Sabtu, 1 Oktober 2016

Salam Maal Hijrah 1438..!Hayati..!

Muhyiddin, inilah masanya kita lakukan 'penghijrahan'

Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, mengajak rakyat Malaysia untuk 'berhijrah' ke arah sesuatu yang lebih baik dalam kehidupan peribadi, keluarga dan masyarakat.

Bersempena dengan sambutan Maal Hijrah, Muhyiddin berkata untuk itu masyarakat digalakkan untuk menyambutnya secara responsif dan produktif agar tahun hijrah yang mendatang ini akan menyaksikan penghayatan makna hijrah sebenar-benarnya oleh seluruh rakyat Malaysia.

"Saya pasti rakyat Malaysia begitu terkesan dengan perkembangan yang sedang berlaku di dalam negara kita sekarang. Bukan sahaja dari segi ekonomi, tetapi juga dari aspek kepimpinan negara yang dilihat semakin terhakisnya nilai-nilai ketaqwaan dalam memikul tanggungjawab kepimpinan seperti kejujuran, amanah, akauntabiliti dan integriti yang dituntut oleh Islam.

"Sedangkan kita sentiasa berdoa kepada ALLAH SWT agar dikurniakan pemimpin yang bertaqwa dan kehidupan yang sejahtera," katanya dalam utusan sambutan Maal Hijrah tahun ini.

Ujar Muhyiddin,inilah masanya rakyat membuat pilihan yang bakal menentukan kehidupan kita hari ini dan generasi anak bangsa pada masa hadapan.

"Negara kita memerlukan keberanian dan tekad rakyat untuk melakukan penghijrahan minda dan sikap untuk memilih kepimpinan yang lebih baik.

"Usah kita dibelenggu oleh suatu kepercayaan bahawa mentaati pemimpin adalah lebih afdal, sekalipun dia melakukan kemungkaran. Itu bukanlah ajaran Islam yang sebenar," katanya.

Tambah beliau, Islam menuntut kita agar sentiasa menyeru ke arah kebaikan dan mencegah kemungkaran. Al-amru bil ma'ruf wa al-nahyu anil munkar.

"Islam juga menuntut seorang pemimpin agar sentiasa jujur, amanah dan menjauhi perkara-perkara yang mungkar dalam melaksanakan tanggungjawab kepimpinan.

"Ayuh! Keluarlah dari kekangan kepercayaan yang mendustai kita selama ini. Buangkan rasa takut yang membelenggu dan menghalang kita daripada berhijrah ke arah kebaikan. Yakinlah dengan janji ALLAH bahawa kejayaan dan kemenangan adalah milik orang-orang yang bersatu di bawah panji-panji kebenaran dan mengorak langkah perjuangan dengan penuh kesabaran," katanya.

Untuk itu, ujarnya, beliau menyeru agar digerakkan satu kesatuan ummah bagi melakukan penghijrahan ke arah kehidupan yang lebih sejahtera, kepimpinan yang lebih beramanah dan negara yang lebih bermaruah.


Lu Fikir La Sendiri!!!

156 ulasan:

 1. TS Muhyiddin kata, ".. kita sentiasa berdoa kepada ALLAH SWT agar dikurniakan pemimpin yang bertaqwa dan kehidupan yang sejahtera."

  Saya doakan penghijrahan Najib dan Rosmah. Dari jawatan dan kedudukan nya. Saya yakin amat ramai juga rakyat lain mengharapkan demikian.

  Tak boleh nak di nafikan - Najib dan Rosmah akan menemui ajal politik dan kedudukan mereka.

  Nama MO1 di jangka keluar di bicara di mahkamah US. Kemudian, MOI, di atas nama penuh nya, akan di dakwa di mahkamah US.

  Kalau tak boleh atau tak sesuai dari nsedi perhubungan resmi antara dua negara, CIA akan lakukan tugas mereka. Sebab misappropriation of state funds and money laundering di US ada lah jenayah serius.

  CIA ada "dirty tricks department" mereka. Atau bahagian yang melaksanakan penjatuhan regim secara rahsia dan "subtle". Pernah di buat di masa yang lalu.

  CIA boleh lobby Jabatan Jabatan berkenaan di US supaya jadualkan tarikh bicara/ pengadilan mahkamah di US pada masa yang paling berkesan bagi menjatuhkan Najib - kaitkan dengan tarikh pilihanraya.

  Atau lain lain cara, terutama nya bila peguam Tun M dah terangkan bahawa YDP Agong ada kuasa melantik dan sebalik nya Najib sebagai PM.

  BalasPadam
 2. Muydin playboy ini kalau tengok lagak orang tak sangka
  Dia pandai berlakon lagak sepertii imam bermuka-muka
  Tapii masa lain di kelab malam tempat dia bersuka-suka
  Diusung sana sini nyonya China bernama Gee atau Nika

  BalasPadam
  Balasan
  1. Hanya sorang totok bongok saja di portal ini mengidolakan si Sakauwan Negara dan layak bergelar SASAWAN Negara dgn pantun sampah yg meloyakan. Yang satu kaki sakau, yg satu lagi kaki sasau...dah kenalah tuu..bagai si Muthu mengenal si Maniam.

   Ibarat rumah tak bertiang seri, pantun sampahnya entah ke mana ketinggian pekertinya, kemana keindahan bahasanya ..baris pembayang tak ada..baris maksud entah apa-apa. Pantun sampah carca marba asal boleh. Itulah dia......SASAWAN NEGARA era pemerintahn terkini.

   Padam
  2. Betul ke ni..kalu nampak sendiri..pun ...jgn aibkan org....politik tidak blh melangkaui agama...

   Padam
  3. Betul ke ni..kalu nampak sendiri..pun ...jgn aibkan org....politik tidak blh melangkaui agama...

   Padam
  4. Orang Kampung..

   Anda kata.....jgn aibkan org...politik tidak blh melangkaui agama...

   Baik..sila ulas, adakah kita harus berpeluk tubuh & membisu saja bila kemungkaran telah nyata dan banyak bukti. Kenapa pesalah2 seperti pencuri, penyamun, perompak, perogol, pembunuh, perasuah beritanya di sebarkan di radio, tv, akbar..??

   Jika Najib memang tidak bersalah, mengapa beliau cukup takut & mengelakkan dirinya hadhir di mahkamah untuk perbicaraan?

   Bukankah agama kita menganjurkan 'fi Sabeel Lillah' demi kebenaran, melalui kuasa, tangan, ucapan atau setidak-tidaknya do'a? Oleh kerana saya tak ada kuasa dan tak punya kudrat dek usia lanjut, saya hanya mampu berhujah dgn fakta authentik & berdo'a saja, demi Allah bukan bertujuan semata-mata untuk mengaibkannya tapi untuk menyelamatkan negara dari keserakahan Najib & isterinya Rosmah.

   Padam
  5. Orang kampung, contoh do'a:

   argh! u get out no fotin kliaun.

   Padam
  6. Orang Kampong1 Oktober 2016 10:02 PTG
   Betul ke ni..kalu nampak sendiri..pun ...jgn aibkan org....politik tidak blh melangkaui agama...

   Betul ke Nuat meliwat ni..kalu nampak sendiri..pun ...jgn aibkan org....politik tidak blh melangkaui agama...


   Betul ke ni, Najib curi duit..kalu nampak sendiri..pun ...jgn aibkan org....politik tidak blh melangkaui agama...

   Kalau orang kampong tak mahu jawab, dipersilakan Al-Fadzil Al-Usmurtad Othaman Ahmad A/L Harun Al-Munafiqin untuk mengupas.

   Padam
  7. Anon 7:57 PTG marah sangat sebab Mak dan bini dia pernah dimantat oleh Playboy beramai2 saperti Mak dan Bini Kejora!!!

   Padam
 3. Yaaa...kami bekas orang2 UMNO telah berhijrah demi memberantas kebathilan dan mengegakkan kebenaran. Selamat tinggal UMNO .... HIDUP BERSATU...!!

  BalasPadam
  Balasan
  1. UMNO itu bukan agama. Selain penasihat2 Yahudi, Amerika & British, dalam UMNO ada Idris Jala, seorang penasihat beragama Kristian yg menjahanamkan Dasar Ekonomi Bahru cetusan Almarhum Tun Abdul Razak. Begitu jua dgn PAS, ianya watu wadah politik yg menggunakan agama untuk mencapai matlamatnya. Sikap imam mereka TG Hadi Awang yg flip-flop (mengkafirkan orang UMNO) nyata songsang dan amat dikesali. Berketepatanlah bila orang mengatakan PAS adalah 'Parti Ajaran Songsang'.

   Ayuh teman2...berhirahlah ke Parti Bersatu...tinggalkan parti2 lapok & usang lagi rapoh...!!

   Padam
  2. Peringatan buat al 'Hush Start' Kejora:

   Sebenarnya dilarang keras oleh agama islam, hatta Nabi Muhammad s.a.w sendiri telah menyebut bahawa sesiapa yang memanggil saudaranya kafir, maka sesungguhnya celakalah akan memimpa salah seorang dari mereka.

   Isu takfīr تكفير dalam masyarakat Melayu bermula secara meluas setelah kewujudan parti politik yang menggunakan agama untuk menewaskan lawan politik mereka, walaupun parti parti politik menafikan bahawa mereka bertindak mengkafirkan parti lawan, namun demikian, telah wujud sebahagian ulama parti politik bertindak menggunakan pendekatan takfir terhadap lawan politik mereka.

   Padam
  3. Usmurtad Othaman Ahmad A/L Harun sebut Allah & Nabi Muhammad?

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh
   kih kiihh kiiihhh kiiiihhhh

   Padam
 4. 🌙🌙🌙⭐⭐⭐🌙🌙🌙🌙🌙🌙🌙🌙🌃🌃🌃🌃🌃🌃🌃

  BalasPadam
 5. 7:57 Raja pantun dosa yng pertama tahun hijrah 1438. Bertaubat lah. Ingat Allah kerana rezeki Allah yang bagi, bukan manusia.

  BalasPadam
 6. BERITA TERKINI KEBIADABAN UMNO:

  Konvoi Bersih 5 telah dijalankan secara serentak di seluruh negara bermula hari ini. Pelancaran Konvoi Bersih 5 di Lumut, Perak bertukar kecoh apabila penyokong Bersih diganggu oleh penyokong Baju Merah. Kira-kira 50 penyokong Baju Merah berarak ke lokasi berkenaan sambil melaungkan "Mati Bersih, Hidup Merah." Konvoi Bersih 5 kemudian diteruskan menghala ke arah Sitiawan dan Ayer Tawar, namun mereka terus diganggu penyokong Baju Merah. Selepas 10 minit, konvoi Bersih 5 tiba di stesen Petronas di Sri Manjung, kira-kira 50 penyokong Baju Merah yang menunggang motosikal menghampiri kenderaan dalam barisan konvoi, sambil menjerit-jerit serta menarik bendera yang ada pada kenderaan konvoi. Mereka menendang salah sebuah kereta konvoi dan menumbuk cermin hadapan kenderaan. Peneraju gerakan Baju Merah ialah si samseng, Jamal Pak Tongkol.

  BalasPadam
  Balasan
  1. He.he.he padan muka siapa sokong puak liberal itu kuning itu otak pun jadi kuning he.he.he
   Kami Tanya siapa yg biadap dulu macai protun macam kau cakap bersih biadap ,tapi sekrang tun m Dan anwar itu sangup cium mulut dgn anwar itu he.he.he itu..

   Padam
  2. Bila dia sengeh he he he..saling tak tumpas kelihatan bengap & bodoh ketika Zahid Komidi berucap omputih di persidangan Bangsa-Bangsa Bersatu baru2 ini.

   Padam
  3. Sudahlah Usmurtad Othaman Ahmad A/L Harun.
   Tak usah bermuka-muka menggunakan nama Allah & Nabi Muhammad sewenang-wenangnya!
   Solt Jumaat pun tidak, inikan solat lima waktu. Lepas itu megah memperkembangkan jampi pakai colok (jpc), hari ini cakap fasal do'a, fii sabilillah dsb.
   orang yg baru kenal ngko sehari dua bole lah kau perkena Othaman!
   Ingat Othaman, ko ada hutang ku satu soalan belum terjawab! Are you well prepared enough to give me your answer for the question, Usmurtad Othaman Al-Munafiqin?

   Padam
  4. Tanpa Nama1 Oktober 2016 9:11 PTG
   7:57 Raja pantun dosa yng pertama tahun hijrah 1438. Bertaubat lah. Ingat Allah kerana rezeki Allah yang bagi, bukan manusia.

   9.11, Tolong nasihatkan juga usmurtad Othaman, di awal tahun Hijrah ini yg mengutuk TPM Zahid Hamidi dekat komen 9.45 di atas.

   Jangan berat sebelah 9.11, hanya nak menegur bila namapak komen ke arah menyokong PM dan pejam mata bila lihat komen mengaibkan orang di sebelah pihak lagi.

   Padam
  5. Usmurtad Othaman, 10.27:

   Bukankah agama kita menganjurkan 'fi Sabeel Lillah' demi kebenaran, melalui kuasa, tangan, ucapan atau setidak-tidaknya do'a? Oleh kerana saya tak ada kuasa dan tak punya kudrat dek usia lanjut, saya hanya mampu berhujah dgn fakta authentik & berdo'a saja, demi Allah bukan bertujuan semata-mata untuk mengaibkannya tapi untuk menyelamatkan negara dari keserakahan Najib & isterinya Rosmah.

   Usmurtad Othaman, 9.45:

   Bila dia sengeh he he he..saling tak tumpas kelihatan bengap & bodoh ketika Zahid Komidi berucap omputih di persidangan Bangsa-Bangsa Bersatu baru2 ini.

   Satu hujah usmurtad ini bukan nak mengaibkan, satu lagi hujah jelas mengaibkan.

   Kalau ada pembaca yg baru saja mengenali ini Usmurtad Othaman Ahmad anak sulong tuhan harun, itulah fakta kenyataan tentang kemunafikannya.

   Padam
  6. Kejora...

   Baik saya terima cabaran anda untuk berdebat, sila kemukakan kemusykilan anda itu. Tapi anda juga harus jujur jelaskan siapa nama anda, umur berapa, pendidikan sampai tahap mana dan apa pengalaman anda kerja, apa sumbangan anda kepada masyarakat & negara, badan2 amal/sukarelawan yg anda sumbang beserta jawatan disandang.

   Saya berani berkata Zahid memang tidak layak jadi pemimpin ulung & kerana saya mengenali beliau dan mempunyai alasan kukuh sejak tahun 1993 ketika dia menjawat Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia.

   Terima kasih banyak2 kerana menghukum saya sebagai murtad.

   Padam
  7. Anon 9:41 PTG pencacai Jibo ketawa hehe sebab suka tengok mak dia disontot kuda saperti mak Kejora!!

   Padam
  8. Kejora...

   Kamu dulu menghantar posting di bawah ini konon menjawab balas soalan yg saya kemukakan...

   Tanpa Nama28 September 2016 6:08 PTG
   Apa masalah tandatangan ke atau tak...Perkasa pun medey kasi kencing hancing...PBBM ka PPBM ka suma poookimak punya pengkhianat...Jawatan medey yg sebenar ialah Dictator seumur idup.... nk tanda tangan ka nk bagi suman penangan ka ade ako kisah...? Puiiiii...


   Adakah hanya itu yang kamu mampu jelaskan...datang dari seorang cerdik pandai & pejuang kebenaran....????
   Ternyata kamu yang masih berhutang tidak menjawab soalan2 saya tempohari. Nah saya paparkan semula supaya semua yg hadir di sini dapat lihat batapa bijaknya kamu nak cover line Najib.
   Kamu bukan main kuat temberang menjaja di sana sini konon Tun Mahathir dimurkai oleh DYMM Yg Di Pertuan Agong sebab nak jatuhkan Najib tidak ikut peraturan & perlembagaan. Sekarang kamu jawab kenapa Najib & puak2nya cuba temberang dgn fuckta di dalam Kenyataan Najib itu yg amat meragukan:-

   - Kenapa Kenyataan itu tidak ada tanda tangan Najib?

   - Dalam perenggan pertama, PPBM disebut sebagai Parti Pribumi Perkasa Malaysia sedangkan namanya yang betul ialah Parti Pribumi Bersatu Malaysia. Pribumi Perkasa adalah NGO milik Ibrahim Ali.

   - pertemuan Tun Mahathir dengan Yang Dipertuan Agong ditemberangkan berlangsung di Istana Bukit Malut, Langkawi walhal yang sebenarnya ia berlaku di Istana Anak Bukit, Alor Setar.

   - jawatan sebenar Tun Mahathir ialah Pengerusi dan bukan Penasihat PPBM.

   - dalam perenggan ketiga PPBM bertukar menjadi PBBM.

   Kenapa.. mengapa.. kenapa.. masih tak puas nak temberang lagi ker....????

   Padam
  9. ha ha Osman anak sulung tuhan harun masih meroyan dgn cier yg dah basi, tertinggal kereta lembu orang tua ni

   Padam
  10. Usah ngocah atau menceceh tak karuan bagai orang tak siuman, jawab cabaranku di mana maklum balas kamu yang masih terapung-apung sampai saat dan ketika ini, bocah gendeng....!!!!

   Padam
  11. Kelihatan Kejora AnonyMOUSE terus tikus menikus, tak berkutik..terus senyap sepi seribu bahasa.

   Oh yesss... before I forget & miss this...

   Kejora....

   Take my word & hear me good ...I SHALL RELENTLESSLY LAMBASTE YOU whenever you appear with your stupid & vulgar post. Keparat kamu, kenapa kamu kelmarin di blog Putra Merdeka membohong. Kamu kata nama kamu 'Kejora Bin Musytari' tapi masih pakai 'Tanpa Nama'. Besar punya penipu harami, jgnlah cuba2 nak kelirukan orang dgn macam2 samaran, faham....!!!!! Kamu akan terus ku jejakki biar dunia tahu betapa pembohong & pengecutnya kamu, tak tumpah macam idola kamu si Najib.. That's endurance on my part and you can be rest assured of that....AND I REALLY MEAN BUSINESS!

   Nama ku Othman @ Othaman Bin Hj Ahmad Arbaie bin Hj Fadzli Bin Hj Shafiee.
   Apa nama mu wahai Kejora, takkan sebagai pejuang kebenaran masih nak pakai nama samaran 'tanpa nama' lagi...atau kamu nie memang pengecut takut besok2 bakal dicari & didakwa kerana dah terlalu biadab, memaki-carut, mentohmah membabi buta tanpa bukti.

   Padam
 7. Mana dah tak nampak Usmurtad Othaman sii tua malaun
  Apa sibuk hal buat wirid sambut awal Hijrah punya tahun
  Buat seperti tahlil tetapi guna serapah jpc rahman kliaun
  Atau usmurtad dah gol, iinna lillahi wa inna ilaihi rho jiun

  BalasPadam
  Balasan
  1. Masih ada ini, baru pulang dari mempengerusikan Mesyuarat Jawatankuasa penduduk.

   Padam
  2. Kamu yang masih berhutang tidak menjawab soalan2 saya tempohari. Nah saya paparkan semula supaya semua yg hadir di sini dapat lihat batapa bijaknya kamu nak cover line Najib.
   Kamu bukan main kuat temberang menjaja di sana sini konon Tun Mahathir dimurkai oleh DYMM Yg Di Pertuan Agong sebab nak jatuhkan Najib tidak ikut peraturan & perlembagaan. Sekarang kamu jawab kenapa Najib & puak2nya cuba temberang dgn fuckta di dalam Kenyataan Najib itu yg amat meragukan:-

   - Kenapa Kenyataan itu tidak ada tanda tangan Najib?

   - Dalam perenggan pertama, PPBM disebut sebagai Parti Pribumi Perkasa Malaysia sedangkan namanya yang betul ialah Parti Pribumi Bersatu Malaysia. Pribumi Perkasa adalah NGO milik Ibrahim Ali.

   - pertemuan Tun Mahathir dengan Yang Dipertuan Agong ditemberangkan berlangsung di Istana Bukit Malut, Langkawi walhal yang sebenarnya ia berlaku di Istana Anak Bukit, Alor Setar.

   - jawatan sebenar Tun Mahathir ialah Pengerusi dan bukan Penasihat PPBM.

   - dalam perenggan ketiga PPBM bertukar menjadi PBBM.

   Kenapa.. mengapa.. kenapa.. masih tak puas nak temberang lagi ker....????

   Padam
 8. Muydin pipi lebam kalau betul jadi PM teramatlah bahaya
  Depan kita belakon watak imam tapii kat belakang buaya
  Udah gah merata dgn nyonya Nika Gee dia berpoya-poya
  Khaiirudin mufliis pun tak suka Muydin punya lagak gaya

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ibarat rumah tak bertiang seri, pantun sampahnya entah ke mana ketinggian pekertinya, kemana keindahan bahasanya ..baris pembayang tak ada..baris maksud entah apa-apa. Pantun sampah carca marba asal boleh. Itulah dia......SASAWAN NEGARA era pemerintahn terkini.

   Padam
 9. Madey cadang Muydin jadi PM pembngkang jadi bergolak
  Masa dilantiik presiiden PPBM, Khairuddin awal lagii tolak
  Cadangan Madey tu DAP & PKR pulak bantah & tempelak
  Matdey jadi kian kalut, he he…kitorang tunggu nak gelak

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ibarat rumah tak bertiang seri, pantun sampahnya entah ke mana ketinggian pekertinya, kemana keindahan bahasanya ..baris pembayang tak ada..baris maksud entah apa-apa. Pantun sampah carca marba asal boleh. Itulah dia......SASAWAN NEGARA era pemerintahn terkini.

   Padam
  2. Anon 11:50 PTG Kejora Berpantun saperti budak bongok Berbapakan Anjing dan Beribukan Babi!!!

   Padam
 10. Bila anak tak dapat jadii PM, jadi kalut lah Matdey keling
  Fitnah 1MDB lepas itu dia ajak rakyat kat jalan berguling
  Tetapii idea aota dia tidak laku majority rakyat berpaling
  Lepas tu diajak Muydin cari tandatangan, merata keliling

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ibarat rumah tak bertiang seri, pantun sampahnya entah ke mana ketinggian pekertinya, kemana keindahan bahasanya ..baris pembayang tak ada..baris maksud entah apa-apa. Pantun sampah carca marba asal boleh. Itulah dia......SASAWAN NEGARA era pemerintahn terkini.

   Padam
  2. Kejora benci sangat dengan Keling sebab Mak da Bini dia pernah dirogol keling beramai2!!!

   Adios Kejora Kepala Butohs!!

   Padam
 11. Matdey makin tempang ibarat orang yang kaki dah patah
  Tambah resah biila petisyen Agong tolak mentah-mentah
  Mcm krisis perlembagaan dulu si tua inii kembali melatah
  Dihasut pulak rakyat untuk menderhaka dan membantah

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ibarat rumah tak bertiang seri, pantun sampahnya entah ke mana ketinggian pekertinya, kemana keindahan bahasanya ..baris pembayang tak ada..baris maksud entah apa-apa. Pantun sampah carca marba asal boleh. Itulah dia......SASAWAN NEGARA era pemerintahn terkini.

   Padam
 12. Matdey kemudiian mcm ikan naiik ke darat menggelepar
  Takut Muydin hilang penyokong, kat Johor biikin gempar
  Tapii macam selalu ler si Matdey mulut diia agak celupar
  Dia terkedu lagii bila Sultan Johor nyaris kasii penampar

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ibarat rumah tak bertiang seri, pantun sampahnya entah ke mana ketinggian pekertinya, kemana keindahan bahasanya ..baris pembayang tak ada..baris maksud entah apa-apa. Pantun sampah carca marba asal boleh. Itulah dia......SASAWAN NEGARA era pemerintahn terkini.

   Padam
  2. Aku pantun jugak...

   Mak kejora dimantat Babi
   Babi memantat Mak Kejora
   Mak Kejora dimantat Babi
   Babi memantat Mak Kejora

   Padam
 13. Macam selalulah Matdey ni dia keras kepala tak reti adab
  Dekat kampong halaman orang masiih nak tunjuk biadab
  Nyaris saja Sultan Johor mahu titah minta dia mengadap
  Namun baginda sergah juga si Matdey dgn kata ‘shut up’

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ibarat rumah tak bertiang seri, pantun sampahnya entah ke mana ketinggian pekertinya, kemana keindahan bahasanya ..baris pembayang tak ada..baris maksud entah apa-apa. Pantun sampah carca marba asal boleh. Itulah dia......SASAWAN NEGARA era pemerintahn terkini.

   Padam
 14. Berhenti lah dari pergaduhan yang sia-sia ini.
  Maki hamun dan hentam-menghentam silih berganti tidak akan menambah pahala melainkan dosa kering yang berkati-kati.
  Sempena awal Muharam yang bersejarah ini berhijrah lah kita kearah titik pertemuan yang sejati.
  Lupa kan lah pro jibbo ke,pro madey ke atau pun pro hadi. Kerana mereka itu semua tidak kekal dan akan mati.
  Tapi nikmat hijrah ini lah yang jadikan islam kita kekal abadi.

  BalasPadam
  Balasan
  1. 12.24 anak tuhan harun nak jadi baik setahun sekali ha ha

   Padam
 15. Namun dia masih merasa tak puas hati si Matdey Kerala
  Bila raja pulau perangai celupar yang lama dia buat pula
  Dibuatnya pelbagaii tohmah kepada raja dan PM dia tala
  Kali inii Sultan Johor titah: ‘jangan dilayan itu orang gila’

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ibarat rumah tak bertiang seri, pantun sampahnya entah ke mana ketinggian pekertinya, kemana keindahan bahasanya ..baris pembayang tak ada..baris maksud entah apa-apa. Pantun sampah carca marba asal boleh. Itulah dia......SASAWAN NEGARA era pemerintahn terkini.

   Padam
 16. Fitnah 1MBD ditolak rakyat, Matdey semakin resah gusar
  Ini dah terbuktii bila BN menang dalam PRK kat Sg Besar
  Lepas tu BN menang bergaya lagi kat PRK Kuala Kangsar
  Rakyat cerdik, PRU14 nanti pastii BN akan menang besar

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ibarat rumah tak bertiang seri, pantun sampahnya entah ke mana ketinggian pekertinya, kemana keindahan bahasanya ..baris pembayang tak ada..baris maksud entah apa-apa. Pantun sampah carca marba asal boleh. Itulah dia......SASAWAN NEGARA era pemerintahan terkini.

   Padam
  2. Ini pantun buat mu, Kejora...

   Hilang bintang haripun subuh
   Subuh tiba bintang tak nampak H
   Memang pantang mencari musuh
   Musuh tiba pantang ku tolak;

   Padam
  3. Datuk laksamana berdiiri gagah
   Dia lah ketua hulubalang negeri
   Tua ganyut usah nak bermegah
   Kejora hanya pakaii tangan kiri

   Padam
  4. Orang tua tidak bermegah
   Jauh sekali takbur di hati
   Jika Kejora laksamana gagah
   Kenapa lari berdengkur diri

   Padam
 17. Matdey semakin kelam keliibut gundah gelisah matii kutu
  Jalan untuk naikkan anak si boboi jadii PM semakin buntu
  Maka dia ajak Muydiin buat partii baru iaitu partii Bersatu
  Namun parti ini tiada sambutan orang Melayu tidak restu

  BalasPadam
  Balasan
  1. Adakah yg di atas ini pantun Melayu berseni berbudaya?

   Ibarat rumah tak bertiang seri, pantun sampahnya entah ke mana ketinggian pekertinya, kemana keindahan bahasanya ..baris pembayang tak ada..baris maksud entah apa-apa. Pantun sampah carca marba asal boleh. Itulah dia......SASAWAN NEGARA era pemerintahan terkini.

   Padam
 18. Matdey rela jilat ludah biar dia tahu akan dipandang sinis
  Semua yang buruk busuk dulu terpaksa jadii indah manis
  Rela dipeluk cium Kit Siang yg dulu dikata bapak kominis
  Sanggup diia melutut dgn Nuat peliwat hubungan sejenis

  BalasPadam
  Balasan
  1. Adakah yg di atas ini pantun Melayu berseni berbudaya?

   Ibarat rumah tak bertiang seri, pantun sampahnya entah ke mana ketinggian pekertinya, kemana keindahan bahasanya ..baris pembayang tak ada..baris maksud entah apa-apa. Pantun sampah carca marba asal boleh. Itulah dia......SASAWAN NEGARA era pemerintahan terkini.

   Padam
  2. Hang Jebat Hang Kesturi
   Budak-budak raja Melaka
   Jangan hendak pukul curi
   Mari kita bersemuka

   Ada beranikah?

   Padam
  3. Duduk bersiimpuh kat atas tikar
   Nak di buat pengat diperah sagu
   Ini apa jenis ler punya pendekar
   Harimau tidor je berani gangggu

   Padam
  4. Kenapa limau jatuh bergugur
   Buah mempelam di atas bangku
   Kenapa harimau pergi tidur
   Sepanjang malam kita menunggu

   Padam
 19. Rasa bagaii tak berkesan Kit Siang & Nuat punya ciuman
  Matdey dalam hatinya kembali resah gundah tidak aman
  Tambah derita dia bila Husam & Ainina tarik balik saman
  Matdey kini berambah meroyan hilang akal tidak siuman

  BalasPadam
  Balasan
  1. Adakah yg di atas ini pantun Melayu berseni berbudaya?

   Ibarat rumah tak bertiang seri, pantun sampahnya entah ke mana ketinggian pekertinya, kemana keindahan bahasanya ..baris pembayang tak ada..baris maksud entah apa-apa. Pantun sampah carca marba asal boleh. Itulah dia......SASAWAN NEGARA era pemerintahan terkini.

   Padam
 20. Matdey tamak ini belum puas dah banyak harta dia bolot
  Rasanya dia pluralis sebab biila rujuk agama dikata kolot
  Orang Melayu dia nak kasii pecah bagaii bahagi tanah lot
  Ghani Patail tak sokong dia dikatanya orang tu pembelot

  BalasPadam
  Balasan
  1. Adakah yg di atas ini pantun Melayu berseni berbudaya?

   Ibarat rumah tak bertiang seri, pantun sampahnya entah ke mana ketinggian pekertinya, kemana keindahan bahasanya ..baris pembayang tak ada..baris maksud entah apa-apa. Pantun sampah carca marba asal boleh. Itulah dia......SASAWAN NEGARA era pemerintahan terkini.

   Padam
  2. Buah bidara buah cempedak
   Pinang ada di tepi paya
   Pantun kejora bernilai tidak
   Hilang bahasa rosak budaya

   Padam
  3. Kayuh basikal nak pergi kedai
   Mahu buat sayur belikan kulat
   Otthaman perasan diia pandai
   Buat pantun serupa taik palat

   Padam
  4. Sungguh besar kota Melaka
   Orang Arab datang dan pergi
   Jika benar bagai dikata
   Sila jawab soal diberi

   Dari mana punai melayang
   Dari sawah turun ke padi
   Dari mana berbilyon datang
   Dari Arab atau 1mdb

   Jika terima duit derma
   Derma bakti untuk pertiwi
   Jika derma mana resitnya
   Duit baki ke mana pergi

   Jawab jgn tak jawab dalam bentuk pantun.

   Padam
 21. Madey dapat balasan makin sehari makin dia terima bala
  Dia harap Peguam Negara tolong dia, tapi Ghani tak rela
  Beberapa blogger terkenal beraliih sokong DS Najib pula
  Maka si tua kutok Matdey ni makin bertambah risau gila

  BalasPadam
 22. Kejora mantat Mak dia sendiri!!!

  BalasPadam
 23. Memang Matdey inii tak sedar dirii tidak tahu dek untong
  Udah tua nak mampos masih biikin fitnah aota kelentong
  Sanggup nak dibunuh Umno tempat dia lama bergantong
  Tak sabar nak tengok diia masuk semula Institut Jantong

  BalasPadam
 24. Kejora udah nampak ada orang meroyan raban menurun
  Bagai naik basikal putus talii brek ketika menuruni cerun
  Orang iitu Kejora tahu giila mereng sewel turun temurun
  Kejora tidak mau berinteraksii dengan anak tuhan harun

  BalasPadam
  Balasan
  1. Usah berhajat hasrat terpendam
   Fikiran kusut memakan diri
   Usah berhangat bertahi ayam
   Cabar disahut cabut berlari

   Cisss...dasar pengecut.....!!!!

   Padam
  2. Banyak tikus di dalam semak
   Berlarii-lari ke tepi ke tengah
   Cabar disahut cabar pukimak
   Lepas sejam baru nak jengah

   Padam
  3. Bagus begitu, jangan berganjak dan menyembunyikan diri.

   Padam
  4. Kelapa bersabut usah ditajak
   Takut takut santan tak jadi
   Cabar disahut tidak berganjak
   Harimau pengecut yg cabut lari

   Padam
 25. Anak tuhan harun inii membesar bawah jagaan emak tiri
  Emak yang betul jeniis gatal burit dgn jantan lain dia lari
  Bapak dia pelir mati pucuk semacam orang kena kembiri
  Budak biol tolol bahalol ni jenis maknyah suka pukul curi

  BalasPadam
 26. Baru dua rangkap pantun si bapok anak tuhan harun lari
  1.13, 1.18, 1.22, 1.26, 1.29, 1.32 tu budak ni punya diri
  Kejora rasa budak lalok kaki dadah ini kerja kelindan lori
  Meroyan raban sebab gajii kena potong toke dia tak beri

  BalasPadam
  Balasan
  1. Saya dan Pak Rahman dah pencen sepenuh masa. Si Kejora nie siang malam berpaut di blog ini..tak ada kerja untuk sara hidup ker?

   Padam
 27. Kesian Kejora tengok macai yg dipilh untuk parti Bersatu
  Bodoh bingai biol tak ada ilmu jenis merayau punya kutu
  Bagi komen bengap tolol bahalol langsung tidak bermutu
  Paling jelas pembaca nak lihat anak tuhan harun yg satu

  BalasPadam
 28. Sekor lagii kalu nak tengok si Othaman biol sasau sawan
  Dia ni buat style copy-paste gila bila hujah tak tau lawan
  Ada sekali tu jangkit juga dgn si raman dia punya kawan
  Tapi puak ini dah tak beranii angkat kepala Kejora tawan

  BalasPadam
  Balasan
  1. Tuu haa... yg tadi berkobar-kobar nak berhujah, apa pulak merepek dgn pantun sampah tak berseni nie...? Bila kita dah sanggup membeli... pergi merepek meraban lari tajuk, apa ke hal?

   Padam

  2. Kejora...

   Alang-alang menyeluk perkasam
   Biar sampai ke pangkal lengan
   Alang-alang hendak berhentam
   Kenapa terlalai menikus pondan

   Padam
  3. Besar sungguh si ikan bujok
   Tidak le sebesar si ikan pari
   Othaman ini jenis menunjok
   Bila orang tidor dipukul curi

   Padam
  4. Sungguh besar kota Melaka
   Orang Arab datang dan pergi
   Jika benar bagai dikata
   Sila jawab soal diberi

   Kamu yang masih berhutang tidak menjawab soalan2 saya tempohari. Nah saya paparkan semula supaya semua yg hadir di sini dapat lihat betapa bijaknya kamu nak cover line Najib.
   Kamu bukan main kuat temberang menjaja di sana sini konon Tun Mahathir dimurkai oleh DYMM Yg Di Pertuan Agong sebab nak jatuhkan Najib tidak ikut peraturan & perlembagaan. Sekarang kamu jawab kenapa Najib & puak2nya cuba temberang dgn fuckta di dalam Kenyataan Najib itu yg amat meragukan:-

   - Kenapa Kenyataan itu tidak ada tanda tangan Najib?

   - Dalam perenggan pertama, PPBM disebut sebagai Parti Pribumi Perkasa Malaysia sedangkan namanya yang betul ialah Parti Pribumi Bersatu Malaysia. Pribumi Perkasa adalah NGO milik Ibrahim Ali.

   - pertemuan Tun Mahathir dengan Yang Dipertuan Agong ditemberangkan berlangsung di Istana Bukit Malut, Langkawi walhal yang sebenarnya ia berlaku di Istana Anak Bukit, Alor Setar.

   - jawatan sebenar Tun Mahathir ialah Pengerusi dan bukan Penasihat PPBM.

   - dalam perenggan ketiga PPBM bertukar menjadi PBBM.

   Kenapa.. mengapa.. kenapa.. masih tak puas nak temberang lagi ker....???

   Padam
 29. Sepanjang malam hingga nak masuk subuh, saya menunggu budak mentah Kejora yg cakap besar tapi kelibat dia pun tak nampak. Belakang kita bukan main berdegar-degar, bila ajak berdepan face to face, cabut lari.
  Betul punya pengecut budak mentah ini.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ewaah ewaah kemaiin si tua sial bangsat Othaman berok
   Masa kita tiibai lanyak sekeh pelakong dia larii menyorok
   Bila dia tahu kita tidor buat megah inii bapok loyar burok
   Kesudahannya aku rasa si tua biol ni padam kena stroke

   Padam
  2. Belum tidur, masih berjaga...memang menunggu kamu.

   Padam
  3. Kamu yang masih berhutang tidak menjawab soalan2 saya tempohari. Nah saya paparkan semula supaya semua yg hadir di sini dapat lihat betapa bijaknya kamu nak cover line Najib.
   Kamu bukan main kuat temberang menjaja di sana sini konon Tun Mahathir dimurkai oleh DYMM Yg Di Pertuan Agong sebab nak jatuhkan Najib tidak ikut peraturan & perlembagaan. Sekarang kamu jawab kenapa Najib & puak2nya cuba temberang dgn fuckta di dalam Kenyataan Najib itu yg amat meragukan:-

   - Kenapa Kenyataan itu tidak ada tanda tangan Najib?

   - Dalam perenggan pertama, PPBM disebut sebagai Parti Pribumi Perkasa Malaysia sedangkan namanya yang betul ialah Parti Pribumi Bersatu Malaysia. Pribumi Perkasa adalah NGO milik Ibrahim Ali.

   - pertemuan Tun Mahathir dengan Yang Dipertuan Agong ditemberangkan berlangsung di Istana Bukit Malut, Langkawi walhal yang sebenarnya ia berlaku di Istana Anak Bukit, Alor Setar.

   - jawatan sebenar Tun Mahathir ialah Pengerusi dan bukan Penasihat PPBM.

   - dalam perenggan ketiga PPBM bertukar menjadi PBBM.

   Kenapa.. mengapa.. kenapa.. masih tak puas nak temberang lagi ker....????

   Padam
  4. Kamu pun berhutang Othaman:

   Othaman munafiq tidak ada rukun negara yang pertama
   Dia jadi lembu kena cucuk hiidung dgn Matdey dah lama
   Buta jahil tapi ada hati dia nak keluarkan hukum agama
   Katanya: ’Nuat liwat+berzina = main golf Najib+Obama’

   Padam
  5. Anwar main burit & main jubor sepatutnya dibicarakan di mahkamah syariah sebab Anwar bukan merogol atau liwat secara paksa.
   Tetapi Anwar dibicarakan di mahkamah sivil, sedangkan ramai lagi orang2 kafir yg berzina dan melakukan hubungan sejenis tidak didakwa, kenapa?
   Memang Matdey sengaja nak kenakan Anwar, demi untuk kekal berkuasa!

   Padam
  6. Mtadey dah cekak habis semua telor Mat Said, ketua cawangan khas, Musa Hasan, timbalan pesuruhjaya polis, Ghani Patail, timbalan pendakwaraya, masa itu.

   Padam
  7. Matdey arah tangkap gambar tilam yg ada tompok air pelir Nuat, masuk dalam surat khabar.

   Matdey arah pengarang akhbar beri takrifan liwat dlm surat khabar: "memasukkan batang zakar ke lubang jubor untuk mendapat kenikmatan seksual".

   Bertujuan supaya rakyat akan melihat Anwar itu sekotor-kotor manusia yg tidak patut disokong. Ini yg mencetuskan reformasi.

   Padam
  8. Tidak cukup dgn satu pertuduhan meliwat pemandunya, Azizan, dibuat satu lagi pertuduhan meliwat pembantunya, Munawar, seorang keling tua.

   Ini bertujuan supaya rakyat melihat Anwar sebagai pelaku seks ganas yg tidak memilih mangsa, lelaki atau wanita, tua atau muda.

   Matdey nak lihat rakyat mencemuh Anwar dan menolak dia terus dari menjadi pemimpin.

   Padam
  9. Tidak cukup lagi dgn dua pertuduhan liwat, ditambah lagi pertuduhan berzina dgn isteri kawannya. Belum pernah tuduhan berzina bagi orang Islam dibicarakan di mahkamah awam. Tapi dgn perintah Matdey itu semua boleh dibuat. Pertuduhan2 itu segnaja dibuat serentak supaya rakyat melihat Anwar seorang pelaku seks tegar yg akan balun burit atau jubor siapa saja, tak kira pembantu atau drebar atau bini kawan.

   Matdey nak bunuh terus karier politik Anwar, biar sampai dia sudah bersara, Anwar tidak laku lagi di mata rakyat.

   Padam
  10. Kini Matdey nak buat perkara yg sama terhadap Najib, seperti mana dibuatnya ke atas Anwar, iaitu, bagi satu persepsi buruk untuk rakyat ke atas Najib...tangkap dan dakwa dan penjarakan Najib.

   Bagi Matdey, siapa yg cuba mengkhianati dia harus merengkok dalam penjara.

   Namun kaedah pertuduhan seks seperti yg dibuat ke atas Anwar mungkin dah tak laku lagi. Lagi pula Matdey dah tak ada kuasa untuk cekak telor polis dan hakim dan buat drama seperti mana ketika dia berkuasa dulu.

   Maka dia buat satu drama baru, drama 1MDB. Matdey orang kaya, harta berbilion (walau pun dia berlakon, kumpul duit gaji untuk buka kilang roti), dia upah konco macai untuk putar belit maklumat dan jatuhkan imej 1MDB dan dengan secara tidak langsung mengheret Najib selaku pengerusi 1MDB.

   Padam
  11. Macam2 macam dah dibuat Matdey untuk burukkan Najib, bahkan melalui petisyen kpd YDP Agong. Dia mahu Najib jatuh. Selagi Najib tidak jatuh, selama itu Mukhriz tiada harapan untuk menjawat Perdana Menteri Malaysia.

   Matdey timbul dengan akal baru, iaitu jatuhkan UMNO dan untuk jatuhkan UMNO, kenalah jatuhkan BN. Maka Matdey secara terang-terangan memihak pembangkang, yg menjadi musuhnya sekian lama.

   Ditubuhnya satu parti baru, Bersatu untuk menarik ahli UMNO yg percaya dgn fitnah dan tohmahannya. Namun dia sendiri sedar, parti baru ini tidak akan sekuat mana, seperti parti Semangat 46, Ku Li & Rais Yatim dulu. Maka dia mahu sekutukan parti barunya itu dengan dua parti kuat pembangkang, iaitu DAP dan PKR.

   Maka Matdey perlu tebal muka, biarlah orang nak kata kulit muka dia lebih tebal dari kulit babi, dia tak peduli. Biarlah orang nak label dia bapak perpecahan Melayu, dia tak kisah, asal saja Najib dapat dijatuhkan. Maka dgn muka tebal tak malu, Matdey pergi berlutut sembah dgn Kit Siang, orang yg dahulunya dilabel bapak kominis. Kini bapak kominis dah jadi sedara yg manis.

   Matdey ni walau pun bukan Melayu, ada juga sedikit jiwa Melayu, Dia tahu China kominis tu tak boleh dipercayai sepenuhnya. Maka dia nak cari juga sokongan yg kuat dari pembangkang yg kuat di kalangan orang Melayu. Maka Matdey tiada pilihan lain dari menjengok muka ke pintu rumah PKR, yg ketuanya ialah Anwar.

   Anwar, orang yg dia aniaya dulu, yg diharapkannya mati dalam penjara masih hidup. Matdey melaungkan kesuyukuran yg amat tinggi kepada 'Tuhan'nya, kerana memanjangkan umur Anwar yg dia usaha untuk bunuh.
   Itulah serba sedikit manusia munafiq fasiq bernama Matdey. Ada lagi...

   Padam
  12. Othaman yg berumur lebih 60 tahun ini tahu semua cerita ini. Cuma, bagi si Othaman ini, apa pun keterangan yg memperlihatkan keburukan Matdey, walau dari kitab Al-Quran sekali pun, tetap akan ditolaknya.

   Kerana bagi Othaman, Matdey adalah tuhan...

   Padam
  13. Othaman barua lahanat tu kitorang siikit pun tak gerun
   Diia inii jenis pondan bacul dayus bapok turun temurun
   Tak ada lah Kejora nak takut dia punya jampi menurun
   Selain dari Matdey tuhan si dajal ni adalah tuhan harun

   Padam
 30. Apa saja kamu merepek sakan nie... bila pulak & apa Othaman berhutang? Posting gila apa nie di pagi buta...
  "Othaman munafiq tidak ada rukun negara yang pertama
  Dia jadi lembu kena cucuk hiidung dgn Matdey dah lama
  Buta jahil tapi ada hati dia nak keluarkan hukum agama
  Katanya: ’Nuat liwat+berzina = main golf Najib+Obama’

  Kenapa pulak melencong ke situ? Berlagak pandai berpantunkan..nak jawab....

  Aduhai kejora yg tak budiman
  Otak miring tidak bernama
  Rukun Negara & Rukun Iman
  Yang mana penting yg mana utama

  BalasPadam
  Balasan
  1. kenapa tak beri respon dekat komen kejora 5.51 tu pak kadok?

   Padam
  2. jgn alih tiang pak kadok, panjang ceramah kejora kat ata tu

   Padam
  3. Mana ada alih tiang, dah tentu2 kamu jual...

   "Othaman munafiq tidak ada rukun negara yang pertama
   Dia jadi lembu kena cucuk hiidung dgn Matdey dah lama
   Buta jahil tapi ada hati dia nak keluarkan hukum agama
   Katanya: ’Nuat liwat+berzina = main golf Najib+Obama’

   Saya jawab mengikut ciri2 pantun berbaris pembayang & baris maksud....

   Aduhai kejora yg tak budiman
   Otak miring tidak bernama
   Rukun Negara & Rukun Iman
   Yang mana penting yg mana utama

   Fahammmmm....Bongokkkk...!!!
   '

   Padam
  4. Siapa yg bongok Pak Man?
   Rukun Negara yg pertama percaya kpd Tuhan, dah tentu Allah kalau mengaku orang Islam.
   Rukun Iman yg pertama pun percaya kpd Allah.

   Sebab itu kalimah syahadah/tahlil berbunyi
   Laa ilaaha illallaah = tiada tuhan melainkan Allah.

   Kalau Pak rajin baca fafsir al-Quran, ada ayat yg berbunyi:
   Barang siapa kafir kemudian ia kembali beriman, kemudian ia kafir lagi dan kembali beriman lagi...

   bermaksud boleh kembali Islam, walau sudah murtad. Dgn itu, saya cadangkan Pak Man masuk Islam semula, kemudian mintak kursus dgn PERKIM.

   Padam
  5. Kayu janggus mau dibuat selak
   Yg hendak diselak pintu almari
   Konon cakap musuh tak ditolak
   Kenapa pak kadok ni cabut lari

   Padam
  6. Pergi berburu tidak bertanjak
   Berburu pergi tidak berundur
   Musuh ku tunggu tidak berganjak
   Siapa yg lari siapa berdengkur

   Ilmu agama yg dititipkan oleh ayah & khususnya datuk ku, seorang pendakwah dari Jawa Tengah keturunan salah seorang Wali Songo amat ku pegang dgn erat.

   Tuhan itu apa? tuhan..hantu..tuhan..hantu.. Dalam masyarakat Melayu kuno sebelum kedatangan Islam di nusantara, orang Melayu sembah tuhan atau kekadang disebut dewa. Saya dulu ada belajar bahasa Arab di Sekolah Agama Al Junid, Spura. Allah itu unik tidak sama dgn tuhan. La ila maknanya tiada tuhan. Ila-ela dalam bahasa arab-ibrani itu tuhan. Semua agama menyembah tuhan, tapi mereka tidak menyembah Allah. Tuhan ada bermacam bentuk. Ada tuhan budha, ada tuhan patung, ada tuhan Jesus Kristus, ada tuhan api, ada tuhan brahma, ada tuhan siva, ada tuhan pokok dan beribu tuhan.

   La ila ha il Allah - Tiada tuhan, kecuali Allah. Tambahkan ilmu, belajar jgn berhenti belajar. Kuasai pelbagai bahasa supaya kita tidak canggung bila berinteraksi di dunia luar. Jgn jadi macam kebanyakan Melayu Malaysia, hanya boleh bertutur bahasa melayu saja.

   Padam
  7. Othaman, mengucap dua kalimah syahadah, masuk Islam semula dulu, kalau tidak nanti dikata buat pandai agama orang

   Padam
  8. tapi bukan itu saja pak man, nuh bedilan kejora 5.51 pg - 6.47 pg belum dijawab lagi

   jgn main pusing2 alih tiang pak man

   Padam
  9. jawab pak man, jgn tak jawab, ramai orang sdg baca ni pak man
   posting ni hot, komen dah nak mencecah 120

   Padam
  10. Yg dulu didulukan. Kamu yang masih berhutang tidak menjawab soalan2 saya tempohari. Nah saya paparkan semula supaya semua yg hadir di sini dapat lihat betapa bijaknya kamu nak cover line Najib.
   Kamu bukan main kuat temberang menjaja di sana sini konon Tun Mahathir dimurkai oleh DYMM Yg Di Pertuan Agong sebab nak jatuhkan Najib tidak ikut peraturan & perlembagaan. Sekarang kamu jawab kenapa Najib & puak2nya cuba temberang dgn fuckta di dalam Kenyataan Najib itu yg amat meragukan:-

   - Kenapa Kenyataan itu tidak ada tanda tangan Najib?

   - Dalam perenggan pertama, PPBM disebut sebagai Parti Pribumi Perkasa Malaysia sedangkan namanya yang betul ialah Parti Pribumi Bersatu Malaysia. Pribumi Perkasa adalah NGO milik Ibrahim Ali.

   - pertemuan Tun Mahathir dengan Yang Dipertuan Agong ditemberangkan berlangsung di Istana Bukit Malut, Langkawi walhal yang sebenarnya ia berlaku di Istana Anak Bukit, Alor Setar.

   - jawatan sebenar Tun Mahathir ialah Pengerusi dan bukan Penasihat PPBM.

   - dalam perenggan ketiga PPBM bertukar menjadi PBBM.

   Kenapa.. mengapa.. kenapa.. masih tak puas nak temberang lagi ker....????

   Padam
 31. Kiih kiih… Pak Man sudah kena pukulan keramat 1 Hijrah
  Kinii orang tua biiol inii mengelupor meroyan hilang arah
  Tersandar di katil semakin tinggii sukatan tekanan darah
  Makin diia cuba nak tunjuk jaguh makin berat luka parah

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ibarat rumah tak bertiang seri, pantun sampahnya entah ke mana ketinggian pekertinya, kemana keindahan bahasanya ..baris pembayang tak ada..baris maksud entah apa-apa. Pantun sampah carca marba asal boleh. Itulah dia......SASAWAN NEGARA era pemerintahan Najib.

   Padam
 32. Kasiihan sungguh dgn si tua bingai bahalol Aotaman Taro
  Diia mungkiin ada siikit ilmu tapii ilmu pahlawan dia ‘zero’
  Dalam bahasa koboi dia ini dipangil bangsat atau ‘bagero’
  Hi, we won’t be able to see him either today or tomorrow

  BalasPadam
  Balasan
  1. Berani2nya dia menyebut 'bagero', satu istilah yg sangat dibenci oleh orang2 Jepun. Orang Jepun menganggap siapa yang menyebut 'bagero' sebagai uncivilzed/tak bertamadun dan tergolong dari lapisan kelas bahwahan. Lapan tahun pengalaman saya berkhidmat dgn korporat gergasi Jepun. Nak tengok dia tahu tak jawab dalam bahasa jepun.

   Kejora San, Ohayou Gozaimasu!

   Kiku wa ichido no haji, kikanu wa isshou no haji.

   Padam
  2. Othaman Kadok teruk kener pelakong hatii nya runsing
   Terasa kepala berputar-putar liigat tak ubah spt gasing
   Belum pernah dirasanya jadi begini parah Kejora lesing
   Namun masiih megah nak alih tiiang main putar pusing

   Padam
 33. Othaman biol berjaga dari tengah malam sampai ke siang
  Namun bila kena lanyak dgn Kejora hatinya tak lagi riang
  Pukulan padat kencang Kejora di teliinga masih terngiang
  Tak daya pak kadok mau menjawab terpaksa dialih tiiang

  BalasPadam
  Balasan
  1. Pendapat syok sendiri..pada hal dia yg teruk kena belasah di setiap penjuru oleh hampir semua pengunjung blog. Dia keseorangan tapi berlakon & cuba klentong pelbagai watak seolah-olah dia ada geng..sayang hajat tak kesampaian macam pembohongan Najib yang dah terbongkar satu dunia.

   Padam
  2. Dia udah mula nak merapu inii Othaman biol katak puru
   Apa ke jadah dikata Kejora kena belasah setiap penjuru
   Kejoraa cekap menyerang cara madah dia jadi cemburu
   Dah bersarang kepala iblis ini kena Kejora punya peluru

   Padam
 34. ha ha anak sulong tuhan harun pun tak boleh makan kejora

  BalasPadam
  Balasan
  1. Lepas ini pak kadok ni akan meracau minta tolong geng.

   Selalunya mcm ini: “My dear friend, sdr Rahman jpc…”

   Padam
 35. Othaman ini bodoh mengalahkan lembu dalam kandang
  Sampai suruh ‘gi kursus Perkim’ pun Kejora beri cadang
  Memang patut pun Geng Kejora balun terajang tendang
  Namun si tua ini terpaksa larii walau hati nya meradang

  BalasPadam
  Balasan
  1. Kamu pandai yer..boleh bagi tahu, siapa nama kamu, belajar di mana & sampai standard berape..pekerjaan kamu tu ape..pernah keluar neagara..di mana tu..????

   Padam
  2. kejora ngaji sekolah pondok je pak man, kuala lumpur pun tak pernah sampai lagi

   Padam
  3. Pembaca dapat menilai sombong riak Othaman Ahmad
   Dia rasa dia le paling hebat angkat dirii megah teramat
   Manusia angkuh murtad yg tak percayakan hari kiamat
   We don’t have to be proud of ourselves if we are smart

   Padam
  4. Yaa... kita tunggu dan lihat nanti apa reaksi pembaca blog.

   Padam
  5. ha ha pak kadok sombong dah kena main sama kejora

   Padam
  6. Betullah ajaran dari guru saya, bila orang cuba merendah dan memperlekehkan kita, kita tidak perlu melatah atau berkasar dgn orang itu. Kita layan dia secara lemah lembut, sehingga dia aka mula terlihat banyak kelemahan yg ada padanya yg selama ini dia tidak sedari.

   Padam
 36. Kejora.. kamu masih tak jawab pantun saya.

  Aduhai kejora tak budiman
  Otak miring tidak bernama
  Rukun Negara & Rukun Iman
  Yang mana penting yg mana utama

  Mana diutamakan, rukun iman atau rukun negara?

  BalasPadam
 37. Pantun belum terjawab oleh Kejora:

  Sungguh besar kota Melaka
  Orang Arab datang dan pergi
  Jika benar bagai dikata
  Sila jawab soal diberi

  Dari mana punai melayang
  Dari sawah turun ke padi
  Dari mana berbilyon datang
  Dari Arab atau 1mdb

  Jika terima duit derma
  Derma bakti untuk pertiwi
  Jika derma mana resitnya
  Duit baki ke mana pergi

  Jawab jgn tak jawab dalam bentuk pantun.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Inilah satu2 caranya mengajar budak mentah yg tak menghormati orang2 tua. Konon macam pantun dia bagus sangat, bila kita jual balik, tergamam..terpaku

   Padam
  2. Apa hal dia syok sendiri ini Othaman bahalol otak beku
   Pantun semacam taik, kurang baca Melayu punya buku
   Mcm inii tak adalah Kejora nak jadii tergamam terpaku
   Kalu pantun busuk berulat nak dijual manalah nak laku

   Padam
 38. Othman Ahmad dibalun Kejora dah jadii gundah terkepit
  Makiin lama dia cuba jawab makiin Kejora serang himpit
  Inii lah jadii nya bila merasa enggang tak sedar diri pipit
  The more he tries to show off, the more he’ll look stupid

  BalasPadam
  Balasan
  1. Siapa kata...hanya pendapat kamu yang nyata SEBATANG KARA saja.

   Padam
  2. Othaman Kadok semakin lama makiin lemah kata bicara
   Masih juga nak berperang walau hatii sedih berduka lara
   Dia kesaorangan tiidak dapat pertolongan kawan sedara
   Now he tried to bullshit by saying Kejora ‘sebatang kara’

   Padam
 39. Othaman berok udah jadii tahap mereng tidak ketahuan
  Dia punya gila dah mencecah ke tahap biol sasau sawan
  Sudah kehabisan hujah tapi masih megah diri nak lawan
  Last resource he’s able to do is calling Kejora ‘sasauwan’

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

   Padam
  2. Saya dah berusia lanjut masih segar bugar menunggu jawapan kamu. Kamu kan jaguh pantun...jawablah pantun2 ini....

   Sungguh besar kota Melaka
   Orang Arab datang dan pergi
   Jika benar bagai dikata
   Sila jawab soal diberi

   Dari mana punai melayang
   Dari sawah turun ke padi
   Dari mana berbilyon datang
   Dari Arab atau 1mdb

   Jika terima duit derma
   Derma bakti untuk pertiwi
   Jika derma mana resitnya
   Duit baki ke mana pergi

   Jawab jgn tak jawab dalam bentuk pantun.

   Padam
  3. Burung tiiong bijak berkata-kata
   Namun kata tak sepetahnya nuri
   Berapa kalii lagii dah mau dikata
   Kan dah kata itu fiitnah malabari

   Padam
 40. Orang macam Othaman dajal ini spesiis yg perlu dilupus
  Sebab itu Kejora nak serang si tua kutok ni nak dihapus
  Masih nak bertahan dah tiada hujah bodoh nak mampus
  When he cannot save our strike he’ll move the gold post

  BalasPadam
  Balasan
  1. Toksah syok sendiri....

   Sungguh besar kota Melaka
   Orang Arab datang dan pergi
   Jika benar bagai dikata
   Sila jawab soal diberi

   Dari mana punai melayang
   Dari sawah turun ke padi
   Dari mana berbilyon datang
   Dari Arab atau 1mdb

   Jika terima duit derma
   Derma bakti untuk pertiwi
   Jika derma mana resitnya
   Duit baki ke mana pergi

   Jawab jgn tak jawab dalam bentuk pantun.

   Padam
  2. Burung tiiong bijak berkata-kata
   Namun kata tak sepetahnya nuri
   Berapa kalii lagii dah mau dikata
   Kan dah kata itu fiitnah malabari

   Padam
  3. Dunia percaya tak dapat nafi
   Bukti padat terang dan nyata
   DOJ berkata dari 1MDB
   Menunggu saat mahkamah bicara

   Padam
 41. Makin lama kian teruk merapu inii Othaman Kadok iblis
  Dari segi moral perjuangan si biol ni sudah dikira muflis
  Dia tergamam tengok counter attack Kejora susun tulis
  He never expect that Kejora is so damn good in English

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

   Padam
  2. naper keluarkan pak man, ada salah grammer?
   tapi dah sempat baca tadi!

   kih kih kih

   Padam
  3. 10.05

   Apa pak kadok tulis yg dia tu?

   Padam
  4. 10.05

   Apa pak kadok tulis yg dia padam tu?

   Padam
  5. 10.09,

   "Which school taught teach that English…", lebih kurang mcm itu lah orang tua tu tulis.

   Padam
  6. taught teach???

   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

   Kih kiihh kiiihhh kiiiihhhh kiiiiihhhhh kiiiiihhhh

   Padam
  7. Kejora...

   Which school of thought that teach you English, if I may know?

   Padam
 42. Bravo! Well done Kejora!

  BalasPadam
 43. Seronok sungguh membaca pantun karangan anom kejora
  Saya teringin juga nak berpantun tetapi tidak tahu cara
  Bolehkah bagi email saya ingin belajar dari saudara
  Kalau nak dikenakan bayaran kemudian nanti boleh kira

  BalasPadam
  Balasan
  1. Kebolehan pantun ni agak semula jadi sukar nak dilatih
   Kena mula siikit2 dahulu belajar macam budak bertatih
   Kalau nak guna dlm perang spt kita ini agak penat letih
   Ia nya lebih susah darii nak belajar bahasa orang putih

   Padam
 44. The victory goes to the brilliant cunning superb’si Kejora’
  Poor Othaman is left with deep frustration‘jiwa bergelora’
  He has no choice but to leave even though‘hati jadi bara’
  All the way he’ll feel the agony and will always ‘jiwa lara’

  BalasPadam