Sabtu, 26 November 2016

HOT 1MDB ~ Sebiji Sebiji Terselak..!


Benda busuk walau dibalut dan dibungkus dengan emas permata sekalipun tetap busuk berbau..! Kertas takkan mampu membungkus api bro..!

Puak balaci@macai mana faham semua ni..! kalau faham pun tentu kena selamatkan tuhan politik mereka..! Itu yang terus terusan jadi dungu@bahlol..!

Layan...

Fraud And Impersonation - The Details Come Out

Evidence laid before the Singapore Court in the Yak Yew Chee case has provided more devastating details of the money-laundering from the proceeds of 1MDB, with Jho Low at the centre of it.

However, no one in Malaysia can be under any illusions as to whom Jho in turn was working for. The sole authorised decision-maker at 1MDB was the Prime Minister, Najib Razak and till this day that Prime Minister refuses to acknowledge anything wrong in the fact that over half the money that was raised in borrowing by the fund has now been traced through Low’s web of accounts, purchases and massive pay offs.

The largest single payment went to Najib himself, after all – $681 million into his AmBank account in March 2013 – and there were several further separate multi-million dollar payments into the PM’s various accounts.

COMPLEX WEB

In order to disguise the origin of theft, using his senior pals at Aabar’s bogus off-shore company accounts and their handy personal Falcon Bank, Jho used multiple ‘layering’ and ‘masking’ tactics, explained the prosecution. Yak Yew Chee has now pleaded guilty to assisting him.

The Singapore investigators laid out an example of how one of the major tranches stolen from 1MDB’s second $1.75 billion bond issue for 1MDB Energy (Langat) Ltd passed through several stages:

How Singapore investigators mapped out the evidence

The US Dept of Justice has already spelled out how money from Selune was then spent on purchases in the US.  Using the client account of the lawyers Shearman in New York, he spent  $27,247,677.74 on the purchase of the Time Warner Building Penthouse and Storage Unit 1.  Another $37,882,800 was used to buy the so-called Oriole Mansion in Beverley Hills.

It was important for the money to look clean therefore and Low had therefore routed the cash through one of his father’s accounts at the same BSI Bank before sending it back into his own account, so that he could claim that it had been gifted to him as part of long-standing family wealth.

Yak had broken the rules of the Bank and anti-money laundering regulations by not reporting the suspicious manoeuvre and by sending an unauthorised letter to Rothschild Bank in Zurich to confirm that the hundred and ten million dollar sum had been passed to Jho by his father.
“We wish to confirm” [read the letter sent by Yak but drafted by Low]”…The Low Family is a substantial client …. Mr Low Hock Peng has transferred USD150 from his BSI Bank account in full to Mr Low Taek Jho’s account with BSI Bank…..”
Given Yak knew this wasn’t true, he had tried to cover himself by emailing Jho to ask him why he was flipping this money between his own and his father Larry’s BSI accounts?
“Dear Mr Low, Would appreciate if you could explain the rationale for the transfer of funds from ADKMIC [owned by Jho] to Dato Low hp to Low. tj” emailed Yak.
Low’s reply really takes the biscuit.  Copied to Yak’s circle in the bank Jho Low waxed lyrical for a whole page talking about the Chinese cultural legacy of being a dutiful son:
“Therefore, when good wealth creation is generated, as a matter of cultural respect and good fortune that arises from respect, we always give our parents the proceeds. This is part of our custom and culture.  It is of course then up to the parents/elder to determine what to do with the funds and in this case, my father receives it as a token of gesture, respect and appreciation and decides to give it back to me for me to then subsequently provide a portion for the benefit of the family trust”
This pious hypocrisy surely rivals and probably surpasses the similar ludicrous and hilarious letters offered up to AmBank Managers from the bogus Prince Abdulaziz al Saud, claiming that he so much admired Najib’s ‘moderate Muslim agenda’ that he was paying him a total of over a billion dollars through a variety of his accounts, including Blackstone Asia Real Estate Partners Limited (BAREPL) also used above.

While flaunting himself as a good Chinese boy and then disguising himself as a good Muslim, this youthful fraudster was in fact just stealing money and laughing at other people’s ethics in the process.

He then, as we all know, went to splurge that cash in the most gross fashion imaginable on lunatic excesses of alcohol and lewd entertainment. Large quantities of drugs and available women were a signature of his parties and those of Khadem Al Qubaisi, Hollywood insiders are now acknowledging.

But, let us not forget his attitude arose from what he had grown up to see as the world around him and from the directions of his own boss, The Prime Minister.  As he said in an interview to Euromoney last year, shortly after the PetroSaudi/Good Star scandal broke:
“I feel it has gotten to a point where it has become ridiculous,” he said. “There are all these guys with arrows out for me. There seems to be a very coordinated attempt to say, ‘This young Chinaman, it’s all his fault, he caused the failure of 1MDB, he advised the PM and everything is screwed up now’.”
Jho Low said that there are so many other people (in Malaysia) who get away with ridiculous billions and billions worth of projects, implying that nothing happens to them. “But every single time there’s a political attack, wow, Jho Low is there again,” he said. “These Umno guys are spin masters. They know all sorts of nonsense. All these guys go round and round. I say, ‘It’s very simple. There’s a Board. Who is the shareholder?”
So, Jho Low plainly feels sorry for himself and reckons he is only doing what everyone else in UMNO has done, getting away with “ridiculous billions and billions worth of projects“- and he points the magazine to the 1MDB shareholder, who is really in charge, Najib.

Insiders have told Sarawak Report that wife Rosmah used to complain on the phone continuously to Jho when money took time to arrive from 1MDB: “He should remember it is not just his money”, she would bark.
“Tell her it is not easy and it takes time”, Jho would message intermediaries
Now we know exactly how the process worked and why sometimes Rosmah had to wait.

Masanya akan sampai..! ada yang senak perut ke???

Nak nafi macam mana???

Lu Fikir La Sendiri!!!


101 ulasan:

  1. Sambung yg dulu belum habis lagi ada berpuluh siri akan di keluarkan





    Hornbill Unleashed
    March 3, 2012
    The mistakes of Mahathir Mohamad
    Filed under: Politics — Hornbill Unleashed @ 12:00 AM

    Weak grasp of economic principles

    Mahathir is just an ordinary doctor; a general practitioner and not a specialist. His understanding of economics is as rudimentary as the average Malaysian. His idea of increasing the equity of the Malays is so simplistic – use the GLCs. Mahathir’s vision of doing business is by profiteering through controlling shares in as many companies as possible without considering the possibility of losing money. Sad to say, real life businesses involves losses, not just profits.

    Mahathir’s economic policy was not based on any solid foundation and had never been tested in any country before. It was based on his opinions and viewpoints. If these had been any good or worked, many countries would have already implemented similar ideas centuries ago. Even established capitalist and communist economic systems have come under fire and economic collapse is a norm these days, part of a man-made boom and bust cycle. Several economists have even urged nations to revert back to gold-based currencies, an ancient and established type of monetary system, so what are Mahathir’s child-like economic concepts by comparison? His fifth mistake is therefore his skewed understanding of the economy. It led to the controversial de-pegging of the ringgit from the US dollar and the overnight closure of the CLOB share market trading in 1998 – two events that investors have still not forgiven Malaysia and Mahathir for.


    BalasPadam
    Balasan
    1. Sarawak Report

      www.sarawakreport.org/

      8 hours ago - How PetroSaudi's Tarek Obaid Nabbed $43 Million From 1MDB's Energy ... 'Not My Prime Minister' - Why People Should Stop Calling Najib By ...

      Padam
    2. Anjing Jibo @ Kejora komen pertama di atas, copy and paste job, tak kena mengena dengan blog post, as usual mengarut, kepala biol macam cencorot.

      Dia ada lah NAJIB-PAID RESIDENT BLOGGER yang di tugaskan khas ke blog yang popular ini (malam tadi 200 lebih komen) dan blog yang berpengaruh, sebab komen2 puak Tun di sini selalu nya berisi. CV dia -

      Anjing Jibo

      Anjing Jibo di blog ini sekor saja. Tapi coba membayangkan dia ramai, konon. Selalu masuk tak pakai nama, ada masa menyamar pakai nama yang orang lain dah pakai di sini, ada masa pakai nama seperti Keris Berayon dll. Semua Protun di sini tahu bahawa yang di hayon nya ha nya bola dia. Dan bola Jibo, bos dia.

      Bola yang kecut sebab Jing Jibo ni dah tua. Masuk sini pagi petang siang malam, walau pun pukul 2-3-4 pagi. Menipu, membohong, memfitnah. Dah tua baka tapi otak budak kecik. Itu pasal apa yg dia cakap selalu nya mcm bebudak.

      Anjing Jibo ini gunakan berbagai mode, cara, gaya bahasa, nada bercakap. Kekadang guna mode bertitik ... kekadang mode bebudak kikiki, hahaha, hehehe, puiiii, terakhir ini Warghh kaahh kaahhh kaaahhhh pulak. Terakhir lagi, banyak pantun memantun macam kartun. Di salin C&P nya pulak, selalu ulang rangkap yang sama. Lagi terakhir: dia salin komen2 Nek Tempoyak atau tulis atas nama itu.

      Tapi pada umum nya - terutama nya bila dia dah tak tahu nak response atau meradang – Jing Jibo itu mengarut, mengata Go Fly Kite, maki hamun dan mencarut. Dia di kasi makan dedak, takda melukut yang ada habuk beras sikit pun, takda zat, tak membina otak nya. Pengtahuan nya cetek, selalu nya bodoh, bangang, bongok, bingong, bingal, baghal.

      Anjing Jibo ini ia lah contoh penyokong yang Jibo kata di kempen PRU13 ada lah “bangang, hamjadah”, sebab tak membantu dia sikit pun dengan mengeluarkan fakta dan hujah yang munasabah untuk menaikkan imej dia yang merudum.

      Kita teruskan balas, bidas, sebat, belasah, hentam, tibai, kritik, kutuk, ketuk, sekel, pelangkong, kentot dan tahikan dia. Itu saja cara nak deal dengan dia.

      Pada masa masa nya, jangan pedulikan dia, pulaukan dia.

      Padam
    3. Puak najib bercerita tentang Tun. Bodoh bangang abadi puak ni sebab tak boleh nak nafikan statement yang dipostkan

      Padam
    4. Puak2 yg menipu rakyat atau yg menyokong penipuan besar2ran ini ada lah spesis emak satu bapak sepuloh. Jangan salahkan mereka ini semua salah emak dan bapak2 mereka

      Padam
  2. cucu tok selampit26 November 2016 7:15 PG

    HIDUP NAJIB, MATI UMNO

    BalasPadam
  3. "Sebiji Sebiji Terselak." Dalam gambar tuh ada dua biji.

    Dua biji "Benda busuk walau dibalut dan dibungkus dengan emas permata sekalipun tetap busuk berbau..!"

    Siapa kata aku cakap kotor di pagi pagi hari ini?

    Ingat, the fault lies not in the idea but in the interpretation.

    Hehe

    BalasPadam
  4. "Evidence laid before the Singapore Court in the Yak Yew Chee case has provided more devastating details of the money-laundering from the proceeds of 1MDB, with Jho Low at the centre of it."

    Siapa cakap Najib tak terlibat, dia mengarut. Menteri Rahman Dahlan (masih lagi UMNO Strategic Director ke dia?) pun kata MO1 = Najib.

    BalasPadam
  5. Aku setuju bebenor dengan kata kata di laporan itu -

    "no one in Malaysia can be under any illusions as to whom Jho in turn was working for. The sole authorised decision-maker at 1MDB was the Prime Minister, Najib Razak "

    Tak lain, tak bukan. Najib Bugis Lanun. Penyeleweng dan Pensonglap.

    BalasPadam
  6. AKAUN BANK TUNJUKKAN BUKTI
    SR DAN JUSTO PENIPU PUNYA KAKI
    KES JOLO DI SPORK SEBUT TAK NAMA INI..?
    BERITA RECYCLE DI ULANG ULANG LAGI....

    bodooo..bodooo.. citre lama diulang2 beratus kali minta bukti ambank paling dekat di Malaysia pun tak tunjukk.... bodooo bodooo...

    BalasPadam
    Balasan
    1. 7.44,

      Kalau hati dah hitam sebab darah mengalir dalam badan akibat dedak haram, fakta dilihat fitnah, auta dispin gila, realiti ditolak mentahe, fantasi diulang2, kebenaran diketepikan, kepalsuan dichampionkan.

      Melayu umno dah dibangsatkan demi sesuap nasi

      Agama islam dijadikan collateral untuk mempertahankan kemungkaran

      Negara dijual dek pinjaman nak bayar hutang yang tak diundang

      Ingatlah anak2 melayu generasi muda, terimalah padahnya jika kamu lalai. Bayarlah hutang2 yang bukan kamu mahu jika kamu tak ambil kisah. Kami hadiahkan ksmu sebuah negara penyamun yang kononnya islam dimana ulamanya "i see nothing, i hear nothing, i say nothing"...in return for position yang lumayan.

      Sigh....

      Padam
    2. Kalau tak bersalah ngapa rasa guilty complex?

      Bukti?

      Ini dia makna bukti:

      Kamus DBP, Bukti: keterangan yang nyata, dalil, saksi, tanda

      bukti = evidence

      Oxford English Dictionary, Evidence:

      1. clearness, obviousness
      2. indication, sign, testimony, facts making for a conclusion
      3. information tending to establish fact, statements, proofs admissible as testimony in court
      4. serve to indicate, attest

      Dari apa yang dah keluar di berita di dalam dan di luar negara sejak meletup nya skandal Najib, dari Hansard atau rekod testimony kapada PAC di Parlimen, dan dari 136 pages of 1MDB DoJ report and lawsuits, kepala hotak kamu kempis kalau tak habis habis soalkan bukti. Bodoh, bangang, tongong, bahalul, baghal.

      Aku akan keluarkan komen ini setiap kali kamu keluarkan soal bukti.”

      Padam
    3. Guilty conscious punya anjing2 perlu di kai tahu ini jugak -

      Types of evidence allowed in court
      http://www.inbrief.co.uk/court-proceedings/evidence.htm#

      There are a number of different types of evidence:

      • Testimony - the oral statement of a witness made on oath in open court and put forward as evidence of the truth of what he or she says.
      • Real evidence - this is usually a material object of some kind, which is produced for inspection, either to prove that it exists, or so that the court can make an inference as to its condition or value, for example ripped clothing, a knife or burnt document.
      • Hearsay evidence - when a witness, or someone else, makes a statement other than in the course of their testimony, this is referred to as an ‘out of court statement.’ Hearsay evidence is an out of court statement which is being relied upon to prove the truth of its contents.
      • Original evidence - this is an out of court statement offered for a relevant purpose other than proving the truth of its contents, for example to prove something was said at all.
      • Documentary evidence - this consists of documents which have been produced for inspection by the court. These may be items of real evidence, original evidence or hearsay.

      Padam
    4. Tahniah Pulau Pinang - RUU 355 Ditolak,
      RUU Penternakan Babi 2016 Diterima Serta Merta

      Kenduri2 boleh hidang sup babi la

      Padam
    5. admin mamakdey meroyan awl di hjg minggu stlh blog kena ambush xblh jwb.. dia berak xcuci kt tmpat lain pulak..

      org lain sibuk ckp psl Isu Rohingya, isu Madey xdijemput persidangan dapig (wpun dh mengajing diri kt dapig), isu RUU BABI puak pkr yg sggup jd barua babi..
      tp admin putrateloq mamak ni sewel teruk, duk spin cerita basi bohong..

      mana dia sapina Perancis? mana dia FBI tngkap Najib?

      hati hitam macai mamakdey msh brmimpi DoJ sedang bicarakn Najib? kah..kah..kahh

      Padam
  7. Tapi kenapa masih belum ada tangkapan dibuat dan dihadapkan ke Mahkamah dunia kalaulah Mahkamah Malaysia dikatakan tidak telus?
    Kenapa DOJ masih tidak mengeluarkan waran tangkapan setelah bertahun2? Berkuasa sangatkah Najib? Takutkah mereka terhadap Najib?
    Kenapa Mahathir menghantar memorandum dengan tandatangan kepada Majlis Raja2 yang mana sepatutnya lapuran dengan bukti penyelewengan dihantar?
    Berdasarkan cerita diatas, kenapa penyiasat Singapura tidak membuat lapuran untuk membuat tangkapan terhadap Najib kalau terbukti kesalahan? Kenapa memaparkan gambarajah terhadap proses aliran wang yang mana sepatutnya transaksi urusniaga dipaparkan?
    Kenapa cerita ni yang dah bertahun tahun diuarkan dan tuduhan demi tuduhan dipaparkan di internet tetapi semua pihak berkuasa dunia diam membisu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bodoh bangang punya soalan anjing Najib nih.

      Belom di mahkamahkan tak bermakna tak bersalah. DoJ saja ada 134 ms laporan on "misappropriation of 1MDB funds and money laundering" yang di kemukakan ke mahkamah US berkaitan rampas harta berkaitan itu.

      Padam
    2. Tahniah Pulau Pinang - RUU 355 Ditolak,
      RUU Penternakan Babi 2016 Diterima Serta Merta

      Kenduri2 boleh hidang sup babi la

      Padam
    3. ko tgk gila nye macai RUU BABI mamakdey.. sptutnya yg betul jika masuk mahkamah belum tentu bersalah lg...

      ini tk masuk mahkamah lngsung mana nk lagi nk ckp salah.. weeii gila tahap apa ni macai boboii botakk oiiii... ksiannn sgt ehhh

      kah..kah.kahhh

      Padam
  8. Nak nafi macam mana???

    Dia dan anjing2 nya mesti nafi punya. Nafi punya nafi hingga jadi the butt of jokes di dalam dan di luar negara.

    Contoh nya, Rosmah di ketawakan bila berita keluar dia membelanja US6 billion dengan credit cards dalam tempoh 7 tahun. Gila, hampir $1 juta setahun. Dalam mata wang Amerika tu, beb. US1 = RM4.50 sekarang. Kira lah US6 x 4.5 = RM 27 juta belanja dengan credit cards saja tuh.

    www.ibtimes.com/malaysia-1mdb-scandal-prime-minister-najib-razaks-w...

    Sep 12, 2016 - Malaysian Prime Minister Najib Razak's wife Rosmah Mansor reportedly spent $6 million using credit cards from 2008 to 2015, amid ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Di ketawakan sebab belanja bukan duit dia. Gaji laki tak seberapa, belanja like a lord or lordess. Yang pakai Modess. (Tak paki lagi sekarang dah lebih 60 tahun umur).

      Anak dia alih alih kaya, di caci, keluar kenyataan dari PMO mengatakan ada "legacy of wealth", konon. Meloncat adik adik Najib, keluarkan kenyataan media mengatakan bapak diorang tak kaya. Kena tempeleng Najib dan si kaki pendek gemok gedempol dek adik adik Najib. Terdiam selepas itu.

      Mana tak di ketawakan orang. Tunggu saja le manifestasi perasaan pengundi terhadap depa di PRU14.

      Padam
    2. Tahniah Pulau Pinang - RUU 355 Ditolak,
      RUU Penternakan Babi 2016 Diterima Serta Merta

      Kenduri2 boleh hidang sup babi la

      Padam

  9. Jangan jadi bodo la nanti babi berkelewar di kawasan rmh ko...



    Tahniah Pulau Pinang - RUU 355 Ditolak, RUU Penternakan Babi 2016 Diterima Serta Merta

    16/10/2016, Ketua Menteri DAP Pulau Pinang, Joseph Lim Guan Eng telah membuat membantah keras ke atas Rang Undang-Undang (RUU) Akta 355 iaitu Memperkasakan Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) Akta 1965. Begitu juga dengan PKR, yang sehingga kini masih bermain wayang dalam isu RUU 355 yang diusulkan oleh Presiden PAS, DS Abdul Hadi Awang. Sehingga kini Presiden PKR, DS Dr Wan Azizah Wan Ismail masih belum menyatakan pendiriannya. 25/11/2016,

    Di dalam persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) Pulau Pinang telah diluluskan Rang Undang-Undang (RUU) Perternakan Babi 2016, iaitu satu RUU yang rasanya tidak pernah kita dengar selama ini....

    Kawasan yang diluluskan oleh RUU Penternakan Babi 2016 pula terletak di kawasan Jawi, tempat majoritinya kaum Melayu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akta 355 ini dibuat pada tahun 1965 oleh Parlimen dengan bidang kuasa denda tidak lebih 1000 ringgit dan penjara tidak lebih 6 bulan. Selepas 19 tahun kemudian, ia dipinda pada tahun 1984 dengan bidang kuasa baru iaitu penjara tidak lebih 3 tahun, denda tidak lebih 5000 ringgit dan sebat sebanyak 6 kali.

      Selepas 32 tahun, barulah Akta 355 ini dapat peluang untuk dipinda lagi. Pindaan kali ini diusulkan oleh YB DS Tuan Guru Haji Hadi melalui Rang Undang-Undang Ahli Persendirian. Bidang kuasa yang dicadangkan pindaannya adalah ke arah menepati undang-undang syariat.

      Menariknya, sewaktu Akta 355 ini dibuat pada 1965 dan pindaannya pada 1984 serta 1989 tidak pula mencetus pertikaian. Malang apabila pindaan cuba dilakukan lagi pada tahun 2016 ini ke arah memperkasa dan memberi hak Mahkamah Syariah berhukum dengan undang-undang Syariat, ia dijadikan pertikaian.

      PAS di tohmah ditipu oleh UMNO, dibayar oleh UMNO dan sebagainya.

      Pada peringkat bacaan kali kedua ia akan diambil alih oleh pihak kerajaan untuk menjadikan ia sebagai Bill Kerajaan. Mungkin di situ lah terletak nya tohmahan itu.

      Padam
    2. PANDAI, BANYAK PANDAI UMNO PEMAINKAN PAS.

      BIARKAN PAS BUSUK NAMA DI PANDANGAN BUKAN ISLAM SEBAGAI PENONJOL HUDUD, PADA PERINGKAT BACAAN KEDUA, UMNO AMBIL ALIH BILL SPONSORHIP, DAPAT NAMA KPD PENGUNDI ISLAM DEPA YANG JAYAKAN BILL HUDUD.

      ITU PUN, KALAU JADI. KALAU TAK, UMNO DIAMKAN AJE LE, KOT TAK NAIK PUN KE PERINGKAT KEDUA.

      KESIAN PAS. BOLAK BALIK, KENA TIPU DEK UMNO.

      Padam
    3. yg DAPIG mainkan melayu ko xnk citer ye. mainkan melayu bongok mcm ko dn afifpkr trmasuklah bersatooo mamakdey utk RUU BABI ko senyap menikus...

      amacam macai RUU BABI? sugguh bbgga dpt tegakkn RUU BABI dn mnentang RUU 355 ?

      Padam
    4. pas dgn umno nk usaha mantapkan Mahkamah Syariah macai RUU BABI 8.17 sgt takut..gigil satu bdn. syaitan rasuk. jd dia xsenang duduk. panasss smpai kena reka cerita bongok xmasuk akal..

      tp RUU BABI mnghina org Islam macai RUU BABI xbrani lawan atau ckp DAPIG mainkan PKR BERSATOO MAMAKDEYY...
      nmpk sgtlh truknye thp terdesak macai RUU BABI...

      KASIHANNNNN.... TERJUN LH LAUT PASNI.. XPON LOMBONG MINES KT UMAH HINGGAP MADEYKUTTY

      Padam
  10. Tiada bukti
    Tiada tangkapan
    Tiada kes mahkamah
    Tiada kaitan dengan najib
    Dan....dan...dan

    Saya teringat article pasal the art of taichi. Najib's henchmen is doing exactly it.

    Bukti melambak...dari justo, doj, swiss dan perbicaraan yak dan yeo di singapura. Yak dan dijel, yeo tengah dibicara. Bukti didalam mahkamah singapura semua menjurus kepada bukti dan fakta:

    1. Duit dari 1MDB dan SRC
    2. Directive trail buktikan peransn jho low
    3. Bukti juga sahkan khadem dan husseiny serta eric, mahoney, obaid adalah gang conspiracy menyamun.

    INI SETAKAT HARI INI.....

    Kadang2 TANGKAPAN akan dibuat bermula dari bawah. Yak kena TANGKAP, dibicara, didapati bersalah, dihukum jel. Beberapa lagi tuduhan belum didengar dimahkamah. Yeo kena TANGKAP, sekarang dalam perbicaraan.

    ADA PERINGKAT TERTENTU....SABAR

    Sapa kata tiada kes MAHKAMAH?

    Buktinya dah bermula di singapura. DoJ dan swiss masih dalam proses...sedikit masa lagi. Ini bukan main masak2 budak kecik

    Orang bodoh dan buta kata najib tak ada kaitan. Mengapa Apandi takut beri kerjasama dengan MLA request oleh the Swiss AG? Mengapa rahman dahlan confirm najib is MO1? Mengapa riza aziz dapat ratusan juta?....dan lain2.

    Come a time when all cai najib cry likd babies....who then has the last laugh??

    BalasPadam
    Balasan
    1. aikkk skrip baru plk... jeng jeng... aku igt tngkap najib dulu sbb dh canang sakan bulan julai aritu fbi akn tngkap najib kt airport ...

      madey boleh ubh skrip pulak yee.. bkn jhlow tetiba yoe pulak... kah kah kahh

      macai RUU BABI tertekann najib xjatuh2 jgk dh 3 tahun serangg.. smoga Allah pelihara DS NAJIB RAZAK dr dijatuhkn dn kjhtn madeykutty geng macai RUU BABI!

      Padam
    2. Skrip tak pernah bertukar. Apabila semua kes habis dibicarakan di luar negara baru fasa terakhir.

      All players will squeal. YAK SUDAH MENGAKU. YEO BELUM LAGI. KHADFM, HUSSEINY AKAN TERKENCING, RIZA, JHO LOW AKAN MELAUNG, ERIC DAN RAMAI LAGI AKSN BERSIULAN....SEMUA LALUAN CERITA AKAN BERHENTI RUMAH NAJIB DI PUTRAJAYA.

      Ketika itu nadi dah jadi bubur, melayu penghutang terbesar dunia, islam hanya gah pada nama di malaysia. KL wilayah beijing....dunis mentertawakan kita....

      APA NAK SALAHKAN MAHATHIR JUGA?????

      Padam
  11. Bantahan lge sungguh menggerunkan mereka yg nasib bergantung pada sokongan dap.

    BalasPadam
  12. Melayu umno yang telah dibangsatkan gagal membezakan 3 bangsa cina ini,

    1. Jho low rakyat malaysia, makan babi, kafir, bukan islam, penyamun, menggunakan najib sebagai shield...dijilat macai2 najib

    2. Cina DAP, makan babi, kafir, bukan islam, kononnya komunis, mustahil berkuasa peringkat federal..melayu teramat takut dengan cina dap komunis ini

    3. Cina dan Negara Komunis China, makan babi, kafir, bukan islam, penyelsmat hutang najib, dipuja dijilat sehingga bangsa, agama dan negara dijual, hutang ditinggal untuk anak cucu cicit kita bayar balik sehingga beberapa generasi.

    Nampak tak kebodohan melayu islam umno. Kalau ulama tak erti ini.....jangan bangga dengan negara islam superficial malaysia.

    BalasPadam
  13. Saya melayu islam dan saya sokong 100% semua MP BN Sarawak TIDAK MENGUNDI RUU Hudud Hadi. Kalau Hudud Islam kami sokong. Namun komposisi agama di malaysia....ISLAM HANYA LEBIH SIKIT DARI 50% TAPI KURANG DARI 55%....mana mungkin keadilan boleh dicapai.

    Live in reality, believe in facts, uphold truth.

    Walkahuaklam

    BalasPadam
    Balasan
    1. ini dia perang saraf org munafik Allahhu Akbarrr!

      jht sgt jht. dia pesongkan dgn menipu konon ini cerita 'Hadi'.. ini super bangsat punya macai ultra sekular.. org2 mcm ni sgt bhya lbh bhya dr yahudi zuonis sbb munafik ini bertopeng sarungkn nama Islam tp mreka penyeleweng dn pnentang Agama.

      hnya Allah jua layak Ajar mnusia2 penipu bgini.. mati dlm keadaan yg sgt azab dn penuh hina. Allahu Akbarr

      Padam
    2. Inilah komen orang tak berilmu. Kutuk orang perang saraf, munagiq dsbnya,

      IQRA.....

      Mengapa ayat ini diturunkan? Khatib solat jumaat semalam berkhutbah pasal ini semalam. Kita perlu ilmu...bukan dengan hentam sebarangan. Penyamun lagi ada ilmu untuk menipu dsnd mdnyonglap duit rakyat.

      Berrealiti, berfakta dan berkebenaran. InsyaAllah kita dapat petunjuk daripadaNya

      Padam
  14. Kejora,
    Keris ayon,
    Nek tempoyak.

    Pembela jho low.

    DEMI AGAMA BANGSA DAN NEGARA.

    he.he.he.

    BalasPadam
  15. DOJ BILA NAK SAMAN iTU DAN INI...?
    SUMA YANG DIBATUAPI KAN TAK MENJADI
    PULUH JUTA DUIT HANGUS UTK SI BATUAPI
    MINTAK SI MEDDEY SIBATUAPI SAMAN SENDIRI
    ADA TELO KA DAN ADA BRANI....?

    kikikiiki... si batuapi maha mega medey kutty tahap dewa dah adudomba dan batuapikan WSJ..SR@justo penipu...Swiss mainkan isu 1MDB dan menbatuapikan Najib mintak saman... nahib tau game sibatuapi maha mega tahap dewa nih...

    Tak jadi game diatas upah pembancuh kopi maha mega batuapi ke USA bayar puluh juta ke DOJ minta saman..rampas..sita.. bila duit hangus pulih juta bayar DoJ... DoJ tahu mainan maha mrga batu api tarik balik saman... tapi puak macai bodo batuapi punya la terkinja kinja masa tu... saman tarik balik maha mega batuapi pun kuciwa abisss..

    Tak puas ati lagi maha mega batuapi maka Bersih 5 di jadikan alat utk membatuapikan rakyat ... ciput noor yg darang Bersih 5... yg ramai kaum BABI jer yg dah lama dibatuapikan di Bersih 5

    Masa tu kes 3 tan sri dijadikan sasaran utk dijadikan mangsa maha mrga batu api.. tan sri zetty aziz... tan sri gani patil.. tan sri kalid cip polis di adu dombakan oleh maha mega batuapi.. maka bergegas 3 tan sri lantik peguam dan nafikan kegiatan masing2... hebat sungguh permainan SI MAHA MEGA BATUAPI MEDDEY KUTTY TAHAP DEWA ini membatuapi dan adu dombakan dan jadikan orang lain sebagai mangsa permainannya..

    SEKARANG RAKYAT MALAYSIA MAHU 'SI MAGA MEGA BATUAPI TAHAP DEWA MEDDEY KUTTY' SENDIRI YG SAMAN PASAL 1MDB... ADA BERANI..?

    keterangan maha mega tahap dewa batuapi meddey hanya berdasarkan hearsay semata mata...

    BILA LAGI MAHA MEGA BATUAPI TAHAP DEWA NAK SAMAN PULAK NIHHH....

    ada telo ka...?
    Nanti bole la baruanya terkinja kinja....

    kikikikikikiki.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. 1Malaysia Development Berhad scandal - Wikipedia

      https://en.wikipedia.org/wiki/1Malaysia_Development_Berhad_scandal

      The 1Malaysia Development Berhad Scandal is an ongoing political scandal occurring in ... According to its publicly filed accounts, 1MDB has nearly RM42 billion (USD11.73) in debt. .... and Italy using a credit card that was paid from one of several private bank accounts owned by Najib, that 1MDB funds were diverted to.

      Padam
    2. Bukti yg sengaja dibuat, hakim Dari negara mana pun tak terima. ITU sebab dia tak berani saman . kalo kalah kena saman balik . kurang2 1 billion pula kena bayar pada najib.
      Harap2 matdey cepat2 sikit saman najib, nak tengok sikit berapa billion pula najib nak saman malu matdey ni.
      Ada berani ke chedet ooi???

      Padam
    3. Kan dah saman, Jing ibo.

      Apa kesah nya saman dulu tuh?

      Padam
    4. Saman ko dah masuk tong.

      Padam
  16. BILA LAGI MAHA MEGA BATUAPI MEDDEY KUTY TAHAP DEWA NAK SAMAN PULAK...?

    TAK KAN MEMBATU APIKAN DAN ADU DOMBA ORANG LAIN AJER...

    MAHA MEGA BATUAPI MEDDEY KUTY TAHAP DEWA YUT GAME IS 'OVER ALRRADY'....

    BalasPadam
    Balasan
    1. 1MDB scandal: Malaysia's PM Najib Razak and wife Rosmah ...

      www.ibtimes.co.uk/1mdb-scandal-leak-reveals-malaysias-1st-couple-spla...

      Aug 5, 2016 - It has been a difficult few months for Malaysian Prime Minister Najib Razak, due to multiple graft investigations into the 1MDB fund he set up.

      Padam
    2. aku rse sapa2 yg berakal bla lihat posting2 ni blh rsakan jelas puak madey ni pmbohong dn dh dhujung jln. xtau nk ckp pe lg dh basi mmbusuk2 diulng2 tyg berapa ratus kali bnda yg sma tp bohong dn kosong... hbis cara dhtuu

      Padam
    3. Ruu babi terima
      Ruu Islam tolak

      Padam
    4. 9.31
      aku rasa mahathir tak bohong..yang kuat bohong adalah najib. kenapa aku berubah dari UMNO ke PPBM. Sebab bukti UMNO hanya kemukakan sekadar 1 surat, penafian mulut dari Najib dan balaci2 pemakan dedak beserta caci maki. Pembangkang mengemukakan money trail sebagai bukti di mana beberapa nama bank seperti Ambank (dah kena saman. ramai pendedak tak tahu), BSI (cawangan singapore dah ditutup. pegawai BSI terlibat tengah dibicarakan). Kalau tak betul, bank2 mesti akan ambil tindakan seperti saman. Itu baru bukti. itu yang membuka minda aku untuk berhijrah. Aku tak mahu terlibat dengan PM yang munafik (mula2 tak mengaku ada duit 2.6b, lepas tu mengaku), penyamun (duit SRC RM42juta masuk akaun sendiri pun buat2 tak tahu).

      Dengan jawapan berdasarkan air liur, caci maki macam kejora, tak akan buat aku terus bersama UMNO. Pertahankan org biar berdasarkan bukti. Itu baru org akan percaya..

      Padam
  17. Yang ini aku tak terbaca dulu. Kalau terbaca pun, tak sedor begitu banyak kali masuk berbagai akaun dia -

    "The largest single payment went to Najib himself, after all – $681 million into his AmBank account in March 2013 – and there were several further separate multi-million dollar payments into the PM’s various accounts."

    Gila, US$681 million. Di pertukaran wang sekarang, US$681 x 4.5 = RM3.06 billion.

    Bedebah. Pusat Rujukan Persuratan Melayu @ DBP kata satu makna nya ia lah celaka. Satu makna celaka ia lah membawak malang. Mana tak malang nya kpd rakyat Malaysia. Celaka.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Najib bukan blog ni. Saman saja dia.

      Padam
    2. hbis kering dh puak munafik madeykutty ni buat serangan..last sekali tk mustahil semua dkyah xjln.. nyawa DS Najib mreka dahagakn.. puak2 ni sgt jht.. gmbrn mahazalim yg mmbunuh kejam org kg Memali 1986.. bgnya siapa yg mnentngnya nahaslahhh

      Padam
    3. ye keeee baru bace.. kah..kah kah.. troll n troll... E.O.L kah kah..kah macai RUU BABI xblh nk pi dhh..

      Padam
  18. Pasal RUU tu mestilah satu pihak yang perlu membuat pembentangan iaitu PAS kerana PAS telah berusaha untuk memanjangkan ia ke parlimen oleh itu janganlah gelarkan RUU Hudud Hadi tetapi ialah Hudud Islam yang perlu untuk kita semua amalkan.

    Berhubung dengan usaha DOJ sedang membuat lapuran rasanya usaha itu dihentikan kerana tiada bukti kukuh untuk mengaitkan Najib dalam penyelewengan 1MDB. Rasanya dah bertahun usaha ni dijalankan. DOJ kata buang masa aku aje.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Soheh dn sokong 100% ayat mudah tp xkn difhmi bg mkluk2 dajjal upahan madeykutty. puak ni snggup jilat RUU BABI dn mnentng RUU Islam sbb mereka TAKUT kjhtn mereka dikantoikan bila undang2 ISLAM ditegakkan.

      Padam
    2. Waves from US probe into 1MDB may turn into tsunami, SE Asia News ...

      www.straitstimes.com/.../waves-from-us-probe-into-1mdb-may-turn-into...

      Jul 22, 2016 - The civil lawsuits filed by the US Department of Justice on Wednesday (July ... government who also held a position of authority with 1MDB".

      Tsunami di PRU14.

      Padam
    3. nuuuu julai nu... BERULAT dhh die korek telan balikk.... ewwwww... uwekkkkkkk

      Padam
    4. tsunami pru 14 Insya Allah penyatuan ummah besar2an.. mengigil madey dn dapig.. silap2 rebah ke tanah..

      Padam
    5. Lawsuits apa lawsuits. Obama DG boss2 DoJ sendiri nak singkir jan ni.

      Padam
    6. gigil lagi madeyy.. hbis juta2 program jtuhkn Najib..last2 dia yg tergolek.. perkasa pn xhingin duk dgn madey.. hbihh kerr... tggal geng syaitan berbersekutu je dlm pktn haprak.

      Padam
  19. MEDDEY ASYIK ADU DOMBA HARAMJADAH
    KINI KERJA BATUAPI TERBONGKAR SUDAH
    INILAH MASANYA PULA HARUS KETENGAH
    SAMAN 1MDN YG DAH LAMA DIA FITNAH

    kikikiki... bodo bodoo... kerja membatuapikan org lain dah balik ke diri sendiri...

    BalasPadam
    Balasan
    1. dh tiba saat akhir bg madey.. ibrt keta yg sudah rosak sistem ignition.. lg ditekan pedal mnyk mngaum enjin tp keta dh xblh nk jln.. akhirnya.. MAMPOS DI TGH JALANN

      Padam
    2. Daughter lets fly at Najib Razak's wife over 1MDB fund - The Australian

      www.theaustralian.com.au/...najib...1mdb.../088bffdd66a90d4f4549b0f...

      Jul 23, 2016 - The step-daughter of Malaysian Prime Minister Najib Razak has issued a rebuke of her family, claiming her Wolf of Wall Street producer brother ...

      Padam
    3. macai RUU BABI keep trolling kah kah kah.. useless

      Padam
  20. isyarat2 terbaru sudah mnunjukkn ngo2 Islam tnpa kira kaum, ngo2 Melayu sdg beri isyarat penyatuan besar2an tsunsmi pru14. xsanggup lg lihat maruah dirobek2 oleh musuh2 dn munafiqun dr pakatan haraprak laknatullah.

    isyarat bershit 5.0 sgt jelas majority Melayu Islam menolak TOTAL gerakan mamak munafik brsma kafir laknatullah.

    PERKASA yg mmpunya keahlian besar Melayu sudah beri isyarat muktamad NO TO DAPIG NO TO MAHATHIRISME!

    ALHAMDULILLAH SEMOGA ALLAH SATUKAN UMMAH INI.. PELIHARA TG HJ HADI DS NAJIB RAZAK DR KJHTN MUSUH2 LAKNATULLAH INI..AMEENN

    BalasPadam
    Balasan
    1. 1MDB Financial Scandal | Din Merican: the Malaysian DJ Blogger

      https://dinmerican.wordpress.com/category/1mdb-financial-scandal/

      Posts about 1MDB Financial Scandal written by dinobeano. ... Thousands call for Malaysian Prime Minister Najib Razak to quit · November 20, 2016 by ...

      Padam
    2. macai RUU BABI keep trolling kah kah kah.. useless

      Padam
    3. kah..kah..kah petik hearsay blog omputih mabok mna utk kncing org. ptutle DoJ stop immediately siasatan civil lawsuit tu.. doj pnbkena kencinggg

      kah..kahh..kahh

      Padam
  21. DEYY TAMBYY MAHA MEGA BATUAPI
    MANA LU MAU LARI LAGII
    ADU DOMBA KAMU DAH TAK MENJADI
    BILA LAGI MAU SAMAN 1MDB


    kikikikiki... maha mega batu api meddey tahap fewa.. DoJ..WSJ..Spork..Swiss..SR.. 3 Tan Sri...suma dah ko batuapikan.. suuma dah ko adu dombakan.. tapi semua tak jalan....

    skg rakyat mahu SI MAHA MEGA BATUAPI MEDDEY KUTTY TAHAP DEWA saman 1mdb....

    ada bran....?




    kikikikiki....

    BalasPadam
    Balasan
    1. madeykutty duk sakit hati xhbis2 lg dgn Ibrahim Ali sbb xkasi dia hijack Perkasa utk jd keldai tunganggan dapig..

      dia tertekan sgt skrg ni sbb dr ada jwtn mcm2 boboi skrg dh xde apa lg.. dr projek kontrak sic f1 billion2 utk mirzan mokhzani dh hilang semuanya..zero.. legasi menyamun gagal. proton pn xblh disamun lg..

      politik gelap madeyy akhirnya mkn dirinya. dia tktentu hala skrg rentak serangnnya pd DS Najib dh lemah sbb dia bodoh pegi tmbh musuh2 baru spt PAS dn NGO Perkasa yg sgt besar pgaruh trhdp org Melayu...

      Padam
    2. macai RUU BABI putrateloq mamakdey.. open laa entry baruuu..

      ko kn suke lari ble xleh cover menganjing ...kah.kahh...kahh

      Padam
    3. Defying Najib, Malaysian students rally calling for 1MDB arrest ...

      www.channelnewsasia.com/news/...najib...plan...1mdb.../3075722.html

      Aug 26, 2016 - Defying Malaysian Prime Minister Najib Razak's crackdown on dissent, student activists made plans for a mass rally on Saturday to call for the ...

      Padam
  22. Ayat2 yg selalu kita dengar dari anjing2 penjilat lendir dan kanak simamak...

    1. Linked
    2. Believe to be
    3. Unnamed source
    4. Private investigator (ni yg terbaru)

    Mana buktinya? Kemudian tuduh Naiib takut dan terdiam...

    Siapa yg terdiam sekarang?

    1. Doj tak berani namakan mo1.

    2. Doj tak berani dakwa jenayah keatas jho low dan riza.

    3. Doj tak berani sita harta jho low dan riza.

    4. Swiss ag sahkan Najib bukan suspek... http://www.reuters.com/article/us-switzerland-malaysia-investigation-idUSKCN0VB2LJ

    5. Kerajaan arab saudi, sprm, pac dan polis sahkan rm2.6b adalah derma dari arab saudi.

    6. Kes bsi...tiada nama Najib, jho low, riza aziz, 1mdb disebut.

    7. Mahkamah kuala lumpur tidak terima kes mahathir kerana beliau hanya berkata " Saya dengar org cakap...".....hearsay.

    8. Mahathir akui beliau tiada bukti untuk mendakwa Najib.

    9. Pac sahkan Najib tidak bersalah.. http://www.thestar.com.my/news/nation/2016/04/07/pac-najib-not-accountable-over-1mdb-dealings/

    10. SR kantoi menipu kerana tiada wang sebanyak 3billion dimasukkan ke dalam brazen sky - sumber MAS

    Mana lu punya bukti?

    KAHKAHKAH..........

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thousands join rally against Malaysia PM Najib over 1MDB scandal ...

      www.hindustantimes.com/...najib...1mdb.../story-8NDPVKe1rFLkHYYo...

      More than 10000 yellow-shirt protesters rallied in Kuala Lumpur seeking Malaysian Prime Minister Najib Razak's resignation over a financial ...

      Padam
    2. Millions more didnt attended the gathering....wonder why....kahkahkah....

      Padam
    3. keris berayon dedak
      tak pergi tak semestinya tak menyokong. ko pergi ke sokong baju merah? mana 3 juta ahli UMNO? kenapa tak turun sama? jadi yang berjuta2 tak turun tu, tak sokong UMNO la ye.

      Tukar je nama kepada mangkuk berayon..

      Padam
    4. Wonder why....dalam bahasa melayu kenapa agaknya....tapi klu diambilkira pru sarawak dan 2 prk....sendiri mau ingat la.

      Kahkahkah....

      Padam
  23. Ahh hari yg nyaman..hirup udara segar pagi.selesa dn bersyukur hidup di malaysia walau tak kaya..terima kasih Allah kurniakan keberkatan pd negara ni..tetap terpelihara walau byk dugaan dan fitnah melanda..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Fitnah Jing Jibo @ Kejora @ Keris Tak berayon ...

      Padam
  24. WWOOOOIIIIIIII..... MAHA MEGA BATUAPI MEDDEY KUTTY TAHAP DEWA... CEPAT LA SAMAN 1MDB...

    BARUA BARUA SUMAN NAK TAK SABAU NAK
    TERKINJA KINJA.....



    kikikikiki...

    BalasPadam
    Balasan
    1. 1MDB Scandal: Singapore Fines DBS and UBS, Shuts Down Falcon ...

      fortune.com/2016/10/11/1mdb-singapore-dbs-ubs-falcon-bank/

      Oct 11, 2016 - Malaysia's 1MDB, once a pet project of Prime Minister Najib Razak who chaired its advisory board, is the subject of money-laundering ...

      Padam
  25. SEBIJIK SEBIJIK TERSELAK SUDAH
    TAJUK POSTING PASAL 1 MDB
    SI BATUAPI DAN FITNAH HARAMJADAH
    BILA MINTAK SAMAN SI BATUAPI MENGGELABAH


    kikikikiki...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pendedahan AWSJ: Ambank dan Bank Negara boleh sahkan ...

      www.keadilanrakyat.org/pendedahan-awsj-ambank-da...

      ... kadar tukaran matawang terkini) atau USD692 juta telah dipindahkan dari 1MDB dan anak syarikat 1MDB ke akaun peribadi milik Dato' Seri Najib Tun Razak, ...

      Padam
  26. Jing 11.15 lu dah ambik ketum ke blum?

    BalasPadam
  27. d singapura jho lo tlh d ishtihar sebagai 'person of interest' yg bermakna beliau mungkin akan d panggil utk memberi 'statement' dlm penyesiatan lanjutan.

    utk menyelamatkan ahli2 keluarga nya yg jelas bersubahat, mungkin kah jho lo akan bersedia menjadi 'crown witness' dlm tawaran 'plea bargain' nya ?

    jika pihak berkuasa singapura bersetuju, maka 'istana' najib n keluarga akan jatuh berkecai saperti 'hse of cards'.

    kunci induk (master key)nya sekarang berada d tangan budak toing hua bernama jho lo. beliau saja lah yg mungkin akan berperanan terpenting utk menentukan corak n hala tuju Negara ini dlm masa terdekat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dalam mana2 akta perbankkan, boleh ke seorang pelanggan didapati bersalah atas urusan pegawai bank yg dilantik oleh pihak bank sendiri?

      Ini kenyataan rasmi mas ... http://www.mas.gov.sg/News-and-Publications/Media-Releases/2016/MAS-directs-BSI-Bank-to-shut-down-in-Singapore.aspx

      Takde pun sebut Nama 1mdb, Najib atau jho low. Dalam perbicaraan cuma disebut wang dilaburkan. Antaranya brazen sky dan petrobras yg diamanahkan kepada bsi.


      Kau serah duit pada anak kau suruh beli beras tapi anak kau beli roti. Kedai yg salah? Kau yg salah atau anak kau yg salah?


      Kahkahkah.....

      Padam
    2. helah demi helah d usahakan.

      satu persatu telah terselak.

      kita tunggu saja lah.

      jika usaha najib utk melindungi segala barang bukti berjaya, maka selamat lah dia drpd hukum Negara.

      ikhlas saya katakan bahawa najib sedang berada dlm 'icu' politik.

      Padam
    3. Soalannya mudah...dimana bukti2 anda?

      Siapa yg terdiam sekarang?

      1. Doj tak berani namakan mo1.

      2. Doj tak berani dakwa jenayah keatas jho low dan riza.

      3. Doj tak berani sita harta jho low dan riza.

      4. Swiss ag sahkan Najib bukan suspek... http://www.reuters.com/article/us-switzerland-malaysia-investigation-idUSKCN0VB2LJ

      5. Kerajaan arab saudi, sprm, pac dan polis sahkan rm2.6b adalah derma dari arab saudi.

      6. Kes bsi...tiada nama Najib, jho low, riza aziz, 1mdb disebut.

      7. Mahkamah kuala lumpur tidak terima kes mahathir kerana beliau hanya berkata " Saya dengar org cakap...".....hearsay.

      8. Mahathir akui beliau tiada bukti untuk mendakwa Najib.

      9. Pac sahkan Najib tidak bersalah.. http://www.thestar.com.my/news/nation/2016/04/07/pac-najib-not-accountable-over-1mdb-dealings/

      10. SR kantoi menipu kerana tiada wang sebanyak 3billion dimasukkan ke dalam brazen sky - sumber MAS

      Mana lu punya bukti?

      KAHKAHKAH..........

      Adakah cukup dengan...

      1. Believed to be?
      2. Linked...tanpa dapat sahkan dakwaan?
      3. Unnamed source?
      4. Terbaru private investigator?

      Lepas ni apa pulak? Tapi setakat 4 cara tu.....habuk pun tarak.....

      Padam
    4. Helah demi helah dilakukan....

      Satu persatu diselak....

      Akhirnya....rakyat muak. Masih tak ada bukti yg muncul.

      Ikhlas aku katakan....Mamak and co pasti tersungkur......

      Padam
    5. US lawsuits link Malaysian PM to stolen money from 1MDB fund | Asia ...

      www.atimes.com/.../malaysia-opposition-leader-urges-pm-to-step-down-...

      The civil lawsuits allege that a total of $3.5 billion was misappropriated from 1MDB, a fund Najib established in 2009 and whose advisory board ...

      Padam
    6. orang yg mempunyai agenda tersembunyi saja yg masih mahu menidak kan apa yg sudah jelas.

      secara peribadi saya tlh dgn jelas menyampai kan pendapat kpd ROSMAH bahawa semua perbuatan mungkar mereka tlh terburai n menunggu masa utk d fahami olih segenap lapisan masyarakat tentang implikasi nya.

      sdr berhak mempertahankan pendirian secara bermati matian.

      saya anak kelahiran Pekan yg satu ketika dahulu penyokong tegar najib. saya sudah kenal dia sejak beliau menuntut d uni Nottingham lagi.

      tun razak yg mengenali arwah bapa saya meninggal d hadapan mata saya d Harley street clinic London.

      saya tiada mendapat apa2 keuntungan ekoran drpd tentangan saya terhadap pasangan 'klepet' ini. tetapi demi menyumbang kpd kesejahteraan warga terbanyak maka saya terpanggil utk berbuat sesuatu yg terdaya agar Negara ini d pulih n d pimpin olih insan yg lebeh berwibawa.

      pemimpin yg terdekat yg bolih d contohi ia lah pres jokowi.

      bak kata Pres Abraham Lincon, "nearly all men can stand adversity, but if u want 2 test a man's character, give him power"

      najib tlh gagal scara total dlm bab ini.

      Padam
  28. Hari2 anjing najib nyalak kosong,
    Nyalak gila takleh tolong
    Gila kejora umpama sembah tokong
    Tokong najib disembah hanyalah lontong

    BalasPadam
    Balasan
    1. haah ko buat ayt tu mcm sindir maddeykutty jer.. hari2 lancarkan serangan.. xde sape blh tolong lg.. perkasa pn xhingin dh dgn mahagila batu api tuuu

      Padam
  29. Ahh hari yang nyaman.....
    Nyaman le kat dunia...akhitat nanti jawab le! Orang yang kentuk tak akan ngaku dia kentot...tapi yang peliknya para penghidu dan penjilat kentot tersebut yang lebih sudu dari kentot tersebut. Fikirkan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jing dah jadi macam anjing, bunyi nyalak dan copy paste sama je diulang ulang

      Padam
    2. macai Ruu Babi ko copy paste tu xnmpk ke.. cerita BASI... BUSUKK xlaku

      Padam
  30. Untuk PRU yang akan datang ini, Insya Allah BN/UMNO akan mendapat kemenangan besar. Ini berdasarkan kepada kedatangan himpunan bersih 5 dari segi usaha dan masa yang telah dicurahkan oleh pihak pembangkang dan tempoh propaganda yang begitu lama untuk memomok fikiran orang melayu terutaman isu 1MDB yang ternyata palsu, nyata kehadiran amat menghampakan. Dengan kehadiran Mahathir, Muhyidin dan Mukhriz, ramai yang telah tahu sejarah mereka tentang apa yang telah dilakukan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. 1MDB: Paul Low, sycophants silent over Najib's 'governance' - Aliran

      aliran.com › Web Specials › 2016 Web Specials

      Jul 27, 2016 - Our distinguished minister in charge of integrity and governance (former head of Transparency International Malaysia) has to stand up and ...

      Padam
    2. BASII BUSUKK ewwww... uwekkkk

      Padam
  31. Caii-cai babi biol mmg fanatiik & taksubkan Matdey kutty
    Rutin hiidup puak anjiing babii ini tabur fitnah tiada henti
    Asyiik diulang2 Najib penyamun tapii tiada apa pun bukti
    Akhirat nanti pasti cai gelincir siratul mustaqim punya titi

    BalasPadam
    Balasan
    1. klu dh ade buktu rsenya dh lma mdeykutty buat demo besar tayang bukti transaksi billion2 tu.. sbb xde bukti lah macai ruuBABI kna buat blog mcm ni reka ulng crita2 hearsay.. sbb xde bukti. nk hasut rkyt

      Padam
  32. mcai admin ruu babi dh xmampu nk jwb wpn satu dari Sdr Keris Berayon..

    Syabas sdra sbb brjaya diselak sbnrnya siapa penipu. hearsay Madey menipu shingga semua negara yg dicanangkn konon akn dakwa Najib akhirnya gugur mcm tu shj.. plg lawak fbi nk tngkap Najib sejurus turun di airport. Najib dh pegi brrpuluh airport dh rsanye. Sapina Perancis smpai berakar tggu.. Din Penyu pn dh meninggal.. tggu tksmpai2.

    Insya Allah PRU14 kemenangn besar buat UMNO BN dn jasa DS Najib sgt byk utk rakyat. ttp propaganda jht pkatan haprak dn mdeykutty memfitnah dn mmburukkn DS Najib tkkn brpnjgn. Allah SWT akn tnjuk kebaikan Ds Najib mulia dn ikhlas kpd rakyat..

    BalasPadam
  33. Tumpang tanya cikit.....Duit 90 juta da muhklisin ker .. dah mula menyalak dan meroyan nampak

    BalasPadam
  34. ruu dan isu rohingya sedang diadun perlahan2 kedlm resipi media. Ini utk nyahkan bau 1mdb dalam otak selut bangsa Melayu. Lembab lagi laa..

    BalasPadam