Khamis, 1 Oktober 2015

Abu Kasim SPRM Warning Siapa..?


SPRM kena buktikan mereka berupaya menjalankan tugas dengan berani, amanah dan penuh ketegasan..! Jangan hanya amaran demi amaran..! Sampai bila SPRM nak tunggu 3 ekor yang lari tu? sampai bila SPRM nak dedah hasil siasatan SRC? sampai mana siasatan isu 1MDB? 

Mana tindakan???

Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Tan Sri Abu Kassim Mohamed hari ini memberi amaran kepada sesiapa yang mencampuri siasatan badan anti rasuah persekutuan itu, kerana mereka tidak akan terlepas daripada diadili.
Katanya, mereka yang melakukan kesalahan, sama ada ahli politik, tokoh korporat atau orang biasa, akan dinilai bukan saja oleh mahkamah tetapi masyarakat umum.
"Kepada pihak yang mahu menghalang siasatan dan kes yang dibicarakan, dunia hari ini sudah berbeza. Anda tidak boleh lari daripada sistem keadilan," kata Abu Kassim dalam ucapannya pada majlis perasmian Kevin Morais Moot Court di Akademi Pencegahan Rasuah Malaysia di Kuala Lumpur hari ini.
"Jangan cuba menghalang, mengganggu dan mengekang proses siasatan dan perbicaraan. Anda boleh memenangi perjuangan anda untuk menyembunyikan bukti daripada mata penguatkuasa undang-undang, tetapi anda tidak boleh bersembunyi di mata orang ramai," katanya. 
Berani kerana benar..! 
Lu Fikir La Sendiri!!!

13 ulasan:

 1. "Kepada yang menjadi macai atau mereka yang bersubahat, cuba menggagalkan siasatan atau perbicaraan kes rasuah. Ingatlah apa juga upah atau imbuhan yang diperoleh, tidak akan menjamin ketenangan dan ketenteraman dalam kehidupan,"

  Ayat diatas khas ditujukan kepada Najib, Rosmah, Punahsihat, Pengampu, Bloger upahan (samada diupah najib mahupun proxy beliau) dan tidak lupa juga kepada chai2 ternakan najib.

  Sekian Terima Kasih!

  BalasPadam
  Balasan
  1. Bosan dah dengar amarn ,pelaksanaan amaran masih tak jelas.

   Padam
  2. Aku cadangkan kita ramai2 buat solat hajat semoga Allah swt menolong kita semua dari dihimpit oleh penipuan orang yg zalim dan moga kita diberi pemimpin yang baik. Jangan mintak hukum lanun-lanun boogeese tu macam apa yg PAS buat kat UMNO. Tengok apa jadi kat PAS bila dia buat lagu tu....bukan UMNO yg KO, depa yang hampir nak kojol.....Tang jatuhkan hukuman tu kita leave it to Allah SWT......

   Padam
 2. Lirik Lagu Bila Tiba - Ungu

  Saat tiba nafas di ujung hela
  Mata tinggi tak sanggup bicara
  Mulut terkunci tanpa suara

  Bila tiba saat berganti dunia
  Alam yang sangat jauh berbeda
  Siapkah kita menjawab semua
  Pertanyaan

  Bila nafas akhir berhenti sudah
  Jatung hatipun tak berdaya
  Hanya menangis tanpa suara
  Ooo

  Mati tak bisa untuk kau hindari
  Tak mungkin bisa engkau lari
  Ajalmu pasti menghampiri

  Mati tinggal menunggu saat nanti
  Kemana kita bisa lari
  Kita pastikan mengalami
  Mati

  Mati tak bisa untuk kau hindari
  Tak mungkin bisa engkau lari
  Ajalmu pasti menghampiri

  Mati tinggal menunggu saat nanti
  Kemana kita bisa lari
  Kita pastikan mengalami
  Mati

  BalasPadam
  Balasan
  1. orang jer ke yang mati dan kena hisab. awak dan aku ni terlepas ke? segala fitnah ni bolih lepas ke? rasa diri kita ni dah banyak amalan ke?

   Padam
  2. 9.30 tak perlu takut jika tak bersalah, berani kerana benar!

   Padam
 3. Jaga-jaga...nii amaran ni..jangan jadi kerismuddin sudahlah..amaran nii..ProOO00ootTt di muka nek tempoyak

  BalasPadam
 4. In all honesty i do not trust or believe our law enforcing agencies, be it MACC, PDRM, BNM, AG. They have proven themselves as conduits to najib's criminal acts.

  I would put my bet on the swiss, hkong, spore, uk and fbi investigators to turn the stones of najib created fiasco or debacle.

  Prove me wrong and i would apolgize publicly in this blog.

  BalasPadam
 5. BUKTIKAN ..BUKTIKAN..JGN JD NATO..NO ACTION TALK ONLY..THIS IS WAT THE PUBLIC SEES AS IT IS NOW...TIMES UP..WE WL JUDGE U GUYS N IT WL IMPLICATE THE GOVERNMENT FUTURE..TI VOTE OR NOT TO VOTE THE EXISTING GOVERNMENT..
  WALK UR TALK SIR!!!!!!!!!.....the people r counting numbers of days..

  BalasPadam
 6. BUKTIKAN ..BUKTIKAN..JGN JD NATO..NO ACTION TALK ONLY..THIS IS WAT THE PUBLIC SEES AS IT IS NOW...TIMES UP..WE WL JUDGE U GUYS N IT WL IMPLICATE THE GOVERNMENT FUTURE..TI VOTE OR NOT TO VOTE THE EXISTING GOVERNMENT..
  WALK UR TALK SIR!!!!!!!!!.....the people r counting numbers of days..

  BalasPadam
 7. BUKTIKAN ..BUKTIKAN..JGN JD NATO..NO ACTION TALK ONLY..THIS IS WAT THE PUBLIC SEES AS IT IS NOW...TIMES UP..WE WL JUDGE U GUYS N IT WL IMPLICATE THE GOVERNMENT FUTURE..TI VOTE OR NOT TO VOTE THE EXISTING GOVERNMENT..
  WALK UR TALK SIR!!!!!!!!!.....the people r counting numbers of days..

  BalasPadam
 8. BUKTIKAN ..BUKTIKAN..JGN JD NATO..NO ACTION TALK ONLY..THIS IS WAT THE PUBLIC SEES AS IT IS NOW...TIMES UP..WE WL JUDGE U GUYS N IT WL IMPLICATE THE GOVERNMENT FUTURE..TI VOTE OR NOT TO VOTE THE EXISTING GOVERNMENT..
  WALK UR TALK SIR!!!!!!!!!.....the people r counting numbers of days..

  BalasPadam
 9. Abu Kasim dah bersuara...ingat dah duduk dalam ice box.Gua respect lu kerana berani berkata yg benar.Gabenor Bank pun dah bersuara,cuma Ghani Kati belum berbunyi.Harap2 lepas ni semua yg terlibat dlm siasatan berani bercakap yg benar

  BalasPadam