Selasa, 29 November 2016

Ada Apa Di PAU Tahun Ini..?


PAU dilaporkan bermula petang ini..! Kenapa pula Zahid terpaksa menyebut ayat di atas? ada pihak yang sedang menggasak Zahid ke? Atau ada yang ragu dengan kesetiaan Zahid? 

APa yang bakal di bawa pulang oleh para perwakilan? Tunggu..!

Lu Fikir La Sendiri!!!

64 ulasan:

  1. Yang 1% berlebih tuh ia reservekan utk diri dia sendiri.

    Mana Timbalan PM tak mngharapkan jadi PM. Lebih lebih lagi yang yang mungkin keluarkan "tangan ghaib (hidden hands, kata bekas Timbalan Pengarah Cawangan Khas Polis di masa Gani Pattail alih alih di pecat dan dia sendiri alih alih di tukar tempat kerja bersma pegawai2 tinggi SPRM yang menyiasat berbilion wang masuk akaun Najib.

    Tak tahu lah bila lagi dan di mana pula akan keluar tangan ghaib itu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. "Tangan ghaib" = pemerintahan kuku besi.

      Istilah Tun M tu.

      Padam
  2. Bak kata omputih, "guilty conscious". Terasa ada perwakilan2 Umno yang mempersoalkan taat setia nya kpd Bugis Lanun.

    Logik sesiapa meragukan nya. Sebab si Bugis Lanun dah tercungap cungap. Macam nyawa ikan. Hidup takda udara, mati tak mahu. Itu lah akibat skandal 1MDB.

    Terima lah si Bugis Lanun nasib kamu. Hingga Zahid pun tersasul cakap pasal taat setia sebab terasa ada pihak yang meragukan dia. Memang pun ada ragu. Itu belom Menteri Amaran si kusin Hishamudin dan yang nak jadi PM by 40 Okspod graduate tersasul keluar kata2 curiga depa kpd pimpinan si Bugis Lanun.

    BalasPadam
  3. Apa persamaan skandal pkfz dan 1mdb?

    BalasPadam
    Balasan
    1. 1mdb si Bugis Lanun buat. Bukan sikit, berbilion US dollars, Ketua Audit Negara kata US$7 bilion hilang dari akaun 1MDB. Bebankan rakyat dengan hutang 1MDB RM53 bilion, IPIC pulak tuntut RM28 bilion.

      Jumlah RM81 bilion. Bandingkan dengan perbelanjaan seluruh negara bagi tempoh 1 tahun ha nya RM280 bilion. Celaka. Bedebah.

      Padam
    2. Persamaan tiada, perbezaan sangat sangat besar iaitu,

      PKFZ di dengar dan dibicara di mahkamah TAPI 1MDB langsung tak didengar dan dibicata di mahkamah. Malah whistleblower ditangkap, bicara dan dijel, pemimpin dilucut jawatan, AG di sacked, investigation team disbanded dab banyak lagi.

      Pkfz is nothing compared to 1MDB, the brain child of najib, made successful by jho low, controlled by crystal ball of rosmah and well defended by apandi and khalid

      Padam
    3. Siapa yang memegang watak jhlow dalam skandal pkfz?

      Padam
    4. Kamu lah. Bebudah yang nak main teka teki di pagi hari. Bodoh.

      Bangang hamjadah, kata Najib di kempen PRU13 kpd penyokong2 dia yang tak keluarkan fakta2 dan hujah2 yang boleh membantu menaikkan imej dia yang dah merudum di masa itu. Dah nak masuk longkang sekarang.

      Padam
    5. Tak elok melenting maki hamun.. ingat pesan john doe dan othaman

      Padam
    6. Kau pakai mode orang biasa sekarang ye, Jing Jibo @ Kejora?

      Bila nak keluar mode mengarut, maki hamun dan mencarut?

      Padam
  4. Apa yg perwakilan bawa pulang? Ha nya kenangan kena tutup mulut di PAU.

    Nak mengundi pemilihan pemimpin parti pun takda. Di tangguh Najib tak tahu hingga bila. Sampai lepas PRU14 kot. Tapi tak tentu Umno/Bn boleh menang di masa itu. Jadi, tak dapat langsong perwakilan nak pilih, goyangkan Najib.

    BalasPadam
  5. Kalau ada pemilihan pemimpin parti di PAU, Najib telungkup kot. Dah teruk benor salah laku dia dengan 1Mdb dll. Pandi Pegua Negara kata Najib tak bersalah, sebab Pandi terhutang budi kpd Najib atas lantikan nya yang tak di jangka, sebab dia pesara Hakim yang tak terkenal penghakiman nya, tak nampak kecemerlangan nya di masa berkhidmat.

    Tapi DoJ US, MAS Spore dah bawak ke mahkamah kes2 berkaitan "misappropriation of 1MDB funds and money laundering di luar negara. Pihak berkuasa Switzerland pun telah menyediakan kes mahkamah mereka.

    BalasPadam
  6. Zahid is NOT a capable material for PM's position in spite of his 101 percent loyalty.

    A weak leader with no positive track records but many embarassing blunders with full of lies.

    Facts.

    1. He lied when he said meeting the arab donors...no no donor...no no donors or what have you.

    2. Lied to lahad datu people on the sulu incursion

    3. Lied about LKY and had to fly in to singapore yo apologize.

    4. Tried to impress anwar on nepotism, cronyism attack on mahathir during those days only yo be humbled and humiliated when he had to "minta ampun mahathir" when his acts of nepotism and ctonyism were exposed...

    Many more for you to ponder.

    So come PAU, there is nothing much except shouts of 100% SOKONG PRESIDEN from dedakians, 101% from zahid....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kita tunggu PRU14 lah, gulingkan Najib dan Zahid sekali.

      Sementara itu, kita belasah, tibai dan balun lah puak depa.

      Padam
    2. I once told zahid that people's perception of him is going south.

      his respond was WHY?

      I just told him that it is just a question of BELIEVABILITY.

      I was willing 2 xplain further but he did not respond after that.

      I m not surprised if he is being 'followed' 24/7.

      Padam
    3. Zahid ada rekord deserting (belot) his leader/ mentor. Anwar Ibrahim. Dulu dia Ketua Pemuda, Zahid dapat banyak menafaat dari Anwar yg Menteri Kewangan di masa itu. Tun M ada kata Zahid punya wang dll asset sebanyak RM260 juta di masa itu.

      Saya rasa Zahid jaki kat Najib. Tak di beri jumlah yang patut dari berbilion songlap dari 1MDB. Najib pun mungkin pikir Zahid dah banyak duit. Kasi kpd Ketua2 Bahagian yg lain.

      Tapi pokok pangkal nya: siapa yg TPM tak mahu jadi PM? Botak lagi lah si Najib.

      Padam
  7. DAH BERAMBUS DARI UMNO BERAMBUS SAJA LAH
    PAU PUNYA PASAL TAK PAYAH AMIK KISAH
    KO BELA JER BERSATU MURTAD TU SUDAH LAH
    PRU 14 NANTI TUNGGU MASA BERSATU KALAH

    CITER 1MDB DAH TAK LAKU LAGI
    MAHA MEGA ADU DOMBA KANTOI BATUAPI
    CABARAN SUPAYA SI BATUAPI SAMAN 1MDB
    SENYAP SUNYI TERKENTUT BOLE DENGAR BUNYI

    kikikikikikikiki.... bodooo bodooo..... sahutaan suoaya maha mega batuapi tahap dewa saman 1mdb tak berbunyi smpi skg... dah kantoi membatuapikan org lain dengan game adu domba sibatuapi...


    bodooi... bodooo..I

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah mula Jing Jibo @ Kejora keluar dengan characteristic komen mengarut dis.

      Siapa yang tak tahu Jing Jibo @ Kejora bih, dia ada lah NAJIB-PAID RESIDENT BLOGGER yang di tugaskan khas ke blog ini sebab blog ini popular dan berpengaruh. Ini dia CV nya -

      Anjing Jibo

      Anjing Jibo di blog ini sekor saja. Tapi coba membayangkan dia ramai, konon. Selalu masuk tak pakai nama, ada masa menyamar pakai nama yang orang lain dah pakai di sini, ada masa pakai nama seperti Keris Berayon dll. Semua Protun di sini tahu bahawa yang di hayon nya ha nya bola dia. Dan bola Jibo, bos dia.

      Bola yang kecut sebab Jing Jibo ni dah tua. Masuk sini pagi petang siang malam, walau pun pukul 2-3-4 pagi. Menipu, membohong, memfitnah. Dah tua baka tapi otak budak kecik. Itu pasal apa yg dia cakap selalu nya mcm bebudak.

      Anjing Jibo ini gunakan berbagai mode, cara, gaya bahasa, nada bercakap. Kekadang guna mode bertitik ... kekadang mode bebudak kikiki, hahaha, hehehe, puiiii, terakhir ini Warghh kaahh kaahhh kaaahhhh pulak. Terakhir lagi, banyak pantun memantun macam kartun. Di salin C&P nya pulak, selalu ulang rangkap yang sama. Lagi terakhir: dia salin komen2 Nek Tempoyak atau tulis atas nama itu.

      Tapi pada umum nya - terutama nya bila dia dah tak tahu nak response atau meradang – Jing Jibo itu mengarut, mengata Go Fly Kite, maki hamun dan mencarut. Dia di kasi makan dedak, takda melukut yang ada habuk beras sikit pun, takda zat, tak membina otak nya. Pengtahuan nya cetek, selalu nya bodoh, bangang, bongok, bingong, bingal, baghal.

      Anjing Jibo ini ia lah contoh penyokong yang Jibo kata di kempen PRU13 ada lah “bangang, hamjadah”, sebab tak membantu dia sikit pun dengan mengeluarkan fakta dan hujah yang munasabah untuk menaikkan imej dia yang merudum.

      Kita teruskan balas, bidas, sebat, belasah, hentam, tibai, kritik, kutuk, ketuk, sekel, pelangkong, kentot dan tahikan dia. Itu saja cara nak deal dengan dia.

      Pada masa masa nya, jangan pedulikan dia, pulaukan dia.

      Padam
    2. Terimakasih berkongsi ilmu mode... biasalah zaman media sosial... sapa2 pun boleh... ikut mood

      Padam
    3. Yang tak boleh itu engikut mood jahat. Dari mood orang biasa, naik ke mood mengraut, dahtu mood maki hamun, akhir nya mood mencaraut.

      Itu lah yang di namakan anjing Najib. Perlu di sebat, di balun, di pelangkong tiap kali dia mengkung kung di sini.

      Padam
  8. Cap bunga bila lagi nak buat perhimlunan agung? Asyik dok harap jemputan perhimpunan org je dah tu ada pulak yg tak nak jemput siap bagi tau si mamak musuh abadi.....

    Kahkahkah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cap bunga raya nak buat PAU, nanti lebih bangku dp orang. !

      Padam
    2. bukan cap bunga sebarang cap bunga
      cap bunga menguntum setiap masa
      keris umno lembik apa gunanya
      parang ilang terus penggal kepala

      Padam
  9. Kikikiki....

    MACAI BODO BODO MAHA MEGA SI BATUAPI
    MCM TAK KISAH TAPI TERNYATA GELABAH
    CABAR SI BATUAPI PLAK SAMAN 1MDB
    SUMA FITNAH ADUDOMBA JADI HARAMJADAH


    ikikikikiki.....

    BalasPadam
  10. Saya setuju bebenor bahawa Zahid ia lah watak yg tak boleh percaya. Kuat bertumbuk pulak tuh. Macam mana nak jadi PM macam tuh. Kot nanti di ajak nya Donald Trump bertumbuk dengan dia. Hah, kena bom nuklear kita.

    BalasPadam
  11. KEPOH KECOH TAPI BUKAN PAU SENDIRI
    PERWAKILAN SEKUTU TAK DIAJAK PERGI
    ADA HATI NAK JADI BATUAPI LAGI
    PARTI SENDIRI TAK TENTU HALA LAGI


    kikikikii.... parti sendiri cawangan bahagian tak tentu hala lagi... ada ati nak jadi batuapi adudomba parti2 lain.... butoohhh la...... puiiiiiii

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak ada nk kepoh pun. Cuma heran knp ahli dan pemimpin jadi spt lembu dicucuk hidung. Tidak merasai keresahan rakyat. Bila berkempen ckp nk jaga rakyat. Lama2 kita rakyat dah rasa tak boleh harap kat UMNO. Kena letak harapan kpd parti lain.

      Padam
  12. Zahid jadi PM? Alamak, tolong la. Melaung semua katak katak di lubang nya nanti. Katak2 yang 4 kaki.

    Semua di barisan Najib sekarang tak layak. Sanggup menutup mata sebelah kpd penyelewengan dan pengsonglapan wang 1MDB. Ada yang tutup dua dua mata pulak. Mana boleh.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jawab nya, buang depa semua di PRU14. Jangan kasi undi. Perwakilan dah gentar berteriak di PAU tuh.

      Padam
  13. UMNO mesti jujur. Perwakilan yang mewakili Ahli akar umbi mesti jujur kerana Allah SWT bukan manusia. Ini masanya untuk para perwakilan berpeluang menegor dan membetulkan apa sahaja yang salah dan haram. Jika perwakilan tahu ada kemungkaran dan periniayan yang telah dilakukan olih pemimpin atasan, maka knalah tegor. Nabi telah berpesan jika tahu tapi tidak menegor kang tak mencium syurga. Ingat tu!

    BalasPadam
  14. Kalau Anwar dapat keluar penjara secara legal sebelom PRU14, habis lah Zahid, Najib dll nya.

    Tun M bersalam dengan Anwar di mahkamah aje, dah gigil lutut. Bila isteri depa berjumpa aje, hogeh lutut. PKR banyak pengaruh. Di atas Melayu. Yang Umno nak pegang undi nya.

    Tambah dengan pengaruh Tun M, TS Muhyiddin dan DS Mukhriz dan lain2 pemimpin PPBM, yang si gigil & hogeh lutut akan jadi tempang le. Apa tah lagi, Persatuan Bekas Ketua2 Cawangan Umno gigih memujuk cawangan2 yang lain jump ship. Kan dah bertambah jumlah mereka.

    Aku nak tengok Najib dan UMNO/BN di benam di PRU akan datang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Takpa, Najib, Zahid dan Nazri akan cuba neutralisekan beberapa ribu bangla untuk turut mengundi BN.

      Hehe.. Korang merana lagilaa..

      Padam
    2. Aku memang angkat tabik kepada korang, Dan korang dapat markah 101% iaitu bab ANGAN2

      Padam
  15. Bila hati dh hitam busuk bernanah tu la jadinya..kuat prasangka buruk kuat nk menabur fitnah..takda salah nya statement zahid bila ungkapkn taat setia pd ketua

    BalasPadam
  16. Lengang roundabout pagi ni.

    BalasPadam
  17. Bila hati dh hitam busuk bernanah tu la jadinya..kuat prasangka buruk kuat nk menabur fitnah..takda salah nya statement zahid bila ungkapkn taat setia pd ketua

    Betul.....tak ada salahnya statement zahid

    namun taat setia sesaorang pada ketua penyamun dan kleptocratic ada isu terlalu besar dari hudud PAS/Hadi kerana ianya involved whole nation now going to the dogs.

    sebenarnya hati dah hitam busuk bernanah adalah sebab dedak HARAM

    tiada prasangka TAPI FAKTA YANG NYATA BUKAN FITNAH

    relakan rakyat terus dibuta, dipekak dan dibisukan????????

    nasihat saya, bacalah IQRA......berrealiti, berfakta dan berkebenaran... insyaAllah akan kembali ke jalan yang diredhai ALLAH, tiada rm2.6 bil dalam akaun, tiada badan dalam tong simen, tiada lagi letupan c4 pada badan manusia, tiada temabk sampai mati di parkir kereta, tiada mati mengejut, yang paling penting tiada seorang pemimpin yang MUNAFIQ.....

    BalasPadam
  18. Kes liwat anwar

    Ramai terpedaya... anwar teraniayai. Akhirnya terbukti anwar memperdaya.

    BalasPadam
  19. Dari segi matematik, apabila seseorang melafazkan kalimah 101% maka itu menunjukkannya buta matematik (bukan lemah lagi dah). Mana ada 101%.

    Tetapi dari segi psikologi, ia menunjukkan keterdesakan untuk menekankan sesuatu perkara. Di dalam hal ini ia menunjukkan keterdesakan Zahid untuk menunjukkan kepada Najib bahawa walau bagaimanapun keadaan Najib sekarang beliau tetap setia kepada Najib.

    Bagi rakyat kebanyakan ia membuktikan 3 perkara:-

    1. Bahawa kedudukan Najib sememangnya goyah dan mampu digugat;

    2. Bahawa Najib sendiri tidak benar2 percayakan Zahid sehingga Zahid perlu tekankan kesetiaannya.

    (tapi Zahid tidak mampu untuk mengambil kesempatan ini disebabkan Najib juga menyimpan berbagai-bagai peluru ke atas Zahid. Lebih baik untuk Zahid bermain selamat dan mengidam kerusi Timbalan Presiden sahaja).

    3. Zahid lebih mementingkan kedudukan berbanding kebenaran. Zahid tidak mampu untuk risikokan kerusi TPM yang sedang didudukinya, tidak seperti TSMY.

    Apalah diharap kepada Zahid untuk selamatkan negara ini dari rompakan besar-besaran. Beliau juga seorang pensubahat.

    Masa utk tamatkan keduanya daripada menduduki kerusi kuasa.

    In shaa Allah dah tak lama dah. Aamiin..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Apa di harap kpd dan dari Zahid? Aku nak cakap, tak semenggah bunyi. Jadi, aku pendam aje yg tu.

      Tapi nak cakap: Zahid boleh tunjuk garang aje. Dia ada gengster yg mulut celupar. Si Nazri. Kalau nak bertumbuk, wisel aje le. Serta merta Nazri menjelma.

      Padam
    2. 130% boleh membawa maksud sesuatu luar jangkaan. Sokongan penyokong 100% dan sokongan lawan yang yang beralih menyokong 30%..

      Maka jadilah 130%. Memang besar.

      Padam
    3. Menang besar

      Padam
    4. Dato Rahman,

      Whislt I tend to concur with most of your views, I note with reservation zahid's own proven image as that of A BIG LIAR AND A TRAITOR.

      I wish not to deliberate further but my concern is what other damages could this man do should he steps in najib's shoes.









      Padam
    5. dear Rahman2,

      as I hv mentioned b4. d institution of d DPM is a billion dollar industry. just c d havoc that TSMY had caused 2 his followers when his move 2 unseat najib backfired.

      zahid ,from being a kampong boy that went thru a religious school, has made it for himself n his many brothers. d position is 2 precious 2 lose. hence, apart from being unprepared 2 confront najib, he also knows his level of competence.

      of course this can b remedied if he is sincere in wanting 2 govern effectively by appointing capable n qualified team. this is xactly what pres elect Trump is doing now.

      I personally feel that he knows that he is only warming d seat until najib feels safe enough 2 dump him. fyi rosmah at one instance 'looks down' on his spouse. hope d feeling has changed now.

      if he does not make a move soon, he will never hv a chance 2 taste d powers of a PM. I told him so.

      najib also knows that his attachment 2 anwar is still very strong. 24/7 surveillance on his movement is almost certain.

      there is certainly merits 2 limit d tenure of PMs n presidents. if this can b done, then zahid's chances will b enhance.

      Padam
    6. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    7. Pak Rahman 2

      100% in agreement with what you have just said. (Note the 100% and not 101%).

      Some people might say 'Zahid could not be worse than Najib, so y not Zahid', that may be true only on the point of the gravities of the two compared (with 1001 scandals around Najib, from PD, Altantuya, 1MDB, 2.6b and ors, it is almost impossible for anyone to break Najib's record), but if Zahid, in order to ensure that all his dirty secrets are safe with Najib, choose to continue to conceal all Najib's wrondoings (i dont mind about the PD scandal, but not the others) then there is no point replacing the PM.

      We need a new PM who has the will to undo all the damages done by the current, and definitely not someone who will do nothing because he too needs to safe his own skin.

      Zahid is definitely not the one.

      Pak Rahman jpc,

      Sorry Mr senior, with all due respect I am against your idea of having Zahid replacing Najib.

      To me both must go.

      Padam
    8. salam sdr john,

      politicians r exactly just politicians.

      I sincere believe that whoever sits on d throne is bound 2 commit transgressions - tun m did it also albeit wthin limits. that is d price that we hv 2 pay 4 adopting transactional politics.

      from a cursory assessment ,people like tok pa or rafizi r good candidates. both r highly intelligent. whilst tok pa lacks charisma, rafizi lacks xposure. boyh can make a fantastic team.

      it is just like Hilary n trump. both r despised by d voters. its a question of choosing d lesser of d 2 evils.

      if tun m can pull a miracle by influencing a one 2 one contest, then things will look brighter. but not at d present moment. our immediate task n mission now is 2 get rid of rosmah by dethroning najib. she is d root of all evil. if zahid is d vehicle, so b it.

      najib from being a polite n polished person has turned into a devil in disguise.

      dia ni memang manusia yg tidak langsung mengenang budi terhadp tun m. Saya akan kongsi apa yg arwah ts megat ceritakan kpd saya. d Aziz shamsuddin n tun m masih ada utk mengesahkan cerita ini. tunggu!

      What a pity.

      Padam
  20. Hhahaha Ada Apa Di PAU Tahun Ini..?

    Depa main syiok sendiri le. Kot pemberita pun ambik cuti. Tarak berita menarik di masa itu. Kartun punya cerita aje.

    BalasPadam
  21. Ada Apa Di PAU Tahun Ini?

    Satu tajuk yang cukup catcy tapi lawak. Lawak sebab perhimpunan agung orang buta, pekak dan bisu yang akan mendengar ucapan2 pemimpin2 yang hatinya hitam, ada yang celik digunakan spek hijau (lembu lihat rumput hijau), ada yang mendengar digunakan ear phobe (music laungan i love pm), ada yang boleh bercakap disumbat puting terus tidur (diberi dedak).

    kawan cina saya dari MCA....repeat MCA kata....PAU kah...makan free, minum free, hotel free...last last tungu A N G P A U....angpau lai ma

    saya kata mesti pakai banyak duit....dia kata CASH IS KING.

    hendak tak hendak saya kata awak orang MCA pandai angkat oooh. Dia jawab kelija senang....angkat najib, angkat zahid, angkat losmah...mesti kaya punya. Cina MCA muka duit loh.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tapi dah tak angkat angkat, bang. MCA Presiden Liow dah nak liau dengan kabinet dan BN - dia dah ugut nak keluar dari kabinet, kot bawak MCA keluar dari BN jugak. Hudud punya pasal.

      Najib nak permainkan PAS, Liow tak nampak. Tapi kalau dia buta pun lantak lah. Kalau betul2 pecah, aku nak sorak.

      Padam
  22. Biarlah berapa banyak tohmahan dan fitnah ditaburkan, yang penting UMNO akan mencapai kemenangan cemerlang di PRU akan datang Insya Allah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itu kau punya cakap. Di PRU13 pun dah kalah undi popular, kena Chinese tsunami, dapat keputusan yg paling buruk dlm sejarah.

      Tambah skandal 1MDB, lingkup le korang di PRU14.

      Padam
    2. 11.08,

      boleh tolong senaraikan TOHMAH2 dan FITNAH2 yang telah, sedang dan akan ditaburkan NAJIB?????

      You fail to respond, you are najib's abettor

      Padam
  23. 10.34 cibai..tu fitnah dr blok ko..mana bukti

    BalasPadam
    Balasan
    1. tiada rm2.6 bil dalam akaun,

      FAKTANYA RM2.6 bil dalam akaun najib..mula2 deny, duit derma, duit untuk lawan isis....sehinggalah duit dah dikembalikan...


      tiada badan dalam tong simen,

      FAKTANYA KEVIN Morais yang draf charge sheet.....Gani dipecat etc etc

      tiada lagi letupan c4 pada badan manusia,

      FAKTAnya DSP Musa tak dipanggil jadi saksi dan banyak lagi

      tiada tembak sampai mati di parkir kereta,

      FAKTANYA whistleblower disenyapkan dan reka cerita lain to cover up. Mengapa Mastermind dibebaskan.....?

      tiada mati mengejut,

      FAKTANYA kes Bala....dan cerita yang sangat jelas namun di senyap

      yang paling penting tiada seorang pemimpin yang MUNAFIQ.....

      sila tengok video You Tube ini,

      https://www.youtube.com/watch?v=OJSTnGyrEI4

      Padam
  24. PAU tahun ini tak nak hentam DAP pasal syarikat EDRA kini dimiliki Negara China?

    penting ini....semua salah DAP, TSMY, DSSA, TDM

    BalasPadam
  25. Sdra Admin,

    When you look at the comments in this blog, najib's henchmen, when cornered with published facts and proofs, they keep screaming, "prove it"

    Perhaps if sdra Admin could publish A PROOF A DAY based on published, established facts and proofs. Example on DID RM2.6 BIL ACTUALLY ENTER INTO NAJIB ACCOUNTS IN AMBANK or WHO IS/ARE THE DONOR/S etc.

    Let Najib's man dispute these facts and the rest argue intelligently.

    ok ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bro,

      Do u think they bother about the evidences?

      Remember these people are paid to protect Najib at all cost. If spinning and lying are the only ways for them to do so, then spinning and lying will they do, no hesitation.

      Do you really think they care about evidences?

      What? Disputing the facts intelligently?

      Hello bro.. Are you new here?

      Padam
    2. I agree with john doe.

      But when anjing najib comes out in mengarut manner, copy pasting the facts on 1MDB etc in the Google news headlines as replies to his comments is a good idea.

      That's producing the facts and opinions with sources shown, i.e reliable.

      They may not pulverrize Anjing Najib's head, but they cal also help remind readers the facts on 1MDB and they can google the links provided if interested in detailed info.

      Padam
  26. TAK PAYAH MERENYAH PASAL PAU D'SINI
    2.6 BILLION DOJ FBI SPORK DAH DIBATUAPI
    BARUA CUBA CIPTA FITNAH SANA SINI
    PARTI BERSATU PUN TAK MAMPU KENDALI

    .... kikiki.. bodoooo bodooo....

    BalasPadam
  27. Berita terkini....
    perang antara russia dan usa sudah bermula tentera usa ramai terkorban kapal perang usa musnah diperairan turkey.... BBC news melapoorkan...

    .....

    BalasPadam
    Balasan
    1. bukan bodoh sebarang bodoh
      bodoh berfantasi sampai mati
      jangan suka kecoh kecoh
      nanti dilanggar keretapi

      Padam
  28. Siapa kata Zahid takda coba macam dia PM - dia dah berlagak macam PM/ Presiden party bila kasi amaran kpd Bashah MB Kedah baru -

    Zahid: 100 days for Ahmad Bashah to prove himself -

    www.msn.com/en-my/news/national/zahid-100-days.../ar-BBp6l7a

    Commenting on the criticisms against the new Kedah Mentri Besar, the ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. berlagak pemimin taik kucing

      Padam
  29. 100% setia pada DEDAK!!!

    1% setia pada parti!!!

    BalasPadam