Khamis, 15 Oktober 2015

WSJ Terus Bikin Panas..!


Bila la WSJ ni nak kena saman..! dah berapa kali selasa?

Akhbar The Wall Street Journal melaporkan Biro Penyiasatan Persekutuan (FBI) dan Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat sedang meneliti peranan Goldman Sachs yang bertindak sebagai penasihat kepada syarikat pelaburan negara 1MDB berhubung beberapa siri transaksi.

Memetik sumber, WSJ berkata siasatan ke atas Goldman Sach adalah pada peringkat pengumpulan maklumat dan setakat ini tiada petunjuk berhubung salah-laku.
"(Penyiasat) masih belum dapat memastikan sama ada perkara itu akan menjadi tumpuan mana-mana siasatan terhadap skandal 1MDB,” kata seorang jurucakap FBI.
Goldman Sachs adalah penasihat 1MDB yang kini sarat hutang berhubung tiga pengambil-alihan dan menguruskan penjualan bon bernilai AS$6.5 bilion dengan yuran perkhidmatan sebanyak AS$600 juta.
Menurut laporan itu, eksekutif bank yang bertanggungjawab mendapatkan dana untuk 1MDB juga terbabit dalam urus niaga kontroversi dengan Lembaga Pelaburan Libya, yang kini menjadi subjek tuntutan mahkamah.
Kata dah koutim?
Macam mana pulak boleh siasat?
Ada yang berpeluh nanti..!
Lu Fikir La Sendiri!!!

8 ulasan:

 1. Siapa agaknya yg berpeluh tu adminnn...?

  BalasPadam
 2. Depa siasat untuk kepentingan depa aja kot. Kalau jumpa salah laku, boleh buat modal genggam teloq. Bila teloq dah kena genggam, macam lembu kena cucuk hidunglah. Kot berani buat benda yang lain dari kehendak depa, kena picitlah teloq. Tapi yang takdak teloq takleh la nk genggam ka picit ka. Hak tu yang lagi takut jadinya. Dah takdak teloq tu yang depa sondol semacam. Nak cari suaka pun payah tu. Dah takdak kepentingan untuk depa nak buat apa simpan dah. Kot jadi lagi sekali kes kapai terbang naik tapi tak turun-turun.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Pahlawan bugis ada teloq ka yang nak di gengam?

   Padam
 3. To side track a bit, this evening I feel uncomfortable as there appear to be an eerie feeling of something big coming tomorrow (friday) but I do not lnow what's forthcoming.

  I JUST DO NOT KNOW......WALLAHUAKLAM

  BalasPadam
  Balasan
  1. What you talking about? I dont understand, because we eat tempe not burger,

   Padam
 4. goBLOGer ni tak cukup makan dedak tu sebab cari roti canai ngan capati. kerala mari punya. kari kaw kaw punya......

  BalasPadam
  Balasan
  1. Dari mkn dedak... cm awk baik lg mkn roti canai sma capati...huhuhu ngokkk

   Padam
  2. Belaci Najib Pantang dengar 1 mdb...meroyan je...terima hakikat kes 1mdb belum selesai.... Selagi leh pertahankan buat jelah kerja nanti tak dpt kongsi wang derma...

   Padam