Isnin, 28 Mac 2016

State Of Fear..!


Memalukan..!

Monday 28 March 2016
State of Fear: Murder and Money in Malaysia.
"I think there is an atmosphere of total terror." 
It's a story of intrigue, corruption and multiple murders, stretching from the streets of Malaysia's capital Kuala Lumpur, to Switzerland, France and the US as well as Hong Kong and Singapore, all the way to Australia's doorstep.
"He said 'You know I can't talk much, he said, because my phone might be bugged'". 
The money involved is astonishing.
"The person who made the gift must be extremely rich to be able to just give away US$681 million." 
"The fact that it's going to the personal account of the Prime Minister is unprecedented." 
And the escalating scandal is threatening to bring down Malaysia's Prime Minister.
"This charge sheet was the smoking gun." 
Four Corners reporter Linton Besser investigates two sets of extraordinary allegations of bribery and corruption: one involving a massive arms deal; the other, the Malaysian sovereign wealth fund. It's a story that's made headlines around the world.
"Hello Mr Prime Minister, ABC Australia. I'm wondering if you can explain the hundreds of millions of dollars in your account?"
Linton Besser's pointed questions landed him and cameraman Louie Eroglu in serious trouble.
"I've been placed under arrest ...we are waiting for some legal advice but at the moment it looks like they intend to charge us." 
On Monday night Four Corners will reveal new allegations about the staggering sums of money that have flowed into the bank accounts of Najib Razak.
And as the scandal grows, so does the crackdown on the Malaysian Government's political opponents.
"They're just threatening people now and it's very effective."
State of Fear, reported by Linton Besser and presented by Sarah Ferguson, goes to air on Monday 28th March at 8.30pm 
Itu pun kalau masih ada 'kemaluan' ler..!
Lu Fikir La Sendiri!!!

13 ulasan:

  1. hahahahaha...masyuuuuukkkkkk... bukan senang nak buat berita.... bila ada peluang.. tajuk ajer pun ntah berapa bayaran dia dapat untuk mensensasikan sebuah pemberitaan daam tabloid mereka.... datang orang Malaysia yg bangang mcm blog ni... kembang kempia hidung bukan main bangga... bodohlah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    2. Kejora Liberal
      Keris Berayon

      Listen me now & listen me good
      Stop your bickering like a deadwood

      In light of the treacherous act of Najib & Rosmah, who have humiliated themselves and the nation, where the world look upon us with scorn & shame, the rakyat trust will plummet. Henceforth, the rakyat of all backgrounds & political differences have joined hand in hand with one ultimatum to depose Najib as PM in order to quickly prevent further damage and save Malaysia from ruin.

      Padam
  2. syok sendiri... dreaming !!!

    BalasPadam
  3. Astaqfirullah.....hina betul! Msia yb dulu digeruni dah tiada nilai, macam sampah. Semua ni sebab satu orang...penyamun bugis.
    Korang tengok muka bugis, nampak kecut dam kusam, berkerut dan lebih tua dari umurnya. Kesan ketamakkan!

    BalasPadam
  4. Kalau aku jadi reporter mat salleh ni, aku pun buat berita yg sama. Baru tanya soalan pun dah kena tangkap. Babi pun tak gila mcm ni.

    BalasPadam
  5. Bak kata Tun Mahathir Malaysia dah gostan jadi macam Mynmar pula...Najib boleh diumpamakan macam watak2 sami Budha botak yang menindas dan membunuh orang-orang Islam Rohingya.

    BalasPadam
  6. Aku doa cepatlah berlaku seperti apa yg 'blog outsyed the box' sampaikan.

    Lanun bugis dah nak merambus. Wah dah 8 kali meeting rupanya.

    Hip hip horey!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    2. Mr. Najib has to go.
      Iya-iya-O.

      Padam
  7. Dokumentari Australia - Four Corners memamparkan laporan apa yang didakwanya sebagai butiran akaun bank peribadi Perdana Menteri Najib Abdul Razak.

    Menurut program terbitan, Australian Broadcasting Corporatin (ABC) itu, kru penerbitannya telah melihat dokumen-dokumen bank yang dibekalkan oleh 'sumber pada peringkat tertinggi’ yang tidak dinamakan.

    "Dokumen-dokumen perbankan mendedahkan aliran luar biasa dan berterusan wang antara tahun 2011 dan 2014," kata suara latar program ini.

    Antara lain, menurut Four Corners, AS$75 juta (RM301 juta berdasarkan kadar pertukaran hari ini) yang kononnya datang daripada seorang putera Saudi, manakala AS$80 juta (RM321 juta) lagi berasal daripada Kementerian Kewangan Arab Saudi.

    Sebanyak AS$120 juta (RM482 juta) pula yang kononnya datang daripada sebuah syarikat di Kepulauan British Virgin yang tidak dinamakan.

    Ketiga-tiga urusniaga kononnya berlaku pada 26 Jun 2012.

    Najib secara konsisten menafikan sebarang salah laku, manakala Peguam Negara Tan Sri Mohd Apandi Ali membebaskannya daripada sebarang siasatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ewahh...Biasa dia..berjasa dia..bijaklaksananya dia..

      Itulah AG (A Thorny General) kita Pak Pandir Ali.

      Padam
  8. Buat tatapan Kejora Liberal Tanpa Nama:

    Belum pun selesai kes rasuah Satu Emdebik & SRC, kini timbul pulak kes korup RM100 juta di kementerian belia & sukan. Bila bapak dah berak berseoah, anak pun pasti bergelumang main taik. Kalau Najib boleh lepas dgn berbilion-bilion, KJ apa ada heran dgn kerugian RM100 juta.
    Jahanam negara kita... Apa komen anda....????

    BalasPadam