Sabtu, 31 Oktober 2015

Jazlan Potong Stim Pulak..!


Di saat masing masing sudah makin berani mempamerkan telur..! Masing masing sudah mula mengeraskan telur tiba tiba..! 

Bekas pengerusi Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC) Datuk Nur Jazlan Mohamed tidak bersetuju debat secara langsung antara Presiden 1Malaysia Development Berhad (1MDB), Arul Kanda Kandasamy dan Setiausaha Publisiti DAP, Tony Pua, dan berkaya ia hanya merumitkan lagi siasatan terhadap syarikat sarat hutang itu.
The Star Online memetik Nur Jazlan sebagai berkata, Arul bersifat keanak-anakan apabila bersetuju menerima cabaran berdebat dengan ahli Parlimen Petaling Jaya Utara itu.
"Apa yang diberitahu dalam PAC seharusnya adalah antara jawatankuasa sehingga perkara itu dibawa ke Parlimen," kata Nur Jazlan, kini timbalan menteri dalam negeri.
"Ahli PAC dipilih Parlimen dan sekiranya debat ini secara langsung, jadi apa maksud PAC mengadakan siasatan ini," soalnya.
Pua sebelum ini mencabar Arul membenarkannya bertanya secara langsung bagi menjelaskan segala masalah yang masih belum terungkai mengenai syarikat itu, memandangkan presiden 1MDB itu sebelum ini gagal menjawab segala dakwaan dilemparkan terhadapnya.
Menurut Pua, rakyat Malaysia tidak mungkin dapat mengetahui kebenaran walaupun Arul giat meneruskan kempen perhubungan awamnya dengan memberi jawapan yang dikitar semula.
Arul sebelum ini menyahut cabaran Pua mengadakan debat secara langsung di televisyen mengenai syarikat pelaburan milik negara itu, tetapi mahukan ahli Parlimen DAP itu terlebih dulu meletak jawatan sebagai ahli PAC.
Arul berkata, peletakan jawatan itu perlu bagi memelihara integriti jawatankuasa itu yang ketika ini sedang menyiasat syarikat sarat hutang itu dan bagi mengelakkan konflik kepentingan.
Bagaimanapun, Arul hari ini menarik balik syaratnya dan bersedia berdebat dengan Pua tanpa perlu meletakkan jawatan sebagai ahli PAC.
Kenapa Jazlan memberi reaksi begitu? takut ada perkara baru yang bakal terdedah ke?
Lu Fikir La Sendiri!!!

14 ulasan:

  1. terlalu ramai pelakon handalan dalam episode ni...semua nak jadi hero...crook sapa pulak? crook senyap aje tengok dari jauh...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada makna mendalam dlm kata2 Nur Jazlan tu?

      Padam
  2. assalammualaikum admin... alaa biase laa si arul tue nmpk grg bila di cabar utk berperang..kmdian suh si jazlan tue cover spya. x jd brperang...nk bg alasan len nt di katakn pengecut...jd sruh laa si jazlan cover...choiii mmg soohaiii laa mainan dowg

    BalasPadam
  3. Babi betul.

    mcm2 helah najis ..gentelman la sikit..

    Rakyat Malaysia dah matang..Semua dah muak dgn sikap bodo para menteri..

    jangan terkejut Jazlan dibuang di kubu sendiri PRU 15..

    BalasPadam
  4. We knew all along arul will not dare to face off with pua. So he gave conditional acceptance only to be told by pua he is a coward. After some backroom deliberation (with you know who), he was told to withdraw his conditional acceptance but a savior in nur jazlan to ensure it will fail the much awaited debate...

    All malaysians, other than those bangsated and integrity sold, have been taken for a ride................

    BalasPadam
  5. Tun Ling Liong Sik dah kena saman. Sepanjang kes berjalan, Najib akan tutup mulut di luar mahkamah. Tak boleh hina mahkamah ulas kes sedang bicara. Kes akan ditangguhkan bertahun2. Bila sprm siasat pun, Najib berselindung dengan alasan penghinaan mahkamah. Sampai ke sudah siasatan tidak boleh diselesaikan. Semua yang terbabit pun guna alasan serupa untuk elak menjawab. Nak tak nak kena tunggu PRU dan humban Najib dan BN. Bukan Najib sahaja salah sekarang. Semua wakil rakyat BN, ahli kabinet, MT Umno, KBU termasuk blogger seperti Rockybru, bigdogdotcom dan yang seangkatannya berkomplot menipu rakyat, mengancam negara. Kerana mereka lebih ramai rakyat semakin menyampah terhadap Umno/BN hingga memaksa lebih ramai pengundi mengetepikannya.

    BalasPadam
  6. Pd aku...klu jadi debate pun takde makna lg. Najib tetap pencuri, ekonomi dah jatuh teruk....the damages had been done.
    Najib + 1mdb + gst = disaster.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes , he is a disaster. We voters created the disaster.

      Padam
  7. Debatlah, ada juga hiburan, kita dah tension dgn pimpinan najib. Nak dengar juga apa yg nak bagi tahu oleh arul kanda abdullah. Tolong teruskan .

    BalasPadam
  8. knpe komen dlm ni xde si pemakan dedak ekkk....
    kew tgh sibuk mkn dedak...hahaha

    BalasPadam
  9. "Apa yang diberitahu dalam PAC seharusnya adalah antara jawatankuasa sehingga perkara itu dibawa ke Parlimen," kata Nur Jazlan, kini timbalan menteri dalam negeri."

    Ada cai tun xfhm ke ayat ni? Nmpk benor xfhm bahasa dan hati busuk mcm bosnya jugak.

    BalasPadam
  10. aku dh agakdah ,,,,lastlast tak jadi skrip dh ada kt arul siapa bagi skrip mestilah master director yang bagi,,,,,watak arul pegang macam macai je....yes bos mula2 kena cabar macam berani lepas tu watak arul kena jadi lebih berani....masuk part hero plak sebagai pedamai.....lastlast tak jadi,,,,,tu psal mula2 aku malas ambik tahu pasal cerita debat ni ,merapu tahap gabannnn......skarang ni main point yang rakyat nak tahu 1mdb untung ke rugi cuma tunjukkan data yang relevan.....kalau untung very well arul kalao rugi pun takpa kita cari kt mana silap lepas tu improve la balik baru bole maju and begin to make it profit biasala bisnes,,,,matlamat debat ni blur nak cari salahkan....tony its not the way tony sory......skarang nampak lu dh kena main.....arul you just need explainn and tunjuk kt rakyat on paper tapi biarla tuleen,,,,,,ane kita orang rakyat pun smart jugak boleh pikir ma,,,,,takpayah sorok susah ooo.,

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jgn slhkan Arul. Dia dh bg prnerangan dlm wawancara bernama tempohari. Dia bercakap selaras dgn jwtannya sbg ceo 1mdb. Dan dia dh bgtau langkah2 yg sedang diambil utk memulihkan kembali 1mdb dan plan jangkamasa panjang 1mdb. Apa lg xpuashati? Tunggu je lah hasilnya dlm masa 6 bulan. Si tony ni pun satu, dia dh ada dlm pac, manaboleh nk debat? Mmg conflict of interest lah. Ganti lah rafizi atau dia sendiri resign. Tp yg sepatutnya, bg masa 6 bulan. Semua org bole move on while waiting for the said time and see the result. Aku percaya, 1mdb akan pulih dan jangkamasa panjang menjana keuntungan. Yg xmau tgk 1mdb pulih adalah Tun dan kuncu2nya yg sememang dr dulu jd pak turut, juga penyokongnya yg xfhm dan sokong apa saja ckp tun.

      Padam
    2. Panjang GORENG bro..

      Penipu biasanya buat essay..tak bagi strike answer

      Padam