Rabu, 28 Oktober 2015

Ini Yang Najib Dapat..!


Selepas memansuhkan AKTA ISA..! Setelah mendengar nasihat para punahsihat..! Akhirnya apa yang Najib dapat?

Pemantau hak asasi berpangkalan di New York Human Rights Watch (HRW) hari ini menerbitkan  laporan mendokumenkan dakwaan salahguna undang-undang Putrajaya yang menjenayahkan hak bersuara, sekali gus mendesak Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak berhenti menangani kritikan terhadapnya sebagai satu jenayah.
Berjudul 'Creating a Culture of Fear: The Criminalisation of Peaceful Expression in Malaysia', laporan sebanyak 145 halaman itu mendakwa Najib berulang-ulang kali memungkiri janjinya bagi menghapuskan undang-undang bersifat menekan dan kuku besi serta mengingatkan perdana menteri akan ikrarnya bagi "menegakkan kebebasan sivil" sewaktu memulakan tugas pada April 2009.
HRW berkata, pentadbiran Najib terutamanya sejak 2013, menggunakan undang-undang terlalu kabur serta luas perkataannya bagi "mengganggu, menyiasat dan menahan" individu yang bersuara secara aman.
Najib yang seharusnya berhenti bernostalgia..! Najib perlu berpijak dibumi nyata...! Jangan terbang bergentayangan dengan kehadiran ribuan orang..! dengan sepanduk..! dengan ampuan dan jilatan..!
Sokong bawak rebah..!
Lu Fikir La Sendiri!!!

8 ulasan:

 1. Mah,Mah.....hari apa yg free.

  Emmm....hari Selasa WSJ nak pakai.
  Hari Rabu, kan u ada appmnt dgn lawyer LLS.
  Khamis, nak saman org tua tu
  Jumaat, u ada meet ngan bdak2 nak sack Midin kan...
  Sabtu, nak sembah pak Arab.
  Ahad, u nk golf, errr kedi u si Ku Nan ok ke?
  Isnin, mcm biasa jmpa bdak2 bg dedak.

  Aduuuhh, mati I mcm ni Mah.
  Bila nak saman HRW ni?

  Alaaa, u kan kaki mohong, suruh mat selan buat lawak je.

  BalasPadam
 2. Mohd najib..mana nk dengar keluhan rakyat..dari kecil sampai besar tk pernah rasa susah..ada nasihat percuma...yg berbayar juga dia nk dengar..ProOO00ootTt di muka nek tempoyak

  BalasPadam
 3. Gambor muhyidin pegang placard I love pm tak ada ke......

  BalasPadam
 4. Ibarat bilis dan jerung, lihat ini:

  http://www.sinarharian.com.my/edisi/kelantan/didakwa-salah-guna-duit-kelab-1.445072

  Viralkan.

  Salam perjuangan A Ba Ta.

  Ikhlas daripada Abu Bakar.

  BalasPadam
 5. HRW usah teropong kuman seberang laut tapi gajah depan mata tutup sebelah mata.

  BalasPadam
 6. Jemaah masjid dan surau telah tolak najib....najib seorang munafik.

  BalasPadam
 7. Kalau cakap puak ini dipandang tinggi, takde ler kebobrokan hak asasi melata di Timur Tengah dan di banyak lagi penjuru lain dunia. Manusia hipokrit/munafik ibarat beberapa parti politik. Dinamakan parti mereka Parti Susah, tidak semestinya mereka susah. Dinamakan parti mereka Demokrat, pelaksanaan tidak semuanya begitu. Dinamakan parti mereka Parti Ikhlas, belum tentu nanti ada keikhlasan.

  BalasPadam
 8. Apa yang ko merepek ni labu, zaman madey kutty lagi jahanam asal buka mulut skit sumbat ISA. Najib lebih bersifat lebih terbuka, setiap tahanan ada bicara

  BalasPadam