Ahad, 27 November 2016

PANAS ~ Obama Sudah Tak Mahu Main Golf Sama Dah..!


Patut ler seram sejuk ajer masa di Peru hari tu..! Paper Brunei pun satu hal edit gambar..! Barang busuk beb...takde siapa nak dekat...!



1. The outgoing President of the U.S., HE Mr Obama, made his last speech on foreign soil at the Lima Convention Centre, in Peru on Nov 20, 2016.

2. Najib Tun Razak managed to have a picture of himself shaking hands with his golf partner, President Obama at the conference. The Malaysian controlled media showed this picture proudly.

3. The suggestion is that despite the US Dept. of Justice openly implicating Najib (referred to as Malaysian Official 1) in the fraudulent siphoning of billions of dollars of 1MDB money into his account, the President of the U.S still regard Najib as his friend or at least golf partner.

4. The White House has issued the text of the farewell speech by Obama at the press conference in Peru which covers the U.S position and policies worldwide. (read text here)

5. That long speech includes the following “And so what I would say would be that we all share responsibilities for improving that order and maintaining it, and making sure it’s more inclusive, and deliver great hope and prosperity for more corners of the world. We all have responsibilities – every nation – in respecting the dignity and worth of their citizens. And America can’t do it all for everybody else. There are limits to our reach into other countries if they’re determined to oppress their people, or not provide with education, or siphon all development funds into Swiss bank accounts because they are corrupt. We’re not going to be able to handle every problem.”

6. Najib was there. He must have heard it. He must know Obama was referring to him. I am sure he would still have that fixed smile on his face. He does not know about being ashamed. He probably thought Obama was praising him just as he thought the Bersih massive demo was not well attended.

7. He will now go to shake hands with President elect Donald Trump – another golf partner.

N.B: Obama is right when he says “there are limits to our reach into other countries.”

But the money laundering of 1MDB money was done in the United States of America. Najib’s stepson, Riza Aziz and his friend Jho Low bought landed properties, paintings and financed the film “The Wolf of Wall Street”, using American dollars and American banks in America with money belonging to 1MDB.
It is the Department of Justice of the U.S. which reported all these.

Apa perasaan anda???

Lu Fikir La Sendiri!!!


96 ulasan:

  1. Obama nak kena keluar dp w house, main golf DG Trump plan.

    BalasPadam
  2. Bodoh punya posting...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Awal awal lagi dah keluar Anjing Jibo @ Kejora. Malam tadi tak keluar CV dia. Pagi ini kena keluarkan le.

      Dia ada lah NAJIB-PAID BLOGGER yang di tugaskan khas ke blog ini. Sebab blog ini popular dan berpengaruh - lebih 8 juta kliks dan kekadang lebih 200 komen bagi pos nya, dan komen2 anti-Jibo sentiasa berisi.

      CV Jing Jibo @ Kejora -

      Anjing Jibo

      Anjing Jibo di blog ini sekor saja. Tapi coba membayangkan dia ramai, konon. Selalu masuk tak pakai nama, ada masa menyamar pakai nama yang orang lain dah pakai di sini, ada masa pakai nama seperti Keris Berayon dll. Semua Protun di sini tahu bahawa yang di hayon nya ha nya bola dia. Dan bola Jibo, bos dia.

      Bola yang kecut sebab Jing Jibo ni dah tua. Masuk sini pagi petang siang malam, walau pun pukul 2-3-4 pagi. Menipu, membohong, memfitnah. Dah tua baka tapi otak budak kecik. Itu pasal apa yg dia cakap selalu nya mcm bebudak.

      Anjing Jibo ini gunakan berbagai mode, cara, gaya bahasa, nada bercakap. Kekadang guna mode bertitik ... kekadang mode bebudak kikiki, hahaha, hehehe, puiiii, terakhir ini Warghh kaahh kaahhh kaaahhhh pulak. Terakhir lagi, banyak pantun memantun macam kartun. Di salin C&P nya pulak, selalu ulang rangkap yang sama. Lagi terakhir: dia salin komen2 Nek Tempoyak atau tulis atas nama itu.

      Tapi pada umum nya - terutama nya bila dia dah tak tahu nak response atau meradang – Jing Jibo itu mengarut, mengata Go Fly Kite, maki hamun dan mencarut. Dia di kasi makan dedak, takda melukut yang ada habuk beras sikit pun, takda zat, tak membina otak nya. Pengtahuan nya cetek, selalu nya bodoh, bangang, bongok, bingong, bingal, baghal.

      Anjing Jibo ini ia lah contoh penyokong yang Jibo kata di kempen PRU13 ada lah “bangang, hamjadah”, sebab tak membantu dia sikit pun dengan mengeluarkan fakta dan hujah yang munasabah untuk menaikkan imej dia yang merudum.

      Kita teruskan balas, bidas, sebat, belasah, hentam, tibai, kritik, kutuk, ketuk, sekel, pelangkong, kentot dan tahikan dia. Itu saja cara nak deal dengan dia.

      Pada masa masa nya, jangan pedulikan dia, pulaukan dia.

      Padam
    2. jangan gelar orang dengan gelaran anjing please. walaupun awak rasa perjuangan awak tu benar dan orang lain itu salah, menggelar orang umpama anjing itu adalah salah. awak nak Allah bantu awak sedangkan awak langgar apa sahaja laranganNya. sikit2 anjing sikit2 anjing. awak dah lupa nanti awaka akan mati juga. awak dah bersedia untuk disoal kenapa gelar orang lain sebagai anjing?

      Padam
    3. Itu saja yang dia tahu, ini Anjing Jubo barua kaki penjilat
      Ibarat maknyah bapok langkah sotong, cuba nak bersiilat
      Asyiik bawa keluar CV lapok basii busuk serupa taik palat
      Dah kerap kali Kejora sekeh tibai anjing ini terkulat-kulat

      Padam
    4. yaa memang anjing najib sorang saja tapi dia guna banyak nama.
      dia ingat org bodoh macam dia and najib bangsat ?
      laknatullah la kau wahai najib anjing bangsat and seluruh ahli umno yg dok sokong najib pencuri nie

      Padam
    5. 803, kamu orang baru di sini ye? Tak baca cukup macam mana cara Jing Jibo itu memaki hamun, mencarut ye? Tak baca CV dia sepenuh nya ye?

      Atau kamu ia lah Jing Jibo sendiri, menyamar sebagai pengkomen biasa, nak menipu membohong memfitnah macam selalu kamu buat ye?

      Kalau tak, ketahui lah bahawa kamu nak khutbah, di sini bukan tempat nya. Kamu pun akan mati coba menegakkan benang basah atau menyalak salah tempat.

      Kerana kamu anjing Jibo, kamu juga akan di soal mengapa menyamar sebagai pengkomen biasa di sini.

      Padam
    6. bos, kamu baca le komen Jing Jibo berupa pantun di 858 tuh. Tak nampak carut mencarut nya? Di buat nya selepas komen kamu.

      Tapi aku yaakin kamu lah Jing Jibo, orang yang sama dengan pengkomen 858.

      Kamu tahu dan aku tahu itu. Aku ha nya nakkan pembaca yg tak selalu di sini tahu.

      Padam
  3. Putra dah habiis modal nak bantu Madey iblis penderhaka
    Tak laku dgn isu 1MDB, kini kisah golf Obama pula direka
    Minta bagi admin ni mampos cepat mcm dinpenyu celaka
    Senang sikit malaikat himpun dlm satu kawah kat neraka

    BalasPadam
    Balasan
    1. US condemns Malaysia for muzzling free press amid corruption ...

      https://www.theguardian.com › World › Malaysia

      US President Barack Obama ... The US State department has ...

      Padam
  4. Hahaha hohoho hihihi

    Kena sebiji dari Chedet. Pelangkong di kepala tuh. Tapi, macam Chedet kata, bukan reti malu si Bugis Lanun tuh.

    Anjing2 dia pun menyalak lah. Anjing, lagi tak tahu malu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kih kih kih...keling tua boil syok sendiri...

      Padam
  5. Manusia yang berpengaruh.

    1. Obama kata, Quote......or siphon all development funds into Swiss bank accounts because they are corrupt" ....Unquote. TAPI Harussaini kata pandangan peguam malaysia berpangkalan di Ausyralia betul kerana DoJ tak patut condemn malaysia DAN AG Apandi telah memutuskan tiada kesalahan dilakukan najib dalam songlapan duit 1MDB dan SRC


    2. Harussaini ajak kita condemn ethnic cleansing in myanmar tapi kes penyamunan hak rakyat malaysia dan negara di pandang enteng. KUMAN di seberang JELAS kelihatan, BADAK di tanahair kurang jelas....badak ke gajah.

    Majlis fatwa kata tak akan bincang pasal 1MDB sebab tiada kepakaran NAMUN ghairah pasal ZIKA. Ada kepakaran?

    Saya ambil contoh senang untuk kita fikirkan di hari ahad ini.....

    Saya berpendapat lemahnya umat melayu islam adalah gagalnya memahami prinsip dan kehendak agama lebih2 lagi di"misrepresented" most of the time by weak humam beings who have NAFSU, baik yang positif atau negatif.

    Wallahuaklam

    BalasPadam
    Balasan
    1. NAFSU seleweng dan songlap berbilion Ringgit dari 1MDB amat besor dan celaka. Bugis Lanun tak kira nafsu. Terutama bila ada si pendek gemok gedempol so-called FLOM

      Padam
    2. Kalau pun tak suka seseorang, jgn hina fizikal dia sbb fizikal seseorang tu anugerah Allah taala. Hina fizikal samalah dgn menghina kejadian Allah. Kalau kau nak kutuk perangai dia itu lainlah walaupun tak disunatkan oleh agama.

      Tapi kalau kau bukan muslim, suka hati kaulah.

      Kalau kau Muslim dan tak puas hati, tanyalah pd lain-lain ustaz pulak.

      Padam
    3. Kamu Jing Jibo menghina Tun M macam macam. Kenapa orang tak bolah menghina Jibo atau si kaki pendek gemok gedempol? Sebab kau anjing, ye?

      Padam
    4. Jing Jubo 10.34 hina orang sebab mau bela Matdey katak
      Tapi anjing sewel sekor ini bangang bengap tak ada otak
      Matdey penyamun, dah 22 tahun harta negara diia lantak
      Jamun makan anak-anak & juga bini dia si Hasmah botak

      Padam
    5. Apa lah nak jadi Madey keling aota, laki si botak mak Siti
      Konon 29 tahun dia simpan duit gaji mau buka kedai roti
      Ada anak betina sekor pun sesat & jadi ketua puak LGBT
      Yg jantan pula, syarikat arak jadi pemilik saham majoriti

      Padam
    6. Matdey makiin teruk meraban mcm keling mabok samsu
      Biila Pas & Perkasa tak sokong dia, hangat dibuatnya isu
      Agaknya kat rumah, dia lap air mata habis berkotak tisu
      Lebiih sedih biila Hasmah botak tertanggal rambut palsu

      Padam
    7. Kesian sungguh dengan penderhaka Maydey si tua kutok
      Dengan puak haprak, udah banyak kali iblis ini terhantok
      Namun dia buat bodoh bebal walau kepala dia DAP ketok
      Dekat rumah pula bini tertanggal rambut, kote dia lentok

      Padam
  6. BOLGGER BATUAPI SPINN LAGI
    MINTAK BUKTI TAK SIAR SIAR LAGI
    MAHA MEGA BATUAPI MEDDEY KUTTY
    YUR TURN PULAK SAMAN 1MDB..ADA BRANI..?


    kikikikikiki... asal ajer citer nak fitnah kaut semahu mahunye.... meddey kutty membatuapikan org lain dah tak jalan... now yur turn saman 1mdb...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Four Corners arrest: This will put a spotlight on Malaysia - ABC News ...

      www.abc.net.au/news/2016-03-15/mcgrath-four-corners.../7244938

      The allegation is that prime minister Najib has unexplained wealth ... has made a virtue out of his criticism of current prime minister Najib. ...

      Padam
  7. Najib mana ada akan dlm Swiss Bank.

    Sebenar Obama perli Mahathir, Mahathir lah mempunyai beratus billion dlm akan di Swiss Bank.
    Ada fahammm

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rupanya Obama ni berIQ rendah juga.

      Kenapalah dia perli Tun M semasa Tun M tak ada dalam majlis tu. Mana nak ada kesan perli di belakang camtu.

      Sepatutnya masa Tun M di Sudan baru2 ni Obama kena gi Sudan jugak perli Tun M depan2 baru ada ummmph..

      Padam
    2. Obama tak mampu bayar sendiri sewa jet peribadi.

      Padam
    3. 914
      Benar anda

      Padam
    4. Mana lah Obama perli Mahathir. Nyata dia lesing bekas golf partner dia Najib. Tapi Najib tak reti segan dan malu. Bugis Lanun le katakan.

      Padam
  8. Madey nak naikkan si Boboi cara kasi kerajaan BN runtoh
    Maka diupah cai2 burukkan negara untuk kasi Najib jatoh
    Walau berbagaii tohmahah diia buat UMNO-BN tetap utoh
    Keling tua Kerala kinii kian resah mengurut batang butoh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Poem of a Political Pundit.

      Woe to you of earth and sea;
      For we are all besieged you see;
      By the leader that can ever be;
      Of corruption and kleptocracy.

      He robs, steals and denies thee;
      The rights every citizen should decree;
      Yet he is walking around scot-free;
      As if he is above the law in absurdity.

      Down goes the nation in calamity;
      Not even one sympathize and pity;
      For our prime minister lacks empathy;
      He is only interested in only being a bully.

      Sad to say the apple is rotten to the core;
      Everybody looks forward to settling the score;
      But turn wherever may at yore;
      The things I see, I can see no more.

      Sharudin Jamal
      25/11/16

      Padam
    2. Good poem Sharudin. Would have been better if you mention the Bugis Lanun by name.

      But ok lah, we understand. Poems use a lot of kiasan.

      Padam
  9. 7:57 beruk mat yeh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Also known as Jing Jibo @ Kejora

      Padam
  10. Jing Jibo dah main kitar semula pantun katun dia. Anjing lah katakan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Beruk mat yeh

      Padam
    2. Jing Jubo dengki cemburu, dia tak reti nak berpantun..
      kih kih kih...anjing ler katakan...

      Padam
    3. Anjing Jubo sekolah malas, asyik dipulas telinga dgn guru
      Bila Kejora keluar dgn pantun Anjiing Jubo mula cemburu
      Terloncat serupa kera jadii nya, tempat tidak gatal digaru
      Sanggup tidak ke hutan, babi biiawak tak pergi memburu

      Padam
    4. Dekat CV taik palat dia, Anjing Jubo minta Kejora dipulau
      Bermacam cara Anjiing Jubo ni buat, Kejora cuba dihalau
      Tapi bila nampak saja pantun Kejora, mata Jing jadi silau
      Luar dalam terbakar, rasa panas mcm duduk dalam relau

      Padam
    5. Hah, amat bagus Jing Jibo kena sebat dengan pantun.

      Padam
  11. Matdey biol join Pakatan Haprak tapi suara dia tidak laku
    DAP buat konferens, Matdey ditiinggal sepertii kera duku
    Dgn PAS dan Perkasa pula, keling tua ini kena tibai paku
    Kasihan mamak Malabari ini terhegeh-hegeh kekok kaku

    BalasPadam
    Balasan
    1. UMNO Leaders lack the guts to openly respond to Tun Dr. Mahathir's ...

      https://dinmerican.wordpress.com/.../umno-leaders-lack-the-guts-to-open...

      So if he cannot take the heat, Najib should get out of the kitchen. Do us all Malaysians that special favour, and then he can go on holidays ... respond to Tun Dr. Mahathir's Criticisms of Prime Minister Najib Razak ... This isn't the first time that Dr Mahathir has publicly dropped support for an UMNO President.

      Padam
  12. Sesama puak pembangkang pun Matdey udah terngadah
    Pas dan Perkasa tiidak suka manusia jenis penjiilat ludah
    Nik Abduh kata dah tua bangka, lebiih baik ingat sejadah
    Tak kan tak sedar lagii masih juga perangai haram jadah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Malaysiakini - Comments

      https://m.facebook.com/.../posts/10152013868195906

      Zahid praised, Najib mocked over Obama's views ... Seeing red over these remarks, A Kadir Jasin criticised

      Padam
  13. PAGI LAGI BLOGGER BATUAPI FITNAH LAGI
    MAHA MEGA BATUAPI DAH KANTOI KINI
    SUMA ADU DOMBA BATUAPI SUMA TAK JADI
    GILIRAN MAHA MEGA BATUAPI SAMAN 1MDB
    KERTAS TAK MAMPU BUNGKUS API
    ADA BRANIIII...?
    LU FIKIR LS SENDIRI. ..

    pantun 7 kerat utk blogger maha mega fitnah dan untuk maha mega batuapi tahap dewa meddey kutty saman sendiri 1mdb....


    kikikkikiki... medey kuttu goyang telo...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Scandal-ridden prime minister launches crackdown on dissent ...

      sosialisalternatif.org/.../scandal-ridden-prime-minister-launches-crackdo...

      The undemocratic and biased election mechanism favoured the ruling party. ... Criticism against Najib has been growing since 2014 after he failed to explain the ... including Hong Kong, Singapore, US, Switzerland and Saudi Arabia.

      Padam
  14. harap semua ambil pengajaran dari kematian dinturtle .mati bila-bila masa.hidup bukan kat dunia sahaja.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Matdey terus hanyut di dunia kerana gila harta & pangkat
      Maka diupahnya taliibarut supaya sokongan Najib disekat
      Tapii kita percaya segala usaha cai2 tak kan dapat berkat
      Mampos nantii jadi mcm dinpenyu, didera seksa malaikat

      Padam
    2. Round 2: A desperate Najib fights back - Malaysiakini

      www.malaysiakini.com/news/298022

      He is refuting the criticisms from Mahathir directly. ... Razaleigh Hamzah challenged Mahathir for the Umno president's post. ... Najib, you are now demanding Mahathir to return favour you've ... Please try not to show to the world that the most uncivilised ...

      Padam
  15. PutraAmerika terus melobii mau bantu Matdey ‘apa nama’
    Biila fitnah & isu 1MDB tak jalan, dibuat pula citer Obama
    Begitu le bila pembela & yg dibela tiada pegangan agama
    Kerana dunia, puak2 fasiq munafiq ini sesat selama-lama

    BalasPadam
    Balasan
    1. Muhyiddin attacks Najib on 1MDB issue, AsiaOne Malaysia News

      news.asiaone.com/news/malaysia/muhyiddin-attacks-najib-1mdb-issue

      Muhyiddin asked the party president and Prime Minister to go ... I would therefore like to suggest that maybe Najib rests for a while. ... Muhyiddin said the Government must come clean and take action where necessary without fear or favour. ... Dr M, BN leaders slam detention of 1MDB critics .....

      Padam
  16. Kesian juga tengok pencacai Matdey admin si PutraHantu
    Makin sehari makin tandus idea fitnah, dia jadii mati kutu
    Apa saja posting dia bawa masuk asyik je ditibai dan latu
    Mcm tak jalan usaha mau tolong pengerusii parti Bersatu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jailed Malaysian Opposition Leader Anwar Voices Support for Ex-PM ...

      www.benarnews.org/english/news/.../anwar-post-03032016153955.html

      Anwar Ibrahim says he backs efforts to oust Prime Minister Najib Razak ... support from an unlikely source in his efforts to get the current PM to go ... institutes to perform their tasks independently without fear or favor.” ...

      Padam
  17. Mana nih, lama tak ada Othaman bapok punya komentar
    Agaknya si tua kutok ini, dekat wad hospital dia terlantar
    Dikelilingi anak cucu si keparat ni menggigil menggeletar
    Malekat maut pun barangkalii udah siiap dgn buku daftar

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dulu kemain lagi Othaman si mulut celupar cakap banyak
      Dah hampir seminggu sepi terus tak ada lagi naik minyak
      Agaknya dah selama-lamanya iblis ni terus tidur nyenyak
      Hari-hari kat dalam kubor malekat pelakong balun lanyak

      Padam
    2. Dah tak ada lagi kelibat Othaman bangsat anak gampang
      Sembang besar mengalah kosong punya peluru senapang
      Mau cabar orang, tak padan dgn jalan terhencot tempang
      Dia mampos sebelum sempat lagii Kejora kasi pelempang

      Padam
    3. www.msn.com/en-my/news/national/musa-hitam.../ar-AAg2OiR?...rss

      “The impression Musa is trying to create is that Dr Mahathir is more democratic than Prime Minister (Datuk Seri) Najib Razak,” wrote Salleh on his blog.‎ ... in Tun Musa's favour and would have helped him gain more support.” ...

      Padam
  18. Kasihan le juga dgn admin barua bangsat si PutraSyaitan
    Posting fiitnah adu domba dia semakin kurang sambutan
    Tapi dibuat lah juga kerana dedak dari PM punya mantan
    Rela jadi hamba talibarut DAP dan haprak punya pakatan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Obama Voices Concern to Najib About Governance in Malaysia ...

      www.bloomberg.com/.../obama-voices-concern-to-najib-about-governan...

      Malaysian Prime Minister Najib Razak and US President Barack Obama hold a ... Najib has faced pressure to step down over funding scandal ... shirt-sleeved Obama told young leaders from the 10 Asean countries that he'd ... In his remarks after meeting Obama, Najib said Malaysia is "taking into account ...

      Mana nya kawan? Kalau kawan, Obama tak Voices Concern to Najib About Governance in Malaysia

      Padam
  19. Madey ular sawa, kumpulan subversif dia cuba nak gerak
    Dulu negarawan, kini sasau sawan kat atas jalan berarak
    Mahu rosakkan negara, merata ceruk Mahataiik ini berak
    Rela tebal muka, bertenggek tepii rumah pakatan haprak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Malaysia 1MDB Scandal: Deposits In PM Najib Razak's Accounts ...

      www.ooyuz.com/geturl?aid=10617804

      Over $1 billion was transferred to Malaysian Prime Minister Najib Razak's ... Graft Allegations Build Against Malaysia's Prime Minister. -TIME ...

      Padam
  20. Melayu penakut. Takut rakyat malaysia berbangsa cina berparti Dap.

    Tapi jilat bangsa cina Negara China sebab kasi pinjaman bayar hutang 1MDB.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Apa lah punya bodoh dungu cai 11.02 iblis kepala dongga
      China DAP kat Malaysia ini jahat pembelit jeniis ular naga
      Negara China pula kita berurusan pasal hal mau berniaga
      Kalu dah begiini punya tahap biol baik le cai terjun telaga

      Padam
    2. Pleasant chat with Obama? The picture better than a thousand words ...

      www.malaysiakini.com/news/355161

      Sep 9, 2016 - PM Najib Razak, you have embarrassed the whole nation by your petulant behaviour. ... Maxit: Najib, you are accorded respect and pleasantries because you are still ... He isn't a redneck much predisposed to cussing and swearing and ... the US after he steps down as president because he will not able to ...

      Padam
  21. unkapan ini d tuju khas kpd ahli2 UMNO n semua yg masin cintakan Negara ini.

    "for a new yr 2 bring u something new,make a move, like a butterfly tearing its cocoon! make move! - Mehmet Murat Ildan. (pakar bahasa harap dpt bantu dgn terjemahan.tk)

    saya masih ingat lagi semasa dlm perkhidmatan kerajaan. barang2/aset2 yg sudah rosak n d takrif sebagai BER (beyond economic repair) akan d jual melalui process sebut harga.

    kadang kala tidak laku n terpaksa d lelong sebagai besi buruk atau barang scrap.

    maaf kalau saya katakana bahawa NAJIB sudah hampir menuju ke kualiti barang lusuh. kalau kita d paksa utk terus mengguna nya, maka sudah tentu ia akan memudaratkan keselamatan kita.

    fikir fikirkan lah!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada sorang yang dah tak laku. Walau pun sebagai besi buruk.

      Bugis Lanun.

      Padam
    2. Kalau 63 dah lusuh
      91 tentulah bekarat biru.

      Padam
    3. Kau kata Najib @ 63 dah "lusuh", ye, Jing? Kalau Rosmah tau kau cakap begitu, di telanjangkan nya kau, di ............. tak boleh cakap apa lagi kau kena.

      Padam
    4. tanpa nama 11:51.

      jangan keliru. tun m menyerah balik kuasa pd 2003 (13tahun yg lalu).

      sama ada kita mahu ikhtiraf atau pun tidak, beliau berperanan sebagai negarawan veteran. bak kata gen mc'arthur "soldiers do noat die, they just fade away". serupa juga dgn politikus.

      beliau d akui sebagaai sebutir mutiara yg ujud dlm masyarakat hanya sekali dlm 200 tahun.

      bandingan beliau dgn najib adalah saperti 'chalk n chees'.

      Padam
  22. Tanpa Nama27 November 2016 7:57 PG
    Awal awal lagi dah keluar Anjing Jibo @ Kejora. Malam tadi tak keluar CV dia. Pagi ini kena keluarkan le.


    Balas:

    Tak elok bagi gelaran anjing pd sesama kita. John doe , en othaman dan rahman jpc berulang2 pesan jaga adab.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kesian kamu Jing Jibo. Nak coba jangan selalu kau di panggil Jing Jibo. Menyamar sebagai pengkomen biasa, ye? Siapa nak caya kau, Jing? Siapa tak tahu kau anjing Najib.

      Padam
    2. Terima lah nasib kau, Jing Jibo. Kalau dah anjing tuh, macam mana pun anjing jugak. Kung kung kung .....

      Padam
  23. Sebenarnya rakyat cukup biijak, boleh fikir masak-masak
    Petualang kehancuran sebenar ialah Matdey iblis perosak
    Atas sbb kepentingan peribadi, PM Najib cuba nak diasak
    Masa depan politik keluarga nya kelam, dia dah terdesak

    Fikir-fikirkan lah!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Malaysia Corruption Scandal, 1MDB & Najib Razak Latest News ...

      www.wsj.com/specialcoverage/malaysia-controversy

      The scandal has caused a political crisis in an important U.S. ally in Asia and ... Najib Razak's personal bank accounts, much of it from state investment fund ... in July immediately after the government alleged some money embezzled from ....

      Padam
  24. Kasiihan sungguh dgn petualang bangsa si Matdey kurap
    Tak laku langsung tohmahan dia, negara ini nak bankrap
    Dgn DAP komiinis dan peliiwat dia menyembah meniarap
    Dgn Pas & Perkasa pula bagai minta sedekah mengharap

    BalasPadam
    Balasan
    1. The bully or the deal maker – which Donald Trump will Australia get ...

      www.bluemountainsgazette.com.au/.../the-bully-or-the-deal-maker-which-d...

      Nov 12, 2016 - The bully or the deal maker – which Donald Trump will Australia get ... The Malaysian Prime Minister, Najib Razak ...

      Padam
  25. Tanpa Nama27 November 2016 11:22 PG

    La....Saya sungguh pengkomen biasa. Sungguh saudara berpransangka.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau boleh keluarkan IC dan pengesahan Polis kamu bukan Jing Jibo, kot ada yg percaya.

      Selalu sangat cry wolf, sekali wolf meronta ronta di pintu kamu, menjerit mintak tolong pun orang tak percaya.

      Padam
  26. Aku rasa membalas repetitive comments by Jing Jibo @ Kejora by putting out news headlines against Najib - local and international news - itu ada jugak baik nya.

    Kot lebih baik dari ha nya menjawab komen komen bodoh dia.

    Dalam pada itu jugak, pembaca dapat lihat bahawa tiap komen dia di "jawab", tak nampak dia seolah olah mempunyai blog ini asyik mengkomen dengan tak di jawab.

    Ayuh, mari kita teruskan membelasah si Jing Jibo @ Kejora ini.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kesiian cai anjiing sewel 11.39 mula buat perangai bapok
      Ditiru cara Man Kadok kutip beriita cara copy-paste lapok
      Tak tahan si dungu ini bila kepala dia asyik kena hempok
      Diia punya cara bertahan dah makin rapuh bagai keropok

      Padam
    2. Mahathir Mohamad on Malaysian Prime Minister Najib Razak: 'He ...

      time.com/4363930/mahathir-mohamad-malaysia-najib-razak/

      Mahathir and his allies say the PM should resign; seven foreign ... But after many people had seen me, I decided that I would come out in ... When the Prime Minister took office in 2009, a lot of people were saying that he would be liberal. ... He has this belief that cash is king, [that] if you have money, you can ...

      Padam
  27. "7. He will now go to shake hands with President elect Donald Trump – another golf partner."

    Yes, shake hands and whatever else he can shake.

    Now now, don't think anything vulgar in that statement.

    Because it can mean shaking off his terribly dirty image here and elsewhere abroad.

    BalasPadam
  28. Rakyat otak separuh masak jer yg percaya kata2 diatas. Rata2 rakyat yg lebih bijak respect dan sayang pada Tun yg membawa pembangunan dan menaikkan nama Msia sehingga di hormati dunia. Skrg imej Msia rosak kerana skandal 1MDB & SRC.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bukan rosak saja, bang. Hancus.

      Kena buang Najib nih ASAP. Paling lewat di ORU14.

      Padam
    2. Klcc yang dibangga2...kini brapa ramai peniaga melayu yang berjaya? Harga minyak melambong sempatla berbangga anak bangsa penjawat petronas berpendapatan cecah 5 angka.

      Rasuah berleluasa, kredit kad disalah guna kerana yang tak mampu pon mahu kelihatan kaya dan bergaya. Realiti kehidupan mereka di klcc.

      Padam
  29. Kata Ibrahim Ali, "Kalau sudah boleh terima Kit Siang, boleh terima Anwar Ibrahim, boleh terima agenda reformasi, tubuh apa lagi Parti Pribumi Bersatu Malaysia  (PPBM), masuk parti (yang sedia) aje lah,” Komen beliau di dalam sidang media di Ibu Pejabat PERKASA di Kuala Lumpur, hari ini.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selepas Kritik Arwah TGNA, Ibrahim Ali Dimasukkan Ke Hospital ...

      sozcyili.blogspot.com/.../selepas-kritik-arwah-tgna-ibr...

      Dan, pada semalam telah tersebarnya satu gambar yang mengatakan Ibrahim Ali sakit dan sedang dirawat di hospital.

      Padam
    2. Adakah Pak Brahim ni tak tahu atau memang tahu tapi pura-pura tak tahu?

      Ini antara sebab-sebabnya:

      1. Kalau Matdey & Boboi masuk parti yg sedia ada, yakni DAP atau PKR atau PAN, dia orang tak ada can nak dudok tempat atas jadi boss. Nanti mcm mana nak promote Boboi jadi PM.

      2. Kalau Matdey & Boboi masuk parti yg sedia ada, mcm mana nak pecah belahkan Melayu. DAP dah tetap dgn penyokong dia, PKR dah tetap dgn pentaksub peliwat Al-Jubori. Matdey nampak, kerajaan BN yg sedia ada hanya boleh ditumbangkan bila Melayu berpecah belah dan menjadi banyak puak.

      Itulah strategi kotor busuk jahat Matdey. Untuk kesinambungan kuasa keluarganya, dia rela bangsa Melayu dikorbankan...

      Padam
    3. 1MDB Drama Puts Golfing Buddies Obama and Najib in a Tight Spot ...

      www.bloomberg.com/.../golfing-buddies-obama-and-najib-in-a-tight-sp...

      President Barack Obama plays golf with Malaysian Prime Minister Najib Razak, on Dec. ... “Najib will have to distance himself from the U.S. and to do that I'd expect ... “He needs to do something for the grassroots in Malaysia.”

      Padam
    4. Silap tu.

      PPBM ditubuhkan disebabkan PPBM mengekalkan perjuangan versi UMNO asal iaitu Alif ba ta dan bukan dedak yang menjadi motto UMNO hari ini selain 3 ta.

      Tak boleh join PKR sebab PKR bukan Melayu
      Tak boleh join PAS sebab fikrah agama PAS berlainan yang amat dan bertukar2 ikut kepentingan semasa.
      Tak boleh join DAP sebab ia tiada matlamat Melayu dan Islam.

      Pak Ibrahim?

      Masih ingat cerita saya kawan saya ajak saya join Perkasa dua kali? Sebenarnya selepas itu dia genapkan jadi 3 kali. Siapa yang terdesak skrg ni? Pak Him atau Tun M?

      Pak Him mungkin lupa tapi seluruh negara tidak. Ketika pelancaran Perkasa umat Melayu berbondong-bondong masuk Perkasa. Hebat dan gah sekali pelancarannya dgn Tun M sebagai yang melancarkan / menaunginya.

      Adik saya sendiri bersemangat isi borang Perkasa.

      Tapi itu masa itulah.

      Hari ini kalau tengok Perkasa tak nampak apa2 kelebihan dam fungsi lagi dah kecuali untuk menjadi bargsining tool buat pak Him. Fah tiada berita pun tentang Perkasa ni.

      Kalau tanya adik saya apa cita perkasa pun nanti dijawabnya 'entah, tak dak apa pun'. Itu jawapan berlapik kepada 'tak relevan apa2 dah'.

      Bandingkan Perkasa pada hari ini dengan Perkasa pada zaman ia dinaungi Tun M, dan jawablah soalan berikut dengan ikhlas:-

      Di manakah sebenarnya letaknya kekuatan dan kegagahan Perkasa? Pada Pak Him atau pada Tun M?

      Padam
  30. Litar sepang f1 yang dibangga2... ramai teringin bergaya. Pinjaman bank kereta nak bayar tak terdaya. Hamilton juga yang kaya

    BalasPadam
  31. Kecibaian kebinatangan kecelakaan kesundalan kebabian blog ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kau pigi nangis kat Jibo le, Jing. Kung kung kung ........

      Padam
    2. Kau kayuh sampan pigi ke Laut China Selatan, pastu terojun, amacam?

      Padam
    3. Cai Jing Jubo Matdey 12.50 kelihatan udah tak tentu arah
      Dia ibarat anjing yang kena tembak dlm derita luka parah
      Dia terus juga buat komen dalam keadaan tension marah
      Kalu tak terus komen tak dapat dedak nak mentekedarah

      Padam
    4. Dah tandus akal si Jing Jobo ini. Tiru orang dengan gunakan istilah Jing Jubo pulak.

      Nak variety kan komen dia konon, sekejap sekejap pakai pantun mementun macam katun . Nanti meradang keluar maki hamun da carutan dia. Anjing lah kata kan.

      Padam
  32. Ringgit dh rm4.50- 1 us dollar..menteri umngok kata bagus utk ekonomi Malaysia..

    BalasPadam