Rabu, 9 Mac 2016

Hadi Tertelan Dedak..!


Hadi kata...

Anggota Parlimen Marang Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata, Islam tidak menggalakkan umatnya untuk memecat pemimpin sebaliknya perlu 'membetulkan' mereka.
Sambil memetik kata-kata Saidina Abu Bakar As-siddiq, presiden PAS itu berkata parti politik dan rakyat sendiri perlu bersabar berbanding menjatuhkan pemimpin.
"Budaya pecat pemimpin tak digalak Islam. Islam tak galak pecat pemimpin, perbetul pemimpin boleh.
"Kita kena sabar memperbetulkan pemimpin. Walaupun saya tak setuju dengan kerajaan tapi kita (PAS) sabar," katanya.
Hadi tak payah tunjuk sangat dungu yang selama ini bersarang didalam kepala hotaknya..! Masa PAS desak Hassan Ali dipecat kenapa Hadi setuju? Dalam kata lain Hadi juga setuju Nizar lambai dipecat dari jawatan MB di Perak..!
Baca di sini.
Ini semua jawapan macam dah tertelan dedak..!
Tak gitu?
Lu Fikir La Sendiri!!!

36 ulasan:

  1. lubang juboq najib cai jngn lupa jilat sekali tau...biaq dia geli skit...hahaha

    BalasPadam
  2. Shadow_pro jangan lupa pula jilat lobang taik kafir2 DAP PKR... biaq depa geli banyak...hahaha...

    BalasPadam
  3. Aikkk...! Tk habis lagii...? Pecat atau tk kerja harus jalan...harus beres..hati2 kamu dalam hadapi mohd najib nanti..walaupun peranan rosmah tidak kelihatan tapi sangat menentukan...ProOO00ootTt

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pandangan seekor babi yg pandai berchakap

      Padam
    2. Ted Poyology Manoff - pembina tamadun (sendiri declare)

      .. ikan hang, hang train tak bercakap..

      p/s:..kalo ikan hang buleh bercakap, mau pulak hang bisu...

      Padam
  4. Deklarasi Rakyat, Selamatkan Malaysia, bagilah nama apa pun; nampaknya pengaruh Tun M semakin merosot teruk. Nampaknya, ada strategis keliling Tun yang berikan report dan laporan yang berlebihan kepada Big Boss mereka.
    Katanya, watak yang paling gemar untuk Tun bermusuh dengan Najib adalah Sufi Yusoff. Orang baik. Tetapi katanya ada kekecewaan lama dan berdendam dengan Najib.
    Apabila ditanya kesan Deklarasi Rakyat, semua laporan kononnya sudah berlaku perubahan besar di dalam sokongan terhadap Najib. Banyak pihak yang kononnya withdraw support kepada Najib. Sampaikan gambar Facebook kononnya Sultan Johor ketepikan Najib dan tidak melayan Perdana Menteri sewaktu perasmian Forest City pun jadi modal kepada mereka ini.
    Setiap hari diberikan laporan setengah masak, sekian ramai RT, sekian ramai like, sekian ramai share, sekian ramai follow dan sebagainya. Dah macam broker. Main petik dan sebut sahaja nombor.
    Tun M sudah berumur. Tak baik tipu orang tua begitu. Pangkat ayah-ayah kita. Tapi masih nak guna sumber informasi yang tidak sahih.
    Astro yang dikatakan gila-gila nak sokong Tun, bukan sebab pemilik. Katanya ada jalinan kerjasama Sufi-Astro melalui individu tertentu.
    Inilah antara sebab Astro bukan main lagi promosikan event yang sebenarnya tidak lah sebagus mana.
    Blog ini tak mahu lah guna laporan blog tertentu berkait peranan Sufi untuk mendapatkan informasi palsu. Itu orang boleh cari dan kaji sendiri.
    Tapi kalau dah pegawai kanan sendiri tak berikan laporan tepat; bergantung kepada analisa dendam A Kadir Jasin, memang Tun semakin hilang wibawanya.
    Yang penting bukan buat Deklarasi, tetapi nak sustain momentum yang sama. Itu yang perit. Apa selepas Deklarasi? Tun nak teruskan dengan apa?
    Kita tahu Sufi bukanlah watak yang ada strategi. Jangan lupa, Sufi pernah bekerja rapat dengan Najib pada suatu ketika.
    Kita pun tak tahu orang macam ini setia kepada siapa.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yee ke..? Macam tu pulak..apasal pulak nk takut tun m..baca blog pemakan dedak kata lain pula..terimalah hakikat mohd najib lemah...tu hari kata tk takut tun m keluar..sekarang mcm2 diungkit kisah tun m..siapa yg takut sebenarnya...ProOO00ootTt

      Padam
    2. Babi lepas kandang..merapu

      Padam
    3. Ted Poyology Manoff - pembina tamadun (sendiri declare)

      ..awat hang dr tadi dok babi babi..hang kena sondol dgn babi ka??!!..

      p/s:.. hang sesekali kena sondol pun elok jugak...

      Padam
    4. Anon 10.50
      Tapi amat herab la juga, orang tua yang dah berumur 91thn, baling gelas pun tak pecah, tak ada orang peduli pun... sayangnya bloger pronajib banyak membuang masa menceritakan hal tun lah pulak.. nak ker orang membaca alkisah orang tua yang tak ada nilai.
      Alangkah baiknya diceritakan kebaikan najib jer sebabnya masa najib lancar buku 40tahun dan masa rasmi utc kat johor, banyak sangat gulai kat atas meja yang tak dikaut sebab tak ada sudu. (Sekarang ni banyak cerita tentang najib yang umpama lebih sudu dari kuah kot). Makanya sudu tak pergi takut tak ada kuah yang nak dicedok...
      KESIANKAN...maruahnya seorang pm hanya dibawah tapak kasut rakyat.. hegeh2 kat sana rakyat tak suka.. hegeh2 kat sini pun rakyat tak suka..

      Padam
    5. Anon 10.50
      Tapi amat herab la juga, orang tua yang dah berumur 91thn, baling gelas pun tak pecah, tak ada orang peduli pun... sayangnya bloger pronajib banyak membuang masa menceritakan hal tun lah pulak.. nak ker orang membaca alkisah orang tua yang tak ada nilai.
      Alangkah baiknya diceritakan kebaikan najib jer sebabnya masa najib lancar buku 40tahun dan masa rasmi utc kat johor, banyak sangat gulai kat atas meja yang tak dikaut sebab tak ada sudu. (Sekarang ni banyak cerita tentang najib yang umpama lebih sudu dari kuah kot). Makanya sudu tak pergi takut tak ada kuah yang nak dicedok...
      KESIANKAN...maruahnya seorang pm hanya dibawah tapak kasut rakyat.. hegeh2 kat sana rakyat tak suka.. hegeh2 kat sini pun rakyat tak suka..

      Padam
  5. abu bakar soalan ko pasal 1mdb dah dijawab dalam fb azmi... ko dah baca kebelum... kalu tak puas hati ko tibai lah dia kow kow...

    BalasPadam
  6. ADMIN BETULKAH DAKWAAN ZAHID, KONONNYA NAJIB HENDAK DICULIK MILITAN? ATAU NI SEKADAR KOMEDI?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mcm tak bole percaya je kes culik sbb sebelum ni pun komidi pernah buat cerita, main2kan rakyat. Dulu komidi kata 'lebih dari satu penderma' dan 'dah jumpa penderma2 tersebut'. Apandi cakap lain.

      Ckp apa pun rakyat dah susah nak percaya.

      Padam
    2. Yg xblh percaya ialah geng dedak mamak..
      Dulu 42 bilion.. pikir2 blik dedak tu rakyat xselera nk prcaya.. pstu jd 42 juta, masuk citer Cayman Island.. dedak xlaku lngsung..

      Tukar plot plk Bank Singapore freeze duit Najib..

      Then pengarah arah tukar jln citer lg.. 2.6billion pulak Najib curi dr imdb...
      Pastu dh kantoi pak Arab yg dermakan.. masuk plot SRC plk dh... 2.6 billion Src, dr PetroSaudi... bla2... Arab pun pening tgk mamak membelit story line ni..

      Skrg.. climax bkn najib kna tngkap.. tp madey yg jd kuda dapig.. wow...pecah panggung bro movie mamak kerala ni... wajib tayang lahhhh

      Kahh..kah..

      Padam
    3. Manede derma cai.. menteri luar arab kata pelaburan..
      Kahkahkahkahkah..

      Org kalau menipu pusing ikot mane pun kantoi

      Padam
  7. Hadu cakap macam tu sebab ada maksud yang tersirat.
    Kan ada golongan tertentu yang mengesyorkan supaya hadi berundur dari jawatan presiden. Jadi hadi bagi bunga2 la kononnya tak baik singkir pemimpin. Mungkin dia takut gelombang macam desak najib tu terjadi juga pada dia.

    BalasPadam
  8. abu bakar mana ko.... ko dah baca ke belum pasal 1mdb azmi fb tu... ko puas hati ker jawapan dia... senyap jer ko.. kalu tak puas hati aku nak ko tibai dia sampai lunyai.. sekurang nya maruah budak tu dapat di bela.. tak lah teruk dikerjakan si azmi tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. abu bakar dah menyorot lah tu..hahaaa. peribahasa dah kata.. baru bertemu buku dgn ruas

      Padam
  9. Sila ke sini.... http://www.mynation.news/syed-saddiq-an-asia-disgrace-as-a-debater-syed-saddiq-keaiban-asia-sebagai-pendebat/

    Admin kat sini dah tersedak nak makan dedak bila baca segala fakta dan bukti disitu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Beza msia dgn negara maju. Setiap org diberi hak utk memberi pendapat. Tp di msia klu nak naik kena bodek dan ampu. Apa salah budak syed disisih secara zalim?? Dia hanya memberi pendapat dia.

      Rakyat benci dgn pemerintah zalim.

      Padam
    2. TELO BERAYONNN a.k.a. Pemakan Dedak Bugis Penyamun

      ..Huhh??!!.. bila si telo berayon sebut 'Fakta dan Bukti', tergelak gelak aku...

      ..abis yg selama ni bukti dan fakta yg terang lg jelas ttg bugis penyamun tu.. ngko buat buat tak perasan pulak..kebodohan ngko mmg tahap dewa larr..

      Padam
    3. Hak beri pendapat dgn hak utk tabur dedak fitnah tu xsama bro.
      Malah biarkan fitnah bertabor mcm dedak itik tu akn jd musibah bala bencana yg kasi Allah Murka pd satu kaum tu.

      Syed mamak tu study pn xhabis, tapi nk jd pemakan dedak fitnah, bohong pulak tu. Bkn patut disisih, kasi kick out dr kampus. Klu nk sgt jd dedak, sila pilih medan yg btul.

      Padam
    4. ko ayun la teloq bugis tuuu....lepas tu jilat....

      kenapa takut sangat dgn org tua 90 tahun, budak baru belajar......klu betul bugis tu bagus....

      dah tak lama dah bugis tu.....lepas tu ko nak ayun ape?

      Padam
    5. Kahkahkah..
      Mangkok berayon spt biase bg komen bodoh..
      Syed tu ke masukkan duit 2.6b dlm akaun najis?
      Kahkahkah..
      Syed tu ke masukkan 42juta dlm akaun najis?

      Kahkahkah..
      Cacai najis spt biase. Ubah tajok ubah topik jgn jawab soalan. Sama mcm idola dia si najis

      Padam
  10. Tajuk bagus....

    BN langgar akta pilihanraya pru13...belanja 1.5b, lebih dari yg ditetapkan oleh akta.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yg belanja 1.5billion tu bukan dr umno, tp dr akaun Najib. Sbb itulah bijak Pak Arab xmasukkn dlm akaun parti byk restriction. Janji Najib xrompak wang negara atau bela kroni mcm LGE membela sampai ke Hong Kong tu.. tanam modal rasuah.. ada cai dedak kesah??

      Ohh lupa Lge dapig sebhagian dr kumpulan dedak expired... no matter la serang Najib pg ptg siang mlm

      Padam
    2. Kritik najis jdk barua dap terus..
      Kahkahkahkah

      Tp betullah..
      Umno label je.. hakikatnye parti najis.
      Kritik najis bererti kritik umno jdl musuh umno. Umno dh penuh dgn org tolol

      Padam
  11. hadi memang harap dedak najib untuk pru14..dedak anwar dah habis dia sapu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oooh ye keeee

      Yg terjelir harap lendir Dapig tu mcm mna kira plk?
      Halal ke haram dedak tu?

      Bodoh kn.. pusing punye pusing bkn Najib yg masuk lobang..tp geng madey dedak yg masuk kandang..bkn kandang lembu..tp kndang BABI!... ptuihhhh!

      Padam
  12. TG Hadi plak kena sondol dgn puak dedak mamakdeyy nih.. asal sape je yg berkecuali xnk join lendir confirm puak ni akn tenyeh serang..

    Opss lupa... Hadi kn musuh ketat Dapig..

    Mamakdey dh join sekangkang dgn Dapig... so Hadi jg musuh mamakdeyy aka musuh ketat blogger cai mamakdey jgklah..


    Cpt2.. tmbh lg musuh byk byk..baru syok war nnt.. nk tgk sape jd kuda tergolek... hahaha.. teringt aku kesah filem PRamlee Musang Berjanggut... si tua jd kuda... skrg si tua jg jd kuda...?? Kn...kn...caii? Are u here?

    BalasPadam
  13. Jho Low tu bukan DAP ke? bukan kapir ke?

    Siapa pemimpin yang termakan dedak suapan Jho Low...cuba hang try test jawab .

    BalasPadam
  14. HAA HAAA HAAA.

    BOG NIE DAH JADI SERUPA BLOG PEMBANGKANG..

    KOMEN BIUT, SUIT, KAH KAH KAH

    TAK ADA KEMAJUANG..LAH PUTRA MERDEKA..

    KESIAN KESIAN KESIAN...

    BalasPadam
  15. abu bakar mana ko.. azmi facebook tu dah jawab soalan ko pasal 1mdb tu...ko puas hati ker jawapan dia.. senyap jer ko.. kalu tak puas hati fakta dia ko balun lah dia kow kow.. sekurang maruah adik syed sadid sigaragar dapat sikit ko bela.. nape ko senyap jer... biasa laju jer ko balas..??

    BalasPadam
    Balasan
    1. abu bakar pundek! mane ko cibai! pngecut..suh bapak ko kerat batu tu..

      Padam