Khamis, 29 Oktober 2015

Rafizi Bersungguh Mempertahankan Status Lembunya..!


Budak ni ada sejarah peribadi dengan Anwar..! Cerita tu pun pernah dikeluarkan sebelum ini..! Boleh baca di sini dan sini sekadar mengingati sejarah..! huhuhu..!

Terbaru budak ni dilaporkan berkata...

Putrajaya didakwa akan menganugerahkan kontrak RM8.2 bilion bagi membina hospital UiTM Puncak Alam kepada sebuah syarikat milik seorang ahli perniagaan yang mempunyai hubungan dengan Umno, kata Ahli Parlimen Pandan Rafizi Ramli, sedangkan kos pembinaannya hanya RM599 juta.
Membahaskan Bajet 2016, ahli Parlimen PKR itu mahu Putrajaya mengesahkan jika maklumat yang diterimanya itu benar.
"Kosnya (pembinaan) RM599 juta, tetapi melalui perjanjian penswastaan konsesi ini, kerajaan perlu membayar RM8.2 bilion.
Takkan sebesar itu..! Jangan hina agensi kerajaan yang bekerja dengan amanah dan bertanggungjawab..! Bukan semua orang jahat..! Bukan semua orang rosak dan merosakkan seperti Rafizi lembu ni..!
Jadi lah pembangkang yang konstruktif..! pembangkang yang membina..! Kita boleh berbeza pendapat..! Malah kita selalu bersetuju untuk tidak bersetuju..! Itu kematangan namanya..!
Tapi kalau setakat keluarkan fitnah sebegini rupa..! sekadar keluarkan kenyataan dan angka yang entah datang dari mana mana..! Standart politik kedai kopi pun dah tak sesuai lagi..!
Rakyat makin matang dan bijak..! Rakyat bukan lembu cucuk hidung..!
Cukup lah Rafizi sorang yang kekal dengan budaya politik lembunya..! Rafizi berjaya mengekalkannya sejak mula mengenali Anwar dan hanyut didalam politik cucuk hidungnya..!
Selain hidung...Anwar cucuk mana lagi Rafizi?
Lu Fikir La Sendiri!!!

3 ulasan:

 1. Rafizi siorang yg opputunitis.Malah kepandaian bercakap dah berhujah antara kepakaranya..

  Di Malaysia rakyat tidak melihat dari sudut BANTUAN yg diberikan tetapi hanya berdasarkan emosi.

  Walaupun UMNO sudah terbukti cemerlang didalan membangunkan negara cukuplah Rafizi mengatakan GAGAL maka emosi rakyat terganggu.

  Ingat
  pembangkang sudah menguasai Selangor selama 2 penggal.Sebelum mendapat Selangor pembangkang sudah mewar-warkan rasuah berbillion bakal terselamat kalau pakatan memerintah.

  Apa yg terjadi?

  Rasuah yg sering dikaitkan dgn UMNO sebenarnya hanya penipuan.Semenjak memerintah selangor tiada satu dokumen rasuah pun...

  Isu rasuah paling seronok dikumandangkan tetapi hakikatnya penipuan.

  Persoalanya kenapa generasi Tun Mahathir mudah tertipu?

  Kenapa generasi Tun Mahathir terllalu emosi?

  Kenapa generasi Tun Mahathir inginkan kejayaan cepat dgn mengamalkan politik kais pagi makan pagi kais ptg makan ptg.

  Ahli UMNO secara keseluruhan perlu memahami permainan propaganda ..Proipaganda bakal berakhir dgn campurtangan daripada agensi beramanah.

  Ingat walaupun isu altantuya mengambil masa 8 tahun akhirnya tiada siapa boleh merubah sejarah...Maaf walaupun Tun cuba membuka ianya GAGAL kerana politik kais pagi makan pagi sudah berakhir...

  Siapakah yg mengagalkan politik kais pagi ini?

  Najib sudah melaksanakan transformasi politik.Apa yg rakyat inginkan KEADILAN bukan cakap-cakap kosong..
  Keberanian Najib membuka ruang sebesar2nya kepada semua masalah kpd siasatan amat dihargai....

  BalasPadam
  Balasan
  1. Betul, Najib telah melaksanakan transformasi politik, UMNO yang disegani, sekarang jadi segan silu.

   Tapi saya lihat Cybertrooper sekarang ni dah pandai tulis lebih dari satu perenggan, walaupun isinya masih bercelaru seperti pemikiran mereka. Walau apa pun, tahniah atas permulaan "transformasi" anda. Jangan jadi "reformasi" pula..

   Padam
 2. Ya Rafizi memang seorang opportunis sama seperti boss nya, tapi itu la kerja nya menyalak kerana beliau pembangkang disini kualiti menggarap fakta beliau amat , lemah tapi apa bezanya Najib dan RM 2.6 billion didalam akaunnya , dan apa bezanya dengan menteri menteri seperti Ahmad Mazlan , Rahman Dahlan, Said Kruak ,Nazri serta Tajuddin dan lain lain sering mengeluar kenyataan bodoh dan boleh dipertikai , sebenarnya ahli politik di Malaysia tiada kualiti sekiranya keimanan terletak kepada kedudukan , jawatan dan harta .

  BalasPadam