Selasa, 29 November 2016

Alamak..! Meow Meow..!


Jangan berani dalam reban sendiri sahaja..!

Be a Man..!

Abang Kucing cabar kejantanan Jamal

Jadilah anak jantan dan buat benda yang betul - itu mesej yang disampaikan sekumpulan 'pejuang' yang mencabar ketua Baju Merah untuk beradu kekuatan secara budiman.
Menggelarkan diri mereka Gabungan Pejuang Rakyat Demi Negara, jurucakap kumpulan itu Sharul Nizam Abdul Rahim berkata tujuan utama mereka membuat cabaran itu adalah untuk menegaskan pendirian mereka terhadap aktiviti membuli.
Katanya awal bulan ini dia pernah melontarkan cabaran kepada Jamal tetapi sehingga kini tidak ada reaksi daripada ketua Umno Sungai Besar itu.
Cabaran sama, katanya, dibuat kepada orang kanan Jamal, Razali Zakaria.
"Saya atas nama Abang Kucing Antibuli menyusun wira rakyat untuk mencabar Datuk Seri Jamal Yunos masuk dalam gelanggang (dan beradu kekuatan).
"Daripada bergaduh macam samseng, saya nak ubah jadi pergaduhan yang sah," katanya pada sidang media di Kota Damansara, Selangor hari ini.
Jamal sebelum ini aktif menggerakkan kumpulan Baju Merah mengekori konvoi BERSIH menjelang perhimpunan BERSIH5 di Kuala Lumpur pada 19 November lalu.
Beberapa insiden kekasaran tercetus membabitkan pengikutnya dan penyokong BERSIH.
Ada antara insiden itu malah melibatkan kekasaran kepada wartawan dan jurugambar.
Jamal turut diingati kerana memberi pelbagai amaran dan ancaman termasuk terhadap Malaysiakini.
Sebelum BERSIH5 berlangsung Jamal dan beberapa penyokongnya memuat naik klip video menunjukkan kehebatan mereka bersilat serta menahan pukulan kayu serta pedang.
Buktikan kekuatan dalam gelanggang
Sharul Nizam berkata Jamal dan penyokongnya sering membuli wanita dan orang tua yang tidak berdaya mempertahankan diri.
"Saya berkelana dari Semenanjung Malaysia hingga Sabah, Sarawak, susun barisan pejuang yang sanggup bertarung lawan Jamal.
"Abang Kucing beri masa sebulan kepada Jamal untuk jawab. Kalau jawapan dia ya, kita boleh bina gelanggang yang sah (untuk bertarung)," katanya.
Ditanya bagaimana pendirian mereka jika Jamal menolak cabaran itu, Shahrul Nizam berkata: "Kalau tak jawab (cabaran), cukuplah sampai di sini. Jangan tunjuk samseng lagi."
Jika bersetuju kata Shahrul Nizam, Jamal bukan saja bebas memilih lawannya malah dibenarkan memilih jenis seni bela diri yang akan digunakan, sama ada silat, tinju, tae kwan do atau sebagainya.
Sementara itu seorang daripada calon lawan Jamal yang memperkenalkan dirinya sebagai Alexander berkata dia sedia berdepan dengan ahli politik itubersendirian atau beramai-ramai.
"Saya bukan samseng. Saya pencinta haiwan tetapi saya terima cabaran (untuk bertarung dengan Jamal)," katanya yang berasal dari Sabah.
Ada kira-kira 200 'pejuang' hadir semasa sidang media itu dan setiap seorang mendapat latihan seni bela diri yang pelbagai.
Ketua mereka, Datuk Seri Zaienal Abidin Omar berkata beliau dihubungi untuk membantu menganjurkan perlawanan berkenaan dan bersetuju selepas memikirkan ia adalah langkah yang sesuai menghadapi taktik Jamal yang membuli orang lain.
"Cabaran Abang Kucing ini mesti disahut Jamal untuk dia membuktikan kekuatan, kekebalan dia dalam gelanggang," katanya.
Agak agak apa jawapan dia???
Lu Fikir La Sendiri!!!

40 ulasan:

  1. Hahaha.....πŸ†πŸ†πŸ±πŸ±πŸ›πŸŒπŸπŸžπŸ¬πŸšπŸ—πŸ–πŸ”πŸŸπŸ•πŸ πŸ˜πŸ™πŸœπŸžπŸ±πŸ£πŸŒπŸŽπŸπŸŠπŸ„πŸ…πŸ†πŸŒΌπŸŒ»πŸŒΊπŸŒ·πŸŒΈπŸŒΉπŸ‘πŸ‘πŸ‘

    BalasPadam
  2. Nampak nya si Jamal Ikan Bakar ini takda guna langsung. Ha nya guna nya kpd UMNO. Menjadi goon dan gengter, menggertak sana menggertak sini.

    Di pupuk dek puak Najib sebab boleh mengancam, mengugut nak runtuhkan bangunan Malaysiakini dsb nya. Polis boleh ambil tindakan di atas nya berdasarkan beberapa akta ketenteraman (peace and order), hasutan (sedition), ugutan dll. Tapi nampak nya tak di ambil tindakan, mungkin sebab si Jamal menyediakan hidangan ikan bakar untuk puak Najib.

    Aritu di tangkap tapi ha nya sebab Maria Chin pun di tangkap jugak, kot.

    BalasPadam
  3. Muka samseng, cakap amseng, tabiat samseng.

    Macam itu boleh jadi Wakil Rakyat jugak kah?

    MP apekedarah nye macam itu?

    BalasPadam
  4. Di Amerika, di Eropah sekarang tengah sibuk cakap politik dah jadi far right.

    Si Jamal bukan far left atau far right.

    Dia far creko. Politik pengganas, gengster.

    BalasPadam
  5. Kalau si Jamal Ikan Bakar baca blog Putera M ini, kot dia akan jeritkan dia nak bakar atau robohkan blog ini.

    Dia tak tahu di mana Putera M dan Admin diam. Kot dia akan pacak kayu di mana mana, ikrarkan tempat itu sebagai tempat kediaman atau pejabat Putera M. Kemudian berbaris beramai ramai dan laungkan ikrar nak bakar.

    Aku harap dia bawak ikan dan bakar. Kalau ikan terubuk, siap dengan kicap dan cili nya, aku pun nak join. Join makan ikan bakar aje.

    hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aku pun nak join sekaki gak. tapi mengenangkan sumber pendapatan si Jamal Jamban ni dedak haram, tak jadiklah. Mungkin Kejora, Berayon, Suharli Masrop dan Unknown sanggup kot sebab depa ni dah sah-sah pemakan dedak haram.

      Padam

  6. Aku dok ingat ini blog politik, silaplah, rupanya blog kongsi gelap daaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betui. Tapi kita orang dah take over dari si Jamal gengster Sg Besar.

      Itu pasai la ni dok kincinkan dia kiri kanan ataigh bawah.

      Padam
    2. 2.03

      jamal cakap jangan sebarangan
      konon gengster tahi kuching
      kalau jantan sahutlah cabaran
      kalau pondan alamat terkencing

      Padam
  7. Si gila Jamal itu cakap ada berpuluh ribu orang aje, bersama dia nak bakar, roboh bangunan dsb nya. Kepala hotak dia. Sampai masa, ha nya 500 orang aje.

    Duduk kuyu di bawah pokok di Padang Merbok. Bosan, tak lama, cabut. Ada yang tinggalkan baju merah nya di situ - di gambar dan di hebohkan di social media.

    Dah dapat 50 ringgit, tambang free, makan free, hotel free, nak tengok KL pulak lah sabelom balik Jerlun, kata Mat Isa. Dia berasal dari Kampong Nak Bakar Tak Hidup Api, Mukim 8, Jerlun.

    BalasPadam
  8. Sdra2 melayu dan islam UMNO (Untuk Macai Najib Only)

    <<<<<<<>>>>>>>

    Sdra Abd Rauf Yusoh, betul melayu U.M.N.O. rugi...AKAN TETAPI melayu lain macam saya dan ramai lagi lama dah rugi, dirugikan oleh ketua penyamun, corrupted MTUs dan dedak receivers at branches level.

    Sdra Rauf, sekarang ni our sovereignity dah tak lagi. contoh paling senang syarikat EDAR dah digadai dengan CINA, PORK EATER, ANTI MUSLIM, KOMUNIS in return for 145 bil to pay 1MDB debts...waht sovereignity are you talking about?????????

    Orang macam Jamal akan rugi, tajuddin, nazri, zahid dan ramai lagi yang rugi. Melayu yang tak sokong U.M.N.O sekatang tak rugi.Jangan coba hendak play to the sentiments of the malay. agama pun dah dikomersilkan demi ketua penyamun

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rugi kerana melayu tak apa. Jangan rugi kerana dapig sudah.

      Padam
    2. kalau rugi dek penyamun najib, saya cari anda. DAPpig tak akan berani rugikan melayu sebab ini negara melayu. Melayu U.M.N.O saja yang beriya2 nak rugikan melayu seluruhnya.

      Pelik tapi benar, cina Negara Cina Komunis pig disulai melayu najib dan kuncu2 nya...bodoh

      Padam
  9. geng2 jamal penakut ke?

    mana melayu yang ditunjuk dalam demonstrasi silat? apalagi....sahutlah cabaran kalau betul2 anak jantan bukan pondan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setuju 100%. Yang tunjuk gah demo tu silalah sahut cabaran.

      Padam
  10. MACAI MEROYAN UMNO LAGI
    DAH BERAMBUS TERHEGEH LAGI
    BELA BERSATU MURTAD YAHUDI
    CAWANGAN BAHAGIAN PUN TIADA LAGI

    kikikiki...... bodo... bodo... suka jadi batuapi dan adu domba mcm kepala maha mega batuapi tahap dewa meddey kutty jugak... suka jaga tepi kain orang kain terlondeh tak peduli... kah kah.... suka jaga tepi kain org.. kain sendiri tak ada... kah kah.. kikikiki..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kamu 3.29,

      naper tak defend jamal?

      yang dikasihani UMNO bukan U.M.N.O UNTUK MACAI NAJOB ONLY

      kami tak pernah terhegeh. Jamal jual kita beli. awak...pondan ke?

      Hanya Allah tahu siapa murtad dan tidak...jangan Allah laknat kamu murtad baru kamu tahu.

      Goldman Sach yang najib pakai tu bukan YAHUDI? APCO yang najib guna sebagai advisor tu bukan YAHUDI. kalau dah bongok itulah jadinya. Rela dibangsat, maruah digadai....melayu bodoh dan bongok adalah

      Padam
    2. Kejora ni telah pun dibuktikan sebagai anjing pondan.

      Pak Othaman ajak pekena roti canai pun lari tercirit..

      kung kung kung

      Padam
  11. Bila Abang kucing dah keluar, Jamal mondok mnyorok dalam lubang. Tetiba je senyap je ghaib entah kemana?. Takut le tu...

    BalasPadam
  12. if malays and muslims want to become united and strong again in malaysia, do the following,

    1. Live in reality (najib has misappropriated wang rakyat) and not dwell in fantasy (no stupid arab prince had given najin 2.6 bil DONATION)

    2. Be in control based on facts (more than 50 BIL IMDB DEBT) not fictions (NO MONEY LOST)

    3. Accept the truths (LOW RESERVES AND LOW CASH POSITION) and avoid falsities (ECONOMY GOOD, NO PROBLEM WITH MONEY)

    It may be too late to reverse the position but at least we can cut losses and work hard to be in the mainstream again

    BalasPadam
  13. kut kut kut kena kentut
    menggigil2 tak tahan bau
    sebenar takut kecut kerandut
    dasar muka tak tahu malu

    BalasPadam
  14. MACAI MAHA MEGA BATUAPI PANAS HATI
    UMNO DAN U.M.N.O TIADA BEZANYA
    BELA AJER BERSATU MURTAD YAHUDI
    PRU 14 PUAK BERSATU TERIMA PADAHNYA

    kikikiki...

    KEPALA ADU DOMBA SI BATUAPI
    UMNO SAY HEY U... GET LOST BABI
    BELA JER BERSATU MURTAD YAHUDI
    TAK PAYAH TERHEGEH DNG U.M.N.O LAGI

    .... kikikiki... cukup cukup la jadi batuapi tu... cukup cukup la jadi adu domba tu... cukup la buat dosa kering... ahakssss....

    BalasPadam
    Balasan
    1. ProTt..arghhhh leganya..fuckπŸ‘πŸ‘

      Padam
    2. Bro ted, kali ni aku pun nak kentut kat muka macai ni.

      Prooooooot.... aaaargh, leganyaaaaa...

      Padam
  15. Najib sah takder teloq, sampai la ni kami masih menunggu teloq najib tak tumbuh2.

    Jamal jamban setongkol plak jangan harap akan masuk ke gelanggang.

    Maka najib dan jamal setongkol mengharapkan,

    Kejora untuk tampil mempertahankan teloq najib dengan turun gelanggang berlawan dengan abang kucing.

    Bleh jing? Tak kan menyalak jer siang malam? Buktikan salakan ko tu bukan nyalak bukit, tin kosong, buktikan nyalak ko tu berisi dan penuh ilmiah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jing Kejora hanya berani menyalak dalam blog ja.

      Pak Othaman ajak pekena roti canai pun dah lari tercirit.

      kung kung kung..

      Padam
  16. Abang kucing ajak lawan
    Najib bayar anjing suruh nyalak
    Paling rajin kejora si perawan
    Kejora plak hanya anjing gila nyalak

    BalasPadam
  17. Saya ada dengar yang DOJ akan memfailkan penangkapan ke atas MO1 iaitu Najib dalam masa terdekat ni mungkin dlm mgg ni. Kalau takde jugak maknanya DOJ pun takde telor.
    So macai Najib + macai Madey + DOJ = takde telor

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mesti ko dengar dari Najib kan. Cerita apa pun keluar dari mulut Najib dan Kejora jangan harap rakyat terbanyak akan percaya.

      Padam
  18. 525 contoh Melayu ruang Otak dipenuhi Taek Low. Tahniah keep it up

    BalasPadam
  19. 'BERSATU' MURTAD PLURALIST GAY LGBT
    KINI PUAK 'BERSATU' BERSAMA SI BATUAPI
    TERHEGEH LA DNG UMNO BERHIMPUN D'PWTC
    JAGA JE LA 'BERSATU' MURTAD BARUA YAHUDI

    kikiikikiki...ahkss... bila la nk tgk perhimpunan parti BERSATU .... cawangan dan bahagian dan ade ke blommm.... kah kah kah....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kejora, apa lagi, sahutla cabaran Kucing. Kalo ko ada telor leeer..

      Padam
  20. 546 membingai diri sendiri..kesian. Soalan Jamal Meow, jawapam Bersatu. Dia ni mungkin berguru dgn Cikgu Mazlan. Bingai..bingong

    BalasPadam
  21. Saya yakin dengan pantun sampah sahaja kejora sudah dpt menumbangkan abg kucing.

    Siapa xkenal dgn kebebalan kejora?

    BalasPadam
  22. Abg kucing xpyh la nk tmpg glam

    BalasPadam
  23. Jamal Pak Tongkol tak ubah macam geng Sharif Dol.
    SAMSENG TAIK KUCING

    BalasPadam
  24. Jamal setongkol perabih duit najib
    Najib nyanyi lagu sha la la loklak
    Kejora pula suka ki ki ki ki wajib
    Tiga tiga kaki songlap rakyat tolak

    BalasPadam
  25. Aku ingat tak yah la nak melaga laga kan mereka tu. Yang sumpah seranah dah terlampau banyak inikan pula jadi batu api. Mari lah kita sesama Islam berbaik antara satu sama lain dan sentiasa ingat yang kita ni nanti kena banyak bawak amalan baik. Kita pun dah buat yang terbaik untuk membasmikan penyelewengan dan kita mohon lah pada Allah swt agar setiap mereka yang rasuah, seleweng, tidak amanah, tidak jujur dan seumpamanya mendapat balasan setimpal.

    Kalau kita asyik gini takut2 berbalik kat kita lak. Silap2 dapat dosa kering. Nauzubillah

    Jom Solat Maghrib jemaah

    BalasPadam
  26. Dah. Biar la solat semua umat sentiass berisi dgn keimanan jitu. Moga sifat samseng usah dibudayakan pun,usah kemungkaran dibebaskan. Aamin

    BalasPadam
  27. Dulu ali tinju pernah dicabar oleh orang melayu sarawak...menikus

    Sekarang jamal dicabar oleh orang sabah...menikus. keris lembik tak hendak sahut cabaran? Kejora tak payah...dah layu...Unknown....entah gender unknown.....

    Cakap jangan sebarangan
    Bila dicabar menikus lari
    Bodoh sombong bukan mainan
    Nah sapa dah malu diri sendiri

    BalasPadam