalau kau main dengan shahida pon kau akan lupa pd semua...gelek lentok, mata kuyu...aku tergoda..kata Shafie Tak Afdal...

    BalasPadam
  24. Aku nie BODDO, Banggang, Lembap kalau nak dibandingkan dengan Abang abang aku...pon begitu ramai lagi yang lebih boddoh benggap lembap dok sokong aku... syok nye aku... ini Luahan Boboi Mukhrik Mahathir mamakkutty

    BalasPadam
  25. Orang sakit mental kena makan obat tido awal..kaloj iiwa tertekan boleh putus urat dlm kepala..bila. putus kojollaah ko....innallilah..

    BalasPadam
  26. Berapalah si Leornado ni kena byr utk buat fitnah?...Duit apa yg diseleweng?...Red granite buat filem dgn buat pinjaman...1MDB pun tak ada duit yg hilang....

    Cerita yahudi ni jugak yg dijsdikan kitab rujukan....

    Bodoh nyer!!!!

    BalasPadam