Sabtu, 13 Ogos 2016

HOT ~ Shahrir Akan Suruh Musa Hitam Tutup Mulut..?


Semua tahu bagaimana rapatnya Shahrir dan Musa..! Malah rakyat Malaysia tahu Musa la mentor politik kepada Shahrir..! Shahrir perlu berbuat sesuatu..! Shahrir yang dikatakan oleh WSJ pernah menerima wang 1 Juta dari Najib perlu membantu bosnya itu dalam mendepani watak terbaru yang dilihat menentang Najib..!

Soalnya..mampu ke Shahrir berdepan dengan Musa?
Bekas timbalan perdana menteri Tun Musa Hitam berkata Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (Felda) yang diasaskan Tun Abdul Razak kini hanya dijadikan alat oleh anaknya Datuk Seri Najib Razak bagi meraih undi Melayu luar bandar.
Dalam buku terbaharunya “Frankly Speaking”, Musa turut mempersoalkan pelantikan individu yang terpalit dengan tuduhan rasuah bagi mengetuai Felda.
Musa, yang pernah mempengerusikan Felda, berkata Najib menjadikan Felda sebuah syarikat yang disenaraikan dengan harapan dapat meraih sokongan pengundi luar bandar melalui tawaran saham.
“Perkiraan politiknya mudah. Sekiranya Najib menggunakan Felda mendapatkan sokongan Melayu, peluangnya kekal berkuasa adalah baik. Malangnya, Felda kini menjadi masalah serius kepada kerajaan,” katanya, yang menjelaskan nilai saham Felda jatuh daripada RM5.39 pada Jun 2012 kepada RM1.54 setakat Mac tahun ini.
Katanya walaupun harga kelapa sawit sedunia memainkan peranan dalam kejatuhan nilai saham Felda, ia turut dilanda masalah salah urus dan rasuah.
Dalam buku setebal 443 muka surat itu, Musa turut mempersoalkan kriteria pelantikan jawatan tertinggi Felda.
“Felda kini ditadbir seorang pemimpin kanan Umno yang pernah digantung keahlian Umno selama tiga tahun kerana mengamalkan politik wang,” kata Musa, dipercayai merujuk bekas naib presiden Umno Tan Sri Isa Abdul Samad, yang dilantik pengerusi Felda pada 2010, dua tahun selepas tamat tempoh penggantungannya.
Nasib Tabung Haji
Musa melahirkan kebimbangan nasib Felda akan menimpa Lembaga Tabung Haji yang diilhamkan Profesor Diraja Ungku Abdul Aziz bagi membantu umat Islam menunaikan haji.
“Saya seorang pemegang akaun Tabung Haji, tetapi kalau pun bukan, saya tetap akan bimbang,” tulis beliau merujuk kontroversi pembelian tanah daripada 1MDB pada harga tinggi.
“Najib seakan tidak ada jawapan untuk semua masalah ini,” tambah Musa.
Tambah menyebabkan Shahrir dan Najib menggaru kepala apabila Musa dilaporkan berkata..

Musa Hitam: Tiga cara untuk singkirkan Najib

Bekas Timbalan Perdana Menteri, Tun Musa Hitam percaya terdapat tiga cara bagi rakyat negara ini boleh menyingkirkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.
"Pertama, adalah menerusi Umno, yang hampir mustahil," tulis Musa dalam buku terbarunya bertajuk 'Frankly Speaking'.
Menurut penganalisis politik, kedudukan Najib dalam Umno adalah selamat selepas menyingkirkan penentangnya seperti bekas timbalannya, Tan Sri Muhyiddin Yassin. Beliau dijangka akan kekal sebagai pemimpin parti itu sehingga survival politiknya sendiri terancam.
Kaedah kedua, untuk menyingkirkan Najib, kata Musa adalah melalui campur tangan asing.
"Ini nampaknya jalan yang dipilih oleh ‘pergerakan’ itu (Selamatkan Malaysia).
"Pilihan ini mempunyai kemungkinan, walaupun agak pencil."
Bagaimanapun tidak jelas ‘pergerakan’ yang dirujuk oleh Musa itu, tetapi Mahathir sebelum ini dipetik oleh akhbar The Australian sebagai berkata bahawa Malaysia kini terpaksa "membenarkan campur tangan asing dalam hal ehwal tempatan" kerana semua saluran di negara ini telah ditutup.
Mahathir bagaimanapun menafikan bahawa beliau menggesa negara lain supaya campur tangan untuk menggulingkan Najib.
Bagi pilihan ketiga, Musa berkata adalah membiarkan rakyat membuat keputusan sendiri sama ada mereka mahu Najib berundur, melalui pilihan raya umum akan datang.
Najib kini di bawah tekanan hebat supaya meninggalkan pejabat perdana menteri berikutan dirinya terpalit dengan pelbagai skandal.
Terbaru, Jabatan Keadilan (DOJ) Amerika memfailkan saman sivil dan mendakwa dana bernilai lebih AS$ 3.5 bilion diselewengkan daripada 1MDB.
Ia juga dinamakan "Malaysian Official 1" mendapat manfaat daripada firma itu, dan pembangkang menuding jari kepada perdana menteri.
Najib menafikan bahawa beliau menyalahgunakan wang rakyat untuk kepentingan peribadi dan mendakwa komplot itu didalangi oleh mereka yang ingin menggulingkannya.
Peguam Negara, Tan Sri Mohamad Apandi Ali juga telah membersihkan Najib daripada sebarang salah laku.
Musa juga dalam bukunya mendedahkan apabila isu 1MDB pertama muncul, beliau adalah antara mereka yang secara terbuka menggesa perdana menteri supaya mengambil cuti sementara siasatan dijalankan.
"Kira-kira seminggu selepas itu, dalam perbualan telefon, Najib secara lawak memberitahu, 'Saya masih belum bercuti'," katanya.
Musa boleh menggariskan bukan 3 malah 30 atau 300 cara untuk mengekalkan Najib...tapi kenapa Musa memilih menggariskan 3 cara untuk menyingkirkan Najib?
Ini semua ialah manifestasi kepada penolakan rakyat dan dunia terhadap Najib sebagai Perdana Menteri..! Hanya yang berakal waras dan berhati mulia sahaja yang tahu bahawa masa Najib kekal dijawatannya sudah berlalu..! Najib harus berhenti..! Najib perlu diberhentikan..!
Kalau masih ada akal dan maruah..!
Ada ker?
Lu Fikir La Sendiri!!!
dah bubar pun..! 3 dah pencen...tapi kenapa seorang masih menjawat???

64 ulasan:

 1. Siapa Shahrir nak suruh Tun Musa tutup mulut? Jangan mengarut.

  Si bangang Shahrir itu lah orang yang pertama mengaku dia terima RM1 juta bila Najib bayangkan (dia ada kata terang terang ke?) bahawa wang RM2.6 bilion dlm akaun dia tuh di gunakan untuk PRU13 dan Bahagian2 UMNO.

  Najib kena belasah merata rata dengan dedahan Shahrir tuh. Gua ingat tentu Najib meletup kat dia sebab itu. Tapi, tarak bola, macam kes tak saman saman SR, WSJ, DoJ dll.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Musa menggariskan 3 cara untuk menyingkirkan Najib...
   manifestasi kepada penolakan rakyat terhadap Najib sebagai Perdana Menteri.. betul betul betul...sokong sokong sokong..

   Padam
  2. Shahril nak tutup mulut sesiapa tak boleh....tapi dia boleh tutup lobang dia punya bon.ot ....kalau tak, nanti kena sontot..

   Padam
 2. Shahrir yang dikatakan oleh WSJ pernah menerima wang 1 Juta dari Najib - sabenar nya Shahrir ada di beritakan di media massa bahawa dia mengaku menerima RM1 juta itu dari Najib, Bang. Di masa yang sama ada yang mengatakan Mat Maslan Ketua Bahagian Pontian terima RM2 juta - membikin rasa iri hati dan masam muka sebab Najib pilih kasih antara Ketua2 Bahagian UMNO.

  Mana si Shahrir nak membantu ex-bosnya yang dilihat menentang Najib. Dia dah termakan RM1 juta. Dia pun political animal. Kalau jugak lain animal, tak tau le.

  Jadi kita kena hentam depa puak Najib dan sokong Tun Musa dan puak Tun, dan parti baru itu. Kita tulis bertalu talu menyokong puak Tun dan mengentam puak Najib.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Najib harus berhenti..! Najib perlu diberhentikan..!........kita bantai dia kuat kuat, tiap hari, siang dan malam......sampai dia berhenti........

   Padam
  2. Setelah ambil kira dakwaan Dog iaitu wang dari bukan Arab telah dipulangkan kepada pemiliknya (bukan Arab), wang yang berbaki adalah semuanya wang Arab makanya wang 1 juta dan 2 juta itu sah duit dari Timur Tengah yang kesemuanya +- ialah 600 juta (disahkan oleh Malay Kini). Inilah sebabnya Dog tak boleh kaitkan lain lain nama kecuali 2 Joe dan Riz.

   Padam
  3. Jing Jibo 912 PG punya bodoh tak reti membezakan bahawa 1 juta kpd Shahrir dan 2 juta kpd Mat Maselan itu ialah Ringgit Malaysia. Masakan yng 600 juta itu ia lah US dollars.

   Begitu lah bodoh nya penyokong Jibo.

   Padam
 3. Di hujung minggu ini ramai yang nak komen. Aku nak kata tak perlu khuatir bila nak membidas Najib -

  Appeals court: No one should be afraid of criticising govt / public officers conduct

  http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2016/06/08/appeals-court-no-one-should-be-afraid-of-criticising-govt/

  Federal Constitution allows people to exercise freedom of speech, court says in written judgment when setting aside defamation suit by Pahang MB against newspaper.

  PETALING JAYA: The public should not be afraid to talk about government and public officers’ conduct, says the Court of Appeal.

  In a 31-page written judgment by Court of Appeal Judge Justice Idrus Harun, in the case of Pahang Menteri Besar Adnan Yaacob suing Utusan Melayu for defamation, he noted the people should discuss their government and public officials’ conduct without being subjected to civil actions for their opinion

  The panel .. that the Derbyshire principle, which rules that those holding office in public bodies .. cannot sue in their official capacity, should be applied and be adopted in the country’s defamation laws.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ini di katakan idependence of the judiciary. Tak terkongkong dek kuasa pemerintah. Syabas, Tuan Tuan Hakim.

   Padam
  2. Where is this guy when tokong wanted to sue a jurnal if she dares to repeat the question about Taman Manggis? Very so selective indeed! He should also open his mouth when Pas is threatened by Daputera led regime for suspecting the real figure attached to the under the sea tunnel. Hmm one word to describe this inconsistency... loq laq.

   Padam
  3. Who is this fella 837 PG is speaking about? If he is a JIBO supporter, that's the kind Jibo said at PRU13 campaign are bangang, bangsat.

   Not helping him with clear facts and arguments to dispel the massive onslaught on his character and image, locally and internationally.

   Padam
  4. Actually, Jibo said they are bangang, hamjadah.

   Padam
 4. 3 dah pencen...tapi kenapa seorang masih menjawat?

  Sebab dia kata dia patuh kpd gomen yang di pilih di PRU. Kalau nak gulingkan boleh buat di PRU, kata nya.

  Tak betul. Najib boleh di desak undur - rakyat bebas beri pendapat. Najib jugak boleh di ganti dek UMNO - Majlis Tertinggi. Kita desak MTU lah.

  Di guling di PRU14 amat teruk lah UMNO - lingkup, hilang kuasa buat pertama kali sejak lk 60 tahun sejak Merdeka. Tapi, macam Tun M kata, kalau takda jalan lain, lingkup UMNO, lingkup lah. Parti baru pun dah di tubuhkan.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Merujuk pandangan Menteri luar Singapura yang mengatakan pentadbiran Najib kuat kerana disokong oleh pasukan keselamatan.PDRM masih no action, tak nak buat 'road block' pada 1MDB ke walau sana sini dah bogelkan penyelewengannya siap bukti FBI. Tuanku Najibulilah tu hanya manusia biasa aje..

   Padam
  2. Setuju. Penyelewengan dan pengsonglapan itu dah di ketahui merata dunia. DoJ USA dah tulis 136 ms Laporan ke mahkamah. Spore dah tuduh ke mahkamah sekor dari 6 ejen Jibo di sana.

   Switzerland dan 4 negara lain dah buat siasatan. Tunggu masa aje Jibo kena heret ke mahkamah di luar negara.

   Padam
 5. Matdey nii pembelot yang tidak tahu mengenang budi
  Semua tindakan agenda kronii keluarga jugak peribadi
  Anak dia gagal ke puncak melalui pemilihan mengundi
  Diminta nya campurtangan asiing Amerika dan Yahudi

  BalasPadam
  Balasan
  1. Kepala hotak kamu mengata Tun M tak tahu mengenang budi. Iti saja perkataan yang boleh di gunakan utk kau, Jing Jibo.

   Kepala hotak yang tak mahu terima bahawa Tun M yang kasi Jibo peluang dalam politik hingga jadi PM. Letak dia sebagai calon di PRK Pekan selepas Tun Razak mati. Budak mentah kedarah umur awal 20an tahun saja lagi.

   Kepala hotak kau dalam bontot kau mengata begitu.

   Padam
  2. Pembelot ia lah Jibo. Jugak pendengki kaum melayu -

   Yang khianat dan dengki kpd kaum Melayu ia lah Najib. Negara ini negara Melayu, beribu tahun di kenali sebagai Tanah Melayu, bapak dia Melayu, tapi dia kata dia Bugis, "jugak pendatang". Dia lanyakkan maruah Melayu, dengkikan, khianati kaum Melayu.

   Najib buang ISA yang membendung kegiatan subversif DAP yang anti-Melayu, anti-Islam dan cetuskan pergaduhan kaum 13 Mei 1969. Najib buat keputusan buang Akta Hasutan yang melindungi Perkara Perkara sensitif dalam Perlembagaan berkenaan hak dan kepentingan Melayu, termasuk Kedudukan Istimewa Melayu di Perkara 153.

   DAP tak suka Perlembagaan, tak hormatkan Bahasa Kebangsaan, tak suka sejarah negara ini, sepatut nya Najib cari jalan atasi masalah susah nak bina rakyat Malaysia, tapi, dahlah Muhyiddin mestikan Sejarah di sekolah sekolah, dia buang Mahyuddin pulak.

   Betapa pengkhianat nya Najib kpd kaum Melayu, dia jugak senyapkan DEB, buang Kementerian Pembangunan Usahawan yang membiming peniaga2 Bumiputera. Dia mesti di buang pronto.

   Padam
  3. Anaknda Tanpa Nama, 13 Ogos 2016 9:13 PG

   Tak pasti sama anaknda ni dah lahir atau belum tahun 1987, iaitu kira-kira 29 tahun dahulu. Tahun itu, dalam pemilihan presiden UMNO, Mahathir hampir tumpas dengan Ku Li.

   Mahathir ditentang sengit oleh geng UMNO 11 (team B)yang menyokong Ku Li. Mahathir mendapat 761 undi berbanding 718 undi untuk Ku Li. DS Najib sebelum hari pertandingan itu pada awalnya berada sebelah kem Ku Li (team B). Mahathir yang merasakan dia akan kalah, telah menghantar delegasi untuk meminta sokongan dari Najib pada malam itu. Keesokannya Najib buat keputusan, membawa semua undi di bawah bahagiannya untuk menyokong Mahathir. Kalau tidak kerana pertolongan Najib itu, Mahathir tidak akan jadi presiden UMNO pada tahun 1987 hingga seterusnya...

   Kalau anaknda tak pernah dengar cerita ini, sila bertanya dengan datok atau datok saudara anaknda sekiranya ada yang masih hidup atau rujuk dengan mana-mana veteran dalam UMNO.

   Padam
  4. Jing Jibo 11:45 PG,

   Kau memanggil pengkomen sebagai Anaknda pulak nya, nak nunjuk kau berbahasa. Kami tau kau orang tua tapi macam yang di tulis di cv kau, tingkah laku kau menunjukkan kau seorang yang haprak, hamsat, paling buruk punya watak.

   Kalau kau lupa apa di tulis di cv tu, kasi tau, boleh di c&p di sini.

   Orang cakap pasal Musa dan Najib, pahal kau cakap pasal Tun M pulak? Dah memang tabiat buruk kau sebagai Jing Jibo, tak pedulikan cara mengkomen di blog orang, main lantak saja. Itu pasal cv kau itu penuh cacian dan kata kata kusut utk kamu.

   Padam
  5. Ini lagi tulisan Anjing Giler peliharaan Madey. Kita yang ninggalkan komen di sini dah tahu dia. Tapi yang hanya masuk membaca tak ninggalkan komen, ada yang masih belom tahu dia.

   Maka di keluarkan sekarang c&p di atas nya:

   Gua ini sekarang udah sudah betukar minat dan hobi
   Tak nak lagi bincang pasal Najib ataupun pasal 1MDB
   Itu semua biar je dekat depa Umno punya akar umbi
   Janji dapat lanyak anjing sekor ni yang perangai babi

   Ha ha anjing kurap Madey nii dah mula tak tentu arah
   Luka luar dalam nampak nya semakin teruk dan parah
   Tengok kan gaya tu macam kebulor tak mentekedarah
   Heh he gurua-gurau sikit-sikit Jing jangan pulak marah

   Anjing Madey ni merempat makan nasi dengan kicap
   Diia kena tibai tertiarap tak tahuu berapa kerap acap
   Inii rehat sekejap mesti Jiing nii gosok pelir melancap
   He he bergurau jer Jiing bawak-bawak ler mengucap

   Anjing Madey sekor ni dapat padah pasal cakap takbor
   Sekalii kena tibai sama projib taiik cirit dia bersembor
   Jalan pun dah kengkang iibarat kena liiwat tutoh jubor
   Heh he jangan marah Jiing sekadar melawak berhiibor

   Anjing ni maki caci dia buat dek muka tebal tak malu
   Siang malam tiada henti menyalak je dia bertalu-talu
   Tapi kalu mentekedarah bangkai najis semua dia lalu
   Heh he jangan marah ye Jiing senyum-senyum selalu

   Anjing Madey sekor nii masa kecik tidak pergi sekolah
   Komen Jing ni tak ada aturan pakai main redah belah
   Bingai bahalol tolol tapi tetap tak nak mengaku kalah
   Heh he jangan marah ye Jing gurau senda ni biasalah

   Anjing giler Madey sekor nii kini betul-betul mati kutu
   Berbenjol-benjol kepala kena tiibai paku tala luku latu
   Mesti lepas ini Jing ni menyesal hentak kepala ke batu
   He he jangan marah Jing adat begurau dah macam itu

   Anjing kurap Madey nii bulu pelir tumbuh belum lebat
   Bodoh biingai bahalol tapii masih jua nak tunjuk hebat
   Dah berbirat bontot ngan belakang Geng Kejora sebat
   He he jangan mare saja nak bergurau dengan sahabat

   Anjing Matdey ni asal tah hutan Pahang atau Sarawak
   Kena lanyak ngan Kejora menggelupor serupa biiawak
   Bila masa pun komen perangai anjing terbawa-bawak
   He he jangan marah ye Jiing saja-saja bergurau lawak

   Anjiing Madey seekor nii orang komen dia bikin karut
   Anjing giila nii hanya boleh diajar dengan makii carut
   Melopong terkedu le dia anjing nii batang pelir diurut
   He he bergurau senda Jing sekadar nak gelikan perut

   Anjing kurap Madey inii giila pakai main sondol redah
   Tuan dia salah pilih pelihara anjiing baka haram jadah
   Boleh jadi tuan dia jamu dedak ada bercampur dadah
   He he jangan marah ye Jing sekadar bergurau madah

   Anjing gila Madey ni merapu jer tak ada benda dilapor
   Dia redah jer macam budak kecik gatal nak bertempor
   Kena tibai lanyak terus jadii macam ayam berak kapor
   Heh he jangan marah yer Jiing saja nak berhiibor lipor

   Anjing Madey sekor nii macam tempang je melangkah
   Gigi pun dah jarang tapi ada hati orang dia nak kerkah
   Tidak mustahil dia ni anak haram hubungan luar nikah
   He he bergurau jer Jiing saja nak kasii tambah markah

   Anjing Madey sekor ni bila buat posting komen sendiri
   Bengap bingai bahalol mau tunjuk hebat tak sedar diri
   Namun dah lembik lunyai Geng Kejora tiibai kanan kiri
   Heh he jangan marah Jing gurau jer untuk tambah seri

   Anjing kurap ni suka maki caci merata mundar mandir
   Namun tiada hujah hanya jadii lawak bagai Pak Pandir
   Sekali Geng Kejora tibai dia teberak cirit keluar lendir
   He he jangan marah Jiing sekadar bergurau menyindir

   Anjing kurap Madey sekor ni nyah bapok bukan jantan
   Mengutuk umpat orang tiap masa mengalahkan setan
   Namun pastii akhir nya dia akan ke Tanjong Rambutan
   Heh he gurau senda jer Jing nak eratkan persahabatan

   Padam
  6. Adalah diharapkan para ‘followers’ semua tidak terasa
   Pantun ni nak tikam anjing yang merasa dia tu perkasa
   Anjiing sekor ni asyik umpat keji orang jer setiap masa
   Yang lain tu tak apalah komen hantam le seperti biasa

   Padam
  7. Anjiing Madey seekor nii setiap masa suka bikin karut
   Agak nya terlalu banyak makanan haram dalam perut
   Anjiing giila nii hanya boleh diajar dengan makii carut
   Melopong terkedu le dia anjing nii batang pelir diurut

   Padam
  8. Anjing gila Madey nii dari ulu pendalaman Sg Lembing
   Gaya bahasa semacam jiwa kacau terumbang ambing
   Pesti dia dulu membesar kat dalam kandang kambing
   Kesiian hidup terbiar mak bapak dia tak didik bimbing

   Kesian Matdey terbela anjiing kurap tolol pekak badak
   Gatal nak komen merata tapi hanya style budak-budak
   Terhege-hegeh nak tunjuk juga hero tiidak dapat tidak
   Agaknya anjing ni termakan taik babi masuk kat dedak

   Anjing kurap Matdey sekor ni sudah kehabisan modal
   Bodoh bingai bangang bahalol tapii nak tunjuk handal
   Asyiik disalak benda sama serupa haram jadah sundal
   Bertambah ler gilanya anjing nii bila teruk kena bedal

   Anjing Matdey ni sekor saja jalan ke hulu dan ke hilir
   Dah makin tempang bila geng projib tibai dia bergilir
   Dia dah jadi gila kembali menyalak air mata mengalir
   Kinii hilang arah dia mula ayun telor dan batang pelir

   Anjing kurap Madey inii giila pakai main sondol redah
   Boleh jadi tuan dia jamu dedak ada bercampur dadah
   Masih juga menyalak walau pun hari tu muka diludah
   Yang pastii hanjng kurap gila sekor baka haram jadah

   Anjing kurap sekor nii macam tempang jer melangkah
   Gigi pun dah jarang tapi ada hati orang dia nak kerkah
   Agaknya dia nii asal usul mak bapak peminta sedekah
   Tak mustahil dia inii anak haram hubungan luar nikah

   Anjing kurap sekor ni bodoh bangang tapi nak melobi
   Sekali sekala sentap pala kote macam kepala labi-labi
   Agaknya dia ni ada gii ikut Madey join DAP kafir harbi
   Tak mustahil anjing kurap gila nii mentekedarah babi

   Kesiannya anjiing Matdey sekor tu kena tibai berasap
   Anjing kurap ni merempat gi tidur perdu buluh kasap
   Biila dia kebulor, batang butoh pak dia pun dia hiisap
   Kena kejor ngan Kejora anjiing gila nii cabut lari lesap

   Anjing gila Matdey sekor ni masa kecik hidop nya perit
   Mestii dulu dia kutip makanan darii longkang dan parit
   Merata-rata dia menyalak terloncat-loncat tejerit-jerit
   Tadi dia rehat jap agaknya gii jilat mak dia punya burit

   Anjing gila Metdey sekor nii jenis pondan bukan lelaki
   Anjing ni jenis kencing menonggeng tidak angkat kaki
   Kerja anjing ni ikut komen orang dan keluar caci maki
   Kinii dia rehat kejap pergii sondol mak dia punya puki

   Anjing kurap nii kempen mau bagi kerajaan BN runtoh
   Tetapi kempen gila babi dia sikit pun BN tak tersentoh
   Kalau kempen elok tidak apa, ini macam kepala butoh
   Anjing kalau jantan lobang puki mak dia pun dia tutoh

   Anjing belaan Madey sekor ni agaknya tidak disuntik
   Tak tahu tuan dia kasii makan taik babii atau taik itik
   Dia ni sanggup kalau jilat mak dia punya biji kelentik
   Cabut lari kedalam semak bila telor dia Kejora jentik

   Padam
 6. Sharir samad bgs. Dh terima mngaku je.
  Jgn pusing isis, ahli sunnah wal jamaah, melayu, islam habes semua pakat dijual.
  Org tnya mudah aje, 2.6b ada dlm akaun tak.
  Punyalah jauh dia nk pusing.
  Otomatik org tau ko nk membelit.
  Serupa 90j duit masuk pas

  BalasPadam
  Balasan
  1. DoJ USA kata jumlah yang di curi dari 1MDB ia lah US$3.5 bilion x 4 = RM14 bilion. Bukan sikit duit di songlap itu.

   https://www.malaysiakini.com/news/352128

   Padam
 7. Najib seakan tidak ada jawapan untuk semua masalah ini,” tambah Musa.
  ..takpe pencacai ada..nani durang jawab. 2 panglima dr kota belud pun ada..hehehe

  BalasPadam
  Balasan
  1. Mungkin kalau dulu dia (Musa) tidak ada jawapan kenapa dia berundur diri tapi sekarang dah SEAKAN ada jawapan melihat kepada adanya ruang untuk mara?

   Padam
  2. Kau dah takda jawapan kau tanya pulak masa dah berpuluh tahun lalu.

   Kau nak lari dari Jibo kena sesah sekarang, Jing Jibo. Mana kau boleh lari, kau akan di hambat dan di pelangkong hingga ke lobang cacing.

   Padam
 8. A minta campurtangan A' untuk undurkan si B. Soalnya apa kata B akan minta campurtangan B' untuk tentang A' sebagai pengajaran pada A. Soalan seterusnya siapa yang akan jadi arang, siapa akan jadi abu dan siapa yang akan jadi zarah yang lunyai? Oh tanah air ku, Kik kik kik

  BalasPadam
  Balasan
  1. Yang penting ia lah sapa yang kena nama nya di dedahkan sebagai MO1. Nama paling busuk dalam negara, mungkin dalam dunia.

   DoJ pun kata kes yang di laporkan nya sebanyak 136 mukasurat di mahkamah US itu melibat misappropriation of funds and money laundering yang terbsar dlam sejarah.

   Nanti di bicara penuh kes rampas harta dan/atau di bicara kes jenayah misappropriation of 1MDB funds and money laundering di US, nama Jibo akan keluar. Semua orang merata dunia dah tahu siapa dia MO1. Tunggu di resmikan aje.

   Padam
 9. 1 juta untuk ShahJB dan 90 juta untuk Pak Lebai, masih ada 509 juta duit Pak Arab. Fakta ini saja boleh membuatkan New Catle Brown masuk CCU. Kah kah kah

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ingat semua orang - juta US dollars yang di maksudkan tuh. Jumlah semua yang di songlap ia lah RM2.6 bilion. Jibo sendiri sudah ngaku jumlah itu masuk ke akaun peribadi nya. Bankam.

   Padam
  2. DoJ USA kata jumlah yang di curi dari 1MDB ia lah US$3.5 bilion x 4 = RM14 bilion. Bukan sikit duit di songlap itu.

   https://www.malaysiakini.com/news/352128

   Padam
 10. MINTA PERHATIAN SEMUA PEMBACA:

  MARI KITA DESAKKAN SUPAYA US DAKWA NAJIB DI US FEDERAL COURT.

  CONTOH MEREKA DAH BUAT BEGITU DI BAWAH INI MELIBATKAN HANYA PULUHAN JUTA SAJA, MASAKAN MISAPPROPRIATION OF 1MDB FUNDS AND MONEY LAUNDERING DI US SAJA IA LAH BERBILION, YG TERBESAR DALAM SEJARAH, KATA DOJ -

  The Yale Law Journal

  American Prosecutors as Democracy Promoters: Prosecuting Corrupt Foreign Officials in U.S. Courts

  Matthew J. Spence
  114 Yale L.J. 1185 (2005)

  On June 3, 2004, a jury in a San Francisco federal court convicted former Ukrainian Prime Minister Pavel Lazarenko of twenty-nine counts of money laundering, wire fraud, interstate transportation of stolen property (ITSP), and conspiracy.

  The jury found that Lazarenko stole tens of millions of dollars from the Ukrainian people, which he then concealed in U.S. banks. For only the second time in history, a foreign head of government had been successfully prosecuted in the United States.

  A leader of a foreign country was convicted in a U.S. court in part for breaking his own country's laws. The U.S. offenses with which Lazarenko was charged criminalize transactions involving money obtained from an underlying illegal act. While these underlying criminal activities typically occur within the United States, Lazarenko stole property and committed extortion within Ukraine. Nevertheless, the district court instructed the jury that it could find him guilty of violating U.S. laws against money laundering, wire fraud, ITSP, and conspiracy if it found that his activities in Ukraine violated Ukrainian law.

  In effect, the U.S. government helped Ukraine enforce its own laws where Ukrainian courts had failed. Although Lazarenko's corruption was well known in Ukraine, at the time his own country's courts and prosecutors lacked the independence to convict such a powerful political figure.

  BalasPadam
  Balasan
  1. The story is familiar across the developing world: Good laws on the books are not enforced, corruption and lawlessness deepen, and consequently public disillusionment with the promise of democratic reforms grows.

   The Lazarenko case is a powerful tool to promote the rule of law abroad: U.S. prosecutors indirectly punishing violations of foreign laws in U.S. courts by using such violations to prove elements of U.S. crimes. Helping countries in transition enforce their own laws and eliminate corruption at home until their own legal systems become stronger is a collateral benefit of such prosecutions. The U.S. government should take into account this goal of promoting democracy.

   Padam
  2. US pegang peranan Policemen of the world. Ini satu kes mereka boleh di lihat sebagai benar2 memainkan peranan itu. Hebat.

   Padam
  3. twenty-nine counts of money laundering, wire fraud, interstate transportation of stolen property (ITSP), and conspiracy.

   Kot Jibo punya kes lebih banyak dari itu. Gila, bukan sikit, bukan berpuluh juta saja macam Lazarenko. Tapi berbilion, beb.

   Padam
  4. DoJ USA kata jumlah yang di curi dari 1MDB ia lah US$3.5 bilion x 4 = RM14 bilion. Misappropriation of funds and money laundering yang paling banyak dalam sejarah, kata depa.

   https://www.malaysiakini.com/news/352128

   Padam
 11. Putra M,

  Tolong propakan cadangan di atas itu. Pukol canang, geboh, kentong, kompang apa saja.

  Kalau kenal sesiapa penaja parti baru kita itu, tolong sampaikan cadangan itu. Boleh di bikin pentas atau platform parti itu.

  Ini satu cara yang telah terbukti berkesan kpd PM Ukraine itu. Boleh berkesan kpd Jibo juga. Dari segi membenteras korapsi dan promoting democracy di negara ini.

  BalasPadam
 12. Kuat juga pengaruh The New York Times itu. Kempen di tahun 2003, Laarenko di dakwa dan di dapati bersalah di mahkamah US di tahun 2004 -
  U.S. Wants Foreign Leaders' Laundered Assets - NYTimes.com
  www.nytimes.com/2003/08/23/politics/23CORR.htmlThe New York Times

  Aug 23, 2003 - U.S. Wants Foreign Leaders' Laundered Assets ... government leaders, to seize assets tied to corruption, and to prosecute foreign leaders.

  BalasPadam
 13. Dari luar negara:Kami adalah anak melayu yg telah berhijrah keluar negara,saya sendiri telah hampir 15tahun diluar negara dan jalankan usaha sendiri,Alhamdulillah rezeki saya dan sahabat2 saya agaknya diluar negara,walaupun 'Hujan Emas di Negara Sendiri,Hujan Batu di Negara Orang'biarlah hujan batu buat kami sedar.Kami bukan ahli politik(Non Partisan)Tapi jiwa dan hati kami mahu melihat Bangsa Melayu di tanah air di jaga dan dipelihara hidupnya.Kami boleh saja tak ambil peduli hal bangsa dan negara,kerana kami selesa dengan hidup dan usaha kami yg jaya diluar negara yg'Tangan Tidak Terikat'dan kami cukup berjaya di luar negara.TAPI tiap hari kami sebak dada melihat negara asal kami di porak perandakan oleh tangan2 yg rakus.Kami disini hanya mahu melihat bangsa melayu bangun utk negara yg damai.Soalan saya:adakah anda yg telah berjaya di tanah air dengan sokongan negara,samada dalam perniagaan atau dalam satus politik hasil dari negara hanya membiarkan negara dan anak bangsa diporakperandakan oleh tangan2 rakus sedangkan kami diluar negara yang berjaya hasil dari titik peluh kami sendiri tanpa bantuan tanah air atau pun tanpa bantuan institusi kewangan negara(tanahair)masih kuat dijiwa kami semangat sayangkan negara dan semangat untuk bangunkan anak bangsa.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Jing Jibo dah menyamar sebagai "anak melayu yg telah berhijrah keluar negara .. hampir 15tahun diluar negara", konon nya. Kalau dah "berhijrah", apekedarah nya masih nak kisahkan negara ini. Kau Melayu ke, makan babi, pergi gereja ke? Ngata Melayu aje?

   Tapi menggunakan huruf besar bila menaip perkataan "TAPI" dan takda ruang (space) antara perkataan atau koma atau titik itu ada lah ciri ciri penulisan Jing Jibo yang selalu tulis perkataan "ITU" dsb nya.

   Membohong, menipu dan memfitnah saja le dia, macam biasa, si Jing Jibo tuh.

   Kalau dia betul betul penyokong Jibo biasa, mengapa "berhijarh", atau di luar negara begitu lama. Balik lah, tolong Jibo yang dah tunggang langgang nih.

   Takda le, Jing Jibo le kamu, Mamat 11:45 PG.

   Padam
  2. 12.08:barangkali anda yg.jin jibo.Bercakap dalam bahasa yg sama dgn puak2 jin jibo.Agaknya anda kurang pendidikan tak faham tulisan saya.Saya bukan pemakan dedak,kerana dedak itu hanya makanan ayam yg ditabur tanah untuk makanan ayam.Jika anda bijak anda pasti faham tulisan saya.

   Padam
  3. "melihat negara asal kami di porak perandakan" - kamu dah rakyat negara lain? Berambus lah kamu kalau gitu, Malaysia tak benarkan sesiapa ada dua kerakyatan.

   Tapi aku pikior kamu nih DAP Red Bean, menyamar sebagai Melayu, mengaku aje Melayu.

   Tu lah nasib nya bila cilaka Cina Bukit, ungrateful ingrate DAP pendatang buat macam macam hal di negara ini, ada Red Bean depa ligat menyamar sebagai Melayu di sana sini.

   Padam
  4. 12:26 PTG,

   Kalau kamu betul bukan Jing Jibo, nasib lah. Kerana Jing Jibo amat melampau di sini, maka selalu lah sesiapa yang nampak menyokong Jibo saja di anggap Jing Jibo - baca lah cv dia untuk maaloman anda -

   Anjing Jibo

   Anjing Jibo di blog ini sekor saja. Selalu masuk tak pakai nama, ada masa menyamar pakai nama yang orang lain dah pakai di sini, ada masa pakai nama seperti Keris Berayon dll. Semua Protun di sini tahu bahawa yang di hayon nya ha nya bola dia. Dan bola Jibo, bos dia.

   Bola yang kecut sebab Jing Jibo ni dah tua. Masuk sini pagi petang siang malam, walau pun pukul 2-3-4 pagi. Dah tua baka tapi otak budak kecik. Itu pasal apa yg dia cakap selalu nya mcm bebudak.

   Anjing Jibo ini gunakan berbagai mode, cara, gaya bahasa, nada bercakap. Kekadang guna mode bertitik ... kekadang mode bebudak kikiki, hahaha, hehehe, (terakhir ini Warghh kaahh kaahhh kaaahhhh pulak), kekadang serius, bahasa sikit tinggi.

   Tapi pada umum nya - terutama nya bila dia dah tak tahu nak response atau meradang - dia mengarut dan pada masa masa nya mencarut. Dia di kasi makan dedak, takda melukut yang ada habuk beras sikit pun, takda zat, tak membina otak nya. Pengtahuan nya cetek, selalu nya bodoh, bangang, bongok, bingong, bingal, baghal.

   Kita teruskan balas, bidas, sebat, belasah, hentam, tibai, kritik, kutuk, ketuk, sekel, pelangkong, kentot dan tahikan dia. Itu saja cara nak deal dengan dia.

   Padam
  5. Tabiat buruk Jing Jibo:

   1. Komen tak ikut tajuk atau isi kandongan pos
   2. Tak menjawab tuduhan atau points di komen komen lain
   3. Tak pedulikan apa orang lain kata, macam DAP Red Beans
   4. Tak ikut peraturan, norma atau cara bertutur - anarchistic
   5. Maki hamun bila tak dapat jawab atau takda fakta dan hujah
   6. Alih Tiang Gol apabila too hot to handle.
   7. Apabila tak ada fakta dan bukti untuk lawan argument orang lain, terus tuduh fitnah
   8. Apabila argument dipatahkan, orang lain dikata bodoh, anak luar nikah, pro Dap, yahudi, pro tun etc etc etc.

   Yg lain2 dah di kata dlm c&p menerangkan siapa dia

   Padam
 14. Nak kuatkan desakan supaya US dakwa Jibo di mahkamah US itu, gunakan jugak hujah hujah berikut:

  White House keluarkan kenyataan pada 11 Nov 2014 -

  The Obama Administration, following long-standing U.S. efforts, takes a firm stand against public corruption within the United States and abroad ...

  Through the enforcement of the U.S. Foreign Corrupt Practices Act (FCPA), and our Kleptocracy Asset Recovery Initiative, the Attorney General of the U.S. Department of Justice and our other law enforcement and regulatory agencies have vigorously pursued bribe payers of all stripes ......

  Bukan saja korapsi syarikat US, jugak korapsi syarikat asing, terutama yang ada buat misappropriation of funds and money laundering di US.

  BalasPadam
 15. Bila fikir2 semua ni, semua ahli politik kaki kelentong baik kerajaan atau pembangkang sama je.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Tapi Jibo kelentong amat dahsyat - berbilion songap ke akaun dia dll, tak ngaku.

   Rakyat jugak di beban nya - nanti 1MDB tak cukup duit nak bayar hutang (RM53 bilion dan IPIC tuntut RM28 bilion), Jibo buat cukai mcm GST lagi, atau naikkan % GST dar 6% sekarang entah entah kpd 20%. Gila punya kerja.

   Padam
 16. duit dari PM untuk tujuan pembangunan di kawasan masing2.
  kenapa perlu fikir negative dan buat fitnah?

  BalasPadam
  Balasan
  1. Alahai, macam MakMah songel aje bunyi kamu, dina. Tak baca surak khabor ke, tak google berita ke?

   Nak cakap songsang di blog Protun, boleh, tapi kamu kena tunjuk pandai sikit le, Makcik.

   Padam
  2. Apa kata kita lantik Robin Hood jadi PM.

   Padam
  3. Tak boleh. Bugis Lanun pun tak di terima. Menganayakan rakyat aje.

   Padam
 17. Jing Jibo dah mati. Di langgar lori malam tadi.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ini lagi tulisan Anjing Giler peliharaan Madey. Kita yang ninggalkan komen di sini dah tahu dia. Tapi yang hanya masuk membaca tak ninggalkan komen, ada yang masih belom tahu dia.

   Maka di keluarkan sekarang c&p di atas nya:

   Gua ini sekarang udah sudah betukar minat dan hobi
   Tak nak lagi bincang pasal Najib ataupun pasal 1MDB
   Itu semua biar je dekat depa Umno punya akar umbi
   Janji dapat lanyak anjing sekor ni yang perangai babi

   Ha ha anjing kurap Madey nii dah mula tak tentu arah
   Luka luar dalam nampak nya semakin teruk dan parah
   Tengok kan gaya tu macam kebulor tak mentekedarah
   Heh he gurua-gurau sikit-sikit Jing jangan pulak marah

   Anjing Madey ni merempat makan nasi dengan kicap
   Diia kena tibai tertiarap tak tahuu berapa kerap acap
   Inii rehat sekejap mesti Jiing nii gosok pelir melancap
   He he bergurau jer Jiing bawak-bawak ler mengucap

   Anjing Madey sekor ni dapat padah pasal cakap takbor
   Sekalii kena tibai sama projib taiik cirit dia bersembor
   Jalan pun dah kengkang iibarat kena liiwat tutoh jubor
   Heh he jangan marah Jiing sekadar melawak berhiibor

   Anjing ni maki caci dia buat dek muka tebal tak malu
   Siang malam tiada henti menyalak je dia bertalu-talu
   Tapi kalu mentekedarah bangkai najis semua dia lalu
   Heh he jangan marah ye Jiing senyum-senyum selalu

   Anjing Madey sekor nii masa kecik tidak pergi sekolah
   Komen Jing ni tak ada aturan pakai main redah belah
   Bingai bahalol tolol tapi tetap tak nak mengaku kalah
   Heh he jangan marah ye Jing gurau senda ni biasalah

   Anjing giler Madey sekor nii kini betul-betul mati kutu
   Berbenjol-benjol kepala kena tiibai paku tala luku latu
   Mesti lepas ini Jing ni menyesal hentak kepala ke batu
   He he jangan marah Jing adat begurau dah macam itu

   Anjing kurap Madey nii bulu pelir tumbuh belum lebat
   Bodoh biingai bahalol tapii masih jua nak tunjuk hebat
   Dah berbirat bontot ngan belakang Geng Kejora sebat
   He he jangan mare saja nak bergurau dengan sahabat

   Anjing Matdey ni asal tah hutan Pahang atau Sarawak
   Kena lanyak ngan Kejora menggelupor serupa biiawak
   Bila masa pun komen perangai anjing terbawa-bawak
   He he jangan marah ye Jiing saja-saja bergurau lawak

   Anjiing Madey seekor nii orang komen dia bikin karut
   Anjing giila nii hanya boleh diajar dengan makii carut
   Melopong terkedu le dia anjing nii batang pelir diurut
   He he bergurau senda Jing sekadar nak gelikan perut

   Anjing kurap Madey inii giila pakai main sondol redah
   Tuan dia salah pilih pelihara anjiing baka haram jadah
   Boleh jadi tuan dia jamu dedak ada bercampur dadah
   He he jangan marah ye Jing sekadar bergurau madah

   Anjing gila Madey ni merapu jer tak ada benda dilapor
   Dia redah jer macam budak kecik gatal nak bertempor
   Kena tibai lanyak terus jadii macam ayam berak kapor
   Heh he jangan marah yer Jiing saja nak berhiibor lipor

   Anjing Madey sekor nii macam tempang je melangkah
   Gigi pun dah jarang tapi ada hati orang dia nak kerkah
   Tidak mustahil dia ni anak haram hubungan luar nikah
   He he bergurau jer Jiing saja nak kasii tambah markah

   Anjing Madey sekor ni bila buat posting komen sendiri
   Bengap bingai bahalol mau tunjuk hebat tak sedar diri
   Namun dah lembik lunyai Geng Kejora tiibai kanan kiri
   Heh he jangan marah Jing gurau jer untuk tambah seri

   Anjing kurap ni suka maki caci merata mundar mandir
   Namun tiada hujah hanya jadii lawak bagai Pak Pandir
   Sekali Geng Kejora tibai dia teberak cirit keluar lendir
   He he jangan marah Jiing sekadar bergurau menyindir

   Anjing kurap Madey sekor ni nyah bapok bukan jantan
   Mengutuk umpat orang tiap masa mengalahkan setan
   Namun pastii akhir nya dia akan ke Tanjong Rambutan
   Heh he gurau senda jer Jing nak eratkan persahabatan

   Padam
  2. Anjiing Madey seekor nii setiap masa suka bikin karut
   Agak nya terlalu banyak makanan haram dalam perut
   Anjiing giila nii hanya boleh diajar dengan makii carut
   Melopong terkedu le dia anjing nii batang pelir diurut

   Padam
  3. Anjing gila Madey nii dari ulu pendalaman Sg Lembing
   Gaya bahasa semacam jiwa kacau terumbang ambing
   Pesti dia dulu membesar kat dalam kandang kambing
   Kesiian hidup terbiar mak bapak dia tak didik bimbing

   Kesian Matdey terbela anjiing kurap tolol pekak badak
   Gatal nak komen merata tapi hanya style budak-budak
   Terhege-hegeh nak tunjuk juga hero tiidak dapat tidak
   Agaknya anjing ni termakan taik babi masuk kat dedak

   Anjing kurap Matdey sekor ni sudah kehabisan modal
   Bodoh bingai bangang bahalol tapii nak tunjuk handal
   Asyiik disalak benda sama serupa haram jadah sundal
   Bertambah ler gilanya anjing nii bila teruk kena bedal

   Anjing Matdey ni sekor saja jalan ke hulu dan ke hilir
   Dah makin tempang bila geng projib tibai dia bergilir
   Dia dah jadi gila kembali menyalak air mata mengalir
   Kinii hilang arah dia mula ayun telor dan batang pelir

   Anjing kurap Madey inii giila pakai main sondol redah
   Boleh jadi tuan dia jamu dedak ada bercampur dadah
   Masih juga menyalak walau pun hari tu muka diludah
   Yang pastii hanjng kurap gila sekor baka haram jadah

   Anjing kurap sekor nii macam tempang jer melangkah
   Gigi pun dah jarang tapi ada hati orang dia nak kerkah
   Agaknya dia nii asal usul mak bapak peminta sedekah
   Tak mustahil dia inii anak haram hubungan luar nikah

   Anjing kurap sekor ni bodoh bangang tapi nak melobi
   Sekali sekala sentap pala kote macam kepala labi-labi
   Agaknya dia ni ada gii ikut Madey join DAP kafir harbi
   Tak mustahil anjing kurap gila nii mentekedarah babi

   Kesiannya anjiing Matdey sekor tu kena tibai berasap
   Anjing kurap ni merempat gi tidur perdu buluh kasap
   Biila dia kebulor, batang butoh pak dia pun dia hiisap
   Kena kejor ngan Kejora anjiing gila nii cabut lari lesap

   Anjing gila Matdey sekor ni masa kecik hidop nya perit
   Mestii dulu dia kutip makanan darii longkang dan parit
   Merata-rata dia menyalak terloncat-loncat tejerit-jerit
   Tadi dia rehat jap agaknya gii jilat mak dia punya burit

   Anjing gila Metdey sekor nii jenis pondan bukan lelaki
   Anjing ni jenis kencing menonggeng tidak angkat kaki
   Kerja anjing ni ikut komen orang dan keluar caci maki
   Kinii dia rehat kejap pergii sondol mak dia punya puki

   Anjing kurap nii kempen mau bagi kerajaan BN runtoh
   Tetapi kempen gila babi dia sikit pun BN tak tersentoh
   Kalau kempen elok tidak apa, ini macam kepala butoh
   Anjing kalau jantan lobang puki mak dia pun dia tutoh

   Anjing belaan Madey sekor ni agaknya tidak disuntik
   Tak tahu tuan dia kasii makan taik babii atau taik itik
   Dia ni sanggup kalau jilat mak dia punya biji kelentik
   Cabut lari kedalam semak bila telor dia Kejora jentik

   Padam
  4. Adalah diharapkan para ‘followers’ semua tidak terasa
   Pantun ni nak tikam anjing yang merasa dia tu perkasa
   Anjiing sekor ni asyik umpat keji orang jer setiap masa
   Yang lain tu tak apalah komen hantam le seperti biasa

   Padam
  5. 1.20 seperti biasa kami rakyat ada akal, tidak terasa langsung kerana kami tak baca tulisan sampah sarap, terus scroll kebawah untuk membaca jawapan balas pencacai sekor ni, kerana ianya mempunyai point2 yg bermutu dan terbaik.

   Bertaubatlah chai, najib dan rosmah baca geleng kepala.

   Padam
  6. 3:21,

   Tak guna masuk bakul kalau rakyat tak angkat, kau angkat lah tinggi mana pun tapi tak ada pedahnya kalau Bersatu hanya dapat 2 kerusi saja: 1 dun satu parlimen.

   Padam
  7. Setuju dengan 3:21 PTG, kita scroll ke bawah aje bila nampak komen Jing Jibo yang sampah sarap, panjang lebar, takda makna.

   Betul, Najib dan Rosmah geleng kepala bila baca komen pantun yang mencarut itu. Tentu Najib kata lagi, macam dia kata di kempen PRU13, bahawa penyokong dia yang menulis itu bangang, hamjadah.

   Padam
 18. 4:22 PTG,

  Memang Jing Jibo itu selalu masuk bakul, angkat sendiri. Dia selalu jawab komen sendiri, nak nunjukkan ada orang lain yang sokong komen dia, konon.

  Sedih, dah desperado, kesaorangan, gunakan taktik DAP Red Bean yang amat murah, yang depa pakai di kempen PRU13.

  Sabenar nya Jing Jibu ini jugak di syakki ia lah DAP Red Bean dan jenis Yang tak mahu makan pil gila.

  BalasPadam
 19. Tanpa Nama13 Ogos 2016 11:33 PG

  ayahanda,

  Nanda sedia maklum akan cerita ayahanda tu dan sangat yakin yang peristiwa diceritakan ayahanda itu adalah benar. tetapi pada hemat Nanda,peristiwa itu tidak boleh dijadikan sandaran untuk Tun mahathir tidak menyerang Najib.ini kerana kegagalan yang dilakukan oleh najib kepada Umno dan negara sangat besar sehingga menjejaskan rakyat dan dengan itu beliau perlu diundurkan.nanda yakin, Tun mahathir sendiri pasti mengakui kebaikan Najib yang berjasa menyelamatkan tun mahathir namun tun mahathir tidak mempunyai cara lain lagi untuk menyelamatkan negara dan rakyat.kepentingan negara dan rakyat lebih utama daripada kenangan jasa najib tersebut.

  BalasPadam