Isnin, 15 Ogos 2016

PANAS ~ Bom Atom Di UMNO Shah Alam..???


2 minggu mesyuarat UMNO Bahagian bahagian berjalan..yang dihidangkan ialah kenyataan pemimpin yang lebih menjurus kepada usaha mengampu dan menunjuk kekuatan..! Bermula dari kelahiran UMNO hingga la konsep kesetiaan..! Tak cukup dengan itu amaran pula di keluarkan..!

Hakikatnya apa yang menjadi buah bicara dan kerisauan ahli ahli di cawangan cuba dikesampingkan..! Cuba ditutup dari di khalayakkan..! Contohnya di Shah Alam ini...

1MDB ibarat 'bom atom', keluh Umno Shah Alam

Ketua Umno bahagian Shah Alam, Datuk Zahari Shaari mengeluh setelah isu 1MDB menimpa parti itu ibarat 'bom atom'.
Beliau berkata demikian dalam rayuan kepada pimpinan Umno untuk selesaikan isu berkenaan seberapa segera semasa majlis perasmian mesyuarat Umno bahagian Shah Alam yang dirasmikan oleh Pemangku Timbalan Presiden parti, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi.
"Ini 'mengena' kami seperti bom atom...Tolong selesaikannya dengan segera," ujar beliau di Dewan Seri Budiman, Universiti Institut Teknologi Mara di Shah Alam, hari ini.
Isu tersebut berada dalam antara senarai teratas Zahari yang perlu diberikan perhatian oleh Umno.
Pada masa yang sama, Zahari turut menekankan kebimbangan masyarakat bandar termasuk kenaikan kos sara hidup akibat Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) dan proses rasionalisasi subsidi.
Pada Khamis yang lalu, bekas setiausaha politik Tun Dr Mahathir Mohamad, Matthias Chang bergandingan dengan ADUN Salor, Datuk Husam Musa memfailkan saman secara berkumpulan di Amerika Syarikat terhadap beberapa individu yang dikaitkan dengan 1MDB.
Saman itu bertujuan memohon ganti rugi bagi kecurian dana firma pelaburan negara dan mendapatkan semula aset yang diperoleh dengan menggunakan dana berkenaan.
Tindakan tersebut dibuat bagi pihak rakyat Malaysia dan difailkan di Mahkamah Daerah Amerika Syarikat bagi Daerah Selatan New York, menurut The Hollywood Reporter.

Itulah gambarannya di semua bahagian di seluruh negara..! Itu juga lah yang dibualkan oleh seluruh rakyat jelata..!

Tentu lah lagu ni tak keluar di RTM, TV3 suku dan utusang..!

Balaci@macai la katakan..!

Lu Fikir La Sendiri!!!

56 ulasan:

  1. Waaaaaa, kalau gitu, silap silap di kensel dek Najib Mesyuarat Cawangan dan Bahagian selepas ini - mana yg belom bersidang. Dia ada kuasa. Majlis Tertinggi gamak nya sokong dia.

    Selalu nya, siap mesyuarat cawangan dan semua bahagian, akan di adakan Perhimpunan Agong UMNO, PAU. Tak tau ada pilihan parti ke tak kali ini, yang Najib tangguhkan aritu sampai bila? Sampai ke PRU14 ke? Kalau gitu, lingkup le UMNO/BN di PRU14.

    BalasPadam
  2. Sedap dengor tuh - "1MDB ibarat 'bom atom', komplen Ketua Bahagian Shah Alam tuh kpd Ahmad Zahid, Timbalan Perdana menteri dan Naib Presiden yang terkanan.

    Aku nak dengor apa Pemuda UMNO dan Ketua nya cakap. Bom hydrogen ke apa pulak. Ingat, Kerry Okspod dah lama declare dia nak jadi PM di umur 40 - sekarang masa nya. Dia dah kasi warning kpd Jibo - jangan pandang enteng Parti Pribumi Bersatu.

    BalasPadam
  3. Ciput lah UMNO & Ajib. Mana nak settle kes 1MDB. Dah sampai Mahkamah US. Sampai PRU14 pun tak bole settle. Aku nak tengok banyak lagi bom atom.

    BalasPadam
  4. wsj dah, sr dah, doj dah, ini hollywood pulak dah, bollywood bila lah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak payah Bollywood. Local film industry pun cukup dah. Sapa nak tengok RTM, TV3 aje lagi.

      Padam
    2. Siapa nak tengok, tengok lah. Siapa tak nak tengok, nak buat macam mana. Pilihan masing masing.

      Padam
  5. Bom atom meletup ke tak, mesti banyak gunung berapi mula panas di sana sini. Kalau gom atom tak meletup, mebbe gunung berapi meletup. Semua Najib punya pasal.

    BalasPadam
  6. UMNO punya tektik kita sudah faham memang begitu
    Ramai buat gimik mau bagi syok sekejap parti Bersatu
    Tiiba masa sesuai baru lah dibuat ‘counter attack’ jitu
    Bom atom 1MDB nak kasii kecai kepala Matdey ler tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kau sorang aje le yg cakap gitu di sini. Tapi bukti nya UMNO yg berkecai. Spt di mesyuarat Bahagian di S Alam itu.

      Padam
  7. http://www.kedahnews.com/2016/08/bekas-pegawai-khas-mukhriz-dedah.html

    BalasPadam
  8. Depa dok main bom.. kita BERSATU tengok aja..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dak, eh. Kita tepuk, sorak, cucuk, masuk jarum le.

      Padam
    2. Yes, best job in the world.

      Padam
  9. https://jebatmustdie.wordpress.com/2016/04/25/sekarang-ramai-orang-ingat-najib-adalah-seorang-penyangak/

    Sekarang, ramai orang ingat Najib adalah seorang penyangak

    BalasPadam
  10. https://jebatmustdie.wordpress.com/2016/04/01/question-to-apandi-ali-which-prince-was-it/

    Question to Apandi Ali – Which prince was it?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tongkeng Nan, siapa lagi...??

      Padam
    2. Owh ada jugak komen Wan Seman Kadok tua bangka
      Aku ingatkan maklekat dah humban ke dalam neraka
      Tapi penakut tidak ada telor ini si tua jahanam puaka
      Pukul 3 pagi orang dah tidor baru le nak tunjuk muka

      Padam
    3. Wah marah betul sedara dgn othman.
      Sabar2..
      Ke najis byr utk maki hamun?

      Padam
  11. apasal ketua bahagian tu sebut 1mdb. bukan dah kasi dedak ke? jangan bangkitkan hal 1mdb. bangkitkan institusi presiden yang dikecam ramai. bersama baju merah mencari MO1. Jangan jadi bodoh tak tahu siapa MO1, kata rahman dahlan. ramai ahli umno jadi bodoh sebab tak kenal MO1 yang mempunyai pertalian dengan riza aziz.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang ambo geram tu, guano demo kasi anak tiri Riza Aziz. Gggapo dia ada sumbe' kat Malaysia? Sikik pung tak tulong, tak buak gapo dapak beratus juta. Palak wei.

      Padam
  12. https://jebatmustdie.wordpress.com/2016/07/12/wait-for-the-audit-report-kata-kata-pemimpin-munafik/

    “Wait for the audit report…” – kata-kata pemimpin munafik

    BalasPadam
  13. Dalam bodoh pemimpin umno pun, pembangkang masih tak boleh menguasai Putrajaya, sekurang kurangnya sehingga kini.
    Utk pru 14 nanti, dgn umno mengalami krisis kepimpinan yang teruk, pembangkang boleh ganti spesies berukera dlm zoo sekiranya masih gagal menguasai Putrajaya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha, "sekiranya masih gagal menguasai Putrajaya" -

      Psycho-analysts say that kind of statement means korang dah gobar. Well done. Keep on at it, goons.

      Padam
    2. 11:06 - bodoh mcm awak lah yg menyebabkan pembangkang payah nak menang. Dahlah bodoh keturunan, berlagak pulak. Kau tau tak, yg menentukan kalah/menang calon/parti di Malaysia ialah 'silent majority mcm aku'.
      Pembangkang Malaysia memang bodoh

      Padam
  14. Oi ini ada berita baru sangat sensasi dari negeri Kedah
    Bekas pegawai khas anak si Matdey tampiil mendedah
    Boboi tu kemaruk nak jadi PM jalan pintas nak diredah
    Tak sangka dia gaya bapok tapii perangai haram jadah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Berita keluaq dari lubang pungkok hang ka?

      Padam
    2. Apa kena mengena dengan 1mdb?

      Padam
    3. Berita keluar dari burit bini 11.10.

      Padam
  15. Najib tetap akan berdirii kukuh sebagai askar perwira
    Memberii khidmat setiia untuk kesejahteraan negara
    Matdey tiidak lebiih hanya sebagai pencetus angkara
    Ajak buat demonstrasi jalanan mahu cetus huru-hara

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ha ha berdiri kukuh, kaki pun penkaq.

      Padam
    2. Perwira
      Kahkahkahkahkahkahkahkahkah

      Nothing2hide lari.
      Saman selasa xsmp2 lg.

      Padam
  16. Anak cucu tononok@boboi... gi atlantis plam di Dubai sambil bermain main dengan ikan lumba.. ini lah yaang dikatakan kjaan menindas rakyat dan rakyat dalam kesusahan sbb harga barang naik gst dsbnya... boboi dan anak berraya sakan di Dubai...

    Wayang Tinggi psling babi...

    Kat Sah Alam tu UMNO kata lain pasal bom atom... saja putrayahudi merdeka spin...

    tak uah nak spin citer orang lain... Deklarasi Selamatkan Malaysia... DoJ .. FBI dan negata dah bangkrap ka blom apa dah jadi...

    semua kirija macam CIFUT BABI...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mukriz pi dubai pakai duit 1 mdb ka atau duit pak hang?

      Padam
  17. Matdey pembelot negara tak layak digelar negarawan
    Tiindak tanduk dia udah sampai ke tahap sasau sawan
    Ada ker dengan DAP komunis dia sekongkol berkawan
    Kalu dia padam jangan tanam dekat makam pahlawan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau macam tu, tanam bapak hang aje di makam pahlawan.

      Padam
  18. Hujah dari anjing-anjing Madey mudah kita kasi patah
    Ibarat nya semacam kacang jer kitorang kunyah ratah
    Udah senyap sepi anjiing-anjiing ni lari ke mana entah
    Tak seronok lah kalau anjiing tidak melenting melatah

    BalasPadam
  19. Mana anjing-anjiing belaan Matdey mamak tongkang
    Geng Kejora dah ajar ganyang tibai berbirat belakang
    Banyak ekor juga agaknya yang mampos terkangkang
    Yang laiin sempat selamatkan dirii lari lintang pukang

    BalasPadam
  20. Wah bedilan peluru Kejora memang nya panas berapi
    Anjing-anjing belaan Matdey dah sembunyi sunyi sepi
    Sekor-sekor dah sentap batang pelir cabut lari menepi
    Lain kali lori buruk usah bercita mahu langgar keretapi

    BalasPadam
  21. Langsung udah tak nampak anjing Madey punya hujah
    Pertarungan ini ibaratnya anak kancil nak lawan gajah
    Sekor demi sekor anjing-anjing ni kitorang bedal tujah
    Blogspot sial PutraAmerika ini bagai dah ditakluk jajah

    BalasPadam
  22. Kelihatannya anjing-anjing Matdey dah mula berpeluh
    Tak terjawab pun sampai komen udah lebih tiga puluh
    Agak nya dah lari sembunyi dalam semak hutan buluh
    Yang dapat dibuat hanya baca jer le sambil mengeluh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bangang nya babi jing bo ni.

      Padam
  23. madey kutty lah yg lancar bom atom tu.... tapi masih kukuh BN dan UMNO ... PM masih tenang ... yg sakit masuk IJN si madey kutty tua kutuk nak mampos tu jugak le... so go fly kite je lah !!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Atuk enko yang tua kutuk tak mampos ka?

      Padam
    2. atok aku areahbsebelum aku lahir lagi... tapi masa dia hidup tak pulak buat kerja macam madey kutty dah 92 masih kemaruk kuasa .. ;-))

      Padam
  24. Sudah hilang lesap semua Madey punya anjing kurap
    Mati-mati bela si Madey hanya kerana dedak diharap
    Kena sekeh dengan Kejora ramai terlentang tertiarap
    Yang sempat melarikan diri terus sembunyii terperap

    BalasPadam
    Balasan
    1. I will amuse for a bit before the new post comes out in this blog, Jing Jibo. But I will be the better amused because I'll be shitting you early in the morning.

      Komen di atas ini lah bukti kamu Jing Jibo yang di tulis dalam CV kamu itu - mengkomen sampai pukul 1,2,3 pagi. Dahtu, tak cukup tidur, mood sentiasa tak bagus for the whole day, mengarut, sikit sikit mencarut.

      Kau tak mahu makan pil gila kamu tuh. Nanti kau terlepas tahap siuman , kamu jadi gila Stage III, kamu kena straight jacket dan di heret ke Tampoi atau Tg Rambutan.

      Padam
  25. http://headbomb.blogspot.my/2016/08/malaysia-kini-spin-pula-ucapan-ketua.html

    BalasPadam
  26. Kemaluan dan kejikkan terbesar UMNO adalah atas perbuatan Najib dan yang memakan dari hasil kejijikan nya. UMNO telah menjadi parti PENCURI.PENGKHIANAT dan PEROSAK Negara di bawah NAJIB .

    BalasPadam
  27. Kemaluan dan kejikkan terbesar UMNO adalah atas perbuatan Najib dan yang memakan dari hasil kejijikan nya. UMNO telah menjadi parti PENCURI.PENGKHIANAT dan PEROSAK Negara di bawah NAJIB .

    BalasPadam
  28. Nampak seperti penentang Najib dah semakin pupos
    Senyap sepi saja dari anjing Madey tidak ada lagi pos
    Tak kan le anjing ni semua nya terbongkang mampos
    Semua sudah jadi lemah macam betina tua menopos

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kau mimpikan gitu lah, Jing Jibo. Realiti nya di sebalik apa kau kata.

      Tak salah mimpi - it's the cheapest form of entertainment. Good for you at your age, bendera pun dah tak naik, kot bini dah mati, tarak apa lain entertainment for you.

      The mind is ever willing for you but the barang tak boleh function kan?

      Padam
  29. Lepas mesyuarat saya percaya mesti Ketua Umno bahagian Shah Alam, Datuk Zahari Shaari tak lena tidur. Salam mesra dari Najib tentu dah disampaikan. Teuku Adnan dah tersengeh-sengeh menunggu arahan dari bosnya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ko pakai nama lain lagi, Jing Jibo? Rentikan lah.

      Padam
  30. Semua geng protun ada tugas kerjaya sendiri, masiñg2 hidup tidak harap dedak menteri, bukan macam jing makan dedak buat gaji, protun ada kerja bukan takut senyap sepi..
    Bila sudah free masuk blog nampak babi, ingat jing jibbo tua kutuk sudah mati, rupa masih gila buat bising caci maki..
    Ini jing ingat dia hebat banyak pandai, semua orang tahu dia musibat sekor keldai, sanggup pikul jibo kita tekeh sampai longlai, bila dia masuk ramai2 kita tibai..
    Ingat protun sembunyi dia jadi lebih berani, lagak gitu gini tapi dia takut bini, malam tadi mintak, bini dia tidak kasi, itu sebab meroyan dari malam sampai pagi..
    Jing jibbo ni sebenarnya anjing kurap, walau anjing biasa tapi gelojoh sangat pelahap, diri penuh kurap seluruh badan sudah merayap,dah nak mampos tapi masih cuba nak menjawab..
    Protun ada kerjaya tapi jing tidak ada, mau mintak kerja tapi dia sudah tua,dulu belakang mati tahan bontot sama bangla, harga tidak mahal cuma laku dua dolar..
    Tidak ada kerja tua kutuk masok blog, dapat upah sikit untuk dia jadi goblok, betul sangat gila hari hari macam lalok, sebab stres sangat depan komputer dia kiok!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bravo,. bro. Harap tulis macam itu jugak di tiap tiap pos. Sampai Jing Jibo bungkus. Aman negara bila dia dah mampos.

      Mampos dari segi membohong, menipu, memfitnah, mengarut dan mencarut di sana sini lah.

      Pos baru Putra M dah keluar. Di sabelah pagi, biasa nya keluor pada pukul 7.09 PG. Tak pernah miss, setahu saya

      Padam
  31. Datuk Zahari Shaari akhir nya mengeluh tak tahan menahan perasaan dan tekanan lalu beliau terjemah apa yang tersimpan. Ingatkan orang UMNO setakat berbicara di ruang lingkup tertutup shj.
    Mana mungkin orang-orang bijak pandai UMNO tidak bisa ngomong 1MDB.

    BalasPadam