Jumaat, 11 Mac 2016

Anak Siapa?


Sekutu la katakan..!

Firma pengurusan pelaburan, Goldman Sachs sedang mengkaji pengambilan anak perempuan kepada seorang pembantu kanan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak ketika firma itu mengadakan rundingan dengan 1MDB, dakwa akhbar Wall Street Journal.
Memetik sumber, WSJ berkata ini adalah sebahagian daripada siasatan dalaman berhubung urusan Goldman dengan 1MDB dan ke atas bekas pengerusi syarikat itu bagi operasi di Asia Tenggara, Tim Leissner.
Ia melaporkan bahawa Leissner telah mencadangkan supaya Goldman Sachs mengupah anak perempuan ahli politik itu sebagai penganalisis bank pada tahun 2010.
Wanita itu dikatakan melalui proses temuduga yang sama seperti calon-calon lain dan jabatan undang-undang dan pematuhan Goldman ‘membersihkannya’.
Sumber WSJ berkata Leissner bukanlah hubungan utama bank itu dengan 1MDB pada masa wanita itu diambil bekerja.
Malaysiakini tidak menyiarkan nama individu yang diambil bekerja itu sementara menunggu reaksinya.
Leissner terlibat dalam urusan 1MDB, termasuk penawaran bon AS$3 bilion pada awal tahun 2013 dengan syarikat itu mendapat bayaran sebanyak hampir AS$300 juta.
Beliau menamatkan perkhidmatannya di Goldman Sachs pada Februari lalu dan sejak itu telah disepina oleh Biro Penyiasatan Persekutuan AS (FBI) bagi membantu siasatan 1MDB.
Perdana menteri menafikan menyalahgunakan wang rakyat untuk kepentingan peribadi.
Beliau juga telah menuduh WSJ bersubahat dengan mereka yang ingin menjatuhkannya tetapi sehingga hari ini masih belum menyaman akhbar itu walaupun mengugut untuk berbuat demikian.
Anak siapa?
Lu Fikir La Sendiri!!!

27 ulasan:

  1. Lagi lama lg byk terbongkar.

    Aku dah kata...siapa dekat dgn bugis hippo dapat masalah.

    Member johor cerita, majlis org dtg sikit je. Bugis terus nak suruh komidi ganti. Tp tak boleh sbb sultan dah dtg. Jadi terpaksa juga bugis rasmi. Sultan buat tak tahu je.
    Baru bugis tahu penangan org johor.

    BalasPadam
    Balasan
    1. hebat sgt dh le rase pelendir2 dedak mamak ni boleh ejek2 nama org lain.. mcm esok dh confirm mukeris jd Piii Emm.. NAUZUBILLAH HIMINZALIK dr ketrunan Mahadey kuasai UMNO semula!

      Padam
    2. ko panggil TDM tu nama apa ye?Eh..? Guna istilah bahasa arab nak cover konon alim? Aduyai..

      Padam
  2. Anak JJ??
    Patut pun heli yg JJ naik molotop...aduuuiii sapa dekat dgn bugis penyamun dgn losmah puaka mesti ada letop letoop....mak aaiii

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh siasat la sape yg main keje2 sabotaj Najib dn org2 yg pro Najib. Heli meletup tu mungkin keje rejim Mamak. sapa tahu. Sama mcm kes Altuya, nk kenakan Najib yg Menteri Pertahanan kunun2 mcm dialah ada power..tp dgr khabar PM pencen yg lebih power keluarkan C4 dr depoh peluru..


      aku takla tp org kanan KEMENTAH yg ckp.. sejauh mana betul penglibatan PM pencen tu kita serah pada pihak penyiasat dan Tuhan maha Esa. Mcm mana licik akan jatuh jua..

      Akhirnya lendir hanyir di jamah bersama DAPig.. HARAM mengundi mana2 parti yg bersama dgn parti komunis DAP laknatullah ini!!

      Itu sudha jelas dan muktamad. Tunggu PRU14 ini tau lah cmne kita nk kempen. Biar pual lendir ni letih skrg!

      Insya Allah.

      Padam
  3. Dedak oh dedak yang tamat tempuh.. bilalah hanyir busuk itu akan hilang.. apakah menunggu gerhana seterusnya atau menunggu sang kerala tua hilang suara?


    dedak oh dedak.. andai kau berjaya..aku tidak akan keluar lagi menongkat bendera yg kusanjung selama ini.. bendera keramat yg diwarisi moyang ku...

    kerala tetap musuh ke kerana dia bersekutu dengan syaitan yang dikenali...

    ohhh tidakkk... aku tidak akan terikut jejakmu wahai kerala sang munafik akhir zaman!


    -nukilan rasa , abg karim.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha...ko merepek apa nii karim..? Ko penganti nek tempoyak kee..? Elok ko makan ubat dulu...ProOO00ootTt

      Padam
    2. Sebagai ahlu umno tegar aki dan keluarga bersumpah tidak akan mengundi BN pada pru 14 sekiranya najib masih pm

      Padam
  4. Baru nak siasat ke pasal 1mdb di US???? Tapi kat sini dah melata org kata najib bersalah. Apa cite ni? Kihkihiihkih........

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bro.. kes imdb tu hanya 'kambing sembelihan' puak dedak ni je. Yg sebenarnya ialah ia sebahagian dr plan utk jatuhkan Najib utk prepare anak mamak botak lembik kaya tu utk jd Pii Emm slps moheden. Moheden ni gopoh dan bdoh. Dia tk kenal ganasnya mamaktun ini bila mana nafsunya di halang.

      US tak siasat IMDB pon..itu cerita ngok pusing2 mcm WSJ jugak.

      Kalau RM110 billion mahadey lesapkan dulu pon ok.. WSJ bohong atau mahadey yg kecut telor?

      Padam
  5. Abu Dedak Mamak11 Mac 2016 3:30 PTG

    Pembenci Mamak Kerala telah bertukar 480darjah.. Mahazalim telah dijilat jilat dgn penuh enak...

    MAHPOF BEAN SRP TAL LULUS BERKATA SEMALAM :

    "SAYA BOLEH BERI LALUAN KERUSI DI PARLIMEN POKOK SENA UNTUK JADIKAN MUKRIZ PERDANA MENTERI MALAYSIA...."


    Uweekkkkk... hakkktuihhh....

    muntah hijau aku dengar and pikir musuh dunia akhirat mahataik boleh tetiba sujud tapak kaki mukris.. sbb apa? sbb nak jatuhkan Najib dan sama2 mengidam untuk memerintah Malaya..

    Sekian tahun Ustaz2 berdakwah utk manusia jadi baik amat perit.. tiba2 puak2 jahat ini boleh berubah sekelip mata? itulah tanda mereka golongan yg bersepakat untuk KEJAHATAN.

    Tk cukup lg ke tipu kencing rakyat mcm2.. ada yg masih nk follow ke dgn pakatan mahajahat ini?

    BalasPadam
  6. Tadi kt masjid aku ada sembang dgn Abu Bakar kenapa hari ni dia agak tenggelam rupanya dia lebihkan wirid sempena hari yg mulia hari Jummat.Berkenaan dgn cabaran oleh cai najib supaya berdebat melalui fb Azmi ktanya bukan lawan dia paling komenpun Arul Kanda dn hendaklah secara live di tv berkenaan cabaran dari keris ayun2 tu yg mempelawa masuk ke blog dia untuk berdebat berkenaan 1mdb apa yg dia boleh dapat lagipun dia kesian dekat depa2 tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Abu Kabr Bapa Posting Fitnah? dia tu jenis gi masjid ke?
      org yg betul gi masjid ikhlas takkan termampu buat fitnah. dia malu dgn Tuhan setiap kali hendk sujud dan wirid pd Tuhan. Sbb mulut ckp lain tgn buat lain.. itu MUNAFIK namanya. Allah akan zab teruk2 nnti mati


      muka dia kt luar mcm mana yer.. macam mamak ke macam sepet cina. entah2 dia pon bugis jugak..bugis mortad.

      tp aku yakin org mcm ini muka mcm penyangak. org baik2 muka hensem dan suci, tp hari2 duk canang fitnah ulang2 spy mausk dlm otak manusia sbg betul..org ini xlebih dr wajah2 iblis yg akan masuk neraka.


      -Solat Jumaat tadi khutbah dgn dalil lengkap mengenai ketaatan pada pemerintah. Ayat2 yg jelas wpun pemerintah itu FASIQ. Ini Najib belum sah FASIQ dh mahu digulingkan.. patutlah dunia org Islam tk pernah aman sbb langgar perintah Tuhan. keja nk jilat bisikan jahat.. naik org itu perjatuh naik org ini perjatuh

      entah sapa yg dimahukan? kafir perintah puas hati?

      Padam
  7. abu bakar mana ko ?? nape ko tak tibai si azmi fb tu .. aku jengah fb azmi nak tengok kot kot ko ada komen baru katb fb dia .. tak lak jumpa.. ko jangan kecewakan aku abu bakar... aku cuma ada ko saja nak tebus maruah budak tu...hanya ko saja aku sandarkan harapan dgn komen komen kritikal ko tu.. tolong lah abu bakar.. demi maruah juara asia tu....

    BalasPadam
  8. Terbongkar lagi

    Syed Saddiq Sigaraga rupanya pengkagum Ambiga dan Kumpulan BERSIH DAP-Pakatan Haprak!

    Jelas sudah rupanya semua ini dtg dr Pakatan Haprak dan Tun Mamak. Sama2 berpakat untuk jatuhkan Najib.

    Rekayasa mcm2 cerita.. at the end itu matlamat mereka.. rakyat kena kencing tak habis2.

    BalasPadam
  9. Amboi depa puak pemakan dedak baru dapat bekalan dedak baru...habuan nak BG makan anak Bini duit haram....hoiiii...tu duit raduah tau...duit rakyat Malaysia...Tanya diri tu ...tak payah Tanya orang lain...kemudian jawsp sejujurnya...duit upah hampa yu haram...

    BalasPadam
  10. Dari aku kecik sampai besar puak2 Umngok ni asik takut2kan rakyat dgn kapir DAP aje...tak habis2.
    Tapi puak puak Umngok ni juga yg bagi singapura pd kapir DAP puak2 Umngok ni juga yg bagi gunung genting kat kapir DAP, puak2 Umngok ni juga yg bg kapir DAP jho low dan eric chia kaya raya...
    Pemimpin Umngok bodoh penyokong sama bodoh, bukan aku yg kata tp bekas pemimpin Umngok yg kata...
    Sekian

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pemimpin PAsngok dh kena dgn DAPig.. DAPig dh tunjuks ikit2 belang taring.

      Ohh ya bongok mcm ko mana kesah janji duit masyok..jilat byk2 xpe.. bohong byk2 xpe.

      Celah mana Pakatan Haprak yg dikuasai DAPig anti segala2nya berkait perlembagaan itu bettern than UMNO?

      atau ko sbrnya anjing2 DAPig yg semakin muflis. Buat mcm2 cara apa pun xjalan.. dr RARA sampai Sofea yg skrg buncit anak babiDAPig mana tu.. tu semuanya auta utk pikat melayu..

      sorry tak jalan n Tuhan tak izinkan.

      Now cara kolabersi dgn mamaktahik?

      oohhh no.. aku xdpt bygkan mahazalim boleh join pakatan haprak. pura2 bersama utk jatuhkan Najib UMNO

      then? bpa byk rakyat nk ditipu slps himpunan tipu2 rakyat anuran Bmbiga gagal jugak!

      sudah2lah cai anjing oii... nothing to hide la!

      Padam
  11. Aduhhh...macai ternakan mat maselan 3 suku dh meroyan...baru dapat gaji kee..? ProOO00ootTt

    BalasPadam
    Balasan
    1. cai lendir...kah..kah..kah ko yg meroyan ko ckp org.
      bongok tu simpan sikit utk anak cucu ko.

      ko tu setan tetap berpencen ek.

      byk ke payment masuk per posting?

      Padam
    2. cai dedak expired yg cium bontot mahathaik tu cmne plak statusnye?
      cium lepas tu dibuang ganti dedak baru?

      tk rase hina ke? haa?

      Padam
  12. Patutle mahathaik kasi hints ari tu.. kite xbrape nk phm.

    mule2 anak dia marina pro gereja khatolik tu join BERSHIT.

    baju basah sampai nampak body aurat.. berketol2 show off.. tak malu anak bekas negarawan mamak hampir separuh berbogel dlm hujan demi BERSHIT

    next BERSHIT mahatahik dn nenek hasmah pulak turun..kunun support 'rakyat'??? tuiihhh.. cinapek 90%

    now Mahataik declare war officially against UMNO dgn join DAPig laknat tu..


    so what else nk bongokkan Melayu & org Islam kunun Najib xbetol?? Jumpe Arab xbetol tp Israel kasi duit ok..fine?

    woii bongok2 cai Mahataik.. si kitol tk pernah rasa bersalah. Semakin bangga dgn pengkhianatan!

    Tp satu masa dia mesti kena. mesti punye. Tuhan Allah Maha Kuasa!!

    BalasPadam
  13. Madey Tetak Mamakkuty Haramjaddah mahazalim, MahaFiraun, mahaCelaka, MahaSial, namum berpisah tiada akan dia.

    Anak Bapak pon samalah mahazalim, MahaFiraun, Mahacelaka, MahaSial, Pukimak, Haramjaddah..

    Makan dedak, cai Umeno...keh keh keh...ada aku kesah.

    BalasPadam
  14. Bagai nak giler (memang giler pun) si Macai Penyapu Tetap Dan Berpencen Bugis Penyamun memaki hamun.. tak kira hari ..rupe nye hari jumaat adalah hari memaki hamun around the clock..si Penyapu no hanya mendapat 'ketenangan' dengan maki makian standard anak 'tutttttt'..
    Untuk info tuan tuan di sini muka dia pun cam penyapu..keje tetap pun takder..yg confirm tetap- makan dedak + maki hamun TDM.. itu lah sajer pun kemampuan si Penyapu nih..

    BalasPadam
  15. pendebat tahap sampah!!! kecuali Ted...

    BalasPadam
  16. Assalam Semua,Ingatlah bahawa Allah itu Maha Mengetahui.Berhati-hatilah apabila berkata-kata.

    BalasPadam