Jumaat, 7 Oktober 2016

HOT ~ Apa Kata Dunia..?

Rosmah Mansor (left) attends the opening of a Malaysian department store in Beijing.


Imelda Malaysia? Siapa? bila? kenapa? Layan...

Red Granite Co-Founder Riza Aziz's Mother Is the "Imelda Marcos of Malaysia"

Rosmah Mansor is wife of the prime minister, owns a $200,000 crocodile Hermes Birkin bag and is believed to use (and possibly abuse) as much power as her husband.

Of the numerous individuals engulfed in the vast Malaysian embezzlement scandal that includes a cameo by Leonardo DiCaprio, Najib Razak undoubtedly is the most prominent. The meek-looking Malaysian prime minister — widely acknowledged to be "Malaysian Official 1" in a record-breaking U.S. Justice Department complaint — is the man at the helm of the 1MDB sovereign wealth fund, now alleged to have been used to plunder billions of dollars of public money that lavishly flowed into the U.S., spent on luxury properties, artworks and, of course, DiCaprio's hit 2013 drama The Wolf of Wall Street.
But eyes are increasingly turning to the larger-than-life figure often by Razak's side: his bouffant-haired, Birkin bag-loving wife, Rosmah Mansor. It's Mansor, 64, who, through her first marriage, is the mother of Riza Aziz, the co-founder of Red Granite Pictures and producer of the DiCaprio starrer, and it's Mansor who is the connection to Jho Low, the controversial businessman who helped set up 1MDB and allegedly diverted billions into his own pockets and those of his associates (including Red Granite).
And it's Mansor who many have long suspected to be wielding just as much power — if not more — as her husband. When late Singaporean prime minister Lee Kuan Yew made an official state visit to Malaysia shortly after Razak entered office in 2009, he made a point of meeting Mansor separately, explaining that they ran the country as a team.
Reports recently emerged that the first lady of Malaysia (a controversial title Mansor bestowed upon herself, along with her own unit in the PM's office) had racked up at least $6 million in credit card charges in less than seven years, with shopping sprees at Saks Fifth Avenue and Harrods among her purse-busting blowouts.
But the news caused little shock in Malaysia, where Mansor's fondness for diamonds and Hermes bags (she reportedly boasts one of the biggest Birkin collections on the planet, including a bejeweled crocodile skin design costing in excess of $200,000) widely is known and ridiculed.
"Imelda Marcos had a fetish for shoes, whereas our friend here has a thing for bags," says Hishamuddin Rais, a Malaysian filmmaker who attended the same school as Mansor. He describes her as a combination of a "femme fatale and Lady Macbeth." Like Rais, Mansor's parents were teachers, but he says she has long since rejected her middle-class roots and even several family members (including her own daughter).
Mansor's first husband, Aziz's father, reportedly was ditched because he "wasn't ambitious enough." And before she hooked up with rising politician Razak in the '80s, there were rumors the social climber had eyes for the Sultan of Brunei. "Anything that comes out about Rosmah is always believable," says Rais.
For political cartoonist Zulkiflee Anwar Ulhaque — better known as Zunar — Mansor's image is a "godsend." His numerous cartoons depict her as a woman with huge hair and an ever-present sparkling rock on her finger.
"For me, she's the most powerful individual in Malaysia — she's the one who decides on everything," he says.
Malaysian cartoonist Zunar is facing charges of sedition thanks to illustrations like this one depicting Rosmah Mansor on a shopping spree at taxpayers’ expense. Credit Zunar/Malaysiakini
Both Rais and Zunar are facing charges of sedition in Malaysia for their outspoken views, with Zunar facing a record nine charges carrying a possible sentence of 43 years in prison.
But while you can get away with cartoons of Prime Minister Razak, he says it's actually Mansor where the line is crossed.
Bangga la tu dapat perhatian dunia..!
Hidup jangan melampaui batas..!
Lu Fikir La Sendiri!!!

111 ulasan:

  1. Berita terakhir, "stop press" punya berita -

    Separuh barangan di Malaysian department store di Beijing itu dah habis. Di beli dek Rosmah.


    BalasPadam
    Balasan
    1. Marah kerana derma asing kepada Perdana Menteri Malaysia walau bagaimanapunpun usul yang dibuat oleh Barisan Nasional agar derma politik perlu diisytiharkan, ditentang keras oleh parti-parti pembangkang dengan pelbagai alasan, termasuklah alasan kononnya akan dimanipulasi oleh Barisan Nasional bagi tujuan mengekalkan pemerintahan. Malah Tian Chua secara terbuka mengakui, undang-undang tersebut akan menyebabkan penyumbang kewangan dan dana kepada partinya (PKR) akan terjejas, sekaligus mengurangkan dana parti.

      Padam
    2. Marah kerana derma asing kepada Perdana Menteri Malaysia walau bagaimanapunpun usul yang dibuat oleh Barisan Nasional agar derma politik perlu diisytiharkan, ditentang keras oleh parti-parti pembangkang dengan pelbagai alasan, termasuklah alasan kononnya akan dimanipulasi oleh Barisan Nasional bagi tujuan mengekalkan pemerintahan. Malah Tian Chua secara terbuka mengakui, undang-undang tersebut akan menyebabkan penyumbang kewangan dan dana kepada partinya (PKR) akan terjejas, sekaligus mengurangkan dana parti.

      Padam
    3. Derma ka curi saudara Johan?

      Siap bagi balik plak tu..

      Sapa penderma? Mana money trail? Kenapa diOSAkan? Kenapa tak tubuh RCI? Kenapa cerita bertukar2 pasal derma ni?

      1. Senyap
      2. Kalau saya nak menyamun pun takkan letak dalam akaun dalam negara. Haron Din pun tak percaya.
      3. Itu adalah derma. Tapi penderma tak bagi dedahkan identitinya (kah kah kah).
      4.Apandi Joget 'dia dah pulangkan derma tu'.

      "Tidak akan masuk syurga pemimpin yang mati di dalam keadaan menipu rakyatnya".

      Padam
  2. Kartun pembelian barang Harrods dll itu nampak genuine, cartoonist nya ada standard, tahu logo Harrods dll. Gambar pompuan di situ pun macam si Rozy.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nampak sangat bodoh CAI rosmah ADA stor besar simpan beg Dan kasut belian dibina di Malaysia macam Marcos me?

      Padam
  3. Ingat, matawang yang di sebut dlm laporan The Hollywood Reporter di atas itu ia lah US dollars.

    Jadi, bila di kata "wife of the prime minister owns a $200,000 crocodile Hermes Birkin bag", itu bermakna dia punyai beg tangan yang berharga RM800,000. Gila punya kerja.

    Bila di kata "(she) is believed to use (and possibly abuse) as much power as her husband," itu betul. Percaya lah.

    Soal nya ha nya lah: apa rakyat boleh buat? Jawapan nya: Desak dengan seboleh boleh nya supaya Najib di singkirkan secepat mungkin, kemudian doakan Tuhan balaskan dia mendera rakyat seleweng 1MDB dan songlap berbilion Ringgit, bebankan rakyat dengan hutang 1MDB sebanyak RM53 billion, kot nanti bikin GST ke2 atau sebagai nya.

    Sertai himpunan Bersih 5.0 tak lama lagi.

    BalasPadam
  4. Imelda Marcos banyak kpd kasut saja - seribu pasang, kata nya.

    Si Rozy, macam macam, semua nya amat mahal, banyak pulak jumlah nya. Cincin aje kata nya yang berlian berharga RM24 juta, tak tahu berapa banyak cincin berlian dia ada, berapa banyak yang lain dia ada.

    Kalau barang emas yang di songlap Pengarah dan Timbalan Pengarak Water Authority Sabah itu berat nya 7 kilo ke hape, kot Rozy punya berat bertan gamak nya.

    Takda manusia yang greedy semacam Rozy ini - uncontrolled, unbridled, unconstrained, unrestrained, uninhibited, unrestricted, unchecked, unmufflered, uncurbed, rampant, runaway, irrepressible, unstoppable, intemperate, immoderate.

    Jenis yang pujangga masyhur Bretes, William Shakespeare, kata "Hell hath no fury like a woman scorned". Bermakna, kalau di tehur dek Jibo, alamak, neraka lah jadi keadaan nya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Imedlda Marcos cantik nya di kaki.

      Kak Ros, cantik nya di jari.

      Dan di ....

      Padam
  5. Bila agaknya tuhan tarik nikmat pompuan ni???
    Aku tunggu je.

    BalasPadam
  6. Ala mcm bini org sabah tula.
    Bnyk handbag..

    Bezanya rosmah dpt dr duit derma dan mnyimpan dr kecik.

    Satu lg sebab rosmah jdk suami najis dan riza jdk bpk tiri najis.

    Sebagai insan lemah dan pondan, najis terpaksa menurut perintah suami dan bapa tirinya

    BalasPadam
    Balasan
    1. "mnyimpan dr kecik"?

      Hahaha hohoho hihihi

      Mengarut kamu, kupra taruk kaki

      Bila rakyat tanya mcm mana anak dia alih alih jadi kaya, Pejabat PM keluarkan kenyataan media mengata ada "legacy of wealth".

      Melulu semua adik2 Najib, jugak keluarkan kenyataan media mengata bapak diorang tak kaya.

      Berlepuk Najib dan bini dia kena pelempang sebiji. Tapi kulit tebal, buat derk aje.

      Padam
  7. Sudah2 la .
    Ingat2 la sama akhirat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kau tak kasi orang nak caci yang di benci ye?

      Kau masuk syurga sorang lah, tapi kau diam lah, jangan membising di sini, Mat Tonjol.

      Padam
    2. Ko sokong ya apa yg rosmah buat?

      Padam
  8. Pernah lihat dgn teliti jari Rosmah dengan cincin berlian dll?

    Pendek, kontot, bengkak, penuh lemak dan otot .... Ya Allah, Tuhan tu sungguh berkuasa, cincin harga berjuta rupa jari macam org sakit kusta.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sedapnya kau hina orang. Mentang mentanglah kau anak beranak tuhan harun.

      Padam
  9. Diharap admin putra merdeka boleh buat kompilasi tulisan john doe ini.

    Keyword john doe adalah;

    "Sebab di dalam art or war kita perlu mengenal kelebihan dan kekurangan pihak lawan barulah kita tahu bagaimana cara untuk
    berlawan."

    Setuju 100 peratus, dan inilah juga apa yg cuba kami rakyat marhaen cuba hightlight...kenali kekuatan musuh dan ternyatalah anjing najib sekor ni adalah :

    MAMAK TONGKANG BAKA ANJING GILA KETURUNAN HINDU KASTA DALIT PARIAH PALING RENDAH DIDUNIA PERNAH KAMI KENALI, MAMAK TONGKANG INI JUGA MEMBAWA MASUK BUDAYA MAKI HAMUN CARUT MENCARUT KE DALAM BUDAYA ORANG ISLAM DAN MELAYU,PANTUN MEROSAK DAN MENJAHANAMKAN NILAI ORG MELAYU YG BEGITU TINGGI, JIBBI DAN HIPPI JUGA PATUT DIPERSALAHKAN KERANA MENGELUARKAN KATA2 HARAM JADAH, BANGANG DAN SIAL.

    Boleh kah org islam masih percaya manusia sebegini memimpin agama, bangsa dan tanahair?

    Bagaimana pula dengan anak2 jika kita serapkan budaya anjing gila mamak tongkang keturunan hindu pariah dalit anak haram ini?

    BalasPadam
  10. Seperti yg telah kami balas komen anjing gila baka hindu pariah dalit najib keturunan mamak tongkang ini,

    Anjing gila ini gemar bertukar rupa dan wajah, bertukar nama pena, bertukar loghat dan adakalanya menjadi ostat mengeluarkan ayat al quran dan hadis sekerat2 mengikut nafsu dia.

    Berbohong tiada fakta dan tiada isi adalah makanan harian anjing gila anak kepada iblis ini.

    Apabila kami minta fakta, anjing gila alih tiang gol.

    Apabila kami buat pertanyaan kemusykilan tiada jawapan yg boleh diterima akal.

    Anjing gila ini samalah juga seperti karektor raven, mistik seperti cerita x men,

    Jika di dunia terimalah balasan cash is king jing, di akhirat bersedialah pula terima pelangkong apabila anjing gila ini cuba bertukar rupa bentuk dan wajah dihadapan malaikat mungkar dan nangkir hasil sumbat duit dan harta milik rakyat dan negara ini TIDAK SESEKALI KAMI IZINKAN!!!

    Nota:

    Tidak terkecuali dan termasuk juga kepada bloger upahan parti najib.

    Ayuh anjing2 najib dan proksi2 najib sekalian, selain anjing gila ini sekadar menyalak bukit, sekadar tin kosong, berikan fakta dan berikan komen kamu semua dalam blog ini dan ianya tidak akan disekat seperti mana kamu lakukan terhadap blog2 kamu!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau di blog depa, komen2 Protun tak dapat di jawab, mana tak nya di halang, Beb.

      Kalau di blog ini, otak Jing Jibo tuh cetek, selalu beku, mana tak selalu menyenyeh, mencacai aje.

      Kena terus sebat dan belasah dia, Bang.

      Dan, pada masa masa nya, jangan layan si Jing Jibo tuh.

      Kalau dah sampai 50 komen, jangan layan lah. Kalau tak, melanda landa dia menyalin pantun kartun dia tak habis habis.

      Percaya lah, kalau dah 50 komen, dah banyak dia puna pantun ke katun ke, kalau tak di layan berterusan, akan penat dan diam lah dia.

      Padam
    2. Dok ulang cerita berulang kali Macai patut kena maki je protun ini.

      Macai protun terlalu berpegang sangat pada teori nazi
      'Ulang cerita yg sama berulang Kali walau pun cerita berbohong ,pastikan Rakyat menpercayainya...

      Sehingga Sekarang Rakyat pun percaya tak cerita protun itu yg percaya macai nazi protun je..

      Padam
    3. Tanpa Nama 8:40.

      Itu bermakna syok sendiri. Sendiri wat blog, sendiri komen, sendiri puji pastu sendiri kata Bagus.

      Padam
    4. Bro 11.11,

      cai 8.28 anak tuhan harun tu mmg dah diberi tugas khas kerja caci maki

      bila dia lihat suku sakat tuhan harun yg lain tersepit, dia akan keluar dgn maki carutnya itu

      tak usah nak hairan, itu tektik biasa keluarga tuhan harun nih...

      Padam
  11. Padan muka macai najib mkn duit haram. Hari ni dah terdedah pekung busuk. Sebab tu komen takde fakta macam siol.

    BalasPadam
  12. Anak beranak tuhan harun mengamuk sakan nampaknya.

    BalasPadam
  13. The hypocrite looks for faults; the believer looks for excuses.
    - Abu Hamid al-Ghazali

    (4:142) Behold, the hypocrites seek to deceive Allah, but it is they who are being deluded by Him. When they rise to Prayer, they rise reluctantly, and only to be seen by men. They remember Allah but little.

    (4:143) They dangle between the one and the other (faith and disbelief), and belong neither to these nor to those completely. And he whom Allah lets go astray, for him you can find no way.

    “No human is perfect; we all have our hidden sins. Hypocrisy is to delude yourself into denying your own sins and allow arrogance to grow within you.
    Yasir Qadhi

    Whoever does not hold his tongue cannot understand his deen.

    BalasPadam
  14. CAI protun semakin meroyan he.he.he..

    BalasPadam
  15. Wanita (An-Nisā'):78 - Di mana saja kamu berada, kematian akan mendapatkan kamu, kendatipun kamu di dalam benteng yang tinggi lagi kokoh, dan jika mereka memperoleh kebaikan, mereka mengatakan: "Ini adalah dari sisi Allah", dan kalau mereka ditimpa sesuatu bencana mereka mengatakan: "Ini (datangnya) dari sisi kamu (Muhammad)". Katakanlah: "Semuanya (datang) dari sisi Allah". Maka mengapa orang-orang itu (orang munafik) hampir-hampir tidak memahami pembicaraan sedikitpun?

    BalasPadam
  16. dlm dunia ketenteraan, kita ada 'line of command; d natara general dgn pegawai berpangkat major.

    tetapi bagi pasangan klepet ini peranan serta strktur tlh menjadi terlalu kabur.

    'najib is d general but makes general decisions. rosmah being a major makes d major decisions'.

    ini lah apa yg d katakana bahawa 'najib reigns but rosmah rules'. akibat nya adalah apa yg Negara alami sekarang - CHAOS.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Andaian tuhan harun

      Padam
    2. sdr 11.22,

      10.51 ni anak kedua tuhan harun, yg terlatih dgn jampi serapah

      p/s
      i. anak sulong tuhan harun, kerja selongkar blog, copy-paste bahan cacian ke atas PM & isteri
      ii. anak kedua ni pakar dlm jampi serapah
      iii. anak ketiga dilatih berlakon 'ostad' fasiq, berlapik hujah agama untuk menghina kaum mamak
      iv. anak bongsu tuhan harun pula ditugaskan dgn kerja memaki dan muncarut dgn memberi gelaran anjing, hindu dsb kpd penyokong PM.

      ha ha keluarga tuhan harun...

      Padam
    3. saya hanya mahu berkongsi pandangan berasaskan fakta. jika sdr tidak bersetuju,sila lah memberi hujah2 balas utk menangkis nya.

      saya bersedia melayan sdr. mat salleh selalu berkata bahaw orang yg sudah tersepit terpaksa mencemuh lawan.

      'kill d messenger if u cant intelligently dispute d message'

      Padam
    4. Pak Rahman..

      That maxim reminds me of another maxim:-

      "When the payment is peanuts, only monkeys will take up the job. "

      Padam
  17. Al-Baqarah:10 - Dalam hati mereka (golongan yang munafik itu) terdapat penyakit (syak dan hasad dengki), maka Allah tambahkan lagi penyakit itu kepada mereka; dan mereka pula akan beroleh azab seksa yang tidak terperi sakitnya, dengan sebab mereka berdusta (dan mendustakan kebenaran).

    BalasPadam

  18. Al-Baqarah:13 - Dan apabila dikatakan kepada mereka: "Berimanlah kamu sebagaimana orang-orang itu telah beriman". Mereka menjawab: "Patutkah kami ini beriman sebagaimana berimannya orang-orang bodoh itu?" Ketahuilah! Sesungguhnya merekalah orang-orang yang bodoh, tetapi mereka tidak mengetahui (hakikat yang sebenarnya).

    Tanda2 kebesaranNya... disingkapkan bahawa mereka belum beriman....

    Al-Ĥujurāt:12 - Wahai orang-orang yang beriman! Jauhilah kebanyakan dari sangkaan (supaya kamu tidak menyangka sangkaan yang dilarang) kerana sesungguhnya sebahagian dari sangkaan itu adalah dosa; dan janganlah kamu mengintip atau mencari-cari kesalahan dan keaiban orang; dan janganlah setengah kamu mengumpat setengahnya yang lain. Adakah seseorang dari kamu suka memakan daging saudaranya yang telah mati? (Jika demikian keadaan mengumpat) maka sudah tentu kamu jijik kepadanya. (Oleh itu, patuhilah larangan-larangan yang tersebut) dan bertaqwalah kamu kepada Allah; sesungguhnya Allah Penerima taubat, lagi Maha mengasihani.

    Semut (An-Naml):93 - Dan katakanlah: "Segala puji bagi Allah, Dia akan memperlihatkan kepadamu tanda-tanda kebesaran-Nya, maka kamu akan mengetahuinya(mengenalinya). Dan Tuhanmu tiada lalai dari apa yang kamu kerjakan".

    ***(4:143) They dangle between the one and the other (faith and disbelief), and belong neither to these nor to those completely. And he whom Allah lets go astray, for him you can find no way.***

    BalasPadam
  19. Senario Sesi soal jawab diantara mamak tongkang dan malaikat mungkar nangkir...

    MT(mamak tongkang) : Aduh!!! Kenapa aku kena pelangkung??? sambil mengurut ngurut kesakitan.

    Malaikat:kerana ko berbohong dan berbahasa lucah.

    MT : Aduh!!! Kenapa aku kena pelangkung lagi??? sambil mengurut ngurut kesakitan teramat pedih...

    Malaikat:kerana ko cuba berubah rupa bentuk dan wajah ketika disoal.


    MT : Aduh!!! Kenapa aku kena lagi??? sambil mengurut ngurut kesakitan teramat pedih sambil mengalir air mata meraung raung


    Malaikat:kerana ko cuba bertukar cuba buat buat gila, padahal hanya dengan izin Allah jua ko boleh jadi sewel.

    MT : Ampun ma.. (tak sempat habis sebut konsonan ayat...kena lagi!!!)

    Begitulah nasib anjing buat2 gila najib ni yg bakal menerima hukuman tiada berkesudahan dan tiada penghujungnya....semuanya akibat perbuatan terkutuknya jua dan hanya kerana sedikit kemewahan dunia.

    Sekadar peringatan untuk diri sendiri dan kepada seluruh anjing2 najib termasuk jua proksi2 najib, sekadar pengajaran kehidupan akhirat...


    Neraka Jahannam di jaga ketat dan memiliki malaikat penyiksa yang sangat patuh terhadap Allah, memiliki tubuh yang sangat tegap, berperawakan besar, riak wajah menakutkan, suara yang amat kasar dan garang, sadis dan keras. Tersebut dalam Al-Qur'an:

    “Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang kasar, yang keras, yang tidak mendurhakai Allah terhadap apa yang diperintahkan-Nya kepada mereka dan selalu mengerjakan apa yang diperintahkan. (At Tahrim:66:6)
    dunia dan isi-isinya.


    Manusia di padang mahsyar terdapat dua macam kelompok

    1.Manusia berbentuk minyak petrol, mudah terbakar-orang yang banyak dosa

    2.Manusia yang macam air, tidak mudah dijilat api orang beriman.

    Inginkan pencerahan lanjut? Sila layari,

    https://ms.m.wikipedia.org/wiki/Jahanam






    BalasPadam
    Balasan
    1. Dialog malaikat dgn mamak pun kau dah tahu?

      Kau memang layak jd pengerusi jawatankuasa penaja Persatuan Penganut Ajaran Sesat tuhan harun.

      Padam
    2. MEMANG DAH SEWEL TERUK SUKU SAKAT TUHAN HARUN NIH

      BAWA CERITA DIALOG MALAIKAT, SEOLAH-OLAH DIA PERNAH ISRAK MIKRAJ SEPERTI RASULALLAH

      ADALAH DIHARAPKAN PEMBACA TIDAK TERPENGARUH ATAU TERPESONG AQIDAH DGN DAKYAH PUAK SESAT INI

      Padam
    3. Yg lawaknya, si biol dungu sesat 11.19 tu copy-paste letak terjemahan ayat Quran surah At-Tahrim pulak kat bawah komen dia tu...
      (Entah-entah seumur hidup tak pernah buka Quran pun)

      Nampak sah sangat munafiq anak tuhan harun, si tukang maki caci sekor nih...

      Padam
    4. Saya merasa kasihan kpd saudara anon 11.19 sekiranya dia seorang yg beragama Islam. Dia mempersendakan agama sendiri dgn menceritakan kisah dialog malaikat dgn mamak. Ternyata dia seorang yg sesat. Hanya kerana nak meluahkan kemarahan yg tak dapat dikawal, sanggup dia berkelakuan seperti seorang munafiq. Saya katakan munafiq sebab di penghujung cerita karut sesat itu, diletak pula terjemahan ayat Al-Quran.

      Peringatan untuk anon 11.19 (jika dia seorang Islam):

      وَإِذَا لَقُواْ ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ قَالُوٓاْ ءَامَنَّا وَإِذَا خَلَوۡاْ إِلَىٰ شَيَـٰطِينِهِمۡ قَالُوٓاْ إِنَّا مَعَكُمۡ إِنَّمَا نَحۡنُ مُسۡتَہۡزِءُونَ (١٤)

      Dan apabila mereka bertemu dengan orang-orang yang beriman, mereka berkata: Kami telah beriman dan manakala mereka kembali kepada syaitan-syaitan mereka, mereka berkata pula: Sesungguhnya kami tetap bersama kamu, sebenarnya kami hanya memperolok-olok (akan orang-orang yang beriman).
      (Al-Baqarah, 14)

      ٱللَّهُ يَسۡتَہۡزِئُ بِہِمۡ وَيَمُدُّهُمۡ فِى طُغۡيَـٰنِهِمۡ يَعۡمَهُونَ (١٥)

      Allah (membalas) memperolok-olok dan membiarkan mereka meraba-raba dalam kesesatan mereka (yang melampaui batas itu).
      (Al-Baqarah, 15)

      أُوْلَـٰٓٮِٕكَ ٱلَّذِينَ ٱشۡتَرَوُاْ ٱلضَّلَـٰلَةَ بِٱلۡهُدَىٰ فَمَا رَبِحَت تِّجَـٰرَتُهُمۡ وَمَا كَانُواْ مُهۡتَدِينَ (١٦)

      Mereka itulah orang-orang yang membeli kesesatan dengan meninggalkan petunjuk; maka tiadalah beruntung perniagaan mereka dan tidak pula mereka beroleh petunjuk hidayat.
      (Al-Baqarah, 16)

      Padam
    5. Lawak..mmg lawak caii 11.19 biingai dungu beruk ungka
      Tak sedar ker apa diludah itu jatuh balik dia punya muka
      Mmg ternyata bodoh bingai dungu bebal ini budak puaka
      Seorang bakal ahli neraka mau cerita pulak pasal neraka

      Padam
    6. Cai anjing 11.19 ni dah ler muka hodoh perangai tak elok
      Kalau orang Indon, cai barua inii digelar brengsek goblok
      Jelas sangat munafiq ni tak tau agama punya selok belok
      Ada ker ceriita hal dalam kubor dia nak memperolok-olok

      Padam
    7. Kalau Matdey tahu, mestii dia menyesal air mata dikesat
      Terpilih cai 11.19 bengap dungu ini, yg ternyata bangsat
      Sudah lah bingai bahalol bangang, cai ini fasiq dan sesat
      Agak nya budak biol tolol ini, dulu lahir tak dikerat pusat

      Padam
    8. Kalu Matdey tahu ada cai biol begini mesti dia naik hantu
      Mesti ada ramai lagii jenis bengap ini dalam Parti Bersatu
      Boleh jadi cai11.19 ini budak punk pakai subang dan tatu
      Bila dia cakap hal agama, jadi bahan ler untuk ditibai latu

      Padam
    9. Kalau le ramai mcm cai 1.19 inii Bersatu kena tutup kedai
      Ada sekor dua penyokong pun bodoh mengalahkan kaldai
      Biingai biol bengap tolol bahalol cuba mahu tunjuk pandai
      Jenis dungu ni bukan je agama, mak bapak pun dia gadai

      Padam
    10. Cai11.19 dah sesat teruk, telinga dan hati dah tersumbat
      Kalau mahu selamat dia, secara rukyah dia kena berubat
      Cai sesat ini nak balik ke jalan yg benar belum terlambat
      Yg paling mustahak,mengucap semula & segera bertobat

      Padam
    11. Sdr 2.54,

      Cai 11.19 tu percaya dan terpengaruh dan taksub dgn tesis ttg mamak yg dibuat oleh 'ostad' fasiq, John Bodoe ...

      Padam
    12. Yg dia buat citer mamak tongkang kena pelakong dgn malaikat Mungkar Nangkir tu, entah2 boss dia sendiri, si Matdey ha ha

      Padam
    13. bodoh kayu betul 11.19 tuh, pukul kepala tokey sendiri

      Padam
    14. KEBODOHAN ABANG LANG DIA, SI JOHN BODOE, TURUN DEKAT ADIK BONGSU. KIH KIH KIH.

      Padam
    15. Suku sakat tuhan harun ini memang le nyata tidak cerdik
      Sewaktu keciil emak bapak mereka tiidak sempurna didik
      Bukan lah seorang tapii bodoh kesemua keempat beradik
      Tokey mereka sendirii pun mereka sanggup caci & herdik

      Padam
  20. Mengharamkan (At-Taĥrīm):6 - Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang kasar, keras, dan tidak mendurhakai Allah terhadap apa yang diperintahkan-Nya kepada mereka dan selalu mengerjakan apa yang diperintahkan.

    Peringatan untuk tuan blogger juga... contoh terbaik!!! Cuba baca 100x ayat bawah ni...

    Al-Ĥujurāt:12 - Wahai orang-orang yang beriman! Jauhilah kebanyakan dari sangkaan (supaya kamu tidak menyangka sangkaan yang dilarang) kerana sesungguhnya sebahagian dari sangkaan itu adalah dosa; dan janganlah kamu mengintip atau mencari-cari kesalahan dan keaiban orang; dan janganlah setengah kamu mengumpat setengahnya yang lain. Adakah seseorang dari kamu suka memakan daging saudaranya yang telah mati? (Jika demikian keadaan mengumpat) maka sudah tentu kamu jijik kepadanya. (Oleh itu, patuhilah larangan-larangan yang tersebut) dan bertaqwalah kamu kepada Allah; sesungguhnya Allah Penerima taubat, lagi Maha mengasihani.





    BalasPadam
  21. Tersebut le kisah akan keluarga tuhan harun punya cerita
    Mereka semuanya inii berada dalam keseatan yang nyata
    Dalam alQuran disebut orang fasiq yang membawa berita
    Bukan le kelentong, tapi surah al-Hujurat Allah yang kata

    Anak sulong tuhan harun dari Singapore sangat kuat aota
    Kerja diia bawa copy-paste bahan, selongkar blog merata
    Dengan PM & isterii, iblis inilah yang paling kuat mengata
    Banyak kalii diia tertangkap kerana berbohong dan dusta

    Inii pulak kiisah seorang ‘datok’, anak kedua tuhan harun
    Dia inii memang lah pakar dalam jampi serapah menurun
    Dah banyak diugut gempar dgn jampi nak kasi kita gerun
    Nyata ‘datok’ sultan Melaka inii sesat fasiq turun temurun

    Anak ketiga tuhan harun pula banyak buat komen semak
    Diia berlakon berlapiik agama menyamar ‘ostad’ pukimak
    Dia mengkhusus buat tesis mau menghiina kaum mamak
    Menyalahgunakan ayat alQuran pun si fasiq inii tergamak

    Inii pulak cerita pasal anak biol tuhan harun yang bongsu
    Kerja memaki caci carut orang bagai hindu mabok samsu
    Buat citer hal mungkar-nangkiir miirip seorang nabi palsu
    Kerap kali si sewel ni ditibai Kejora hingga diam membisu

    Suku sakat tuhan harun ni keturunan dayus tiada jati diri
    Selalu saja mereka gunakan tektik bapok main pukul curi
    Malam kelmarin biila Kejora mengamuk mereka habis lari
    Setakat empat ekor ituu kita pukul hanya dgn tangan kiri

    BalasPadam
    Balasan
    1. Menyalahgunakan ayat AlQuran itu adalah kamu wahai Kejora. Aku menjadi saksi akan perkara itu. Kamu juga bebas untuk menjadi saksi ke atasku kerana satu hari nanti kita akan bertemu di hadapan Yang Maha Adil untuk diadili.

      Pantun2mu itu tidak meninggalkan bekas bagiku. Bagiku kamu sudah melampaui batas apabila menggunakan ayat2 AlQuran dengan cara yang begitu hina.

      Menentang penjual ayat2 Allah dengan harga yang murah seperti kamu adalah jihad bagiku.

      Radangku padamu bukan kerana peribadi tapi kerana kedahsyatan kamu menjual ayat2 Allah dengan harga yang murah. Wala'yazubillah.

      Terus-terusanlah membaja penyakit2 keji di dalam hatimu itu demi sesuap dedak dunia. Aku telah pun menyampaikan amaranNya kepadamu. Selebihnya aku serahkan kamu kembali kepadaNya.

      Sesungghnya Kamu hanya diberi tempoh. Sampai masanya kamu akan membayar apa yang kamu tempah.

      In shaa Allah nanti aku akan tulis pula tentang mengapa kamu sangat suka mengejek-ngejek mencarut maki hamun dan menggelar.

      Perbuatan2 sebegini bukan sahaja perbuatan orang-orang fasiq dan zalim (ada juga ayat2 AlQuran yang memanggil golongan ini sebagai kafir dan derhaka), tapi adalah perbuatan orang2 yang jahil dan bodoh.

      A drowning man clutches to straw. The drowning Kejora cluctches to caci carut, pantun bodoh and selling Allah's verses.

      May Allah protects my family from becoming like you.


      Padam
    2. Would you please stop acting and beating around the bush 'ostad'!

      Padam
    3. I got a lot of evident in this blog to proof how 'fasiq' you are, 'ostad' John. But I'm not willing to waste my time claiming all that. Just let the readers justify.

      Padam
    4. Tulisan tesis ttg mamak tu tak nak sambung lagi ke 'Ostad' John?

      Hari tu janji ada sambungannya...!

      Padam
    5. Elok tuan beredar dari sini wahai ‘ostad’ John jubah laboh
      Kalau masih jugak nak membebel lagi terok Kejora taboh
      Duduk rehat tenang senang buat apa nak sakiitkan tuboh
      Lebiih baik ‘ostad’ ambil wudhu pergii sembahyang suboh

      Padam
    6. Blog PutraMerdeka memang tempat buat tohmahan fitnah
      Khas bagii mereka yang mau bergelumang darah & nanah
      Hingga sorang berwatak ‘ostad’ tumpang sumpah seranah
      Tak kan berubah sehiingga masuk tujuh kaki dalam tanah

      Padam
    7. ‘Ostad’ John menjadii satu contoh Yahudi punya tali barut
      Bila gagal berhujah, cerita pasal mamak dibuat mengarut
      Tak mustahil diia menyamar jadii si sewel kerja mencarut
      Kejora ni dah lama faham tektik dan cai punya hati perut

      Padam
    8. Ostad John pipii tersorong-sorong hiidung tidak mancung
      Tak dapat kawal marah menghina mamak dia melencung
      Diputar belit ayat Quran guna diia punya mulut muncung
      Kalau di zaman awal tamadun Islam dia layak dipancung

      Padam
    9. ‘Ostad’ John pernah nasihat si Otaman jgn bergomol babi
      Tetapi nasihat ini timpa balik hidung inii palsu punya nabi
      Dicampur-adukkan ‘hiina cacii’ dgn Quran dek nak melobi
      Kian lama kian dekat darii fasiq ke munafiq ke kafir harbi

      Padam
    10. Ostad John fasiq ‘pelakon terbaik’ kini dah terlantar parah
      Tak tahu pasal apa dgn mamak, ostad John ini jadi marah
      Siapa yg benar siapa salah, kpd Allah jer ler kita berserah
      Yg pasti dari Allah: ‘Jgn dijual ayatku dgn harga yg murah’

      Padam
    11. Salam saudara Tanpa Nama 5:15

      Selepas saya kata akan sambung (in shaa Allah) saya telah pun menyambungkannya. Pada posting yang terakhir saya tidak lagi tulis akan sambungkannya. Maka boleh anggap sahaja ia habis di situ.

      I dont stop when i'm tired but I stop when I am done.

      Matlamat saya telah sampai, taktik Kejora telah diketahui dan kawan2 lain khususnya pak othman tidak lagi jatuh ke dalam perangkap pendusta itu.

      Tapi dari semasa ke semasa saya akan muncul buat penjelasan hanya bila perlu. Si pendusta ini akan menukar taktik mengatakan saya takut dengannya bila saya tak muncul. Hakikatnya dia memang tak mau saya muncul lagi.

      Contohnya kali ini saya muncul untuk beri penerangan:-

      Cuba lihat posting 5:04 dan 5:12. Keduanya adalah dari orang yang sama. Ia dibuat berturut-turut sebab dia sedang keluh kesah.

      Apabila dilihat kandungannya akan kelihatan posting2 itu adalah sebahagian dari taktik 'pelemah' yang sering digunakan oleh mamak. Kalau saya jawab dia akan spin lagi, jawab lagi dia spin lagi, so saya biarkan saja komen tu. Orang puteh cakap 'no case to answer'.

      Kemudian lihat pula posting Kejora jam 5:20. Itu adalah taktik mamak untuk menakut2kan orang Melayu, sebab dia tahu saya Melayu dan takkan tahan telinga dengan makian dia sebab itu dia ugut begitu. Itu juga tanda dia terkesan dengan posting saya dan tidak mahu saya berada dalam ni.

      Tapi dia tidak tahu motivasi saya. Bukannya dedak tapi menentang kejahatan. Apabila dia gunakan ayat2 AlQuran dengan cara yang begitu menghinakan maka dia telah beri saya motivasi untuk menentang kemungkaran yang dilakukannya. Bagi saya menentang kemungkaran ini adalah jihad dan in shaa Allah caci maki dia tak akan menakutkan saya sebab saya ada motivasi sendiri iaitulah ayat berikut:-

      يجاهدون في سبيله ولا يخافون لومة لائم

      Mereka berjuang pada jalan Allah dan tidak takut kepada cercaan orang-orang yang mencerca.

      Padam
    12. Woi 'ostad' bahalol, kalau aku bersumpah dgn nama Allah, aku bukan mamak, mahukah ngko cakap:
      "demi Allah, Kejora tu mamak"

      Aku cabar ngko ostad!

      Padam
    13. وَإِذَا رَأَيۡتَهُمۡ تُعۡجِبُكَ أَجۡسَامُهُمۡ‌ۖ وَإِن يَقُولُواْ تَسۡمَعۡ لِقَوۡلِهِمۡ‌ۖ كَأَنَّہُمۡ خُشُبٌ۬ مُّسَنَّدَةٌ۬‌ۖ يَحۡسَبُونَ كُلَّ صَيۡحَةٍ عَلَيۡہِمۡ‌ۚ هُمُ ٱلۡعَدُوُّ فَٱحۡذَرۡهُمۡ‌ۚ قَـٰتَلَهُمُ ٱللَّهُ‌ۖ أَنَّىٰ يُؤۡفَكُونَ (٤)

      Dan apabila engkau melihat mereka, engkau tertarik hati oleh tubuh badan mereka (dan kelakuannya) dan apabila mereka berkata-kata, engkau juga (tertarik hati) mendengar tutur katanya (kerana manis dan petah sekalipun kosong). (Dalam pada itu) mereka adalah seperti batang-batang kayu yang tersandar (tidak terpakai kerana tidak ada padanya kekuatan yang dikehendaki). Mereka (kerana merasai bersalah, sentiasa dalam keadaan cemas sehingga) menyangka tiap-tiap jeritan (atau riuh rendah yang mereka dengar) adalah untuk membahayakan mereka. Mereka itulah musuh yang sebenar-benarnya maka berjaga-jagalah engkau terhadap mereka. Semoga Allah membinasa dan menyingkirkan mereka dari rahmatNya. (Pelik sungguh!) Bagaimana mereka dipalingkan (oleh hawa nafsunya dari kebenaran)?

      (Al-Munafiqun: 4)

      Orang2 munafiq ini sering memperlihatkan diri mereka sebagai bijak pandai dan manis tutur kata. Lakonan mereka ada di mana shj, di layar skrin, di atas kertas, di dalam blog internet...

      Susah nak mengenali mereka ini, wahai 'ostad'!

      Padam
    14. Wanita (An-Nisā'):63 - Mereka itu adalah orang-orang yang Allah mengetahui apa yang di dalam hati mereka. Karena itu berpalinglah kamu dari mereka, dan berilah mereka pelajaran, dan katakanlah kepada mereka perkataan yang berbekas pada jiwa mereka.

      Padam
  22. Caii-cai yg lain tak berdaya tolong, hanya menahan sebak
    Lihat jer le 11.19, ‘anjing tambatan’ mereka kena tembak
    Nak masuk rasa takutt, tonton jer semacam joget lambak
    Orang tua cakap, jgn ke laut kalu tak pandai main ombak

    BalasPadam
  23. ‘Ostad’ John fasiq pakar ‘tesis mamak’ dah hilang maruah
    Main dekat atas jer dia (4.27), tak berani turun ke bawah
    Kelihatan nya ‘pelakon terbaik’ ni tak berani lagi nak juah
    Dengan Kejora, dia rasa ler ‘ostad’ bingai ini makan kuah

    BalasPadam
  24. John pukimak mau berlakon ‘ostad’ tapi dia berat sebalah
    11.19 permain alam kubor & guna Quran tak dikata salah
    Bila kita kata dia keji hina mamak, dialih tiang buat helah
    Terkedu, ‘ostad’ biol ‘pelakon terbaik’ inii dah cabut belah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kejora 6:41 pg,

      Tulisan 11.19 itu ialah tulisan John Doe sebenarnya.
      Cuba tengok posting sebelum ini, banyak yang dia tulis menghentam mamak, tapi dengan cara yang tidak begitu kasar.
      Bila dia nak hentam cara kasar(terlampau marah dengan golongan mamak), dia tak mahulah guna identity John Doe, takut dikutuk sebab dia banyak buat komen berciri ustad sebelum ini.
      Jadi, mana mungkin dia nak hentam tulisannya sendiri.

      Padam
    2. Pasal apa john doe ini terlalu marah dengan kaum mamak, sedangkan Medey yang dia bela itu pun orang mamak? Gua rasa dia ada menyimpan dendam besar dengan orang2 keturunan mamak. Mungkin ada sedara mara perempuan dia pernah kena rogol dengan mamak.

      Padam
    3. Aa aa betul lah. Mungkin komen yang selalu maki carut spt: mak Kejora dirogol babi, anjing sewel baka hindu pariah dsb itu, samada tulisan Othaman atau John Doe dengan mengguna ‘tanpa nama’. Tidak mustahil.

      Padam
    4. Betul tidak mustahil saudara tapi tidak betul.

      وكفى بالله شهيدا.
      (Memadailah Allah sebagai saksiku)

      Allah adalah saksi saya bahawa segala komen yang dipenuhi cacian tu bukan dari saya. Saya tidak berlawan dengan mencarut. Nanti kalau ada masa saya akan tulis tentangnya.

      Saya dah berapa kali cakap jangan gunakan maki hamun dan carut marut. Yang salah tu tetap salah dan saya tidak pernah menyokongnya.

      Sudah berapa lama Kejora mencarut dan maki hamun dalam ni, tapi saya cool ja menjawab. Hanya bila dia gunakan ayat2 AlQuran dengan begitu hina barulah saya berubah mode keras dan gunakan ayat AlQuran kembali sebagai hujah ke atasnya.

      Saya tiada dendam dengan mamak. Sudah lama saya nampak Kejora ni mamak tapi apabila dia terlalu biadab dan gunakan taktik pelemah ke atas orang yang jawab dengan sopan, maka saya dedahkanlah taktik si mamak ni, supaya orang lain khususnya pak Othman tidak jatuh dalam perangkapnya.Ia sebahagian art of war.

      Padam
    5. Woi 'ostad' bahalol, kalau aku bersumpah dgn nama Allah, aku bukan mamak, mahukah ngko cakap:
      "demi Allah, Kejora tu mama"

      Aku cabar ngko ostad!

      Padam
    6. correction:

      Woi 'ostad' bahalol, kalau aku bersumpah dgn nama Allah, aku bukan mamak, mahukah ngko cakap:
      "demi Allah, Kejora tu mamak"

      Aku cabar ngko ostad!

      Padam
    7. وَإِذَا رَأَيۡتَهُمۡ تُعۡجِبُكَ أَجۡسَامُهُمۡ‌ۖ وَإِن يَقُولُواْ تَسۡمَعۡ لِقَوۡلِهِمۡ‌ۖ كَأَنَّہُمۡ خُشُبٌ۬ مُّسَنَّدَةٌ۬‌ۖ يَحۡسَبُونَ كُلَّ صَيۡحَةٍ عَلَيۡہِمۡ‌ۚ هُمُ ٱلۡعَدُوُّ فَٱحۡذَرۡهُمۡ‌ۚ قَـٰتَلَهُمُ ٱللَّهُ‌ۖ أَنَّىٰ يُؤۡفَكُونَ (٤)

      Dan apabila engkau melihat mereka, engkau tertarik hati oleh tubuh badan mereka (dan kelakuannya) dan apabila mereka berkata-kata, engkau juga (tertarik hati) mendengar tutur katanya (kerana manis dan petah sekalipun kosong). (Dalam pada itu) mereka adalah seperti batang-batang kayu yang tersandar (tidak terpakai kerana tidak ada padanya kekuatan yang dikehendaki). Mereka (kerana merasai bersalah, sentiasa dalam keadaan cemas sehingga) menyangka tiap-tiap jeritan (atau riuh rendah yang mereka dengar) adalah untuk membahayakan mereka. Mereka itulah musuh yang sebenar-benarnya maka berjaga-jagalah engkau terhadap mereka. Semoga Allah membinasa dan menyingkirkan mereka dari rahmatNya. (Pelik sungguh!) Bagaimana mereka dipalingkan (oleh hawa nafsunya dari kebenaran)?

      (Al-Munafiqun: 4)

      Orang2 munafiq ini sering memperlihatkan diri mereka sebagai bijak pandai dan manis tutur kata. Lakonan mereka ada di mana shj, di layar skrin, di atas kertas, di dalam blog internet...

      Susah nak mengenali mereka ini, wahai 'ostad'!

      Padam
    8. Jawapan aku ialah:-

      Aku pernah bbrp kali jumpa mamak yang bersumpah dengan nama Allah mereka tak lakukan sesuatu tapi akhirnya terbukti mereka melakukannya. So aku tak percaya dengan sumpah kamu tambahan pula kamu ni kaki carut. Pernyataan ini applicable bukan sahaja kepada mamak tetapi kepada Melayu juga. Sumpah hari ini tiada nilai keterangan lagi.

      Dan aku juga tidak akan bersumpah apa yang aku tidak tahu secara pasti. Apabila aku berikan analisa yang kamu ni mamak, aku guna cara bukti keadaan. Ia masih tidak konklusif seperti penyaksian.

      Kamu ingat cerita zulaikha dan yusuf apabila orang bijak itu berkata "kalau koyak dari depan Yusof berbohong, kalau koyak dari belakang Zulaikha berbohong? ". Itu tandanya bukti keadaan wujud di dalam AlQuran.

      Tapi bukti keadaan ini tak konklusif dan disebabkan itulah ia tidak diterima dalam hudud. Hudud hanya terima penyaksian.

      Apa pun bagi aku yang penting ialah cara kamu memang cara mamak dan hanya dengan mengetahui fiil mamak sahaja kawan2 aku boleh berhadapan dengan kamu.

      Kalau aku bersumpah kamu ni mamak maka aku akan jadi fasiq pendusta kerana bersumpah benda yang aku tak tahu. Aku tak takut kamu panggil aku fasiq tapi aku tak mahu jatuh fasiq di mata Allah.

      Mohon izin beredar dulu.

      Padam
    9. Jangan lari 'ostad' bacul!

      Cakap: "demi Allah, Kejora mamak"

      atau aku akan labelkan ngko munafiq selama-lamanya seperti mana aku labelkan Othaman!

      Padam
    10. Walau aku pencarut, aku berani guna nama Allah demi kebenaran, bukan mcm ngko 'ostad' bacul...kokok berderai tapi ekor bergelumang tahi...

      Padam
    11. Jawapan aku ialah:-

      Aku pernah bbrp kali jumpa mamak yang bersumpah dengan nama Allah mereka tak lakukan sesuatu tapi akhirnya terbukti mereka melakukannya. So aku tak percaya dengan sumpah kamu tambahan pula kamu ni kaki carut. Pernyataan ini applicable bukan sahaja kepada mamak tetapi kepada Melayu juga. Sumpah hari ini tiada nilai keterangan lagi.

      Dan aku juga tidak akan bersumpah apa yang aku tidak tahu secara pasti. Apabila aku berikan analisa yang kamu ni mamak, aku guna cara bukti keadaan. Ia masih tidak konklusif seperti penyaksian.

      Kamu ingat cerita zulaikha dan yusuf apabila orang bijak itu berkata "kalau koyak dari depan Yusof berbohong, kalau koyak dari belakang Zulaikha berbohong? ". Itu tandanya bukti keadaan wujud di dalam AlQuran.

      Tapi bukti keadaan ini tak konklusif dan disebabkan itulah ia tidak diterima dalam hudud. Hudud hanya terima penyaksian.

      Apa pun bagi aku yang penting ialah cara kamu memang cara mamak dan hanya dengan mengetahui fiil mamak sahaja kawan2 aku boleh berhadapan dengan kamu.

      Kalau aku bersumpah kamu ni mamak maka aku akan jadi fasiq pendusta kerana bersumpah benda yang aku tak tahu. Aku tak takut kamu panggil aku fasiq tapi aku tak mahu jatuh fasiq di mata Allah.

      Mohon izin beredar dulu.

      Padam
  25. Pastii sekali John Bodoe kinii merasa menyesal tak sudah
    Akibat mahu tunjuk kehebatan diri, dia kini terima padah
    Watak sebenar si fasiq inii sudah habis Kejora kasi dedah
    Kinii baru ‘ostad’ fasiq inii tahu langit itu tinggi ke rendah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ha ha, I guess this lousy John Doe is as equally stupid as Othaman.

      Padam
  26. ha ha

    angah seyap jer terkedu,

    alang dgn acu tenat lunyai kena taji

    along awal2 lagi cabut lari

    empat beradik anak tuhan harun

    ha ha

    BalasPadam
  27. Kejora ingat dia boleh takutkan saya dengan carut-marut, maki hamun dan label fasiq yang dia sangat suka itu? Well his guess is wrong.

    To Kejora:-

    U are welcome to continue your caci, carut and labelling way, I will do it the intelligent way.

    If u think i'm gonna run, u r so wrong.

    Untuk pengetahuan kamu (kamu boleh kata aku riak kalau kamu nak, ur opinion about me doesnt count) aku pernah ditawarkan pekerjaan dengan Jabatan Hal Ehwal Khas sebab mereka lihat aku berani berhadapan dan berhujah dengan ustaz2 PAS yang serba sedikit berilmu, walaupun dimaki kafir dan sebagainya.

    Tapi tawaran itu aku tolak sebab takut terjebak ke peringkat terpaksa membela yang salah. Syukur kini aku selamat dari menjadi pendedak.

    Malah di dalam blog ini juga aku hanya mula menggunakannya ayat2 AlQuran selepas melihat kamu menggunakannya dengan cara yang begitu hina sekali. Sebelum itu aku tak pernah keluarkan ayat AlQuran sebab takut terjebak.

    Aku juga pernah berseorangan menentang secara berhadapan ustaz2 wahabi yang faham serba sedikit ayat2 AlQuran. Juga begitu mudah melabel orang dengan pelbagai label.

    Apa yang kamu fikir kamu boleh takutkan aku dengan ugutan di alam maya?

    In shaa Allah kaki aku takkan lari dari berhadapan dengan kamu. Hanya saja aku punya pekerjaan dan tanggungjawab sendiri yang perlu dilunaskan. Tidak seperti kamu, aku tidak dibayar untuk muncul. Dan aku hanya muncul bila perlu. Kamu bebas panggil aku keluar seperti orang tidak keruan. Aku hanya akan keluar bila perlu dan bukan bila dipanggil oleh kamu.

    Pepatah Arab ada mengatakan hanya pohon yang berbuah yang akan dibaling orang. Kini aku boleh berbangga sebab kamu dah letakkan aku sebaris dengan pak Othman dan pak Rahman yang nampak kebijaksanaan mereka, berbanding pencarut seperti kamu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Woi 'ostad' bahalol, kalau aku bersumpah dgn nama Allah, aku bukan mamak, mahukah ngko cakap:
      "demi Allah, Kejora tu mamak"

      Aku cabar ngko ostad!

      Padam
    2. وَإِذَا رَأَيۡتَهُمۡ تُعۡجِبُكَ أَجۡسَامُهُمۡ‌ۖ وَإِن يَقُولُواْ تَسۡمَعۡ لِقَوۡلِهِمۡ‌ۖ كَأَنَّہُمۡ خُشُبٌ۬ مُّسَنَّدَةٌ۬‌ۖ يَحۡسَبُونَ كُلَّ صَيۡحَةٍ عَلَيۡہِمۡ‌ۚ هُمُ ٱلۡعَدُوُّ فَٱحۡذَرۡهُمۡ‌ۚ قَـٰتَلَهُمُ ٱللَّهُ‌ۖ أَنَّىٰ يُؤۡفَكُونَ (٤)

      Dan apabila engkau melihat mereka, engkau tertarik hati oleh tubuh badan mereka (dan kelakuannya) dan apabila mereka berkata-kata, engkau juga (tertarik hati) mendengar tutur katanya (kerana manis dan petah sekalipun kosong). (Dalam pada itu) mereka adalah seperti batang-batang kayu yang tersandar (tidak terpakai kerana tidak ada padanya kekuatan yang dikehendaki). Mereka (kerana merasai bersalah, sentiasa dalam keadaan cemas sehingga) menyangka tiap-tiap jeritan (atau riuh rendah yang mereka dengar) adalah untuk membahayakan mereka. Mereka itulah musuh yang sebenar-benarnya maka berjaga-jagalah engkau terhadap mereka. Semoga Allah membinasa dan menyingkirkan mereka dari rahmatNya. (Pelik sungguh!) Bagaimana mereka dipalingkan (oleh hawa nafsunya dari kebenaran)?

      (Al-Munafiqun: 4)

      Orang2 munafiq ini sering memperlihatkan diri mereka sebagai bijak pandai dan manis tutur kata. Lakonan mereka ada di mana shj, di layar skrin, di atas kertas, di dalam blog internet...

      Susah nak mengenali mereka ini, wahai 'ostad'!

      Padam
    3. No moving the goal post please! 'Ostad'!

      Padam
    4. Dah banyak pihak JAKIM tangkap orang2 jenis 'ostad' sesat dan nabi2 palsu...

      Padam
    5. Dulu Kejora kenal Othaman seorang shj jenis bongkak angkat diri dan selalu memperlekehkan orang lain, kini timbul pula OthamanII...cuma bezanya, Othaman tak pandai bermain dgn ayat Quran atau Bahasa Arab spt OthamanII...

      Padam
    6. Petikan cakap besar seorang munafiq kat atas:

      "If u think i'm gonna run, u r so wrong."


      BUT, THE ONLY CHOICE LEFT WITH HIM IS TO RUN!

      Padam
    7. Pity to that poor idiot who intend to be smart but 'nul'...!

      Padam
  28. Wanita (An-Nisā'):63 - Mereka itu adalah orang-orang yang Allah mengetahui apa yang di dalam hati mereka. Karena itu berpalinglah kamu dari mereka, dan berilah mereka pelajaran, dan katakanlah kepada mereka perkataan yang berbekas pada jiwa mereka.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih saudara 8.03.

      Allah tahu apa di hati mereka, walaupun di mata manusia mereka boleh perlihatkan sbg orang2 bijak dan berbudi bahasa.

      وَهُوَ بِكُلِّ شَىۡءٍ عَلِيمٌ۬

      dan Dia Maha Mengetahui akan tiap-tiap sesuatu

      Padam
    2. Sama2 tkasih.

      Padam
    3. Saudara 8:03. Terima kasih kerana berkongsi ayat itu.

      Alhamdulillah nampak ketara si Kejora sudah terkesan dengan apa yang saya tulis tentangnya. Tak perlu caci carut maki label spin dan sebagainya.

      Padam
  29. 4:145) Surely the hypocrites shall be in the lowest depth of the Fire and you shall find none to come to their help

    (4:146) except those who re-pent and mend their ways and hold fast to Allah and make their faith exclusive to Allah.174 Those people shall be numbered with the believers and Allah will certainly bestow on the believers a great reward.

    BalasPadam
  30. 8.15

    setuju, untuk golongan munafiq, neraka yg paling bawah, paling hampir dgn bahan api...

    BalasPadam
  31. Ar-Rūm:60 - Oleh itu, bersabarlah (wahai Muhammad), sesungguhnya janji Allah itu benar; dan janganlah orang-orang yang tidak meyakini apa yang engkau sampaikan itu menjadikan engkau resah gelisah.

    BalasPadam
  32. John Bodoe mau jadi ‘ostad’ tapi tiada sifar jujur amanah
    Di dalam hatii dia penuh kepalsuan serta kudis bernanah
    Bila dia matii hujah, citer kejora mamak direkanya fitnah
    Tapi hari inii semua tesis bodoh karut itu hancur musnah

    BalasPadam
  33. Kepada mamak tongkang,

    Kenapa perlu marah apabila berkata kata?

    Kenapa perlu takut apabila beri komen?

    Kenapa perlu bersumpah, keluar kata2 kesat dan lucah jika tidak bersalah?

    Adakah kamu manusia umat nabi muhammad?

    BalasPadam
  34. Sebab apa si Kejora ni hanya mampu keluar kata2 kesat dan lucah? Sebab itu sajalah standard dia...

    Kalau saya ada masa saya akan tulis tentang kaki carut dan lucah ni menandakan dia seorang yang tak ada hujah.

    Apa nak buat. Sudah terperangkap di dalam dunia dedak. Kalau berhenti nak tak tahu nak cari makan mcm mana..

    To Kejora; teruskan dengan caci carut kamu tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mcm mana John, aku bersumpah dgn nama Allah, aku bukan mamak.

      Cuba kau katakan:

      "Demi Allah Kejora itu mamak"

      Kalau tidak, ngko 'ostad' munafiq pukimak!

      Padam
  35. Aku dah explain dan tak perlu ulang explain lagi. Kaki spin mcm kamu mmg akan terus spin. Aku tak apologetik dengan mamak dan yang sewaktu dengannya.

    Suka hati kamulah Kejora nak cakap apa sebab kata2 pencarut dan pendusta macam kamu tiada kesan ke atas aku.

    Yang pastinya sejak aku dedahkan ciri2 mamak dan bahawa kamu menpunyai segala ciri2 itu caci carut kamu dah tak laku lagi Kejora.

    Teruskan carutanmu itu wahai pencarut.



    BalasPadam
    Balasan
    1. Spin 'ostad' spin, jgn tak spin...

      Kih kih kih...

      Padam
  36. Binatang Ternak (Al-'An`ām):68 - Dan apabila kamu melihat orang-orang memperolok-olokkan ayat-ayat Kami, maka tinggalkanlah mereka sehingga mereka membicarakan pembicaraan yang lain. Dan jika syaitan menjadikan kamu lupa (akan larangan ini), maka janganlah kamu duduk bersama orang-orang yang zalim itu sesudah teringat (akan larangan itu).

    BalasPadam
  37. Hai Kejora Tak Ngaku Mamak..

    Tetiba aku teringat kisah kawan sekolah aku. Saja nak kongsi dgn kamu. Mudah2an sama2 leh ambil iktibar.

    Mukanya mamak, namanya pun mamak dan memang dia ada keturunan india Muslim. Tapi dia ini mamak baik, solat tak tinggal dan tak pernah dengar dia mencarut.

    Anehnya kawan ni, apabila orang sebut namanya mamak (nak mudah bezakan, disebut Kejora Mamak, misalannyalah) dia suka marah-marah dan mati2 kata dia bukan mamak. Dulu aku hairanlah kenapa dia tak ngaku mamak padahal dia memang mamak. Dia pula bukan seorang penipu, siap solat cukup lagi, mengapa dalam bab ni dia menipu?

    Lama2 selepas aku lebih mengenali mamak baru aku tahu dia tak ngaku mamak sebab otaknya setkan bahawa dia Melayu dan mamak baginya adalah mereka yang berbudaya India dan Islam. Ini disebut akal mamak. Melalui penggunaan akal sebegini dia tak ngaku dirinya mamak dan dalam masa yang sama dia tidak berbohong. Bijak kan?

    Sekarang ni kawan aku ni ada buka satu tmpt istirehat. Tempat ni jadi tempat buat maksiat. Satu hari seorang kawan Melayu kami maklumkan kat dia bahawa tmptnya sudah menjadi tempat maksiat. Mula2nya ingatkan dia tak tau, tapi dan jawapannya mengejutkan semua. Katanya 'ko tak perlu bagitau kat aku, dan aku tak nak ambil tahu, aku hanya bisnes'.

    Kamu rasa2lah Kejora, kalau camtulah kawan aku yang tak pernah mencarut ni gunakan akal mamaknya dalam menafikan dia mamak, adakah aku akan percaya sumpah kamu?

    Itu belum dikira aku kena 2 kali mamak yang bersumpah demi Allah konon tak lakukan sesuatu tapi akhirnya jelas dia lakukan.

    Apa pun memandangkan kamu tidak mengaku mamak, maka aku takkan cakap kamu mamak lagi, kasihan kat kamu. Sebaliknya aku akan sebut kamu sebagai 'Kejora Tak Ngaku Mamak'.

    Kamu nak sebut apa kat aku pun ikut sukalah sebab kaki carut putar alam macam kamu yang gunakan ayat2 AlQuran dengan cara paling hina tidak ada nilai bagiku.

    Teruskanlah carutanmu itu.





    BalasPadam
    Balasan
    1. Aku bersumpah dgn nama Allah.
      Aku cabar ko, kalu ko percaya Allah, cuba taip:

      "Demi Allah, Kejora mamak"

      Tak perlu karang panjang atau spin.

      Padam
    2. John Bodoe maiin dengan ayat Quran nak berlagak ‘ostad’
      Tapi dia ni fasiq, suka buat fitnah serupa munafiq murtad
      Aku rasa si John barua pelesit bangsat inii kaki memantat
      Pantang tengok burit betiina lalu pakai singkat atau ketat

      Padam
  38. APA lah nak bising bising pasal kaum ni.. Asal Islam dah lah...pi salam tuu.. Mintak maaf..tak yah gaduh..

    BalasPadam