Khamis, 3 Mac 2016

HOT ~ Pertuduhan Menanti..!


Dunia memerhati..! dunia menanti..!

Corruption Allegations Continue to Build Against Malaysia’s Prime Minister

Najib Razak is accused of siphoning more than a billion dollars from a struggling state fund

Malaysian Prime Minister Najib Razak continues to dismiss allegations that he embezzled funds from a struggling state development fund, even after new evidence reportedly links upwards of a billion dollars in deposits from the fund into his personal accounts.
Najib has been the subject of unprecedented controversy since last July, when the Wall StreetJournal and investigative news website Sarawak Report published documents tracing nearly $700 million from the ledgers of 1Malaysia Development Berhad (1MDB) to Najib’s private bank accounts. On Monday, the Journal reported that antigraft investigators believed the sum in Najib’s accounts was in fact higher than initially stated — totaling more than $1 billion.
Najib’s office released a statement in response to the article, condemning the Journal as a “willing vehicle for certain political actors who are seeking to damage the Prime Minister and Malaysia for personal gain,” but not commenting directly on the matter of the finances.
The accusations of further impropriety come just over a month after Malaysia’s Attorney General announced that an internal investigation into 1MDB had cleared Najib of any wrongdoing, concluding that the hundreds of millions of dollars in the Prime Minister’s accounts were not from 1MDB — which Najib launched as a pet project in 2009, and which has consistently reported debts — but instead campaign donations from the Saudi royal family. Meanwhile, a series of overseas investigations into the Malaysian money trail, including one initiated by the F.B.I., are still pending.
The recent allegations have reignited popular hostility towards Najib in Malaysia, where in late August hundreds of thousands of protesters took to the streets of Kuala Lumpur to demand his resignation. On Wednesday, a faction of student activists from across the Southeast Asian nation releaseda statement condemning the Prime Minister, whose actions, they wrote, “have jeopardized and will sacrifice the future of Malaysia.” Myriad political figures, including former Prime Minister Mahathir Mohamad, have joined in this chorus.
Wong Chen, a Malaysian parliamentarian who belongs to the country’s growing opposition coalition, said that Najib’s refusal to specifically disprove the allegations against him could be interpreted as a tacit admission of guilt.
“If the Prime Minister disputes the WSJ’s claims, he must take legal action against WSJ to clear his name. So far Najib has not even issued any statement on this allegation. This is astounding, maintaining silence is not helping improve his tarnished image or popularity,” Wong Chen wrote in an email to TIME on Wednesday afternoon. 
“This being the case, most Malaysians will assume the story to be true. Most Malaysians have resigned to the fact that corruption is a systemic problem but the quantum of the 1MDB allegations has shocked everyone.”
[WSJ]
Berat pertuduhan..! Kalau benarlah fitnah..! Dunia memang menunggu saman ke atas WSJ..!
Berani kerana Benar..!
Lu Fikir La Sendiri!!!

12 ulasan:

  1. Aduhaii...1 persatu dibongkar..elok mohd najib cuti sebentar...biar badan bebas siasat..biar ke 2 belah pihak puas hTi..ProOO00ootTt

    BalasPadam
  2. Cuti? Jgn mimpi. Dia tgh takut...abis dia kerah pemakan dedak dia backing dia. Najib suh tembak, tapi tak bagi peluru pada pemakan dedak dia. Alih2 bunyi kat mulut aje le, asalkan ade bunyi tembak2...hahaha

    BalasPadam
  3. The Guardian 03 Mar 2016: US condemns Malaysia for muzzling free press amid corruption scandal

    State Department criticises restrictions on access to domestic and international reporting on Malaysia as country reels from scandal involving PM Najib Razak

    BalasPadam
  4. Memalukan... Ada dengar usaha Najib membersihkan nama dia dan malaysia...

    BalasPadam
  5. Kalau aku jadi bugis....aku sewa heli berdua dgn hippo. Lps tu kat kawasan takde orang, aku terjun parachut. Heli terbakar atau hilang dlm hutan. Aku tukar nama dan lari ke hawaii. Keluar news heli hilang tak dpt dikesan mcm mh370.

    Ok tak idea aku. Bugis kalau nak pakai idea ni...20% wakakaka...

    BalasPadam
  6. Permintaan aku, tolong la saman WSJ tu. Laporan itu menyebut nama Najib secara jelas. Kalau sekalipun akta di USA melindungi kebebasan menulis tetapi tidak pula mengatakan bahawa undang2 US menghalang sesiapa menyaman laporan akhbar yang berpusat di negara berkenaan. Bahkan, mahkamah US tidak pula mengatakan kemenangan akan diberikan berdasarkan kepada status kerakyatan.

    Apa kata, Najib saman saja. Mari kita lihat fakta-fakta tentang ketidakbersalahan Najib dibicara dalam mahkamah luar. Kerana kami nak tahu. WSJ kantoi ke atau Najib yang kantoi. Kalau Najib tak menyaman dan membiarkan WSJ terus menerbitkan laporan2 yang tak berasas (seperti penafian Najib) maka, janganla salahkan persepsi rakyat yang menganggap piem Malaysia pengecut bahkan mungkin memang bersalah sebab tu takut nak menyaman.

    BalasPadam
  7. merangkak la korang semua di padang mahsyar esok .....

    BalasPadam
    Balasan
    1. ayat skema nak tutup kesalahan sbb tak da idea nak back up boss toke dedak.

      Padam
  8. ini ayat skema...sadam husin ngan iraq hancur kerana fitnah kafir. sebutlah wsj, sr atau bloomberg sekali pun...tak kan senang hati jika rancangan jahat tak tercapai.
    nak tanya ni...kepala najib kena pelangkung ngan pak arab ke? kata pak arab marahkan najib.....
    kuat lagi kerja bro.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saddam hussin dan iraq hancur di sebabkan perbuatan dia sendiri..ayat ku mmg skema..hujah yg begitu miskin skali..yg akan pelangkong kepala najib adalah rakyat malaysia..

      Padam
    2. xcrewborcostegas3 Mac 2016 10:48 PTG

      rakyat takda masalah pun dgn present gov. kehidupan macam biasa .. hanya macai maacai macam kko saja kepanasan...

      Padam
  9. xcrewborcostegas3 Mac 2016 10:43 PTG

    setakat kitar semula tak payah lah.... sekadar ayat menurut sumbersumber dari seseorang tak payah lah... ingat rupert murdogg..

    BalasPadam