Jumaat, 21 Oktober 2016

Lagi Bajet Sandiwara..?









Apakah bajet yang dibentangkan petang tadi akan diubah suai seperti mana bajet tahun lalu..? Rakyat sedia menunggu..!

Yang jelas sejarah hitam sekali lagi tercipta apabila pihak pembangkang beramai ramai keluar dewan semasa najib membentangkan bajetnya..!

Yang jelas najib dalam pembentangan bajet kali ini telah menjadikan seberapa ramai wakil golongan rakyat untuk diampu dan mengambil keuntungan politik..!  

Pakatan Harapan lawmakers staged a walkout after displaying placards stating ‘Siapa MO1?’ (Who is MOI?) as Prime Minister Najib Abdul Razak tabled Budget 2017 in Parliament.
The walkout happened after Speaker Pandikar Amin Mulia repeatedly appealed to the MPs to sit and allow the prime minister to continue with his speech.

Lu Fikir La Sendiri!!!


136 ulasan:

  1. CAI dap semua cakap gst bakal Naik 8% mana dia nampak penipunya protun ini

    BalasPadam
    Balasan
    1. Caii..tahun dpn naiiklah tuu..biasanya mcm tuulah..bangla mcm ko pun sibuk psl gst buat APA..

      Padam
    2. Ted tua bodoh nak mampus

      Perkara penting spt gst mesti diumumkan dlm bajet supaya ia dpt dibahaskan,

      Kecik dulu tak nak mampus. Dah besar jd bodoh sampai tua.

      Padam
    3. Ko yg cakap..bila dap cakap?

      Padam
    4. Yg pasti minyak masak naik

      Padam
    5. Saya minta pembangkang segera arahkan Obama tunjukkan M01. Kemudian segera arah denfan tegas DOJ mendakwa. Hakim dipersetujui oleh DAP melalui CAT yang adil.

      Padam
    6. Saya minta pembangkang segera arahkan Obama tunjukkan M01. Kemudian segera arah denfan tegas DOJ mendakwa. Hakim dipersetujui oleh DAP melalui CAT yang adil.

      Padam
  2. Wei..pm ko bentang bajet sambil provoke pembangkang..bentang je lah .. Jgn nk provoke apa bagai...xde disiplin punya pm

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ko mata buta ke? . siapa yg membawa banner"siapa mo1"

      Padam
    2. sapa mo1 jawap laa

      Padam
    3. Aku jawab aku kenapa tiga ekor khairuddin, husam dan Matthias Chang tarik balik saman pada 1mbd itu, akan senang jika tiga ekor ITU tak tarik balik saman Dan dapat kita ketahui mo1
      Tapi disebab tiga ekor khairuddin, husam dan Matthias Chang ini macai protun tak dapat tahu siapa ITU mo1 ITU
      He.he.he fanatik protun nak tahu juga

      Padam
    4. .jjjjjjjjjjjjjkkkkkkkkllllllll%%%%%%%%%?????????ttttttt? Tak faham langsung.....!!!!!

      Padam
    5. 7.51 bodoh..saman tu ditarik balik untuk pindaan kerana kes red granite yg memohon kpd DOJ untuk pplepasan filem bukan rizaaziz..ngok..dah lama citer ni masih bodoh payah nak faham..

      Padam
    6. 8:14ptg dah CAI tiga ekor ITU tarik balik saman he.he.he

      Padam
    7. Sdra 8:14..

      Nampak tak Kejora cuba spin/putar belit? Dah jgn layan dia, biar dia cakap & mengilai sorang-sorang macam puaka.

      Padam
    8. bila monyet2 keluar dewan baru aman rasa nya mendengar belanjawan..

      Padam
    9. Siapa yang paling banyak dan paling awal provoje....buta ngan oekak agaknya.... dari awal pm bentangkan bajet suara sumbang dari block pembangkang kuat kedengaran...... mcm vavi kan perangai protun ngan dap neh... puiiiii

      Padam
    10. Kih kih...kesian Othaman tua munafiq Hindu, tak boleh faham budget...patut ler selama ini menyalak serupa anjing...

      Padam
    11. Saya dah terangkan proses mahkamah tapi budak ni masih tak faham. Mungkin tak cukup kemampuan untuk absorb kot.
      Tak apalah, apa nak buat kalau kemampuan otaknya setakat tu saja. Redho je lah.

      Cuma saya masih menunggu jawapan kepada soalan saya yang begitu mudah dan boleh dijawab oleh sesiapa pun yang waras walaupun memiliki IQ yang amat rendah.

      Soalan simple saya ialah 'pada hari Selasa manakah Pak Ajib akan memfailkan saman? '.

      Padam
    12. Saya dah terangkan proses mahkamah tapi budak ni masih tak faham. Mungkin tak cukup kemampuan untuk absorb kot.
      Tak apalah, apa nak buat kalau kemampuan otaknya setakat tu saja. Redho je lah.

      Cuma saya masih menunggu jawapan kepada soalan saya yang begitu mudah dan boleh dijawab oleh sesiapa pun yang waras walaupun memiliki IQ yang amat rendah.

      Soalan simple saya ialah 'pada hari Selasa manakah Pak Ajib akan memfailkan saman? '.

      Padam
  3. Memang sandiwara pun..gst mmg selamatkn mohd najib..tgk muka tadi mcm takut2 jerr ..ckp pun mendayu2 dpt rasa denyut nadi rakyat katanya..sudahnya rakyat yg tanggung kerajaann..🆙

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kakitangan kerajaan tu rakyat juga kan? Kau faham tak?

      Ted, bodoh tua kutuk mcm kau ni diam sudahlah.

      Padam
    2. Ape punye bodoo ko ni..kakitangan awam tu rakyat jugak ngook

      Padam
  4. He.he.he cakap protun harga minyak masak Naik harga mana dia

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nasihat saya pd teman2 seperjuangan...mulai saat ini jgn layan Kejora (biar dia cakap sorang2) selagi soalan2 kita dia tidak jawab.

      Padam
  5. Najib bakal tangkap oleh FBI mana dia?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nasihat saya pd teman2 seperjuangan...mulai saat ini jgn layan Kejora (biar dia cakap sorang2) selagi soalan2 kita dia tidak jawab.

      Padam
    2. 7.33 Fbi nak tangkap ko kerana lindungi kepala perompak

      Padam
  6. Tiga ekor khairuddin, husam dan Matthias Chang gagal buat najib ditangkap buat malu je korang pembangkang ini

    Khairuddin Dan Matthias Chang pergi mengadu pada FBI
    Khairuddin takut nak berhadapan dengan FBI itu, dia tarik balik saman dia suruh husam buat kerja tarik balik saman betapa malasnya khairuddin ITU

    Sebab ITU najib gagal ditangkap he.he.he betul CAI protun

    BalasPadam
    Balasan
    1. Allow me to make clear enlightenment regarding the withrawal of joint summon by Mathias Chang and Husam (not Khairudin).

      Matthias Chang and Husam Musa have dropped their class action suit against US-based corporations and individuals linked to alleged embezzlement and money laundering involving 1MDB.

      This is according to a court filing on Friday, in the New York Southern District Court, by US-based attorneys representing the duo.

      Appended below is the listing for the said notice of dismissal...

      “NOTICE OF VOLUNTARY DISMISSAL Pursuant to Rule 41(a)(1)(A)(i) of the Federal Rules of Civil Procedure, the plaintiff(s) and or their counsel(s), hereby give notice that the above-captioned action is voluntarily dismissed, WITHOUT prejudice against the defendant(s) Goldman Sachs Group, Inc., Debra Whelan Johnson, Timothy Leissner, Christopher Joey McFarland, Metropolis IX Capital Advisors, LLC, Red Granite Pictures, Inc., Riza Shahriz Bin Abdul Aziz, Low Taek Jho. Document filed by Husam Musa, Matthias Chang. (Burke, Louis).”
      (Mana ada nama Khairuddin, Kejora?)

      It is important to note the said voluntarily dismissal was done without prejudice, which will give them leeway to file a new legal action in the future, if they so desire, after commencement of criminal proceeding to take effect soon.

      It'still early days yet.... the war ain't over & the battle is just beginning. Matthias & Khairuddin have the option of refiling their suit with new or amended evidence, affidavits etc.

      Bear in mind DoJ’s case is still at civil suit status, so nobody have been criminal penalized,,, yet… until those defendants could proof, the source of their funds is legitimate, otherwise… assets forfeiture and a criminal suit will ensue. That's why Red Granite Pictures was allowed to continue with their work “on exciting new projects”, so that its employees would not be deprived of their paycheck.

      And… tersangat pelik why nobody on the side of Najib, dare to mention… Red Granite’s future profit/earnings are frozen under escrow funds.....why..why..?

      ps:
      Sila ambil perhatian semua..saya harap selepas penerangan ini kita tidak terjebak & termakan dgn klentong Kejora.

      Padam
    2. Soalan2 saya dulu..dah terlalu banyak terkumpul (too many accumulated questions left unanswered by you). The most recent one being...

      Can you first show us evidence where "Matthias Chang Dan khairuddin mula2 mengadu pada FBI" that you stated?"

      Padam
    3. Nasihat saya pd teman2 seperjuangan...mulai saat ini jgn layan Kejora (biar dia cakap sorang2) selagi soalan2 kita dia tidak jawab.

      Padam
    4. Othaman Ahmad
      kenapa tiga ekor khairuddin, husam dan Matthias Chang tarik balik saman pada 1mbd itu, akan senang jika tiga ekor ITU tak tarik balik saman Dan dapat kita ketahui mo1
      Tapi disebabkan tiga ekor khairuddin, husam dan Matthias Chang ini, macai protun tak dapat tahu siapa ITU mo1 ITU
      He.he.he fanatik protun nak tahu juga

      Dah CAI tiga ekor ITU tarik balik saman buat malu je

      Padam
    5. Can you first show us evidence where "Matthias Chang Dan khairuddin mula2 mengadu pada FBI" that you stated?" Any link or reliable source?

      Padam
    6. Patut la Kejora tak faham. Pak Man tulis English rupanya.

      Hehe

      Padam
    7. Ye ker...?? Kan dia selalu mendabik dada konon B Inggeris hebat membuat saya K.O. lah, pengsan lah, mampos lah?

      Padam
    8. shell company tafsiran kejora @ cai jibo bodoh tak mampos lagi ialah shell petrol pam kikiki.....dah bodoh nak tipu spin orang pandai...

      Padam
    9. Othaman biol bahalol Yahudi Singapore ni dah mula merapu meraban...kah kah

      Padam
  7. Syabas Najib...Allah bersama mu.
    Hancur kpd pembangkang bodoh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Allah bersama kepala perompak?ajaran mana bi?ajaran sesat umno

      Padam
  8. Gst tak naik pun...
    Subsidi minyak masak tak ditarik pun...

    Bahlol punya pembangkang
    Ulang...

    BAHLOL PUNYA PEMBANGKANG.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Gst tak naik tapi bertambah dengan kenaikan harga barang..ngook

      Padam
    2. 8:28 anjing pengesan tuhan harun

      Padam
  9. Terimakasih atas penambahan brim dp rm1000 kpd rm 1200.
    Aku percaya ramai puak2 protun akan memulangkan balik 'dedak ini'

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aku pun rasa mcm tu jugak sbb protun mkn taik dan minum air kencing

      Padam
    2. Jangan risau saudara.
      Alhamdulillah saya tak dapat BRIM. Mohon pun tidak.

      BRIM ni duit dari rakyat bayar cukai kan? GST jugak kan? So puncanya dari rakyatlah juga kan. Bila rakyat ambil jadi salah pulak? Diambil 100 ringgit dan dipulangkan seringgit yang seringgit tu digebang habis seolah-olah itu duit keturunan dia.

      Atau ia legacy of wealth dari keturunan Pak Ajib? Dia sorang ja kata gitu, adik2nya semua nafikan. Nak percaya siapa?

      Bayar pendedak ambik duit mana? Duit cukai yang rakyat bayar kan? Dah tu duit JPM dan PMO bukan wang awam dana negara ka? Duit dalam akaun Pak Ajib? Oooh, itu derma dan jugak 'rezeki' yang tersesat masuk ke akaunnya tanpa ia sedar.

      Ketika kami tidak mengambil apa2 bahagian daripada bahagian yang kamu sumbangkan melainkan hak kami sebagai warganegara, kamu pula mengambil sebahagian dari wang yang kami bayar cukai untuk mempertahankan penipuan dari perompak negara.

      Nampak tak bezanya kedudukan kita? Siapa di tempat yang mulia dan siapa pula di tempat yang hina?

      Padam
  10. Saman sivil di US dh ditarik balik...
    Tak ada kes pun...
    Kenapa masih war warkan MO1???

    Cerita badi dulang ulang...bodoh punya
    Pembangkang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aku rasa ko yang bodoh....DOJ TIDAK PERNAH TARIK BALIK SAMAN....hatta AG SWITZERLAND telah mulakan kertas siasatan apa yang terlibat dengan 1MDB....Begitu juga dengan pihak Singapore...

      Jelas kesengalan ko....

      Padam
    2. Cai tak dapat buktikan najib bukan kepala perompak..terpaksa rekaciter saman ditarik balik..cai memang bodoo

      Padam
    3. Yg tuduh kena kemukakan bukti, apalah bodoh sangat anak tuhan harun ni

      Padam
    4. Nampak sangat budak ni tak tau apa dia tulis. Bila DoJ tarik saman? Melalui Matthias, Husam dan Khairudin ka?

      Pi baca fakta dulu baru balik mai komen na, ni fakta pun celaru lagi ni.

      Padam
    5. “NOTICE OF VOLUNTARY DISMISSAL Pursuant to Rule 41(a)(1)(A)(i) of the Federal Rules of Civil Procedure, the plaintiff(s) and or their counsel(s), hereby give notice that the above-captioned action is voluntarily dismissed, WITHOUT prejudice against the defendant(s) Goldman Sachs Group, Inc., Debra Whelan Johnson, Timothy Leissner, Christopher Joey McFarland, Metropolis IX Capital Advisors, LLC, Red Granite Pictures, Inc., Riza Shahriz Bin Abdul Aziz, Low Taek Jho. Document filed by Husam Musa, Matthias Chang. (Burke, Louis).”

      Available for public viewing on the US Federal Court System’s Public Access to Court Records (Pacer) online website, as noted on federal court cases monitoring service site pacermonitor.com
      ------------------------------------------------------------

      Mana ada nama Khairuddin, Kejora...jgn nak spin/klentong lah? Atau pun kefahaman Bahasa Inggeris kamu memang lemah tak...???

      Padam
    6. Kah kah ...john boDoe anak haram babi haram jadah udah tak ada modal..

      Padam
    7. Betul kot mcm yang Tanpa Nama sorang tu cakap. Pak Othman tulis BI sebab tu Kejora tak faham.

      Saya minta dia baca fakta balik pun dia tak mampu baca dan dia kata saya tak ada modal. Barangkali berita tentang ini semua dalam BI kot sebab tu Kejora tak faham. Kena cari berita dalam BM kot.

      Tak perlu susah2 terjemah pak Othman, sebab kalau dia faham pun dia akan spin atau buat2 tak faham.

      Teringat kisah fiksyen Kojola menjawab "i dont have family in England, they all live in Malaysia". Tak perlu susah2 terjemah pun sebab kalau dia faham pun dia menipu juga.

      Tak caya? Sebab gebang dirinya ala2 hero Malaya yang tak terkalahkan, rupanya pak Othman ajak mengkopi pun tak berani.

      Seronok tengok gelagat pendedak ni. Nothing to Hide? Hehehe

      Padam
  11. Syabas Najib
    Tahun 2017..BRIM 1200..
    Tahniah...
    Tahun 2018...BRIM 1500.
    BN still the best!!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ko pun bergantung kpd brim..malulaa melayu miskin

      Padam
    2. Kou tu dah kaya sgt ke? Dah senang sikit hina org, berlagak nak mampus, tak bersyukur, kufur nikmat. Lambat laun Allah tarik balik kesenangan kau baru padan muka.

      Padam
    3. Melayu yg kaya raya itu anak beranah Matdey dan kroni2 nya yg dulunya membaham khazanah kerajaan cukup2

      Padam
    4. Lagi2 melalak anak beranah Matdey dan kroni2 nya yg dulunya membaham khazanah kerajaan cukup2, tapi takde sekor pun beruk2 dari kem Najib (khususnya AG Pandir Ronggeng pakar undang2) yg berani heret Tun Mahathir & anak2nya ke mahkamah. Sampai di kota London depan segala bangsa, Tun cabar..sila saman beliau. Fahammm, Kejora...???

      Padam
    5. Sama naik la tu , siapa ada berani saman pang5 bugis tu dg segala hormatnya dipersilakan.

      Padam
    6. Bukankah Joint summon telah dibuat oleh Tun Mahathir/Kairuddin/Aninah tapi belum di ambil tindakan susulan oleh pejabat peguam yg baru? Kamu boleh tak tanya sama si Pandir Ronggeng sampai bila dia nak perap saman itu...???

      Padam
    7. Saman saman lah , menang kalah belum tentu. Dulu bolehlah menang, ketua hakim pun do spepaknya keluar jika tidak mwmehak padanya

      Padam
  12. apa .. tak mungkin saman sivil ditarik balik .. si jahil kat Malaysia ni dah "siasat" , memang confirm Najib dah sebat berbilion ringgit.

    Apalah dungu sangat FBI ngn DOJ ni .. mintak la kat si empunya blog ni bertimbun bukti yg ada ...

    Kau yang si jahil kat malaysia ni harapkan , kau yang paling tak boleh harap ... Ni mesti Najib dah bagi Dedak kat FBI n DOJ ... Hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ko ni baru keluar dari bawah tempurong?

      Padam
    2. Saman boleh di buat kalau bukti dah cukup
      Ini sebab tiga ekor khairuddin, husam dan Matthias Chang ITU rakyat tak dapat tahu 1mo ITU
      ITU protun kalau buat kerja buat lah dengan bersunguh

      Ini tak yg laporkan pada FBI ialah khairuddin dan Matthias Chang, yg tarik saman pada 1mbd husam dan Matthias Chang.
      Khairuddin lepas tangan je apa yg dia buat itu

      Macam mana rakyat nak tahu siapa ITU 1mo bikin malu je protun ini
      Protun buat kerja macam siput babi

      Padam
    3. Can you first show us evidence where "Matthias Chang Dan khairuddin mula2 mengadu pada FBI" that you stated?" Any link or reliable source?

      Padam
    4. Yang lapor pada FBI Khairuddin dan Chang tapi yang tarik saman Husam dan Matthias Chang..

      Lawaknya.. Baca cerita mana ni? Faham proses ke tak ni?

      Ayo tambi, gi baca dulu cita tu pastu mai balik komen na..

      Padam
    5. Salam Sdraku John Doe..

      Mari kita ramai2 desak & asak dia tunjukkan mana bukti kukuh/reliable source yg dia cuba nak klentong di sini konon...

      "Matthias Chang & khairuddin mula2 mengadu ... dan

      "perintah makamah terhadap pembatalan saman DOJ yang diputuskan makamah telah diketahui terlebih dahulu oleh Mathias Chang & Husam Musa".

      Kalau dia gagal.. sah-sah ler Kejora nie dasar PENIPU...!!

      Padam
    6. Kah kah ...john boDoe anak haram babi haram jadah udah tak ada modal..

      Padam
  13. Budget jentai namanya..duit xde

    BalasPadam
    Balasan
    1. Malaysia dah nak bangkrap. Cepatlah lari ke Australia nun..

      Padam
  14. Outraman kadok, Fbi dan DoJ dah makan dedak dari mo1. Apalah bengap sangat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    2. Tahu mengeja tak....Othman Ahmad @ Othaman Ahmad?

      Padam
    3. Dedak pun dedak la, aku berpendapat Obama takut nanti Najib akan menyebelahi blok Negara Cina , malu besau la Obama

      Padam
  15. 8.35 ptg betul kata kau tu.dah 3 bulan pun gaji penjawat awam tak di bayar kan kan

    BalasPadam
  16. Suman terriak sakan kejora jangan dilayan
    kah kah kah pengurusi tetap kuciwa meroyan lagi
    Dakwa DoJ buat pindaan untuk saman
    Memang sah la fitnah dah tak jalan

    kkikikikiki...

    BalasPadam
  17. BUJET SUDAH HABIS DIBENTANG
    PUAK MEDEY KUTTY LARI LINTANG PUKANG
    BARU LAH SUNYI SIDANG DI DEWAN
    PROOOTTT AARGH LEGA BAJET TERBILANG

    kikikiki...

    BalasPadam
  18. Bajek Najib hanya bergantong pada BRIM!!.....tapi sampai bila rakyat digula2kan dengan gula2 palsu dan penuh penipuan seperti itu??......

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sampai bila2 selagi rakyat mau , kalau ko tak nak ,bagi pd aku tau

      Padam
    2. Boleh...malah ramai nak bagi, tapi macam mana nak bagi, nama kamu pun kami tak tahu.

      Padam
  19. John Bo doe selaku ketua dukun tuhan harun cuba mempertahankan bengong tiga ekor tak tau buat kerja makan gaji buta.

    BalasPadam
  20. satu puak mengatakan 1MDB dirompak berbillion ringgit oleh Najib n gengnya berdalilkan khabar dari media milik usahawan Yahudi.

    Anehnya jenayah kolar putih lengkap dengan segala "bukti" sahih - dibawa hanya untuk saman sivil oleh Jabatan kehakiman US. Pelik tapi benar.

    Datang pulak dua ekor mangkuk ayun Husam n Matthias (Batman n robin) pun nak buat saman sivil.

    tapi dua mangkuk ayun ni lagi hebat, DOJ berani taruk 4 penama, si mangkuk ayun yg "berduet" ni up lagi sampai 8 penama. Makna kata,penyiasatan dua ekor mangkuk ayun ni lagi komprehensif dan menyeluruh dari DOJ.

    Tiada angin, tiada ribut.. tiba-tiba dua mangkuk ayun ni gugurkan pulak saman sivil atas alasan nak touch-up cikit fakta hasil respon dari syarikat Red Granit terhadap syarat yg perlu dipatuhi atas perintah makamah membatalkan saman sivil DOJ.

    Apa relevannya dua ekor mangkuk ayun menggugurkan saman sivil di difailkan sendiri ?

    sedangkan perintah makamah terhadap pembatalan saman DOJ yang diputuskan makamah telah diketahui terlebih dahulu oleh dua ekor mangkuk ayun tu.

    Yang paling kelakar sempat lagi dua ekor mangkuk ayun tu bagi "warning" ..

    We'll be back .. haha


    BalasPadam
    Balasan
    1. Bukan gitu bro, ada tertinggal sikit

      We'll be back with lord harun...

      Padam
    2. Tunjukkan bukti/link atau reliable source yg kamu temberangkan konon...."perintah makamah terhadap pembatalan saman DOJ yang diputuskan makamah telah diketahui terlebih dahulu oleh dua ekor mangkuk ayun tu".

      D A S A R P E N I P U ......!!!!!!

      Padam
    3. apa yang tipunya ?? .. DOJ mohon pada makamah untuk membekukan aset dan akaun Red Granit - makamah tolak tapi bersyarat - kena asingkan hasil keuntungan dari filem yg "disyaki" dana dari 1MDB.

      tak lama selepas itu .. dua mangkuk ayun tu terbang ke US untuk failkan saman sivil.

      Respon Red Granit dikeluarkan sebagai memenuhi perintah makamah.

      Yang si mangkuk ayun tu kenapa pulak tiba-tiba gugurkan saman - takde kena mengena pon kan sebab respon Red Granit untuk kes ngn DOJ.

      Siapa yang penipu .. hehe

      Padam
    4. Itu cerita karut rekaan kamu aje... mana bukti kukuh/reliable source yg dia cuba nak klentong di sini konon...

      "Matthias Chang & khairuddin mula2 mengadu" ... dan

      "perintah makamah terhadap pembatalan saman DOJ yang diputuskan makamah telah diketahui terlebih dahulu oleh Mathias Chang & Husam Musa".

      Kalau kamu gagal buktikan .. sah-sah ler kamu nie Dasar PENIPU...!!

      Padam
    5. abg ooii .. pi la nengok perbezaan tarikh diantara pengguguran saman sivil DOJ terhadap Red Granit.

      Dan tarikh dua ekor mangkuk tingkat tu terbang ke US dan failkan saman sivil yg lebih "merecik" dari DOJ.

      maunya DOJ tak berangin satu badan - org taruk 4, si mangkuk ayun berdua tu taruk kaw-kaw punya (lebih dari 4).

      ibarat macam Barcelona kalah dengan Timor Leste dekat Nou Camp.

      Padam
    6. Betul APA yg mula2 cakap najib bakal tangkap FBI ialah Matthias Chang & khairuddin
      Yg lakukam saman Matthias Chang & khairuddin, kerja saman ITU sambung oleh husam & Matthias Chang di amerika

      Tiga ekor ITU gagal buat kerja dengan baik, tun m patut hukum tiga ekor ITU sebab gagal jatuh najib di amerika he.he.he

      Kalau tiga ekor ITU buat kerja dengan baik dah lama dah 1mo di tangkap

      Nampak sangat tiga2 ekor ITU lembat buat kerja he.he.he

      Tun m dah me habiskan jutaan USD kerana tiga ekor tak berguna ini he.he.he

      Padam
    7. Sah tak faham proses betul budak ni.

      Tak perlu nak pertahankan apa2 pun sebab fakta dia pun dah salah.

      Kesiaaaan..

      Padam
  21. Awesomenye 9.50 punya komen
    kah kah siap warning "we will back soon"
    Bila bawa ke mahkamah hanya civil summon
    nnpk barua medey ke USA kerja tak cun...

    kikiki

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lakunan & percubaan klentong 'sendiri komen - sendiri balas' yg tak menjadi.

      Tunjukkan bukti/link atau reliable source yg kamu temberangkan konon...."perintah makamah terhadap pembatalan saman DOJ yang diputuskan makamah telah diketahui terlebih dahulu oleh dua ekor mangkuk ayun tu".

      D A S A R P E N I P U ......!!!!!!

      Padam
  22. Aku ahli umno (pada nama saja) menyokong pembangkang keluar dewan semasa bajet nak dibentang. Tak lain kerana.....KLEPET yg bentang. Si klepet nilah yang menyebabkan satu negara susah. Peruntukan seperti biasa akan dicikun oleh penyokong klepet.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Elok sgt kalau kau keluar umno dan join berukera monyet ungka yg kluor dewan tu.

      MP Pas tak keluar sbb mereka tak nak jd beruk mcm MP dap/pkr/parti kuali yg gila tak bertempat.

      Padam
  23. Man kadok, tak perlu link. Kerja kau cuma harapkan link yg org bagi. Terhegeh hegeh buat kerja mcm beruk Uganda pencen kena paksa panjat pokok kelapa.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nampak sangat apa2 pun penyampaian kamu itu adalah rekaan saja tanpa substantial fact/fakta kukuh yg dapat menyokong lontaran klentong kamu itu. FAHAMMMM.....!!!

      Padam
    2. Ya pak man kadok, yg dua ekor kambing jamnapari pegi tarik balik saman di Amerika tu adalah rekaan kami semata-mata.

      Padam
    3. Harap DS Najib percepatkan sikit pru14, PAS nampaknya telah menyebelahi BN, sudah tentu akan mendapat kemenangan besar. Kemudian tengoklah siapa yang patut do rehatkan di HOTEL bamboo river tu

      Padam
  24. Takdak sapa pun yang aku dengar susah 10.04 ptg melainkan geng putar alam seperti kamu saja yang semakin susah nak spin isu seperti yang kau katakan tu

    BalasPadam
  25. Man kadok abg long tuhan harun,
    Sebenarnya bajet najib tu tipu semua. Kami penjawat awam dah tiga bulan tak dpt gaji.
    Malaysia dah bangkrap sejak bulan julai lagi.
    Kami dpt hidup dgn makan ubi yg ayah kamu si tuhan harun sedekah sahaja.

    BalasPadam
  26. Pak man kadok, ayah kau tuhan harun dah pergi gali ubi ke belum utk disedekahkan kpd penjawat awam yg dah tiga bulan tak dpt gaji.

    BalasPadam
  27. Rasa nya ramai yang sudah dengar yang orang kelantan sudah masak sangat dengan penternak kambing jamnapari yang pakar kelenton ni.Tak sangka pulak kat tempat lain masih ada pulak yang percaya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mulanya org Amerika dah percaya, tapi setelah bau kambingnya dpt dihidu, terus kertas samanya dihantar balik.

      Padam
  28. Apakah PERSAMAAN yg terdapat diantara dua individu bernama Dato' Sri Haji Mohammad Najib bin Tun Haji Abdul Razak dan Muhammad Faizznurr Asyraf bin Husain?

    Ya betul,

    Kedua duanya nama diberi nama mohd.

    Ya betul,

    Nama mohd. begitu indah dan mulia telah dilacurkan oleh kedua dua individu ini!

    Ya betul lagi tuan tuan!

    Keduanya pensonglap, penyeleweng, penyamun dan perompak.

    Apa lagi?

    Kedua duanya mendakwa diri mereka menerima sumbangan dan derma?

    Maaf ye, Tuan2 semua salah...

    Jika tuan2 berfikir najib terima derma dari pak arab, ternyata salah! kerana pada hakikatnya, kedua duanya mencuri dan menyamun wang milik rakyat malaysia!

    Apa pula perbezaan diantara mereka?

    Faiznur sudahpun ditegur pejabat mufti wilayah persekutuan (maaf tuan), telah dihadapkan ke mahkamah, segala asetnya dibekukan oleh hakim, manakala najib masih lagi bebas berkeliaran sesuka hatinya.

    Apa lagi perbezaanya?

    Rakyat buat pengaduan di balai polis terhadap faiznur, sudah dihadapkan ke mahkamah, khairudin pula buat pengaduan terhadap najib juga di balai polis, tetapi malangnya, dengan peguamnya bernama mathias chang turut sama disumbat kedalam lokap (zalim tak najib ni?)

    Akan bersambung....mungkin esok!



    BalasPadam
    Balasan
    1. Eloklah sambung esok, makan ubat dulu. Kalau tak nanti pagi esok kau mengamuk dgn parang, habis anak bini kau tetak. Org gila bukan boleh percaya sangat, tambah lagi bajet tadi gst tak naik dan minyak masak pun tak naik. Darah kau je yg naik.

      Jgn lupa mkn ubat tau.

      Padam
  29. dengar khabar - GST dinaikkan kepada 8 persen, subsidi minyak masak ditarik balik - khabar dari "penyangak" mana tah.

    dengar khabar - semua Ahli Parlimen Pembangkang (kecuali MP dari PAS) meloncat keluar, pastu pegang sepanduk "siapa MO1".

    yang peliknya MP pembangkang "cong" kat pengikutnya, kata Najib ialah MO1 - habis menggelupur semua pengikut berjoget, dari kaki lima sampai ke alam maya pot pet (tengah berak pon pot pet jugak kot) kecuali ketika tidur.

    Persoalannya diantara MP pembangkang ngn si pengikutnya siapa lagi bodoh?

    sepatutnya MP pembangkang yang tergedik-gedik keluar semasa pembentangan bajet 2017 serupa macam sekawan jebon tu pegang sepanduk yang tertulis - "Najib ialah MO1".

    Depan pengikut yg tongong tu bukan main lagi - macam-macam "bukti" ado yang mengatakan Najib ialah MO1 - alih2 yang pakat2 pegang placard "siapa MO1 ?" kenapa pulak ek..

    Eh, DOJ pun tak sanggup namakan dalam saman sivil Najib adalah MO1.

    ada satu lawak Evergreen -
    Aziz sattar - ini misai ke tanglung ?
    P. Ramlee - misai boleh tanglung pon boleh.

    Cuba ubah cikit -

    Pengikut tongong - siapa MO1 ?
    MP pembangkang - Najib ialah MO1.

    MP pembangkang - siapa MO1 ?
    Pengikut Tongong - Najib ialah MO1.

    Kalau dah macam ni - mana kepala mana bontot ?
    Jawapnya - kepala boleh , bontot pon boleh.

    Sama kan dengan lawak Evergreen tu .. hehe ..


    BalasPadam
  30. Setelah dianalisa daripada komen dn jawapan oleh si kadok ini maka bolehlah dirumuskan Othman kadok ini adalah seorang yg dungu lagi bebal..full stop.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tapi dia sgt bertuah sbb ayahnya tuhan harun.

      Padam
    2. Bedsetuju 100%

      Padam
    3. Othman sembayang hari sabtu hari suci dia sama dengan yahudi he.he.he. ada ke patut puak liberal ini suruh kita sembayang hari sabtu he.he.he.he

      Padam
  31. Setelah analisa diantara kedua dua bernamaDato' Sri Haji Mohammad Najib bin Tun Haji Abdul Razak dan Muhammad Faizznurr Asyraf Husain ini,

    Maka bolehlah dirumuskan faizznur mensonglap dan menyeleweng wang kepunyaan anak2 yatim.

    Manakala bolehlah dirumuskan juga, Najib bukan sahaja penyamun, malahan turut melakukan pelbagai aneka jenis kesalahan terhadap SELURUH RAKYAT MALAYSIA!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Najib bentangkan bajet dari dlm penjara sg buluh tadi? Patutlah ramai monyet

      Padam
    2. TIDAK bersetuju 101%

      Padam
    3. He.he.he dia telah terbukti di mahkamah najib belum terbukti di mahkamah malah tiga ekor Matthias Chang, husam & khairuddin pun sangup tarik balik saman di amerika he.he.he

      faizznur telah terbukti dia ambil Wang anak yatim di mahkamah he.he.he

      jaul bezanya fakta kedua2 kes

      Padam
  32. Syukur Alhamdulillah najib bagi brim. Dah tiga bulan kami penjawat awam tak dpt gaji.
    Nasib baik ada ubi kayu yg tuhan harun sedekahkan kpd kami.

    BalasPadam
  33. Budget ala Najib dgn budget ala Tun M boleh diibaratkan seperti pepatah kata Inggeris...

    ” Give a man a fish, and he will live for a day.
    Teach a man to fish, and he will live forever”

    Najib tak habis2 gembar-gemburkan dgn pemberian gula2 Brim.

    Sementara Tun tak putus memberi perhatian pada pendidikan, latihan kemahiran, infra struktur modern untuk kemudahan rakyat & menarik pelaburan asing, Kajian & Pembangunan Teknologi & Sains.

    Itulah bezanya orang berjiwa rakyat, berilmu, thinker & berjiwa besar tidak tunduk dgn kuasa2 besar...berbanding orang tak habis sekolah, takut bini, bersandar pd pakar asing (Khususnya Zionis Yahudi, Amerika & Spore) dan tak pernah hidup merasa susah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mmg banyak perbezaan. Yg paling nyata semasa pembentangan bajet najib, monyet dibenarkan masuk walaupun akhirnya keluar ke habitat asal mereka.

      Padam
    2. ITU Kristian punya doktorin, kita org Islam in kena ikut adnaflah

      Padam
    3. Latihan kemahiran sijil mlvk sampah, ramai tak kerja selepas masuk latihan kemahiran mlvk yg dibuat pihak swasta. CAI fikir kenapa najib terpaksa menbetulkan keadaan yg tun m buat ITU he.he.he

      Padam
    4. Well written pak Othman.

      Pemimpin bijak akan cari jalan camna nak buat income untuk negara.

      Pemimpin bodoh hanya tahu mencukai dan menjual.

      Lebih teruk lagi kalau pemimpin khianat, curi duit untuk hidup mewah dan biarkan rakyat tanggung pencurian dia tu.

      Padam
    5. Well written pak Othman.

      Pemimpin bijak akan cari jalan camna nak buat income untuk negara.

      Pemimpin bodoh hanya tahu mencukai dan menjual.

      Lebih teruk lagi kalau pemimpin khianat, curi duit untuk hidup mewah dan biarkan rakyat tanggung pencurian dia tu.

      Padam
    6. Saya tayangkan semula posting 2 hari lepas di portal ini & juga di blog Tun Mahathir (Chedet cc) untuk menunjukkan jasa Tun terhadap Agama, Bangsa & Tanah Air.

      DEDICATION TO THE GRAND OLD STATESMAN:

      Ayahanda Tun Dr. Mahathir Mohamad, Assalam mualaikum…

      You have always been controversial and transformational. Many misundertood you as leader extraordinaire. As an avid reader of a wide range of subjects, you used to be passionate about science. It was during your tenure as Prime Minister that science assumed prominence & you remain a strong believer in the power of science and innovation in nation building.

      Under your leadership, the Barisan Nasional won landslide victories in the 1982, 1986, 1990, 1995, 1999 & 2003 General Elections.

      As prime minister, your thoughts and ideas were put to the test. Though many initially criticised your many so called mega projects for development, they later had to swallow their words. It soon proved that those mega projects were the ones which helped Malaysia achieve commendable progress. It was during your time that Malaysia experienced rapid economic growth and achieve modernization on par with some of the developed and industrial countries of the world. There is no doubt now that science played an important contributing role in that resounding socio-economic success.

      The mysteries of science continue to excite your goodself. This has inspired you to suggest that Science and Technology programmes be focused on local experience. You believe Science and Technology is a simple, easily understood project. You interprets science as knowledge that can explain all of Almighty Allah’s creations to Man, and should be appreciated.

      At the launching of the New Economic Policy (NEC), You emphasised the role of Science and Technology to induce rapid economic growth and overall productivity and to create a strong industrial base for the nation. This effort continued under the National Development Plan (NDP), the 6th Msia Plan (6MP) and the 7th Msia Plan (7MP). Under this long term plan, Malaysia is set to be a fully developed nation in line with Vision 2020.

      It is through your vision that Malaysia has risen to great heights in the industrialization drive to put Malaysia ahead as a nation.

      Tun… it was also under your leadership and vision that moved Malaysia one step further along the road to industrial progress. The launching of the National Car, Proton on 9/7/85; the blast into orbit of MEASAT1 on the night of 13/1/96; the Multimedia Super Corridor (MSC) that is equipped with an integrated telecommunications network to meet sophisticated and value added needs, are just a few of the projects on Science and Technology that were implemented under your leadership.

      Malaysia used to progress under the strong socio-economic foundation that you helped establish. Malaysians continuously enjoyed the prosperity that came from the industrialized economic growth that you initiated. Tun your enormous contribution has left an unforgettable legacy for our future generation.

      Tun… you’ve made me proud to be a Malay, Muslim and Malaysian. You’re not only a leader to us Malaysians, but also to the developing nations & Muslim countries. You are indeed a World Class Leader. Thank you and may Allah SWT always bestow the best place here and hereafter.

      Sadly all the good cause and harvests are now gone. Your 2 successors have back peddled the country from World 1st Country back to 3rd World Country. The worst of all is the shameful image & heavy-bad debt created by Najib & Rosmah.

      Padam
    7. Pandangan saya ini juga dipersetujui oleh orang lain.

      JPB Oct 20,2016 9:54 AM
      Salam Sejahtera Ayahanda Tun.
      A very good day to you.

      I am in total agreement with the well written statement of Othaman Ahmad. Under your leadership, our beloved country went through tremendous transformation.

      There was once when I was in Manchester UK, when i met a student from Gambia. The moment I told him I was from Malaysia, he was so exicited. He said that his entire country was so proud of Dr.Mahathir and their leaders saw Dr.Mahathir as the greatest leader of the muslim world. He kept on praising Dr.Mahathir. I was so proud of being a Malaysian.

      Sadly today everything about Malaysia is evil in nature.

      We still believe in Tun that you can restore the glory days we once enjoyed. We hope you can get the Opposition allience to work in concert to win the next GE.

      Our love n prayers are always there for you dear Tun M.

      Thank you for not giving up on us.

      God Bless

      Padam
    8. Betul belajar sains dah lama malaysia ini jadi macam Taiwan,korean Dan jepun.
      Mana perginya produk dibanggakan oleh rakyat Malaysia ITU semua
      Yg aku tengok Malaysia terbelakang hanya syarikat pertanian Dan oil and gas je yg boleh dibanggakan ITU semua warisan tun razak
      Nasib baik ada pelaburan luar berteknogi tinggi masuk di Malaysia ini kalau tak dah lama dah Malaysia terkebelakang hanya harap produk jepun ,korean Dan German je untuk banggungkan Malaysia ini

      Padam
    9. Korang ni nampak sangat syok sendiri , tengoklah du keputusan2 undi yg lepas. Cuba baiki dulu keputusan tersebut.

      Padam
  34. Teach man a fish he will live forever
    Give man BR1M 'rakyat' share together gether
    Meddey kutty give a money ang fish
    Oohh my son...oo my cronny only eat together gether

    kikikikiki....Mr Suman this is the diffrent between brainy and brainless.... kikikiki...

    BalasPadam
  35. John Bo doe si anjing pengesan tuhan harun dah masuk bertugas.

    BalasPadam
  36. Najib, lain kali buat sidang akhbar je bentang bajet. Takde apa yang penting. Tak payah sibuk2 pakai baju melayu, ambik gbr pegang fail sulit. Sidang akhbar pun dah layak utk bajet bodoh mcm ni. Sapa tolong buat bajet? Kerani MoF?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bagi monyet mcm kau memang tak ada maknanya sbb tu monyet keluar keluar ramai-ramai semalam.

      Padam
  37. Kah kah kah...

    Dua ekor babi cacai Matdey, Othaman biol bahalol dan john boDoe anak haram barua haram jadah udah meroyan teruk dek pukulan belanjawan gemilang kerajaan BN...kih kih kih...

    BalasPadam
  38. Belanjawan gemilang? Kelakar sungguh saudara ni. Nyatalah ini statement syok sendiri.

    Cuba tengok belanjawan tahun lepas sudahlah. Gebang macam2, last-last bila orang tanya Kementerian tntg apa yang dirancang jawapan yang diberikan ialah kami tak mampu nak laksanakan itu dan ini sebab duit tak turun.

    Nak turun camna bila duit yang ada terpaksa tampung hutang yang dibuat oleh MO1 dan sebahagiannya masuk akaun dia. Bukan seringgit dua tapi berbilion-bilion.

    Mcm mana kes 1MDB boleh meletup ingat tak? Bila mana wang Kementrian Kewangan terpaksa digunakan untuk bayar hutangnya. Bukan sikit beb, 700m tu. Ada dalam belanjawan tak ni?

    Tengoklah Kementerian Kesihatan dan Kementerian Pengajian Tinggi apa jadi. Dah menjadi rahsia terbuka, bukan sahaja budget dipotong malah yang tinggal ciput tu pun duit tak turun.

    Apa jadi hospital Tanjong Karang?, apa jadi Hospital di Kedah nun (tak silap di Sik)?. Tup tup nak belanja upgrade taman yang dah tak ada keperluan dgn harga 650juta. Harga yg sebegini dahsyat kenapa tak masuk belanjawan tahun sebelumnya atau sekurang-kurangnya ada penilaian dari EPU? Sebab masyuk kot tepi kan..

    Slogan sahaja janji ditepati tapi yang nampak janji didapati.

    Naikkan BRIM yang tak seberapa tapi sental balik berbilion-bilion. Dulu tak ada GST tapi pentadbiran kewangan dan pelaksanaan projek-projek untuk kebajikan rakyat lebih mampan. Sekarang dah ada GST sepatutnya lebih baiklah sebab kutipan cukai dah bertambah. Tapi kenapa nampak lebih teruk?

    Dulu tak ada BRIM tapi kehidupan lebih sejahtera. Sekarang dgn ada BRIM bukankah sepatutnya ia lebih baik? Kenapa lebih buruk? Sebab wang kutipan dibelanjakan secara 'ikut suka aku, demi kepentingan aku'. Untuk senyapkan sedikit balinglah sedikit wang dan kemudian suruh orang bersyukur, konon wang tu dia yang punya. Bukan wang dia tapi wang yang dia diamanahkan untuk mentadbirnya.

    Kenapa KWSP sampai perlu buat pinjaman? Ini bukan isu kecil ni, mana pi berbilion-bilion wangnya sampai perlu buat pinjaman?

    Mana pi duit KWAP yang di'lebur'kan konon pelaburan 1MDB? Kenapa sampai terpaksa paksa kakitangan awam bekerja sehingga umur 60tahun? Sebab dah tak ada duit nak bayar pencen kan.

    Masuk belanjawan tahun sebelumnya tak semua tindakan2 penting ini? Tak masuk kan? Sebab apa tak masuk? Sebab pak Ajib tidak mentadbir secara rule of law sebaliknya menggunakan rule by law. "Aku perintah ikut suka aku. Kalau akau bentang tapi aku tak buat pun ikut suka aku. Kalau aku tak bentang nak buat pun tapi aku buat juga itu pun ikut suka aku."

    Nampak tak? Kalau fikir guna akal in shaa Allah nampak, tapi kalau fikir guna dedak, faham2 je lah.

    Kenapa sebelum2 ni pembangkang tetap bahaskan belanjawan? Sebab diorang ada peluang untuk bahaskan apa yang akan dilaksanakan. Ambil bahagian. Walaupun barangkali bangkangan tak logik tapi sekurang-kurangnya ia boleh dibahas. Maka berbahaslah penyokong dan penentang, dan tengok hujah siapa bernas.

    Kenapa kali ni diaorang keluar dewan beramai2? Sebab kalau duduk dalam tu dengar sampai pecah telinga dan kemudian bahas sampai pecah lidah pun tak guna, bila time pelaksanaan MO1 akan buat 'ikut suka akulah, aku MO1'.

    Kenapa peruntukan JPM tak dipotong mcm yang lain? Nak bayar cyberterompah untuk tegakkan benang yang basah ka?

    Sebelum ni setiap tahun saya akan baca laporan belanjawan. Tahun ni dah tak minat nak baca sebab MO1 dah buktikan belanjawan dia hanya formaliti di atas kertas dan di dalam dewan sahaja. Pelaksanaannya hampas dan akan bertukar mengikut kehendak MO1 bila dirasakan perlu. Bukan perlu untuk rakyat tapi perlu untuk kelangsungan hidupnya dan kelangsungan hidup MU1.

    Tiga ciri orang munafik, salah satunya ialah apabila ia berjanji ia mungkir. Salah satu lagi ialah apabila diberi amanah ia khianat.

    Nampak kaitan tak?

    Fikir2kan lah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Janji dicapati, maaf auto correct.

      Padam
    2. Salam & hormat saya Sdraku John Doe..

      Rumusan saya adalah...

      Pentadbiran Najib menciptakan rakyat jelata menjadi pengemis dgn pemberian Brim, hilang harga diri & negara dipandang hina seantero dunia dek pemimpin paling korup No. 1 di dunia.

      Pentadbiran Tun Mahathir melahirkan rakyat berpendidikan, berdikari, rasa bangga sebagai rakyat Malaysia yg dikagumi oleh negara2 membangun & negara2 Islam.

      Padam
  39. Dulu beli setem x kna gst skarang kna gst bmula 1 Oktober 2016. Pohon sesiapa tunjuk senarai brgan yg kna gst msa mula2 gst dikenalkan dan senarai terkini. BR1M dinaikkan brapa kgunaan utk sbln/thn. Kos sara hidup yg terpaksa tanggung setiap hari adakah dpt ditampung oleh knaikan BR1M

    BalasPadam