Rabu, 23 November 2016

HOT ~ Hamba Sahya TPPA Di Malaysia Murung..?


Akhirnya...

Donald Trump has issued a video outlining his policy plans for his first 100 days in office and vowing to issue a note of intent to withdraw from the Trans-Pacific Partnership “from day one”.

In the brief clip posted to YouTube on Monday, the president-elect said that “our transition team is working very smoothly, efficiently, and effectively”, contradicting a wealth of media reports telling of chaos in Trump Tower as Trump struggles to build a team.
He said that he was going to issue a note of intent to withdraw from the Trans-Pacific Partnership trade deal, calling it “a potential disaster for our country”. Instead he said he would “negotiate fair bilateral trade deals that bring jobs and industry back”.
Hours before Trump’s announcement, Japan’s prime minister, Shinzo Abe, warned that the Trans-Pacific Partnership (TPP) would be “meaningless” without US participation.
Bukan main lagi para macai membuat keputusan walaupun rakyat membantah..! Macai bukan menurut kata rakyat tapi menurut kata para kapitalis..!
Sekarang apa jadi???

Lu Fikir La Sendiri!!!

theguardian.a-potential-disaster-trump-dumps-the-trans-pacific-partnership-video

'A potential disaster': Trump dumps the Trans Pacific Partnership - video






Loaded: 0%
Progress: 0%

Mute
The US president-elect has appeared in a video on YouTube vowing to issue a note of intent to withdraw from the Trans-Pacific Partnership ‘from day one’ of his presidency. Trump called the 12-nation agreement ‘a potential disaster for our country’ and instead he said he would ‘negotiate fair bilateral trade deals that bring jobs and industry back’.

75 ulasan:

  1. Hamba Sahya TPPA Di Malaysia Murung..?

    Nakhoda Panglima Matimung (sikit bahasa T’ganu/Kelate’) Mandatung (dia kata dia "pendatang jugak") Palangpong Terlopong (tak pasti siapa dan di mana yg gitu) ..

    BalasPadam
    Balasan


    1. Trump disaster, kemusnahan itu adalah untuk Amarika saja. Takkan kita nak ikut bulat2 apa yg dia kata, Kalo Amarika nak kena telan DG bumi pun lantak pi dia. Kita yg sayang sangat DG apahal????.


      Padam
    2. DG tu amende? Aku baca atas bawah pos Putra Merdedka takda sebut DG pun.

      Ini anjing Najib tak beri penerangan, nak seleweng perhatian pembaca ke? Asyik kerja seleweng aje ke puak Najib ini? Bos nya songlap pulak.

      Padam
    3. 8:53 PG, kalau Trump nak buang TPPA, apa hang boleh buat???? Nak pi angkat sepandok, protes ke?

      Padam
    4. DG = dengan Amarika

      Phone aku kecik sangat .. Susah nak taip.

      Kalo Amarika nak buang, buanglah . senang sikit aku nak suruh kedai computer copy game masuk DLM computer aku

      Padam
  2. I'm not sure what the populist, loud-mouthed, racist, religious bigot Donald Trump says is valid or not. But since he has decided to chuck out the TPPA, I don't mind it because it further dampens Najib's image being a failed partner of TPPA.

    BalasPadam
  3. What can you do? Get Najib to invoke his "Trump's Favourite Prime Minister" status and kiss Donald Trump's feet to retain the TPP?

    Would Donald, who signed an autograph saying the above, bother about Najib now that he is President elect or when he is a full pledged US President?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Trump menjadi the most powerful man in the world. Najib boleh coba ikut belakang dia, pegang coattails Trump.

      Tapi Trump dah ban sesiapa nak lobby dapatkan pengaruh dia. Di laporkan He banned lobby groups and firms. Kot Najib coba melalui syarikat2 Trump yang di ketuai anak2 dia.

      Berbilion Ringgit le keluar gamak nya.

      Padam
  4. Kejora pun setuju tppa dimansuhkan pe, sebab yahudi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kejora @ Jing Jibo. Kalau belom, tak lama lagi dia masuk lah mencacai di sini, coba menarik perhatian pembaca dari topic Post Merdeka.

      Bagi mereka yang tak biasa di sini, Kejora @ Jing Jibo ada lah NAJIB-PAID RESIDENT BLOGGER yang di tugaskan khas di blog ini sebab blog ini popular dan berpengaruh. CV nya -

      Anjing Jibo

      Anjing Jibo di blog ini sekor saja. Tapi coba membayangkan dia ramai, konon. Selalu masuk tak pakai nama, ada masa menyamar pakai nama yang orang lain dah pakai di sini, ada masa pakai nama seperti Keris Berayon dll. Semua Protun di sini tahu bahawa yang di hayon nya ha nya bola dia. Dan bola Jibo, bos dia.

      Bola yang kecut sebab Jing Jibo ni dah tua. Masuk sini pagi petang siang malam, walau pun pukul 2-3-4 pagi. Menipu, membohong, memfitnah. Dah tua baka tapi otak budak kecik. Itu pasal apa yg dia cakap selalu nya mcm bebudak.

      Anjing Jibo ini gunakan berbagai mode, cara, gaya bahasa, nada bercakap. Kekadang guna mode bertitik ... kekadang mode bebudak kikiki, hahaha, hehehe, puiiii, terakhir ini Warghh kaahh kaahhh kaaahhhh pulak. Terakhir lagi, banyak pantun memantun macam kartun. Di salin C&P nya pulak, selalu ulang rangkap yang sama. Lagi terakhir: dia salin komen2 Nek Tempoyak atau tulis atas nama itu.

      Tapi pada umum nya - terutama nya bila dia dah tak tahu nak response atau meradang – Jing Jibo itu mengarut, mengata Go Fly Kite, maki hamun dan mencarut. Dia di kasi makan dedak, takda melukut yang ada habuk beras sikit pun, takda zat, tak membina otak nya. Pengtahuan nya cetek, selalu nya bodoh, bangang, bongok, bingong, bingal, baghal.

      Anjing Jibo ini ia lah contoh penyokong yang Jibo kata di kempen PRU13 ada lah “bangang, hamjadah”, sebab tak membantu dia sikit pun dengan mengeluarkan fakta dan hujah yang munasabah untuk menaikkan imej dia yang merudum.

      Kita teruskan balas, bidas, sebat, belasah, hentam, tibai, kritik, kutuk, ketuk, sekel, pelangkong, kentot dan tahikan dia. Itu saja cara nak deal dengan dia.

      Pada masa masa nya, jangan pedulikan dia, pulaukan dia.

      Padam
    2. Sdraku 7:35..

      Terima kasih di atas PERINGATAN nya, penting buat pedoman.

      Padam
  5. Trump sebenarnya bukan seorang kapitalis rupanya.

    BalasPadam
  6. Mungkin 726 dan 728 itu ada lah komen Kejora @ Jing Jibo.

    Menulis sebaris, memberi pendapat berkenaan Trump dengan takda alasan dan tak berdasarkan fakta.

    Itu lah antara cara cara Kejora @ Jing Jibo coba menarik dari pos Putera M yang inti nya ia lah

    "Bukan main lagi para macai membuat keputusan (berkenaan TPPA) walaupun rakyat membantah..!"

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sepatut nya di taip

      "coba menarik perhatian pembaca dari pos Putera M .."

      Padam
  7. Apa kah mungkin Najib dah tahu Donald Trump akan menang US Presidential election dan akan buang TPPA maka dia pun meluru ke China jemputkan puak China bikin pelaburan RM148 bilion di Malaysia?

    Hehehe.

    Kena lawak sikit sekali sekala. Terutama nya komen2 di sini dah bukan main serius menghentam Najib dan puak nya kebelakangan ini. Sehingga Jing Jibo tak di endahkan kerana tak berkesan menepis hentaman2 itu, di masukkan si Mamat yg pakai nama "Unknown" mengeluarkan hujah hujah yg coba naikkan imej Najib yang dah "gone south" menjelang PRU14.

    BalasPadam
  8. Dulu di kata TPPA ia lah untuk "containment of China". Sekarang Donald Trump nak buang, Najib kot angkat kain, biarkan China masuk sepuas puas nya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tidak seperti Tun Mahathir yg tegas, teguh, berjati diri, berani & tidak tunduk kpd kuasa asing. Najib takut bini, takut Spura, takut Amerika, nah sekarang membodek China.

      Padam
  9. The joker Trump said he would ‘negotiate fair bilateral trade deals ..'

    Fair to whom? They have all kinds of resources all over the word, can use them to squeeze balls. Crazy bugger saying "fair deals".

    BalasPadam
  10. Ingat2lah hari akhirat sama, jgn asyik memfitnah je PutraBiol...nanti kojol padam tak sempat betobat mcm si dinpenyu tuh...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jing Jibo @ Kejora kojol dulu kot.

      Padam
  11. Teringat aku betapa tuan2 kepada golongan yang jahil lagi menyombong diri itu - berteriak TTPA adalah satu bentuk penjajahan ekonomi baru (New world order) yang diketuai oleh US.

    Si tuan itu menambah - Malaysia bakal "dijajah" ekonominya melalui TTPA dan segala macam bentuk fitnah (kemungkinan2 buruk hasil dari penyertaan Malaysia.)

    kemudian para tuan yg berkhianat itu menyembunyikan betapa Malaysia berjaya "melindungi" segala hak2 nya menerusi siri rundingan yg berjalan selama bertahun-tahun sebelum menyertai TTPA.

    Maha Suci Allahswt - kini US sendiri "merasa" gentar dan berkata TTPA adalah jalan untuk negara-negara kecil mengaut keuntungan dan menguasai ekonominya tanpa sekatan -

    apakah kancil mampu menelan gajah ??

    Ironi sungguh apabila para tuan2 politik kepada manusia yang jahil itu kini berteriak dengan nada yg membatalkan kepada teriakan mereka sebelum itu -

    hey manusia yg jahil bukankah seharusnya kamu bersyukur kerana TTPA itu bakal dibatalkan sendiri oleh si ketua (United States).

    Aku juga sangsi apakah sekalian si jahil itu terlalu dungu untuk mengetahui perkara sebenar disebalik TTPA ??

    Mungkin TTPA terus dikuatkuasakan atau dibatalkan sepenuhnya dengan keluarnya US kelak ??

    Tetapi yang pasti para tuan2 kamu tidak segan untuk menelan segala lendir yg mereka lemparkan .. 😇😇





    BalasPadam
    Balasan
    1. Kamu banyak membohong, Mat. Kata kata awal kamu "golongan yang jahil lagi menyombong diri itu" itu pun membohong. Siapa nak caya apa kamu kata bila macam itu.

      Bukan membohong aje. Juga menuduh, memfitnah. Dengan tarak keterangan atau justifikasi pun. Lagi teruk le kamu, tak tahu apa jenis makhlok kamu ini.

      Padam
    2. Kamu kata "menyembunyikan betapa Malaysia berjaya "melindungi" segala hak2 nya menerusi siri rundingan yg berjalan selama bertahun-tahun sebelum menyertai TTPA."

      Awat tak kasi contoh pun. Kamu ini Jing Jibo atau Kejora ke? Dah banyak di tulis pasal kamu kalau gitu. Menuduh memfitnah tanpa justifikasi. Memang tabiat anjing le bgitu.

      Padam
    3. Dahtu kamu sebut nama Allahswt pulak. Kamu membohong & memfitnah pun dengan menyebut Allahswt, ye? Bebal betu kamu nih.

      Kamu kata US kata TTPA adalah jalan untuk negara-negara kecil mengaut keuntungan dan menguasai ekonominya tanpa sekatan dan kamu tanya apakah kancil mampu menelan gajah ?? Awat kamu tak tanya Donald Trump? Kamu suruh lah tuan kamu Najib hentam Trump begitu.

      Amacam, boleh? Ada berani? Kamu dan tuan kamu Najib berani ke?

      Nanti aku lapang aku kaunter komen kamu lagi, ye.

      Padam
    4. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    5. Komen yang tiada sebarang isi mahupun fakta.

      Tiada sebarang kes untuk dijawab.

      Padam
    6. Bros Sarawak scholar/john doe...

      Like I said times over times, such ignorant with poor upbringing/education bigot always end up in web of confusion and eating his own words. Good example.. 1) bluffing that Tun Mahathir runs away to Sweden during the recent Bersih rally.. 2) abolishment of TPPA.

      Padam
  12. New York Times says: "Trump defiant on possible conflicts of interests."

    Trump proposes using his children or in laws in carrying out work involving affairs of state. Including his 35 year old son in law Koshner (an orthodox Jew) to solve Middle East problems. Gila.

    Maybe Najib can get along with Trump after all. Trump uses son in law, Najib uses outlaw (DoJ case) step son.

    Maybe Najib can get Trump reverse his decsioon on TPPA, hehe.

    BalasPadam
  13. Mudah saja... bila dah benci... semuanya tak betul. Contoh terbaik tsmy...dulu ok je. Niat kena betul.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Di kata bodoh, kau marah. Kan dulu masa dlm kabinet lagi dia dah kemukakan isu 1MDB dan berbilion dalam akaun bank Najib.

      Padam
  14. DUA TAHUN KAMI DEDAHKAN ISU IKAN STURGEON BERNILAI RM135 JUTA Dalam tempoh dua tahun ini kami dilabelkan penyangak dan penghasut kepada warga Felda. Kami juga dihalang memasuki kawasan projek 'Felda Caviartive Blue Dream Park' di Kuala Tahan, Pahang. Hari ini Laporan Ketua Audit Negara 2015 mendedahkan Felda mengalami kerugian lebih RM45 juta dalam usahasama penternakan ikan dengan salah sebuah anak syarikatnya. Alasan kami membantah projek ini sangat mudah, Felda tiada kepakaran mengenai penternakan ikan sturgeon dan penggunaan dana dari Felda. Projek ini sudah tersasar dari perniagaan teras Felda. Menurut laporan itu, Felda Caviartive Sdn Bhd (FCSB) membelanjakan RM47.61 juta dalam projek ternakan ikan tetapi pulangannya termasuk dari penternakan sturgeon dan pemindahan teknologi tidak disedari susulan penggantungan projek tersebut. FCSB menandatangani kontrak bernilai AS$45 juta (RM146.25 juta) dengan dua syarikat I2C Hassed Co Ltd dan I2C Hassed (M) Sdn Bhd yang melebihi had RM110 juta yang diluluskan lembaga pengarah Felda. "Syarat perjanjian perkhidmatan pemindahan teknologi dan perjanjian kontrak reka bentuk binaan yang ditandatangani antara FCSB dan syarikat yang dilantik tidak melindungi kepentingan FCSB," kata Ketua Audit Negara. Apapun bentuk Laporan Ketua Audit Negara berkait kegagalan dan kerugian projek ini, kami mengucapkan terima kasih kerana mengesahkan dakwaan kami selama ini. Projek yang didakwa mampu menjana hasil RM360 juta setahun ini akhirnya menemui kegagalan dan pastinya kerugian berpuluh-puluh juta ini memberi kesan kepada kewangan Felda dan peneroka. Felda pernah memanggil wartawan dan ketua-ketua peneroka untuk memberi keyakinan keuntungan dari projek ini. Felda juga berhasrat memperluaskan projek ini di 11 buah Wilayah Felda di seluruh negara dengan menyasarkan 30 tan metrik kaviar yang didakwa bernilai RM12,000 sekilogram. Felda juga berjaya mengumpul kira-kira 100 penduduk mengadakan perhimpunan aman di Felda Sungai Rentang untuk mendesak projek ini diteruskan walaupun ada bantahan dari perbagai pihak. Hari ini terjawab apa yang kami bimbangkan selama ini. Banyak lagi isu besar yang sedang kami ketengahkan agar Felda dapat kembali pulih dan berada di landasan yang betul serta mengekalkan kegemilangan mereka. Walaupun usaha kami ini difitnah sebagai apa jua gelaran yang menyakitkan halwa telinga. Antaranya isu pembelian apartmen mewah Grand Plaza Servis di Bayswater London pada harga yang tidak munasabah RM538 juta. Dakwaan ini pada mulanya dinafikan oleh pihak pengurusan Felda. Pembelian sebuah hotel 4 bintang di kawasan mewah Kensington juga di London pada harga RM330 juta dan lain-lain hotel menjadi tanda tanya. Felda sewajarnya menjawab dan memberi taklimat perancangan pembelian hartanah kepada awam kerana melibatkan dana yang besar. Alasan untuk menambah pendapatan kumpulan dengan pembelian aset dengan harga lebih tinggi dari pasaran sememangnya tidak boleh diterima. Kami bimbang pelaburan gajah putih ini semata-mata untuk mencari keuntungan anak beranak orang besar yang memimpin Felda akan memusnahkan satu nama yang gah sebelum ini. Kerajaan juga perlu menubuhkan satu suruhanjaya bebas untuk menyiasat semua pelaburan Felda yang berskala besar dalam dan luar negara. Susulan Laporan Ketua Audit Negara ini, kami mendesak kerajaan segera mengambil tindakan untuk membawa mana-mana pihak pengurusan yang menyebabkan kerugian kepada Felda termasuklah Pengerusi Felda itu sendiri perlu dipertanggungjawabkan.

    Kredit to http://wargamarhaen.blogspot.com/2016/11/felda-rugi-dua-tahun-dilabel-penghasut.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kamu pun banyak rugi, kawan. Sebab kamu biorkan atau jadikan tulisan itu semua nya dalam satu perenggan yang panjang sampai Mongolia.

      Siapa nak baca begitu panjang, kawan. Kan di bawah pemerintahan Najib ni dah banyak sangat masalah hingga rakyat dah selalu "short attention span", terkejor sana terlari sini, masalah GST, harga barangan melambung tinggi, asyik nak marah aje, nak baca pun yang tak berselirat, ada peranggan2.

      Bila tak ramai orang baca tulisan dlm satu peranggan aje, rugi lah kamu.

      Rugi jugak aku. Sebab aku setuju dengan apa yang di tulis dan di kata dlm rencana itu. Aku juga mahukan seramai mana yang boleh pengundi tahu cerita itu.

      Nanti aku masuk lagi, coba huraikan rencana itu.

      Padam
    2. Dihalang memasuki kawasan projek 'Felda Caviartive Blue Dream Park' di Kuala Tahan, Pahang sebab nak tutup pekong ke?

      Apa jadi kpd Laporan Ketua Audit Negara 2015 mendedahkan Felda mengalami kerugian lebih RM45 juta itu? Di pendam saja ke?

      Macam banyak hal lain. Termasuk 1MDB. Di katakan bahawa Ketua Audit Negara kata US7 bilion lesap dari akaun 1MDB. Pulak nya di rahsiakan laporan itu.

      Bila Sarawak Report dll laporkan, tak mahu ambik tindakan pulak. Tak berani nak saman dsb nya. Takut gigil lutut nanti keluar banyak lagi pekong di masa bicara.

      Padam
    3. Pernah kah sturgeon di ternak di kawasan tropik dengan berjaya?

      Apa kah itu satu helah nak seleweng dan songlap duit.

      Dah ambik tauladan dari Bugis Lanun yang seleweng 1MDB dan songlap berbilion Ringgit.

      Padam
    4. Sejarah telah menunjukkan betapa keagungan empayar Islam seperti Kerajaan Umaiyah, Abasiyah, Uthmaniyah, Kesultanan Melaka & Kesultanan Demak/Mataram rebah tersungkur dijajah oleh kuasa asing kafir...disebabkan pemerintah/penguasa korup, tidak amanah & menzalimi rakyat...bukan kerana LGBT.

      Padam
  15. Bagi bunga pd kera. Itu lah hasilnya. Habis rosak... Lagi2 kalau org yg ada agenda peribadi. Bukan keupayaan projek yg mereka teliti, tetapi yg boleh penuh kan kocek sendiri, itu lah yg dipilih. Hampas betul....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau awak maksudkan Najib, Rosmah dan kroni2 nya, kawan setuju.

      Bagi dia bikin 1MDB pun punah di buat na. Betul, "penuh kan kocek sendiri, itu lah yg dipilih."

      Padam
    2. Sebab itu kita dianjurkan jika nak terima pakai nasihat, berguru atau memilih pemimpin kena pastikan mengenal kredibilitinya & latar belakangnya.

      Padam
  16. Kikikiki... bodo bodo fakta

    TRUMP MENANG DIGUGUR TPPA
    KLU HILLARY MENANG TPPA KAJIBALIK
    SO DUA DUA TAK SETUJU TPPA
    EKONOMI CHINA AKAN TETAP NAIK

    Obama has poor advised abt TPPA from his goverment cos only to counter China economic...

    mean thr decision of Najib is correct....!!! That's fact...!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada dilapurkan felda mendapat keuntongan lebih dp 4 billion tahun lepas. Bukan sume perushaan untung. Ada untung ada rugi. Adat berniaga.

      Padam
    2. Maaf salah tempat, sepatutnya reply kpd felda rugi bela ikan aprke.

      Padam
    3. 11:21 PG itu ia lah Jing Jibo @ Kejora. Bahasa Inggeris pun berterabur, tak mahu pakai BM. Baik tulis dlm bahasa Urdu.

      Padam
    4. Dari dulu lagi Kejora bagai nak rak menyokong TPPA demi Najimah. Kami bertikam lidah di blog2 'Pisau' & 'Parpukari'. Ketaksuban dia terhadap Najimah membuat dia membabi buta konon peralihan kiblat Najimah ke China adalah betul. Kejora dungu sekali kerana tidak menimbangkan berapa banyak masa dan wang ratusan juta rejim Najimah perabis untuk melobi TPPA dan membodek White House/Obama.

      Yg jelas inisiatif & usaha Najimah tidak dapat berkat dari Allah SWT...sekali gus mendedahkan betapa Najimah tidak ada jati diri & asyik melendet kat kuasa asing. Najimah suami isteri wajib disingkirkan bagi keselamatan negara.

      Padam
  17. Sprm diharap terus agresif buru mereka yang seangkatan jhlow, penjawat awam dan glc yang menyalah gunakan kuasa kerana nafsu nafsi dunia. Ini era fitnah semuanya salah najib.

    Tak masuk akal seorang ketua dapat memantau setiap pergerakan pegawai2 yang diharap. Manusia ini dijadikan dlm keadaan lemah. Dan ada golongan bertuhankan nafsu ramai.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setuju. Ada sorang yang jadi tauladan besar. Korapsi besar. Tahu saja le siapa dia.

      Padam
    2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

      Padam
  18. klu dah lemah, letak jawatan jer, ramai lagi yg berkemampuan. rakyat nk pemimpin yg berkaliber, bermaruah, berintergriti dan berwawasan. asyik2 buat keputusan yg salah dan beralasan menunding salah kepada makhluk2 yg lain. ada ketikanya komputer pun pernah di salahkan. dan berita terkini, ada pulak nik abbedoh galakkan rasuah pulak kononnya rasuah takkan hancurkn negara klu diamal. astaghfirullah, ayahanda pernah berpesan, makan rasuah serupa makan babi. makan dedak macam..macam apa ye tn.admin. kejora cakap dedak rasa macam siput babi jer.
    :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setuju. Tapi Jibo tak akan letak jawatan. Rozy tak benarkan. Sebab, letak aje jawatan, pengganti nya akan heret dia ke mahkamah.

      Sebab pengganti nya nak juga jadi PM lama sikit - termasuk selepas PRU14. Kalau heret Jibo ke mahkamah, UMNO mesti menang di PRU14.

      Padam
    2. Yg lemah itu Najimah sebab tidak ada jati diri, yakin diri & masih melendet & menyandar kpd kuasa asing seperti Amerika & China. Hanya jaguh kampung, berani dalam reban sendiri, guna kuasa institusi khususnya polis & pejabat peguam.

      Padam
  19. Dalam isu TPPA dan 1MDB/SRC, ada opposing groups' views.

    The malay communities also hold diverse views on pros and cons.

    Nonetheless, in the issue of thievery of 1MDB and SRC, inspite of daily doses of condemnation, ONE GROUP REMAINS OBLIVIOUS, MUTED, BLINDED AND DUMBED....THE MUFTIS AND FATWA COUNCIL. You can choose to ignore Jamil Baharom as he is a politician.

    Tell me which mufti (other than the insignificant state of perlis) had gone a mile to condemn acts of thievery in 1MDB and SRC?

    TPPA is no different. It shows the level of knowledge and education of those guys with goatees.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Some don't have goatees. Some have beardees.

      Some are clean shaven but the dosa hidden in goatees and beardees elsewhere.

      Padam
    2. At times we display much passion to solve the world’s problems pretending to be champions of the cause of the oppressed, yet we are oppressing our own family members, those whom we interact with & many more around us! How will we solve global issues when we refuse to address matters within us that glare us in the face daily. This is why the Almighty says the condition of a nation can only improve if each individual resolves to improve!  Solve your own issues first & see the difference!” (Mufti Ismail Menk, August 27, 2011)

      Padam
    3. Sprm da siasat 1mdb. Da terlupa apa hasil siasatannya?

      Padam
    4. 12.51,

      May I ask what are current issues within ourselves?

      Can we just remain dumb when debts are sky high, cost of living keep on increasing, independence being threatened by loan giving nation etc etc?

      At times people likt mufti menk brings followers around a roundabout with no end on sight until each everyone drop dead.

      Actions must run concurrent and not wait perfections to emerge. By then it is too late. After that start finding fault with others, pointing fingers. Whatever little actions that prove beneficial to society must be carried out. Sikit2 lama2 jadi bukit.

      So the theory of self improvement for perfection before taking proper course of action is work of fools. Allah tak akan ubah nasib manusia itu jika ia tidak mula ubah sendiri.

      THE KEY WORD IS EFFORT NOT REMAIN DUMB...OR PLAY SAFE

      Wallhuaklam

      Padam
    5. Me and Tun Mahathir have always been consistently opposing the Evil-Satanic TPPA Agreement since day 1. Alhamdulillah....!

      Padam
    6. 57:22 No calamity befalls on the earth or in yourselves but is inscribed in the Book of Decrees (Al-Lauh Al-Mahfooz), before We bring it into existence. Verily, that is easy for Allah.

      57:23 In order that you may not grieve at the things that you fail to get, NOR rejoice over that which has been given to you. And Allah likes not prideful boasters.

      Reflections from these verses –

      We as Muslims should accept Allah’s Decree both as it manifests itself around us and in our lives. It should be a relief to us that we aren’t the masters of our own destiny. We are only going to be tested about whether we reacted to it as true Momins – being patient in adversity and grateful in prosperity.

      Padam
    7. Kenapa Tun sokong Bersih?

      Padam
    8. The name BERSIH is self-explanatory.

      Padam
    9. Oooòo... baru tahu. Amanah, keadilan samalah. Mudahnya.

      Padam
  20. Mari kita terus beri sokongan kepada Bersih.

    Antara 4 dariapda 14 tuntutan Ambiga (Bekas Pengerusi Bersih):

    1. Seseorang anak yang dilahirkan oleh ibubapa Islam tidak seharusnya terus menjadi orang Islam.

    2. Orang bukan Islam yang memeluk agama Islam hendaklah diberi kebebasan untuk kembali kepada agama asal mereka.

    3. Sebarang kes pertukaran agama Islam kepada bukan Islam tidak sepatutnya dikendalikan oleh Mahkamah Syariah tetapi dikendalikan oleh Mahkamah Sivil.

    4. Tidak perlu dicatatkan di dalam Mykad seseorang Muslim bahawa dia adalah beragama Islam.

    Hidup Bersih! Dalam menegakkan Islam.

    Mungkin ini menjadi antara sebab Bersih mendapat sokongan kuat dari luar negara seperti Singapura, Australia dan England.

    BalasPadam
    Balasan
    1. What a narrow-minded, rubbish & deceitful illusion coimng from someone whose background is still unknown & mystery.

      Padam
    2. Itu bukan rubbish Tn Othaman, ia hakikat dan kebenaran. Jika Tn Othaman sebenarnya beragama Islam, tuan tidak sepatutnya mengenepikannya begitu sahaja, semata-mata kerana tuan penyokong Bersih. Sesungguhnya pulangan di dunia tidak sama dengan pulangan semasa di akhirat kelak.

      Padam
  21. Kenapa Tun sokong Bersih?

    BalasPadam
    Balasan
    1. The name BERSIH is self-explanatory - CLEAN.

      Padam
  22. Perarakan MP dari Parlimen ke Bukit Aman menuntut kebebasan Maria Chin mengimbas kembali kenangan perarakan pembebasan Ad-Dajal Anus Ibrahim tahun 1998 dahulu.

    Kini peristiwa yg sama sebijik berulang kembali dgn penajanya si Matdey bangsat.

    Mungkin Allah Ta'ala nak tunjuk dekat Matdey di dunia ini. Dulu puak Ad-Dajal Anus Ibrahim memberontak menentang Matdey yg dikatakan kejam zalim Firaun & kuku besi. Kini Matdey pula mengambil tempat Ad-Dajal itu dengan kaedah dan pe'el yang sama.

    Tanda hampir kiamat sudah ada dgn kemunculan Dajal2 seperti pluralist munafiq Maha Penjilat Ludah dan Maha Penutoh Jubor ini yg nak merosakkan bangsa & agama...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Another narrow-minded, rubbish & deceitful illusion coming from someone whose background is still unknown & mystery.

      Padam
    2. Ingat Wak, dulu panggil Ad-Dajal Anus, kini sedia menanti batang bengkok di hunus...

      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh...

      Padam
    3. 1:38 nie saya perhatikan gemar & tak habis-habis menyebut dubur & batang. Anda seorang gay ker..atau sememangnya iya pun.

      Padam
    4. OTHAMAN (PENJILAT LUDAH KAHAK GELEMA HIJAU) TIGA TAHUN DULU

      (PETIKAN KATA-KATA OTHAMAN AHMAD DARI BLOG PARPUKARI)

      OTHMAN AHMADJUNE 29, 2013 AT 2:24 PM
      AnonymousJune 29, 2013 at 12:12 PM menyatakan:
      Sukarno udah conquer mana Negara bung? Indon udah kena kongkeq ada lah ...
      ----------------------------------------------------------------

      Komen balas Othaman Ahmad:

      Sukarno adalah diakui Pemidato Terhebat Kelas Dunia mengalahkan Mussolini dari Italy. Pidato dan seruannya amat mengesankan hingga rakyat bangkit dgn cangkul & bambu runcing menentang Belanda dan Inggeris. Itu sejarah dan tak dapat kita nafikan. Namun.....setelah dia berkuasa menjadi Presiden, negara Indonesia hancur lebur, tersisih dari masyarakat antarabangsa, ekonomi negara lingkup hingga menjadi bankrup dan paling menyedihkan memusuhi & memerangi saudara serumpun seagama Malaysia. Itulah padahnya apabila beliau menerapkan fahaman Liberal (Kesetaraan) yakni, agama itu semua sama tarafnya, komunisme & agama disepadukan di bawah panca sila. Akibatnya, haram & halal tidak lagi jadi pedoman hidup malah kahwin campur tanpa tukar agama berleluasa di Indonesia sehingga kini.

      Inilah fahaman yg didukung oleh Ad Dajal Malaysia, si Anus Ibrahim yg mahu diterapkan di bumi Malaysia. Setelah sekian lamanya Malaysia menikmati kemakmuran & keamanan di bawah pentadbiran Tun Dr. Mahathir, Malaysia mula mengalami keadaan buruk apabila Tun Dol melepaskan Anwar Dajal dari kandang tahanan, konon mahu jadi pemimpin baik, popular, liberal tidak racist dan bukan diktator. Tahu-tahunya, Tun Dol terkena kualat/kutukan karma akibat pengkhianatan dan pendurhakaan terhadap Tun Dr. Mahathir.


      Lihatlah pembaca sikap sebenar Othaman si haram jadah
      Sifat talam dua muka munafiq dia Kejora ingin nak dedah
      Dulu Nuat dipanggil Ad Dajal Anus Ibrahim, dimakii ludah
      Kini: ‘Bang Nuat, paku le jubor ini, adik Man bukak tadah’

      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh kaaahhh…

      Padam
    5. Tak habis2 si kutu brahak Gay nie menampilkan semula posting basi selain kata2 lucah yg memang santapan hariannya.

      Pepatah ada mengatakan...sekali bah pantai pun ikut berubah. Berubah demi kebaikan & membasmikan kebathilan pemerintahan buruk KERAtaJAAN Najib, apa salahnya...??? Keadaan pun dah banyak berubah. Mana tahu Anwar juga mungkin dah insaf dan diberi petunjuk oleh Allah SWT.

      Sebaliknya, Tun Dol & Najib pun turut berubah bila mereka diberi ujian dan diberi kuasa. Mereka hilang jati diri sebagai Melayu berwibawa bila tunduk dgn kehendak Spura. Selain itu mereka lupa diri mengikut nafsu hati nurani sendiri, lupa pada janji & ikrar yg telah diberikan kpd Tun Mahathir. Yang bathil pasti kecundang seperti apa yang terjadi pada Tun Dol yg terpaksa turun takhta. Kini giliran Najib pula tak senang duduk kerana majoriti rakyat menolaknya serta satu dunia mengecam tingkah penipuan & korupsi 1MDB cetusannya.

      Alhamdulillah.. Tun Mahathir masih dikagumi oleh sebahgian besar rakyat seperti yg ditunjukkan di Himpunan Bersih 5. Dunia luar, terutama di dunia Islam, khususnya di bumi Mekah, Medinah, Palestin, Bosnia & Indonesia juga masih dikagumi ketokohannya.. Baru2 ini dia diberi penghormatan menghadhiri perjumpaan di Sudan, Afrika.

      Akhir kata, pesanan saya kpd mu Kejora...
      Boleh percayakah cakap seorang musibat seperti kamu yg lidah bercabang memutar belit. Lihat saja contoh dulu kamu kencing konon nama kamu Kejora Bin Muytari tapi masih pakai 'Tanpa Nama'. Dah..toksah bagi alasan konon sibuk, bergayut 24 jam di blog ini boleh pulak. Tunggu apa lagi? Ayuh.. tunjukkan sekarang kejantanan kamu, bila & di mana kita boleh buat perhitungan, semua orang dah muak kamu berdolak dalik beri alasan tak ada masa. Hentikanlah cakap berdegar-degar di alam siber saja.

      Ada berani atau kamu nie memang seorang gay pengecut...??

      Padam
    6. Perhitungan apa Wak? Nak ajak hitung bulu pelir Nuat ke?

      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh...

      Padam
  23. Othaman Ahmad23 November 2016 2:00 PTG
    The name BERSIH is self-explanatory - CLEAN.


    Balas:

    Bukan ke penubuhan Bersih untuk pembersihan kuasa Melayu dan Islam dari bumi Malaysia?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya benar...untuk membersihkan salah kuasa & kuasa jahat penguasa Melayu yg mengaku pendatang bugis dari bumi Malysia.

      Padam
  24. Bersih telah ada sebelum 1mdb. Agenda bersih telah ada sebelum 1mdb.

    BalasPadam