Selasa, 30 Ogos 2016

Bapak Segala Rasuah Masih Bebas..?


Bukan sekadar jaguh kampung..! Berlaku adil la..!

'Disoal SPRM berjam-jam, tapi habuk pun tak ada'

Tindakan demi tindakan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) akhir-akhir ini, daripada tangkapan individu bergelar Datuk Seri kepada Tan Sri, tertanya tidak memuaskan hati semua pihak.
Bagi bekas pemimpin akar umbi Umno Khairuddin Abu Hassan, suruhanjaya itu hanya “jaguh” untuk kes-kes kecil tetapi tidak berani menyentuh pemimpin utama negara Datuk Seri Najib Razak.
“SPRM kelihatan amalkan pilih-kasih!

“Selagi SPRM tidak bertindak terhadap Najib Razak yang membabitkan sejumlah duit yang amat besar masuk ke dalam akaun peribadinya; selagi itulah kredibiliti SPRM akan tercalar,” katanya.
Beliau membangkitkan laporannya pada SPRM berkaitan dakwaan berbilion-bilion wang dimasukkan ke dalam akaun peribadi perdana menteri.

“Saya nak tanya ketua pesuruhjaya SPRM yang baru mengenai status laporan saya terhadap syarikat 1MDB dan Najib Tun Razak. Apa sudah jadi?” soalnya lagi.
Sementara itu, beliau juga membangkitkan dakwaan terbaru Muhyiddin bahawa hampir RM1 bilion telah berada dalam akaun bank peribadi Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, sebelum kemasukan RM2.6 bilion dilapor secara meluas.
“SPRM wajib siasat kes pendedahan terbaru Tan Sri Muhyiddin ini. Mantan timbalan perdana menteri ini mesti dipanggil oleh SPRM untuk soal siasat.

“Begitu juga dengan mantan peguam negara (yang didakwa salurkan maklumat itu) pun sepatutnya disoal siasat oleh SPRM.
“Saya rasa buang masa saja buat laporan pada SPRM mengenai kes salah guna kuasa Najib Tun Razak.

“Pergi ke ibu pejabat SPRM berjam-jam disoal siasat tapi habuk pun tak ada!” katanya.
Kenapa semua yang melibatkan 1MDB terpelihara? 
Lu Fikir La Sendiri!!!

33 ulasan:

 1. Its my money too....

  BalasPadam
 2. 1. Bapak Segala Rasuah Masih Bebas..?

  2. Kenapa semua yang melibatkan 1MDB terpelihara?

  Jawapannya tersangat mudah.

  》 bapak segala rasuah adalah seorang penyamun berbangsa melayu dan beragama islam yang berbohong, mungkir janji dan penbkhianat bangsa, agama dan negara.

  》 kerana ketuanya seorang melayu, beragama islam, dilindungi oleh mereka2 yang telah dibangsatkan, mufti2 makan gaji dan agensi penguatkuasa yang mulut dibisukan, mata dibutakan dan telinga dipekkan.

  Simple answers........

  BalasPadam
  Balasan
  1. Sori, Beb, dia kata dia Bugis, jugak pendatang.

   Rakyat kata dia Bugis Lanun..

   Padam
  2. "penbkhianat bangsa, agama dan negara" -

   Ada c&p nya menerangkan itu:

   Najib Pengkhianat, Pendengki Bangsa Melayu, Buang ISA, Buat Keputusan Buang Akta Hasutan dll.

   Yang khianat dan dengki kpd kaum Melayu ia lah Najib. Negara ini negara Melayu, beribu tahun di kenali sebagai Tanah Melayu, bapak dia Melayu, tapi dia kata dia Bugis, "jugak pendatang". Dia lanyakkan maruah Melayu, dengkikan, khianati kaum Melayu.

   Najib buang ISA yang membendung kegiatan subversif DAP yang anti-Melayu, anti-Islam dan cetuskan pergaduhan kaum 13 Mei 1969. Najib buat keputusan buang Akta Hasutan yang melindungi Perkara Perkara sensitif dalam Perlembagaan berkenaan hak dan kepentingan Melayu, termasuk Kedudukan Istimewa Melayu di Perkara 153.

   DAP tak suka Perlembagaan, tak hormatkan Bahasa Kebangsaan, tak suka sejarah negara ini, sepatut nya Najib cari jalan atasi masalah susah nak bina rakyat Malaysia, tapi, dahlah Muhyiddin mestikan Sejarah di sekolah sekolah, dia buang Mahyuddin pulak.

   Betapa pengkhianat nya Najib kpd kaum Melayu, dia jugak senyapkan DEB, buang Kementerian Pembangunan Usahawan yang membiming peniaga2 Bumiputera. Biasiswa yang di maksudkan untuk anak kaum yang mundur ekonomi dan pelajaran saperti kaum Melayu pun di kasi nya kpd kaum Cina yang terkaya di negara ini sejak berpuluh tahun, dengan itu mengkhianat kaum Melayu lagi. Najib mesti di buang, pronto.

   Padam
  3. Untuk apa cerita pasal DEB yang hanya menguntungkan krunis, brother dan boboi sedangkan golongan sasar hanya dapat nama busuk apabila dikaitkan dengan DEB dicemari ketirisan dan klepetan. Bukankah lebih baik Brim dari Debtun? Tidak benar?

   Padam
  4. Bullshit dan bangang, anti-Melayu dan derhaka mengatakan "DEB hanya menguntungkan krunis ..."

   Contoh nya, kalau tak ada DEB, tak akan ada ramai Melayu yang ada pelajaran boleh buat komen komen yang berdenting dan mendesingkan teliga kamu pariah anti-Melayu.

   Kamu Red Bean DAP Cina Bukit, ultra kiasu, ungrateful ingrate pendatang. Macam Jibo yang kata dia "pendatang jugak". Bedebah menjatuhkan maruah bangsa Melayu.

   Padam
  5. 6:25 PTG,

   Tun M dapatkan Melayu 23% kekayaan korporat. Jibo tak berani pun kira berapa % baki nya sekarang.

   Tun M dapatkan seorang Melayu jadi billionaire - Syed Mokhtar Bukhari. Jibo pun dapatkan seorang Melayu jadi bilionaire - dia sendiri. Bolos punya keroja.

   Bapak segala rasuah si Jibo.

   Padam
 3. begitulah jua agaknya perasaan Defakto apabila memiliki 6 kotak bahan bukti tapi tak dapat digunakan kerana pihak yang namanya ada dalam kotak berkenaan menguasai segala-galanya pada masa itu. mungkin idiom ini: what comes around goes around ada benarnya. kik kik kik

  BalasPadam
 4. Pada aku Bapak Segala Rasuah tak lain tak bukan ia lah Jibo. Dia pun Masih Bebas.

  Nak kata aku one-track mind cakap gitu, lantak lah. Dia nyata rasuah. Dari beberapa aspek definasi perkataan itu.

  Dia pegang jawatan tertinggi. Seleweng 1MDB dan songlap paling besar punya jumlah - US$3.5 bilion = RM14 bilion. Jadi, bapak segala rasuah lah dia.

  Tak pernah dengor di negara ini. DoJ yang nak rampas harta dari depa yang menjadi sebahagian dari rasuah itu pun kata yang di "misappropriated and money laundered" di US aje pun ia lah yang terbesar dalam pengalaman mereka. Jibo celaka.

  BalasPadam
 5. Kenapa semua yang melibatkan 1MDB terpelihara?

  Jawab nya dah nyata. Dah di tulis, di bincang, di bual, di kritik, di hantam bertalu talu.

  Antara nya: Jibo gunakan kuasa, buang Gani Pattail dari jawatan Peguam Negara serta merta, tanpa notis tanpa alasan munasabah. Lantik Afandi, pesara yang alih alih dapat kuasa lebih besar dari Jibo - dia sorang saja berkuasa pasal dakwa tak dakwa sesiapa.

  Tentu lah dia amat terhutang budi kpd Jibo dan melindungi nya dan sesiapa lain yang terlibat dengan 1MDB daripada kena tangkap dan di dakwa.

  Kita kena teruskan keritik, caci, kutuk, gedebuk dsb nya hal ini bertalu talu. Hingga pengundi faham, geram dan benam depa di PRU14.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Walau pun dia pesara dari jawatan Hakim, nampak benar Pandi berat sebelah dan tak coba menegakkan keadilan.

   Tak lama lepas lantikan sebagai Peguam Negara, dia istiharkan bahawa Najib tak bersalah pasal 1MDB dan RM2.6 bilion (jumlah yg di ketahui di masa itu) dalam akaun bank dia.

   Tak kurang dari TS Abu Talib Othman, bekas Peguam Negara yang menjadi boss Pandi selama 10 tahun sabelom jadi Hakim dahulu, dan Tun Zaki Azmi, bekas Ketua Hakim, telah mengata Pandi salah mengarahkan SPRM dan PDRM hentikan siasatan ke atas 1MDB dan RM2.6 bilion itu.

   Lepas itu Jibo gunakan "tangan ghaib (hidden hands)" menukarkan serta merta tempat kerja pegawai pegawai tinggi SPRM dan PDRM yang menyiasat 1MDB dan duit songlap itu. Berterusan hingga tiga pegawai tertinggi SPRM di "aturkan" kerja lain, bersara dsb nya.

   Ayoh, teruskan hantaman dan bedilan ke atas tindakan tindakan pemerintahan kuku besi itu.

   Padam
  2. Kalau pertanyaannya adalah: Kenapa semua yang melibatkan 1MDB terpelihara?

   Ia adalah sebenarnya sama dengan pertanyaan ini: kenapa semua yang melibatkan projek2 Mahazalim terpelihara?

   Tang ini jawapannya yang tepat ada pada Tuko Tube. Beliau yang simpan jawapan ini selama berbelas tahun. Satu posting dari beliau tentang ini sudah cukup bro.

   Padam
  3. 6:40 PTG,

   Setuju. Tukar tiub - tukarkan Najib. Tak boleh tukar cara lain, lingkupkan dia di PRU14.

   Padam
 6. Saya nak tanya semua pengomen yang ada posting dalam blog ini

  1. Apakah melayu sudah tiada maruah lagi dibangsatkan akibat rasuah?

  2. Apakah melahu muslim masih mahu dihormati agama mereka sdangkan mereka jelas menyokong dan melindung pesalah rasuah?

  3. Apakah munafik itu rekaan berbentuk politik dan retorik?

  Saya melayu islam tapi tersangatlah kecewa, malu dengan bangsaku dan mereka seagama denganku.......

  Allahuakbar

  Laillahailla anta kuntuminazzalimiin

  BalasPadam
  Balasan
  1. Hmm, meme dah lama ko tak ada maruah apabila ko pejam sebelah mata bila mamat kerala rosakkan segala-galanya. Takapalah kalau ko dah perasan. Apapun jangan salahkan bukan Melaise sebaliknya salahkan diri sendiri bro.

   Padam
  2. 6.31 mamat kerala rosakkan segala-galanya

   Komen Dedak harami

   Padam
  3. Yang takda maruah sebagai Melayu ia lah Najib. Dia kata dia Bugis, "pendatang jugak".

   Dia menjatuhkan maruah bangsa Melayu. Kalau di zaman Kesultanan Melayu Melaka, dia di sula.

   Padam
 7. Mamat kerala tu AKAK KO PUNYA LAKI!!!!

  BalasPadam
  Balasan
  1. Jibo tuh kau punya personal penyodom

   Padam
 8. 6.31

  Andalah melayu yang hanya tinggal nama
  Andalah muslim yang patut dihina oleh kafir
  Andalah sekapal najib......seperti dalam video munafik?

  BalasPadam
 9. Najib perlu di hadapkan ke mahkamah berdasarkan "probability" bersalah. Tangkapan memang selalu nya berdasarkan "there are reasons to believe in wrong doing .."

  Ha nya Hakim yang menentukan dia bersalah atau tidak. Tapi pelik nya pesara Hakim dah mengadilkan Najib tak bersalah.

  Boom, keluar kes DoJ rampas harta anak tiri dan kroni Najib di US. Keluar nama MO1 yang semua orang tahu ia lah Najib.

  Sekarang ada kes tangkapan individu bergelar Datuk Seri kepada Tan Sri, tertanya tidak memuaskan hati semua pihak.

  Apa nak jadi negara ini?

  BalasPadam
 10. Boooommm kuar jer kes DoJ rammpas dan sitamaka semua org tahu... masalahnya bila..? Bila lagi..? Tunggu bila..? Nak tunggu apa lagi...? Bila ni...? Bila lagi...bapak segala kepala bapak rasuah yg 22 tahun jadi PM skg pengkhianat banhsa dan melavurkan agamanya... bila...? BILA LAGIII.... BODOOOO BODOO...

  BalasPadam
  Balasan
  1. Jangan pedulikan komen seperti ini. Dari apa yang di panggil Jing Jibo. Dia mengarut. Ha nya bertujuan menyakit hati Protun. Ini dia CV nya -

   Anjing Jibo

   Anjing Jibo di blog ini sekor saja. Selalu masuk tak pakai nama, ada masa menyamar pakai nama yang orang lain dah pakai di sini, ada masa pakai nama seperti Keris Berayon dll. Semua Protun di sini tahu bahawa yang di hayon nya ha nya bola dia. Dan bola Jibo, bos dia.

   Bola yang kecut sebab Jing Jibo ni dah tua. Masuk sini pagi petang siang malam, walau pun pukul 2-3-4 pagi. Menipu, membohong, memfitnah. Dah tua baka tapi otak budak kecik. Itu pasal apa yg dia cakap selalu nya mcm bebudak.

   Anjing Jibo ini gunakan berbagai mode, cara, gaya bahasa, nada bercakap. Kekadang guna mode bertitik ... kekadang mode bebudak kikiki, hahaha, hehehe, puiiii, (terakhir ini Warghh kaahh kaahhh kaaahhhh pulak), kekadang serius, bahasa tinggi sikit. Terakhir ini, banyak memantun macam kartun.

   Tapi pada umum nya - terutama nya bila dia dah tak tahu nak response atau meradang - dia mengarut, maki hamun dan mencarut. Dia di kasi makan dedak, takda melukut yang ada habuk beras sikit pun, takda zat, tak membina otak nya. Pengtahuan nya cetek, selalu nya bodoh, bangang, bongok, bingong, bingal, baghal.

   Kita teruskan balas, bidas, sebat, belasah, hentam, tibai, kritik, kutuk, ketuk, sekel, pelangkong, kentot dan tahikan dia. Itu saja cara nak deal dengan dia.

   Pada masa masa nya, jangan pedulikan dia, pulaukan dia.

   Padam
 11. 7.55,

  Di kata bodoh marah

  Nanti jangan menangis kalau reza, jho low, khadem, alhussainy, MO1 kena saman jenayah selepas saman sivil

  BalasPadam
  Balasan
  1. Bukan saja menangis. Jugak melesapkan diri. Bila MO1 = Jibo kena, Jing Jibo mati. Terbongkang.

   Padam
  2. jangan lupa Doj pernah disaman balas oleh kapitalis dan kalah. atas sebab itu Doj terpaksa main wayang terlebih dahulu. bukan apa, kalau Doj kalah dan kali ini di tangan Jon Doe pulak, satu dunia akan ketawa terbahak-bahak, kuang kuang kuang.

   Padam
  3. 8.17
   alooooo bila...? Tunggu apa lagi...DoJ dah bagi 163 mukasurat... x cukup lagi....bodooo bodoo

   Padam
 12. 7:55
  Bila kes ini selesai kamu tentu kalang kabut tukar baju. Keluarlah dari kemungkaran sebelum kamu dimamah cacing.

  BalasPadam
 13. Dengan salakan korang kerajaan tak kan jejas sedikit
  Biarlah korang cai-cai nii ibarat anjing menyalak bukit
  Kesudahan nya nantii korang semua yang dapat sakit
  Hanyut dan tenggelam bersama si Madey punya rakit

  BalasPadam
 14. Geng Kejora juga adalah ahli Geng Jamal Baju Merah
  Siapa jua bersekongkol DAP kitorang memang marah
  Dengan puak komiinis negara inii tak rela kamii serah
  Daripada putih mata kamii lebih rela bermandii darah

  BalasPadam
 15. Najib dituduh rasuah satu konpirasii jahat tiada bukti
  Semua berpunca dari dendam kesumat dan sakit hati
  Kepala dongga semua fitnah inii ialah si Matdey kutty
  Mahu hancorkan Melayu ditubuhnya baru punya parti

  BalasPadam
 16. Gambar diatas, Kelihatan kerbau pendek sedangkan berjoli sakan....

  BalasPadam