Jumaat, 7 Oktober 2016

Betul Ke Malaysia Masih Aman Damai & Makmur..?


Betul ke negara ini masih aman damai dan makmur..?






Rompakan di siang hari..! rompakan oleh mereka yang memegang kuasa..! rompakan yang menggejala..!

Sekali lagi..!

Benar ke negara yang kita diami ini masih aman damai dan makmur???

Lu Fikir La Sendiri!!!


Kalau Ahli Parlimen Langkawi ni contoh pemimpin yang aman, damai dan makmur..! bagaimana dengan rakyat nya???

68 ulasan:

  1. Tak betul. Perkara "Malaysia Aman Damai & Makmur" dah menjadi isu besar sekarang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. PI MAMPOS si GoBLOG JAMBAN PENJAJAH PARASIT ZioNAZI DAPJUBOQ BABI - TAK pula lu TERLOLONG psl. puak TERORIS PENJAJAH PARASIT ZioNAZI BerSHIT DAPJUBOQ BABI/PembangKANGKANG dpt. RASUAH berBILLION dr. Soros-ISrael/MOSSAD-CIA serta mengHURU-HARAkan NEGARA ISLAM kmai ni dgn. DEMO2 HARAM JADAH yg. GANAS mcm. BABI HUTAN SONDOL!

      OI si TERORIS HOMO si GILA BABI HOMO/RASIS DAPJUBOQ BABI , lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si JUBOQ2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng JUBOQ BABI/kok-chin GILA BABI BETINA SUNDAL-PELACUR/gobing-jagdippyANJING KURAP-rayerHANYIR CILAKA/TODI puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/ BABIga SUNDAL KURAP!!

      Siapa lu si PENJAJAH2 PARASIT ZioNAZI BerSHIT DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP nak sewenangnya GULINGKan YAB PM BUMIPUTERA Islam/Melayu TERCINTA kami dan NEGARA ISLAM TERCINTA kami ni, si SUNDAL2 BABIga-chin JUBOQ2 BABI KAFIR HARBI oi?!

      TAK ke KELAKAQnya ni - mcmlah US tu KETUA POLIS Dunia sedgkan hampir kesemua rejim2 US, yg. sudah diKUASAI ZIONIS/IS(IS)rael (lihat di - http://www.whale.to/b/bollyn.html , How Mossad Controls Our Political Parties, by Christopher Bollyn, 25 October 2008) adalah si PEMBUNUH/PEROGOL/PEROMPAK umat Islam-no 2; selepas rejim TERRIS KANIBAL IS(IS)rael! Lihat shjlah Dunia ISLAM yg. amat KAYA MINYAK-GAS yg. habis diROMPAK dlm GENOSID2 di Iraq/Syria/Libya/Afghanistan/Palestin/Mali/Somalia dsbnya, oleh si PARASIT/PENJAJAH/LANUN/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROMPAK/PEROGOL/PERASUAH US-Barat/NATO/ZIONIS-IS(IS)rael tu!

      Lihat di -
      http://landdestroyer.blogspot.my/2015/08/us-vs-china-us-mobs-seek-to-overthrow.html:

      US vs China: US-Backed Mobs Seek to Overthrow Malaysian Government

      August 24, 2015 (Tony Cartalucci - LD) - Malaysia's "Berish" movement - an umbrella organization for various opposition groups opposed to the current government of Prime Minister Najib Razak - plans its fourth street demonstration in 8 years to unfold at the end of August.

      While Bersih's alleged goal is "clean and fair elections," it is openly led by the government's opposition headed by the now imprisoned US-proxy Anwar Ibrahim and a myriad of US-funded and directed nongovernmental organizations (NGOs). The US State Department, through its US National Endowment for Democracy (NED) and its subsidiary the National Democratic Institute (NDI), along with convicted financial criminal George Soros' Open Society Institute (OSI), have funded both Bersih directly, and many of the NGOs that constitute Bersih's core leadership.

      Several NGOs currenlty openly funded by the US NED - i.e. Islamic Renaissance Front and Lawyers for Liberty - can be found also listed on Bersih's current "endorsees" list.

      Despite years of immense US-funding, Bersih has recently pleaded for donations and now claims they've received over a half million Ringgit (over 100,000 USD). More recent reports claim the amount could be as high as 1.2 million Ringgit.

      And while they claim they seek simply to reform Malaysian politics, Bersih's new leader, Maria Chin Abdullah openly admitted their goal for "Bersih 4.0" is to call for the resignation of Malaysia's current government. In a Facebook post she claimed:

      "Reforms - we will continue to demand and this time Yes it's a tall order to ask the PM to resign but if we dont try we will never push the boundaries for clean & fair elections."

      Apparently by "clean & fair elections," Bersih's leadership means elections in which their opponents have been undermined and otherwise eliminated, and in which they can take power - or in other words, another textbook case of US-backed regime change…..

      Jadi, Go LAHAP TAIK & JILAT LENDIR HANYIR JUBOQ2 BABI KURAP si TERORIS PENJAJAH ZIONIS DAPJUBOQ BABI KURAP lu tu!!

      Padam
    2. Komen ini di salin c&p dek nate' yang di gelar Anjing Jibo di sini. Tiap 1-2 hari perlu di keluarkan CV nya utk maloman pembaca yang tak selalu masuk blog ini -

      Anjing Jibo

      Anjing Jibo di blog ini sekor saja. Selalu masuk tak pakai nama, ada masa menyamar pakai nama yang orang lain dah pakai di sini, ada masa pakai nama seperti Keris Berayon dll. Semua Protun di sini tahu bahawa yang di hayon nya ha nya bola dia. Dan bola Jibo, bos dia.

      Bola yang kecut sebab Jing Jibo ni dah tua. Masuk sini pagi petang siang malam, walau pun pukul 2-3-4 pagi. Menipu, membohong, memfitnah. Dah tua baka tapi otak budak kecik. Itu pasal apa yg dia cakap selalu nya mcm bebudak.

      Anjing Jibo ini gunakan berbagai mode, cara, gaya bahasa, nada bercakap. Kekadang guna mode bertitik ... kekadang mode bebudak kikiki, hahaha, hehehe, puiiii, terakhir ini Warghh kaahh kaahhh kaaahhhh pulak. Terakhir lagi, banyak pantun memantun macam kartun. Di salin C&P nya pulak, selalu ulang rangkap yang sama. Lagi terakhir: dia salin komen2 Nek Tempoyak atau tulis atas nama itu.

      Tapi pada umum nya - terutama nya bila dia dah tak tahu nak response atau meradang – Jing Jibo itu mengarut, mengata Go Fly Kite, maki hamun dan mencarut. Dia di kasi makan dedak, takda melukut yang ada habuk beras sikit pun, takda zat, tak membina otak nya. Pengtahuan nya cetek, selalu nya bodoh, bangang, bongok, bingong, bingal, baghal.

      Kita teruskan balas, bidas, sebat, belasah, hentam, tibai, kritik, kutuk, ketuk, sekel, pelangkong, kentot dan tahikan dia. Itu saja cara nak deal dengan dia.

      Pada masa masa nya, jangan pedulikan dia, pulaukan dia.

      Padam
    3. Ini je modal 8.10 anak tuhan harun ni ha ha

      Padam
    4. Anon 8:51 anak pelacur berbapakan tuhan harun!!!

      Kepala Butoh la lu!!!

      Adios....

      Padam
  2. Majlis Raja Raja di kenyataan akhbar yg di keluarkan salepas mesyuarat Pra-Council nya pada 5 Oktober 2015 kata,

    "Duli-duli Yang Maha Mulia Raja-raja Melayu ada tanggungjawab fardu kifayah untuk memastikan keamanan dan kemakmuran negara dapat berlangsung dalam suasana politik yang stabil dan rakyatnya hidup dalam harmoni." - Bernama

    Sejak Najib buang ISA, umumkan hasratnya nak buang Akta Hasutan, buat Akta Akta yang tujuan sebenar nya di curigai rakyat, saperti Akta Keselamatan Negara yang memberi nya kuasa mengistiharkan keadaan dharurat di sesuatu kawasan yang boleh di perintah nya tanpa undang undang biasa - tangkap tanpa waran dsb nya - perkara "keamanan dan kemakmuran negara dapat berlangsung dalam suasana politik yang stabil dan rakyatnya hidup dalam harmoni" itu dah menjadi tanda soal.

    Oleh itu, Tun Mahathir dah mengadap YDP Agong dan dan Peguam nya Haniff Khatri dah terangkan beberapa Perkara dalam Perlembagaan membolehkan Agong mengambil tindakan terhadap Najib.

    Tun kata surat berkenaan Deklarasi Rakyat dan acara Selamatkan Malaysia yang di persembah kpd Agong itu taalh juga di salinkan kpd Raja Raja yang akan bermesyuarat sebagai Majlis Raja Raja di minggu depan.

    Tun juga berkata, "Kami mahu tahu pendapat Raja-raja mengenai 1MDB dan saman DOJ (Jabatan Keadilan Amerika Syarikat).”

    BalasPadam
  3. Umno supreme council member Mohamed Nazri Abdul Aziz said he is more qualified to speak on the constitution compared to former prime minister Mahathir Mohamad who is a doctor.

    Nazri, who is a lawyer, rubbished Mahathir’s insistence that the Yang di-Pertuan Agong has the power to sack the prime minister.

    “He is not a lawyer, he is a doctor, I am a lawyer, I know,” Nazri was quoted a saying by KiniTV.

    Speaking to journalists in Kuala Lumpur, Nazri said the only way for Najib Abdul Razak to be removed as prime minister was if he lost the support of the majority of MPs in Parliament.

    “As long as an individual enjoy the support of the majority of MPs in Parliament, he will continue to be prime minister.

    “And to date, Najib still enjoys majority support. There is no other way to remove Najib other than if the majority of MPs lose confidence in him,” he said.

    Nazri, who is also Tourism minister, went on to brush off Mahathir’s legal counsels.

    “I am a barrister-at-law. I know better. If he was a lawyer or if he was smart, he wouldn’t do crazy things like gathering one million signatures - which I believe is less than that.

    “That is not the way to remove a leader. If we are lawyers, we would know.

    “There is no need to do stupid things,” he said.

    Nazri chastised Mahathir for “wasting the time” of the Yang di-Pertuan Agong.

    “If he understood the law, he wouldn’t do the stupid act of wasting the Yang di-Pertuan Agong’s time for an hour and drank free coffee.

    “He is not wise in constitutional matters,” he said.

    Nazri added that Mahathir will fail in his bid to remove Najib.

    “I guarantee, with Allah’s grace, Najib will remain as prime minister and there will be no way for Mahathir to remove him,” he said.

    Mahathir had last month met the Yang di-Pertuan Agong to hand in a petition for Najib’s removal.

    However, Mahathir yesterday admitted that he could not convince the Yang di-Pertuan Agong as he monarch believed sacking Najib on his own accord was beyond his power.

    BalasPadam
    Balasan
    1. This bloke who has long been known as having his foot-in-the-mouth, talks bull.

      Just because he is a lawyer, he talks cock - as if he knows all the law.

      Far from it, he is not even a constitutional lawyer. Just like Aziz Bari who has absconded to DAP, he thinks he is a constitutional law expert. Not so. The only constitutional law expert in the country is Professor Emeritus Shad Salem Faruqi of UTM.

      The Nazri bloke should use his head and realize that Tun Mahathir has a panel of lawyers advising him. Tun has never talked poppycock like the gangster-lek bugger.

      One of Tun's lawyers, Haniff Khatri has explained the several Articles in the Constitution which give the YDP Agong the power to take action against Najib who was appointed by him.

      Padam
    2. How low can the gangster-liked bugger go.

      He said, “If he understood the law, he wouldn’t do the stupid act of wasting the Yang di-Pertuan Agong’s time for an hour and drank free coffee."

      Aiyoyo, childish, stupid, certainly not the level of a Minister if in US or UK.

      Padam
    3. He has said in the past that he was retained as a Minister because of his loyalty to the man in power.

      That's about the only favourable quality he has.

      Yes, gangster-like etc, in advanced countries, he won't be fit to be appointed Minister at all.

      Padam
    4. Kekawan sekalian,

      Jangan segan malu atau takut nak membelasah benda Allah macam si Nazri ngang nih -

      Appeals court: No one should be afraid of criticising govt / public officers conduct

      Federal Constitution allows people to exercise freedom of speech, court says in written judgment when setting aside defamation suit by Pahang MB against newspaper.

      PETALING JAYA: The public should not be afraid to talk about government and public officers’ conduct, says the Court of Appeal.

      In a 31-page written judgment by Court of Appeal Judge Justice Idrus Harun, in the case of Pahang Menteri Besar Adnan Yaacob suing Utusan Melayu for defamation, he noted the people should discuss their government and public officials’ conduct without being subjected to civil actions for their opinion

      http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2016/06/08/appeals-court-no-one-should-be-afraid-of-criticising-govt/

      Padam
    5. Yang di-Pertuan Agong ada kuasa singkir PM, kata peguam Tun M

      Mohammed Haniff Khatri Abdulla kata, undang-undang tertinggi negara iaitu Perlembagaan Persekutuan dengan jelasnya menyatakan, “kuasa melantik termasuk kuasa untuk menolak,”.

      “Ada pihak mempersoal kuasa Agong terhadap Perdana Menteri (Datuk Seri Najib Razak). Bagi saya, jawapannya ada dalam perlembagaan.

      “Perkara 40 (2) (a) menyatakan Agong boleh bertindak menurut budi bicara dalam pelantikan Perdana Menteri. Ia tidak menyentuh soal kuasa memecat Perdana Menteri.

      “Tetapi dalam Seksyen 29 Jadual ke-11, undang-undang bertulis menyatakan bagi individu atau pihak yang diberi kuasa membuat pelantikan ke mana-mana pejabat, kuasa yang sama hendaklah ditafsirkan sebagai termasuk kuasa untuk membuang kerja atau menggantung individu yang dilantik dan melantik orang lain buat sementara bagi menggantikan individu yang digantung sedemikian.

      “Lagipun, Perkara 43 (6) Jadual 6 memerlukan seorang Perdana Menteri mengangkat sumpah untuk menegakkan, melindungi dan mempertahankan perlembagaan,” katanya.

      Padam
    6. Bro 7:50

      That son of a bitch, Nasty is more fit to be dubbed 'Loya' not lawyer. What barrister is he talkin' about.. his rowdy act shows more like a 'barren sinister'.... yes man, Nasty is a 'barren sinister yg meloyakan tekak..uwerkk....!!

      Padam
  4. Majlis Raja Raja ada membuat kenyataan akhbar yg di keluarkan salepas mesyuarat Pra-Council nya pada 5 Oktober 2015. Antara nya isi kandongan nya, Majlis Raja Raja sendiri mengakui -

    "Duli-duli Yang Maha Mulia Raja-raja Melayu ada tanggungjawab fardu kifayah untuk memastikan keamanan dan kemakmuran negara dapat berlangsung dalam suasana politik yang stabil dan rakyatnya hidup dalam harmoni." - Bernama

    Untuk mendapatkan Majlis Raja Raja melaksanakan "tanggungjawab fardhu kifayah" itu, kita perlu selalukan cakap pasal perkara ini sebelom mesyuarat Majlis Raja Raja yang akan di adakan di minggu depan.

    Kita rayu, mohon, minta Majlis Raja Raja berbuat demikian di mesyuarat Pra-Council (saperti yang di lakukan di 5 Oktober 2015 itu).

    BalasPadam
  5. Raja dan sultan tak trrima tandatangan palsu... dokumen palsu dan menghina raja dan sultan dengan benda dan citer palsu... kalau nak cepat approve kan dah cakap dulu jumpa saja Soltan Melaka gerenti dan warranty 2 minggu lagi lulus...kikikiki...
    1mdb ape citer... DoJ..FBI.. Spork...Swiss bila nak tangkap... sita.. rampas nihh.. duit puluh juta dah bayar 1 kirja pun x jalan lagi...
    Dari isu 1mdb ke deklarasi palsu heret raja dan sultan... ini bukan alih tiang goll... ini kira sudah alih stadium dan padang bola skali... kah kah kah...

    Pengajaran jangan buat fitnah... dasar talibarut pengkhianat....akhirnya fitnah makan diri sendiri..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Anjing Jibo ini gunakan berbagai mode, cara, gaya bahasa, nada bercakap. Kekadang guna mode bertitik ... kekadang mode bebudak kikiki, hahaha, hehehe, puiiii, terakhir ini Warghh kaahh kaahhh kaaahhhh pulak. Terakhir lagi, banyak pantun memantun macam kartun. Di salin C&P nya pulak, selalu ulang rangkap yang sama. Lagi terakhir: dia salin komen2 Nek Tempoyak atau tulis atas nama itu.

      Padam
    2. Ini untuk anak tuhan harun 8.19 & puak munafiq seangkatan yg meroyan sakit hati:

      Hati mereka ada penyakit Allah tambah sakit hati mereka
      Maka mereka terus memakii caci serupa sial barua celaka
      Sebab, bagi puak cai biol inii, ibarat nabi si Matdey puaka
      Mereka tidak tahu, akhirat nantii tempat abadi api neraka

      فِى قُلُوبِهِم مَّرَضٌ۬ فَزَادَهُمُ ٱللَّهُ مَرَضً۬ا‌ۖ وَلَهُمۡ عَذَابٌ أَلِيمُۢ بِمَا كَانُواْ يَكۡذِبُونَ (١٠)

      Dalam hati mereka (golongan yang munafik itu) terdapat penyakit (syak dan hasad dengki), maka Allah tambahkan lagi penyakit itu kepada mereka dan mereka pula akan beroleh azab seksa yang tidak terperi sakitnya, dengan sebab mereka berdusta (dan mendustakan kebenaran).

      Surah Al-Baqarah, ayat 10.

      Padam
    3. Anjing Jibo sekarang ada tactic baru - gunkan ayat Qur'an pulak.

      Pada hal bos dia Jibo bukan pedulikan itu semua, meroyan, menyeleweng 1MDB, songlap berbilion Ringgit masuk akaun dia, anak tiri dia dll.

      Jing Jibo ini permainkan ayat Quran pulak. Bedebah.

      Padam
    4. Kejora petik ayat yang sesuai dgn diri sendiri. Tapi dia tak sedar lagi sebab hatinya dah mati.

      Tak caya? Cer tengok posting dia tu ayat2 AlQuran bercampur dengan kata2 maki hamun..

      Lidah yang keji adalah tanda hati yang kotor. Lidah yang sangat keji tanda hati yang sangat kotor. Dan bila maki hamun dicampur ayat2 aQuran maka menjadilah ia orang yang melampau batas. Hatinya dah mati.

      "Mereka hendak menipu Allah dan orang2 yang beriman padahal tiadalah mereka menipu melainkan diri mereka sendiri sedang mereka tidak sedar. ".

      Padam
    5. Salam to you bro John...

      Budak taik kojola hanya layak dilayan begini...

      Buaya batok harimau demam
      Kera terjerat terluncat-luncat
      Kejora lalok siang & malam
      Banyak khurafat dunia akhirat

      Kenapa daun terjatuh rebah
      Daun berduri terpijak kaki
      Semak samun pantunnya sampah
      Memuji diri syok sendiri

      Sayang laksamana mati dibunoh
      Mati dibunoh dato' menteri
      Memang kojolla bengap dan bodoh
      Bodoh ditutoh setiap hari

      Buang masa layan budak salah asuhan, tak habis sekolah.

      Padam
  6. K.E.J.O.R.A

    KOTORI minda melayu adalah kepakarannya
    EGO tak bertempat tunjuk kebodohannya
    JELIK menghambur kata-kata kesukaannya
    OTAK kosong tanpa IQ tanda personalitinya
    RESPON hanya layak dibangkul sampah tempatnya
    AUTA bukan fakta senantiasa keluar dari mulutnya

    BalasPadam
  7. KERIS BERAYON

    Keris ku berkarat
    Ego ku keparat
    Respon ku mengumpat
    Iblis aku berkawan rapat
    Syaitan aku juga bersahabat

    Bodoh sememangnya aku
    English tak erti BM kesukaanku
    Respek tiada dalam kamusku
    Auta dan fitnah juadah harianku
    Yang sedap dedak diberi padaku
    Only macais mengagumiku
    Najib yes....ketua penyamun ku

    BalasPadam
  8. P.R.O N.A.J.I.B

    Penyamun najib dah bangsatkan kami
    Rela diperkudakan dan tak boleh lari
    Otak tak perlu pakai perintah wajib dituruti

    Najib mesti kita yang bangsat pertahankan
    Agama dan bangsa kita yang bangsat perlu korbankan
    Jangan sekali sg buluh najib dihumbankan
    Ingatlah wahai macai yang najib bangsatkan
    BERSATU wajib kita yang bangsat musnahkan

    BalasPadam
  9. 3 komen di atas nih nampak nya menghentam Najib dan Projib. Di tulis cara menyindir.

    Sikit komen dari saya yang Protun -

    Projib yang tak selalu masuk di sini - malahan Jing Jibo jugak - mungkin tak faham bahawa itu semua ada lah sindiran menghentam Najib dan penyokong2 nya.

    Saya syorkan hentam keromo saja depa tuh. Direct, raw, terus ke muka, tak payah berkias kias.

    Jangan marah, ini pendapat ikhlas. Tujuan kita sama, musuh kita sama. Ayoh, kita bidas dan belasah depa berterusan. Salam.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ini untuk suku sakat tuhan harun 8.15/8.17/8.19/8.26 & puak munafiq seangkatan yg meroyan sakit hati:

      Hati mereka ada penyakit Allah tambah sakit hati mereka
      Maka mereka terus memakii caci serupa sial barua celaka
      Sebab, bagi puak cai biol inii, ibarat nabi si Matdey puaka
      Mereka tidak tahu, akhirat nantii tempat abadi api neraka

      فِى قُلُوبِهِم مَّرَضٌ۬ فَزَادَهُمُ ٱللَّهُ مَرَضً۬ا‌ۖ وَلَهُمۡ عَذَابٌ أَلِيمُۢ بِمَا كَانُواْ يَكۡذِبُونَ (١٠)

      Dalam hati mereka (golongan yang munafik itu) terdapat penyakit (syak dan hasad dengki), maka Allah tambahkan lagi penyakit itu kepada mereka dan mereka pula akan beroleh azab seksa yang tidak terperi sakitnya, dengan sebab mereka berdusta (dan mendustakan kebenaran).

      Surah Al-Baqarah, ayat 10.

      Padam
    2. Anjing Jibo sekarang ada tactic baru - gunkan ayat Qur'an pulak.

      Pada hal bos dia Jibo bukan pedulikan itu semua, meroyan, menyeleweng 1MDB, songlap berbilion Ringgit masuk akaun dia, anak tiri dia dll.

      Jing Jibo ini permainkan ayat Quran pulak. Bedebah.

      Padam
    3. 9.07,

      Anda suka tuduh orang lain munafiq....

      Adakah manusia munafia juga? Lihat video d bawah,

      https://youtu.be/RNIl7xGFk9k

      Padam
    4. Biasa le anak tuhan harun9.36 ayat Quran dia tak gentar
      Jenis munafiq ni lebih takutkan guruh petir atau halilintar
      Tunggu saja lah satu masa kelak bala, Allah nantii hantar
      Tak guna menyesal bila Malekat Malik masuk buku daftar

      Padam
    5. Sesungguhnya aku bersaksi bahawa Kejora adalah orang yang melampaui batas di dalam menggunakan ayat2 AlQuran. Mencampur adukkan ayat AlQuran dgn caci dan carut. Sedangkan caci dan carut itulah tanda hati yang kotor dan berpenyakit. Sangat sesuai dengan dirinya.

      Sesungguhnya Allah tiada lalai daripada apa yang Kejora kerjakan, dan dia hanyalah diberi tempoh.

      Padam
  10. Penghuni-penghuni gua (Al-Kahf):104 - Yaitu orang-orang yang telah sia-sia perbuatannya dalam kehidupan dunia ini, sedangkan mereka menyangka bahwa mereka berbuat sebaik-baiknya.

    Penghuni-penghuni gua (Al-Kahf):105 - Mereka itu orang-orang yang telah kufur terhadap ayat-ayat Tuhan mereka dan (kufur terhadap) perjumpaan dengan Dia, maka hapuslah amalan-amalan mereka, dan Kami tidak mengadakan suatu penilaian bagi (amalan) mereka pada hari kiamat.

    Penghuni-penghuni gua (Al-Kahf):106 - Demikianlah balasan mereka itu neraka Jahannam, disebabkan kekafiran mereka dan disebabkan mereka menjadikan ayat-ayat-Ku dan rasul-rasul-Ku sebagai olok-olok.

    “A person’s tongue can give you the taste of his heart.
    Ibn Qayyim Al-Jawziyyah

    If a man seeks knowledge, it will appear in his face, hands and tongue and in his humility to Allah. Hasan al Basri

    “Insulting others is never a way of correcting them. Instead it cause more damage and proves that we need help ourselves.
    Mufti Ismail Menk

    BalasPadam
  11. An-Naĥl:112 - Dan (berhubung dengan hal kaum yang kufur ingkar) Allah memberikan satu contoh: Sebuah negeri yang aman damai dan tenteram, yang didatangi rezekinya yang mewah dari tiap-tiap tempat, kemudian penduduknya kufur akan nikmat-nikmat Allah itu, maka Allah merasakannya kelaparan dan ketakutan yang meliputi keseluruhannya disebabkan apa yang mereka telah lakukan.

    Tempat yang tertinggi (Al-'A`rāf):96 - Jikalau sekiranya penduduk negeri-negeri beriman dan bertakwa, pastilah Kami akan melimpahkan kepada mereka berkah dari langit dan bumi, tetapi mereka mendustakan (ayat-ayat Kami) itu, maka Kami siksa mereka disebabkan perbuatannya.

    Tempat yang tertinggi (Al-'A`rāf):94 - Kami tidaklah mengutus seseorang nabipun kepada sesuatu negeri, (lalu penduduknya mendustakan nabi itu), melainkan Kami timpakan kepada penduduknya kesempitan dan penderitaan supaya mereka tunduk dengan merendahkan diri.


    Penghuni-penghuni gua (Al-Kahf):103 - Katakanlah: "Apakah akan Kami beritahukan kepadamu tentang orang-orang yang paling merugi perbuatannya?"

    Penghuni-penghuni gua (Al-Kahf):104 - Yaitu orang-orang yang telah sia-sia perbuatannya dalam kehidupan dunia ini, sedangkan mereka menyangka bahwa mereka berbuat sebaik-baiknya.

    Penghuni-penghuni gua (Al-Kahf):105 - Mereka itu orang-orang yang telah kufur terhadap ayat-ayat Tuhan mereka dan (kufur terhadap) perjumpaan dengan Dia, maka hapuslah amalan-amalan mereka, dan Kami tidak mengadakan suatu penilaian bagi (amalan) mereka pada hari kiamat.

    Penghuni-penghuni gua (Al-Kahf):106 - Demikianlah balasan mereka itu neraka Jahannam, disebabkan kekafiran mereka dan disebabkan mereka menjadikan ayat-ayat-Ku dan rasul-rasul-Ku sebagai olok-olok.

    BalasPadam
  12. Ini yg rakyat puji tangkap mereka yg terlibat dgn rasuah x kiralah kerabat manapun.Org politik Ketua2 mesti ada yg terlibat.. Bagus zaman Tun M dah ada rasuah maybe di selindungi Zaman Pk Lah sepengal je.. Zaman Najib maybe x diselindungi maka itu ada yg tertangkap... Tahniah SPRM.. Cina lahanat tu bila lagi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kau babitkan Tun apadsl!!???

      Kenapa tak babitkan mak kau yg jadi pelacur tu seksli????

      Adios... jgn makan hati hah...

      Padam
    2. MO1 perlu di tangkap. Bila DoJ dah dedahkan nama penuh nya secara resmi di mahkamah US, mesti dia di tangkap dan di dakwa atas tuduhan jenayah serius "misappropriation of 1MDB funds and money laundering" yang MoJ dah sebut dalam 134 dokumen nya yang di kemukakan ke mahkamah US kes rampas harta anak tiri MO1.

      Padam
  13. Apa yg susahnya.
    Kata je derma demi islam tanpa mengharapkan apa2 balasan.

    Xperlukan siasatan.
    Kalau siasat pun masuk bwh osa.

    Duit dh bnyk tu byr je salleh keruak dgn rahman dahlan.

    Boleh jgk byr nok tempoyak, ted manoff, mangkok berayon, go fly kite. Confirm nmpk mcm hero rakyat.

    Kahkahkahkahkah

    BalasPadam
  14. Gambar2 diatas tu kalau sikit2 namanya duit. Tapi kalu banyak macam diatas tu ...namanya DEDAK. Hidangan orang2 yang terlajak bersubahah kot. Solatlah macam mana pun kalau buat benda haram Allah tak terima tak dapat keredhoaan Allah SWT. Jaga baik baik.

    BalasPadam
  15. D = duit
    E = ehsan
    D = dari
    A = angkara
    K = kesetanan

    BalasPadam
  16. http://kedahku.blogspot.my/2016/10/jamal-ikan-bakar-ikon-ketua-bahagian.html?m=1

    Gemparrrrr...
    video diatas Tun Dr Mahathir tunjukkan senarai penandatangan Deklarasi Selamatkan Malaysia. ..

    ternyata Tun seorang pejuang tulin....

    syabas Tun Dr M

    BalasPadam
  17. Kejora dan pencacai Jibo akan berpantun stndard longkang dan melalak sebab kecewa beribukan pelacur yang dimanat babi.


    Chow chin chow...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Anak sulung tuhan harun dah meroyan hahaha

      Padam
    2. Bro 10.02,

      9.45 ni anak bongsu tuhan harun

      yg sulong tu si Othaman, dia dah hancor lunyai Kejora kerjakan mlm tadi...

      kih kih kih...

      Padam
    3. Ada banyak anak tuhan harun Madey punya cai pak turut
      Yg sulong tu si Othaman, selalu kelakar kasii pecah perut
      Yg lain-lainnya suka merapu lalut kerja bawa fitnah karut
      Yg bongsu sewel ini ditugaskan kerja caci maki mencarut

      Padam
    4. Mungkin jadii berkat darii hari Jumaat, tarikh 7 Muharram
      Udah jadii kelu bisu 9.45, tuhan harun punya anak haram
      Kerja diia hanya bawak makii carut untuk melepas geram
      Si biol bebal ini tak tau Kejora ni lebih dulu makan garam

      Padam
  18. BLOG BOSAN,,,

    BalasPadam
  19. Dalam gambar duit banyak2 tu....mesti ada duit GST aku yg dipaksa bayar hari2 oleh lanun bugis.
    Ini semua nak tutup mata 2.6b. Macam mana pegawai kerajaan kumpul banyak mcm ni kalau takde support dari atas? Korang ada akal boleh fikir.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sprm dah tangkap dan sekarang dlm sisatan.
      Tangkap kau bising, tak tangkap pun kau bising

      Sprm ambil masa setahun utk intip, cari maklumat, kumpul bukti sebelum buat tangkapan.

      Kau ingat kau aje ke yg kena bayar gst?

      Padam
    2. Setahun kumpul bukti??
      Statement bodoh. Kalau setahun baru nak tangkap dah lama orang bawa lari duit.

      Padam
    3. 1;02 anjing pemburu tuhan harun tak pi solat Jumaat

      Padam
  20. Dah terus lesap melingkup Othaman biol si burung gelam
    Pasti si tua bapok inii meracau tak dapat tidor tadi malam
    Dia terlupa pakai pampers, berterabur kenciing atas tilam
    Nampak je pantun Kejora, terus sembunyi kepala diselam

    BalasPadam
  21. Othaman bahalol tiidak tahu buat kerja yg berii manafaat
    Dgn Allah dia tiidak percaya, dgn si Matdey diia lebih taat
    Kalau berwiirid jampii pun nama Matdey disebut tiap saat
    Minggu lepas Kejora tangkap dia tak gi semayang Jumaat

    BalasPadam
  22. CaiPutera ni masih tak serik bawa fitnah buat kerja cemar
    Lebih-lebih lagii ari Jumaat, benda tohmah ni tak digemar
    Othaman bahalol pun tak sanggup lagii masuk menyamar
    Mengesat air mata saja lah dia, buka laptop dalam kamar

    BalasPadam
  23. Cuba korang fikir....
    Bila duit dirampas, siapa dapat duit tu?
    Siapa untung?
    Duit sprm rampas semua pergi mana?
    Ada nak tolong jawab.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Contoh macam mercun dan bunga api yg dirampas bila nak raya.
      Sapa dapat semua mercun tu?
      Siapa untung?

      Padam
    2. 12;11 bodo bahlol sekolah tak habis

      Padam
  24. SEJARAH BARU DI JOHOR, PPBM JADIKAN BN TIADA LAGI MAJORITI DUA PERTIGA

    Ketika Muhyiddin Yassin serta Mukhriz Mahathir dipecat daripada UMNO dan kemudian Shafie Apdal meninggalkan parti itu beberapa bukan dahulu, perbualan ramai segera tertumpu kepada  nasib Johor, Kedah dan Sabah dalam pilihanraya umum akan datang.

    Dipersoalkan apakah melalui tindakan itu,  UMNO dan BN dapat terus mengekalkan kuasanya di ketiga-tiga negeri tersebut?

    Setelah beberapa bulan berlalu, dengan wujudnya PPBM serta ramai bekas pemimpin serta ahli UMNO Kedah sudah bertukar angin, negeri itu hampir pasti akan bertukar kerajaan lagi dalam PRU 14 nanti.

    Di Sabah, melalui gelombang untuk mengembalikan kuasa kepada parti tempatan yang sedang digerakkan oleh Shafie Apdal bersama beberapa bekas pemimpin PKR dan DAP, tidak mustahil sejarah pemerintahan UMNO akan turut berakhir serta mengulangi sejarah sepertimana Usno, Berjaya dan PBS berkuasa dahulu.

    Di Johor pula, walaupun geloranya tidak begitu kelihatan, sedar tak sedar sebenarnya satu sejarah baru telah tercatit melalui wujudnya PPBM yang diketuai oleh Muhyiddin dan dipengerusikan oleh Tun Mahathir Mohamad.

    Dalam piliharaya 2013 lalu, daripada 56 kerusi DUN di Johor, 18 daripadanya dimenangi oleh parti-parti pembangkang atas nama Pakatan Rakyat.

    Namun, setelah wujudnya PPBM dan Dr Shahruddin Md Salleh, Adun Jorak yang sebelum ini keluar UMNO serta semalam pula dilantik sebagai Setiausaha Agung parti itu, secara automatiknya telah menyebabkan  kerusi pembangkang bertambah kepada 19 jumlahnya.

    Dengan BN kehilangan satu kerusi daripada 38 yang dimilikinya sebelum ini dan pembangkang pula bertambah menjadi 19 kerusi, bermakna buat pertama kalinya dalam sejarah Johor menyaksikan UMNO dan BN di negeri itu tiada lagi kuasa majoriti dua pertiga sebagaimana ia berjaya dikekalkan selama ini.

    Sejarah ini seharusnya menjadi perangsang dan tonik buat parti-parti pembangkang di Johor untuk meneruskan usaha dan kesepakatan bagi mencipta lebih kegemilangan dalam  pilihanraya umum akan datang.

    Melalui 19 kerusi yang sudah ada dalam genggaman, gabungan PPBM bersama Pakatan Harapan hanya perlu menambah minima 10 kerusi lagi  untuk menyaksikan berakhirnya kuasa UMNO dan BN di Johor sebagai kenyataan.

    Jika itu dapat diusahakan, Najib Razak dan skandal kewangannya akan turut tercatat dalam sejarah sebagai punca utama hilangnya kuasa UMNO di negeri di mana ia dilahirkan pada 1946 dahulu. (SH 07/10/2016).

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mesti usaha seboleh boleh nya. Bukan sahaja hilangkan majoriti 2/3 di negeri2 itu tapi jugak kalahkan Najib & UMNO di Parlimen supaya dia dan BN boleh lingkup.

      Pari parti Pembangkang perlu bersatu, ushakan supaya dapat satu lawan satu di kerusi semua Federal.

      Padam
    2. Ada satu tanda damai sekarang - Tun Mahathir dah berdamai dengan Lim Kit Siang yang dulu di ISAkan nya, sekarang berdiri di planta yang sama, bertujuan sana, nak melingkupkan Najib dan BN di PRU14.

      Padam
  25. Othaman bangsat barua pukimak udah tewas secara total
    Kejora naik geram terus ganyang dia secara ganas brutal
    Tak daya nak melawan si tua bapok ini terus sakit mental
    Kini si tua bangsat ni terkujur terlentang kat wad hospital

    BalasPadam
  26. Negara ini tidak aman sejak Najib buang ISA, Emergency Ordinance dan Restricted Residence Act.

    Beribu - aku ulangi: beribu - penjenayah, penjahat, gengster, ahli2 triad, kongsi gelap dan berbagai lagi sampah masyarakat telah di lepaskan dari penjara penjara, terutama nya di Simpang Renggam, berikutan dengan tindakan bodoh dan bangang si Najib itu.

    Mereka meroyan, bermaharaja lela, melanda landa, berterabur di seluruh negara. Tak lama kemudian, naik lah kadar jenayah yang di laporkan di seluruh negara.

    Yang bertembak mati antara mereka berlawan nakkan "gangster territory", lantak lah, kalau semua mati pun lagi bagus. Tapi tidak, ramai yang masih hidup, merekrut ahli2 bahru, menambah jenayah mereka.

    Bila keadaan dah melampau, sekor yang bernama Sanjeevan, yang pengugut, pemerah bayaran "protection money" pun dapat menjadi Chairman suatu Crime Watch NGO apekebende nya. Bahru bahru ini begitu banyak laporan Polis terhadap nya sehingga dia asyik di tangkap-remand-lepas, kemudian di tangkap-remand-lepas lagi beberapa kali, hingga jadi kartun sistem pengkawalan jenayah di negara ini.

    Siapa kata negara ini aman sekarang? Bodoh, bangang, bongol, bahalol penyokong2 Najib saja yang cakap begitu. Najib yang punca keadaan begitu, dia menambah keadaan pencurian, rompakan, lanunan dengan menyeleweng 1MDB dan mengsonglap berbilion Ringgit masuk akaun bank dia, anak tiri dia dll, dia perlu di singkir secepat mungkin.

    BalasPadam
  27. Cilaka Jing Jibo sabo komn aku hingga pergi ke atas, perlu di ulang di sini, tempat yg aku maksudkan -

    Ada satu tanda damai sekarang - Tun Mahathir dah berdamai dengan Lim Kit Siang yang dulu di ISAkan nya, sekarang berdiri di planta yang sama, bertujuan sana, nak lingkupkan Najib dan BN di PRU14.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Entah apa kebender cai 12.41 bahalol dungu inii nak jaja
      Ada ker Kiit Siang bapak komiinis tokong nak diajak puja
      Memang kita tahu puak cai-cai anjing ni banyak DAP taja
      Tapi komen susah difahami, bahasa serupa mabok ganja

      Padam
  28. cucu tok selampit7 Oktober 2016 12:42 PTG

    Hidup najib!! Mati umno!!

    BalasPadam
  29. Begini lah bila terlalu banyak makan haram punya dedak
    Kalu tak tangkap perasuah dikata kerajaan tak bertindak
    Kalau tangkap pulak, kerajaan mereka tembak dan ledak
    Ini lah yg dikatakan otak bingai tolol tahap budak-budak

    BalasPadam
    Balasan
    1. cucu tok selampit7 Oktober 2016 12:55 PTG

      Kj kitol menang ketua pemuda pun sebab rasuah

      Padam
  30. Negara makmur tetapi kerajaan amat kesempitan dana. saya d maklumkan dlm belanjawan 2017, selain JPM n PERMATA,semua peruntukan agensi lain akan d kurang.

    selagi kerajaan mampu membayar gaji kakitangan awam,maka kedudukan Negara akan 'relative'nya aman.

    jika kerajaan tidak memperkenalkan program rangsangan ekonomi yg mampan, maka iklim akan terus muram. dahulu kerajaan mampu menggunakan strategi 'pump priming' jika pihak swasta tidak berkeupayaan.

    d Indonesia pak jokowi tlh mengenal pasti wang sebanyak rp12 ribu trilion d simpan d luar negeri. d Singapore saja tersimpan 3 ribu trillion. negara tersebut amat tertekan olih kerana hampir 55% wang yg berlegar dlm system perbankan nya kepuyaan rakyat Indonesia. jika pak jokowi berjaya dgn usaha nya, maka Singapura akan mengalami 'financial turmuil'. monetary authority Singapore tiada 'legal basis' utk menghalang. namun kem kewangan Indonesia tlh dpt mengesan bank2 d singapura dgn secara diam2 cuba menggagalkan program Indonesia ini.

    saya percaya rakyat Malaysia juga menyimpan wang mereka dgn jumlah yg amat besar d luar Negara. (setengah menganggar lebih dari 1rm 1 trillion). alang kah baik nya jika kita turut mencontohi Indonesia dgn memperkenalkan program tax amnesty yg hampir serupa.

    pres jokowi berani melaksanakan nya kerana dia 'bersih'.

    dgn reputasi pemimpin yg ada sekarang, saya tidak fikir mereka berani mencuba nya.

    akibat sampingan program ini, nilai rupiah tlh menguat n mereka mampu menggunakan dana dlm Negara utk membiayai projek2 pembangunan tanpa bergantung kpd pinjaman luar.

    banyak yg bolih kita pelajari drpd Negara jiran kita yg srdang d pimpin olih seorang insan yg bersih bernama Joko Widodo.

    dgn program tax amnesty nya semua wang ini d galakan utk d bawa balik n d simpan d bank2 Indonesia.

    BalasPadam
  31. Kebanyakannya komen dari penyokong tun yang lebih bernas dan berfakta kukuh berbanding komen penyokong najib. Ikhlas dari SARAWAKIAN

    BalasPadam
  32. bayangkan duit RM2.6B..mungkin ada yang termuntah hijau mengiranya..

    BalasPadam