Khamis, 3 November 2016

PANAS ~ Jeng..Jeng..Jeng..!


Logik..! Betul jugak..!

Pelik, macam mana speaker tahu rahsia Kabinet


Bekas peguam negara berkata Tan Sri Pandikar Amin Mulia perlu melaporkan siapa individu yang memberitahunya maklumat 1MDB dalam mesyuarat Kabinet diklasifikasikan maklumat sulit.
Tan Sri Abu Talib Othman mempersoalkan bagaimana speaker Dewan Rakyat tahu yang 3 bekas menteri mendedahkan rahsia kerajaan ketika mereka membangkitkan isu 1MDB pada sesi perbahasan minggu lalu.
Bekas peguam negara itu hairan bagaimana Tan Sri Pandikar Amin Mulia, sebagai ketua legislatif tahu yang Kabinet membincangkan isu 1MDB serta bagaimana beliau tahu apa dibincangkan itu diklasifikasikan sebagai maklumat.
“Ada sesiapa beritahu beliau mengenai perkara itu? Jika begitu, speaker Dewan Rakyat perlu membuat laporan polis terhadap orang itu,” katanya kepada FMT.
Beliau berkata demikian susulan polis memulakan siasatan terhadap bekas timbalan perdana menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin, bekas menteri kewangan kedua Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah dan bekas menteri pembangunan luar bandar dan wilayah Datuk Seri Shafie Apdal kerana didakwa mendedahkan rahsia negara.
“Saya melihat logik speaker. Bagaimana dia tahu apa yang dicakapkan oleh 3 bekas menteri itu pernah dibincangkan dalam Kabinet dan ia diklasifikasikan sebagai maklumat?,” soalnya.
Pandikar mengadakan sidang media pada 27 Oktober di mana beliau berkata 3 bekas menteri itu mungkin melanggar sumpah kerahsiaan mereka apabila membangkitkan isu 1MDB ketika membahaskan Bajet 2017 di Dewan Rakyat.
Beberapa undang-undang seperti Akta Rahsia Rasmi dan Akta Hasutan, boleh digunakan terhadap ahli Parlimen, katanya.
Susulan itu, Jaringan Melayu Malaysia (JMM) dan Sahabat N87 Wilayah Persekutuan membuat laporan polis terhadap 3 bekas menteri itu kerana mendedahkan rahsia kerajaan.
Abu Talib, yang bersara pada 1993 berkata agak luar biasa untuk Pandikar begitu terbuka mengenai perkara itu kerana speaker mengendalikan prosiding dalam Dewan tertakluk kepada peraturan prosedur.
Bekas hakim mahkamah rayuan Datuk Mohamad Ariff Md Yusof berkata Pandikar tidak sepatutnya memberikan pandangannya mengenai undang-undang di luar Dewan Rakyat kerana beliau hanya boleh membangkitkan perkara itu dengan merujuknya menerusi Peraturan Mesyuarat.
“Dia boleh membangkitkannya ketika perkara itu sedang dibincangkan dengan merujuk kepada Peraturan Mesyuarat jadi mereka yang berkenaan boleh menjustifikasikan tindakan mereka. Untuk komen mengenainya selepas itu prejudis terhadap pihak berkenaan dan tidak wajar,” katanya kepada Malaysiakini.
Dalam laporan berasingan, Malaysiakini berkata Haniff Khatri, peguam kepada bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad, mendakwa Pandikar mencetuskan supaya laporan polis dibuat terhadap bekas menteri berkenaan.
Haniff berkata oleh sebab Pandikar membuat kenyataannya itu di luar Dewan Rakyat, beliau tidak dapat perlindungan Parlimen.
Beliau juga mendakwa kenyataan Pandikar hingga laporan polis dibuat itu ialah “tindakan yang memudaratkan demokrasi berparlimen”.
“Ini kerana beliau cuba menghalang ahli Parlimen menjalankan tugas mereka membahas dan membincangkan isu relevan di Parlimen, selari dengan Perlembagaan Persekutuan,” kata Haniff kepada Malaysiakini.
Sementara itu, Abu Talib berkata polis perlu melengkapkan siasatan mereka terhadap perkara itu kerana laporan sudah dibuat.
“Polis terikat dengan tugas untuk menyiasat jika wujud perlakuan jenayah. Terserah kepada pihak pendakwa raya untuk buat keputusan dan merangka pertuduhan berdasarkan bukti kukuh sebelum dibawa ke mahkamah,” katanya.
Polis menangguhkan untuk merakamkan keterangan Husni ke minggu depan sementara Muhyiddin juga akan disoal siasat minggu depan.
Bahana terlebih dedak agaknya.???
Siapa pulak yang bagi tahu Speaker???
Lu Fikir La Sendiri!!!

195 ulasan:

  1. Tun m bawa Anak dia pro lgbt ke China
    http://pakdin.my/budaya-china-keluarga-pemimpin-dijemput-sama-dalam-lawatan-rasmi-termasuk-semasa-mahathir-menjadi-pm/

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kenapa tukar topik?
      He.he.he.

      Knp najis dan cacainya bodoh sgt?
      He.he.he.

      Padam
    2. 1.17,

      Kamu lah melayu tulin
      Kamu lah muslim sebenarnya
      Tiada yang mulia daripada melayu mu
      Tiada yang lebih baik daripada muslimmu

      Allah sangat bangga dengan kamu
      Allah menyukai muslim macam kamu

      Semoga Allah tunjukkan kamsu SIRATALMUSTAKIIM....

      Hidup melayu 1.17, contoh terbaik
      Hidup muslim 1,17, idola terbaik

      Laillahailla anta subhanakainni kuntuminazzalimiin

      Padam
    3. Kpd Kejora dan Kutu2 yg seangkatan dengannya....

      Ada tak rakyat merasa tidak puas hati atau pertikaikan Marina Mahathir menyamun & berjoli-sakan termasuk berjudi di kasino2 guna duit berbilyon kepunyaan rakyat di luar negara?

      Kejora sering menuduh Marina LGBT..sedangkan Kejora sendiri bersama Najib & Khairy (KJ) adalah pendukung Liberal yg sesat lagi menyesatkan. Pegangan Liberal sesat mencedok konsep Malaysian Malaysia ditransformasikan ke 1Malaysia yg menjahanamkan bangsa, agama & tanah air.

      Padam
    4. Othaman Ahmad sila lihat blog ITU http://pakdin.my/budaya-china-keluarga-pemimpin-dijemput-sama-dalam-lawatan-rasmi-termasuk-semasa-mahathir-menjadi-pm/

      Padam
    5. Siti Hasmah tak pergi jadi marina ganti ler...

      Padam
    6. 1.17 melayu asli tulin

      Padam
    7. 1.17 PASTI MASUK SYURGA FIRDAUS

      TAKBIIR

      Padam
    8. HINDU MUDAH LUPA

      (PETIKAN KATA-KATA OTHAMAN HINDU DARI BLOG PARPUKARI)

      OTHMAN AHMADJUNE 29, 2013 AT 2:24 PM
      AnonymousJune 29, 2013 at 12:12 PM menyatakan:
      Sukarno udah conquer mana Negara bung? Indon udah kena kongkeq ada lah ...
      ----------------------------------------------------------------

      Komen balas Othaman Ahmad:

      Sukarno adalah diakui Pemidato Terhebat Kelas Dunia mengalahkan Mussolini dari Italy. Pidato dan seruannya amat mengesankan hingga rakyat bangkit dgn cangkul & bambu runcing menentang Belanda dan Inggeris. Itu sejarah dan tak dapat kita nafikan. Namun.....setelah dia berkuasa menjadi Presiden, negara Indonesia hancur lebur, tersisih dari masyarakat antarabangsa, ekonomi negara lingkup hingga menjadi bankrup dan paling menyedihkan memusuhi & memerangi saudara serumpun seagama Malaysia. Itulah padahnya apabila beliau menerapkan fahaman Liberal (Kesetaraan) yakni, agama itu semua sama tarafnya, komunisme & agama disepadukan di bawah panca sila. Akibatnya, haram & halal tidak lagi jadi pedoman hidup malah kahwin campur tanpa tukar agama berleluasa di Indonesia sehingga kini.

      Inilah fahaman yg didukung oleh Ad Dajal Malaysia, si Anus Ibrahim yg mahu diterapkan di bumi Malaysia. Setelah sekian lamanya Malaysia menikmati kemakmuran & keamanan di bawah pentadbiran Tun Dr. Mahathir, Malaysia mula mengalami keadaan buruk apabila Tun Dol melepaskan Anwar Dajal dari kandang tahanan, konon mahu jadi pemimpin baik, popular, liberal tidak racist dan bukan diktator. Tahu-tahunya, Tun Dol terkena kualat/kutukan karma akibat pengkhianatan dan pendurhakaan terhadap Tun Dr. Mahathir.

      Padam
    9. Lihatlah pembaca sikap sebenar Othaman si haram jadah
      Sifat talam dua muka munafiq dia Kejora ingin nak dedah
      Dulu Nuat dipanggil Ad Dajal Anus Ibrahim, dimakii ludah
      Kini: ‘Bang Nuat, paku le jubor ini, adik Man bukak tadah’

      Padam
    10. Ini adik Man mahu tadah kasi adik punya lobang anus
      Bang Nuat tunggu apa, senjata bengkok sila ler hunus

      Kih kih kih …

      Nuat paku jubor Othaman…malatop!!!

      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh kaaahhh…

      Padam
    11. Othaman bapok tua dah tak berani lagi nak jengok muka
      Kinii terhencot-hencot cacat tempang, penuh cedera luka
      Cai tua Matdey sekor ini jenis anjiing pondan punya baka
      Kalu mampos, sahih jadi kayu api bahan bakar di neraka

      Padam
    12. Dulu Othaman iblis munafiq ini, dgn Nuat dia sangat anti
      Tapi kini dia terpaksa tunduk dgn arahan si Matdey kutty
      Dia sudah mula sanjung serta menyokong fahaman LGBT
      Kat akhiirat, pasti dia gelincir siratul muataqim punya titi

      Padam
    13. Entah kat mana si Othaman sembunyii tempat berlindong
      Tiidak tahan si tua bapok ini, Kejora asyik tala dan ladong
      Bila bawa keluar cerita lama, dia lari macam lipas kudong
      Terus dajal ini hilang lesap, tak nampak lagi muka hidong

      Padam
    14. Ko ni ari2 melalak tapi takut nak tangkap perompak ..jantan?

      Padam
    15. Anjing pondan ni berani menyalak kat belakang ja..

      Padam
    16. Othaman pelesiit cabut larii semacam kudong punya lipas
      Sebelum inii, sembang kemain lebat tapii kosong hampas
      Kalau dapat jumpa diia, tak ada le Kejora nak berhempas
      Cuma nak piicit hiidong, biar dia mengelupor sesak napas

      Padam
    17. Ko yg lari litang pukang bila jumpe cina perompak jho lo..tak ngaku...malu la tu

      Padam
    18. Caii babi Matdey, 5.03 ini anak tuhan harun yang pondan
      Kalu tak salah cai babi ni hanya kerja lori punya kelindan
      Awal tadii dia tidak keluar sebab sibuk mekap berdandan
      Kini baru mula nak menyalak bila dah siap pasang badan

      Padam
    19. Ko kawan tuhan harun..tapi pondan pengecut ...takut nak tangkap cina perompak jholo..kikiki

      Padam
    20. Caii babi biol 6.26 ini, dedak Matdey dah banyak dia cilok
      Babi ni tiada didikan, bahasa kurang ajar tak pernah elok
      Si dungu ni hantam apa saja asal boleh kenyang temolok
      Semasa ikut Matdey gii jumpa Nuat, jubor diia kena jolok

      Padam
    21. Udahlah pondan pengecut..gitangkap cina jholo kalo ada brani.,malu melayu takut cina

      Padam
    22. Cai babi 6.28 mau lawan semua, tapi dah mula rasa perit
      Perangai dia ada jugak rupa anjing menyalak terjerit-jerit
      Masih mahu tunjuk hebat walau otak taraf longkang parit
      Nak bagi cerdik, elok ler masuk balik mak dia punya burit

      Padam
    23. maaf
      dungu punya copy cedok bo layan
      hanya layan yg ori
      kih kih kih…

      Padam
    24. DIALOG ANTARA SAYA & KEJORA DI BLOG PARPUKARI:

      OTHAMAN AHMAD JUNE 28, 2013 AT 5:28 PM
      KAJI-SELIDIK PUNCA UMNO JADI LEMBIK & BAKAL HANCUR DEK PETUALANG BANGSA SENDIRI (Part 1)
      Seperti yg telah saya janjikan dulu, saya akan membuat research & membongkar atas perbuatan mungkar/khianat mereka-mereka yg rakus merompak kekayaan negara Sila baca & ayuh mari kita bahaskan untuk kesedaran kebangkitan semula Melayu.

      The ‘Level Four Boys’ have been suspected to be the real and actual ‘decision maker’ of the Government, since the creation of the office in 2003. They are now believed to have an unprecedented overpowering absolute control of the Prime Minister of Malaysia, PM ‘Flip-Flop’ Dato’ Seri Abdullah Ahmad Badawi, in the official capacity as the Chief Executive of the country and leader of the ruling party.

      The primary function of this Private Office of the Prime Minister is to assist the Prime Minister in doing his job. It then grew so powerful that it actually undertook a lot of decision making process influences previously provided by agencies like the Economic Planning Unit, Manpower Planning Unit and at times, Cabinet itself. Of course, some of top party decisions are also undertaken by this team.

      The ‘Level Four Boys’ is a term first introduced by Tun Dr. Mahathir in his dedicated speech to criticize PM ‘Flip-Flop’ Abdullah and his administration in a closed-door event at Century Paradise Club, Taman Melawati, Ulu Kelang on 22 June 2006. It was in reference to the ‘inner circle’, comprising of his son, Dato’ Kamaluddin Abdullah, son-in-law Khairy Jamaluddin and close personal aides such as Dato’ Ahmad Zaki Zahid, Dato’ Kamal Khalid, Dato’ Dr. Vincent Lim Kian Tick, Dato’ Wan Farid and a few others.

      KAJI-SELIDIK PUNCA UMNO JADI LEMBIK & BAKAL HANCUR DEK PETUALANG BANGSA SENDIRI (Part 2)
      It was Dr. Vincent Lim and Zaki Zahid who influenced PM ‘Flip-Flop’ Abdullah on the decision to cancel the “Scenic bridge-replacing the Johor Causeway” in March 2006. Then, these duo, also concocted the blue-print of the mega project South Johor Economic Region (SJER). It has since been renamed twice, as Iskandar Development Region in November 2006, and finally to Iskandar Malaysia. It is deemed that Iskandar Malaysia is a comprehensive development program to benefit Singapore strategically, allowing contraband from nations such as Israel, to b, via Johor Bahru.

      Iskandar Malaysia is now being seen as the beginning of the demise of the New Economic Policy as PM ‘Flip-Flop’ Abdullah long time mentor, now made IDRA Advisory Panel Chairman Former Deputy Prime Minister Tun Musa Hitam made the announcement in Johor Bahru March last year.

      Zaki has been said to have sat with PM ‘Flip-Flop’ Tun Dol at the many Khazanah Holdings Bhd. Special briefings to the Prime Minister. He is said to be the one who asked the many questions transpired after each briefing. Holding such a strategic position and having a very close ear to PM ‘Flip-Flop’ Abdullah, led to the Proton scandal of disposing highly valuable MV Agusta to highly elusive and mysterious Gevi S.p.A for one Euro and Husqavarna (one of the brands under MV Agusta) was then sold off to BMW Motorcycles last year for a whopping Euro 93 million price tag.

      The National Automotive Policy, which is the systematical and structured program to see the slow demise of Proton, was actually put in place by Zaki, with the help of his long time buddy Omar Mustapha Ong of Ethos Consulting. The duo were also instrumental in the giga economic development corridor humongous masterplans of Northern Corridor Economic Region, Eastern Corridor Economic Region, Sabah Development Corridor and Sarawak Corridor of Renewable Energy. The implementation and deliverance of these giga proportion economic development projects is thought by many to be highly doubtful.

      Padam
    25. DIALOG ANTARA SAYA & KEJORA DI BLOG PARPUKARI:

      OTHAMAN AHMAD JUNE 28, 2013 AT 5:40 PM
      KAJI-SELIDIK PUNCA UMNO JADI LEMBIK & BAKAL HANCUR DEK PETUALANG BANGSA SENDIRI (Part 3)

      Khairy Jamaluddin @ KJ is said to have brought Air Asia’s boss, Tony Fernandes, to the Seri Perdana Complex for a private briefing with PM ‘Flip-Flop’ Tun Dol on the weekend before the Malaysia Airlines Rationalisation Plan was announced. Suspiciously, Malaysia Airlines had to give up its entire domestic route (plus Rural Air Service) except for nineteen to Air Asia. This program saw an immediate redundancy for over 3,500 loyal serving airline professionals. Khairy’s close association with Fernandes was finally revealed when the latter joined ECM Libra as a director and shareholder, after Khairy made the announcement to sell of his stake in the recently obtained a universal stock broking license for the now capitally and resource enlarged firm.

      KJ, who had left the Prime Minister’s Office as the Deputy Chief Secretary in August 2005, was actually brought in to a special briefing on Singapore to the Prime Minister by Foreign Minister Dato’ Seri Syed Hamid Albar. The insistance of his stay in the meeting was, “Khairy is an expert on Singapore”. Khairy’s personal affiliation of Singapore is so apparent that since PM ‘Flip-Flop’ Tun Dol ascended to Premiership, the bi-lateral relationship with Singapore had never been so close. So much so, even Malaysian Government and Khazanah are emulating and adopting ‘The Singapore Way’ of doing things, et al; including their terminology, “Government linked company” (GLC) in exchange to previous used “Government controlled company”.

      In December 2005, when asked on the proposed merger of ECM Libra and Avenue Capital, which directly involved his son-in-law Khairy Jamaluddin, PM ‘Flip-Flop’ Tun Dol conveniently answered “I don’t know, I am not involved”. There is a serious breach of several explicit provisions within Securities and Companies Act, as KJ, obviously, had vested interests in the high-powered but dodgy deal. Protests by the Minority Stockholders Watchdog Group against several issues in the merger were conveniently ignored by the Securities Commission. Until present, the Parliamentary Public Accounts Committee had not resolved the findings to his highly talked about scandal, especially within the capital market practitioners.

      Dato’ Kamaluddin Abdullah (son of Tun Dol), the biggest shareholder of Scomi Bhd., has the most to gain. His company had a meteoric rise in the Malaysia corporate scene.

      Time and again, PM ‘Flip-Flop’ Tun Dol overtly vehement denied that his son-in-law, Khairy @ KJ, was ever involved in his decision-making, be it in the Government, or the party. Since the famous TV 3 special interview, conducted by Bernama Chairman Annuar Zaini, no one in the streets actually believed him. Not even the folks in the boondocks, who have never in their lifetime had access to internet. When UMNO Pulau Pinang met up with PM ‘Flip-Flop’ Tun Dol on rumours that certain unfavourable characters were to be pitted by BN as candidates in the state, his response was “Nanti saya balik, bincang dengan Khairy“.

      It is too apparent that the PM ‘Flip-Flop’ Abdullah & the lame duck Najib have been grossly insulated from real information, and an over-reliance to the ‘Level Four Boys’ for the information all way through the decision making process. All these, were actually the most important factors why the rakyat decided to vote against BN. Blaming it on UMNO.

      Padam
    26. DIALOG ANTARA SAYA & KEJORA DI BLOG PARPUKARI:

      OTHAMAN AHMAD JUNE 28, 2013 AT 6:04 PM
      KAJI-SELIDIK PUNCA UMNO JADI LEMBIK & BAKAL HANCUR DEK PETUALANG BANGSA SENDIRI (Bah Akhir)
      Itulah detik permulaan UMNO mula lemah yg dicetuskan oleh keluarga Tun Dol (khususnya oleh si Kitol Jahanam dan anak Tun Dol si Kamaludin). Kini petualang-petuanang bangsa itu didukung oleh Najib pula.

      Saya bukan melempar fitnah atau membuat kenyataan kosong, tapi berdasarkan fakta dan bukti. Adakah kita akan berdiam diri dgn kemungkaran dan pengkhianatan oleh mereka? Musuh utama Melayu adalah Melayu Pengkhianat iaitu KJ @ Khitol Jembalang dan juga Anwar Ibrahim. Inilah musuh bangsa Melayu ibarat gunting dalam lipatan atau musuh dalam selimut.

      Sekian, Salam Hormat & ikhlas dari
      Othaman Ahmad
      -----------------------------------------------------------Anonymous (KEJORA) June 29, 2013 at 12:23 PM:
      Dlm bisnes besar juta2 ... orang pakai main contra shj ... pak man bekas orang koporat tak kan tak tau ... mana nak guna petty cash ..Otak kena ligat & licik ... baru orang Melayu jadi kaya & berjaya ... tak mahu ambil belajar dari cara cina ...Nak harap menyangkul serelung dua tanah kat kg tu ... tak kan kemana ... sbb itulah kita tengok ramai jutawan Melayu asalnya bukan anak orang kaya ... Syed Mokhtar dll ... bahkan Tun M sendiri ...jgn cetek fikiran lah pak man ..

      OTHAMAN AHMAD JUNE 29, 2013 AT 3:59 PM
      Nah,,,,,,kan bagus berbahasa sopan budaya bangsa. Saya hargai itu.

      Sebenarnya saya sangat arif tentang cina kerana saya sentiasa dikelilingi cina sejak di bangku sekolah, zaman remaja hinggalah ke alam pekerjaan. Sebahgian mereka adalah guru saya dan ada juga kemudiannya anak murid dan anak buah saya semasa mengepalai Jabatan Total Quality Management, Human Resource & Administration. Dari segi pekerjaan & perekonomian, memang mereka komitted tapi materialistik, hingga sikap kiasu mereka menghalalkan apa jua cara demi mencapai matlamat.

      Berbalik kepada business transaction dalam penjualan & pembelian saham, saya setuju dgn pendapat anda keadaan kini tidak perlu membawa wang berguni-guni macam zaman Penyamun Tarbus Ali Baba cerita 1001 malam. Tapi bukankah kita perlu menunjukkan collateral atau jaminan bahawa kita punyai wang secukupnya? Dari punca mana si KJ punya collateral tersebut yg bernilai ratusan RMjuta?

      Silakan beri hujah anda. Terima kasih.


      OTHAMAN AHMAD JUNE 29, 2013 AT 3:59 PM
      Nah,,,,,,kan bagus berbahasa sopan budaya bangsa. Saya hargai itu.

      Sebenarnya saya sangat arif tentang cina kerana saya sentiasa dikelilingi cina sejak di bangku sekolah, zaman remaja hinggalah ke alam pekerjaan. Sebahgian mereka adalah guru saya dan ada juga kemudiannya anak murid dan anak buah saya semasa mengepalai Jabatan Total Quality Management, Human Resource & Administration. Dari segi pekerjaan & perekonomian, memang mereka komitted tapi materialistik, hingga sikap kiasu mereka menghalalkan apa jua cara demi mencapai matlamat.

      Berbalik kepada business transaction dalam penjualan & pembelian saham, saya setuju dgn pendapat anda keadaan kini tidak perlu membawa wang berguni-guni macam zaman Penyamun Tarbus Ali Baba cerita 1001 malam. Tapi bukankah kita perlu menunjukkan collateral atau jaminan bahawa kita punyai wang secukupnya? Dari punca mana si KJ punya collateral tersebut yg bernilai ratusan RMjuta?

      Silakan beri hujah anda. Terima kasih.

      Padam
    27. DIALOG ANTARA SAYA & KEJORA DI BLOG PARPUKARI:

      ANONYMOUS (KEJORA) JUNE 28, 2013 AT 10:40 PM
      Reentry Capsule June 28, 2013 at 10:31 PM,
      BIAR GEMPA MENGGEGAR BUMI
      BIAR BERDENTUM GURUH DI LANGIT
      KILAT MENYABUNG DI DEPAN MATA
      MELANGKAH UNDUR TIDAK SEKALI

      Harimau tidur bendengkur tidak bengkok taringnya
      Gajah tak turun minyak tidak longgar gadingnya
      Singa tidak mengaum tidak tumpul kukunya
      Serigala tidak memburu tidak hilang pantasnya
      Jerung tidak ke karang tidak hilang mangsanya
      Helang tidak menyambar tidak buta matanya
      Tebuan tidak menyerang tidak hilang sengatnya
      Merbah tidak bersiul tidak hilang suara merdunya
      Murai tidak berkicau tidak hilang nyaring suaranya
      Ayam jantan tidak berkokok tidak hilang betinanya
      Merak tidak mengepak tidak hilang kilau bulunya
      Kerbau tidak ke lumpur tidak patah tanduknya
      Kuda tidak berlari tidak hilang lajunya
      Ular menyusur akar tidak hilang bisanya
      Emas tidak dipakai tidak hilang nilainya
      Intan dipalit lumpur tidak hilang sinarnya
      Matahari ditutup kabus tidak hilang cahayanya
      Bulan tidak berbintang tidak hilang serinya
      Bintang dilindung awan tidak hilang gemerlapnya
      Laut dicurah tawas tidak hilang masinnya
      Tebu ditabur jadam tidak hilang manisnya
      Keris tidak diasap tidak kan kurang loknya
      Pedang tidak dihunus tidak hilang tajamnya
      Panglima duduk bersila tidak hilang tangkasnya
      Pendekar berpeluk tubuh tidak hilang jaguhnya
      Guru tidak mengajar tidak hilang ilmunya
      Penyair tidak berlagu tidak hilang suaranya
      Pendebat tidak berpidato tidak hilang petahnya
      Pendita tidak menulis tidak hilang ilhamnya
      Askar tidak menembak tidak hilang cekapnya
      Nakhoda tidak ke kapal tidak hilang arahnya
      Drebar tidak memandu tidak hilang lesennya
      Taukeh tidak ke gudang tidak hilang untungnya
      Pemimpin tidak berteriak tidak hilang pengikutnya
      Pembesar tidak meroyan tidak hilang popularitinya
      Pemikir tidak melatah tidak hilang bijak akalnya
      Tokoh tidak menunjuk tidak hilang kedudukannya
      ITULAH KETUA PEMUDA UMNO MALAYSIA
      MENTERI BELIA DAN SUKAN NEGARA
      BAKAL MENJADI PERDANA MENTERI KITA.

      REENTRY CAPSULE JUNE 28, 2013 AT 10:41 PM
      Membaca puisi shahdu kau mengenai Bintang Kejora membuatkan aku terasa nak SUNAT KOTEY AKU LAGI SEKALI.PtuiiiHHH..!!!!!
      Masa restoran Melayu kat Penang kena roboh dengan Khalifah Agong Ayatolllah Lim Guan Eng dulu Bintang Kejora buat apa?.Main kotey kat tingkat 4 ke.PtuiiiHHH...!!!!

      ANONYMOUS (KEJORA) JUNE 28, 2013 AT 11:05 PM
      Gua terfikir memang ramai kalangan tokoh umno yg lama, agak iri hati dgn kenaikan mendadak anak muda ini (KJ) ... Mereka menggunakan pelbagai dakyah kasar dan halus (perang saraf) untuk menjatuhkan KJ ...
      Antara kaedahnya ialah menggunakan blogger umno sendiri (upahan) ... untuk mempropagandakan hal2 lama bagi membangkitkan kebencian ahli2 umno kpd dia ..
      Selain blogger ... aku rasa di kalangan followers pun ada juga yg makan upah ini ... di kalangan penganggur dan orang2 pencen ..

      REENTRY CAPSULE JUNE 28, 2013 AT 11:16 PM
      AnonymousJune 28, 2013 at 11:05 PM
      Ker kau yang dibayar untuk nak menaikkan nama Bintang Kejora.Unit Media baru kelolaan Bintang Kejora.CyberTroompah yang Kejora Set Up aku tengok semua macam lemah shawat je.Red Tube Bean Army pun korang tak boleh nak settle.Masa PRU ntah apa korang buat aku pun tak tahu.Cari apam kat Facebook ke?PtuiiHHH..!!!!!!

      ANONYMOUS (KEJORA) JUNE 28, 2013 AT 11:24 PM
      Aku ni tengah berfikir dan membayangkan ... kalaulah ...
      Hisyam yg berdebat dgn anwar berahim dulu ...dan kemudiannya ...Zahid yg berdebat dgn Rafizi ..hi hi hi ...
      pas tu Pi'e bedal jadi pengerusi ...

      hah hah hah hah hah hah ...
      puak2 pembangkang nanti akan kata UMNO ramai raja lawak ... ha ha ha

      ANONYMOUS (KEJORA) JUNE 28, 2013 AT 11:26 PM
      dgn KJ ... susahlah sikit hero2 PKR tu nak goreng ...


      Padam
    28. REENTRY CAPSULE JUNE 28, 2013 AT 11:35 PM
      Pukiwak Cybertrompah ni sibuk sangat dengan berdebat.Aku SEBAT burit korang sekor-sekor nanti baru tahu.Orang Japan tak yah sibuk-sibuk nak berdebat negara diorang maju je.Idealogi mana pulak ni yang menjadikan kemahiran berdebat ni sebagai asas kemajuan sesebuah negara bangsa.

      Cybertompah burit KJ ni elok korang baca buku Lateral Thingking tulisan Edward De Bono.Dekat situ ada cerita macam mana asal usul debat ajaran Plato yang boleh membantutkan kemajuan fikiran manusia.Siki-sikit debat,sikit-sikit debat.Macam bulu telo lebat.PtuiiiHHHH...!!!!!!


      ANONYMOUS(KEJORA) JUNE 28, 2013 AT 11:37 PM
      Kalau gitu ... tu ... apa nama ... apa nama ... yg pencen tu ... apa nama ... apa nama ... dari Spore tu ... apa nama ... apa nama ... Osman Awang ... ka ... apa nama ... apa nama ... ntah lupa dah nama dia ... mungkin salah seorang apa nama ... apa nama ... upahan dia lah ...


      OTHAMAN AHMAD JUNE 28, 2013 AT 11:57 PM
      Anonymous June 28, 2013 at 10:34 PM menyatakan,
      "Gua ni memang lama dah dok promot KJ ni … tapi kerap kalinya kena hentam je … pas tu stop sat … KJ ni memang idola gua … Ini dah nampak ramai yg sealiran dgn gua, beranilah gua nak buka mulut semula …"

      Komen saya, Othaman Ahmad:
      Astaghfirullah.........anak muda ini faham tak erti perkataan 'idola' yg dicedok dari perkataan Inggeris 'idol'? Idol itu maksudnya pemujaan patung. Pemujaan terhadap patung atau orang adalah haram dan syirik dalam Islam. Contohnya.....Nabi Muhammad SAW adalah mentor kita tapi bukan idola kita. Inilah tahap kedaifan angkatan Melayu Baru/Liberal yg kononnya progresif dan maju. Pengalaman & pengetahuan tak seberapa tapi dah berlagak pandai. Bila bercakap tak agak-agak, ikut hati tapi tak pakai otak.

      Padam
    29. Anonymous (KEJORA) June 28, 2013 at 11:05 PM
      Gua terfikir memang ramai kalangan tokoh umno yg lama, agak iri hati dgn kenaikan mendadak anak muda ini (KJ) ... Mereka menggunakan pelbagai dakyah kasar dan halus (perang saraf) untuk menjatuhkan KJ ...Antara kaedahnya ialah menggunakan blogger umno sendiri (upahan) ... untuk mempropagandakan hal2 lama bagi membangkitkan kebencian ahli2 umno kpd dia ..Selain blogger ... aku rasa di kalangan followers pun ada juga yg makan upah ini ... di kalangan penganggur dan orang2 pencen ...

      OTHAMAN AHMAD JUNE 29, 2013 AT 12:31 AM
      Ewahhh......pukul dayak sindir koboi nampak.
      Saya selaku rakyat Malaysia memang menerima nikmat hasil budi UMNO tapi sesen upah pun tak pernah menerima. Cukuplah dengan nikmat DEB, amanah saham, pendidikan percuma bagi anak2 saya dan paling tak ternilai adalah ketuanan/maruah bangsa sebagai Anak Melayu (tidak pernah saya rasakan sewaktu di Spura). Sejak dulu lagi (walau ada jawatan dlm UMNO) saya tak pernah terhegeh dan rakus untuk mendapatkan sesesuatu dari UMNO. Sejak awal saya berhjrah ke Malaysia, saya hanya mencari sesuap nasi berkhidmat dgn pelabur Asing sampai lah ke usia persaraan.

      Nah......saya sudah bentangkan fakta-fakta pada awal entry saya kenapa Khairy Jamaluddin tidak layak jadi pemimpin UMNO. Anda yg menjadi penyokong KJ seharusnya memberi hujah, bukan hanya komen kosong tak berfakta. Berikan satu saja sumbangan baktinya yang sungguh bermakna kepada orang Melayu & Negara. Apa yang saya nampak dia gagal menjalankan peranannya sebagai Ketua Pemuda UMNO M'sia menjelang dan sewaktu kempen PRU 13. Malah ketika UMNO diserang hebat ketika itu, dia bersikap membisu & tenggelam punca. Hanya setelah habis PRU 13, barulah dia menyibuk & berlagak hero dgn karnival belia & sukannya. Harap penyokong setianya menyahut cabaran saya.

      KJ adalah perompak kekayaan Negara untuk perutnya dan seperti Anwar berangan-angan menjadi Perdana Menteri Malaysia dgn cara licik lagi menjijikkan!

      ANONYMOUS (KEJORA) JUNE 29, 2013 AT 12:35 AM
      Ketua pemuda samanya ketua putera bergandingen ...
      Waduh ... cocok amat ... gantang bangat .. Gue lihat ini gandingen yg mantep sekali .. Bakal bawak pembaharuan dlm kepimpinan politik Melayu ...

      ANONYMOUS (KEJORA) JUNE 29, 2013 AT 12:43 AM
      Heran benerr ... kok tiba2 bapak Othaman terasa pedas??
      Pepatah Melayu baru ada bilang: "Siapa yg makan Maggie, dialah yg rasa pedas!!" Barengkali bapak Othaman ni banyak makan maggie ... kalo nggak benerr, ada mungkin bapak terlebih telan obat ...

      Anonymous (KEJORA) June 27, 2013 at 4:53 PM on Jonker Walk Satu Keturunan Dah Melalak.
      The other 2 ?? or the other 3 rascals ...??? What authority do you have to ask others to shut up? What a childish narrow minded pensioner ... what a pity UMNO is having this old culprit as a supporter ... damn shit you ... Don't always think that you're really smart ...Bapak ini cumanya berani dari jauh ... senantiasa dlm serba salah ... takutkan sama tun pun ada... takutkan juga samanya followers desperado gila geng anti mamak ... orang penakut nggak punya pendirien tetep ...

      OTHAMAN AHMADJUNE 29, 2013 AT 1:26 AM
      Bravo pal.... at last you've revealed your true self that you're not a genuine Indonesian but another opposition sympathizer rascal . Not bad eh.... your English is quite good, you know...! However sorry to say that your bahasa Indonesia is like cow dung. For heaven sake, stop polluting B. Indonesia and making your self like a bloody fool.

      So.... I suggest if you want to exchange notes with this childish narrow minded pensioner, please do so in the appropriate language.... i.e. Bahasa Melayu or English Language. Good day & regards.

      Padam
    30. REENTRY CAPSULE JUNE 29, 2013 AT 1:53 AM
      Tuan Othaman Ahmad,
      ► CyberTrompah Menteri Bintang Kejora ni semuanya level NGENTOT je.Tuan Othaman dah bentangkan facts and figures pasal Kejora semua senyap membisu macam BURIT LEMBAM.Tapi tadi bukan main BERDEBAT,BERDEBAT,BERDEBAT,BERDEBAT.Bila dah ajak berdebat semua NGENTOT je macam PATUNG BIOL.

      ► Satu lagi Mat Jawa ke Mat Indon yang selalu cakap Indon cocok ganteng ayam penyet apa lancau tu adalah orang yang sama yang selalu bersajak dan berpuisi pasal Kejora di dalam blog ni.

      ► Kesemua mereka mungkin dari Unit Cyber Bintang Kejora Bergermerlapan Di Angkasaraya". ChaiiiTTTT...!!!!!
      Terima KaseeeYYY...!!!!

      OTHAMAN AHMAD JUNE 29, 2013 AT 3:00 AM
      Terima kasih kembali Sdra Reentry Capsule......

      Sampai ke saat ini belum nampak pun peminat KJ memberi komen balas dgn hujah/fakta bernas. Yang hanya pantun atau komen merapu kosong saja.

      Anda benar.....orang Jepun tak perlu berdebat untuk maju. Debat ini hanya layak di peringkat sekolah dan kita mahu RESULT not NATO (No Action Talk Only). Saya pernah bekerja dgn 2 syarikat gergasi Jepun bertaraf dunia dan rata-rata pemimpin-pemimpin korporat Jepun cukup menghormati Malaysia, terutama kehebatan Tun Dr. Mahathir.
      Sekarang dah hampir jam 3.00 pagi..... masih belum nampak kelibat peminat KJ dgn hujah mereka yg bernas untuk menangkis statement saya.
      Salam hormat dan Assalamualaikum........
      Ikhlas dari
      Othaman Ahmad
      Speaking Without Prejudice, Fear or Favour for the sake of Agama, Bangsa & Negara.

      ANONYMOUS (KEJORA) JUNE 29, 2013 AT 7:22 AM
      Waduuhh ... segerr benerr bangun awal begini ... walo cuti nggak kerja ... jadi tebiat gue bangun awal ...

      Gue agak si bapak (ayam) pencen samanya si ‘ice capsule’ pastinya masih liat berdengkurr di kamar ... maklumlah jadi museng ... malem2 nggak tidur ... cari maken ... hasil upahan ... Bangun nya nanti jam 1.00 tgh hari ... subuh dinasurr pastinya, bukan subuh gajah lagi ...

      Gue bingung banget ... kok apa-an gue di nyangkutin nya samanya ‘English’ atau ‘debat’ ... Pelik benerr ye orang2 ini ... baru pertama kali gue ingin numpang bicara dalem blog pk ini ... udah dicerca-cercaan ... emangnya gila & kurang tamadun bajingan2 ini ...

      Gue jalan dulu lah ... mahu tela’ah Quran dgn hadis sedikit sebanyak ... lepas tu mahu nonton U-tube kuliah agama ... Wali Ajis ke ... Wali Ajhar ke ... Wali Haron ke ... Wali Asri ... lebih banyak faedahnya ...

      ANONYMOUS (KEJORA) JUNE 29, 2013 AT 7:36 AM
      ReentryCapsuleJune 29, 2013 at 1:53 AM,
      Tuan Othaman dah bentangkan facts and figures ...
      but you have exposed quite a lot of 'fucks and fingers' ...

      you and that retired chap seems to have a very closed strategy and very strong tied network ... the only is that your approaches and your styles differs very much ... try to synchronize or coordinate ...


      Padam
    31. DIALOG ANTARA SAYA & KEJORA DI BLOG PARPUKARI:

      ANONYMOUS (KEJORA) JUNE 29, 2013 AT 8:09 AM
      Penggabungan ECM Libra dan Avenue Capital Berhad selepas KJ mempunyai pegangan saham di ECM Libra?

      Tahun 2006, Avenue telah membuat mesyuarat agung luar biasa (EGM) bagi mendapatkan persetujuan penggabungan ECM Libra & avenue. Sekiranya ianya merupakan sesuatu yang dirancang oleh pihak Kerajaan dan bukan satu tindakan yang bijak atau menguntungkan semua pihak, sudah pasti pemegang saham minoriti yang meliputi syarikat perlaburan antarabangsa tidak akan memberikan persetujuan mereka.

      Namun, EGM tersebut telah mendapat persetujuan jitu dari semua pihak selaras dgn matlamat pihak Kerajaan bagi penggabungan beberapa syarikat kewangan bagi menjadikan ia "universal broker" dan akhirnya menjadi Bank Perlaburan.

      Pihak Kerajaan, melalui Kementerian Kewangan dan Bank Simpanan Nasional, mempunyai 29.5% saham Avenue dan tidak mempunyai pegangan saham yang mencukupi bagi merealisasikan transaksi penggabungan ini tanpa persetujuan pemegang-pemegang saham yang lain.

      ECM Libra telah sejak sekian lama membuat beberapa opsyen penggabungan sebelum KJ membuat keputusan bagi membeli saham syarikat berkenaan selaras dengan pilihan yang diberikan kepadanya selaku eksekutif syarikat tersebut. Fitnah mainan orang tua2.

      ANONYMOUS (KEJORA) JUNE 29, 2013 AT 8:20 AM
      Udah lah Pak Man ... usah emosi banget sama itu KJ ... ayuh Pak Man ... gunung merapi mahu meletup ...

      PANAS BERAPI! DAP TERUS TINDES MELAYU ISLAM BILA MEREKA MAHU BAZERR RAMADAN DITUTUP!
      Tunggu apanya lagi Pak Man … ayuh terjah …

      ANONYMOUS (KEJORA) JUNE 29, 2013 AT 8:28 AM
      Ndon 8:20am ….. apa muslihat kamu sebenerr nya?
      Kok Pak Man sedang enak tidur mahu dipelawa bikin onar … mencarut dan bikin dosa …
      Bierrkan dia … dia mahu istirehat …
      Gue kasihan amat sama ini orang tua … dia nggak cukup tidurr … lantaren banyak berjaga untuk mengarang dan menulis …
      Kita nunggu aja … barengkali dalem jam 3.00 ptg nanti … dia bangun … pastinya dia akan nulis semula …

      ANONYMOUS JUNE 29, 2013 AT 8:31 AM
      Gue lebih cemas kalo si ‘capsule’ udah bangun ... kalo bisa didengerr suara dia ... pastinya gue cari kapes, sumbat samanya gue punya lobang telinga ...

      ANONYMOUS (KEJORA) JUNE 29, 2013 AT 8:35 AM
      Buat seketika, itu lu nggak perlu cemess ... si ‘capsule’ ini barengkali jam 7.00 malem nanti belum pasti bangun nya ... udah lalok gila ...

      ANONYMOUSJUNE 29, 2013 AT 8:42 AM
      IndonymousJune 29, 2013 at 8:28 AM
      Gue kasihan amat sama ini orang tua … dia nggak cukup tidurr … lantaren banyak berjaga untuk mengarang dan menulis … ??????
      Pak Man mana ada perlu mengarang ... jaman moden, jaman interrnet ... bikin copy & paste aja ... pantasnya lah dia ngeluarin hujah mahu pun cerita berjela-jela ...

      OTHAMAN AHMAD JUNE 29, 2013 AT 11:23 AM
      Istilah GUNUNG MERAPI MELETUP tidak ada dalam perbendaharaan kata-kata bagi orang Indonesia. Biasanya orang Indonesia sebut GUNUNG MERAPI MELETUS...!

      Inilah akibatnya kalau anak hingusan (Melayu Baru Liberal) berlagak pandai. Kan dah kena tangkap basah cuba menipu dan menegak benang basah....!!!

      OTHAMAN AHMAD JUNE 29, 2013 AT 11:44 AM
      Heran...... bagaimana dan dari mana si KJ dapat duit berjuta-juta membeli saham-saham tersebut sedangkan kita tahu dia budak setahun jagung (baru masuk alam pekerjaan & juga bukan dari golongan keluarga jutawan)...????? Tak tahulah kalau Tun Dol ambil duit dari perbendaharaan negara bagi kat menantu kesayangan dia. Ataupun si Wahid Satey (bekas CEO Telekom M'sia dan Maybank) sahabat karibnya itu dgn murah hati bagi kat KJ.

      Jawab ya, wahai peminat setia KJ, jangan tak jawab. Penonton semua tengah khusuk mendengar perbincangan kita ini. Harap jangan potong stim.......

      Misteri..misteri..misteri.."hebat si Kitol Jahanam" ini.

      Padam
    32. OTHAMAN AHMAD JUNE 29, 2013 AT 12:03 PM
      Anonymous June 29, 2013 at 7:36 AM stated:
      "you and that retired chap seems to have a very closed strategy and very strong tied network ... the only is that your approaches and your styles differs very much ... try to synchronize or coordinate ..."
      ------------------------------------------------------------
      Response from Othaman Ahmad:
      Reentry Capsule + Othaman Ahmad? Oh yesss...what an amazing team we are, a combination of young & old, i.e. strength + wisdom. Soekarno in his famous words once said, "Give me 10 youths and I will conquer the world under my feet", Got it.....??????
      Reentry Capsules & me maybe different in approach, but we are fighting for the same ultimate goal.

      Padam
    33. ANONYMOUS (KEJORA) JUNE 29, 2013 AT 12:12 PM
      Sukarno udah conquer mana Negara bung?
      Indon udah kena kongkeq ada lah ...

      OTHMAN AHMAD JUNE 29, 2013 AT 2:24 PM
      Sukarno adalah diakui Pemidato Terhebat Kelas Dunia mengalahkan Mussolini dari Italy. Pidato dan seruannya amat mengesankan hingga rakyat bangkit dgn cangkul & bambu runcing menentang Belanda dan Inggeris. Itu sejarah dan tak dapat kita nafikan. Namun.....setelah dia berkuasa menjadi Presiden, negara Indonesia hancur lebur, tersisih dari masyarakat antarabangsa, ekonomi negara lingkup hingga menjadi bankrup dan paling menyedihkan memusuhi & memerangi saudara serumpun seagama Malaysia. Itulah padahnya apabila beliau menerapkan fahaman Liberal (Kesetaraan) yakni, agama itu semua sama tarafnya, komunisme & agama disepadukan di bawah panca sila. Akibatnya, haram & halal tidak lagi jadi pedoman hidup malah kahwin campur tanpa tukar agama berleluasa di Indonesia sehingga kini.

      Inilah fahaman yg didukung oleh Ad Dajal Malaysia, si Anus Ibrahim yg mahu diterapkan di bumi Malaysia. Setelah sekian lamanya Malaysia menikmati kemakmuran & keamanan di bawah pentadbiran Tun Dr. Mahathir, Malaysia mula mengalami keadaan buruk apabila Tun Dol melepaskan Anwar Dajal dari kandang tahanan, konon mahu jadi pemimpin baik, popular, liberal tidak racist dan bukan diktator. Tahu-tahunya, Tun Dol terkena kualat/kutukan karma akibat pengkhianatan dan pendurhakaan terhadap Tun Dr. Mahathir. Akhirnya, Tun Dol dipecat dgn hormat dan digantikan oleh DS Najib Razak. Bertambah malang lagi menimpa Malaysia apabila DS Najib menerima pakai penasihat-penasihat 'Inner Circle' Tun Dol dan membela/memelihara seorang lagi Dajal, si Khitol Jahanam dalam barisan kabinet kitchennya Habis kekayaan negara dikaut rakus oleh Melayu Baru Liberal, sementara rakyat miskin hanya digula-gulakan dengan Brim RM500 saja. Sepertimana Tun Dol, DS Najib menjadi pemimpin Lembik dan berterusan mengikut telunjuk desakan puak-puak pembangkang yang mahu menumbangkan Kerajaan UMNO Melayu. Dosa terbesar Najib kini adalah pemansuhan senjata ampuh "ISA" oleh beliau sehingga Kerajaan pimpinannya tidak terdaya langsung untuk bertindak tegas terhadap kebiadapan Melayu penderhaka, cina & keling laknat yang telah menghina & menghinjak-hinjak martabat Islam, Melayu, Kesultanan dan Negara.
      Salam Hormat & Ikhlas dari
      Othaman Ahmad

      OTHAMAN AHMADJUNE 28, 2013 AT 7:56 PM
      Najib....... you and all the Ahli Majlis Tertinggi UMNO shed tears the first time when Tun M announced his resignation as UMNO President. Me too as well the majority Malays. But it becomes clear now that your tears, were crocodiles tears. Why did you betray Tun M's successful vision and opt for Tun Dol's failed inner circles advice?

      Tun M is a great leader. Tun M is full wisdom. Tun is visionary. If not for his foresightedness, we would not be able to blog here. In fact Tun is paying a hefty price for his own good deeds. Mereka yang mengutuk-ngutuk Tun M adalah mereka yang memanfaatkan wawasan Tun M! Jadi berterima kasihlah kepada Tun M dengan menyatakan sokongan kepada beliau for the sake of our country and our children's future.


      Padam
    34. OTHAMAN AHMAD JUNE 28, 2013 AT 8:10 PM
      TDM himself used to say during his time when Cabinet members etc supported him, he had thought they supported what he planned to do, not blind support, just because of him, like what he described as "low quality" support from current Cabinet members to AAB. Now he knows the real reasons why they supported him during his premiership.

      Mind you, don't tell us people who worked with TDM right until the end like the late TS Nordin Sopiee and TS Azizan...surely these quality personalities, they are not simply yes-men, right?

      At least TDM, once he decided to do something, he would stick to it. Do you see consistency and stickability in AAB's administration?

      People may deem it as dictatorship, but it is subjective my friend. During his 22 long years of prime ministership, did he not have a single political and other opponent? No crises that he had to many times very painfully endure but simultaneously still put his focus to the task of governing and leading, taking Malaysians forward...

      Guided democracy (demokrasi terpimpin) of course but surely not dictatorship along the lines of Saddam Hussein or Hitler.

      ANONYMOUS (KEJORA) JUNE 28, 2013 AT 10:00 PM
      Dahlah tu...rezki dia..bg dia peluang tak usah ungkit soal bangsa...semua kita yg mngucap 2 kalimah syahadah akan brtemu di Pdg Masyal..ini dh hampir hujung Syaaban dan Ramadhan sdg menanti;elok kita brsatu.

      REENTRY CAPSULE JUNE 28, 2013 AT 10:22 PM
      PtuiiHHH...!!!! Woi Parpu Kari Kachang Dhal Kasi Taruk.Apa cerita pasal Joker Joke Street Fighter Fake Product Made In China tu.Hari tu Surat Pekeliling Rasmi Ketua Menteri Melaka kata Pasar Joker Fake Product tu DIARAH TUTUP.Last-last Ketua Menteri Melaka pulak turn the table cakap macam Keling.Ker Surat Pekeliling tu yang tulis macam Keling.Last-last kau buat posting mamak keling ni pulak.Dia ni dulu pengangkat martabat Mat Rempit sehingga langit ke-7 + suka pergi oversea atas alasan bantuan kemanusian.Padahal kat KL ni melambak aku tengok golongan bergelandangan dan miskin bandar yang perlu dibantu.Oversea jugak yang dinampaknya.Seronok sangat naik kapal terbang konon pergi outstation ke.PtuiiiiHHHH....!!!!!

      Hindarf Keling Paria yang kata Bangsa Pemerintah Melayu melakukan Ethnic Cleansing pun Ah Jib Ah Go Go dah lantik jadi Menteri ke Senator ke apa lancau duduk Putrajaya.Yang level setinggan ni mengundi BN bagai nak rak cuma dapat TAIK CIRIT jer la.Dengar cerita Nge Yen Yen Ex Menteri Pelancongan dulu Nazri WallaWeh lantik dia jadi timbalan.PtuiiiHHH...!!!! Sekian, Salam Bercili Kasi Taruk.

      ANONYMOUS (KEJORA) JUNE 28, 2013 AT 10:45 PM
      Terimalah hakikat...malaysia kita ada berbilang kaum...

      REENTRY CAPSULEJUNE 28, 2013 AT 10:53 PM
      Hakikat diterima.Tetapi bangsa lain juga perlu terima hakikat apa yang termaktub di dalam Perlembagaan mengenai kedudukan dan keistimewaan orang Melayu.BABI HANJENG yang tidak mahu menerima hakikat sehingga berani nak mansuh sini mansuh sana sampai kita orang Melayu tinggal Spender Stopa je.

      ANONYMOUS (KEJORA) JUNE 29, 2013 AT 11:30 AM
      Mat2 Indonymous sekelian:
      Masa si pencen & si capsule tengah tidur nyenyak ni lah korang paku & taji habis sama dia dua orang ... lain kali gua bagi nasihat ... timing nak balun dua ekor tu ialah antara jam 6.00 pagi hingga 6.00 ptg ....mlm jgn cari pasal ....
      Dia orang berjaga dari mlm sampai dekat ngan subuh ... berpakat baik sungguh nampak dua ekor mangkuk tu ...

      Anonymous (KEJORA) June 29, 2013 at 9:41 AM
      Anon 9:14 am,
      'jin nalis pencen' tu akan wak keluar 'facts & figures', copy paste dari kitab TDM nya ... manakala
      'real andtry capsule' pula akan wak keluaq 'fucks & fingers' copy paste dari kepala otak biul dia ...
      maleh lah nak layan dua ekoq tu .....

      OTHAMAN AHMAD JUNE 29, 2013 AT 12:48 PM
      Rusak bangsa kerana bahasa. Entah apa-apalah spesi di atas merepek meraban...agaknya sekolah sampai setakat sekolah Melayu darjah 6 ke? Hanya tahu melempar komen kosong tanpa hujah dan fakta.

      Padam
    35. Anonymous (kejora) June 29, 2013 at 11:30 AM
      Mat2 Indonymous sekelian:
      Masa si pencen & si capsule tengah tidur nyenyak ni lah korang paku & taji habis sama dia dua orang ... lain kali gua bagi nasihat ... timing nak balun dua ekor tu ialah antara jam 6.00 pagi hingga 6.00 ptg .... mlm jgn cari pasal ....Dia orang berjaga dari mlm sampai dekat ngan subuh ... berpakat baik sungguh nampak dua ekor mangkuk tu ...

      OTHAMAN AHMAD JUNE 29, 2013 AT 1:03 PM
      Ehh....ehh....ehh.....dah jadi pandai mengumpat pulak macam 'makcik-makcik tua' suka jaga tepi kain orang. Tak de hormat langsung pada orang tua, pakai kata 'mangkuk' pulak tu, biadab...! Young man.... do you realise what 'mangkuk' mean in Japanese? There are 2 words that we should refrain from uttering to Japanese, i.e. 'Mangkuk' & 'Cincin'. Go & search in the dictionary.This is my first lesson for your goodness sake for today.

      Padam
    36. ANONYMOUS JUNE 29, 2013 AT 1:21 PM
      1.mengapa asyik salahkan pembangkang!!mereka adalah PEMBANGKANG!!mereka tidak punyai kuasa untuk mengubah sesuatu sistem yang sediaada!!Sistem yang ada sekarang diterajui oleh kerajaan yang diketuai oleh bn!umno!najib!!
      2.Segala kelemahan yang ada sekarang berpunca dari kelemahan kerajaan sekarang!!ketua kerajaan sekarang ialah najib!!Najib sepatutnya bertanggongjawab terhadap segala kelemahan yang wujud sekarang!!kalau tidak mahu bertanggongjawab!!tak payah jadi ketua!!
      3.Sebelum Pru 13!!najib mendewa-dewakan orang cina!tenguk contoh di penang dan diSelangor!!di selagor dia janjikan berbagai-bagai janji pada orang cina!!orang melayu selangor macam dipinggirkan!!akhirnya dia telah dikelentong oleh orang cina!
      4.Kes kugan!!faktanya terjadi akibat kelemahan sistem yang diamalkan oleh najib!!kes namewee dulu!mengguris orang melayu!!namewee di HEROkan!Pengetua melayu di tukarkan!!
      5.rasanya puak-puak yang cara hidupnya macam puak kapiaq mesti disingkirkan dari umno!!!

      OTHAMAN AHMADJUNE 29, 2013 AT 3:02 PM
      Saya sokong & amat setuju dgn pendapat sdra Anonymous June 29 at 01:21 PM.

      Kita harus ambil iktibar terhadap keadaan yang menimpa negara jiran Indonesia dek cetusan ilham bekas Presiden Indonesia, Bung Karno, iaitu menyepadukan semua agama & kepercayaan di bawah satu pancasila. Sehingga kini negara yg dulunya masyhur & mendapat karamah berkat Wali Songo kini tak putus-putus ditimpa bencana dahsyat dan pertumpahan darah sesama bangsa.

      KIni fahaman Liberalisme/Pluralisme yg menjahanamkan itu mahu diterapkan oleh ketua pembangang, si Ad Dajal Anus Ibrahim. Fahaman Melayu Baru Liberal (Kesetaraan) yakni, agama itu semua sama tarafnya, penghapusan institusi raja-raja, hak istimewa Melayu/Bumiputera kononnya sudah kolot dan ketinggalan zaman. Akibatnya, haram & halal tidak lagi jadi pedoman hidup.... bebas untuk murtad, kahwin campur tanpa tukar agama, kahwin tanpa nikah asal suka sama suka, dan yang paling menjijikkan kahwin sesama jenis yg menjadi amalannya sejak di MCKK lagi mula berleluasa di bumi Malaysia. Adakah fahaman sedemikian menunjukkan ianya progresif dan memfaatkan?

      Inilah fahaman yg didukung oleh Ad Dajal Malaysia, si Anus Ibrahim yg mahu diterapkan di bumi Malaysia. Setelah sekian lamanya Malaysia menikmati kemakmuran & keamanan di bawah pentadbiran Tun Dr. Mahathir, Malaysia mula mengalami keadaan buruk apabila Tun Dol melepaskan Anwar Dajal dari kandang tahanan, konon mahu jadi pemimpin baik, popular, liberal tidak racist dan bukan diktator. Tahu-tahunya, Tun Dol terkena kualat/kutukan karma akibat pengkhianatan dan pendurhakaan terhadap Tun Dr. Mahathir. Akhirnya, Tun Dol dipecat dgn hormat dan digantikan oleh DS Najib Razak. Bertambah malang lagi menimpa Malaysia apabila DS Najib menerima pakai penasihat-penasihat 'Inner Circle' Tun Dol dan membela/memelihara seorang lagi Dajal, si Khitol Jahanam dalam barisan kabinet kitchennya Habis kekayaan negara dikaut rakus oleh Melayu Baru Liberal, sementara rakyat miskin hanya digula-gulakan dengan Brim RM500 saja. Sepertimana Tun Dol, DS Najib menjadi pemimpin Lembik dan berterusan mengikut telunjuk desakan puak-puak pembangkang yang mahu menumbangkan Kerajaan UMNO Melayu. Dosa terbesar Najib kini adalah pemansuhan senjata ampuh "ISA" oleh beliau sehingga Kerajaan pimpinannya tidak terdaya langsung untuk bertindak tegas terhadap kebiadapan Melayu penderhaka, cina & keling laknat yang telah menghina & menghinjak-hinjak martabat Islam, Melayu, Kesultanan dan Negara.

      Salam Hormat & Ikhlas dari
      Othaman Ahmad

      Speaking Without Prejudice, Fear or Favour, but for the sake of Islam, Melayu & the Nation.

      ANONYMOUS JUNE 30, 2013 AT 2:58 AM
      saya sokong ulasan en othaman dan anon di atas.. tepat sekali.

      Padam
    37. Ko bawa masuk sampah apa ni Osman?
      Begitu banyak sampah buat semak blog.
      Siapa yang nak peduli, ko nak berdebat apa pun dengan siapa pun di tempat lain. Apa perlu ko bawa buat sampah di sini.
      Nanti kalau Kejora terbaca, dia bagi ko gelaran Osman Lori Sampah, kalut ko pula.

      Padam
  2. Di Philippines, Taiwan dan Japan, ada ukiran kayu yang menunjukkan 3 Monyet Tak Boleh Cakap, Dengor dan Tengok itu.

    Bagus kalau belikan dan letak satu dalam pejabat pihak pihak berkenaan yang mewakili pemerintah. Saperti PM, Speaker, Peguam Negara dsb nya.

    Tak kisah beli di mana di 3 negara tuh, sebab tak ada tulisan di atas ukiran itu.

    Untuk Rosmah, cari yang moneyt2 itu bukak semua tangan nya. Tersengah, mengilai ilai.

    Pssst, kasi tahu semua mufti jangan masuk pejabat pejabt itu. Kalau tak, embraced (betul ke eja embarrassed tu?) tengok patung tapi tak boleh kata apa. (Aku kena marah bapak aku satu masa dulu - "kau nak sembah patung tu ke," kata dia).

    BalasPadam
  3. Jadi kita boleh pertikaikan apakah 1MDB ini menjadi begitu rahsia kerana ada kaitan dengan urusan kerajaan atau kerana kaitan dengan MO1 atau Najib ? Di mana kewajarannya 1MDB menjadi Rahsia Kerajaan ?

    Tetapi kalau jenayah berlaku dalam kerajaan, pegawai kerajaan tidak dikehendaki menyembunyi, bahkan kalau dia menyembunyi, itu adalah satu cover up.

    Benda yang disebut dalam parlimen itu adalah public knowledge, sudah pun diketahui oleh semua orang. Dia tidak menyatakan sesuatu, dia menanya. Bertanya berkenaan dengan sesuatu. nak bertanya pun tak boleh kah ?

    Jadi saya nampak pendekar ni, dia cakap lebih. Bila ada orang serang aja, dia tepis. Dia jadi goalkeeper untuk kerajaan. Kerajaan tak payahlah nak tahan bola masuk pintu gol. Dia tolong tahan walaupun tidak ada asas sama sekali.

    Pendapat saya, kalau ada jenayah berlaku dalam kerajaan, menjadi tanggungjawab siapa yang tahu berkenaan jenayah itu membuat laporan kepada pihak tertentu.... samada pegawai tertinggi ataupun kepada polis. 

    Saya berpendapat bahawa Akta Rahsia Resmi ini telah disalahgunakan banyak kali. Laporan daripada MACC, daripada Bank Negara, daripada Auditor General ... itu bukan perkara yang patut dirahsiakan.

    Bahkan DS Najib sendiri berkata, dia menyuruh supaya Auditor General membuat kajian berkenaan dengan kewangan 1MDB, dan lepas itu kita boleh tahu apa sebenarnya yang berlaku.

    Tetapi apabila selesai Auditor General membuat laporan, dianya tidak beritahu kepada kita. Dia ( Najib ) mungkir janji. Dan kononnya perkara ini rahsia kerajaan. Apa yang nak dirahsiakan kerana ini duit negara. Kita tahu dah hilang.

    Benda itu semua pihak sudah mengaku termasuk dunia mengaku bahawa duit Malaysia ini berbilion2 sudah hilang ! Dan kononnya kita perlu ... jangan bercakap, jangan sentuh perkara itu.

    Ini bukan tujuan Akta Rahsia Kerajaan.

    BalasPadam
  4. Aku ada terbaca sabelom ini, tak ingat di mana -

    Sesuatu perkara itu tidak jadi Rahsia melainkan dah di cap begitu jika dokumen, atau di istiharkan begiitu, jiia bukan dokumen.

    Tak perlu Jemaah Menteri membuat keputusan merahsiakan sesuatu. Pegawai biasa sahaja boleh mengecap apa dokumen (surat dll) yang di tulis nya.

    Di PDRM, segala apa yang berkaitan dengan usaha menyiasat, mengintip penjenayah ada lah Rahsia. Kalau tak, orang lain tahu, cabut lah penjenayah sabelom boleh di tangkap.

    Di Jabatan Jabatan lain, kalau apa yang di tulis itu ada kaitan dengan keselamatan negara, itu di cap Rahsia. Contoh nya, berkenaan kapal China di dapati masuk perairan Malaysia.

    Tapi, pasal menyeleweng dan mengsonglap 1MDB, biasa nya tak Rahsia. Tapi bila ada saja niat nak seleweng dan songlap, hampir semua nya jadi Rahsia lah.

    Maka, Hassan, "Pengerusi Cari Makan" PAC pun capkan Rahsia lah apa yang melalui tangan nya. Tak mahu di bocorkan takut nanti skandal jadi lebih besar kpd boss dia, hilang lah periuk nasi "cari makan dia".

    Pandikar Amin dah di hebahkan Tun Dr Mahathir pernah mengata tak senang hati dengan pemerintahan Najib. Nak letak jawatan, tak jadi. Maka, nama dia sudh jadi suspek di kalangan puak Najib.

    Oleh itu, kena lebih usaha lah dia nak nunjukkan dia nak ngampu Najib. Dengan yang demikian, kot lokasi jamban khas untuk dia di dalam Pejabat nya (orang besar besar ada jamban khas) pun di Rahsiakan nya. Takut Pembangkang masuk nak tumpang kencing ke berak di jamban dia.

    Astaghfirullah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tun Mahathir dg Tun Abdullah pun dia tak suka.
      Dg DSAI lagi la tak suka. Sampai lebam mata Dsai

      Padam
    2. Tun M tak suka perompak

      Padam
    3. Anwar rompak APA
      Abdullah rompak APA

      Padam
    4. Tong Mahataik tak suka perompak, tapi dia suka merompak...

      Cer gi tengok link ni:
      http://buletinsengal.blogspot.my/2015/12/cina-dap-buat-laporan-sprm-tun-dr.html

      Padam
    5. Tun mahadey tak suka najib rompak 1mdb...Tun dollah pm depan tabir..KJ pm belakang tabir..projek2 besar dia kaut..Anwar di kelilingi orang yg nak jatuhkan madey..dap repot sprm..sprm siasat tak?kalo tn madey rompak repotlah polis/sprm...dia mana ada kuasa lagi nak sekat mcm najib..mudah jer kan..tak payah melalak...

      Padam
    6. Caii babi Matdey, 4.39 ini anak tuhan harun yang pondan
      Kalu tak salah cai babi ni hanya kerja lori punya kelindan
      Awal tadii dia tidak keluar sebab sibuk mekap berdandan
      Kini baru mula nak menyalak bila dah siap pasang badan

      Padam
    7. Merapu dan. pondan pengecut tulah CV ko..ha30x

      Padam
    8. Cai jing jibo 5.29 ini anak anjing yang pondan
      Kalu tak salah cai babi ni hanya kerja lori punya kelindan
      Awal tadii dia tidak keluar sebab sibuk mekap berdandan
      Kini baru mula nak menyalak bila dah siap pasang badan

      Worf worf

      Padam
    9. Ooo kola kawan tuhan harun pondan pengecut yg takut nak tangkap cina perompak jholo tu..tapi merapu no 1..paling hebat..kikikik

      Padam
    10. copy cedok punya bo layan
      hanya layan yg ori
      kih kih kih..

      Padam
    11. Tangkap dulu cina perompak..malu melayu takut cina

      Padam
    12. Caii babi biol 6.28 ini, dedak Matdey dah banyak dia cilok
      Babi ni tiada didikan, bahasa kurang ajar tak pernah elok
      Si dungu ni hantam apa saja asal boleh kenyang temolok
      Semasa ikut Matdey gii jumpa Nuat, jubor diia kena jolok

      Padam
    13. Caii jing jibo 6.37 ini, dedak Jibo dah banyak dia cilok
      Anjing ni tiada didikan, bahasa kurang ajar tak pernah elok
      Si dungu ni hantam apa saja asal boleh kenyang temolok
      Semasa ikut Jibo gi jumpa Jho Low, jubor diia kena jolok

      Padam
    14. Tangkap dulu cina perompak..malu melayu takut cina..sembang kencang nak jaga tembolok..

      Padam
    15. maaf
      dungu punya copy cedok bo layan
      hanya layan yg ori
      kih kih kih…

      Padam
    16. Saudara2 1:48 dan 2:11

      Benar sekali pndpt saudara berdua.

      Kisah tentang pendekar mendapat jamban di pjbtnya bukan rahsia pun. 1 Malaysia dah tahu.

      Tapi bila diceritakan semula oleh sdr 2:11 ia kedengaran amat lucu disebabkan kelihatan bahawa itulah harga diri seorang pendekar yang kononnya amanah dan mulia tapi sebaliknya, hanya sebuah jamban.

      Murah sekali harga pendekar di bawah kepimpinan panglanun Bugis.

      Padam
  5. STRATEGI MENJADI SEMASA USA MENGUNDI
    ABAD INI ABAD ASIA TIMUR YANG MAJU
    OBAMA DAH PERGI HILLARY/TRUMP BELUM DIUNDI
    MALAYSIA SUDAH DAPAT SEKUTU BARU

    OBAMA PERGI ..NAJIB MENINGGALKAN SI PEMBULI
    NEGARA KECIL INI TIDAK MAHU DIBULI LAGI
    MACAI DAN BARUA YAHUDI YANG ADA DISINI
    TERKKEJUT DENGAN TINDAKAN YANG BERANI

    BARUA YAHUDI TERDESAK LAGI
    CEMAS DAN GELABAH MENGUASAI DIRI
    MALAYSIA AKAN LEBIH MAJU LAGI
    BERSAMA RAKAN KONGSI TERMAJU DI ABAD INI

    Kikikiki... harap Kjaan meujudkan Bank Negara ke 2 untuk berurusan dengan Pakatan BRICS ... di mana fungsi Bank Negara sekarang berkerja dibawah telunjuk barua yahudi Rothchild dlam menetepkan nilai tukaran matawang ... faedah riba haramjadah dan ternsaksi urusan dagangan ...

    Sekiranya Bank.Negara ke 2 di ujudkan untuk urusan dengan Pakatan BRICS... maka peranan Bank Negara yg sedia ada dikecilkan peranannya....


    Masa tu insyallah yahudi rothchild ... soros ..dan barua barua yang sediada dinegara ini akan ditangkap dan dihukum...
    Teori pertama yang dicadang utk rapatkan diri dengan Pakatan BRICS sudah jadi kenyataan...
    harap terori ini menjadi kenyataan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bsi tutup cawangan di Singapore nak salah akan 1mbd nampak sangat bsi tak cekap menguruskan bank bsi itu.

      Dan tengok berita ini
      http://pakdin.my/budaya-china-keluarga-pemimpin-dijemput-sama-dalam-lawatan-rasmi-termasuk-semasa-mahathir-menjadi-pm/

      Padam
    2. Haha..bongok punya mangkok hayun tak habiz2 dgn teori yahudi bagaii...buka sikit minda tuu...dlm tak sedar mohd najib sendiri yg undang yahudi menerusi 1mdb..dah tua pun bongok..kikiki ketawa zaid komedi..prOoTt💨💨💩💩🐷

      Padam
    3. Najib baru tahun ni kenal cina balaci dah melalak..sekarang najib masih barua yahudi..ko nak belit plak..pinjaman bank yahudiblm setel..MC D blm dihalau dari malaysia..

      Padam
    4. apa ke benda ko meraban merapu ni babi sewel matdey 4.47?

      Padam
    5. Ko y gsewl merapu..tak ngaku plak pondan pengecut yg takut sangat nak tangkap cina jho lo perompak..kkikik

      Padam
    6. Caii babi Matdey, 6.24 ini anak tuhan harun yang pondan
      Kalu tak salah cai babi ni hanya kerja lori punya kelindan
      Awal tadii dia tidak keluar sebab sibuk mekap berdandan
      Kini baru mula nak menyalak bila dah siap pasang badan

      Padam
    7. Kawan tuhan harun pondan pengecut takut cina jho lo...merapu no1..kikiki

      Padam
    8. Cai jing jibo 6.21 ni kacang jer semua orang persenda
      Sbb cai anjing sekor kat atas ini memang yilek ilmu di dada
      Itu jer yg cai anjing sewel ini tahu yg lain abok pun tak ada
      Dia ni adalah pakar taik, taik palat, taik kucing, taik kuda

      Padam
    9. dungu punya copy cedok bo layan
      hanya layan yg ori
      kih kih kih…

      Padam
    10. Gi tangkap cina perompak dulu..cakap berdegar2..pengecut..bikin malu melayutakut nak tangkap perompak cina

      Padam
    11. Caii babi biol 6.39 ini, dedak Matdey dah banyak dia cilok
      Babi ni tiada didikan, bahasa kurang ajar tak pernah elok
      Si dungu ni hantam apa saja asal boleh kenyang temolok
      Semasa ikut Matdey gii jumpa Nuat, jubor diia kena jolok

      Padam
  6. Saya amat yakin Najib & Rosmah sebelum berangkat ke Republik China, telah berpesan & mengarahkan Speaker Pandikar Lapok ini jangan biarkan sesiapapun membangkitkan isu 1MDB yg tersangatlah sub-berKUDIS di parlimen. Sementara AG Ronggeng Pandir & KPN Khalid diberi kuasa untuk menahan di bawah akta-auta 'SOS-ROSMAH & OSA-Ordinans Rahasia Silit-Kelentit' kepada sesiapa yg ingkar.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah tengok berita ini he.he.he
      http://pakdin.my/budaya-china-keluarga-pemimpin-dijemput-sama-dalam-lawatan-rasmi-termasuk-semasa-mahathir-menjadi-pm/

      Padam
    2. Memang dah teruk benar ini Othaman tua biol buta perut
      Tak dapat kawal kemarahan, si bahaol ini mula mengarut
      Jelas kebudakan dan tak cedik ini Yahudi punya tali barut
      Kini benda dalam kain kat celah kangkang dia mula carut

      Padam
    3. Dia ada 6sense , org yg bela hanturaya pun ada 6sense juga.

      Padam
    4. Anwar rompak apa
      Abdullah rompak apa

      Padam
    5. Audience can see that Othaman is a damn stupid person
      Recently he has been throwing in garbage and nonsense
      He tends to show off when he feels that Kejora is absent
      In the past Kejora had taught this buffalo a lot of lesson

      Padam
    6. Wow.. Kejora tibai Pak Man guna pantun bahasa Inggeris
      Mesti dia mengelupor dalam hati, rasa pedih bagai dihiris
      Dia cuba nak buat tapii lintang pukang rangkap dan baris
      Bagii mengubat luka di hati, dia gentel bini punya klitoris

      Padam
    7. Asyiik ditaji Kejora, Othaman dajal udah jadi kurus kering
      Makin seharii, semakin tumpul diia punya kuku dan taring
      Udah terlopong, digentel klitoris binii dia sambil berbaring
      Tapi bini dah tua kelentit pun serupa asam gelugor kering

      Padam
    8. Kih kih kih kih kih…

      Bini Pak Man punya…?

      Serupa asam gelugor keping?

      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh kaaahhh …

      Padam
    9. Kronik anjing ni

      Padam
    10. Ari2 jing jibo melalak merapu meroyan..jantan tapi pengecut...takut nak tangkap perompak..jantan pondan tahu melalak merapu..

      Padam
    11. Babi Matdey 4.51/4.54 pun tak kurang kronik dan pondan bapoknya serta melalak merapu marang prapu...

      kah kah kah...

      Padam
    12. jing, nak tanya sikit.. masa ko buat pantun2 bodoh di atas tu dan tulis kih kih kih dan kah kah kah tu ko gelak sama tak?

      Kalo ko gelak sama memang sah ko dah kronik habis tunggu nak gol ja.

      Padam
    13. Caii babi Matdey, 5.28 ini anak tuhan harun yang pondan
      Kalu tak salah cai babi ni hanya kerja lori punya kelindan
      Awal tadii dia tidak keluar sebab sibuk mekap berdandan
      Kini baru mula nak menyalak bila dah siap pasang badan

      Padam
    14. Caii babi biol 5.28 ini, dedak Matdey dah banyak dia cilok
      Babi ni tiada didikan, bahasa kurang ajar tak pernah elok
      Si dungu ni hantam apa saja asal boleh kenyang temolok
      Semasa ikut Matdey gii jumpa Nuat, jubor diia kena jolok

      Padam
    15. mari kita lihat bukti bahawa jing jibo ni eunuch yang telah dipotong batang dan bolanya. Sebab tu jadi pondan yang tahu menyalak di belakang sahaja.

      1. Tanpa Nama17 Oktober 2016 8:30 PTG
      Takpayah tunggu othman la.kau nk bagi info baik ket..
      Crita jelah kitaorang nk tahu gak fakta benar darikorang ..kalau takat nk provok jer baik tk yah buang masa othman jer
      2.
      Tanpa Nama17 Oktober 2016 10:20 PTG
      Sangat betul sekali kata2 8:30 PTG. Asyik nak provoke orang ja budak bodoh ni. Dah habih modal nak bela Jibo ka? Ni kosong haprak memanjang ja dengan pantun memualkan.
      Bodoh yang tidak berpenghujung
      3.
      Othaman Ahmad18 Oktober 2016 12:58 PG
      Bro 10:20..

      Kita lihat & tunggulah nanti siapa yg cabut lari menghilangkan diri. Saya dah sedia menanti....
      4.
      john doe18 Oktober 2016 10:30 PG
      Tikuslah yang akan lari di sebalik aninyMouse. Hehe

      Padam
    16. Caii babi 5.40 bodoh bengap dungu tapi gatal nak melobi
      Walau bodoh piang, nak pertahan Matdey dia punya nabi
      Tak ada didikan, dia belajar dari puak kominis kafir harbi
      Perangai dia tersangat le kotor, maklum le binatang babi

      Padam
    17. Babi = Kejora

      Anjing = Kejora

      Beruk = Kejora

      Biawak = Kejora

      Kejora = Jing Jibo

      Padam
    18. Cai babi Matdey 5.54 ni kacang jer Kejora main persenda
      Sbb cai babi sekor kat atas ini memang yilek ilmu di dada
      Itu jer yg cai babi sewel ini tahu yg lain abok pun tak ada
      Dia ni adalah pakar taik, taik palat, taik kucing, taik kuda

      Padam
    19. Orang berilmu tak merapu mcm ko yg dah tertekan kerana bodoo dantakut cina jholo..haaaa30x..skru otak dah pun longgar..kikikik

      Padam
    20. Cai babi 6.07 asyik keluar puki emak dia punya taiik palat
      Diia udah meroyan, dibukak sumbang punya langkah silat
      Pukulan Kejora dah kasii cai babi terasa pedas pahit kelat
      Melopng terkedu le cai babi sewel dungu ini terkulat-kulat

      Padam
    21. Cai jing jibo 6.00 ni kacang jer semua orang persenda
      Sbb cai anjing sekor kat atas ini memang yilek ilmu di dada
      Itu jer yg cai anjing sewel ini tahu yg lain abok pun tak ada
      Dia ni adalah pakar taik, taik palat, taik kucing, taik kuda

      Padam
    22. copy cedok punya bo layan
      hanya layan yg ori
      kih kih kih..

      Padam
    23. Apasal jing?
      tak larat dah ka..
      Sudahlah ko, ori konon. semua orang dalam ni tahu batang dan bola ko telah dikasi dan diberi pada anjing. lagi ko nak sembang..

      Bodoh punya anjing

      Padam
    24. Cai babi 6.34 mau lawan Kejora, tapi dah mula rasa perit
      Perangai dia ada jugak rupa anjing menyalak terjerit-jerit
      Masih mahu tunjuk hebat walau otak taraf longkang parit
      Nak bagi cerdik, elok ler masuk balik mak dia punya burit

      Padam
    25. Cai babi 6.39 mau lawan semua, tapi dah mula rasa perit
      Perangai dia ada jugak rupa anjing menyalak terjerit-jerit
      Masih mahu tunjuk hebat walau otak taraf longkang parit
      Nak bagi cerdik, elok ler masuk balik mak dia punya burit

      Padam
    26. maaf
      dungu punya copy cedok bo layan
      hanya layan yg ori
      kih kih kih…

      Padam
    27. DIALOG ANTARA SAYA & KEJORA DI BLOG PARPUKARI:

      ANONYMOUS (kejora) JUNE 28, 2013 AT 9:33 PM
      Anda tak nampak kah?
      Anwar Ibrahim tidak ada ciri no 21 (muda dan bertenaga)...
      Kita ada! Ketua Pemuda UMNO kita ... buat2 terlupa ... Menteri Belia dan Sukan Negara ... ada semua 25 ciri di atas ... Fikir2kan lah ....

      ANONYMOUS (KEJORA)JUNE 28, 2013 AT 10:23 PM
      Kalau dah cakap ‘memang tepat sekali’ dan ‘sorang je’ … tak perlu cakaplah ‘yg paling berpotensi’ … pakai sah lah dia … MP Rembau ….

      ANONYMOUS (kejora) JUNE 28, 2013 AT 10:28 PM
      Setuju setuju … kalau tengok kat “Karnival/Festival Belia Putrajaya” tempoh hari … huh … sambutan hebat sungguh dan di luar jangkaan …

      Nampak gayanya anda sudah berjaya menarik anak2 belia kembali menerima dan menyokong UMNO-BN … Syabbas KJ …. ada harapan baru yg lebih cerah PRU14 nanti ...

      REENTRY CAPSULE JUNE 28, 2013 AT 10:31 PM
      Kepala Butuh la Bintang Kejora calon berpontensi.Bintang Kejora suka cakap Pung Pang Pung Pang tapi satu habuk pun tarak.Lagi satu dia tak low profile.Pagi petang siang malam bukak Cartoon Network pun ada muka dia.PtuiiHHH...!!!!

      Kat atas tu ada cakap Zahid Hamidi tak lepas sebab Cina tak suka dia.Ehh..pergi mamposlah Cina suka ke tak suka.Ada kena kesahh..!!!Kau ingat Ah Jib Gor tu cina suka sangat ke dengan dia.Omar Ong je yang suka dia.PtuiiiHHH..!!!!

      ANONYMOUS (kejora) JUNE 28, 2013 AT 10:34 PM
      Gua ni memang lama dah dok promot KJ ni … tapi kerap kalinya kena hentam je … pas tu stop sat … KJ ni memang idola gua … Ini dah nampak ramai yg sealiran dgn gua, beranilah gua nak buka mulut semula …

      Kalau kau antara ribut, kau ibarat badai gelora
      Kalau kau antara teruna, kau adalah rebutan si dara
      Kalau kau antara patriot, kau yg paling semangat membara
      Kalau kau antara manik di laut, kau adalah ibarat mutiara
      Kalau kau antara sampan, kau ibarat kapal di muara
      Kalau kau antara pendekar, kau memang pastinya juara
      Kalau kau antara tokoh, kaulah tokoh yg paling ketara
      Kalau kau antara pejuang, kau adalah ibarat perwira
      Kalau kau antara pemidato, kau lah paling petah bicara
      Kalau semua mp berduka, kau akan sentiasa gembira
      Kalau kau antara menteri, kau paling tidak berpura
      Kalau kau antara gula, kau adalah umpamanya sira
      Kalau kau antara minuman, manismu adalah ibaratnya nira
      Kalau kau dlm pertandingan, tiap masa kau pasti kan mara
      Kalau kau dlm pemilihan, kau pilihan yg tiada tara
      Kalau kau antara Proton, kau ibarat proton Exora
      Kalau kau antara Nissan, kau umpama Nissan Navara
      Kalau kau antara kesatria, kau lah sebenar kesatria Negara
      Kalau kau antara bintang, kau ibaratnya BINTANG KEJORA
      ITULAH KETUA PEMUDA UMNO MALAYSIA
      MENTERI BELIA DAN SUKAN NEGARA.

      Padam
  7. BANK NEGARA BERKERJA UNTUK FED RESERVED
    MENETAPKAN BUNGA DAN HARAMJADAH RIBA
    SEKIRANYA BANK MALAYSIA DIWUJUDKAN
    MAKA IA BERKERJA UTK RAKYAT MALAYSIA

    BANK OF MALAYSIA UNTUK RAKAN BARU
    NYAHKAN TAMBATAN RM DENGAN DOLLAR USD
    RAKAN BARU DAH LAMA MAJU
    BILA MATAWANG MEREKA BEBAS DOLLAR USD

    ......smoga jadi kenyataan...

    NYAHKAN DOLLAR..RIBA DAN

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ko suruhlah najib buangkan DOllar dan riba

      Padam
    2. Jangan bimbang TGHH akan bangkitkan hal INI bila dia jadi MB Selangor hujung 2017

      Padam
    3. Mimpi siang hari cai pondan ni

      Padam
    4. Cai maknyah babi matdey 4.59 mimipi mengigau di malam hari tapi
      gila sewel di siang hari...
      kah kah kah...

      Padam
    5. Cai maknyah babi jibo 5.25 mimipi mengigau di malam hari tapi
      gila sewel di siang hari...
      kah kah kah...

      Padam
    6. maaf
      dungu punya copy cedok bo layan
      hanya layan yg ori
      kih kih kih…

      Padam
  8. LAGU PATAHNYA SAYAP TERBAIK SELALU
    BERSATU SAYAP WANITA TAK ADO PLAK
    KIKIKIKI..YANG ADO SAYAP DINOSOUR LAYU
    NNPK SSGT OTAI DINOSOUR REPUT BERTAPAK

    BalasPadam
  9. 1)Malaysia mengikuti system berparliament british.

    2)d hse of commons, jawatan 'speaker' tlh terujud sejak 1258 n peranan mereka adalah 'strictly bipartisan'. ini lah tradisi/prinsip yg d pegang teguh hingga sekarang.

    3)tindak tanduk pendikar kebelakangan ini jelas menunjukan yg beliau amat 'partisan'. beliau tlh mencemarkan kesucian jawatan. analogi yg bolih d buat adalah saperti pengadil dlm gelanggang tinju. semua wajib mengikuti peraturan yg tlh d tetapkan. jika pengadil membuat peraturan baru yg memaksa salah seorang bertinju dgn sebelah tgn, maka dia akan d kecam sebagai tidak adil.

    4)pendekar tlh mencemar kesucian jabatan n wajib d adili kemudian hari. perangai nya serupa lah saperti Hassan cari mkn, appandi mati hidup semula n igp 'mr twitter'. semua nya angkara pasangan klepet negara yg sdg hidup bernyawa ikan.

    sedarlah wahai kamu sekalian drpd mimpi d siang hari.

    bantu selamatkan Malaysia.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulamak berkata
      Undang2 manusia seperti sarang lelabah
      Yg kecil2 tersangkut, yg besar randuk semacam saja

      Padam
    2. Aku bimbang nanti yang ada habis bertaburan, yg di kejar tak dapat.

      Padam
    3. Najib ke hulu & hiilir, cari & urus negara punya pelaboran
      Madey juga ke hulu & hilir tabur fiitnah dan kemungkaran
      Usah le jadi pak kadok menang sorak, tanah hilang geran
      Yang dikejar tiidak dapat yang dikendong habis berciciran

      Padam
    4. Insya Allah kami mesti bantu selamatkan Malaysia dari Najib dan anjing-anjingnya

      Padam
    5. Madey tabor fitnah..ko ada bukti?..najib ke ulu ke hilir nak rompak lagi.. .

      Padam
    6. Cai babi 5.08

      Najib nak rompak lagi, ko ada bukti?
      Bukti taik palat lubang puki mak ngko mungkin ada ler...
      Ptuuiihhh...

      Padam
    7. Perompak kerje nye ape?.booodoo palat pondan pengecut..

      Padam
    8. Caii babi Matdey, 6.00 ini anak tuhan harun yang pondan
      Kalu tak salah cai babi ni hanya kerja lori punya kelindan
      Awal tadii dia tidak keluar sebab sibuk mekap berdandan
      Kini baru mula nak menyalak bila dah siap pasang badan

      Padam
    9. Tu CV ko pondan pengecut...bodooo lagi..takut dengan cina jholo

      Padam
    10. Aik jing, dulu ko cakap cai (ikut ayat kau le) ni kerjanya tangkap babi dan biawak, ini ko cakap di kelindan plak.

      tak nak sebut tangkap babi dan biawak lagi ke jing? apasal ya? oooh, sebab ko tu babi dan biawak. betul jing?

      Padam
    11. Caii babi biol 6.15 ini, dedak Matdey dah banyak dia cilok
      Babi ni tiada didikan, bahasa kurang ajar tak pernah elok
      Si dungu ni hantam apa saja asal boleh kenyang temolok
      Semasa ikut Matdey gii jumpa Nuat, jubor diia kena jolok

      Padam
    12. Caii babi biol 6.17 ini, dedak Matdey dah banyak dia cilok
      Babi ni tiada didikan, bahasa kurang ajar tak pernah elok
      Si dungu ni hantam apa saja asal boleh kenyang temolok
      Semasa ikut Matdey gii jumpa Nuat, jubor diia kena jolok

      Padam
    13. Caii jing jibo 6.20 ini, dedak Jibo dah banyak dia cilok
      Anjing ni tiada didikan, bahasa kurang ajar tak pernah elok
      Si dungu ni hantam apa saja asal boleh kenyang temolok
      Semasa ikut Jibo gi jumpa Jho Low, jubor diia kena jolok

      Padam
    14. dungu punya copy cedok bo layan
      hanya layan yg ori
      kih kih kih…

      Padam
    15. Apasal jing?
      tak larat dah ka..
      Sudahlah ko, ori konon. semua orang dalam ni tahu batang dan bola ko telah dikasi dan diberi pada anjing. lagi ko nak sembang..

      Bodoh punya anjing

      Padam
    16. Cai babi 6.38 mau lawan Kejora, tapi dah mula rasa perit
      Perangai dia ada jugak rupa anjing menyalak terjerit-jerit
      Masih mahu tunjuk hebat walau otak taraf longkang parit
      Nak bagi cerdik, elok ler masuk balik mak dia punya burit

      Padam
    17. Cai babi 6.40 mau lawan semua tapi dah mula rasa perit
      Perangai dia ada jugak rupa anjing menyalak terjerit-jerit
      Masih mahu tunjuk hebat walau otak taraf longkang parit
      Nak bagi cerdik, elok ler masuk balik mak dia punya burit

      Padam
    18. maaf
      dungu punya copy cedok bo layan
      hanya layan yg ori
      kih kih kih…

      Padam
    19. salam rakan2 sekalian.
      guru debat saya pernah memberi petunjuk bahawa jika pihak lawan mula menyerang secara peribadi n cuba mengalih kan topic, maka jelas mereka tlh kalah telak.(complete defeat)

      kita wajib terus berdailog secara berhamah. lambat laun mereka akan insaf. insya'allah.

      Padam
    20. Salam pak rahman.

      Ada dua pernyataan di situ. Para pertama saya setuju. Itulah juga yang diajarkan kpd saya.

      Para kedua pula betul secara general rule sahaja, ia tetap ada exceptions kerana apabila hati telah habis hitam susah utk cahaya ilmu apatah lagi iman terobos masuk.

      Saya dgn rendah diri mohon untuk berkongsi. Omputeh ckp sharing is caring.


      Baru2 ini ada seseorang telah mengajak saya berbahas (saya lebih suakakan perkataan bahas berbanding debat, ia lebih lembut). Ramai kawan2 cakap jgn buang masa dgn budak ni sebab dia hanya tin kosong yg ingin tunjukkan dirinya berisi, dan bahawa dia hanya mampu mencarut sahaja di dalam berbahas.

      Memandangkan saya juga telah diajar memberikan 'benefit of the doubt' kpd manusia lain, maka saya terima pelawaan itu. Sekalipun ia langsung tidak tahu adab dan tertib berbahas tapi saya telah sampaikan ilmu itu kepadanya.

      Selepas beberapa kali berbahas jelaslah pengetahuan amnya apatah lagi pengetahuan agamanya amat lemah, dan hanya mampu bercakap pusing2.

      Barangkali ia hanya pergi satu kursus pendek dan hanya modal itulah yang mampu dibawanya. Itupun bila diberikan rebuttal dia tidak mampu jawab balas.

      Mgkn disebabkan malu, dia akhirnya hilang dan tak muncul2 lagi. Di mana keberadaaanya sudah tidak diketahui, omputeh cakap unknown.

      Tapi khabar yang bertiup kencang dan ialah apabila sedar dirinya kurang ilmu ia terpaksa kembali ke tabiat semulajadi dirinya iaitu mencarut, memaki, merapu dan meraban. Mungkin itulah sahaja yang ia mampu lakukan di dalam berhujah.

      Siapa orang itu saya mohon rahsiakan demi menjaga aibnya.

      Padam
    21. salam kembali sdr john.

      semas muda ,saya amat aggressive n dogmatic. bila sudah lanjut umur baru saya dpt menilai 'virtue' kesabaran.

      kita tahu pd zaman Nabi SAW, banyak yg menerima hidayah ekoran drpd kebenaran n kesabaran NYA.

      lihat saja perwatakan pres jokowi. partai politik serta rakyat jelata menyanjung nya sekarang kerana antara lain, beliau senentiasa ikhlas n benar2 berusaha utk memajukan bangsa nya.

      bak kata salah seornag penyokon nya - hati bolih panas tetapi otak mesti selalu dingin.

      percaya lah, jika kita amat yakin apa yg kita perjuangkan ada d jln yg benar mereka2 yg terlanjur akan sedar akhir nya n turut bersama sama kita - Insya'allah.

      Padam
  10. Saya dapati bahawa 'Rahsia Kerajaan' ini semuanya dicampuraduk dengan semua perkara. Umpamanya rahsia kerajaan adalah rahsia yang terlibat dengan urusan kerajaan.

    Pasti anda ingat sebelum ini ketika isu 1MDB mula panas .... dengan bangganya macai mendakwa 1MDB adalah sebuah syarikat berhad yang tidak ada kaitan dengan kerajaan. Jangan kaitkan dengan kerajaan, kata macai.

    Kemudian sepertinya ada arahan dari Najib supaya dipertahankan 1MDB dari segala kritikan, bukan saja kerajaan malah parti Umno pun turut diheret oleh Najib dalam kemelut 1MDB.

    Serius .... tang mana yang skandal 1MDB ini ada kaitan dengan kerajaan ? Selain dari kerajaan menjadi penjamin, segala urus tadbir dan keputusan2 kewangan semuanya kita lihat TERASING dari kawalan kerajaan.

    Kabinet pun tak tahu apa2 mengenai 1MDB sehinggalah pada bulan Mac tahun lepas ketika 1MDB sudah terdesak tidak ada lagi pihak yang mahu beri pinjaman, barulah terhegeh2 mengadap kabinet. Itu pun sepertimana disebut oleh Muhyiddin, Arul Kanda hanya datang sehelai sepinggang dan beri taklimat tanpa sebarang nota atau fakta ( KLiK )

    Wakil Kementrian Kewangan juga mengakui semasa disoal oleh PAC bahawa mereka tidak terlibat dan tidak pernah dijemput untuk sebarang mesyuarat pun oleh 1MDB.

    Jadi kita boleh pertikaikan apakah 1MDB ini menjadi begitu rahsia kerana ada kaitan dengan urusan kerajaan atau kerana kaitan dengan MO1 atau Najib ? Di mana kewajarannya 1MDB menjadi Rahsia Kerajaan ?

    Tetapi kalau jenayah berlaku dalam kerajaan, pegawai kerajaan tidak dikehendaki menyembunyi, bahkan kalau dia menyembunyi, itu adalah satu cover up.

    Benda yang disebut dalam parlimen itu adalah public knowledge, sudah pun diketahui oleh semua orang. Dia tidak menyatakan sesuatu, dia menanya. Bertanya berkenaan dengan sesuatu. nak bertanya pun tak boleh kah ?

    Jadi saya nampak pendekar ni, dia cakap lebih. Bila ada orang serang aja, dia tepis. Dia jadi goalkeeper untuk kerajaan. Kerajaan tak payahlah nak tahan bola masuk pintu gol. Dia tolong tahan walaupun tidak ada asas sama sekali.

    Pendapat saya, kalau ada jenayah berlaku dalam kerajaan, menjadi tanggungjawab siapa yang tahu berkenaan jenayah itu membuat laporan kepada pihak tertentu.... samada pegawai tertinggi ataupun kepada polis. 

    Saya berpendapat bahawa Akta Rahsia Resmi ini telah disalahgunakan banyak kali. Laporan daripada MACC, daripada Bank Negara, daripada Auditor General ... itu bukan perkara yang patut dirahsiakan.

    Bahkan DS Najib sendiri berkata, dia menyuruh supaya Auditor General membuat kajian berkenaan dengan kewangan 1MDB, dan lepas itu kita boleh tahu apa sebenarnya yang berlaku.

    Tetapi apabila selesai Auditor General membuat laporan, dianya tidak beritahu kepada kita. Dia ( Najib ) mungkir janji. Dan kononnya perkara ini rahsia kerajaan. Apa yang nak dirahsiakan kerana ini duit negara. Kita tahu dah hilang.

    Benda itu semua pihak sudah mengaku termasuk dunia mengaku bahawa duit Malaysia ini berbilion2 sudah hilang ! Dan kononnya kita perlu ... jangan bercakap, jangan sentuh perkara itu.

    Ini bukan tujuan Akta Rahsia Kerajaan.

    BalasPadam
  11. "Seorang Ahli Politik sedang berpusing - pusing disebuah shopping kompleks. Tiba - tiba dia terasa hendak buang air kecil dan terus berjalan ke tandas yang berhampiran. Sampai disitu, dia terbaca notis harga untuk masuk ke tandas:

    Kanak - Kanak : 20 sen
    Dewasa : 50 sen
    Ahli Politik : RM 2.00

    Ahli Politik : "Kenapa kamu charge Ahli politik sampai RM 2 ringgit?

    Penjaga Tandas : SEBAB AHLI POLITIK KUAT KENCING"



    BalasPadam
    Balasan
    1. kalu Matdey, kena caj RM5.00

      Padam
    2. Najib 10.00 sebab dia rompak 2.6 b

      Padam
    3. Caii babi Matdey, 5.11 ini anak tuhan harun yang pondan
      Kalu tak salah cai babi ni hanya kerja lori punya kelindan
      Awal tadii dia tidak keluar sebab sibuk mekap berdandan
      Kini baru mula nak menyalak bila dah siap pasang badan

      Padam
    4. S : Jing Jibo berapa kena bayar. Di kan kuat kencing gak.

      J : Jing Jibo mana kena bayar apa pun, di kan anjing kencing bersepah.

      Kikikiki

      Padam
    5. Cai babi Matdey 5.58 ni kacang jer Kejora main persenda
      Sbb cai babi sekor kat atas ini memang yilek ilmu di dada
      Itu jer yg cai babi sewel ini tahu yg lain abok pun tak ada
      Dia ni adalah pakar taik, taik palat, taik kucing, taik kuda

      Padam
    6. Balaci pondan..tak ngaku pengecut tapi takut dengan cina jholo..melalak merapu..skru otak dah longgar

      Padam
    7. Bro, camna nak berani bro. dah kena potong bola dan batangnya dek si Jibo.

      Potong pun potonglah asal tak miss dedak..

      Kan jing kan

      Padam
    8. Caii babi biol 6.19 ini, dedak Matdey dah banyak dia cilok
      Babi ni tiada didikan, bahasa kurang ajar tak pernah elok
      Si dungu ni hantam apa saja asal boleh kenyang temolok
      Semasa ikut Matdey gii jumpa Nuat, jubor diia kena jolok

      Padam
    9. Caii jing jibo 6.21 ini, dedak Jibo dah banyak dia cilok
      Anjing ni tiada didikan, bahasa kurang ajar tak pernah elok
      Si dungu ni hantam apa saja asal boleh kenyang temolok
      Semasa ikut Jibo gi jumpa Jho Low, jubor diia kena jolok

      Padam
    10. dungu punya copy cedok bo layan
      hanya layan yg ori
      kih kih kih…

      Padam
    11. Apasal jing?
      tak larat dah ka..
      Sudahlah ko, ori konon. semua orang dalam ni tahu batang dan bola ko telah dikasi dan diberi pada anjing. lagi ko nak sembang..

      Bodoh punya anjing

      Padam
    12. Caii babi 6.45 bodoh bengap dungu tapi gatal nak melobi
      Walau bodoh piang, nak pertahan Matdey dia punya nabi
      Tak ada didikan, dia belajar dari puak kominis kafir harbi
      Perangai dia tersangat le kotor, maklum le binatang babi

      Padam
  12. BANK NEGARA HAMBA FEDERAL RESERVED AMERIKA
    PENENTU RIBA DAN TAMBATAN RM DAN USD AMERIKA
    PAKATAN BARU PERLU BANK NEGARA KEDUA
    BEBAS TAMBATKAN RM DAN USD AMERIKA

    KECILKAN PERANAN BANK NEGARA
    UJUDKAM BANK OF MALAYSIA
    BEBASKAN DIRI DARI US DOLLAR DAN RIBA
    AIIB BANK DI CHINA SUDAH MERDEKA

    BalasPadam
  13. Parti lain buat pemilihan MT secara mengundi demokrasi
    Parti cap bunga Muydin pulak, ‘ambo amik ler demo kasi
    Dapat le si Boboi, timb presiden, senyum tak kering gusi
    Ini dia contoh parti yang dicengkam oleh kuku pengerusi

    BalasPadam
    Balasan
    1. P.arti
      P.ukimak
      B.oboi
      M.amak

      Padam
    2. Gaddafi....saddam

      Padam
    3. Anjing + Najib = Jing Jibo

      Padam
    4. PPBM di anggotai orang2 jantan yg berani nak tangkap perompak..ko? Ko jantan jugak..jantan pondan pengecut..melalak jer lebih2

      Padam
    5. Kah kah kah.. cai babi 4.57 bapok ini mengaku diri jantan
      Tapi membiar diri diperkuda oleh puak DAP kominis setan
      Lepas itu rela ditadah jubor dgn Nuat ketua puak pakatan
      Udah ler cai, lebih baik nko gii buru biawak balik ke hutan

      Padam
    6. Kalo ko jantan kenapa ko biarkan perompak cina bebas..pengecut tunjuk berani ade bukti diperkuda DAP.?...pandai cakap kosong..nuat dah sula jubok ko ker?

      Padam
    7. Caii babi Matdey, 5.17 ini anak tuhan harun yang pondan
      Kalu tak salah cai babi ni hanya kerja lori punya kelindan
      Awal tadii dia tidak keluar sebab sibuk mekap berdandan
      Kini baru mula nak menyalak bila dah siap pasang badan

      Padam
    8. cai babi 5.17, bukan ko gi sekali ngan matdey jumpa Nuat?
      jubor ko ler yg kena jolok dgn Nuat..
      kih kih kih...

      Padam
    9. Kalo tak penakut dan pengecut ko pegi tangkap cina perompak dulu....takkan ko takut dengan cina plak..ato cina ni dah pulas teloq ko?

      Padam
    10. Koyg yg tahu nuar suke jubok..

      Padam
    11. Caii babi biol 5.17 ini, dedak Matdey dah banyak dia cilok
      Babi ni tiada didikan, bahasa kurang ajar tak pernah elok
      Si dungu ni hantam apa saja asal boleh kenyang temolok
      Semasa ikut Matdey gii jumpa Nuat, jubor diia kena jolok

      Padam
    12. Bahasa ko tu berajar kurang..ko balaci jaga tembolok..teloq kena pulas dengan perompak cina pun tarak ape..dah jadi pengecut..jubok ko yg kena sula dengan nuat..ato ko nak sula sefool sebab sefool takut lawan siap ada jelli lagi...kikikiki.

      Padam
    13. Caii babi 5.48 bodoh bengap dungu tapi gatal nak melobi
      Walau bodoh piang, nak pertahan Matdey dia punya nabi
      Tak ada didikan, dia belajar dari puak kominis kafir harbi
      Perangai dia tersangat le kotor, maklum le binatang babi

      Padam
    14. Ko yg bodooh..perompak nak dibela plak..ajaran mana ko pakai?

      Padam
    15. Ajaran Najib cash is king

      Jing Jibo ia anjing

      Padam
    16. Cai babi Matdey 6.05 ni kacang jer Kejora main persenda
      Sbb cai babi sekor kat atas ini memang yilek ilmu di dada
      Itu jer yg cai babi sewel ini tahu yg lain abok pun tak ada
      Dia ni adalah pakar taik, taik palat, taik kucing, taik kuda

      Padam
    17. Betooool bro CV jing jibo..kikiki

      Padam
    18. Cepat keluarkan CV lengkap jing jibo. masa untuk membedal anjing najis mughallazoh ni.

      Padam
    19. Tak ngaku plak pondan pengecut ni..dia kena tekan sampai merapu2..haaaa30xbodooo semula jadi

      Padam
    20. Cai babi 6.10 asyik keluar puki emak dia punya taiik palat
      Diia udah meroyan, dibukak sumbang punya langkah silat
      Pukulan Kejora dah kasii cai babi terasa pedas pahit kelat
      Melopng terkedu le cai babi sewel dungu ini terkulat-kulat

      Padam
    21. Cai babi 6.12 asyik keluar puki emak dia punya taiik palat
      Diia udah meroyan, dibukak sumbang punya langkah silat
      Pukulan Kejora dah kasii cai babi terasa pedas pahit kelat
      Melopng terkedu le cai babi sewel dungu ini terkulat-kulat

      Padam
    22. Cai babi 6.13 asyik keluar puki emak dia punya taiik palat
      Diia udah meroyan, dibukak sumbang punya langkah silat
      Pukulan Kejora dah kasii cai babi terasa pedas pahit kelat
      Melopng terkedu le cai babi sewel dungu ini terkulat-kulat

      Padam
    23. Tanpa Nama3 November 2016 6:15 PTG
      Cai babi 6.10 asyik keluar puki emak dia punya taiik palat
      Diia udah meroyan, dibukak sumbang punya langkah silat
      Pukulan Kejora dah kasii cai babi terasa pedas pahit kelat
      Melopng terkedu le cai babi sewel dungu ini terkulat-kulat


      Tanpa Nama3 November 2016 6:16 PTG
      Cai babi 6.12 asyik keluar puki emak dia punya taiik palat
      Diia udah meroyan, dibukak sumbang punya langkah silat
      Pukulan Kejora dah kasii cai babi terasa pedas pahit kelat
      Melopng terkedu le cai babi sewel dungu ini terkulat-kulat


      Tanpa Nama3 November 2016 6:17 PTG
      Cai babi 6.13 asyik keluar puki emak dia punya taiik palat
      Diia udah meroyan, dibukak sumbang punya langkah silat
      Pukulan Kejora dah kasii cai babi terasa pedas pahit kelat
      Melopng terkedu le cai babi sewel dungu ini terkulat-kulat

      Kenapa 3 kali berturut2 pantun sama ja jing? dah tak ada modal nak berpantun ka?

      Jing bodoh

      Padam
    24. Cai babi 6.19 mau lawan Kejora, tapi dah mula rasa perit
      Perangai dia ada jugak rupa anjing menyalak terjerit-jerit
      Masih mahu tunjuk hebat walau otak taraf longkang parit
      Nak bagi cerdik, elok ler masuk balik mak dia punya burit

      Padam
    25. Cai babi 6.42 mau lawan Kejora, tapi dah mula rasa perit
      Perangai dia ada jugak rupa anjing menyalak terjerit-jerit
      Masih mahu tunjuk hebat walau otak taraf longkang parit
      Nak bagi cerdik, elok ler masuk balik mak dia punya burit

      Padam
    26. Kenapa kerajora jadi pondan pengecut takut sangat nak tangkap cina kapir perompak jho lo...sembang jer kencang...merapu no1...sebab jho lo tu anak tiri mak kerajora...haaahahahah30x

      Padam
  14. 4:27


    Kamu lah melayu tulin
    Kamu lah muslim sebenarnya
    Tiada yang mulia daripada melayu mu
    Tiada yang lebih baik daripada muslimmu

    Allah sangat bangga dengan kamu
    Allah menyukai muslim macam kamu

    Semoga Allah tunjukkan kamsu SIRATALMUSTAKIIM....

    Hidup melayu 4:27 contoh terbaik
    Hidup muslim 4:27 idola terbaik

    Laillahailla anta subhanakainni kuntuminazzalimiin

    BalasPadam
  15. 4:27 Pasti Melayu tulin
    4:27 Pasti masuk Syurga Firdaus
    4:27 Pasti mati shahid

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pasti masuk syurga dunia

      Padam
  16. Kejora nama anjing yang satu
    Bahasanya buruk lagaknya hantu
    Dalam mulutnya masukkan sepatu
    Buang tebiat tak lama dah waktu

    Hari hari dia mencarut
    Otak sikit letak kat lutut
    Tak ada mata tak ada perut
    Terlampau mencarut mulutnya herot

    Kejora kata dialah satu2nya pahlawan
    Pahlawan ini dedak makanan harian
    Tak sedar dirinya layak ke Tg Rambutan
    Bagi kejora dan rakan2 yang kurang siuman

    Kejora tahukah erti bercakap sopan
    Kalau mengerti mengapa lempar cacian
    Hanya orang tak siuman berlaku sedemikian
    Trade mark mereka penghuni Tg Rambutan

    Selamat petang Kejora Jinggila
    Makanlah dedak selagi ada
    Kami sokong blog Putra Merdeka
    Sampailah Najib masuk penjara

    Tik tok tik tok Kejora terdengar
    Tandanya dentuman dah dekat nak tiba
    Kejora masih tidur tak sedar
    Najib tumbang Kejora entah ke mana.

    ke mana? Balik ke tempat asalnya Tg Rambutan.

    betoi tak jing?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Caii babi 5.42 bodoh bengap dungu tapi gatal nak melobi
      Walau bodoh piang, nak pertahan Matdey dia punya nabi
      Tak ada didikan, dia belajar dari puak kominis kafir harbi
      Perangai dia tersangat le kotor, maklum le binatang babi

      Padam
    2. Kan aku dah cakap ko tu anjing, sebab tu ko jawab soalan aku?

      kikikiki

      Padam
    3. Cai babi Matdey 5.59 ni kacang jer Kejora main persenda
      Sbb cai babi sekor kat atas ini memang yilek ilmu di dada
      Itu jer yg cai babi sewel ini tahu yg lain abok pun tak ada
      Dia ni adalah pakar taik, taik palat, taik kucing, taik kuda

      Padam
    4. Lebih baik pertahan matdey yg tua tunjuk jantan berani nak tangkap perompak...dari pertahankan ko pondan..pengecut..tajut cina jho lo lagi..kikikiki..lagi panas ko bodoo

      Padam
    5. Waaah banyaknya yang sedang membedal anjing ni.

      silap hari bulan boleh sakit jantung anjing ni.

      Jing, ko pergi jumpa Jibo minta naik gaji la sikit sebab ko kena belasah teruk serupa anjing belasahan ja.

      orang lain makan padi tak kena belasah pun, ko dapat hampas kena belasah macam anjing ja..

      worf worf

      Padam
    6. Jing.. betulla ko cakap bro 5.59 tu pakar taik. sebab dia tau kau tu lah taik.. taik babi, taik anjing, taik beruk dan taip biawak, semua ko taik..

      betul tak jing

      Padam
    7. Cai babi 6.05 asyik keluar puki emak dia punya taiik palat
      Diia udah meroyan, dibukak sumbang punya langkah silat
      Pukulan Kejora dah kasii cai babi terasa pedas pahit kelat
      Melopng terkedu le cai babi sewel dungu ini terkulat-kulat

      Padam
    8. Cai babi 6.08 asyik keluar puki emak dia punya taiik palat
      Diia udah meroyan, dibukak sumbang punya langkah silat
      Pukulan Kejora dah kasii cai babi terasa pedas pahit kelat
      Melopng terkedu le cai babi sewel dungu ini terkulat-kulat

      Padam
    9. Aku rasa ko yang tengah terkulat-kulat ni dok kena bedal.

      anjing la katakan..

      Padam
    10. Cai babi 6.10 asyik keluar puki emak dia punya taiik palat
      Diia udah meroyan, dibukak sumbang punya langkah silat
      Pukulan Kejora dah kasii cai babi terasa pedas pahit kelat
      Melopng terkedu le cai babi sewel dungu ini terkulat-kulat

      Padam
    11. Cai babi 6.13 asyik keluar puki emak dia punya taiik palat
      Diia udah meroyan, dibukak sumbang punya langkah silat
      Pukulan semua dah kasii cai babi terasa pedas pahit kelat
      Melopng terkedu le cai babi sewel dungu ini terkulat-kulat

      Padam
    12. maaf
      dungu punya copy cedok bo layan
      hanya layan yg ori
      kih kih kih…

      Padam
  17. 5:48
    Kamu lah melayu tulin
    Kamu lah muslim sebenarnya
    Tiada yang mulia daripada melayu mu
    Tiada yang lebih baik daripada muslimmu

    Allah sangat bangga dengan kamu
    Allah menyukai muslim macam kamu

    Semoga Allah tunjukkan kamsu SIRATALMUSTAKIIM....

    Hidup melayu contoh terbaik
    Hidup muslim idola terbaik

    Laillahailla anta subhanakainni kuntuminazzalimiin

    BalasPadam
  18. 5:48
    Pasti masuk Syurga Firdaus
    Pasti mati Shahid

    BalasPadam
  19. Orang politik kalau bergaduh,
    Keluar dewan makan semeja;
    Orang kampung kalau bergaduh,
    Habis semua rahsia...

    Yang kurik kendi,
    Yang merah saga;
    Yang gatal itu laki,
    Yang sengsara bini dia.

    Usah bermain di waktu petang,
    Bimbang di timpa si pokok leban;
    Tempat lain mati berperang,
    Tempat kita mati dijalan

    Pisang sesikat di atas peti,
    Hendak dibawa pergi kenduri;
    Kalau memimjam sesuka hati,
    Kelak susah tanggung sendiri
    diri sesikat di atas peti,

    Arak-arak kelapa puan,
    Kalau tak puan kelapa bali;
    Hampa berkasih separuh jalan,
    Ibarat bersin tak mahu jadi.

    Tinggi-tinggi si matahari,
    Anak kerbau mati tertambat;
    Kalau tak sudi jadikan isteri,
    Usah diangkut merata tempat



    Ikan gelama kepala tiada,
    Di beli dari pasar Senawang;
    Tuntutan ugama makin di lupa,
    Asyik mencari emas dan wang

    Dari mana hendak ke mana,
    Tinggilah rumput si dari padi;
    Janganlah taksub mencari harta,
    Bukannya boleh dibawa mati

    Sudah gaharu cendana pula,
    Beras baru dalam secupak;
    Sudah tahu bertanya pula,
    Alamat mulut nak kena sepak!

    Dari mana hendak ke mana,
    Tinggi rumput dari padi;
    Belajar tak tinggi mana,
    Tapi lagak macam si bapa menteri.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ini balasnya

      Kejora nama anjing yang satu
      Bahasanya buruk lagaknya hantu
      Dalam mulutnya masukkan sepatu
      Buang tebiat tak lama dah waktu

      Hari hari dia mencarut
      Otak sikit letak kat lutut
      Tak ada mata tak ada perut
      Terlampau mencarut mulutnya herot

      Kejora kata dialah satu2nya pahlawan
      Pahlawan ini dedak makanan harian
      Tak sedar dirinya layak ke Tg Rambutan
      Bagi kejora dan rakan2 yang kurang siuman

      Kejora tahukah erti bercakap sopan
      Kalau mengerti mengapa lempar cacian
      Hanya orang tak siuman berlaku sedemikian
      Trade mark mereka penghuni Tg Rambutan

      Selamat petang Kejora Jinggila
      Makanlah dedak selagi ada
      Kami sokong blog Putra Merdeka
      Sampailah Najib masuk penjara

      Tik tok tik tok Kejora terdengar
      Tandanya dentuman dah dekat nak tiba
      Kejora masih tidur tak sedar
      Najib tumbang Kejora entah ke mana.

      Padam
    2. Caii babi Matdey, 6.14 ini anak tuhan harun yang pondan
      Kalu tak salah cai babi ni hanya kerja lori punya kelindan
      Awal tadii dia tidak keluar sebab sibuk mekap berdandan
      Kini baru mula nak menyalak bila dah siap pasang badan

      Padam
  20. Kesian Pandikar - tak dapat nak cakap apa lagi sebab Parliamentary immunity, cakap depa yang dedahkan rahsia 1MDB sebagai "ungentlemanly". Aku carut kang, marah

    Malay Mail Online - ‎1 hour ago‎

    Dewan Rakyat Speaker Tan Sri Pandikar Amin Mulia said it was not gentlemanly for former Cabinet members to divulge secret government matters behind the shield of parliamentary immunity.

    BalasPadam
  21. DAH TOSONYAP BABI MATDEY...
    KAH KAH KAH...
    (ORI)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Skru otak ko dah longgar..bila nak tangkap jho lo kalau ko jantan berteloq...'ikikiki ato jholo tu anak tiri mak ko..jadi ko takut sangat nak tangkap cina. Ni..hahahahah

      Padam
  22. Salam kpd semua rakan2.

    Pada entry kali ini saya melihat banyak pantun sungguh. Banyak yang saya skip shj sebab kebanyakannya hampas.

    Apabila banyak sgt posting biasanya saya akan mencari yg bernama / berwarna biru itu sahaja spt nama rahman jpc dan othaman Ahmad (pak othman and pak rahman). Banyak yg lainnya yg saya skip terutama pantun2 hampas.

    Saya perasan terdapat ramai scholars dalam ini yang menggunakan Tanpa Nama.
    Untuk memudahkan menegenali scholar mana beri pendapat yg mana saya cadangkan pakailah nama samaran.

    Saya juga faham ada ketikanya para scholars ini terpaksa membuat kerja2 kasar seperti membedal anjing.

    Saya cadangkan ketika keluar membedal anjing gunalah Tanpa Nama, tapi bila keluar dengan ilmu dan perbahasan yang ada kelas apa kata guna nama tertentu.

    Ini cadangan sahaja. Tak setuju tak apa. Harap jangan ada yang merajuk dgn cadangan ini.

    BalasPadam