Isnin, 15 Ogos 2016

Memalukan..!


Apakah tiada perasaan malu? Sedangkan perasaan malu itulah pakaian orang mukmin..!

'Wolf of Wall Street' Financier Red Granite Now Facing Malaysians in Racketeering Lawsuit

A putative class action alleges that Riza Aziz and Joey McFarland knew the company's money was derived from illegal activity.

Red Granite Pictures, currently under a cloud thanks to an ongoing federal investigation as well as asset forfeiture actions, will now be in court directly with Malaysian citizens. 

On Thursday, a putative class action lawsuit was filed in New York federal court. Matthias Chang, a former political secretaryin the country, and Husa Musa, currently a state assembly member, is leading a racketeering lawsuit against Red Granite, its principles Riza Aziz and Joey McFarland, as well as others like Low Jho and Goldman Sachs Group being tied to the alleged misappropriation of assets once held by Malaysia's sovereign wealth fund, 1Malaysia Development Berdhard (1MDB).
The complaint (read here) echoes many of the allegations brought by the U.S. government in its attempt to seize more than $1 billion in allegedly diverted assets including rights and profits to the Red Granite-financed, Oscar-nominated film, The Wolf of Wall Street, directed by Martin Scorsese.
At the time of the Justice Department's July 20 move, Red Granite stated, "To Red Granite’s knowledge, none of the funding it received four years ago was in any way illegitimate and there is nothing in today’s civil lawsuit claiming that Red Granite knew otherwise."
The latest lawsuit claims that the defendants did indeed have knowledge that the money was tied to Malaysia. The complaint states directly that Red Granite and its principals — plus Debra Whelan Johnson, a former managing director at the powerhouse accounting firm Nigro Karlin — had "knowledge that the property involved represented the proceeds of illegal activity."
The 1MDB fund was created in 2009 by Malaysia Prime Minister Najib Razak, the stepfather of Red Granite CEO Aziz. The misappropriation of the money allegedly happened via shell companies around the globe and a Goldman bond underwriting. Low is said to be a central figure in the diversion of 1MDB capital and the complaint again raises the way everything flowed into the United States to fund luxury items like yachts, artwork, jewelry and a blockbuster film.
After attempting to trace the complicated transactions, the Malysian plaintiffs go a bit further than the U.S. government does in talking what Aziz and Low did with the money. For example, the complaint states that "in an effort to divert attention from his business deals and lavish spending, Jho Low also publicized his charitable donations."
The lawsuit also appears to go beyond Wolf of Wall Street with allegations that ill-gotten money went to — plural — "productions," plus "sumptuous parties featuring celebrities."
The complaint picks up on news reports how Red Granite's office includes a 1927 Metropolis movie poster worth more than $1 million and that the company threw a birthday party for Leonardo DiCaprio, spending more than a million dollars on alcohol, plus a gift to him of Marlon Brando's 1955 Academy Award statuette.
"Neither the party nor the gift to DiCaprio benefitted 1MDB in any way," states the complaint. "Rather, Defendants gave the gift to curry favor with DiCaprio and burnish their celebrity credentials."
DiCaprio is not a defendant, but the lawsuit also cites a Wall Street Journal story to say that he, Aziz and Low "used funds misappropriated from 1MDB to attend the World Cup in Brazil."
The U.S. government for now is focused on specific assets, but this lawsuit with claims of fraud, conversion and racketeering, demands disgorgement of profits, trebled damages, punitive damages and costs.
Red Granite declined comment about the new lawsuit. The company has retained Boies Schiller partner Matthew Schwartz, who formerly worked in the Justice Department and prosecuted Bernie Madoff.
In a statement, Goldman Sachs responds it "received no proceeds of the offerings. We intend to vigorously contest plaintiffs' misguided decision to include the firm as a defendant."
Lantak mike la yop..!
Lu Fikir La Sendiri!!!

70 ulasan:

  1. Nak sibuk sikit, dengar Swiss prosecution dah mula proceedings. 4 nama disebut dalam kertas peruduhan,

    1. Jasmine loo
    2. Cassey
    3. Khadem
    4. Alhusseiny

    Sama2 dengar Epic 1MDB

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wooooo, ye ke? Amat menarik perhatian. Nak dengor ada MO1 di sebut ke tak.

      Bila dah ada link nya, tolong kasi tahu. Di ucapkan TK.

      Padam
    2. ADA!!!

      MO1 = Menyamun Otak No.1

      Kahkahkahkahkahkahkah.....

      Padam
    3. Tak usah mengarut lah, Jing Jibo 2:36 PTG.

      Jibo bukan ada otak pun. Ha nya a lump of brown matter. Itu pasal dia menyeleweng 1MDB dan megsonglap berbilion.

      Padam
    4. LoL at Anon 3:05 PTG!!!

      Yok ramai2 jumpa Lanun Bugis mintak dedak lepaskan tu kita sokong BERSATU.

      Hehehehehehe.......

      Padam
  2. Lanun Modern bertaraf antarabangsa!!!

    Belaan Lanun Bugis Nyut Nyut!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bugis Lanun dah terkenal seluruh dunia menyeleweng mengsonglap.

      7 negara luar dah buat siasatan, termasuk Switzerland, US, Spore.

      Padam
  3. Sdra Admin,

    Boleh tak sdra tulis apa yang pemimpin umno tuduh dan maksudkan sebagai FOREIGN INTERVENTION viz 1MDB

    Ahmad Basyah, najib, idris, zahid, salleh, rahman dan lain2 kata sedemikian.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itu cobaan depa nak divert attention dari masalah besor yang depa hadapi, terutama nya Najib, sebab dia MO1 di sebut di dokumen DoJ 136 ms sekarang di mahkamah USA.

      Nak coba main bola kenen, marah DoJ dsb nya. Sampai dah tak rasional, tak mahu mengaku bahawa US ada hak ambil tindakan ke atas misappropriation of 1MDB funds and money laundering yang dilakukan di negara depa. Itu jenayah yang serius.

      Nak coba menarik perhatian rakyat - dan pengundi PRU14 tak sampai 2 tahun saja lagi - dari isu seleweng 1MDB dan songlap berbilion masuk ke akaun Najib, bini dia, anak tiri dia dan kroni dia.

      Padam
  4. PANAS! PANAS! PANAS!!!!

    Kerajaan singapura dan swiss sedang menyiasat wang derma najib terima berjumlah 2.8 billion yg datang dari falcon bank berpunca dari akaun 1mdb!!!

    NAJIB LARI!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. MANA MAU LARI HA!!!!????

      Padam
  5. Granite under investigation. .. spork..Swiss dengar dengar jer... tak maen la dengar2 jer... tak maen la under under jer... kami nak real punyerr...

    bosan la weiii... posting2 panjang tapi semua under investigation la... skg maen dengar2 plak ... haprak punya news...

    duit dah banyak abis bayar puluh juta dng DOJ... kirija macam cifut babi...

    babi punya olang..... puiiii

    boboi maen ikan lumba ngan anak2 kat dubai... peerghhh tersiksa hidup konon....

    butuh la..... puiiiii.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ini personal Grudge!!!

      Orang yang berfikiran waras (Yang nyata kau tak Waras!!!) akan berfikir bahawa the main Subject Under investigated adalah mereka yang menyeleweng Duit 1MDB yang diketuai Lanun Bugis.

      Memburuk2kan orang lain adalah tidak sehat tapi memuliakan orang2 yang meyamun adalah sungoh tidak mulia sama saperti orang yang berotak di KEPALA BUT!!!

      Padam
    2. ahjib ngan mah sekeluarga nek yatch ngan jho low dan pak arab tu jgn bgtau org tau....nti org tau depa makan duit 1mdb yea x? divertkn isu2 len yea cai...ptg nti jumpe mah amik dedak yea...

      Padam
    3. Ko sorang aje yang bosan di sini, Jing. Orng lain tak - depa semua gembira.

      Ko butoh pun takda. Ha nya ada konek, mcm budak kecik punya.

      Aku tahu Jing, ko pernah cakap besar, ngata pernah berdiri di atas gajah, songket gajah tu di belakang, gajah mengelenot, ko jerit, hey aku boleh bikin gajah ni orgasm.

      Kepala hotak kau tak cakap buah kelapa jatuh atas kepala gajah tu bila ku menyongket.

      Padam
  6. Ini kilija modoh lor. Kinapa wa ciakap moloh adelah kelana itu DoJ sulah ciakap mahu lampas itu kaleta dam komudian pulangkan pada melaisiya. Habit apa pasat lu pigi potong DoJ punya kilija. Kalau lu potong, mana satu itu hakim mahu kasi itu halta? Moloh betot kan wa ciakap.

    BalasPadam
  7. Najib dah menyorok kat kedutaan turki

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salah hor!!!

      Najib sulah menyolok dibawah ketiak Losmah hor!!!!

      Kahkahkahkahkah....

      Padam
  8. Najib tak bersalah!!!

    Najib tak bersalah!!!

    Najib tak bersalah!!!

    YANG BERSALAH ADALAH LANUN BUGIS!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha, yg bersalah ia lah barang di celah kelengkng dia tuh.

      Tau le apa Sigmund Freud kata.

      Padam
  9. Pada zaman Maiden semangat patriotik amatlah kuat sampaikan Johan Melalot mantan duta AS tak tahu apa nakbuat dengan bahan bukti kleptokrasi yang dipegang oleh geng reformasi bimbang kalau2 ianya di serah pd Doj ia akan mendapat tentangan dari para patriot.

    Kalaulah geng reformasi memiliki kekuatan macam Chang dan Jamnapari tentunya mereka dah serahkan bahan buktu kletokrasi kerjaan Maiden pada DoJ satu masa dulu. Kalau itu dilakukan maka tidaklah DeFakto perlu kembali bersatu batera dengan si Maiden. Menyosal diorang. Kah kah kah

    BalasPadam
    Balasan
    1. jgn lupa tau cai ptg nie dtg umah...mah nk bagi dedak utk keje hari nie

      Padam
    2. jing bodo..baper bilion duit haram yg mengalir kat us zaman tu jing...bnyk mana harta yg dibeli kat us...tu la jing buat blog sendiri takut...telor tak de nak gegar orang hihihi

      Padam
  10. Berpadan-padan lah wahai tuan admin PuteraAmerika
    Jangan lah terlalu taksub dengan Madey si tua bangka
    Kenapa le mudah terpedaya segala fiitnah yang direka
    Tidak takut ke kamu semua akan lambaian api neraka

    BalasPadam
    Balasan
    1. Weiii Bongok!!!

      Rasanya kau yang mudah terpedaya dengan Lanun Bugis sedangkan merata dunia sudah pon bertindak ka atas pesalah 1MDB!!!

      JANGAN JADI BONGOK!!

      Padam
    2. jgn dnasihatkan dia dah....dia bongok pasai banyak makan dedak tu...bukan salah makpak die main dpt die tu..

      Padam
    3. Bukan "Rasanya" aje, bro. Dah tetap. Gua gerenti.

      Hari hari siang malam pagi petang membohong, menipu, memfitnah di sini, meng-ape, meniru dan mengulang apa Najib dan kuncu kuncu nya kata.

      99.9 % tuh pedaya Bugis Lanun.

      Padam
  11. Anon 2.22

    Isunya bukan mahathir vs najib

    Isunya duit rakyat dah kena balun thru 1MDB...itu saje. Orang bodoh saja tak ambil kira....ikut kata rahman dahlam

    BalasPadam
  12. MAdey suka ludah kemudian dia jilat balik...
    JIjik...jijik... jijik...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aku pulak suka jilat dedak!!!

      Membenarkan yang salah!!

      LEBIH JIJIK!!!

      Padam
    2. Ooooooo kamu suka jilat dedak, Jing Jibo, ye? Padan lah lidah kau sampai bercabang.

      Asyik menjilat aje keroje ko.

      Padam
    3. baik jilat ludah sendiri dari jilat jubo ahjib ngan semah semata2 kerana dedak oiii...penat makbapak ko main siang malam dapt anak cam ko nie

      Padam
  13. 1:12 PTG,

    Yang penting nya sekarang ia lah kita desak supaya Kerajaan US dakwa MO1 di Mahkamah Federal mereka di US. Saperti yang tersebut di bawah ini:

    The Yale Law Journal

    American Prosecutors as Democracy Promoters: Prosecuting Corrupt Foreign Officials in U.S. Courts

    Matthew J. Spence
    114 Yale L.J. 1185 (2005)

    On June 3, 2004, a jury in a San Francisco federal court convicted former Ukrainian Prime Minister Pavel Lazarenko of twenty-nine counts of money laundering, wire fraud, interstate transportation of stolen property (ITSP), and conspiracy.

    The jury found that Lazarenko stole tens of millions of dollars from the Ukrainian people, which he then concealed in U.S. banks. For only the second time in history, a foreign head of government had been successfully prosecuted in the United States.

    A leader of a foreign country was convicted in a U.S. court in part for breaking his own country's laws. The U.S. offenses with which Lazarenko was charged criminalize transactions involving money obtained from an underlying illegal act. While these underlying criminal activities typically occur within the United States, Lazarenko stole property and committed extortion within Ukraine. Nevertheless, the district court instructed the jury that it could find him guilty of violating U.S. laws against money laundering, wire fraud, ITSP, and conspiracy if it found that his activities in Ukraine violated Ukrainian law.

    In effect, the U.S. government helped Ukraine enforce its own laws where Ukrainian courts had failed. Although Lazarenko's corruption was well known in Ukraine, at the time his own country's courts and prosecutors lacked the independence to convict such a powerful political figure.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lazarenko PM Ukraine itu di dakwa di US atas misappropriation of funds and money laundering ha nya berpuluh juta dollar sahaja.

      Masakan yang di seleweng dan di songlap dari 1MDB berjumlah berpuluh bilion. DoJ sendiri kata US$3.5 bilion.

      Begitu banyak wang, begitu besar jumlah di seleweng dan di songlap, Beb.

      Padam
    2. The Yale Law Journal (Yale ada lah university yang terkemuka dlam pengajian undang undang di US) itu juga kata:

      The Lazarenko case is a powerful tool to promote the rule of law abroad: U.S. prosecutors indirectly punishing violations of foreign laws in U.S. courts by using such violations to prove elements of U.S. crimes.

      Helping countries in transition enforce their own laws and eliminate corruption at home until their own legal systems become stronger is a collateral benefit of such prosecutions.

      Padam
  14. Tubuhkan Parti Baru bersalah ka menipu dan menyamun duit rakyat aka 1MDB bersalah!!!???

    JADI CERDIKLAH BAHLOL WAHAI!!!

    BalasPadam
  15. Lagi banyak parti pembangkang baru lagi baguih
    Lagi banyak parti pembangkang baru lagi payah pembangkang nak menang
    Lagi banyak parti pembangkang baru lagi senang UBN kekalkan kuasa

    Pembangkang di Malaysia semua bodoh. Kalau cerdik dah lama BN tumbang.

    Ulang suara

    Pembangkang di Malaysia semua bodoh. Kalau cerdik dah lama BN tumbang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betol tu penyokong Lanun Bugis terlalu cerdik sahingga menjadi Bongok dan Bahlol!!!

      Padam
    2. Mak Jing Jibo main bukan keluorkan anak - keluorkan orang tua bangka tapi otak macam anak.

      Padam
    3. nak tambah..rejim parti pembangkang malaysia tolol 100 peratus semua nak bangkang..adakah rezeki kau hasil dari usaha pembangkang yang 24jam berpolitik..pemerintah siang malam bekerja membangun memaju negara tapi puak2 ni nak menghancur negara..patutlah ditakdir tak pernah dapt memerintah..

      Padam
    4. Kepala hotak kau Jing Jibo 344 PTG.

      Kalau dah RM14 bilion Jibo misappropriated dan money laundered, mana tak 24 jama punya mikir menipu, membohong, mengsonglap.

      Padam
  16. Dah banyak sangat Jing Jibo mengarut di sini, sampai masa nya keluarkan CV nya -

    Anjing Jibo

    Anjing Jibo di blog ini sekor saja. Selalu masuk tak pakai nama, ada masa menyamar pakai nama yang orang lain dah pakai di sini, ada masa pakai nama seperti Keris Berayon dll. Semua Protun di sini tahu bahawa yang di hayon nya ha nya bola dia. Dan bola Jibo, bos dia.

    Bola yang kecut sebab Jing Jibo ni dah tua. Masuk sini pagi petang siang malam, walau pun pukul 2-3-4 pagi. Dah tua baka tapi otak budak kecik. Itu pasal apa yg dia cakap selalu nya mcm bebudak.

    Anjing Jibo ini gunakan berbagai mode, cara, gaya bahasa, nada bercakap. Kekadang guna mode bertitik ... kekadang mode bebudak kikiki, hahaha, hehehe, (terakhir ini Warghh kaahh kaahhh kaaahhhh pulak), kekadang serius, bahasa tinggi sikit.

    Tapi pada umum nya - terutama nya bila dia dah tak tahu nak response atau meradang - dia mengarut dan mencarut. Dia di kasi makan dedak, takda melukut yang ada habuk beras sikit pun, takda zat, tak membina otak nya. Pengtahuan nya cetek, selalu nya bodoh, bangang, bongok, bingong, bingal, baghal.

    Kita teruskan balas, bidas, sebat, belasah, hentam, tibai, kritik, kutuk, ketuk, sekel, pelangkong, kentot dan tahikan dia. Itu saja cara nak deal dengan dia.


    BalasPadam
  17. Jangan le pula kita tidak tahu si Matdey punya muslihat
    Bila anak kalah naib presiden dendam mula le terpahat
    Maka digunakan Amerika untuk susun rancangan jahat
    Sedangkan umur baya dia tu elok mengajii dan berehat

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih le kau puji Tun M ada pengaruh di US sampai DoJ bawa kes seleweng 1MDB dan songlap berbilion tuh naik mahkamah US.

      Padam
    2. jibo kepit mana ada kekuatan tak ada xfactor pun nak jadi pm...naik pun org bagi laluan..bertanding preseden umno takut...gunakan macai utk bekap dia...bacul macam tu jing...ketua apa penuh scandel...sudah lah jing hari hari kau meroyan benda sama je...fitnah maki hamun spin isu...jing jibo bangang..jibo yg kata

      Padam
  18. Zionis illuminati mana ada adab. Tak di alu alukan pun. Cuba tolong yang ikhlas, cari kapal yang hilang ke. Ini tidak, Hal rumah tangga orang pun dia nak jaga, bukan jaga tepi kain je, nak nyusup masuk dalam kain pulak. Sesat lagi menyesatkan dan ramai pulak yang terikut sesat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Najib jugak yang bawak masuk bank Yahudi Zionis Goldman Sachs kasi lesen operasi bank di sini, bantu seleweng 1MDB dan songlap berbilion.

      Dahtu, bayar upah begitu tinggi berjumlah US$500,000 x 4 = RM2 bilion - 11% apekebende, Tun M kata upah kerja bank saperti itu biasa nya 6% sahaja. Entah masuk poket sapa beza yang begitu banyak tuh.

      Padam
    2. Kalau Yahudi makan 11 % kira OK, tapi apa yang RBA tak tahan selama ini ialah rent seeking yang di amalkan di era DEBtun adalah 10%. Tintun goyang kaki saja boleh dapat 10%, mampoilah RBA kalu cam ni, Bro... kah kah kah.

      Padam
    3. Apa dia RBA tuh? Apa dia rent seeking 10%?

      Kau mengarut aje, Mamat.

      Padam
    4. Kata tahu semua hal tapi kapal yang hilang tak nak pulak beria tolong cari.

      Padam
  19. Syabas HH dan Chang.

    Tindakan atuk berdua harus dipuji. Ia bakal jadi ikutan oleh mana mana pihak yang ada maklumat tentang gubahan wang yang dilarikan baik dewasa ini, di depan mahupun di waktu nan lalu.

    Selebihnya ia akan jadi benteng pencegahan dan menutup terus ruang untuk bahan klepetan dari meninggalkan tanah air di masa masa akan datang.

    Akhirul kalam, harap atuk pastikanlah harta yang diklepet itu dipulangkan seberapa segera oleh AS tanpa ada dolak dalih atau tercari-cari alasan untuk menyimpan pokok dan menikmati bunganya.

    BalasPadam
  20. Ulangan kedua

    Pembangkang di Malaysia mmg bodoh. Kalau cerdik dah lama BN tumbang.

    Teruskan tubuh parti pembangkang baru.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Takpa. Slow and steady. Yang penting bikin Najib gigil lutut.

      Hogeh lutut, kata oghang Bote (Bota, di hilir Perak).

      Padam
  21. Bila anak dia kalah kemarahan Matdey mula mendadak
    Anak si boboi mesti dinaikkan jadi PM tidak dapat tidak
    Lalu dijeratnya Muhayidin si pipii tembam pekak badak
    Manakala ramai juga blogger upahan ditaburkan dedak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah selalu dia berpantun Jing Jibo nih.

      CV dia kena pinda, kalau belom masuk tabiat baru memantun.

      Padam
  22. "At the time of the Justice Department's July 20 move, Red Granite stated, "To Red Granite’s knowledge, none of the funding it received four years ago was in any way illegitimate and there is nothing in today’s civil lawsuit claiming that Red Granite knew otherwise."

    Comment:

    AS sangat teliti waima OjS boleh lepas dari tali gantung. Dalam konteksa ini kalau Doj salah langkah, RG pulak boleh mengambil tindakan saman balas kalau Doj. Ia bakal menjadi pertarung cukup menarik menjelang pasca Olimpik. Wow!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Comment No.2:

      DoJ tak macam Peguam Negara Malaysia. Efficient. PNM tak berani langsung nak saman SR, WSJ, DoJ dll.

      Nak mamposss? Kena buang kamu serta merta kalau buat itu. Tangan ghaib (hidden hands) Najib akan keluar melakukan saperti yang di buak kpd Gani Pattail dulu - di pecat tanpa notis, tanpa alasan munasabah.

      Padam
  23. Bila Najib tubuh 1MDB kroni Madey jadi tak menentu
    Tambah pula anak kalah naib presiden dia naik hantu
    Lalu berpakat anak beranak tubuh parti baru Bersatu
    Namun kita yakin parti cap ayam ni rakyat tidak restu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Berapa nak bagitau kau BODOH BONGOK!!!

      Yang diambil tindakkan serata Dunia adalah 1MDB pujaan si LAnun Bugis Nyut Nyut!!!

      AKu memang BAHLOL dan TOLOL dan DOGOL dan BADIGOL!!!

      Padam
    2. Kau memang BAHLOL dan TOLOL dan DOGOL dan BADIGOL!!!

      Padam
    3. Kesiaan si anon 4.33 ptg pala otak macam kepala bana
      Beginilah jadinya bila otak biol hati resah jiwa merana
      Tapi kemain lagi mengaku pandai tulis komen sini sana
      Yang mengaku dirii tolol bahalol dogol tu macam mana

      Padam
    4. Anon 4.33 ptg penyokong Madey tak mengenang budi
      Tak pasti si bengap sial nii mabuk ketum atau pun todi
      Inilah padah nya bila berkiblatkan Amerika dan Yahudi
      Bila mamphos nanti api neraka lah tempat kekal abadi

      Padam
    5. "Bila Najib tubuh 1MDB" - salah eja. t dan b salah tempat.

      Padam
    6. Aku sokong 433.

      Dia merendah diri atau menyindir tapi dia tak BAHLOL dan TOLOL dan DOGOL dan BADIGOL mcm di kata nya.

      Padam
    7. Anon bingai 4.33 ptg udah sunyi sepi tak lagi kelihatan
      Aku agak dia ni duduk pendalaman dekat dengan utan
      Kemain lagii gatal nak beri komen tapi semacam setan
      Boleh jadi si bahalol nii baru keluar Tanjong Rambutan

      Padam
    8. Anon cai 4.33ptg awalnya kemain lagi dia punya galak
      Pantang ada orang komen serupa anjing dia menyalak
      Kini menjerit ‘auw auw’ macam bapok kain kena selak
      Kah kaahh kaahhh… berguling-guling aku nak tergelak

      Padam
  24. PM..dah lamanya rasanya aku mencdgkn supaya tindakan mengOSAkan laporan audit 1MDB dicabar dimahkamah. baru hari ni azmin memulakan langkah tersebut. Nampaknya lambat gak dia orang bertindak. Kita tunggu apa keputusan mahkamah lepas ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul. Judiciary Malaysia dah tercemar dengan Pandi kata Najib tak bersalah, suruh hentikan siasatan 1MDB, dll.

      Tapi Hakim Hakim kita boleh di harapkan fair.

      Padam
  25. Apakah tiada perasaan malu?

    Depa tarak malu. Tapi ada kemaluan.

    Bila soal saman SR dll, tarak kemaluan. Takut kena soal bertalu talu dek peguam bela hingga tersaul keluaq skandal yang rakyat belom tau.

    BalasPadam