Jumaat, 14 Oktober 2016

HOT ~ Najib Gila Kuasa Atau Gila Berkuasa..?


Fahamkan...

_Kenyataan media_
*MINTA NAJIB LETAK JAWATAN PM, BUKANLAH GILA KUASA CUMA TAK NAK ^ORANG GILA^ BERKUASA*
1.Saya terkejut membaca komen dan respon *_Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor (Ku Nan), Menteri Wilayah Persekutuan yang juga Setiausaha Agung Umno_* terhadap kenyataan saya semalam yang bertajuk, *_"paling tidak Majlis Raja-Raja boleh memperakui kandungan Deklarasi Rakyat dan menyatakan hilang kepercayaan terhadap PM Najib"_*.
2.Yang menghairankan saya *_Ku Nan faham atau tidak_* kandungan kenyataan saya. *_"Saya hanya minta Majlis Raja-Raja memperakui dokumen Deklarasi Rakyat dan menyatakan hilang kepercayaan kepada Najib sebagai PM"_*.Saya *_tak suruh pun Najib letak jawatan_* atau suruh Majlis Raja-Raja pecat Najib. *_Jelaskan apa kadungan kenyataan saya_*. Terpulanglah pada Najib kalau beliau *_'gila nak terus berkuasa'_* beliau boleh teruskan. Saya dan rakyat hanya mahu lihat *_PM Malaysia bukan dari kalangan 'orang gila yang berkuasa'_*.
3.Ku Nan kata saya ni *_'gila kuasa' minta PM Najib berundur_* atau di pecat.
*_Ku Nan dalam kenyataan semalam berkata ,"Kalau nak (tukar Perdana Menteri),tunggulah sampai Pilihanraya Umum akan datang"_*
Adakah Ku Nan sudah nyanyuk atau lupa?, *_Tun Dr Mahathir dan Tun Abdullah 'letak jawatan' tanpa tunggu Pilihanraya Umum_*.Najib ambil alih jawatan PM dari Pak Lah bukan melalui Pilihanraya pun tetapi melalui *_krisis kepercayaan kepimpinan terhadap Pak Lah yang memaksa Pak Lah berundur_*.Sama situasi sekarang dimana *_Najib berdepan dengan krisis kepercayaan kepimpinan dari kalangan rakyat Malaysia dan Umno_*.
4. *_Ku Nan kena faham_*, jika PM Najib berundur sekarang penggantinya sudah tentu akan mendapat *_sokongan majorati_* Ahli Parlimen. *_Dari segi bilangaan Ahli Parlimen masih lagi Umno/Bn mengatasi parti-parti lain_*. 
*_"Persoalannya kenapa Ku Nan tidak mahu tukar orang lain dikalangan Ahli Parlimen Umno yang 'siuman' untuk mengganti Najib yang gila berkuasa.Agaknya sudah tidak ada lagi di kalangan Ahli Parlimen Umno yang tidak gila boleh jadi PM,atau kepimpinan Umno dah jadi macam 'wad gila'"_*.
*_#DemiRakyat_*
*_#RakyatTakNakOrangGilaBerkuasa_*
*_#SelamatkanMalaysiaDariOrang GilaBerkuasa_*
*_#RakyatHakimNegara_*
*_#SelamatkanMalaysia_*

*DATO' HJ MAHFUZ HJ OMAR*
_Ahli Parlimen Pokok Sena_
6.15pm Taman AlWalid Alor Setar
13 Okt 2016/12 Muharam 1438H


Apa pun rakyat kena berhentikan keGILAaan ini dalam PRU yang akan datang..!

Bila?

Lu Fikir La Sendiri!!!

34 ulasan:

  1. MO1 @ the politician in charge of decision-making at 1MDB – a man who had no legitimate reason to acquire a $681 million lump sum.

    Finma yg kata bukan aku...haha..
    Ulang....no legitimate reason...
    Fuh....mana MO1 nak letak muka lps ni (kalau ada muka lah...).

    BalasPadam
    Balasan
    1. MO1 dh sembunyi blkg FLOM

      Padam
    2. Istilah kata orang kampung..."Jangan-jangan dalam kain FLOM tak...?????.

      Padam
  2. Najib Gila Kuasa Atau Gila Berkuasa..?

    Jaga jaga, jangan dia gila, nokhtah.

    Kalau gila, Tg Rambutan le alamat nya. Hah, kalau gitu, ke Rome le arah si Rozy. Jet eksekutif ke, apa ke ..

    Apasal ke Rome pulak? Itu tak bole cakap – ada Rahsia. Korang fikir pakai executive jet sebab nak senang aje ke?

    BalasPadam
  3. Salah wording caption di illustrasi Putra M tuh -

    Not “Governments don’t want intelligent populations ..” Yang tak mahu begitu ha nya pengecut, penakut, selalu gigil lutut, nak cover itu semua gunakan segala kuasa yg dia ada, gunakan “tangan ghaib” dsb nya, jadi dictator, jadi Hitler muka jambu mcm budak pondan di asrama sekolah ……

    Siapa dia? Jibo lah.

    BalasPadam
  4. Jangan sampai anak-anak kita bertanya;

    *"DIMANA MAK DAN ABAH SEMASA SKANDAL PENYELEWENGAN TERBESAR YG MERAGUT MARUAH MALAYSIA DI MATA DUNIA? HANYA KERANA SEDIKIT DEDAK, ABAH DAN MAK SANGGUP MELACURKAN HUKUM AGAMA DEMI SESUAP NASI DAN BERI KEPADA KAMI? APA YANG MAK DAN ABAH INGIN UNGKAPKN, BILA BERTEMU MAHA PENCIPTA?..."*

    BalasPadam
  5. Samalah otak menteri dgn otak kepala geng baju merah! Rakyat tuntut tukar PM cuba dibodohnya rakyat kata nak guling kerajaan! Dasar otak letak kat kepala lutut dan cuba membangangkan bangsa melayu sendiri....Tak gitu macai2....???

    BalasPadam
  6. Laporan itu sebut, “Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor (Ku Nan)?” Dia tuh bukan Tengku lah. Nama dia nama orang Aceh – TEUKU. Di sini, tukarkan jadi TENGKU apekedarah punya manusia. Di laporkan dia gunakan pengaruh nya sabelom dia jadi Menteri dulu lagi supaya Jabatan Pendaftaran benarkan dia didaftarkan sebagai Tengku. Bedebah.

    Macam itu lah bendaklah2 pemimpin UMNO nih. Ramai yang menipu, membohong, gunakan kuasa utk kepentingan peribadi, korapsi, seleweng dan songlap guit berbilion Ringgit.

    Jangan undi UMNO di PRU14. Jahanam negara kalau di biarkan depa terus merintah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul..dia nie bukan kerabat yang sahih, tapi ku nang bo tinang (dalam bahasa cina hailam - mahu kata orang bukan orang). Jawatan yg disandang dalam UMNO pun 'Seliausahawan Agung' yg dah menyelinau-menyonglap projek2 hingga menjadi jutawan. Saya mengenali ku nang bo ti nang sejak tahun 1988 lagi, ketika itu punya ler dia jilat tapak kasut Tun Mahathir.

      Padam
  7. Korang rasa bugis berani tak pergi bangkok tengok king yg mangkat tu? Dia dah hantar zahid gi arab saudi. Takkan nak hantar sembarangan org. King thailand tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak yah gi bangkok bro, gi sg buloh, tengok nuat punya batang bengkok ha ha

      Padam
  8. ENGLISH LESSON FOR KEJORA:

    Najib is facing pressure internationally and at home amid US allegations of massive fraud at state investment fund 1MDB.

    Allow me to retract The famous 1mdb was set up by Najib in 2009 with the stated aim of boosting the Malaysian economy.
    However, evidence showed it had defrauded the nation & rakyat "on an enormous scale".
    Recently US authorities seized more than $1bn (£761m) in assets related to 1mdb. Najib is identifiable as "Malaysian Official 1", whose account allegedly received millions in funds originating from 1MDB. The $1bn the US hopes to seize would make up only a proportion of the more than $3.5bn (£2.6bn) allegedly diverted. Singapore too seized $177m as part of Malaysia corruption probe

    Where does the money spent?

    wife's shopping spree
    dauther's engagement/wedding of the century
    - hotels and luxury properties
    - A private jet, yacht trips and fine art
    - Gambling trips, including one with actor Leonardo DiCaprio, and financing for Hollywood film, 'The Wolf of Wall Street'.
    - billions in 1MDB money was misappropriated, and laundered through accounts in Singapore, Switzerland and the US.
    - money financed lavish lifestyles for "multiple individuals including public officials".

    'Malaysian Official 1' also received $731m of the misappropriated funds, though later returned $620m
    Najib's stepson, Riza Aziz is named, as is Malaysian financier Jho Low, Malaysian Eric Tan, a United Arab Emirates official and a US citizen.

    Thanks for reading & please digest it in order to elevate your poor English.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Poor in English tak apa Pak Man, asal tak poor kat akhirat...

      Padam
    2. Kalau menyokong penyamun mencuri duit rakyat dengan mengambil dedak dan maki hamun mencarut kat orang kat akhirat jadi kaya ka?

      Padam
    3. Harus...kecuali dia cepat2 bertaubat.. doa songsang menodai nama Allah dgn kalimat jijik 'sial, sial, sial lu', percaya & mengimani tuhan seperti puak kafirun. Kita orang Islam hanya percaya & mentauhid Allah swt...tiada tuhan kecuali Allah.

      Padam
  9. Najib nih tahu ke apa makna national unity? Mengarut mengata

    National unity under attack from two individuals

    Prime Minister Najib Razak warns of next phase of attacks against government following reconciliation between 'former opposition leader' and 'former leader'.

    Pada Najib, national unity tu bermakna kasi aje apa Cina mintak. Cina DAP tak suka ISA sebab si anak dan bapak dah kena ISA, Najib buang ISA.

    Depa tak suka Akta Hasutan, dia buat keputusan buang Akta itu.

    Kasi bantuan kpd sekolah Cina. Yang paling teruk sekali, kasi biasiswa kpd anak2 Cina, kaum yg terkaya di negara ini yg ada beratus jutawan derma biasiswa dll hingga TAR tak mahu terima RM3o juta derma biasiswa dll dari seorang jutawan Cina sebelom PRU13.

    Rebeh lah Najib bila Tun M dan Anwar berkerjasama di PRU14. Gila kuasa macam mana pun, rakyat dan pengundi akan gulingkan dia. Ingat, Najib dah kalah undi popular di PRU13 dan dapat keputusan yg paling buruk dlm sejarah UMNO di PRU13

    BalasPadam
  10. Suku sakat tuhan harun syok sendiri...

    Bila PRK/PRU telungkup ha ha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Friday, October 14, 2016
      TIADA ADA DENDAM TERHADAP MAHATHIR - Wan Azizah

      Ketua Pembangkang, Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail berkata, beliau tidak lagi memendam perasaan berhubung tindakan bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad memecat suaminya. Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai timbalan perdana menteri pada 1998.

      Beliau sedar bahawa manusia biasa tidak lari daripada melakukan kesilapan. Anak-anaknya juga tidak menyimpan sebarang dendam ekoran insiden itu, walaupun Anwar dipenjara ketika usia mereka masih muda, katanya, seperti yang dilaporkan oleh Sinar Harian hari ini.
      ------------------------------------------------------------

      Oleh itu, toksahlah nak mengadu domba dgn dakyah kamu selama ini konon Anwar & keluarganya masih berdendam terhadap Tun Mahathir.

      Good day...adios amigo...!!

      Padam
    2. Kita akan tengok nanti cakap tak ADA dendam
      Penah dengar perkatan ini
      Musuh mesti berkerjasama untuk menhadapi musuh lebih besar akhirnya tak ADA siapa menang ..

      Banyak sejarah dunia penah berlaku antara perang 3negara di danasti china, mereka berkerjasaman untuk hadapi dinasti chin lepas dinasti Chu Dan Han menang mereka berperang satu sama lain

      Padam
  11. Nak kata aku mencaci di petang Jumaat ni, kata lah. Nak kata personal, lantak lah - dlm perang (tentera ke politik ke) takda yg tak personal.

    Korang tengok gambar Rozy di bawah pos Putra M tuh. Rasa kesian ada, rasa benci padan muka dia mengada nak jadi FLOM pun ada.

    Punya hodoh rupa dia. Tak pernah senyum di gambar2 dia yg aku tengok. Masam muka. Muka tegang. Botox tak jalan. Berjuta belanja bayar anti-ageing hormones. Tuhan tu kaya. Kalau dah penjangak dari mcm mcm segi tuh, penjangak jugak punya rupa.

    Gamak nya selalu kena pisau plastic surgeon. Nak hilangkan kedut, ketatkan muka, supaya nampak muda. Tapi kot buang kulit atau lemak atau otot berlebihan. Jadi, ketat lah jadi nya rupa dia. Itu pasal tak boleh senyum, asyik nampak tegang aje.

    Tegang kulit di muka dia lah. Jangan sesiapa ingat tegang barang laki dia.

    Korang tengok, aku sikit pun tak mencarut mcm Jing Jibo di sini selalu buat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Batang tegang usah disebut...sensitip tau...!! Katanya... dulu Rosmah di malam pertama dgn Najib terperanjat besar tengok anu si Najib yg mencanak gagah hingga menjerit "WOW". Apa lagi, Najib pun tegur Rosmah, "Ini bukan 'WAU' lah dinda, ini 'ALIF'...!!! Rosmah pun tertunduk malu.
      Begitulah menurut ceritanya....fullstop - tamat..!!

      Padam
  12. Apasal senyap je cai bugis sekelian!
    Kutip duit dedak ke?
    Hahaha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya saja nak lihat sama ada 'kaki mencarut negara' ini masih muncul.

      insya'allah saya akan dptkan nama penuh nya utk saya laporkan kpd bhg jenayah komersial bkt aman atas kesalahan 'menghasut'.

      sementara itu berdailog n berdebatlah dgn secara sehat.

      salam utk semua.

      Padam
    2. rahman jpc,

      Perlu fikirkan kesulitan yg akan timbul kpd pemunya blog jika melaporkan kpd Polis, walau pun yang menghasut itu puak Najib.

      Walau pun ini "non-moderated" blog, masih melibatkan pemunya blog jika di siasat Polis akibat apa apa laporan.

      Dari satu segi nya, semua di blog ini ada lah terlibat - boleh di anggap bersubahat membiarkan hasutan dek penyokong Najib itu sekian lama.

      Yang tak pakai nama, satu hal. Yang pakai nama, jika tulen, kot lebih senang di kesan.

      Live and let live lah. Kita boleh kutuk si Jing Jibo itu se puas puas nya, asalkan tidak menghasut atau melanggar undang undang Penal Code dll.

      Blog ini ada lah pentas atau platform bagi kita menyuarakan tidak puas hati dan tidak sukakan Najib dan cara merintah nya, salah laku nya. Biar lah keadaan itu begitu dengan tidak terhindar pergerakan nya dek laporan Polis atau sebagai nya.

      Wassalam.

      Padam
    3. saya menyokong sepenuh nya jika kita memberi pendapat secara berhemah n berlandaskan fakta. ia bolih d lakukan tanpa mencarut n off topic.

      saya sudah menyarankan kpd admin supaya menapis ulasan yg d beri agar blog ini kekal sihat n menjadi 'platform' utk mengutarakan pendapat pro n contra. sebenar nya ia menjadi tanggung jawab fidusiari(fiduciary responsibility) pemunya blog utk memastikan perkara2 yg songsang tidak berlaku.

      jika admin blog terasa yg dia terpalit, maka adalah lebih baik dia mengambil 'corrective action' yg sewajar nya.

      Padam
    4. Mohon izin untuk berkongsi pendapat.

      1.Tidak dinafikan bahawa budak Kejora ni memang sangat jahat. Lidahnya sangat keji dan penuh putar belit caci carut dan maki hamun. Sememangnya dia tidak pernah berhujah secara adab. Dia seorang yang super biadab. Sifat yang memalukan mana2 ibu bapa sekiranya ada anak sebegini tapi dia banggakan keadaan dirinya itu.

      2. Hakikatnya dan dia sendiri tahu dia tidak punya cara lain untuk membela Najib sebab dari sudut fakta dia memang kalah dan tak mampu berhujah. Najib memang sudah rosak imejnya di seluruh dunia. Tiada sebarang fakta melainkan spin sahaja boleh membela Najib.

      3. Sesuai dgn karakter dirinya yang suka menipu dan spin, budak Kejora ini diambil menjadi ayam tambatan geng MeDedak. Berpangkat juga dia ni dalam geng MyDedak.

      4. Pendek kata, Kejora seperti Nazri, Jamal, Ali, dan malahan si Pandi sendiri dan ramai lagi adalah simbol kebobrokan Najib sendiri.

      5. Saya tiada halangan jika ini adalah kehendak pak Rahman, tapi pendapat 7:23 ptg tidak boleh diketepikan begitu saja. Secara peribadi ini adalah pendapat saya juga.

      6. Apabila siasatan dibuat, bukan sahaja si kaki kelentong ni akan dicekup malah pemilik blog dan pemberi komen juga akan disiasat.

      7. Kasihan si pemilik blog. Beliau juga tersepit, beliau sendiri sudah tentu tak setuju dengan budak Kejora ni tapi jika dipadam admin akan dikatakan sebijik macam apa yang dikatakan kepada geng MyKMU. Sendiri buka blog sendiri puji, sendiri sokong. Tambahan pula kita berhadapan dengan kaki spin. Biar salah padam pun salah.

      8. Pengomen tetap mcm saya juga akan menghadapi masalah. Bagi yang telah pencen mungkin tiada masalah tapi bagi kami yang masih bekerja untuk mencari sesuap rezeki yang halal ini semua akan menyusahkan kami (Saya akui perkara ini).

      9. Disebabkan hal2 sebeginilah ramai memilih untuk senyap dan bercadang untuk mengajar Najib dan konco2nya pada PRU sahaja. Sementara itu tutup saja mulut.

      10. Sekiranya ia sampai mengganggu perjalanan hidup kami yang masih bekerja mungkin ramai yang akan memilih menjadi golongan senyap sahaja. Golongan penentang Najib sendiri akan hilang momentum.

      11. Itu belum diambil kira negara kita sudah menjadi pelik, yang melapor yang ditangkap dan didakwa, sedangkan yang dituduh melakukan kesalahan lepas 'tiada kes'.

      12. Sekiranya tekanan sebegini dibuat berpunca dari Najib dan konco2nya mgkn ada yang akan merasa sedikit ok. Tapi pak Rahman adalah golongan penentang Najib. Bagaimana perasaan orang2 ini yang sehaluan dengan pak Rahman tapi terpaksa menanggung semua benda tak perlu ini disebabkan laporan pak Rahman? Bagaimana mereka akan melihat pak Rahman selepas itu?

      13. Disebabkan budak Kejora ini sungguh juah, saya juga mahu tahu anak siapakah dia ni. Tapi secara peribadi, saya tidak akan mengorek identitinya dan berharap ia akan dibongkar oleh kawan2nya sendiri. Mereka semua bermotivasikan dedak dan faktor dedak juga boleh sebabkan pembongkaran ini.

      14. Saya percaya gambar seorang budak MyDedak yang saya pernah lihat adalah Kejora tapi saya tidak mahu korek identitinya. Mungkin juga gambar itu gambar orang lain. Saya mahu tunggu ia dipecahkan oleh rakannya sendiri.

      15. Ada pula berlawan hujah dengan dia saya percaya siapa sahaja yang tidak makan dedak boleh lihat dia di pihak yang kalah hujah. Dia terpaksa kelentong kata dia menang untuk pujuk hatinya yang sakit.

      16. Kesimpulan saya ialah saya tiada halangan tapi pendapat saya adalah sama seperti Tanpa Nama 7:23 PTG.

      17. Untuk budak Kejora ini pantun saya masih sama:-

      1) kerana pulut santan binasa
      2) terlajak perahu boleh berundur
      3) sepandai-pandai tupai melompat

      Wallahu a'lam.

      Padam
    5. tk atas pandangan. janji tlh saya laksanakan.

      apa sekali pun mencarut n mempersendakan anugerah dymm sultan (menghasut) tidak bolih d biarkan saja.

      dari menyokong najib, saya tlh menjadi pengkritik nya setlh mengetahui yg dia gagal utk mencegah diri drpd sama2 mencuri wang rakyat.

      apa pun kita lihat saja perkembangan nya.

      Padam
    6. Tk di atas respon segera pak Rahman.

      Saya juga begitu. Malahan semasa pilihanraya yang lepas saya ada bertemu Najib dalam kumpulan kecil kerana saya juga terlibat dlm pilihanraya.

      Saya bukan orang berpangkat tinggi dan lebih suka lari dari mengambil tanggungjawab tapi di atas kesedaran ada ketika tertentu saya akan muncul juga. Seperti yang saya lakukan sekarang.

      Sekadar berkongsi. Sekalipun telah lama memberi komen anti penyamun Najib di dalam blog2 (kini saya tidak lagi muncul dalam blog lain disebabkan blog ini sahaja dan ambil banyak masa saya disebabkan budak hampeh ni), hanya beberapa hari lepas saya isi borang BERSATU dan putuskan cukuplah dengan UMNO.

      Apa yang menjadi triggernya? Jawapannya ialah budak KEJORA inilah. Saya melihat UMNO begitu jahat, menjual ayat-ayat AlQuran, menipu, maki hamun, mencarut, kaki spin dan beyond repair apabila melihat bagaimana mereka menghantar seorang manusia yang bangga mempunyai lidah yang jahat dan seperti anjing untuk spin bagi pihak mereka.

      Beza orang fasiq dan orang munafiq ialah orang fasiq antaranya ialah orang fasiq hanya berdosa tapi masih merasa malu dengan dosa itu san mahu menyorokkannya. Ada pula orang munafiq berbangga dengan dosa mereka.

      UMNO sudah dihijack oleh orang-orang yang punya ciri2 munafiq dan demikian saya mahu lari daripadanya.

      Sekali lagi terima kasih kerana sudi membaca komen saya ini.



      Padam
  13. Bercakap pasal "fiduciary responsibility", Majlis Raja Raja pun berkata di kenyataan media selepas mesyuarat Pra Council nya pada 5 Mei 2015 bahawa mereka ada responsibility demikian dan meminta Kerajaan selesaikan isu 1MDB secepat mungkin.

    Tapi kita tahu keadaan kes itu sekarang. Jadi, tidak boleh di harapkan sesangat pemunya blog menapis setiap komen yang keluar di blog nya. Mungkin dia ada banyak kerja lain. Dia sudah beri peluang kapada kita yang tak sanggup operate blogs membuat komen2 di blog nya. Kita sendiri lah bertanggung jawab. mana yang tak bertanggung jawab, kita keritik seboleh boleh nya lah.

    Perlu di sedari bahawa ada berpuluh ribu blogs di luar sana, tak tahu berapa yang memoderate dan menapis blogs mereka.

    Kita yang pelupori blog ini tentu lah sukakan nya atas beberapa sebab. Termasuk mutu pos pos nya, saya rasa jugak komen komen kebanyakan peserta nya. Dengan yang demikian, harus lah kita bertimbang rasa dengan keadaan pemunya blog yang mungkin tidak ada sesiapa membantu nya operate blog nya - dia pemunya blog dia juga admin nya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau d benarkan, biarlah saya membuat satu analogi.

      jika seorang penganjur menyediakan gelangang utk bertinju,maka dia mesti memastikan peninju memakai 'boxing gloves'.

      jiak salah satu drpd mereka menggunakan pedang samurai n mengancam mencederakan pihak lawan maka adalah menjadi tanggung jawab pengajur utk menghalang nya.

      lebih parah lagi jika dlm gelanggang d perlaku kan perkara2 lucah.

      serupalah juga pemunya blog. dia harus bertanggung jawab utk memastikan gelanggang tinju d khas kan utk bertinju secara adil.

      maaf jika berbeza pendapat.

      Padam
    2. Tak salah berbeza pendapat. Itu gaya demokrasi.

      Dengan tak bermaksud nak panjang lebar berkenaan perkara ini, last comment saya - seorang Professor Sejarah pernah berkata bahawa dalam sejarah manusia dan negara negara di dunia ini, "theory always differs from practice".

      Padam
  14. Quran says..

    2:41 And believe in what I have sent down confirming that which is [already] with you, and be not the first to disbelieve in it. And do not exchange My signs for a small price, and fear [only] Me.

    16:128 Indeed, Allah is with those who fear Him and those who are doers of good.

    BalasPadam
  15. Quran says..

    Az-Zumar:18 - YANG BERUSAHA mendengar perkataan-perkataan yang sampai kepadanya lalu mereka memilih dan menurut akan yang sebaik-baiknya (pada segi hukum ugama); mereka itulah orang-orang yang diberi hidayah petunjuk oleh Allah dan mereka itulah orang-orang yang BERAKAL SEMPURNA.

    BalasPadam