Isnin, 8 Ogos 2016

HOT ~ Najib Tertekan Rupanya..!


Kesian...! kata menteri bodo Najib menerima tekanan yang paling dahsyat..! entah la..! kalau kena hempap selama ni pun rakyat boleh faham..! atau dalam usaha mengampu.. menteri bodo mengatakan Najib tertekan membawa maksud Najib sudah salah tekan? tekan apa pun rakyat tak peduli..! sebab yang jelas rakyat sudah bosan dengan kewujudan Perdana Menteri dan para Menteri yang cukup menekan rakyat dan memalukan negara..!

Mungkin ini salah satu cara untuk lari dari tekanan..! Layan... 


Rakyat masih ingat dalam PRK Sarawak yang lalu kenapa Denan bergurau yang Najib patut berbini orang Iban..! pasal ini la agaknya..! Ini sudah kira cari pasal dengan Semah..!

Nak kena tekan atau nak kena hempap Jib..?

Lu Fikir La Sendiri!!!

59 ulasan:

  1. Hahaha hohoho hihihi

    No more using MO1 now -

    Now using the term the "Premier".

    As in "the Premier's accounts .."

    Habis lah Najib.

    Tak lama lagi nama penuh keluor. Kalu tak di mahkamah US, kot di Spore, atau Switzerland, atau 4 lagi negara yang siasat 1MDB misappropriation of funds and money laundering.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dulu cakap 7negara sekarang tukar 4negara he.he.he mana lagi pergi tiga Negara ITU.
      Buta2 dibodoh oleh macai protun itu.

      Padam
    2. Orang tua otak budak, bodoh. Tak reti kira pun.

      Bila nak gol? Ada orang cakap nak mampos tu pun nak gol.

      Padam
    3. SAHHH..........
      Dialah Premier
      Dialah Prime Minister
      Dialah Perdana Menteri
      Dialah Presiden UMNO
      Dialah Pengasas 1MDB
      Dialah Penasihat 1MDB
      Dialah Pahlawan Bacul
      Dialah Penipu
      Dialah Pembohong
      Dialah Pencuri
      Dialah Perompak
      Dialah Penyangak
      Dialah Penindas
      Dialah Pengkhianat
      Dialah Pembelot

      Padam
  2. Nanti keluar tok selampit negara menghiburkan kita dengan pantun2 nya. ! Dipersilakan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Come on ler sporting sikit jangan ler berfikiran sempit
      Saya nii sekadar menghibur jer bukanlah tok selampit
      Dengan segala finah palsu ni Najib tidak akan tersepit
      Matdey tu masih nak jadii enggang tak sedar dia pipit

      Padam
    2. Oo macam tu je nak seru katak sekor ni ye. Sebut nama tok selampit. Mwahahaha.

      Padam
    3. Waaaah, bagus tu Mujahid.......anjing dah jadi katak
      kung kung dah jadi keruk keruk

      Padam
  3. Tak ADA keluar dari mulut doj ITU he.he.he,
    Dah cai 'kalau media yahudi yg tulis tak payah kau bodoh kan orang

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu Tuan Tak sangka tuan begitu bijak memutar walau pun nampak sikit pilot kat atas tu kurang. Tapi x tak pe jawatan pak pandir negara ada disediakan untuk tuan.

      Padam
    2. Kemas le juga hujah inii budak Azreen macai Mahadir
      Tapi jangan le sampai ko nak pangil orang Pak Pandir
      DS. Najib difitnah apa nak buat dah ketentuan taqdir
      Jangan juah sangat tuan nanti kot ngko makan lendir

      Padam
    3. Wah katak pantun berganding bahu tag team dengan pakcik Bangla ITU. Hebat hiburan gusti ni! Mwahahahaha.

      Padam
    4. Budak hingusan Mujahid dah mari ingin nak mencelah
      Kalu tak dilayan kesian juga kot budak ni bermasaalah
      Dah mengantuk sangat ni tapi kesihan layan jugak lah
      Tapi lepas ini gi tidor ye nak nanti esok lewat sekolah

      Padam
    5. Jahid baik buat kerja sekolah jangan ke sini acap-acap
      Jaga juga makan jangan suka makan maggi kuah kicap
      Sebelum tidor banyakkan zikir istighfar dan mengucap
      Tidor lena terus ye nak jangan ler pulak nak melancap

      Padam
    6. Bagus jugak azren dah kasi si anjing nama Pak Pandir. Sekarang Jing Jibo nih dah ada gelaran anjing, katak dan Pak Pandir.

      Padam
    7. Sdra Mujahid,

      Meminjam FanTun yg cukup bernas dgn nilai tinggi berbanding pantun sampah si Kejora pengampu Najibul Bullshit.

      Jing jibbo..
      Go to hell for all we care
      We know that your brain is stinking like your underware,
      Your pea brain is now wear and tear,
      Tanjung Rambutan? You definitely have been there..

      Jing jibbo you provide a few names,
      Its your twisted tongue that should be put into flames,
      Cursing giggling is all your game,
      You think doing this is your hall of fame?..

      You're blind blaming everyone but jibbo,
      You're not human maybe from planet Kripto,
      Guess you're as old as the era of a go go,
      Sadly so, your little dwindling life is spent protecting hippo..

      Padam
  4. Bravo!

    One step closer to D Day.

    BalasPadam
  5. Bila nak daftakan parti triple m ITU he.he.he
    Tun m -ketua umum
    Mahyuddin -presiden
    Mukris- timbalan presiden
    Syafee apdal -bendahari
    Khairuddin-ketua penerangan
    Putra merdeka- ketua pemuda
    Putra merdeka ketua tentera cyber

    He.he.he.he
    Pasti macai protun melongcat2 kera kena belacan gembira..
    Ros tengah tunggu borang tiba2 he.he.he

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kau tunggu Ros Jibo ke? hehehe

      Padam
  6. Siapa yg kurang nampak, ini bantuan membaca -

    US Rebuts Malaysian Leader Over Fund's Origin.

    Nama Najib Razak pun ada di sebut.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sdra 10:06 ptg

      MEMANG SAHHH.......

      Dialah Premier
      Dialah Prime Minister
      Dialah Perdana Menteri
      Dialah Presiden UMNO
      Dialah Pengasas 1MDB
      Dialah Penasihat 1MDB
      Dialah Pahlawan Bacul
      Dialah Penipu
      Dialah Pembohong
      Dialah Pencuri
      Dialah Perompak
      Dialah Penyangak
      Dialah Penindas
      Dialah Pengkhianat
      Dialah Pembelot

      Padam
  7. Cucu tok selampit8 Ogos 2016 10:19 PTG

    Yidup najib mati umno!!

    BalasPadam
  8. bacalah surat kabar lidah setan tu ... surat khabar bukan kertas pertuduhan ... Iraq pun ada bom nuklear kata dia orang ni .... dah ejen pemfitnah ... protun nak stim melancap dgn bahan spin ni teruskan lah ... syok sendiri je lah .. go fly kite !!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setuju 10.20 ptg

      Satu dunia dah tahu Amerika nii perangai jahat hudoh
      Tak ada bukti kukuh ‘11 September’ dulu Iraq ditudoh
      Madey & the gang jadiikan Amerika tempat bertedoh
      Disokong pulak oleh macai-macai yang bengap bodoh

      Padam
    2. Ini main jawab sendiri ye? Tulis pukul 10.20 PTG, jawab pukul 10.32 PTG.

      Dah desperate bebenor ke kamu, Jing? Nak tunjukkan ramai penyokong Jibo di sini ye? Yang satu pakai cara dot dot dot .... dan guna kata pengenal go fly kite, yang satu lagi tak.

      Semua orang dah tahu hampir semua komen projib di sini ko sorang aje yg tulis, Jing. Givap le nak menipu, membohong, memfitnah.

      Padam
    3. Kejora 10:32


      Buat julung2 kali saya amat bersetuju dgn kenyataan kamu,
      "Satu dunia dah tahu Amerika nii perangai jahat hudoh".

      Dah tahu macam tu kenapa Najib bengap & degil mahu mengampu & membodek Presiden Obama hingga gamak mempersetujui perjanjian syaitan TPPA anjuran Amerika. Kenapa Najib sering berkunjung ke Amerika untuk menjalin kemesraan dgn Presiden Obama? Najib malah gamak bermain golf dgn Obama di Hawaii ketika negara dilanda musibah banjir sementara pada masa yg sama Rosmah bershopping-sakan keliling eropah menggunakan jet mewah milik kerajaan. Selain itu, Obama serta rombongan disambut besar-besaran ketika kunjungan ke Malaysia dgn hamparan permadani merah yg tak pernah dibuat oleh Tun Razak, Tun Hussein Onn, Tun Mahathir & Tun Abdullah Badawi. Kesudahan, Najib di boomerang oleh Amerika bagai susu diberi, racun tuba pula dibalasnya. Padan muka Najib kena main dgn Amerika & pihak Zionis....!!

      Padam
  9. Satu paper yg repot... lepas I terkinja kinja la macai tun nonok sambut besar2an pasal berita fitnah tuh.. tah bila la nak sita asset. .. tah bila nak dakwa... tah bila la nak bekukan harta 1mdb... bila pulak Spork nak sita assets ni...? Jing tunnonok terkinja kinja spin lgi....

    kita putarrrrr lagi....krikk... krikk. .. krikkk..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Givap le Jing, satu dunia dah tahu MO1 tu ia lah Jibo. Apa kau nak nafikan lagi.

      DoJ sengaja tak sebut nama Jibo sebab nak jaga perhubungan antara dua negara, Jing. Ingat, akau sebut perhubungan 2 negara, bukan perhubungan Obama dan Jibo. Aku gerenti Obama tak akan main golof dengan Jibo selepas DoJ fail report 136 pages ke mahkamah tuh.

      Padam
  10. Cai-cai Tun tak habis-habis dengan fitnah dan tohmah
    Tak dapat nak kutuk Najib depa alih tiang kat Rosmah
    Nabii kata perbuatan inii ibarat daging busuk dijamah
    Yang suka benda sebegini orang yang imannya lemah

    BalasPadam
    Balasan
    1. "alih tiang"? Ke batang, Jing?

      Lucah, sexist? Sapa kata?: Kau tak baca atau tengok berita Donald Duck Trump kata Hilary Clinton macam macam?

      Kalu taknak Rozy di kutuk, kau suruh dia kelakuan betul le. Tak pernah bini PM tingkah laku tak senonoh macam dia.

      Nak di panggil FLOM, nak office di PMO, ada setaf konon, nak eksekutif jet sendiri, ngalahkan Menteri, nak menduakan taraf Sultan pakai jet peribadi - pada hal Sultan pun tak buat gitu.

      Kes Altantuya amacam?

      Padam
  11. melompat2 macai tun baca article ni ye.
    yang kelakar tu 1mdb dan bankaccount Malaysia tapi Us doj pulak boleh dapat info ek
    bodoh agaknye macai2 tun ni...lol
    dah desperate sangat tun n his macais ni....sat gi masuk penjara sg buloh padan muka...x lama dahtu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ini pun Jing Jibo punya konen. Atas nama pompuan, konon.

      Nyata dari kata kata yg dia guna - macai, melompat2, bodoh - pompun tak tulis mcm tu - pompuan ada kepompuanan, hehe

      Padam
    2. Anjing kurap nii kempen mau bagi kerajaan BN runtoh
      Tetapi kempen gila babi dia sikit pun BN tak tersentoh
      Kalau kempen elok tidak apa, ini macam kepala butoh
      Anjing gila nii tak mustahil puki mak dia pun dia tutoh

      Padam
    3. Anjing belaan Madey sekor ni agaknya tidak disuntik
      Tak tahu tuan dia kasii makan taik babii atau taik itik
      Dia ni sanggup kalau jilat mak dia punya biji kelentik
      Cabut lari kedalam semak bila telor dia Kejora jentik

      Padam
  12. www.nytimes.com/2016/07/31/world/asia/malaysia-najib-razak.html
    article ni writer yg sama puji najib

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pergi baca media yahudi ITU

      Kami bukan bodoh percaya pada fitnah dibuat oleh yahudi ITU lihat APA belaku Iraq,syria,Afghanistan, terciptanya Isis ITU semua berpunca dari media yahudi ITU.
      Ingat tak presiden gadafi dibunuh sebelum dia dibunuh barat menfitnah beliau bukan konon nya dia simpan tentera perempuan muda2 Dan cantik, konon dia hidup bermewah2, barat nak jatuhkan gadafi sebab semua sebab duit, gadafi telah mengkuasai ekonomi itali Dan perancis sebab ITU barat Cuba menbunuh dia, setalah gadafi buat bagi eletik percuma bagi subsidi percuma Rakyatnya lebih percaya pada fitnah barat,orang arab langsung tak tahu erti terhutang budi.
      Lihat je siapa berkuasa di Libya sekarang bekas Agen CIA berketurunan Libya
      Tun m nak jadi macam libaya silakan ajak siapa je orang barat di amerika ITU campur tangan dimalaysia ini

      Padam
    2. Bila nak saman NYT? SR, WSJ, DoJ dll? Tarak bola ke Jibo, Jing?

      Kita semua tahu dia takut menggeletar kalau sampai ke full court hearing, peguambela minta dan dia di paksa hakim jadi saksi, takut di soal dek peguambela yang aggresif bertalu talu, hingga tersasul, terborai rahsia dan skandal dia yg lain.

      Kau pun tahu dia saman orang tapi suruh loyar dia mintak Hakim buat "summary judgment", tak mahu sampai ke full court hearing, tapi Hakim tak kasi dia. Jadi, menggeletar kena full hearing, dia pun settle out of court. Macam tuh nak jadi pemimpin? Tarak bola. Majlis Tertinggi biorkan, lingkup lah dia dan UMNO di PRU14.

      Padam
  13. Belum tubuh parti baru dah merajuk rajuk.... kah kah.. ada yg x setuju PP lebam jadi President parti kan ada yg bermati matian nak si tua bangka jadi presiden kah kah kah... Dah tua bangka bawa tulur pun huyung hayang masih nak bergayut kat dahan yg reput... kah kah kah...
    Budak pembancuh kopi akhirnya bawa diri yang lara.. dah la jauh mengadu domba smpi ke USA melalui DoJ@WakDojer akhirnya makan diri balik... kah kah kah
    Kemana lagi nak bawa hati yang dah bangkrap ini..?
    melalui nama samaran suman amat .. abu bako.. ted manoff membawa berita fitnah sekurang kurang ada la tokong mengadu diri dng upah 20k ... buat kerja fitnah....
    .......prooooTtttTTTTTTT.... muahahahahaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. FuUcCkKkK...

      Padam
    2. Berapa beza tua nya Muhyiddin dengan Jibo, Jing? Amat bodoh kau cakap begitu. Dah takda modal ye?

      Tun M dah 91 tahun masih cekap fizikal dan mental. Jibo tak tau le. Kekadang gambor dia nampak mcm nak rebah aje. Dia sendiri ngaku, pernah kata di FB nya bahawa tiap malam dia tidur lambat, di marah dek bini dia, tak dapat nak manja manja ahem ahem.

      Dia kata kena beri penerangan kpd rakyat yang kritik, caci dia. Sebab penyokong mcm kau tak membantu sikit pun, malas nak cari fakta dan hujah menolong baikkan imej dia yg dah macam tahi. Kau orang asyik nafi aje, kamdian maki hamun aje. Di PRU13, dia kata jenis kau ni bangang, hamjadah.

      Padam
    3. Anjing Matdey ni sekor saja jalan ke hulu dan ke hilir
      Dah makin tempang bila geng projib tibai dia bergilir
      Dia dah jadi gila kembali menyalak air mata mengalir
      Kinii hilang arah dia mula ayun telor dan batang pelir

      Padam
  14. Nampak nya cai-cai Matdey dah habis lari berterabor
    Segala agenda tohmahan palsu kita kasi hancur lebor
    Si tua Matdey iitu pun tak lama dah nak masuk kubor
    Parti barunya cap ayam tu pun sekali akan jadi bubor

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aku tau le kau dah tua baka. Dah short attention span, tak boleh dan malas nak cari fakta dan hujah yang bermakna kpd pembaca. Jadi kau mengarut saja le.

      Mangkin kau gitu, mangkin bosan pembaca dengan kau, Jing. Dan, dengan itu, bosan juga pembaca dengan Jibo. Dah lah buat kotor, ada penyokong pun, jenis macam Jing Jibo.

      Padam
  15. Uwekss geli geleman tgk jibo joget macam orang utan.
    Mata dia asyik tengok awek tembam sebelah dia tak lepas pandang...eeeeeewwww...
    Harammmmmm...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Banyak kes mcm gitu dulu - di Port Dickson, Altantuya, gufreng Cina di TTDI, mcm mcm lagi.

      Padam
  16. apa fitnah fitnah...jibo ngaku dia ada 2.6bilion dlm bank duit src 42juta tak pasal ada dlm acc bank dia sedap belanje..konon tak tau tak pe kata ag pandir..apa yg fitnahnye jing jibo..suh saman tak berani.kunun tak kenal jo lo tapi kantoi menipu begambo sakan dlm kapal...puiiih laa jing jibo

    BalasPadam
  17. Debat 1MDB

    Pencadang
    1. 1MDB olahan najib - pembuktian berdokumen
    2. 1MDB vehicle by najib to be used and abused - pembuktian berdokumen
    3. In the conduits were n are jho low, reza and the muslim arabs - pembuktian berdokumen
    4. Kleptocracy, the biggest in history
    5. DoJ files civil suit - pembuktian berdokumen
    6. MO1 @najib@premier@related to reza,@final authority in 1MDB@..... - pembuktian betdokumen
    7. Traitor to the nation - pembuktian berdokumen

    Pembangkan@cai najib

    1. Fitnah tiada bukti - air liur
    2. Fitnah tun dr mahathir - menuduh tanpa bukti
    3. Fitnah pembangkang - menidak bukti yang ada
    4. Fitnah dan permainan kotor usa, yahudi etc - menudak bukti yang nyata
    5. Fitnah - tiada ucapan lain selain fitnah
    6. Fitnah
    7. Fitnah

    Kita dapat lihat bagaimana rakyat malaysia melihat perdebatan diatas secara objektif

    Rumusan

    - pihak pencadang berbicara secara berfakta, berealiti dan berkebenaran

    - pihak pembangkang berbicara setakat berkata fitnah, fitnah, fitnah tanpa sebarang bukti

    Terpulang pada pembaca menilai

    Oh jangan lupa,

    1. Kalau kafir bercakap membela najib..contoh peguam australis - wajib dipakai - sumber mufti harussaini

    2. Kalau kafir membawa petkhabarab berbukti - wajib ditolak - sumber prof hanafiah

    3. Harga barang dipasaran ketentuan Allah - bukan pengawasan menteri bettanggungjawab - sumber fathul bahri

    Fikir2 lah sendiri dan selamat membaca



    BalasPadam
    Balasan
    1. Setuju dgn beberapa cadangan anda. Terutama pendapat anda berkenaan Pembangkan@cai najib memfitnah tak habis habis.

      Anda menyindir gamak nya bila menulis jangan lupa 1,2,3 itu. Saya cadangkan elakkan menyindir mereka Projib - mereka tak faham sindiran, sebalik nya mungkin menggunakan sindiran itu sebagai fakta, konon nya.


      Padam
  18. Bagus jugak ada Anjing Najib sekor di sini mengarut dan memborot. Sebab dengan banyak komen dia, banyak lah di jawab dan dengan itu keluarlah kritik, cacian kpd Najib di atas salah laku dia.

    Fikir lah, kalau Jing Jibo tak masuk bertalu talu, komen komen Protun mungkin separuh saja dari jumlah yang keluar.

    Dan tiap satu komen Protun tuh mengetuk kepala Jibo secara lisan.

    Banyak pulak yang berkesan.

    BalasPadam
  19. Anjing Matdey ni sekor saja jalan ke hulu dan ke hilir
    Dah makin tempang bila geng projib tibai dia bergilir
    Dia dah jadi gila kembali menyalak air mata mengalir
    Kinii hilang arah dia mula ayun telor dan batang pelir

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ngaku bergilir le kamu, Jing Jibo. Kamu sekor aje yang buat komen atas macam macam nama dan tanpa nama, guna lain lain etuuk, gaya bahasa, nada dsb nya.

      Tak habis habis nak menipu, membohong, memfitnah rakyat.

      Padam
    2. Ngaku bergilir le kau, Jing Jibo. Semua orang dah tau kau sorang aje yang pakai macam macam nama, tanpa nama pun selalu, tukar gaya, nada, bahasa menulis nak nunjuk kau ramai, konon.

      Mencarut pulak kau, cakap batang pelir. Dah buang tebiat ke kau, Jing - kau dah tua baka, tidur sikit aje, masuk sini siang malam, pagi petang, selalu sampai pukul 1,2,3 pagi. Nanati kau alih alih tersungkur, mamposss heart attack. Jaga, Jing.

      Padam
  20. Anjing kurap Matdey sekor ni sudah kehabisan modal
    Bodoh bingai bangang bahalol tapii nak tunjuk handal
    Asyiik disalak benda sama serupa haram jadah sundal
    Bertambah ler gilanya anjing nii bila teruk kena bedal

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah guna modal orang nuduh dia dah takda modal pulak, Jing Jibo nih. Dah desperate dia. Givap lah, Jing.

      Padam
  21. Anjing gila Metdey sekor nii jenis pondan bukan lelaki
    Anjing ni jenis kencing menonggeng tidak angkat kaki
    Kerja anjing ni ikut komen orang dan keluar caci maki
    Kinii dia rehat kejap pergii sondol mak dia punya puki

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah cakap macam budak kecik pulak dah si tua baka Jing Jibo sekor nih. Menuduh orang pondan pulak dah.

      Dah naik tebiat dia memaki mencarut, mengata "sondol mak dia punya puki". Dia dah tua baka, mak dia dah mati pun nak di sondol mak dia punya puki.

      Dah desperate betul Anjing sekor nih. Tak lama lagi dia pun gol - mati - dah membuang tebiat nih.

      Padam
    2. Ouwhh Anjiing kurap gila Matdey sekor nii muncul jua
      Ingatkan dah belah cabut lari bersembunyi dalam gua
      Atau pun sibuk isii borang partii cap ayam Matdey tua
      Heh he he jangan marah ye anjiing nanti ko cepat tua

      Padam
    3. Anjing kurap gila Madey sekor ni sudah tak tentu arah
      Agaknya anjing ni kebulor tuan tak kasi mentekedarah
      Udah le begitu Geng Kejora tiibai lanyak sampai parah
      Heh he he gurau jer pagi-pagi ni Jing jangan ler marah

      Padam
  22. Dari Anas r.a berkata: Dari Rasulullah SAW, bahwasannya beliau bersabda: "Hendaklah kamu menolong saudaramu yang menganiaya dan yang teraniaya", sahabat bertanya: "Wahai Rasulullah, (benar) aku akan menolong apabila ia dianiaya, maka bagaimana cara menolongnya apabila ia menganiaya?" . Beliau menjawab: "Engkau cegah dia dari (perbuatan) penganiayaan, maka yang demikian itulah berarti menolongnya" .



    Beberapa isi kandungan hadis yang dapat kita amati:

    1. Perintah menolong saudara yang teraniaya (terzalimi), dengan cara membantu meringankan penderitaannya.

    2. Perintah menolong saudara yang menganiaya (menzalimi), dengan cara mencegahnya agar tidak berbuat aniaya. Tiga cara mencegah orang yang berbuat zalim menurut pandangan agama Islam yaitu:

    a. Dengan tangan, artinya cegah dengan kekuasaan, jabatan/kedudukan/ harta yang kita miliki.

    b. Dengan lisan, artinya cegah dengan nasihat-nasihat yang baik (nasihat-nasihat agama, tulisan-tulisan atau artikel-artikel agama, dan lain sebaginya).

    c. Dengan hati, artinya cegah dengan doa-doa yang baik kepada Allah, agar orang yang berbuat zalim itu di berikan hidayah dan ampunan dari Allah SWT. Dan inilah selemah-lemahnya iman.

    BalasPadam